Влак блъсна кола край Карлово, шофьорът загина

Товарен влак е ударил кола на ж.п. прелез в междугарието Карлово-Баня, съобщиха от БДЖ. Шофьорът е загинал на място. Движението по линията бе спряно за 3 часа.

Обратно в новината

Коментари - Влак блъсна кола край Карлово, шофьорът загина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Влакът като вижда, че идва кола, защо не е дал предимство?

Ей прост народ и това си е затова им а бариери и звуци но бай Ганъо не признава такива неща.

Чу се, че някакъв стар ферибот потънал в р. Дунав....Нещо да знаете?

Кандидат за номинация за наградата "Дарвин". За който не знае - има такава класация за най идиотските смъртни случаи, за които причината е поразителната глупост на самите загинали. А връзката с Дарвин, е че по този начин еволюцията (естественият подбор) ни освобождава от присъствието на най-глупавите сред нас и предотвратява разпространяването на техните гени.

Поредният селски идиот!

Не си прав! Този е ГРАДСКИ идиот!

Не мога да разбера защо са толкова нагли тези машинисти!? Точно оттам ли трябва да се навира с този влак!? Не знае ли , че този шофьор страшно бърза та се мотка с влака на прелеза? Просто за такива шофьори е предвидено в локомотива да има двама машинисти. Не мога да разбера какво е правил втория машинист- защо не тича пред влака и да предупреждава, че идва и ако е необходимо даже да госпре за да мине "джигита". Свършвам с черния хумор, но явно каквото е търсил, шофьорът го е намерил. Сигурно със спестените 10-12 мин. щеше да си оправи живота- е оправил го е!!!

Една безплатна идея за производителите на бариери: Ако бариерата препречва и двете платна,но се монтира една ОБИКНОВЕНА ПАНТА, която да дава възможност инцидентно кола да избута барерата в посока от релсите към пътя (но не и обратно) нещата май ще се получат. В най-лошия случай ще си ожулиш леко боята на предния капак. Сега се смейте!

Идеята е външната половина на бариерата да може да се "пречупва" хоризонтално, но само в посока от релсите навън. Инвестицията ще е около един лев на прелез.

като прочете човек заглавието на статията започва да се чуди дали влаковете вече не вървят и по пътищата?!За да блъсне влакът колата би трябвало да е излязъл извън релсите...

Хораа, пазете се, пазете и другите! Не се мислете за безсмъртни и богове.Лошото се случва на тези,които са сигурни,че точно на тях не може да им се случи.Животът е един ,пазете го , и чуждия и вашия!

над 55 години никакво право да се шофира !

Малоумник

Rosemary

до хитлер - уф, грешка. цъкнах ти плюс. да се брои за минус.

Прав си брато! До сега не съм видял НИКОЙ ПОД 55 да нарушава правилника или не дай Боже да катастрофира. Тия дъртите да си се возят в трамваите! На власт сме ние безгрешните вечно млади!

То тогава няма да останат работещи шофьори никъде.

Така и така сме в ЕС, да се правят прелези. Защото освен камери трябват и солени глоби.

За българина е характерно да не спазва правилата.Той си има свои правила, в разрез с законните и обществените!Дебела глава,инат,простотия,наглост-това е в основата на поведението ни-независимо дали е мъж или жена.Ако си шофьор-още повече примери могат да се напишат!Но понякога краят е лош,както в този случай!

Кучето скача според тоягата.Тоягата е ниска, а дресьора го няма никакъв.

За където и да е бързал дядото е пристигнал бързо на друго място.

водачите трябва да минават ежегоден лекарски преглед..реакции, психо.. нарочно не пиша години.

И си мислиш,че идиота като мине на лекарския преглед,после няма да мине през спуснати бариери.

Преди десетина години при пътуване в провинцията се запознах с един зевзек от Полски Тръмбеш (няма майтап, нищо общо с Веско Маринов). 20 и няколко годишен беше младежът. Той ми се похвали с белези по себе си, които били като пътната карта на България, защото минал по същия начин през жп прелеза в града. На разследването, където се явил след продължителничко пребиваване в болницата, на въпроса "Не видяхте ли спуснатите бариери?" отговорът бил "Кой ги е спуснал? Да дойде кантонерът!". Казали му, че няма кантонер и всичко е автоматика, на което той казал: "Да дойде тогава автоматиката". Последвал въпрос: "Е, не видяхте ли влака?". Отговорът бил: "Видях го, но аз бях дясностоящ!!!". Майтапът си е майтап, смях се - нали имаше елементи на черен хумор. Но все пак имам един извод - преминаването на спуснати бариери през жп прелез не е свързано по никакъв начин с възрастта. А с нещо друго, нали?

Жалкото е че този наглец се е отървал само с белезите, но да се надяваме следващият път да си плати за цялостното творчество.

добра идея но както винаги пак ще бъде проформа, като прегледите на колите и някои ще се нагушат с много пари от това! В момента в БГ-то се движат автомобили, бусове и камиони, които ако се яват в Германия на преглед поне 50% ще бъдат спрени от движение.

Много примитивно! Бих се съгласила с Вас, но за съжаление статистиката на катастрофи по прелезите показва възрастова граница под 55 А иначе преглед и при нужда спиране на права , да! Лошото е, че тези хора остават пешеходци( нещо което надявам се не възнамерявате да им забраните) и като такива също са потенциално опасни за движението. Това, което се опитвам да кажа е ВСИЧКИ ПРОСТО ДА СПАЗВАМЕ ЗНАЦИТЕ И ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С ТОВА, ЧЕ ДО КОЛИТЕ НИ И ПРЕД ТЯХ СА ЖИВИ ХОРА!

Истината е не камери а цели бариери от край до край...

А ако трябва линейка, пожарна или полиция за спешен случай да мине? Или да чакат - после защо се забавили...

Ми ако трябва да мине линейка,пожарна се вдига аварийно едната част

Тези тарикати, които обичат да минават при спуснати бариери и пусната сигнализация на прелези са опасни не само за себе си! Колко такива случаи трябва да се случат, за да се вземат мерки? Преди 2 месеца загинаха хора и в мотрисата при удар на влак с камион до гр. Септември! Истината е камери на всеки прелез или поне на най-натоварените и строги санкции за нарушителите!

Имам наблюдения от прелез в София като падне бариерата 5-6 коли минават + 2-3 каруци.

Донекаде го чета, после ми са зямъгляви, но разбирах важното: "Ако не идва Бойко, премини!" Сетих са , щото съм чела такива простотии и за куртежа на Цвъко- 10 бронирани Тайоти, ебати!

zeddd

Хапчето, вземи си хапчето!

дето са срага в дупито ! А ти палавнико, май го лапаш, а?

Нарушител, нарушител, но вие знаете ли, че се чака 10 мин за спусната бариера? Аз чакам, но много хора не издържат. БДЖ оперира все още в 19 век. Да не говорим колко пъти светлинната сигнализация я задействат заедно със спускането на бариерите. Не е приято докато преминаваш да ти изпляскат бариерата отгоре.

Тези 10 минути не са за да ти загубят времето. Те са за да може в случай, че автомобил аварира на самия ЖП прелез, да има време да бъде изтеглен преди да мине влака. И да не стане така, че 2 или 3 минути прди преминаването на влака, някой да аварира върху линията и да стане непоправимото. Трябва да наслагат камери на всички ЖП прелези и да глобяват, много яко да глобяват такива тарикати, дето минават при спуснати бариери.

В другата Европа, нямаш 10 мин. Падне ли бариерата, влакът прелита. Инцидентите не са повече, просто защото хората знаят и не минават след като се включи светлинната сигнализация.

Пак ли? Аман от тарикати!

"влак блъсна кола" може да е фактически правилно , но не и смислово. Така се оставя впечатлението, че влакът умишлено и нарочно е блъснал колата. По - правилно е да се отрази, че нарушител е ударен от влак!

ПИПО

Разсмя ме от сърце :))) Браво, страхотна логика. :)))

Махмурлийска логика :)

Е как е правилно според теб?

"ВЛАК ОТНЕСЕ АВТОМОБИЛ НА ЖЕЛЕЗОПЪТЕН ПРЕЛЕЗ"... по-правдоподобно ли е?!

Виж, "кола блъсна влак" е най-добре ако ме питате..

Може да прозвучи много грубо,но докато се правят на велики и си мислят че Бог ги пази и са по хитри от останалите си го заслужават.Не случайно са бариерите и светлинните сигнали по прелезите.

Идиотизъм за пример , Този си е намерил печалбата . Преди две -три години видях най-абсурдното нещо в живота си . Една тарикатка , явно с купена книжка и с мозък на калинка , караше успоредно с трамвая , ускори леко , колкото да вземе 3-4 метра преднина и изведнъж направи обратен завой пред същия този трамвай . Добре , че същисаният ватман имаше добра реакция и някак си успя да намали , за да не последва трагедия . Всички наоколо гледаха онемели и не да повярват на очите си , а пишман шофьорката отпраши най-нахално и безцеремонно , явно дори без да разбира какво беше направила .Явно изследването , което казва , че жените нямат чувство за самосъхранение е съвсем легитимно . Но в случаите като този спокойно може да се каже "Само в България" .

Ей,това българина е егати и катила.Ще умре ама на неговата да стане.Може ли да има такива лумпени?Какво щеше да стане ако изчака да премине влака?Всички като него бързат за един друг свят.За там рано или късно ще отидем.Няма смисъл от бързане :).

Наскоро шофирах с кола от централна Европа към България. Тенденцията е, колкото повече наближаваш нашите ширини, толкова по-зле се спазват правилата. Но, вярвайте ми, такова чудо, като у нас, просто няма. Имам чувството, че вече надминаваме с класи румънците и турците по идитоизъм на пътя.

Само чуство е. Същите или по-големи идиоти са. Виж ако разтвориш обръча малко повече промяната е рязка, но специално румънците и турците са олеле.

Не знам, и аз така си мислех, ама от няколко месеца, примерно 10-тина, в България такива неща видях, че направо турците с тяхното право на включилия аварийките сега ми се виждат почти цивилизовани. Румънците ги очовечиха с камерите, не лежи на стари впечатления, те станаха като македонците - много зле в града, но извън града значително по-добре от нашите.

Минават, заобикаляйки, пешеходци притичват..... Хора, тъпи ли сте или........

Ей, какви са коварни тия влакове! Караш си колата спокойно, и изневиделица изскача отнякъде влака и те блъска!!

Докога тъпанарите ще преминават през спуснати бариери, а виновни ще са машинистите. Какво още трябва да се случи, че да ни дойде акъла в главата. Простотия, простотия, простотия.

Това е положението ! Простотията се превърна в национална напаст. Да гласуваш за БКП/БСП не е ли същото, каквото да преминеш през прелез със спусната бариера ?

Има и по-зле - да гласуваш за Бойко...

обаче адреналинът му се ръси като за световно.

Сложили сте заглавие, от което излиза, че влакът(машинистът) е можел да избегне сблъса, но кой знае защо не го е направил.

КАКВОТО Е ТЪРСИЛ-НАМЕРИЛ ГО Е!! ЩОМ Е ИМАЛ ГЛУПОСТТА ДА СЕ БОРИ С ВЛАК, ПРИ ЯСЕН ДЕН, НО КОЙ БИЛ ТОЙ ТА ДА ЧАКА-РАЗГЕЛЕ! ПАК ПОВТАРЯМ-ПОЛУЧИЛ СИ Е ЗАСЛУЖЕНОТО ЗА ГЛУПОСТТА И НАХАЛСТВОТО! ДАНО ВСИЧКИ ТАКИВА ТАКА ДА СВЪРШАТ!

Колкото и жестоко да звучи и аз съм на същото мнение. Човек, който съзнателно нарушава правилата е изключително опасен, той не само ще преминва през спуснати бариери, но ще нарушава ограниченята, ще отнема предимство, ще изпреварва неправилно и в резултат рано или късно, ще отнеме невинен живот.

Виждал съм доста хора да го правят на различни места. Според мен са винаги някакви живущи наоколо на които им е писнало всеки ден да чакат по 10 минути. Това не ги извинява. Общо взето известен брой пъти чакат, после почват да се ядосват защо само те чакат, накрая почват да минават и те и като видят че 10 пъти не става проблем почват да го правят системно и така последните 30 години до удара. Масово едни от най-наглите шофьори са дедовци. Именно, защото им се е разминавало за всякакви дребни нарушения повече от веднъж омръзнало им е да мислят и си гледат само собственото удобство без никакво съобразяване с другите. Аз усещам че и аз все повече се изкушавам да нарушавам правилата (все по-малко ми дреме) ама засега се удържам и си казвам не е правилно, нищо че всички други правят така и нито господ нито полицията ги наказва (в повечето случаи).

Много правилна гледна точка и рядко споделяна такава. Именно заради това е казано, че законът ако не важи за един, то не важи за никой. Това е голям проблем в нашата страна, всякакви правила се нарушават толкова нагло и показно, че неизбежно следват други, които си казват "абе аз ли съм най-големият глупак".

Споделям мнението Ви. Има хора които си чешат егото като умишлено нарушават и най-незначителните правила.

Все някой ни е виновен. в случая бариерата и била пусната. В цял свят има бариери и хората ги спазват при нас нищо не се спазва и като стане инцидент търсим вината в някой друг.Всички се оправдават . че бързат и закъде толкова бързат нека си отговорят сами !!!

Илонка, не побърза ли и ти да се изкажеш и да съдиш. В кой точно търси вината загиналия дядо? Сега можеш да си отговориш защо всички все бързат без да имат нещо толкова важно за правене.

Преди няколко месеца спрях пред спускаща се бариера на жп прелез. Шофьорът зад мен на видима възраст около 50-55 г наду клаксон, после слезна от колата си и дойде да ми налива акъл, че щом сега я спускат тази бариера значи има много време да се заобиколи даже от няколко коли. Очевидно смяташе, че аз го бавя, а не идващия влак. Не го смути и факта, че съм сама с две малки деца, изпя си лекцията как няколко коли могат да минат докато мине влака. Питах го направо дали правилно разбирам, че ме поучава как да застраша умишлено живота си и този на децата си, казвал ми бил да си знам да не чакам. Аман от повярвали си шофьори. Май има нещо вярно в това, което казваш - минавайки често оттам, той си е изградил теория докога може да се обикаля "безопасно".

Честито на печелившите, да се готвят следващите ...

Тва са направо абсурдни новини - айде решил да мине - трябват ти една две секунди да преминеш - сигурно е преценил че ще успее ,единственото обяснение е че му е угаснала колата на линията

Кой крив, кой прав - вече е все тая. Лека му пръст на човека.

Да си умреш от тарикатлък.

ко бариерите бяха по-дълги (да препречват и двете платна) нямаше да могат да ги заобикалят. Поне 15-20 човека годишно щяха да оцелеят. Ясно е, че като няма акъл просто трябва да направиш минаването невъзможно.

Е, що да спираме естествения подбор?

Умишлено са така - все пак са автоматични и ако затворят някой между тях няма как да се измъкне.

Абсолютно си прав! На моите родители се случи да се спуснат, докато са по средата. Не ми се мисли ако бяха по-дълги какво се прави...

.....и на комшията, ако оная работа му беше по-дълга не щеше да стигне до развод...

Тия влакове, като почнат да гонят почтените шофьори по пътя и ми кипва от вътре! Човек, вече не може да си пресече, без да трябва да се озърта. Време е да се спрат тия морално остарели начини за придвижване на бедните. Ние нация от тарикати ли сме или какво?

Една прекрасна новина за еволюцията. Един плазмодии, едно едноклетъчно, еуглена, чехълче по малко...колко прост трябва да си, за да направиш нещо поробно?

За съжаление най-вероятно този си е пуснал гените. Ще трябва да изчакаме 2-3 поколения.

Ако изобщо имахме държава, досега да е започнала да затваря прелезите на които стават подобни произшествия и дяволите да обикалят с по десетина или двадесет километра, за да пресекат линията. Само така, с репресии ще се научат, че в този живот има правила и те трябва да се спазват.

Явно си е мислил че резервоара на локомотива е пълен с вода и кой-знае къде е закъсал . Или просто на тези години е решил да спести един лев за муниции .

На колко водки си?

ДНЕС В 8.45 Ч, ТОЧНО НА КРЪСТОВИЩЕТО "ГРАФ ИГНАТИЕВ" И "СОЛУНСКА" НА ТРАМВАЙНАТА ЛИНИЯ ШОФЬОРКА НА ТАКСИ, НЕ УСПЯХ ДА ВИДЯ НА КОЯ ФИРМА Е С НОМЕР С 8442, БЛЪСНА МОМЧЕ НА КОЛЕЛО, НЕ СПРЯ И ОТПРАШИ ПО ПОСОКА НА ЦЕНТРАЛНА ПОЩА! СЛАВА БОГУ, ЧЕ НА МОМЧЕТО НИЩО МУ НЯМА! ДОРИ НЕ СПРЯ И НЕ СЛЕЗЕ ДА ВИДИ КАКВО СТАВА!

Велосипедистът най-вероятно се е движел по трамвайните релси на Графа, и е решил че и за него важи предимството на трамвая.

В такъв случай да изтрепем и всички шофьори, вадейки ги от колите, когато правят простотии?

Ама тя беше длъжна поне да се огледа...пешеходците, да не би да се движим с режима на трамваите ?!

На Солунска, точно на това място има знак номер 1, който означава "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!". Червен на цвят, и в средата с огромни букви пише "STOP" което на всички езици означава едно и също нещо. Че и веосипедистите са супер нагли и нахални станали вярно е, и пешеходците не правят изключение, макар, че напоследък се оглеждат. Но и бакшишите са си пословично "с предимство навсякъде". Когато стане ПТП, винаги и двамата имат вина в 90% от случаите. Единият не успял да спре/заобиколи, а другият се направил на велик, и не успял да предотврати сблъсъка. Мислете ВИНАГИ една кола напред. Ще ви спести много главоболия.

обади ли се на 112 да и кажеш номера ?

На кръстовището момчето трябва ДА БУТА колелото

Александър

На пешеходна пътека ли имаш предвид?

Колко станаха вече тия случаи? Верно ли ни е толкова кофти матРЯла? Както казах и предишния път, това е естествен подбор, лошото е, че няма достатъчно влакове да изчистят всички лумпени.

Ех тия машинисти - редовно отнемат предимство на автомобилите по ЖП прелезите, не правят дори и опит за маневра, за да избегнат удара, камо ли пък да заковат спирачки.

Пък после се сърдите като ви казват, че сте кофти матриал - тоя вече кой случай стана поред такъв - да минеш през спуснати бариери - трябва хем да си тъп, хем да си кьорав хем и бавен, че и глух - щото влаковете надуват здраво свирката на такива места

Всички сме тарикати...Някои повече...

Хм, сигурно влакът е направил неправилна маневра и е отнел предимството на шофьора на автомобила. Все пак си е платил прекалено скъпо.

Тук БДЖ няма абсолютно нищо общо, че даже и да дава становище по темата. Коригирайте си източниците на информация.

КъФто мат'ряла, такава и държавата.