Железничари блокираха Централна гара

Десетки служители от нощната смяна на „Пътнически превози” в БДЖ блокираха Централна гара в София, а сутрешната смяна отказа да започне работа.

Обратно в новината

Коментари - Железничари блокираха Централна гара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това явление е от 20 години, нередовно изплащане на заплатите. 30 г. работих в железниците и накрая ги напуснах по тая причина.

И както четем, през януари не са платени заплати за ноември, но и не става и дума за лихви по този заем. Можем да предполагаме, че в трудовите договори няма такова условие, нали?. Трипартизъм - работодатели, държава, синдикати. Тройна коалиция срещу хората... Сега ще ги обвинят, че стачкуват незаконно, защото не са оправдали съществуването на синдикатите...

евалата на железничарите...

а, бер, затворко, кой те излъга, че в българия има конкуренция,а? у нас няма нищо на пазара освен законни и скрити монополи и цените тук се определят под масата и в ущърб на потребителя, идиот, с идиот. Това обаче хич не е чудно при наличието на такива кретени като теб!

Станишев пробва ГЕРП, когато доцент Борисов и Цецка не са в България.

ТОВА Е ЗИМАТА НА ТВОЕТО МАЛОУМИЕ Те пари за заплати ще им преведат,ама като са на загуба ще ги вземат от данъците на всички хора За тази цел най-добре е да се отнемат всички привилегии на пенсионерите за пътуване с БДЖ , за да може вие червените малоумници да помогнете с нещо Май бързо забравихте далаверите на предишния бесепарски шеф на БДЖ ,който ремонтираше вагони по скъпо от цената на новите Пари има , ама трябва да се конфискуват от червената олигархия,пък тя реве на умряло чрез вас простите червени дъртаци

Оле каква злоба... 6 месеца чака за този момент нали! А Дълговете на БДЖ колко годин са трупани?

В България за всичко плащат работниците.Причина за това е армията от подмазвачи към всяка власт.За кризата светът призна категорично вината на банките,но някой да е видял банкер да е закъсал и да си продава джипа?Пак работниците плащат!!!Браво на момчетата!

Често явление е да закъсняват заплатите в БДЖ. Това не е справедливо. Нормална е реакцията на железничарите.

На кого да вярваш в тази държава. Пътническите влакове непрекъснато са натоварени, че и претоварени. От 1966 г. пътувам по дестинацията Видин Лом и елате да видитекакво чудо е в т.н. Мазен влак. Ами дестинациите до Септември, Костенец. Братята ни рами /мамицата им циганска/ пътуват без билети. Ами кое е губещо. Вероятно товарните превози, където също ж.п не мож да си събере вересиите. Ами да отказва товарни превози и да сиеориентира само към пътнически. А иначе само БДЖ уважава карти с намаление за ученици, студенти пенсионери и прочие. Защо Министерство на транспорта като раздава лицензии за автобусните превози не задължи фирмите да возят по.евтино в страната пенсионер, ученици, студенти и др. Тука някъде е заровено кучето.

Аз знам, но ти явно не знаеш. Конкуренцията определя цените. Хайде като си отворко кажи: защо автобусния превоз е по-скъп и въпреки това е предпочитан в БГ? Каква качествена услуга сънуваш батка? София - морето 7-9 часа (по разписание, без закъсненията)

и да протестират, голяма работа. ББ сам ще движи всички влакове със силата на мисълта си! опа, в такъв случай май влаковете няма да помръднат...

ХЯК ВИ Е, НАЛИ ГЛАСУВАХТЕ ЗА БОЙКО. НАЛИ ТОЙ ЩЕШЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ?СЕГА СИ СЪРБАЙТЕ ПОСТНАТА ПОПАРА

Браво на стачкуващите!!Както някой преди мен беше писал,защо толкова сте търпели??И сте много малко.Трябва ди злязат всички.

Разбира се, че ще си искат заплатите. Някой дава ли дори самун хляб без пари.

А защо мислите, че заплатите на железничарите са много повече. Големите заплати са горе в управлението, а обикновените служители не получават много повече.

ЗИМАТА НА НАШЕТО НЕДОВОЛСТВО!!!! ТРЕПЕРЕТЕ, ТИРАНИ!!!

Не бива да се сърдим на железничарите. Ннали всеки ходи на работа за да може да живее и си плаща сметките. Как мислите че оцеляват тези хора.

Ако не платите, няма да станете хджии! На Божи граб с грехове не се минава! ЖП СЛУЖИТЕЛИ, БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Хората го показаха с избора на Б.Б и неговите хора. А именно ТЪРПЕНИЕТО СЕ ИЗЧЕРПА! Няма значение кои е на кормилот, ако му позволяваме да прави какво си иска, пак до никъде няма да я докараме. Затова БРАВО! Трябва да се протестира и то за всяка една нередност. Аз им се чудя чесно на тези хора, които ги показват по телевизията, от лятото не им били плащали заплати! Ами защо търпите! Защо чакате, кои чакате? Мазните синдикати ли, чакате? Те по-корумпирани и по-комунисти от тез синдикати няма! Чудим се на Европейците, защо са толкова добре, ама сами виждате, че и за най-малкото нещо излизат на улицата и не се дават без бои.

Б.Борисов ИСИЕ....Върнете България,която изчезна като мозъци,като ратаи,като скраб,като луксозни имоти на единици ит.н и т.н.Тогава ще повярмаме,че сте българи,а не следващите поробители.Заплатите са си ги заслужили с честен труд и железничарите и лекарите и учителите-това са хора,които мислят за България.

браво

ПЛАТЕТЕ ПАРИТЕ НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ ХОРА.ТАКА ЗАСТРАШАВАТЕ ЖИВОТА НА МНОГО ОБИКНОВЕННИ БЪЛГАРИ.....КОИТО ПЪТУВАТ С ВЛАКА

Кризата затвори НВУ Васил Левски,Кремиковци,Б Училищата по селата,ВМЗ,БОЛНИЦИ,т предприятия!Ама само кризата ли е виновна!?Май играхме кофти тото 89-та.Спомням си как работници от столичния транспорт и от Кремиковци с по 700-800 лв, /все едно 1200 лв сега/бяха подкукоросани да протестират,блокират На Орлов мост не можеше да се мине!Не съзнаваха,че протестират срещу хляба си и пенсиите. Нека някой от тях да каже сега накъде!?Прехода можеше да стане без тоталното затваряне на бълг. индустрия! Когато се затваряха предприятия,славните жепейци къде бяха?? Сега на кого и какво ще возят!Борисов и Дянков да не са вълшебници!?Правят каквото могат, но 20 години трупани грешки при безропотното ни мълчание/а най ужасното е че част от избирателите открито подкрепяше разправата с индустрията/ ще дойдат множко и за Бойковите яки плещи!

Знае ли някой колко струват билетите за влак в Европа, и колко пъти по-евтин е билетът тук у нас? Много, много пъти по-евтино е в България. Все ревем че всичко ни било скъпо като в Европа. Но сега ако увеличат билетите всички ще ревнат - аааа, ама как ще се возим на влак? Еми - с повече пари, ето как. И пари ще има - и за заплати и за нови вагони и локомотиви. Влакът е скъп транспорт и крайно време е да се научим че ако искаме качествена услуга, трябва съответно и да си плащаме за нея!

Викам да пратят полицията да пребие протестиращите, как така ще скачат за заплати. Срещу Бойко и неговото правителство не се скача, само се вика ура.

Премиера пак сбърка. Дестабилизацията започна по-рано ... тия са само хора на Доган и Анкара:)

ХЕр флик няма 10 мил. за заплати (ЗАПЛАТИ) а дате на най-корумпираната прослойка 24 мил. за бонуси (БОНУСИ) Срам СРам СРам защо гласувах за тия

ХХХ, ти си невероятно тъпо парче! Да точно така! Ако заплатите им бяха по 300 лева пари пак нямаше да има. Парите се източват като навсякъде.Затова ги няма. А ти от кои си? От правоимащите, които взимат от 2000лв нагоре? Или имаш някоя сергийка и мислиш че правиш бизнес? Щом не се отнася до теб значи да вървят по гяволите. Такива като теб викаха срещу учителите, срещу лекарите, срещу миньорите, срещу металурзите, а сега и срещу железничарите. Само ти ли трябва да живееш нормално и само твоята работа ли има стойност? Тъпаци като теб влачат обществото към дъното. ЖП транспорта е много важна част от отрасъла и нормалното му функциониране зависи и от нивото на работещите там.Ако даваш 300лв. не можеш да очакваш други освен несретници. Тогава нивото ще продължава да е такова че никой освен цигани няма да ползват ЖП! Ти обаче явно не си от нормалните хорица и си над техните проблеми. Сигурно после като те гръмнат ще трябва да ми е жал за теб. Уточнение-не съм на работа в БДЖ и нямам близки работещи там!

Прави са хората!

Всички трябва да подкрепим железничарите, а не да викаме Тия па какво искат, и аз не съм получавал заплата. Абе я се осъзнайте. Първо ще са лекарите, после железничарите, след това учителите, а накрая и ние. Вместо да се нервим, че влаковете закъсняват или децата са ни в принудителна ваканция, защото съответните групи стачкуват - трябва да се замислим. Защото имат причина да стачкуват и тя е безхаберието на държавата, която настройва различните социални групи едни срещу други - лекари срещу всички останали, учители срещу таксиметрови шофьори. Това е стария принцип разделяй и владей - СТИГА СМЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЛИ. Всички имаме права и трябва да се подкрепяме в защитата им.

Абе ти луд ли си? какви високи заплати в БДЖ? на теб , ако не ти платят от ноември, ноември как ще живееш как ще храниш семейството си?

Боже, колко е бърз и какви възможности има новия враг на управляващите Доган. Преди виновен беше Станишев и му затвориха устата с няколко измислени дела. Кой ли е следващият????

Тотю управляваше и Инспекцията по труда. 90 % от министрите и зам.министрите са професионалисти - снощи в интервю. Машинистит бяха на почит и уважение от техните ръководители.Плащаха им, те си плащаха редовно сметките и не бяха бедни.Дете съм на локомотивен машинист и съм живял много добре.Сега ни разказахте играта, народа психяса.Браво на всички !

До ХХХ ..... Аман от хора, които пишат само глупости!!!!! Тези хора хора не успяват да видят как децата им растат ..... всеки ден са на път и се прибират през 2-3 вечери за по 13-14 часа ..... 300 лв. олееее .... Много ми е интересно, след като си толкова компетентен, колко често използваш услугите на БДЖ????

защо инспекцията по труда не приложи закона по отношение на бдж,а за частните фирми питбулите на мухльото т.м.са много бързи и стриктни

Не мога друго да ти пожелае, освен да ходиш да се гръмнеш, гениалиний идиото, герберский! Ще дойде и твоят ред, това е природен закон и не зависи от Боко Тиквата!

Ти си политически провокатор с ибрик миеш гъзовете на бандата на бойко тиквата. А сметката ти, че 700-800 лева през 1989 г- е равна на 1200 сега направо чупи мивките!!! Ако беше казал на 5000 лв. сеганшниняма да си далеч от истината. Справка цените на стоките, изключение само за телевизори и бяла техника.

пич(ке), на село може и да може с 300, но в софия не можеш да спиш на легло в комуналка за толкоз...