Майка: Емилия Ковачева е посягала на бебе и преди

След историята с побоя над бебето в „Софиямед”, една друга майка реши да проговори. Тя е видяла как същата акушерка Емилия Ковачева посяга на друго дете.

Обратно в новината

Коментари - Майка: Емилия Ковачева е посягала на бебе и преди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази болница освен, че е частна от скоро се води и университетска!!! Та и аз питам, кога министър Москов ще вземе позиция и ще се изкаже. Кога ще се направи проверка и ще се прегледат записите със задни дати да се проследят и други нейни дежурства или болницата за удобство не пази толкова дълго време записите.

Болницата я направиха университетска към СУ заедно с болница "Лозенец" за да могат "капацитети" като Лъчо мозъка, Таня Андреева и т.н. да "развиват академична дейност" и евентуално някоя друга вратичка за източване на парички, като университетска болница. Хем частна, хем университетска. Неочаквано добра комбинация!

Нали има камери и записи, защо са сложени? Защо не са преглеждани записите от камерите и ако това и е било практика на акушерката своевременно щяха да я освободят от работа!

Защото никой не следи мониторите! Иначе трябваше още в след първия юмрук да се намесят!!!

Ако стиснете зъби и изгледате видеото внимателно, ще установите, че "акушерката" нито е преуморена, нито е в нервна криза, защото тогава би пребила детето без мисъл с безразборни удари. Не! Вижда се, че много добре знае каво прави и с каква цел, доста е бодра, хладнокръвно нанася ОТРАБОТЕНИ удари на точно определени места. Явно дълго упражнявана система и стил на "работа".

Да, това определено изглежда като многократно повтаряно действие. Явно бебето като загуби съзнание млъква и изродът може да си почива!

Мисля,че всички майки които са раждали в тази болница са в правото си да изискат записи от неонтология по време на престоя си в Софиямед.

Най-добре е бебетата да си стоят при майките. Като минат 2 часа от раждането и да ги носят да си стоят при майките. Акушерката да обикаля стаите и да ги повива в стаята при майките.

Младата жена тогава преценила, че става въпрос за инцидент и премълчала пред ръководството на болницата. Виждайки записа от побоя обаче съвестта й я кара да проговори.- А тази млада жена защо е премълчала?Съвестта и сега и проговорила!Сега това можеше да не се случи!

Къде и е била съвестта тогава?

Явно и допускането на такива изстъпления допринасят за голямата детската смъртнист у нас!Милион комисийки,инстанции зза контрол уж! Контролират ли,проверяват ли или са по бюра и коктейли.Или плюс заплата взимат и рушвети? Аз очаквам произнасянето на д-р Москов по случая и подобни нему.Поведението на това туловище е втрещяващо! това здравни заведения ли са,чудовища може ли да се допущат да работят в тях,има ли контрол за това?? Мракобесие ли е това или здравна система?!

Не не могат да се допуЩат , такива чудовища ...............

ВИЖТЕ, НЯМА НИКАКВО ОПРАВДАНИЕ ЗА ТОЗИ ИЗРОД. КАК ЩЕ ПОСЕГНЕШ НА НАЙ-СКЪПОТО, НАЙ-МИЛОТО, НАЙ-ЧАКАНОТО, НАЙ-ОБГРИЖВАНОТО, НАЙ-БЕЗЗАЩИТНОТО? КАК ЩЕ ТИ ДАДЕ СЪРЦЕ ДА УВРЕЖДАШ БЕБЕНЦЕ, ДА ЗАТРИВАШ БЪДЕЩЕТО И НЕВИННИЯ ЖИВОТ? ТОЗИ ИЗРОД ТРЯБВА ДА ГО ИЗКАРАТ ПУБЛИЧНО НА ПЛОЩАДА И ДА ГО ОСТАВЯТ НА БАЩАТА - ДА ГО БУХА, БУХА, БУХА.... В ГЛАВАТА СЪС СТЪКЛЕНА БУТИЛКА... ИЗВИНЕТЕ МЕ, НО СТАВАМ КРЪВОЖАДЕН ПРИ ТАКИВА

Извинете г-не но , ако въпросната акушерка е удряла бебето със стъклено шише повярвайте то със сигурност вече нямаше да е на този свят . Иначе подобно поведение , като на Ковачева е абсолютно недопустимо да не използвам друга дума .

Не пиши глупости! Зависи от силата на ударите. Садистите не искат да убият своите жертви- те се наслаждават да причиняват болка. В случая ударите са били малко по- силни и добре премерени за да получи вътрешни кръвоизливи. А хематомът можеше да се появи и след иписването на бебето. На това се е надявала, но бебето е било издръжливо и навреме са взети мерки да му се помогне.

ГЛЕДАХ ВИДЕОЗАПИСА НА ПОБОЯ И МИ ПРИЛОША.МАЛКАТА ,НЕВИННА,БЕЗАЩИТНА ДУШИЦА СЪС ПАЛАЧА СИ! СЪРЦЕТО МИ Е СВИТО И ПЛАЧА!НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ,ЧЕ ТАЗИ ЖЕНА Е ЧОВЕК!

Я стига сте си спомняли розови неща аз също съм раждала по Тошово време и ме държаха 20 дни и никой не дойде да ми каже коя е причината да ни държат в болницата наложи се да търсим връзки , за да ни информират А като раждах преди мен имаше майка с протекции и познайте мен как ме обгрижваха

Аз също съм раждала по времето на бай Тошо, но мога да кажа че нямаше тази корупция, пари за раждане на екипи изобщо нямаше, раждахме си съвсем нормално, не съм чувала някой да бие родилките че викат или бебетата им че плачат. Сигурно е имало и тогава нередности, може би и условията в болниците не са както в сегашните частни, но се грижеха за пациентите, защото това им беше единствената работа. А сега лекарите работят едновременно и в частни кабинети и как ще си гледат съвестно задълженията в болницата. Трябва да се забрани който работи в болница едновременно да има и частен кабинет и да работи и като частен доктор.

Имам 2 деца родени във 2-ра градска болница София по времето на бай Тошо.Мили хора,нищо не се е променило.И тогава беше така и за съжаление виждаме,че и сега е същото.Не зная за детско отделение тогава да е имало насилие над бебетата,но в родилното отделение се молехме да не попаднеме в смяната на определени лекари,за които се знаеше,че биеха родилките,ако имат нахалството да викат от болка.

А вие нима смятате, че строя определя човешките взаимоотношения? Това е въпрос на манталитет, както каза без притеснение нашия премиер, въпрос на матрял. И преди, и сега сме груби помежду си и се мразим взаимно просто ей така, за спорта. Всички скачат против тази жена без изобщо да се интересуват от причините и душевното й състояние - не я оправдавам и не съм й адвокат, но знам какво значи преумора и неспирно плачещо бебе - можеш да излезеш извън контрол и после да се чудиш на себе си - как можеш да се държиш така? Аз съм го изпитвала.

Това е метод на работа при тази акушерка- не и е за първи път. В кувьоз плачът на бебетата е съвсем немощен и е през стъклена преграда. Освен това ако тази жена не може да контролира себе си,защо никой не я контролира нея... Камерите са за наблюдение на бебетата и на персонала - как си върши задълженията и за какво получава заплата.

не знам дали се сещате как плаче 4-дневно бебе - едва се чува....

Сигурна съм, че не сте гледали записа, затова не знаете защо скачаме срещу "тази жена". Това не е от преумора. Напишете в гугъл "акушерка", изберете видеоклип и вижте!

Когато аз раждах, нито за миг не съм си и помисляла, че някой може да посяга на бебетата. Чета коментари и слушам новини, как имали много документация за попълване, малки заплати и какво ли още не. А дали когато една родилка влезе да ражда, това я интересува, или който и да било? Като се оплакваш от работата си и не можеш да издържаш... напускай! Имаш си проблеми, имаш си драмите, кризите и т.н. Кой го вълнува? Но не посягай на бебетата! Не са те виновни за твоите неволи. И 30 часа да е работила, това не е никакво оправдание. Да заплатите ниски, много работа, парите не стигат..... отиди и бий тези, които ни управляват!

Ами трябва са я интересува! Затова сме на този хал! Докато умните се наумуват - лудите се налудуват! Накрая няма кой да остане да ни обслужва в здравеопазването! То пък едно обслужване...

Само по принцип сте права.За съжаление много , да не кажа ужасяващо голяма част от т.нар ни общество излива яда си върху по-слабия, по -безпомощния,или пък ако е мъж - на жена , родител - на дете, но Най страшното е ,че обществото приема това за нормално и все по малко са хората , които считат за правилно, доблестно, честно и както щете го наречете - да се опълчат явно срещу по -силния по един или друг начин, независимо дали е човек или системата.

Teodora Ivanova

Не бъркайте мъж, жена, дете! Става въпрос за бебе.... за една душа, която още не вижда и не чува. Инстинкт е да заплаче, когато е гладно, жадно или е напълнило памперса. Стига с тази система! Тук не става въпрос за скапаната ни система или хората. Става дума за жена, на която е гласувано доверие, поверени са бебета! Не можеш да оправдаеш такъв побой над новородено заради някаква си система, политика или нещо каквото и да било.

един от собствениците на софиямед е близък бизнес с пазарджишкия кмен тодор попов

И какво? Сега кмета ли ще е виновен? Я помсли малко да видиш как да намесиш Бойко? Що и тук намесваш политика бе?

кажи кои са ти роднините , че да не ги замесваме !точно политиците (по конституция ) имат задължения да създават н о р м а л н и условия за живот на данъкоплаци (кредитоплаци)!!! и затова им плащаме, а не да ни ограбват, както го правят вече от векове !

Не виждам защо е този шум... нима не е така във всяка болница? Хайде да не се заблуждаваме... митниците били корумпирани, а болниците не... Публична тайна, е че се плаща на санитари, сестри и лекари. Публична тайна, е че се крадат лекарства и консумативи. Нормално ли е в пулмологията на Александровска да няма апарат за кръвно и термометри? Нормално ли е да ти искат 5 лв за подлога? Защо си затваряме очите за това? Корупцията е повсеместна...

единственният въпрос е : д о к о г а ????????????????????????ало тикво(и)?

Приказката за баницата нали я знаеш? Докато има кой да дава, ще има и кой да взема. Презумпцията, че ще платиш и ще те излекуват е абсурдна. Няма как да платиш на някого и той да стана по-добър специалист. Всеки работи толкова колкото може, останалото е поза...

Няма как да е първото,тя това си го малтретира пред камерите рутинно,даже с някаква досада,както самурай обезглавява селянин за да си пробва меча дали се наострил,обаче в здравеопазването ни е пълно с такива кадри с такъв манталитет като нейния,не е необичаен феномен

Сигурна съм, че ако прегледат записите назад, ще открият много бити бебета! А вероятно и такива, които са уж "увредени по рождение"!

Ще има и убити, повярвай. Описали са ги като "внезапно починали в съня си" или "поради несъвместими с живота малформации".

Невъзможно е да няма и убити при такъв побой над крехка плът! Сигурно има! Това са деяния,които веднага тряба да се стопират и наказват! А на такива,да им е абсолютно забранено да работят работа от такова естество!-абсурд!

Единственото решение е камери навсякъде , да могат хората да наблюдават как се отнасят с бебетата им.Няма нищо лошо, даже вече има и в старческите домове. На шофьорските изпити има камери, в магазините има камери, в банките и т.н.Защо само при медиците да няма камери? Нека има и в операционните, ако се налага, ще се гледат. Нека има и в детските градини.Това трябва да направят директорите и да не чакат подкана.

Харесва ми като идея. Проблемът е, че има лекарска тайна и не навсякъде е възможно да се сложи. При бебетата може, като мониторите да са при майките.

И не обвинявайте жената, че чак сега казва, нали ще почнат едни разпити по полиция, ще я обвинят в лъжесвидетелстване, няма никакви доказателства, болницата ще и заведе дело за уронване на престижа и т.н. Чула шляпване и сега го споделя. И аз знам кой е повърнал в асансьора на блока ни, ама нямам никакви доказателства. Затова камери! Да живее видеонаблюдението. Благодарение на него продавачките спряха да крадат и оборота ни нарастна! Благодарение на него, едно семейство ще знае истината за състоянието на бебето си. Иначе щяха да ги излъжат, че е от раждането .

Нееее....камери, бодлива тел и снайперисти! Това трябва на булгаристанеца!!!

Не съм раждала в "престижна" частна клиника. Там, където бях ревът на бебетата кънтеше по целия коридор, ако трябва - и по корем ще се завлечеш да погледнеш какво става! Тази болница явно е инвестирала повече за шумозаглушаване, отколкото за достатъчен на брой персонал! Монитори - трудна работа...

Де факто, то монитори и сега си има - по стаите има TV, а съвременните телевизори могат да се използват без проблем. Трябва само да се свържат с камерите!

Противообществени прояви!!! А това което тази е направила не е !!!

Да беше проговорила по рано сега Никол можеше да е в къщи с родителите си където и е мястото!

И да беше казала, нямаше да й повярват! Дори сега, при наличието на ТОЗИ запис, има хора, които защитават тази жена и смятат, че е невинна жертва!!

Жертва-да,невинна-не!!!

Не мога нито да обвинявам ,нито да оправдавам акушерката. Но тази "свидетелка" сега ли се сети за случка от преди... години? Защо тогава не е съобщила? По тази логика аз мога ли да обвиня "моята" акушерка /от преди 60 години/ ,че ме е плеснала по д-то?

И какво щеше да се случи според теб?

А сега какво ще се случи? В АГО-тата ще спрат да пляскат бебетата? Не вярвам. :-(

щяха да изтрият записите от камерата или да я изпишат предсрочно за създаване на безредие и конфликти, които пречат на" нормалната" болнична деиност !

То да го беше само "плеснала" - с мед да я намажеш!!

Адвокатът на тази акушерка е потресаващо нагъл и циничен. Такова е поведението на много защитници които успяват да измъкнат от справедлива присъда мафиоти и откачалки. Тази акушерка, според адвоката е била много уморена и затова е постъпила така. За мен това е лудост за която няма медицинска диагноза, но за съжаление трайно състояние в характеристиката на циничните и жестоки хора които са все повече.

sx69

Ти какво предлагаш? Защитникът да се държи като прокурор?

Да я защитава за постъпката ѝ, а той явно и дава съвети да се престори на луда...

Като им падне на журналистите беззащитна жертва, ето това става, каквото става с тази акушерка! Накрая ще я изкарат и фенка на БСП. Ще изровят случай от нейната практика, как е изяла бебе, понеже не си носела нещо за вечеря, което бебе майка му го изоставила! Такива ми ти работи!

angoabg

беззащитна!?...Жертва!?...тежко му на общество, в което живеят индивиди като Марин и акушерката...тази жена се е опитала да прикрие стореното през нощта като излъже, че е изтървала бебето, и то по доста от-игран начин, което говори за рецидив...и браво на хората, които са се досетили, че без видеото на тази ще и се размине и са го пуснали да изтече в Интернет...не разбирам обаче защо адвокатът и се пъне да я пусне от ареста, където е на сигурно място- хората навън ще я линчуват .

Само посредствен адвокат може да се захваща с такава защита.Търси си работа,хляб,а и името ще му напишат на човечеца..

Естествено, че е практика за укротяване на децата. Това не е изолиран случай. Цяла сутрин по медиите оправдават сестрата - на две смени била, другия и договор бил граждански. Ами, като не може да работи ще е само на трудов, няма да сключва и граждански. А, сега и награда й дайте на горката, че не е успяла да претрепе още куп деца. Най -лошото отношение е в болниците с родилките и новородените. Майки минали през родилните има какво да разкажат. Възмутително!!!

Моли се да не те завърти шайбата...не на 2, ами и на 3 работи ще работиш

Има глава на раменете си да прецени може ли да се справи с нещо или не! Мнозина са притиснати с парите, но не всеки работи по този начин. Особено, когато грешките в работата ти може да доведат до сериозни последици.

Повечето хора като ги завърти шайбата посягат на себе си, не на околните. А и както се виждаше, тя просто се стремеше да го ликвидира по различни начни, а не просто да си изкара беса.

Четвърти ден питам : Къде е Москов и защо мълчи?

Министърът какво отношение има към частните болници? Инспекторатът на теория е независим и той трябва да контролира качеството здравеопазването. Ако имахме истинско здравеопазване с конкуриращи се здравни фондове нещата щяха да стоят по съвсем друг начин.

Тази болница освен, че е частна от скоро се води и университетска!!! Та и аз питам, кога министър Москов ще вземе позиция и ще се изкаже. Кога ще се направи проверка и ще се прегледат записите със задни дати да се проследят и други нейни дежурства или болницата за удобство не пази толкова дълго време записите.

Защо бебетата са отделно от майките? Не е ли най-естественото нещо на света, ако заплаче бебето да захапе гърдата на майката - не само за храна, а и за успокоение? Било ли е забранено, ако много плаче бебето, да се занесе на майката? Само за информация - в Испания кошчето с бебето в родилното е до кревата на майката.

В много болници дават бебето. Не веднага, но на другия ден. Ако си със секцио - на третия ден, само ти го носят да го видиш, докато си реанимация. Според мен от Софиямед са знаели за тази агресивност. Вероятно не е само тази акушерка. Да се изгледат всички записи и да се види. Просто са си затваряли очите, защото така им изнася.

А докато е в бебешката стая БОКСОВА КРУША! Смятам, че е правилно при нормално раждане бебето да се дава в ръцете на майка си ВЕДНАГА, не на другия ден или за първото кърмене! Каква е тази ПРАКТИКА нощно време бебетата да не се дават на майките, а да се дохранват с шишета, ако ще и да се скъсат от рев! Каква е тази болница, която мълчи ГУЗНО, защото знаят че нарушават трудовото законодателство, принуждавайки хората да работят по 24 36 часа без почивка, в каквито и ще да са условия! Без да оправдавам акушаркята, всеки реагира различно на продължително безсъние и стрес. Затова се казва, че правилата за безопасност при труд са написани с КРЪВ и ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ!

Тези бебета са от родени с цезарово сечение. Затова ги хранят с биберон - майките им още нямат кърма. Родените по естествен път спят при майките си.

викаш майката няма диплома за това , как се дава биберон ли ?

Което не е правилната практика-аз родих с цезарово,бебето веднага ми беше дадено да суче за да се стимулира кърмата още след като излязохме от операционната.Не е имало адаптирано мляко при нас.Това разбира се не е в България.

да...всички гледаме по американските филми - едни светли, слънчеви, просторни стаи с големи витрини, на които висят татковци и се размазват....а тук във видеозаписа се вижда някакъв тъмен килер/мазе...без прозорци и наредени кошници с новородените....???????

За някой това може да е случай,да им се струва,че има по-важни неща на дневен ред ,но за горките родители и техни близки е загуба и кошмар за цял живот.Дано всичко с бебенцето да е наред,а за акушерката затвор до живот!

Доган човек самоуби и не е в затвора, Ставииски надрусан изтрепа хора - продължава да е ледена звезда Като си беден и никой и побоя над едно бебе може те вкара до живот в панделата. Такова правосъдие ли искаш уважаеми българино? Това ли е твоята представа за безпристрастен съд Ако е така - явно аз не съм от вашия отбор

Гаргамел

Да допълня...припомнете си Октай Енимехмедов с онова дефектно пистолетче де направи Доган да се насере го вкараха в затвора... Превръзката на Темида прозирала

Това, че хората искат наказание за акушерката не значи , че не искат такова за другите престъпници. Имаш странен начин на мислене и ти липсва логика. Желанието един да бъде наказан не означава автоматично изключване на наказание за други виновни.

Ако се разровите уважаема редакция може да намерите сведения, че мечтата на Емилия е била да работи в Освиенцим, Бухенвалд Само си представете каква топ новина ще е...юзера ще плюй на воля...боклуджийското ви кошче се се препълни...кеф аааа

не се знае дали е мечта било,но метода й май идва от там...

Доктор Менгеле би я оценил по достойнство.

DIDA

Акушерката Емилия е била една от робите работещи в частния сектор. Десетки хиляди в БГ съвременни роби работят по 10-12 часа и в събота, и в неделя, на минимална заплата. Понятието "заплащане на извнреден труд" важи само за чиновниците от Инспекциите по труда. Много от тези роби работят в помещения без естествено осветление, в миризми и запрашеност, на студ и жега...Почивката им е от 1/2 час обикновено пред сградата, на открито, където като коне палят по цигара или хапват нещо набързо. Някой до сега да е видял някакъв репортаж по някоя от телевизиите за условията на труд в такива фирми?! Няма и да видите!

Като си обиват пациентите няма да има откъде да получават и малкото си пари твоите роби. За съжаление е пълно с такива, които са израснали с бой и нямат друга представа за обратна реакция освен бой.

Обиват - не знаеш елементарни думи, пък се изказваш !!!!!!!!! Първо се научи да пишеш.

Това оправдавали побоя над новородено? Или са смекчаващи вината обстоятелства?

МНОГО ХОРА РАБОТЯТ ПРИ ТАКИВА УСЛОВИЯ .ВЯРНО Е .НО ТОВА ТРЯБВА ЛИ ДА ТЕ ПРАВИ ПОТЕНЦИАЛЕН УБИЕЦ ?ЗАЩО НЕ СИ ГО ИЗКАРА ПО ДРУГ НАЧИН ,А НА ДЕТЕТО?РАЗБИРАМ ВСИЧКО ДРУГО ,НО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ДА ПОСЕГНЕШ НА ЕДНО СЛЯПО МАЛКО КОТЕНЦЕ/ДЕТЕНЦЕ/!ЩО ЗА ГЕНИ ТРЯБВА НА НОСИШ В СЕБЕ СИ?ЧЕ ТО СИ ЕДНА МАЛКА ГРЕХОТИЙКА КАКТО КАЗВАТ СТАРИТЕ ХОРА.НЕ НЕ, НЕ ,НЕ ГО РАЗБИРАМ ТОВА!!!!!!!

Дай, като работим много и ни плащат малко, да вадим пушките и да се трепем! Още по-лесно - да си го изкараме на децата, те не могат да отвърнат!!!

За съжаление точно това става.

И колко от робите работещи в частния сектор по 10-12 часа станаха садисти???Как заплатата оказва влияние върху една майка да малтретира жестоко едно невинно създание??? Никакви условия на работа не могат да доведат до този резултат - човек или е добър или е садист!

Стига с тоя извънреден труд-това не може да оправдае такова поведение.Никой не е вързан насила за работата която работи,като не и понася може да напусне.И извинявайте ама ако някой работодател ме принуждава на извънреден труд ще си търся правата-съществува и Инспекция по труда.

Бедничките! Няма какво да крадете ли?! От болните, които стават с всеки изминал ден повече и повече е най-сигурно, нали?! Хайде сменяйте ръководството на всички болници с "наши" от ръцете на "ваши"! Да бъдат прибрани и частните болници е о.к. Освен това е хубаво и банките, в които единствено се въртят парите на държавата, да бъде дадена в други ръце, нали?!

защо не пишите с/у силните на деня, с/у проклятията на прехода...примерно за Доган щото не ви плащат, щото не ви стиска, щото прокуратурата ще насъскат по вас...друго си е да разпилейш един "парцал" от народа какви сте мъжкари...чак ми се повдига

Гарга, ти ли фрасна БОКо по кратуната?... :::))) Признай си бе.... Признай си...!!! :::)))

Една бедна, очукана от живота жена я слагате на гилотината за кой ден вече... как не ви дожаля уважаема редакция...ващо не е грижа за детето, вие сте същите откачалки ката детебиячката

Но това,как може да оправдае такава жестокост ,спрямо беззащитно същество??! Нали ,ако не умре,ще остане с повреди и страда,тегли цял живот инвалид и пак няма да може да се спаси от същите твари?

Детебиячка? Ти гледа ли видеото въобще? Набиваше му мощни удари като чук с цел да го убие. Детебиячка е някоя лелка, която пляска дупетата на непослушковците.

защо не пишете за д-р Мирослава Кадурина....там май ви плащат да мълчите.... хахахааа...наистина "мълчанието е злато"

кой плаща този случай толкова време да се преекспонира... няма нищо случайно...за да се припечели някой лев и през новородени ще се мине медиите не са по-добри от Емилия

дир-а я направи по популярна от Бойко каква власт има една медия и тая власт и я даваме ние - наивните читатели

колко дена централната тема на дир-а е Емилия Ковачева

Ще гърми и алармира пресата,щом има пряка опасност за живота на хората.Щом сред нас има жестоки мъчители на беззащитни деца.Даже журналистите не са обективни,за да изпишат заглавието с глагола "посягала"..това съвсем не е посягане! Посягане е да удариш шамар.Споменавате имена на други нищожества,които верно,също трябва да се излагат на показ,но тяхната низост е към нас,които не сме бебета,нали и можем да се защитим.Вината е също и в нас,които неможем!! и предпочитаме да избягаме и разпиляваме по света.Законите имат вратички оставени от същите Гнусители,а и институциите са мудни.Сред инстанциите има други алчни корумпирани лелки,чичовци и се навързват като свински черва...КъмВсички тези изчадия трябва да се обърнат законите с цялата им строгост,а не само да се пише за тях,че са ниско качество и тн

Чувал съм от акушерка, че бебетата се пошляпват, защото можело да спрат да дишат и това се практикува масово. Не знам дали е верно, но е по- добре специалисти да напишат някой ред. Друг е въпросът , че това бебе е пребито, което говори за безотговорност и садизъм. Редно е и болницата да бъде разкъртена как така се работи повече от 8 часа?

Собственици на болницата са турци. Дали няма някаква връзка....

"Големият въпрос" е наистина ли тази болница е разчитала, че тази акушерка ще работи перманентно на 24 часов режим ? "Няма престъпление, което 'бизнесът' да не е способен да извърши за 300% печалба !" - кой го е каззаъл това и кога ?

Баба: Като сте толкос "Отворени", особено в правенето на бебетата, Защо не се научихте да ги гледате, и без баби и акушерки не можете ? Тебе, Майчице, ако те затворим с твойто 24 часа, ще рипнеш през Продореца, вече полудела ! Айде пробвай, и после ела се исказвай ! Аман, откачалки насекаде се врът! баба Тодорка

Да се закрие АГ отделение в Софиямед! Персонал нямат клиники разкриват! Достатъчно АГ болници има в София!

След като това е практика в тази болница не е ли време да и се вземе лиценза да бъде такава.И в крайна сметка не е ли време да се преразгледат лицензите на всички частни болници.

Най - вероятно тази редовно е налагала пеленачета. Просто този път се е изпуснала и има големи щети. Полицията трябва да прегледа и други записи когато е била на работа, ако не са ги изтрили вече от болницата. Мен ми е в чудно как това не са го видели нейните работодатели. Най вероятно са го виждали но не са обръщали внимание. Жесток свят за едно току що родено бебенце.

Бият го да свиква от бебе с българската действителност! Че каквото още го чака по детски градини и училища...

Тия родилни домове в БГ са пълна дивотия. Много имаме да се учим, все още сме в първобитния строй.

Ако тази майка не беше си замълчала, превръщайки се в съучастник на акушерката-изрод, много дечица щяха да бъдат предпазени!

Що са не гръмнеш?! Никой, никой нямаше да й обърне внимание! Преди две години сигнализирах за нередности в болница Вита - изпратих писмо на хартия с моя адрес и подпис под него до една от големите пациентски организации - никакъв отговор, а писмото е доставено, имам обратна разписка от куриера. Преди повече от година изпратих сигнал с копие на фалшив болничен лист, мина някакво формално разследване от полицията и отново никаква реакция от прокуратурата. В България се вземат мерки едва след като се търкулне поне един труп!

ТАКА Е ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!2011Г ПОЛУЧИХ АВ-БЛОК 3-ТА СТЕПЕН.СЪРЦЕТО МИ Е СПИРАЛО 12 ПЪТИ -ТАКА МИ КАЗАХА.СЛЕД 6-7 ЧАСА ДОЙДОХ В СЪЗНАНИЕ В ИНТЕНЗИВНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В СТАРА ЗАГОРА.ВСИЧКО МЕ БОЛЕШЕ ОСОБЕНО ГЪРДИТЕ -ОТ ЕЛЕКТРОШОКВИТЕ,УСТАТА МИ БЕШЕ ПРЕСЪХНАЛА И БЯХ ПРИВЪРЗАНА СЪМ МОНИТОРИ И КЪМ ВРЕМЕНЕН ПЕЙСМЕЙКЪР.АБЕ НЕ ТРЯБВАШЕ ВЪОБЩЕ ДА МЪРДАМ А ПЪКИ И НЕ МОЖЕХ МНОГО.СЕСТРАТА ,КОЯТО БЕШЕ ДЕЖУРНА ВЕЧЕРТА Я ПОМОЛИХ НЯКОЛКО ПЪТИ ДА МИ ДАДЕ ВОДА И ПОЗНАЙТЕ КАКВО СТАНА НА 3-Я ИЛИ 4-Я ПЪТ.ТО БЕШЕ КРЕЩЕНЕ ,ТО БЕШЕ ОБИДИ,ЗАЩОТО НЕ МОЖЕЛА ДА СПИ/А БЕШЕ ДЕЖУРНА НОЩНА СМЯНА/.РАЗПЛАКАХ СЕ И СИ ПОМИСЛИХ,ЧЕ ТАЗИ СЪЩАТА ВЕЧЕР ЩЕ УМРА,ЗАЩОТО НЕ МОЖЕХ ДА РАЗЧИТАМ НА НИКОЙ,А БЛИЗКИ В ТОВА ОТДЕЛЕНИЕ НЕ ПУЩАТ,ЗАЩОТО ТАМ БИЛИ СМЪРТНИЦИ И НА БЛИЗКИТЕ ИМ СТАВАЛО ЛОШО И ТРЯБВАЛО ТЯХ ДА СПАСЯВАТ.ЦЯЛА ВЕЧЕР КОСИТЕ МИ БЯХА НАСТРЪХНАЛИ ОТ УЖАС-ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ ЧУСТВАХ ТАКА.НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН СЕ ОПЛАКАХ НА ЗАВЕЖДАЩИЯ ОТДЕЛЕНИЕТО ДР СТОИМЕНОВ И ПОЗНАЙТЕ -РЕАКЦИЯ НИКАКВА.ТОВА Е ИСТИНАТА.СЕСТРИТЕ И АКУШЕРКИТЕ СИ ИЗКАРВАТ ЯДОВЕТЕ НА БОЛНИТЕ И СИ ПРЕВИШАВАТ ПРАВАТА НО ТОВА Е ЗАЩОТО ЛЕКАРИТЕ ИМ ГО ПОЗВОЛЯВАТ!ЗАТОВА ВСИЧКИ В ТОВА ОТДЕЛЕНИЕ ЗА МЕНЕ СА ВИНОВНИ!!!!!!!