Бедите за руската армия се увеличават на фона на офанзивата на Украйна

Поглед към последните загуби на Москва, някои от причините за тях и възможните последици

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не щъ не щъ да съм в Киев,малиииии шъ ги разсвръгат,по стените шъ ги лепат.

Малииии ка са е ядосал Путин и ка ви го е набрал Мали МОР баце друго не чакайте.ЧУВАЛИИИИИ.....

Увлечени от бедите на руската армия,забравихте да кажете на Киев да си набавят чувалиииии......

Не знам от къде ги намирате тия информации, обаче са неверни. Аз чета съвсем друго, и то във ваще любими западни (и не само) медии.

А тия 'западни' медии - случааааайно да са от рода на GlobalResearch, National Interest, ZeroHedge и пр.? Дето ги списват 'западняци' като москвич-а Дмитрий Саймс или покойната госпойца Дугина?

Бедна ви е фантазията какво чака наемниците на нато и зеленски

Ми давай- помогни на бедната ни фантазия :) Какво точно ги чака? Ще се запишеш доброволец във военкомата ли? Или май само ще мрънкаш пасивно-агресивно в ДИР-а? Последното, вярвай не затрудни кой знае колко 'бедната ми фантазия' :)

За какво призовавате българите.ЗА ВОЙНА ЛИ???Ами айдете глупендери Македония,Сърбия и Турция се облизват.От ПРОСТОТИЯ И ГРЕШНИ СЪЮЗНИЦИ 2/3 от територията която ни оставиха дедите ни сме загубили за едни 140 години.

Ха ха ха по всичко личи, че отиде ОДЕСА у руско.

Ти картата напоследък виждал ли си - фронтът уверено върви ама в обратната посока. на Изток :) И 'чудо-оружия' като иранските пърпоретки няма да помогнат.

И аз днес анексирах 53, 6% от територията на Раша! Юве цезар!

Бий руснака по главата, бий, бий, бий! :D

24.02.2023 г Москва е изравнена със земята, останали са живи едва около 350 човека, Путин отдавна е в бункера на 1 км под земята заседна с олигарсите и 10000 човека прислуга. Украинците са превзели голяма част от европейска Русия, а Китай се е настанил в Сибир. Но троловете в Дира никога не се отказват: - всичко върви по план - подготвя се страхотен капан за орките - оттеглянето се проведе без никакви жертви - сарматите всеки момент ще полетят и ще унищожат запада - Зеленски скоро ще увисне на въжето - Путин има таен план за Велико контранастъпление - слава на Русия! Бог с нам - още малко и ще събудят руската мечка - и т. н. Смях смях смях

+ Великото отстъпление! Дори и отстъплението на руската армия е Велико!

От руснаците по-мръсно и загубено животно няма. Не стават за мир, защото са примитивна нация, не стават и на бойното поле, въпреки огромните им претенции за непобедимост. Кажете ми една война да са спечелили срещу равностоен, камо ли по-силен противник, освен ако друг не им свърши черната работа? Няма! Средновековието, монголи и татари ги правят на паприкаш. Наполеон - превзема Москва и цялата европейска част. Пак добре, че се бие с цяла Европа. Блядта няма ни една решаваща победа срещу него, дори при Бородино е равен резултат. Кримската война, ингилизте ги правят смешни. Даже и Освободителната руско-турска война им я печелят предците на днешните украинци и опълченците на Шипка, че спират Сюлейман паша да не стигне до Плевен. Руско-японската война? Да се смея ли, да плача ли…. Първата световна - нищо не постигат по фронтовете, като видяха, че са пълен резил - сепаративен мир и излизане насрани. Въпреки че кайзерова Германия и Австроунгария се бият с целия свят. Да питаме ген. Иван Колев какво ги прави в Добруджа? Втората световна - пак така, добре че Хитлер се бие с целия свят… И САЩ им помагат с оръжие, Сталин си го признава. Афганистан? Шепа муджахидини и овчари с гегите и сопите ги направиха на луди. И победиха. Е да, не и без стингърите на Америка. Но все пак. Първата война в Чечня - клаха ги като гергьовски агнета. Наложи се Пипи парясаното да инсталира един придворен пудел - Кадиров, иначе още щяха да ги колят. От руска бляд воин не става, знаят само да млатят водките, да живеят като кучета, да мрат като мухи и да представят всичко това като героизъм. А са едни пълни боклуци.

тъпанар

Осъзнайте се, българи! Поробена България е раждала достойни синове като Паисий Хилендарски, Каравелов, Раковски, Ботев и Левски! Горди и свободни в душата си българи! 5 века сме успели да запазим идентичността си като народ- религия, език, нрави и обичаи! Достоен и силен народ, който е заслужавал да пребъде! България е раждала велики личности през много трудни епохи на нейното съществуване, освен през една- кажете ми за един велик българин за времето на съветската окупация след 1944- НЯМА ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ, УБИТИ СА! Били сме и под византийско, и под турско владичество, но не сме били роби! Роби , и то доброволни роби станахме след Освобождението ни от турците, роби на Русия! Най-страшното робство! Много българи днес нямат против да се говори срещу България и българите, но каже ли се нещо срещу Русия се сърдят люто! И бъркате това раболепие с родолюбство! Тежко и горко на България, няма друг народ по света са обича поробителката си повече от Родината си, затова ще изчезнем! Братята ни македонци, продадени на сърбите от същата тази разпоретина Русия, и те не искат Майка България, искат да са измислени мелези от гръцко-сръбски-неопределен точно , но древен произход! От 150г Русия ни лъже- братушки, братя славяни.. а ни презират, мразят, завиждат, шскат да ни заличат!! Само вижте колко минуси ще ми сложат сега- това не са българи, това са руснаци, които по цял ден пишат лъжи да ви мътят главите! И продажни родоостъпници за дребни копейки!

Така, така. Под турско робство не сме били роби ?! Не сте българин, а гнусна украинка нацистка отрепка.

Толкова много глупости на едно място рядко се срещат.

"60 человек пропали без вести... 65... из мобилизованных": российские военные жалуются на невыносимые условия, - перехват ГУР. Источник: https://censor.net/ru/v3372104 Оккупант жалуется жене на невыносимую ситуацию, на пребывание под постоянным огнем, а также рассказывает о том, что 65 мобилизованных исчезли буквально на второй день после прибытия на фронт.

Платена долнопробна статийка!

гледайте ОРТ 1 канал с директни включвания от франта, а не от ханглия или краваря!?

ТаваришЧ, продължавай да гледаш, ти тепърва има да се сблъскваш с модела на Кюблер-Рос, засега си още на първия му етап.

Забелязва се повишен интерес сред руснаците да участват в мобилизацията, защото Украйна плаща добри пари за предоставено тежко въоръжение - 50 000$ за танк.

Руснаците живели в свинарник заедно със свинете https://www.youtube.com/watch?v=k_4MRr50Gos Путинские орки – настоящие свиньи. Доказательства от СБУ

Бий руснака по главата, бий, бий, бий! :D

още 4-5 години

"Пустинна буря" на САЩ трябва да се разгледа като вариант за настъпателна операция от страна на Русия. Гловна ударна сила трябва да е авиациятя о не живата сила. 1 седмица непрестанни бамбардировки на авиацията са досатъчни. Волята на сухопътните части трябва да бъде само прочистване но оцелелите. Както при "Пустинна буря" жертви от порядъка на 200 000- 300 000 от украинска страна за няколко дена да се считат за приемлив разходен материал за САЩ.

Това е приемливия разходен материал на 07.10.2022 за един 70 годишен дядо. Очевидно недостатъчен и затова, че се осра готвят още 300 хил. с тенденция да станат милион: Потери российской армии в Украине Танки — 2466 (+17) ББМ — 5093 (+29) Артиллерия — 1455 (+31) РСЗО — 344 Средства ПВО — 177 Самолеты — 266 Вертолеты — 233 (+1) БПЛА — 1067 (+20) Крылатые ракеты — 246 Корабли (катера) — 15 Автомобили и автоцистерны — 3862 (+8) Специальная техника — 135 (+1) Личный состав — около 61680 человек (+350)

Дайте сведения и за украинските загуби

Жеков, ти си такъв уникален дебил, че е направо трагедия за неврологията и неврофизиологията, че не могат да те докопат санитарите на проф. Търнев. Такъв патологичен случай на краен стадий на идиотизъм го няма описан в никой от учебниците по психиатрия.

Кремълския психопат и фашист Путлер явно не чете историята. Всичко при него ще е като при австрийският му предшественик Хитлер. И на него нищо няма да му се размине. Некрологът му е почти изпаднал от джоба. Овчето руско стадо трябва да се престраши и да вдигне революция!!

...в главата ти е такава пихтия....толкова са ти объркани понятията,че нищо не би ти помогнало да се пооправиш !!! Така ще си си ....докато можеш да мърдаш и дишаш!!!

Спрете да лъжете наивници.Ще поживеем ще видим.

На кадровите чеченци е да изнасилват руски войници хахахаа

О, вече освен немския Жълт труд (Дойче веле) цитираме и американския такъв (Associated Press)... Браво, в правилната посока вървим, току-виж скоро ни отворили директна линия с Белия дом, че посредници, посредници, ама и те от време на време се дънят и пускат истина вместо чистата пропаганда за която им се плаща...

Каквото и да кажеш ти и другите путинофили, всичко изнесено е истина. Можете само да се насирате от яд, че "непобедимая и легендарная" се оказва небоеспособна и с никакво желание да умре "за Путину", защото по начало не воюва "за Родину".

Както и да го извърташ 19% от територията на Украйна премина към Руската Федерация1 Всичко дуго е ала-бала!!!

прав си бай Иване меродавни са само Первий канал и РИА новости фсичко друго е фейк

Това беше временно. Вече на са 19%, а много по-малко. До пролетта ще станат 0% и минус Крим.

Въпреки бясната съпротива на ''демократите'Русия ще си върне териториите.Украйна ще бъде изтикана в Полско. А нов ред в света ще има.

Като ви казват какво да пишете, рецепти за лекарства не ви ли дават, ако не психиатър е специалиста който ти трябва.

Няма нужда да разказваш нашите методи из нета, моля да си траеш.

Щом си икономическо джудже не можеш да си военен колос.Украинците ги млатят като шкембе у дувар.

Корумпирано икономическо джудже, Окрали дори зимните униформи, мобилизираните си купуват каски, бронежелетки, топли дрехи... но бойния дух е висок... до падането на първия 155мм снаряд, а после?

После? После груз 200!

е фалирала държава. Даже американците го признават. Американско разузнаване и американци стрелят с американско оръжие в Украйна.

Наближава края на съветската кочина!!!

края на усрайна.

Съветския съюз отдавна не съществува. Сега е ред на Европейския съюз.

Усрайна е част на съветската кочина. Наистина наближава края и, щом Мъск съветва да се признаят исканията на Русия.

Едно е ясно засега. Нов световен ред няма да има. Ще има само стагфлация резултат на фиксидеите на Путин.

Русия ще победи по трудния начин. По-лесният бе през 2014 година.

Когато Хитлер хвърля всичките си сили, печелейки пирова победа, за да създаде фалшивото впечатление, че обръща хода на войната. Знаем обаче какъв всъщност беше изходът.

Михлюзин, СССР победи Хитлер със американско и английско оръжие!!!!!!Сега картите са разменени,илитерат пъпчив!?

Да, затова АК-47 е най-популярния и използван автомат за десетилетия... Нещо са развалили качеството на колумбийската стока май... Да не я смесват с гъби, вече не сте само надъхани, ами имате и някакви илюзорни видения...

Не, глупако, не СеСеСеРе-то победи, ПОБЕДИ СВЕТЪТ ОБЕДИНЕН СТЕШУ ФАШИЗМА. И СЕГА ЩЕ Е СЪЩОТО. ШЕ УБИЯТ ПУТЛЕР ЗА РАДОСТ НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА!!

Малко уточнение. Хитлер не е хвърлил всичко при Ардените. Но съюзниците са били доста слаби, а и не са очаквали съпротива. Като изключим победите на САЩ срещу Япония другото са провали.

ПОЛОЖЕНИЕТО НА ПУТИН И РУСИЯ ВЪРВЯТ КЪМ “ИЗУЙ ГАЩИ” Загубите на Русия в Украйна досега, в сухопътна техника, са по-големи от цялото налично натовско оръжие в европейските страни. Кадровата армия е ликвидирана или инвалидизирана. Амунициите и ракетите свършват. Във връзка със санкциите - няма ново производство на самолети, хеликоптери, танкове и дронове. Путин нито може да въоръжи, нито да екипира, нито да плати на войниците си. Задава се преврат,кървава гражданска война и разпад на Русия. МОСКВА ВЕЧЕ МОЛИ ЗА ПРЕГОВОРИ, А ТАЙНО МЕЧТАЕ ЗА УКРАИНСКА ИЛИ НАТОВСКА “ОКУПАЦИЯ” Путин капут! Гуд бай, немитая Россия!

Абе защо руските медии говорят нещо съвсем противоположно от вашата статия ??? Може би защото не са на бойното поле , а вашето присъствие там е постоянно .

В Русия истински медии няма. Те са само пропагандни машини.

ииии... къде точно намирате разликата с нашите такива?

Също като в България.

Никога, ама никога,руските робски и платени медии не да казвали истината!! Това не е било и скоро няма да бъде.

Един милиард и половина дава САЩ всеки месец помощи на Украина. До сега са вкарали 66 милиарда долара в Украина, във вид на оръжия, техника, обучение на десетки хиляди украинци и космическо разузнаване. Вътрешен дълг на САЩ вече е 171,9 трилиона долара, докато има войни те са живи. Това са Сатанисти и световното Зло, което навсякъде сътворява клныликти, интриги, войни, убийства, натиск, закани, подкупва, шантажира, извращава И ГОСПОД ЩЕ ГИ НАКАЖЕ ЗА ВСИЧКИТЕ ИМ ГАДОСТИ

Тоя джендър анаЛлизатор виждал ли е наживо 1000км фронт...

"... когато логистиката ти е изчерпана, войските ти са изтощени, а противникът ти е много, много по-умен ..." :-)

В крайна сметка Путин ще спечели не само в Украйна , а и приключването на ЕС

Подозирам че сънуваш как някой ти мачка дупето, а ти срамежливо се кикотиш :-) Сърбеж някакъв, а? Всички почитаели на "твърдата ръка" сте просто необявени меки китки. А Вова Къси ще мре скоро, не го мисли.

Но и приключването на НАТО

Хахахаха...

Как големите руски класици характеризират своя народ- -Михаил Салтиков-Шчедрин: „Ако заспя и се събудя след сто години и ме попитат, какво днес се случва в Русия, аз ще отговоря: пият и крадат...” -Алексей Толстой: „Московията –руска тайга, монголска, дива, хищническа” „Не е мила, не е уютна руската земя – по–зле е от горчиво робство – хиляди години избродена с лапти, с досада разоравана с плуг, покрита с пепелта на разорени села и необозначени гробове. Пустота и дивост.” -Ф.М.Достоевски: "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението” -Михаил Булгаков: „Не сме народ, а скотове, наглеци, дива орда от душегубци и злодеи” -Максим Горки: „Най-важният знак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост. " -Иван С.Тургенев: „Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят” -Иван С. Шмельов: „Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”. -Александър Сергеевич Пушкин: "Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл” -Василий Розанов: „Не народ, а адски урод” -Зинаида Гипиус: „Русия – това е една огромна психиатрия” -Михаил Глинка, бащата на руската опера, напускайки на 7 април 1856 година Русия завинаги той се съблича чисто гол на границата, изплюва се на руска земя преди бариерата и казва: “Дай Бог мне никога больше не видеть этой мерзкой страны и её людей”, свидетелства в спомените си сестра му. http://russianmontreal.ca/razdelsya-na-granitse-dogola/ -Академик Лихачов преди много години казва следното-“ Русия никога не имала и няма има никаква особена мисия. Не трябва да се търси никаква национална идея за Русия- това е мираж. Животът с национална идея отначало ще доведе до ограничения, а след това ще възникне нетърпимост към друга раса, към друг народ и друга религия. Нетърпимостта непременно ще доведе до терор. Не бива да се допуска връщането на Русия към единна идеология, защото тя рано или късно ще доведе Русия до фашизъм”. -генерал Лозовой П. С. 1942 г. -“А мне без разницы с кем, хоть с Гитлером, хоть без Гитлера, Главное чтобы против большевиков!!!! -Вон у финнов не дурно ПОЛУЧИЛОСЬ!!!! Да два года войны, но ЖИЗНЬ того СТОИТ!!!! А при большевикам нам жить не дадут, Ни кому не дадут,все отберут и жизнь отберут, Им ЛЮДИ НЕ НУЖНЫ, ИМ НУЖНЫ СКОТЫ, -ПОТОМУ КАК ОНИ, САМИ СКОТЫ И ЕСТЬ!!!!” А ето и какво мислят за нас - българите, приятелите на родните русофили като копейкин: -Сергей Аксаков: „Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!”

"По-злобно, завистливо, продажно, страхливо, тъпо и гнусно племе от българи надали някъде има!"

За съжаление Zеленски е пинчер, който иска да запали цяла Европа само, защото не изпълни условията Минск 2.

Какво не ти е наред? Обиден от живота лузър, венцеславещ един педя-човек диктатор, който в последния си стаий на рака иска да завлече мнозина? Защо си беден, замислял ли си се? И на теб Америка ти е виновна :-)

не емигрират. Те се евакуират от България. Благодарение на САЩ и "демокрацията" Лузър съм според теб, но пенсията ми е 3200лева. И профължавам да работя. И Зеленски е по-нисък от Путин с 10 см.

Днешна Русия отговаря на повечето от критериите, от които според историците се състои фашизмът : - Култът към един лидер - Владимир Путин. - Култът към мъртвите - победата във Втората световна война - Мит за някогашното величие на империята и желание за възстановяването му - Мощна пропагандна машина - Визуални символи като знак за принадлежност (Z и V) - Масови действия в подкрепа на лидера - Реч на омразата към определена група хора Сходството между Хитлерова Германия и Путинова Русия е поразително. Колкото и да е трудно за мнозина да го приемат, Русия повтаря същия път, като всява хаос и оставя разруха навсякъде след себе си. Грешка е да се смята, че страна, която веднъж е победила фашистите, не може да бъде фашистка, смята авторът. До определен момент от историята фашизмът не е бил особено неприятен на Съветския съюз, както става ясно от договора за съюз между СССР и Германия от 1939 г. Речите на нацистките лидери се препечатват в съветската преса. На свой ред германските власти приветстват ефективността на съветската политика на депортиране на малки народи. Известният нацистки философ и мислител Карл Шмит казва, че фашистката политика започва с идентифицирането на врага. Не е ли това, което Съветският съюз е правил през цялата си история, и не е ли това, което Путин прави сега, използвайки термина "антифашизъм" като прикритие. Украинците са нацисти за руския президент, защото не се признават за руснаци и се осмеляват да се съпротивляват. А всеки, който се противопоставя на плана му за унищожаване на Украйна, се явява съучастник на нацизма/фашизма. Войната срещу Украйна е не само завръщане на фашисткото бойно поле, но и завръщане към традиционния фашистки език и практики: - Други хора съществуват, за да ги колонизират - Русия не може да бъде обвинявана в нищо заради уж героичното си минало - Съществуването на Украйна е било международна конспирация - Войната е единственият възможен отговор,според путлер. Има само един изход от ситуацията: фашисткият лидер путлер трябва да бъде победен - окончателно и безвъзвратно.

Благодарение на соросоидите и продажните ни политици през 2009 г. чешкият скулптор Давид Черни ни изобрази като турски клозет. Гърците написаха песен, че сме продажни роби, а сръбския президент през 2015 ни нарече " аборигени". Исторически от Чърчил до сега всеки е обиждал българите като се започне от сриването на София през всв и опита да бъдат посети картофи, през чупенето в Македония на паметника на българските войни, сравнението , че сме туземци ката Албанците, че Европа свършва там където се яде шкембе чорба и си честитят банята и стигнем до вчерашната дата, че ни третират като утрепки и за вас шенген няма, има визи за САЩ, и ни отслабена като държава и противопоставиха един на друг за да бъдем още по -слаби.

Мда, ти си една от причините. Отрепки се пише с "О", отрепко смотана. Марш да ринеш торта в обора, не си годен да изразяваш мисли.

Осъзнайте се, българи! Поробена България е раждала достойни синове като Паисий Хилендарски, Каравелов, Раковски, Ботев и Левски! Горди и свободни в душата си българи! 5 века сме успели да запазим идентичността си като народ- религия, език, нрави и обичаи! Достоен и силен народ, който е заслужавал да пребъде! България е раждала велики личности през много трудни епохи на нейното съществуване, освен през една- кажете ми за един велик българин за времето на съветската окупация след 1944- НЯМА ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ, УБИТИ СА! Били сме и под византийско, и под турско владичество, но не сме били роби! Роби , и то доброволни роби станахме след Освобождението ни от турците, роби на Русия! Най-страшното робство! Много българи днес нямат против да се говори срещу България и българите, но каже ли се нещо срещу Русия се сърдят люто! И бъркате това раболепие с родолюбство! Тежко и горко на България, няма друг народ по света са обича поробителката си повече от Родината си, затова ще изчезнем! Братята ни македонци, продадени на сърбите от същата тази разпоретина Русия, и те не искат Майка България, искат да са измислени мелези от гръцко-сръбски-неопределен точно , но древен произход! От 150г Русия ни лъже- братушки, братя славяни.. а ни презират, мразят, завиждат, шскат да ни заличат!! Само вижте колко минуси ще ми сложат сега- това не са българи, това са руснаци, които по цял ден пишат лъжи да ви мътят главите! И продажни родоостъпници за дребни копейки!

БЛЯДА ОТКРАДНАЛ : - БУКВИТЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ - РЕЛИГИЯТА ОТ ГЪРЦИТЕ - ИСТОРИЯТА ОТ КИЕВ - ПИСТОЛЕТА ОТ ВАЛТЕР - АВТОМАТА ОТ ШМАЙЗЕР - АТОМНАТА БОМБА ОТ САЩ - 180 ВОЙНИ - САМО 3 ОТБРАНИТЕЛНИ , КАТО ПОСЛЕДНАТА Я НАРЕКЪЛ "АТЕЧЕСТВЕНА" САМО ЗАЩОТО ЕДИНИЯТ МУСТАК ИЗПРЕВАРИЛ ДРУГИЯ - ПОДАРИЛИ МУ ПАБЕДАТА ВЪВ СРАЖЕНИЕТО, НАРЕЧЕНО "ВЕЛИКА АТЕЧЕСТВЕНА" , БЛЯДТА ИМАЛА ГЛУПОСТТА ЗА 50 ГОДИНИ ДА ЗАГУБИ ВОЙНАТА ОТ ТОЗИ, КОЙТО МУ ПОДАРИ "ПАБЕДАТА В СРАЖЕНИЕТО" И ВЗЕ , ЧЕ СЕ РАЗПАДНА НА И БЕЗ ТОВА НЯМАЩИТЕ НИЩО ОБЩО СЪСТАВНИ ЧАСТИ ! ЕЙ ТВА ПРЕДСТАВЛЯВА БЛЯДТА ... АМА ВИКА - "АЗ СЪМ ВЕЛИКА И МАГУЧА , ШОТО ИМАМ КЮНЦИ С УРАН И ШЕ ВИ УТРЕПА ВСИЧКИ , АКО НЕ МИ ДАДЕТЕ ДА ИМАМ "СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ ... ВЪРХУ МИЗЕРИЯТА" КВО "СИЛОВО" РАЗПАДАНЕ ВЕ , БЛЯД ... НЯМА ДА ИМА СИЛА ...ВИЕ ЦЯЛ ЖИВОТ СТЕ БИЛИ "ФЕНОВЕ НА СИЛАТА" , НИЕ ЩЕ ВИ БИЕМ ЧРЕЗ "РАЗВЕДРЯВАНЕТО" - ИЗПИТАНО И ПРОВЕРЕНО .... СТРЕМЕЖЪТ КЪВМ"СВОБОДА" НА ДЕСЕТКИТЕ ПОРОБЕНИ ОТ ВАС НАРОДИ , ЩЕ БЪДЕ В ПЪТИ ПО-СИЛНО ОТ ЖЕЛАНИЕТО ДА ОСТАНАТ "НА СИГУРНО В БУНКЕРА" , ЗАЩОТО ПОЛОЖЕНИЕТО "В БУНКЕРА" СА ГО ГЛЕДАЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ, НО ПОЛОЖЕНИЕТО "НА СВОБОДА" - НЕ СА ГО И ПОМИРИСВАЛИ ... А СТРЕМЕЖЪТ КЪМ "НОВОТО" ВИНАГИ Е ПО-СИЛЕН ! ДАЖЕ САМО ЗАРАДИ ТОВА - РАЗПАДЪТ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА Е В КЪРПА ВЪРЗАН - ВЪПРОС НА ВРЕМЕ И ТАКТИКА ! ОТКАЗЪТ НА ЕВРОПА И ЗАПАДА ОТ БЛЯДСКИТЕ "РЕСУРСИ" Е ПЪТЯТ КЪМ ОСВОБОЖДЕНИЕ НА ПОРОБЕНИТЕ НАРОДИ ! ИСТИНСКАТА ДЪРЖАВА Е - МАСКОВСКОТО КНЯЖЕСТВО ! ГЕОГРАФСКОТО ПОНЯТИЕ "РА-СС-ИЯ" - САМО ГЕОГРАФСКО ПОНЯТИЕ И НИЩО ПОВЕЧЕ ! ФАКТ !

Путлер успя по категоричен начин да: - демонстрира пълната технологична изостаналост и неконкуретност на руската военна техника; - да освободи Европа от зависимостта и от руските енергоизточници, както и да стимулира разработката и въвеждането на нови такива - да сплоти и разшири НАТО - създаде огромна, добре въоръжена и 100% антируски мотивирана армия в съседска, доскоро "братска" страна - да отвори отново чеченския въпрос - да направи още една крачка назад и обратно от цивилизованата и приятелска Европа, търпяща обидите на руските "тарикати" към смъртоносната, бавна, но необратима хватка на китайския питон - да зомбира народа си и да го прогромира да мисли по начин неминуемо водещ до разпад и изчезване

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!! Културно-просветното дружество "Патриот-Русофил-Българомразец" организира сбирка и манифестация под надслов "Да подкрепим Великата, Непобедима и славна руска Армия-Освободителка"! Доброволци ще бъдат записвани на място, а също и задочно - по донос и препоръка! Обявяваме и литературен конкурс за авторско есе по една от долните 3 теми, по избор: 1) "Падението и покварата на Колективния Запад" 2) "Майко Русия, срамувам се че съм българин!" 3) "Мисията, Трагизма и Величието на руската душа" На отличилите се ще бъде присъден орден-значка "Кремълски НаХ_Йник" 1-ва, 2-ра, 3-та и 4-та степен. Голямата награда ще е изненада и ще бъде обявена специално! Събитието е под патронажа на чаровната г-жа Мутрофанова, Посланик на РФ у нас и Резидента на Република България, г-н Кретен Гадев. - Ще се повеселим и ще заклеймим враговете и нашата лоша страна! - Ще попеем любими руски и съветски песни! - За музиката и доброто ни настроение ще отговаря палавият DJ Костя Копейкин!!! - На събитието са поканени видни руски кавали, пардон, мислители-общественици, журналисти и културни деици, като Мартин-чо Карбовски, Петър-чо Волгин и Явор-чо Дачков които ще представят на широката общественост своите дълбоки, културно-философски размисли и прозрения! - Възможно, но засега непотвърдено е и участието на ветерана народен трибун, патриот и уличен боец, г-н Болен Сидеров! Той ще ви демонстрира прости бойни техники за неутрализиране , респектиране и защита от нахални и агресивни студентки, журналистки и стюардеси! Елате, чакаме ви :) !

Руснаците са нашите братя. Парите на запада не могат да предадат братството на двата народа. Могат да се продадат единствено политиците, медиите и плъховете соросоидни.

Аз руснак брат нямам. И не искам да имам.

ги разкрихме още през 1 световна че войници от тях не става. В добруджанските полета нашите смели български орли са ги клали като добичета и не са дали руски крак да стъпи в България. 106 години по късно украинските герои съсипаха на пух и прах цялата им бутафорна армия . И това е края на империята на орките. Слава на Украйна !!!!!!!!!!!

Финландците също ги пориха кат риби!!!

24.02.2023 г Москва е изравнена със земята, останали са живи едва около 350 човека, Путин отдавна е в бункера на 1 км под земята заседна с олигарсите и 10000 човека прислуга. Украинците са превзели голяма част от европейска Русия, а Китай се е настанил в Сибир. Но троловете в Дира никога не се отказват: - всичко върви по план - подготвя се страхотен капан за орките - оттеглянето се проведе без никакви жертви - сарматите всеки момент ще полетят и ще унищожат запада - Зеленски скоро ще увисне на въжето - Путин има таен план за Велико контранастъпление - слава на Русия! Бог с нам - още малко и ще събудят руската мечка - и т. н. Смях смях смях

Реалностите в близките няколко месеца: Европа ще седи на студено и тъмно. Вероятно ше и лепнат и локдауни заради поредният корона вирус. Държавите ще се набухат в още дългове. Рецесията ще се засили главоломно и този път САЩ няма да могат да се отърват на гърба на Европа. Руснаците ще изстрадат грешките на Руското командване и ще изискват победата от Путин. След зимният период на задържане на границите ще преминат в атака. Европа ще бие дуспата на Украйна, поради тежката икономическа криза и намалената боеспособност на НАТО. Зеленски ще бъде заменен от генерала си като най-малко компроментирано лице, което да се включи в преговори за капитулация и мир. Те тва е.

3(три) месеца един завод не можаха да превземат лайняните ватници,то да не ти да се пъчиш по паради или да смайваш някоя лековата руска курва с парадната си униформа..!!!!Факт е че украинците се досещаха че путлер рано или късно ще се пробва да ги нападне и правеха по 12-15 учения на година,тренираха ги НАЙ-ДОБРИТЕ военни инструктори на НАТО и резултата е налице: (данните са от 07.10.2022) -убити 61,330хил. руслямски войници. -ранени-над 160,000хил.(т.е извън строя) -пленени-над 7500 -убити 12 генерала. -убити 48 полковника. -убити 180 офицера от лейтенант до полковник. -2449 танка (от общо 3300 танка,предвидени за нахлуването) средна цена на танк-6-7 млн.долара -5064 ББМ-бойни бронирани машини(почти 40% от общо 13,758 бр. в рф) -266 самолета-средна цена на самолет около 33-36 млн.долара. -232 хеликоптера. -15 кораби/катери-само загубата на ракетният краицер "Москва" е на стойност поне 2 милиарда долара. -90 цистерни. -1424 артилерийски системи. -177 ППО-(системи за противо-въздушна отбрана). -344 РСЗО-(ракетни с-ми за залпов огън)-средна цена около 8 млн.долара -3854-камиони,джипове и др. -1047-БПЛА-дронове. -87 ракетни установки-средна цена около 9 млн.долара за брой. -134 специална техника,радари и др. -246 крилати ракети-(цена на ракета "калибър" 6,5 млн.долара)

От руснаците по-мръсно и загубено животно няма. Не стават за мир, защото са примитивна нация, не стават и на бойното поле, въпреки огромните им претенции за непобедимост. Кажете ми една война да са спечелили срещу равностоен, камо ли по-силен противник, освен ако друг не им свърши черната работа? Няма! Средновековието, монголи и татари ги правят на паприкаш. Наполеон - превзема Москва и цялата европейска част. Пак добре, че се бие с цяла Европа. Блядта няма ни една решаваща победа срещу него, дори при Бородино е равен резултат. Кримската война, ингилизте ги правят смешни. Даже и Освободителната руско-турска война им я печелят предците на днешните украинци и опълченците на Шипка, че спират Сюлейман паша да не стигне до Плевен. Руско-японската война? Да се смея ли, да плача ли…. Първата световна - нищо не постигат по фронтовете, като видяха, че са пълен резил - сепаративен мир и излизане насрани. Въпреки че кайзерова Германия и Австроунгария се бият с целия свят. Да питаме ген. Иван Колев какво ги прави в Добруджа? Втората световна - пак така, добре че Хитлер се бие с целия свят… И САЩ им помагат с оръжие, Сталин си го признава. Афганистан? Шепа муджахидини и овчари с гегите и сопите ги направиха на луди. И победиха. Е да, не и без стингърите на Америка. Но все пак. Първата война в Чечня - клаха ги като гергьовски агнета. Наложи се Пипи парясаното да инсталира един придворен пудел - Кадиров, иначе още щяха да ги колят. От руска бляд воин не става, знаят само да млатят водките, да живеят като кучета, да мрат като мухи и да представят всичко това като героизъм. А са едни пълни боклуци.

всичко е точно така ама крепостняк пиещ бояришник и живеещ в къща от дърва насред Сибир няма как да те разбере. Той разбира само от лопата в зъбите.

човек , украинците ви бият като маче у дирек , СП-1,2 дадоха фира , стотици хиляди млади руснаци "гласуваха с краката си" и показаха на кремълските ботове жертвоготовността си към тях :))) всяко руско отстъпление - планирано и стратегическо за русоробите.......а най сте ми смешни как се самонадъхвате и как Запада треперел и ей сега Баба Меца ще изреве и ще тропне по масата ! Не виждаш ли , че никой не ги отразява руските орки , а в Украйна НАТО просто си прави гаргара , зареждайки украинците с оръжие.....и както виждаш им се получава. Слепи ли сте или глухи тия 7 месеца , или просто се правите на улави........тотален срам за магучая Красная Армия дето с марш на скок щяла да стигне Ламанша за 2-3 седмици ( ама само ако поиска ). Не виждате ли как буксува тая допотопна сбирщина , видео не гледате ли какво представляват руските орки и чеченският башибозук......ми тия са подчовеци бе , байно ! И тръгнали тия монголоиди да се зверят на Запада и цивилизацията. Къде беее , къде сте тръгнали ? Ама били предупреждавали , ама туй , ама онуй.....пълна скръб , навремето за 5 месеца Хитлер до Москва е стигнал като пътьом германците са каталясали да изтрепят няколко милиона червеноармейци и да пленят още няколко милиона ! Преди 80 години !