Българките раждат все по-късно - над 35 години

Увеличава се възрастта, на която жените раждат първото си дете, показват наблюдения на водещите в София АГ-болници - "Майчин дом", "Света София" и "Шейново".

Обратно в новината

Коментари - Българките раждат все по-късно - над 35 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпата българска мърша може и да не роди нито едно дете през целия си живот. Аз знам за много българки, които не са станали майки и изобщо не им пука, че нямат деца ходят си по почивки, ходят по заведения, пият, пушат. Те са безчувствени жени, нямат никакви чувства нито към децата, нито към никой. Това не са никакви жени, а кучки, мърши, измет. На всичкото отгоре даже си позволяват да обиждат жените, които са станали майки. Отвращавам се от такива "жени". Ето заради това българите си заслужават да изчезнат и да ги няма повече.

Българките изобщо не раждат деца, защото при българите това да родиш дете е въпрос на личен избор и на късмет. След като е така по тази логика тогава никой да не ражда деца. И без това на българската кучка деца не й трябват. Изобщо не й пука дали е родила или не. И без това при българите не е важно жената да стане майка. Например при българите мюсюлмани (помаците) жените как могат да се женят и да раждат деца млади, а само при тъпите българи християни не могат. Не мога да разбера защо при малцинствата (напр. мюсюлманите) почти всички жени се женят млади и раждат, а само при тъпите български боклуци повечето жени не са родили нито едно дете през целия си живот? Заради това хиляди пъти ще съжалявам, че се родих от този гнусен и мръсен народ българите, който не създава семейства и умира без деца. Омръзна ми да слушам само за това как другите народи се женят, а гнусните българи не се. Ето заради това, че не се женим и че жените не раждат за това цял живот ще мразя българите. За какво живеем тогава тъпите българи след като не създаваме семейства. После се смеем на другите народи, че раждат деца. Като, че ли е нещо лошо да родиш дете. Когато си видим нашия самотен и безсмислен български живот, тогава ще говорим за другите народи.

Не е вярно, българките раждат все по-късно деца. Те изобщо не раждат деца. На много жени изобщо не им пука дали са родили дете или не, дали ще оставят поколение след тях или не. За българките майчинството изобщо не е важно. Оставянето на поколение за българките няма значение, важни са кариерата, успехите и постиженията. Създаването на семейство и майчинството са били най-важното нещо в живота на една жена, но в миналото. Сега вече не са. Но и времето, в което живеем също е виновно за това жените да не стават майки. Защото сега се мисли, че за една жена не е добре да стане майка. Мисленето на хората е тотално объркано.

Като гледам коментарите, спорите за глупости, а не мислите за важните неща, защото не ги знаете. Ще издам тайната на древните: питайте Гугъл за ТЕЛЕГОНИЯ! А като ще чествате Бабин ден да знаете: древните са почитали Великата Баба до обожествяване. Тя се е занимавала с въпросите за оцеляването на рода - кой с коя, кога, колко и кога именно; установяване и прекъсване на вродени малоформации; протичане на бременноста, раждането; отглеждане и възпитание на децата и пр. Знаела е и е прилагала телегонията, която днес наричаме "бабини девитини". И за напред да си опичате акъла!

Вихро,извини се!Не познаваш часовника!

нещо не ви е удобно и затрихте информацията,че дефакто последното бебе за 2010г е родено в МБАЛ - Шумен, а не в РУСЕ!

Моля, нямате достоверни данни за последно бебе за 2010г.В МБАЛ- Шумен са родени близнаци на 31.12.10г в 22:55 и 23ч и са момчета

В крайна сметка, който когато иска (и когато може) да ражда. Това е въпрос на личен избор.

моля да ме оплуете за нахалството ми да искам дете на преклонната вазраст з7г. дали някои си е задавал вапроса дали раждането след з5 г. не е по избор? когато се омажих преди 7 години, си мислех,че имах касмет- млад, с много добри доходи и професя. да, но тои не иска деца, кратко и ясно. всяка година отлагаше е как да имам дете ? разведох се. а сме изван родината и дума не моге да става за липса на пари. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"..........за последните 10 г. родилките над 35 години са се увеличили от 6,09% на 13,04 на сто за 2010 г. ...." От 18 до 40 години, което е нормалния родилен период, са 22 години. От 35 години до 40, са 5 години, което е 22,7% спрямо периода, което много повече от 13,04%. Значи отново журналистически глупусти. Тя математиката не е за плямпала.

Любовта е най-важна на света !

Разбира се, че е така! Да искаш и да можеш да имаш и да отглеждаш едно дете, не е толкова лесно, както да си платиш данъците. Не колата и бизнеса правят мъжа опората в семейството, а любовта. Не спиралата за мигли и ежедневният шопинг правят жената всеотдайна, а любовта. Не сексът (сам по себе си) прави децата, а любовта. А ние се тресем от страхове и не ни остава място за любов. Може би, понеже с възрастта хората помъдряват и се поотърсват от страховете си идва време и за децата.

Сега , като ни залее действително икономическата световна криза , ще спреме да раждаме, без пари деца се не гледат, тъй че исторически демогравски срив ще има . ТОВА ДОКАЗА , ЧЕ СТАРИЯ ОБЩЕСТВЕН СТРОЙ НАРЕЧЕН СОЦИАЛИЗЪМ ИЗЛЕЗНА ПО-БЛАГОПРИЯТЕН ЗА РАЖДАЕМОСТТА НА БЪЛГАРКИТЕ , ТОВА ГО ДОКАЗВА СТАТИСТИКАТА ЗА МИНАЛОТО . Битието определя житието.

Всеки БЪЛГАРИН/СЕМЕЙСТВО трябва да има токова деца , че да ги осигури социално и да спре бедността в рода си до неговото си поколение - ако е беден като мен разбира се. Грях е да предаваме бедността на децата ни. Тя е болест - многовековна за българите и трудно лечима.

Именно защото съм съгласна с мнението Ви, се питам кой има политическа и финансова изгода от възпроизводството на бедността. Много лесно е да се роди дете, да се остави после живота да го възпитава и улицата да му даде булевардно образование. Явно някои съфорумци искат точно това - да се възпроизвеждат човешки индивиди с 3 гънки в мозъка- за спане, ядене и секс, които няма да си търсят трудовите, социалните и гражданските права, а ще са доволни да живеят като скотове и роби на новобогаташите -българи. Разбира се, младите индивиди няма да имат и 10ти клас, камо ли висше образование, защото "нема нужда да се учи- я колко висшисти стават чистачи във България"...Не приемам сульо и пульо да ми вменява такива задължения и за това адмирирам поста Ви!

Добре го каза: "да спре бедността в рода си". Аз исках същото. Работих, учих. На път сам да се предам, защото не успях и годините станаха повечко. И се питам и тебе питам, БГрин: ако човек остане без род, има ли значение, дали е победил бедността? И не е ли родът най-голямото богатство?

Да само мен ме прецакаха да забременея на 20 ; 0 ((((( Чувствах се като абсолютен аутсайдер по градини, ясли и паркове.

Коментарите тук се насочват в грешна посока, какво от това, че жените раждат по-късно, живота се удължава и това не е страшно. Пък и може да поспорим колко е читава спермата на възрастните мъже. Какво сте зяпнали тук мъже срещу жени, не виждате ли, че проблема е друг? Защо разждат циганите, а българите ги издържат и за собствените им нужди остава все по-малко? И откога циганките станаха бразилки, нали се викаха ромки или сега и това стана обидно? (ако някой не е схванал последното е шега)

Няма го желанието да сме българи, няма го желанието да имаме семейство, нямаме сила да бъдем отговорни, нямаме причина да сме горди, нямаме поминък, нямаме гаранция, че ако останем без работа държавата ще ни подхвърли по нещо, няма да се пенсионираме и няма да гледаме внуци. Няма детски за децата ни, няма семейно облагане, няма необлагаем доход. Социалнио - икономическия модел на Симеончо, наложен при триглавата ламя издиша в кризата. Надежда за нищо не остана. Да не ви отегчавам. Ритници на изборите и това е.

тогава ще я наречеш меркантилна и ще викаш уууууу

Резултат от социалния крах на българите в т.ч. моя и на смейството ми. Сега съм къде 40 и жена ми също, социално успяхме да се пооправим, но сме на възраст дето не ни искат вече за работа и няма да имаме второ дете , защото не искаме да го обричаме на бедност.

не мога да ви разбера нито проблема , нито статистиката.не сте ли проумяли осте , че човек е свободен сам да реши кога да има дете.,ако иска на з0 , на з5 или на ч0 години , това си е негова лична работа.засто се чувствате призвани да си врете гагите в чуждя живот.никои не ви иска така или иначе "компетентното " мнение, нито го е еня за вашите тапи статистики. впрочем , тази , родила бебето на годината , като е родила парвото си дете на 15 , дали не е била жертва на педофил? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Rosemary

Анонимен, прав си. Не искам да се пъхат в леглото ми, нито в личния ми живот. Не искам моите разбирания, пък може би и проблеми, да бъде подлагани на пубилчно осъждане от средностатическта тълпа.

Абсолютно си прав! Някъде по-долу и аз направих подобен коментар и получих отговор, че разсъждавам така, защото "никой не ме бил поискал" :))))))))), тълпате не може да проумее, че това е избор, а не задължение...

Аз съм на 25 и изобщо не ми допада идеята да раждам -нито сега нито никога.Това ми е желанието и така се чувствам.Не ми пука нито за гените , нито за това дали ще има българи или не.Съжалявам колкото и да е егоистично така се чувствам в момента.Преди не бях никак егоистична , но живота учи и на добро и лошо.Така че който да иска да ражда , който да не иска да не ражда.А тия дето се възмущавате ако родя да не би вие да ми гледате детето , така че не мисля че някой има право да съди другите за каквото и да е.

Урааааа:)Приятно ми е!

МИ ЦИГАНОРКИТЕ НАЛИ РАЖДАТ НА 15!НЯМА МЯСТО ЗА ТРЕВОГА!!!

Ами разбира се, че ще раждат все по-късно и по-късно! Че то до 35 години жената (тази която държи да се развива и да бъде самостоятелна, а не да е просто подлога на някой "богаташ") в България не може да се изгради като личност, камо ли да ражда деца, които после трябва и да гледа, което пък иска много, много, много ПАРИ! Кое не му е логичното на цялата работа! Голямо откритие, няма що!

това кенеди го каза, но е валидно тук в америка, защото държавата се грижи за обикновените американци.....ето преди нова година с година и половина им удължиха помощите за безработни след последните 2 години в които вземаха такива.........а в бг държава няма по мое мнение

Заглеждали ли сте се по схемите на апартаментите, които бълбурковците купиха на четворни цени. Има телевизор има диванче, една малка спалничка ... а някъде да видяхте детска стая или детско креватче нарисувано? Децата просто не се вписват в схемата на модерния ипотекирал се българин. Той ще живее поне 100 години, така че първите 50 няма какво да мисли за деца въобще.

Много си прав

Българките не раждат! Българките мислят за всичко друго, но не и за семейство, не и за отглеждане на деца! БЪЛГАРКИТЕ МАСОВО СЕ ОПРОСТИТУЧИХА! Достатъчно е да спрете погледа си пред училищата на уж ученичките! Те не приличат на такива, а на проститутки! Ведомствата, агенциите, офисите са пълни с млади пуфащи цигари дами, които са се отдали на всичко друго, но не и на това, за което ги е сътворил Господ. Култът към злото изцяло е обсебил така наречената нежна част на обществото ни. Природата, господа, е предназначила жената да ражда и да възпитава деца, да бъде в основата на семейството като продължител на живота. Всичко останало е абсолютна деградация!

Правилно - всички мъже са светци, а жените са създадени да им служат!

Имам приятелка, която гледа дете и внуче - разликата им е три години. Внучката казва Бате вуйчо.

Хахаха! Евала на приятелката ти! И внучката и е готина.

Братя българи ,надувайте си булките кат,гайди - и ще има деца !Ако имат много разлигавени претенции- Господ е измислил чуден лек за това-Задвратамицин!

Един път Задвратамицин и булката ще си стегне бохчата, а брата българин не може без нея, защото сам не може да се издържа и да си изпере чорапите ... Невероятно, но факт.

Тази тенденция не е от скоро....Ето аз съм на 42,копнея за дете,но....къде да намеря таткото!? Имам приятел,но не ми е подкрепа.Оказва се,че той очаква от мен аз да съм силната половинка,но,уви,не мога да оправдая очакванията му...

Ами всяка втора вишистка гледа кучета,котки, хамстери и всякаква друга гад само не и деца,за да не и се отрази на фигурата.Това 1,второ -повечето жени над 30 са необратимо инфантилни и без всякакви семейни умения да въртят къщата си.

раждаите...много е хубаво с много деца у дома.аз лично имам три и саялявам,че не са повече...балгарка сам *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сбогом Българио! Добре дошла Турцио!

според мен дали да имаш деца и кога всеки сам си решава в зависимост от икономическото си положение и възможности..........а че българия се стопявала мисля, че им е последният проблем на хората...........а какво българия направи за тиях , за да им подсигури нормални условия за раждане и отглеждане на деца?нищо......повечето ми приятелки в бг са над з5, несемеини, без деца, и нямат и намерение с з00 лв заплати да имат деца просто защото едвам им стигат да изxранват тях си.

Трудно зачеват днешните след толкова много аборти.....

А, бе, байнооо. Причините една жена да не може да се зачева са много. Една от тях е свързана с нивата на определени хормони в организма й

Като чета писанията се радвам,че все по-малко жени искат да имат деца.На какво ли ще ги научат?Че парите са най-важни,работата,всичко друго ,но не и семейството.Много сте цинични за съжаление.На добър ви час в празните ви къщи,души.

Аз съм на 41 години и имам две деца, но страшно е да гледам млади прави здрави мъже, включително и мой набори и по - големи, които въобще не мислят за деца и семейство. Намират хиляди оправдания и предпочитат да си живеят безгрижно, дори на гърба на мама и тате. Още по страшно е за жените. На 40 години се сещат да стават майки. Има едно българска поговорка, която казва: "Животът започва от там, където удобството свършва". Какво да Ви кажа още? Бог да пази България!

Ти си имаш твой причини за да имаш деца и аз ги уважавам. Други си имат причини да нямат деца и аз ги уважавам. Би ли споделил ТВОЙТЕ причини за да имаш деца, но без нападки и с уважението което демонстрирам към теб. Благодаря

Вси4ко друго освен здравословни при4ини си е само някакво управдание и нищо друго.

Леле,какви рецепти за възраст....Ще ражда тази която обича мъжа ,децата,дома..тогава когато е готова!Всичко трябва да е ЛЮБОВ!

Няма да раждат. Подпомагат държавата да реши проблема с недостига на ясли. Няма деца, няма проблеми.

е братята сигани ще оправят положението... ама и те раждат късно, над 3,5 години!

Kакав секс, бе! пречи на пиенето!

И тези деца са им много на българската държава и на българските мъже. Но хубавото, че жените се осъзнават колко са използвани и мачкани и раждат само ако те самите искат. Не че им е лесно и така, но поне знаят защо се жертват. Лошото е, че голямана част от раждаемостта тук идва от циганските семейства, за които това е професия, чрез която се издържат. Свидетел съм как в социални грижи ромки, които не могат дори да напишат една дума или да се подпишат и никога в живота си не са работили, на 20-22 години получават пари за вече 5-6 родени от тях деца, които също никога няма да работят и на 12-15 ще започнат същата професия като майките си. Така в геометрична прогресия в България расте броят на деца, които и като такива сега, и като порастнат после, лягат на гърба на работещите българи, които ги издържат. Така за тези, които работят, остава все по-малко от изработеното от тях, а държавата пренасочва постигнати от тях ресурси за майчински, ток, отопление и какво ли не още към тази никога от поколения не работила група, с което поощрява циганите да правят още и още деца, негодни да създават друго освен нови гладни гърла в бедна България. Помислете само кок се отразява това на разпределението на брутния вътрешен продукт на глава от населението. И както все повече млади и раотливи българи напускат блатото, мислете добре какво ще трябва да издържат децата, които сега раждате.

Единственото адекватно мнение тук.

Честно да ти кажа познавам такива мацки, дето никога не са го срещали питомното. Никога не са имали връзка с нормален мъж, който да не пие, да не бие или да не е лепнат за майка си. И знаеш ли кое е най-страшното, като се замисля, аз познавам основно такива мъже, макар и с няколко достойни изключения.

Дано да си с поне един от "свестните"!

ние пък си дадохме апартаментите под наем идойдохме да живеем на село, тук няма проблем с детските градини, ясли и подобни,но пък идвамата не работим. Заедно си гледаме детето и то расте супер пълноценно!

Ние пък си продадохме апартамента и си построихме къща на село - на 45 км от София. Детската градина е страхотна. Няма мангалчета, учителките и леличките са супер, а ние сме много по-спокойни и си гледаме детето с кеф!

Какво пък толкова, всичко е въпрос на лични възгледи. Щом така са решили , така да е!

успях да си намеря богат мъж и сега за Коледа ни се роди второто дете!

Колко дни преди Коледа го намери :))))

Не чух нищо за любов!

е-ати тъпия критерий,сигурно си много щастлива с този багаж.

А къде са мерките на държавата? Миналата година имаше "страхотен скандал" за едни майки дето взели 1млн.лв.неправомерно,защото си дали децата на ясли!Руснаците също имат проблем,но и те се стараят според възможностите си! Дават по 10хил.долара за второ дете! Материнский капитал 2011 изменения: размер вырастет на 22,3 тыс руб. и, таким образом, составит с 1 января 365,7 тыс руб. Напомним, материнский капитал стал выдаваться семьям, которые завели второго или последующего ребнка после 1 января 2007 года. Тогда его первоначальный размер равнялся 250 тыс руб. Ежегодно эта сумма индексируется из расчта набежавшей инфляции.