Баща направи барокамера за болното си от аутизъм дете

Мъж от Пазарджик направи барокамера, за да подобори състоянието на сина си аутист. С уреда кръвта поема повече кислород и достига до по-слабо оросените места.

Обратно в новината

Коментари - Баща направи барокамера за болното си от аутизъм дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така ще бъде щом всички болници са станали търговски дружества,личните доктори еднолични търговци,а държавата мащеха за народа си.

Браво на този баща! Дано камерата, която е направил да помогне на неговото дете, а и на други деца от района. Но аз не разбирам защо няма барокамера в този град или поне наблизо? Не е нормално в страна като България да има само на две места барокамери, които между другото, се използват не само за децата с проблеми в развитието. В нормалните европейски страни такива камери има ако не във всеки град, то на разстояние максимум 50 км.

здравно осигуряване! грижа за ДЕТЕ! москов, москов!!

humfry

Как мислите, дали няма да е значително по-лесно за държавата да осигури подобни камери, които са значително по-евтини от последните лимузини? Ама защо да го прави, като с тези пари държавниците може да отидат на почивка.

Извинявай, ама не може държавата да се грижи за абсолютно всичко. Нямам къща - държавата не е ли по-лесно да ми осигури? Нямам закуска - държавата не е ли по-лесно да ми осигури? Нямам гадже - държавата не е ли по-лесно да ми осигури? Ако тръгнем по тази логика,то трябва държавата да осигури по една болница като Пирогов във всяко едно село, безплатни апартаменти за всеки, във всеки град (защото не знаеш къде ще му скимне да се премести) и безплатни столови за хранене на всякъде.

humfry

Нямам си лимузина - държавата не е ли по-лесно да ми осигури? Нямам си самолет - не е ли по-лесно държавата да ми осигури? Нямам си пари за скъпи ресторанти - не е ли по-лесно държавата да ми осигури? Нямам добри доходи - не е ли по-лесно комисионните и корупцията да ми ги осигурят? Излишно е да продължавам, че списъка е много дълъг. Но щом другите държави могат да осигуряват повечето нормални неща за 25-ви век, то и България трябва да може, ако се има за нормална страна. Достатъчно е в областните градове да има подобни камери, а не във всяко село. Но не през 500 километра, както е в момента. Извинявай, ама такива камери има на много кораби още от над 50 години. Нито е скъпо, нито е нещо ново. Всичко е въпрос на логистика и подход.

Не мога да се съглася с Вас.Държавата не може да се грижи за абсолютно всичко, но здравеопазването ,особено детското , би трябвало да бъде ключов елемент във вътрешната политика. Разбира се, наблягаме на "би трябвало". Описаните от Вас благини влизат в графа "личен избор,възможности,желание" и т.н.

Ще ти сложа +, но с някои неща не съм съгласен. Държавата (т.е. ние) като цивилизована общност трябва да помогнем на хората в неравностойно положение (здравословна неравностойност) и особено на децата в подобно положение и нужда от специални грижи. В същото време смятам, че държавата не трябва да подпомага, обезщетява, спонсорира и т.н. каквито и да било други групи от населението, както и да поддържа привилегировани групи.

humfry

Браво, браво. Обаче утре ще се появи новина, в която пише, че баща сам извършва и медицинските операции на детето. Ама то човек веднъж като тръгне по този път, където се налага всичко сам да си прави, тогава си задава въпроса за какво му е измислена държава и измислено общество? А накрая решава, че е по-добре да емигрира там, откъдето е разбрал за въпросната иновация, където държавата е по-добра.

Браво на отговорният и инициативен баща който не се опитва да прехвърли проблема на държавата а до го реши със свои сили. За съжаление такова е бъдещето на човечеството. Постепенно израждане и влошаване на генофонда и нищо не е в състояние да спре този процес. Но ние не сме проектирани да векуваме на тази планета. Хубаво е че децата аутисти ще бъдат приети в божието царство недокоснати от греха.

Тъй като има коментари на много родители на деца с аутизъм, аз се обръщам към тях за съвет.Мед.с-ра съм в детска ясла.Все по-често приемам деца с проблеми, чиито симптоми говорят за аутизъм-имат дефицити, трудно се адаптират, живеят в собствен свят, изискват деликатни грижи.В същото време- док. от лич. лекар-безупречни,родителите-не забелязват наличие на различия, дават неприемливи обяснения за случващото се, т.е.как да им кажа и да ги насоча за помощ, когато те самите и личните лекари не отреагирват.Имам ли правото го правя ?

За съжаление такива са реалностите днес. Ваксините са основна причина за придобитите синдроми и здравословни проблеми. Затова хората търсят алтернативни по-естествени методи на лечение.

Dimi

А имате ли някакви научни доказателства или изследвания, че основната причина са ваксините? Нещо различно от написаното по форуми като бгмама?

Когато Вие, Ваш близък или-Не дай,Боже!-детето Ви, се разболеете,ходите ли на лекар? Ако да- ЗАЩО? Няма ли "алтернативни по-естествени методи на лечение"? Или така си клянкаме по форумите???

Dimi

а ти коментирай това: http://dariknews . bg/viewarticle.php?articleid=1448771 "За първи път от 30 години в Европа е регистриран случай на заболял от дифтерия... Случаят е много показателен, защото става въпрос за завръщане на една забравена болест в резултат на отказ на имунизация..." Детето бере душа поради родители като вас... дано да го спасят. Търси се серум из цяла европа, но е трудно да се намери... Колкото до живака това са поредните митове. Живак в свободно състояние в задължителните ваксини няма... но както и да е

"Здравейте, Аз също съм родител на такова дете. От Пазарджик сме и за съжаление нито в Пазарджик, нито в Пловдив има камера. Правихме 50 сеанса във Варна и 50 в София, но е изключително трудно това да се прави далеч от дома. Слава Богу, стандарта ми на живот и работата ми позволяват и след 4 месечна работа вече съм почти пред пуск на барокамера в Пазарджик. Скоро се надявам да ми остане време да направя и сайт, където да опиша всичко кое,как,защо. Ако не намерите камера по-близо до Стара Загора, заповядайте в Пазарджик :)" Това е коментар на таткото от "Хапче за проговаряне" - блог за родители с трудноговорящи деца. Постът е от 1 март 2015 г. Шапка ти свалям, Пепи! Veni vidi vici! Така се прави!

Респект!

Има хора които не се предават, не се отчайват и ще направят всичко за детето си. Само може да се възхитим на тази любов. От мен поклон пред такива всеотдайни родители като тези. Това ме подсеща за филма по истински случай Лекарството на Лоренцо в който се разказва за такива родители.

Ма чакай бе, нали аутизма беше 'великите "Деца-Индиго" - гениалното бъдеще на Земята', докарано ни от запада (ГМО, насилствени ваксини, пръскане от самолети, вода в найлонови туби, пластмаса навсякъде... и т.н., и т.н.). Тия що лекуват "венецът на Еволюцията"?!

На теб сигурно запада ти е виновен, че си се родил... Аман от прости хора.

Ебалата.. това са истински родители. Такива хора заслужават уважение.

Браво, браво, браво! Само така! Дано послужи за пример на всички, че колкото и да е отчаяно положението, всичко от нас си зависи! Бъдете проактивни, намирайте начин, а не оправдание или мрънкане! Поздрави!

Викаш - да нариваме тонове пари у Държавата - данъци 10 вида, пък като има проблем - всичко от нас си зависи - сами да се оправяме... Ами ако не са ни останали средства след посоченият обир?!

dirddd@

Това се казва всеотдайност, борбеност и любов! Въпреки гнусната ни държава и живота в нея, този човек не се е предал и отказал. Много силен пример за това как родителя би направил всичко за детето си. Поклон пред такива българи и мъже в частност!!

Колко сме различни, Господи! Едни вършат за децата си чудеса, а други - грехоме!

Остави го господ. Гледай ти какво можеш да направиш.

Не знам колко хора осъзнават какво огромно постижение е това. Браво! За скептиците: съмнявам се да е пускал детето си вътре без да направи достатъчно изпитания без хора. Аз съм се лекувал също в барокамера. Незаменима е в много случаи. При мен беше заради частична загуба на слух

Rептилите от парламента крадат, за хората не им пука. Hе депутати ,не министри а изроди има народа на бг. пиите кравта на народа измекярски депутати и министри в ада да горят децата ви.

И днес повечето от боклуците липсват в парламента, няма кворум. Наистина за сетен път се убеждавам че сме големи овце, доят ни, стрижат ни и накрая ни колят, тава е народа в Лайнаристан.

Това е така, защото си мълчим. Винаги сме били под робство и сме с робско мислене. Никога няма да бъдем свободни !!!

Човекът е осъзнал, че съвременната медицина убива бавно, но сигурно и се е взел в ръце. Евала!

браво впечатлен сум какви хора има. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В тая държава всичко е "направи си сам", иначе си оставаш само с празните надежди.

ако мислиш, че в другите дуряви наещата са много различни, шрте трябва да те разочаровам. всичко е маркетинг. живея в скандинавия. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

КАК ? Как го е направил ? ако някой има контакти на човека или има линкове към направени подобни неща, скици, каквото и да е.

https://link

Петър Кондев се казва. има група във фейсбук барокамера.бг

Кой му даде на този право да се вре където не му е работа? Нито е лекар да изписва тези процедури нито е инженер да прави уреди. Което изключва да има необходимите сертификати за производство и експлоатация. този човек трябва да бъде съден буквално за опит за убийство и детето му да се вземе незабавно, защото е в опасност в ръцете на този "експериментатор"

абе що си не е.............. маина

А ти защо реши, че човекът непременно сам с електрожена и флекса си е правил камерата ? Може само да е финансирал изграждането и да е направено от фирма със съответните лицензи.

От утре децата ще се качват в самолети само с рецепта от лекар.

В самолетите, драги, налягането не е по-високо. идеята на барокамерата е да се повиши налягането.

Допускам, че вашето е някаква странна форма на сарказъм. Таткото е истински герой! Новината ме просълзи. А в момента, някъде сред лукса и разкоша на високите етажи на някой небостъргач с офиси, поне двама собстваници на фармацефтични компании са се навели до изчекване и се хапят до кръв по задниците, ръмжейки... :) Още един път - браво на таткото!

Този Човек е Герой!!! Това са истинските хора!!! Само като си помисля колко чиновници и проекти може да седят зад едно такова нещо ми става лошо.

незнам до колко е вярно, но съм чел някакви лекарски хипотези ,че деца които са приемали много често антибиотици под 6 месечна възраст могат да развият аутизъм.антибиотиците убивали чревната флора ,след това храната не можела да се усвоява добре и се образували вещества, които увреждат мозъка

Демонизирането на антибиотиците е също толкова опасно колкото безразборната им употреба. Един пневмококов менингит с отказ от антибиотично лечение води до фатален изход. Така че трябва да се внимава с интернет митовете.

Dimi

С антибиотиците трябва наистина да се внимава, но и не трябва да се отричат... лошото е, че бактериите започват да стават резистентни към някой от използваните антибиотици и затова не трябва да се използват без нужда. Но има болести, при които без антибиотично лечение шанса за летален изход е много голям.

Dimi

Браво на родителите. Евала, че са го направили и че споделят барокамерата с други потърпевши.

До родителите,ако четат: кетонна диета.

Къде е Държавата ни и Защо нищо не прави за нас и децата ни след като ги увреди със задължителните им ваксини, само за дупетатите и ромчетата се намират средства...Много точно бяха изобразили Държавата ни като кенеф...!

Dimi

А вие антиваксърите сте най-увредените от всички... благодарение на ваксините са изчезнали много опасни болести, но благодарение на такива като вас те започват да се появяват отново... и да аз предпочитам да ваксинирам детето си при риск 1:100 000 от страничен ефект пред риска от 1:1000 да бъде увредено фатално от болест за която има ваксина... риска някак е 100 пъти по-малък

Благодарение на по-добрия достъп на вода и подобрената хигиена са изчезнали повечето болести, но не и в гетата, а там където се спазва добра хигиена и има добра хранена . Организма е система, която има механичми сама да се пази ичисти .

Но чукча писател, не- читател. За чукча е по-лесно хапчето, ваксинката и всичко е наред, а! Кой да мисли. В миналото са мятали боклука и гърнетата през прозореца, под носа си. Не са се къпали ежедневно. Е, кво да е? Чума. Епидемии.

Браво на хората, че търсят начини и не се отказват ! Дано имат късмет със собственото си дете и децата на които помагат. Жалкото е, че както сме тръгнали май ще се наложи да си правим операционни и родилни отделения по домовете си.

ГЕРБ БДИ НАД ХОРАТА.........да живеят в мизерия!!!

ББ лично отишъл в Пазарджик и обрал всичките Барокамери завещани от Станишев, Доган, Местан и олигарски? Що не идеш да се . . .

Ето, това е баща. Браво! С тази здравна реформа ще се наложе да си правим какви ли не уреди за да се самолекуваме.

Да са живи и здрави хората и Бог да е с тях, всичко да премине!

Чест и почитания!

За барокамера не знам но промяна на диетата също дава много. Премахване на всякакви млечни продукти понижава нивото на агресия

Респект