Бедствено положение в село Турия след мощна буря

Бедствено положение беше обявено заради поройните дъждове, които се изляха в село Турия, община Павел баня. 2-метрова вълна от пороите заля селото.

Обратно в новината

Коментари - Бедствено положение в село Турия след мощна буря | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България-те това е!Едно китно красиво село с изсечени дървета,безхаберие и оставено на произвола....Красива природа-но след нея идва КУЛТУРАТА!Тотална липса на такава......

От с.Турия е родом един от най добрите ни писатели-хумористи и художници- Чудомир. Героите му:Лъжлив Съби, Дечо порът, и други и до днес вълнуват. Няма данни да е пострадала родната му къща-музей в центъра на селото. Но много са пострадали. Съчувстваме на хората от Турия...

А има ли някои да обясни как се образуват тези 2 метрови вални от вода и за6то 4ак асфалта се карти.ас сам на 68 год.и такива порои до сега не сам виждала.мисля 4е при4ината не е само от изси4ането на гората.

Мамино сладко Миме, мило неграмотно дете, учи, не се занимавай с неща, които не са за главицата ти ;-)

Какво съвпадение в имената.След наводнение през 60 те години, властите във Валенсия променят коритото на местната река Турия и правят чудесен парк и ултрамодерен комплекс.Но там има държава и хора с поглед напред.Може да са малко но поне има.А тука глутница продажни и джявкащи се тъй наречени политици.

Турия е хубаво село- пълно е със зеленина през лятото и мирис на бор, а къщите са големи, двуетажни, улиците са прави и чисти. Е, какво ще кажете тези, които живеете е бетонени панелки и имате наглостта да се мислите за граждани! Смехурковци!

Ще кажем браво и ще продължим да си гледаме световното,защото на осмия етаж няма как да се наводним,а ти като изриеш калта и тинята,може да хванеш финала,ако имате ток,разбира се

Където е текло пак ще тече! Където е имало потоп пак ще Ви го уредя! Казах ви аз да има поне 100-200 метра парк до всяка река или рекичка, Ами Вие Вносните, Умните, Красивите, Младите, Богатите, Управниците .... и т.н. не слушате! Пишете закони, пишете и гласувайте!

Изсичането на дърветата води до бедствия с непредвидими последици.Хора,опомнете се!!!Министерства,агенции,дирекции-майната ви на всички търтеи,хора вземете нещата в свои ръце...

Друго си е Борисов да каже нещо малоумно и след него да се изсипят 1000 коментара. Това е нацията...

Ако през България мине един "Катрина", както мина в САЩ, това ще бъде краят. В нашата държава всичко е на самотек от 25 години. Вие продължавайте да вярвате на лъжливи политици. Няма диги, няма мостове, не се чистят коритата на реките, не се контролира изсичането на гори. Хората са масово под прага на бедността, масово безработни, без никаква перспектива, застаряващи, болни, гладуващи, мизерстващи. И Господ не може да ни помогне на нас.

В товa село в коритото нa рекaтa нямa Никaкъв боклук. Хорaтa не пищЯт(пише се с Я, a не с A). Селяндурите в неделя си зaминaвaт към родните пaнелки или тухлaтa в Лозенец до Воднaтa кулa. В Турия нямa цигaни. Нямa крaжби.

Тоя, който нарича хората с омраза селяндури, че не са се застраховали, защо той не се застрахова първо и след това да се удави! Застраховката не купува живот и не те предпазва да не умреш, а само пълни гушите на мафиотите, от които пари няма да дойдат, така или иначе. Всеки знае как се оценяват щетите и как не се плаща след това като се измислят хиляди причини за това. А колкото до животните, че хората са ги изнасяли на ръце, може да се каже, че все още има състрадателни хора в България.

Да, това е поредния човек, който като чете някакви закони си мисли, че е много интелигентен, но едва ли може сам да си опече хляб, да не говорим дали знае как да стигне до там - човек откъснат от всякакво елементарно разбиране на хората (визирам не на държавна издръжка). Колкото до животните - това не е състрадание, това е усещането към живота. Когато селянин заколва животното си - това е жертва и той не присъства на това жертвоприношение. За нас - които купуваме месо от магазина нещата са по-различни.

И? Според тебе кой им е виновен на тия от Турия? Щом си мераклия, извади някой лев от твоите и им дай да си възстановят щетите. Ама подозирам, че ще увеличат оборота на кръчмата само.

Превенцията не е застраховка, а това да не се изсичат горите. Застраховката не може да спре водата, а само да гарантира евентуално обезщетение. Но когато къщата ти се пълни с вода за секунди а децата ти пищят кой мисли за обезщетение ?

НЕ ЗНАМ ТОВА СЕЛО ДАЛИ Е КРАЙ РЕКА-КОЯТО ТЕ СЪС СИГУРНОСТ СА ПРЕВЪРНАЛИ НА БУНИЩЕ ЗА ОТПАДЪЦИТЕ СИ, КАКТО ВСИЧКИ РЕКИ, ДОЛОВЕ И ДЕРЕТА В НАШАТА СТРАНА!! СЛЕД ТОВА ПИЩАТ, ЧЕ ГИ ЗАЛЯЛО И ОТНЕСЛО-МАЛКО ИМ Е!! А ПРЕВЕЦИЯТА СЕ НАРИЧА ЗАСТРАХОВКА-НО НЕЯ СЕЛЯНДУРИТЕ СЪЩО НЕ Я ПРИЗНАВАТ!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА Я НАПРАВЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СЪС ЗАКОН-КАТО ПРИ КОЛИТЕ!! ТОГАВА ЩЕ СЕ ИЗПЛАЩАТ ПАРИ ОТ ЗАСТРАХОВАТИЛИТЕ, А ДЪРЖАВАТА НЕ Е ДЛЪЖНА ДА ПРАВИ ТОВА!! ЦИВИЛИЗОВАЙТЕ СЕ , СЕЛЯНДУРИ!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е !!

Ако живееше в това БЪЛГАРСКО село, с мизерна пенсия, в къща, която единствено ти дава подслон, как щеше да се застраховаш?

АЗ, Егото ти е голямо, а тези хора не могат да си платят тока, камо ли застраховки, ако живеш там и като тях би го разбрал. P.S. Държавата, според мен е тази, която трябва да поема щетите от бедствия.

А пари за пиене в хоримага имат нали? Поне да си изчистят коритото на реката от СОБСТВЕНИТЕ боклуци могат ли? Или Станишев, или Орешарски трябва да идва да им го чисти.

Как е възможно българин и изобщо " човек" да каже на друг такъв " малко им е " за природно бедствие ? Тази гора, тази река е и твоя!

Е, ОСРА СЕ с коментара си, искаше да си полезен някому, май, не стана. Това е ЖИВОТЪТ, един ден нагоре, другия надолу, знае ли някой до кога...

Е,то и на теб ти е малко,грамотноста имам преджид,ама се фишкаш по форумите да даваш акъл.Дано другият път природно бедствие те остави теб без дом,да видим тогава какви ще ги дъвчеш!Не си мисли,че застраховката ще ти построи нов дом,а така наречените"селяндури"нямат никаква вина за това,че са поставени в положение на неплатежоспособност.

Смешни сте: "Някой от тях изнасяха животни на ръце, за да не се удавят"

Защо слагате минуси, човекът не е съгласен със словореда. Какво значи "изнасяха животни за да не се удавят"? Кой да не се удави? Нека който го е написал да си го погледне пак и да го напише смислено. Език мой, къде се загуби........

Мощна буря се изля... Не застрелвайте пишещия той толкоз си може. :)

ало това българско име ли е по пасва на село с име турция и дали живеят българи или само м..........ли

турия произлиза от думата тур /кула/.Останки от крепостни кули все още има в околностите на селото.За сведение в Турия няма нито един турчин или циганин, с което се гордеем

Отворко, В Турия се е родил геният, описал чрез сатирата си, още преди ти да си се родил, всичко ставащо в България сега, За Чудомир говоря.

Държавата е оставена на самотек,но с природата шега не бива.Няма никаква превенция.

Превенция няма, но я колко комитети и т.н, групират се бившите комсомолчета и офицерчета. Я питайте разни комитети по бедствия и аварии ка живеят. Гниди!