Бдение със свещи срещу самозапалванията

Бдение със свещи имаше тази вечер пред президентството. Инициативата беше в памет на хората, които се самозапалиха, но с призив, това да не се случва повече.

Обратно в новината

Коментари - Бдение със свещи срещу самозапалванията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Самозапалванията или българският политически прочит на огъня link

Защо пък трябва са сме срещу самозапалването? Аз съм с две ръце за. Кат се запалят всички лумпени в дъжавата ще има един проблем по-малко.

Първо палят себе си, а после тези които са виновни за това.

ЕВРОПА Е ИЗПЛАШЕНА. КАКВО СТАВА - КРИЗА В ГЪРЦИЯ И КИПЪР. НО ХОРАТА ИЗЛЯЗОХА ЗАЕДНО НА УЛИЦАТА - ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА. ЕВРОПА СЕ ИЗПЛАШИ , ДАДЕ ПАРИ И ПАК ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА В ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ НАС. ДОКАТО НЕ ИЗЛЕЗЕМ И НИЕ - БЪЛГАРИТЕ НА УЛИЦАТА, ДА ИМА ПРОТЕСТИ , СТАЧКИ ДО ДУПКА, ВСЕ ЩЕ СМЕ ЕДНО СМИРЕНО СТАДО.

И В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ИМА ОЛИГАРСИ И БОГАТАШИ, МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НАШИТЕ. НО ХОРАТА СА ЕДИННИ В ИСКАНИЯТА СИ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ. ДО КОГА ДА ЧАКАМЕ БЕ, ХОРА ? ВИЖДАМЕ, ЧЕ И ТЕЗИ СА С МАФИЯТА. ОТНОВО НИ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ. ПРОГЛЕДНЕТЕ - ПРОЛЕТТА ДОЙДЕ.

Истина е, което казваш!

През 1990 запалиха и Партийния дом в София ама злото си остана.Полза от палежи не виждам.

още един аргумент вероучението да влезе в училището.няма нищо по-спасително от Божието учение.

Един такъв самозапалил се, пред мене да го направи /умишлено/ не бих си мръднал пръста да го спасявам. Той решил да мре - аз ши го спасявам....ай холъм

човек, който се е самозапалил дали иска да бъде спасяван според теб, дали има смисъл...а бе много сте прости герберските подлоги, тоя пък чак и за спасител се цанил а бе ей...усещай се малко....жиижъсе....

Gargameliys, На практика понякога ти правиш анти герберска пропаганда и волно или неволно служиш на червените боклуци от бесепето, депесето и тн.

Виновни са медиите че раздухват тези случаи за да се създава психоза, изпълнявайки поръчките на тези които им плащат. Една част принадлежат на антибългарски групировки. Пример - БТВ.

Спрете да обръщате внимание на тия ненормалните и няма се палят. Не ги правете изкуствено герои - така им драскате клечката под гъзъ

те да не го правят заради полученото внимание бе идиот тъпоъгълен ??? май някой ти е палнал клечката на мозъка дебилно същество...

Гаргамел

А за какво го прави бе умнико...луди колкото искаш има

Самозапалванията пред президентството вероятно ще спрат веднага след оставката на президента... Защо тази Плевня продължава нагло да стои на поста си и да гледа как сънародниците му се палят под носа му ???? свръхнаглост....

Да ходи с пожарогасител ли иска? Абе наистина ли сте толкова тъпи, или ви е необичайно тва

ти си с интелект на щайга - по-малоумно нещо от теб в дира не е имало и никога няма да има, разбра ли бе амеба ?

Няма по- голямо лицемерие от това бдение, защото вместо това трябва да се отиде пред ЧЕЗ и да се пита директорът дали би си свалил заплатата от 120000 на 500 лева и да си тогава да си гледа децата?

Те като шеф на ЧЕЗ с каква заплата би работил?

ОСИГУРЯВАМ ВСЯКАКЪВ ВИД, ОТ 40 ДО 100 % ГОРЕНЕ, НА СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ НА БИВШИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ВЕЛИЧИЯ, И НА ГАЗДОВЦИ ОТ ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА: ЛОВЕЧ, СКРАВЕНА, БЕЛЕНЕ, ЗА ТОВОЧЕ ПАЛЕХА ,УБИВАХА, И ХРАНЕХА ПРАСЕТА С ДРУГОМИСЛЕЩИТЕ!!

Решението е едно! Да не се афишира самозапалването! Но българските медии не могат да издържат на изкушението да поместят пикантерията и така се превръщат в съучастници

Убеден съм, че тези които се самозапалват си нямат никаква идея какво ще си причинят сами. Само ако някой от тях знаеше, че след пламъците няма да има кожа, а оголени меса с многобройни възпаления. Лицето ще представлява една подпухнала пихтиеста маска в доста от цветовете на дъгата, слепнали се клепачи. Без помен от мигли, вежди и коса. В това състояние ще преживее още 1-2 седмици на специално легло за обгорели (без кожа) в някое си спешно отделение. Достатъчно дълго за да страда ужасно от болките. А и да осмисли това което е направил със себе си. Не вярвам да има останали доволни от резултата. Има такива, които защитават тези самоубийци - отчаяни били, еди си какво било положението в страната. Съветвам ги да не го правят повече. Има и по хуманни начини човек да свърши със себе си. Да не говорим - и по достойни и не публично и показно. А още повече - човек със здрав разум колкото и тежко да е пострадал от живота и обстоятелствата - знае че изход и решение на проблемите винаги се намират.

Като гледам сега и Кипър до къде са го докарали и че са пред фалит, започвам да се чудия дали малко не преувеличаваме за ситуацията в България. Да не стане и там да почнат да се палят от утре? То гладни и неспобни да се адаптират към живота има по цял свят. В никакъв случей не се подигравам на хората които са изпаднали в тежка ситуация, но все пак където съм пътувал по света на всякъде съм видял бедност. В днешно време знае ли човек, на какво да вярва и какво да следва???!! В много страни възрастните хора си пордават големите жилища и си купуват по-малки. С парите които им останат си живеят старините достойно. Човек за това прави инвестиция като е млад, та да може на старини да разчита на нея.

Не знам кога е било бдението пред Президенството, но днес следобед ние бяхме потресени - пак там , близо до Президенството - градинката между Софийската баня и Джамията. На три группи млади момичета, купиха от "Лидъл" хляб,направиха сандвичи и не знаете колко хора бяха там, за да получат сандвич..Нямаше списъци, но как живеят хората ???Тези дето се правят на съпричастни да изброят, коило хора НЯМАТ КАКВО ДА ЯДАТ и защо монополите и тъй наречената държава се опитва и тези, дето едва свързват двата края да ги изгони на улиците без храна и постеля? Да не сме след война?????Това ли е съпричастност?Защо нямаше ТВ и камери, за да заснемат този позор в ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

ЛИГАВЕНЕ, хайде КРОКОДИЛСКИТЕ сълзи не тук, Шери:)

Браво ! ---- Имаше И момичета И момчета всред хлябоДаващите, и млади и не-съвсем. ... Камери - също.

до Дарина, 25.03.2013 00:53 Това е похвално. Но, представете си, че сте човек, който е взел сандвич! Ще разчитате ли на непознати хора в градинката за всяко ядене, всеки Божи ден?! Представете си, че сте безработна и един ден пиете "висящо кафе" и занасяте в къщи два сандвича! Какво ще стане в душата Ви, когато децата попитат: "намери си работа ли?" Или представете си, че един ден се окаже, че колкото и да сте заделяли за времето, когато няма да можете да работите, поради някаква причина парите Ви са изчезнали, няма ги, взети са, изгоряли са! И какво става с душата ви, когато разберете това, че сте ограбен и сте БЕЗСИЛЕН?! Да, днес ще се нахраните с милостиня от добри хора - сандвич, кафе, пакет ориз. А, утре? И какво става в душата, как да спасяваме достойнството? Та, нали хората не са само стомах! Не разбирате ли, че проблемът не е само гладът, а УНИЖЕНИЕТО да не можеш да спечелиш с честен труд ежедневния си хляб?!

Шефовете от МВР се уплашиха за топлите си местенца и забраниха достъпа за коментар на нерегистрирани по повод съобщението: "Полицай застреля крадец на кабели". Страх ги е от един достоен полицай да не им вземе топлото им местенце. А този полицай заслужава уважение за разлика от вас - подслушвачи.

1chovek

Хубава инициатива, дано убеди поне 1 отчаян - да не посяга на най-скъпото си.

Престанете да ни занимавате с разните самозапалили се психичноболни!

До БСП и ГЕРБ България е в криза. Бизнесът запада. Единствено нашият бизнес се развива. Създаден от БСП и получил разцвет при ГЕРБ нашият бизнес е застрашен. Откакто сега не сте на власт сме силно загрижени за съдбата на нашия успешно развиващ се бизнес. Бързо идвайте на власт, защото полицията вече почна да стреля по нас, вместо по художници, музиканти, поети и други паразити. С вяра и надежда: МАНГО, 24.03.1013г.

И тука ли е само за регистрирани?

Свещи? Срещу запалвания ? Ми срещу обесванията да поскачаме на въже, а ?

"...самозапалванията трябва да спрат, защото не решават проблемите." Още Ленин е казвал: Преди да се обединим, трябва да се разграничим. В природният фашизъм имаме два подхода: -при вълците, "ГЛУДНИЦА"; при лъвовете "ПРАЙД"; С ВОДАЧ -при пчелите и мравуняците, стройна йерархия - МАТРИАРХАТ При хората, когато "ЧОВЕК, ЗА ЧОВЕКА Е ВЪЛК!", крайният еволюционен етап е тоталитаризъм и ФЮРЕР. При маргинализирането - диференцирането в условията на "демокрацията", имаме разграничени от "матрицата" индивиди, НЕО и Агенти. Съществува и Архитект - ръководител на проектът "СФЕРА". Тук обединението е само едно, с ядрото на сферата. /Бог и Аз, сме едно цяло./ Стремежът за достигане и сливане с "ядрото"-олигархията, е коренно различен, от сливането с "партядрото" на БКП или ГРОБ, където само "ПАРИТЕ ИГРАЯТ"! /хаирсъзин ; Разг. Непрокопсаник, безделник, негодник./

Всяко гласуване за този пост с "-", да се изчислява като за 100 плюса.

правилно е казано че младостта е пролетта на нацията.младите хора имат много верен усет за гражданска позиция и мислене.това качество все още липсва на българина.много се говори и нищо не се казвакои политик зае гражданска позиция ,каза нещо по въпроса за тези самозапалвания.никои!!!само власт и пари е в устата им.обикновените хора показват без думи че им е писнало вече ,време е някои да го проумее наистина.

сега, кой не се пали е червен:)))) или зелен. хайде стига глупости....