Върнаха бариерите при ”Шофьорския плаж”

Бариерите на пътя Созопол-Приморско днес бяха поставени, ден след като оградите бяха счупени от граждани, за да могат да преминават свободно.

Обратно в новината

Коментари - Върнаха бариерите при ”Шофьорския плаж” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз за този кмет няма да гласувам.

Плажната ивица е публична държавна собственост, пътят е обществен..... направо не ми е ясно какво дирят там тия общинари и чии интереси се пъчат че бранят.

Ще се регистрирам в Созопол и ще гласувам против Рейзи,вече е милионер ,стига е лапал,и Механа Созопол купи

има избори не ходете за гъби

loyola

Заради простите, страдат всички. Не е нужно да спи там за да зацапа. Едно време люпеха семки на плажа докато не поченее и после се местиха на съседното място и така докато не осерат всичко. Изобщо не разбираха защо им се сърдим. Сега и Гърците вдигнаха ръце от "зацапването", и се канят да сложат винетна такса.

Трябва да се прекрати незаконното къмпингуване. Това са свине които осират всичко от Варвара до Дуранкулак. Който иска нека пробва да си опъне нерегламинтирано палатката или караваната в Гърция или Турция. Посла да си запали огън и да си изпече кифтета, а накрая да си зареже свинщината.

Dimi

В гърция има много места на които можеш да къмпингуваш "нерегламентирано". Тази година видях поне на 3-4 места каравани, кемпери и палатки на диви места, които са всичко друго но не и къмпинг... Да не говорим, че плажа и природата ги осират гамени като теб, а не редовно къмпингуващите.

Лъжеш влечуго. Кемпери може да търпят САМО ако не пали огън. Палатки и каравани са абсолютно незаконни и трябва да се криеш като престъпник, щото ако те гепят скъпо ще ти излезе "свободното сране".

За твое сведение ,като отидем първо си почистваме терена и накрая го оставяме по-чист от колкото сме го намерили!

Даже не е нужно да те опровергавам. В нета е пълно със снимков материал за последиците от феновете на "свободното сране"

Искаме заведения на плажа, няколко хотела, много чадъри и шезлонги. Я Raponji на варненския плаж колко си е добре. Има си охрана да не пуска навлеци, няма пешеходна зона. Ще ми ходят на плаж безплатно те!!! Ай сиктир!

То понеже еднодневните плажуващи не задоволяват естествените си нужди, не ядат и не правят боклуци. Именно еднодневките правят най-големите боклуци, защото на тях не им пука, привечер си вдигат чукалата и се изнасят, а този който остава трябва да им търпи боклуците и целодневните крясъци. Общо взето, този който ще пренощува някъде се старае да му е чисто, нормално, прави си го като в къщи, защото в момента това му е в къщи. Дреме му на кмета, то така се започва, винаги с гръмки слова, за благото на народа, докато утре осъмнем с поредното хотелче, аквапаркче, комплексче от затворен тип и т.н. Ето за това ще ни седят празни хотелите и курортите, не стига че са много скъпи, обслужването е под всякаква критика, но и сме вече пренапълнени с хотели, къщи и къщички. Хладилника да си отвориш и комплексче от затворен тип изкача, вече ми се повръща, като видя поредното да никне като гъбка и да седи празно после.

Dimi

Много точно казано! Почти всяка събота и неделя сме на палатки край някой язовир или река да геребем с каяци, при това понякога групата е доста голяма, но след нас няма да видиш и една останала хартийка или найлонче на поляната. От друга страна сме имали проблеми с един друг кмет малко по-наюг, който ни рекетираше защото не ползваме неговите платени услуги, а сме се установили в близкия къмпинг, а той от това нищо не печели...

Кмета на Созопол първо да си оправи канализацията , пътищата и циганията в самия Созопол! Централния "плаж" и скалите са се превърнали в местното бунище и тоалетна!! Изеднъж "КМЕТА" се "ЗАГРИЖИЛ" за хората - да не повярваш?! И за да не ползват безплатно Морето и малкото останали не бетонирани плажове, слага бариери и "полиция" на пътя?!

Бетон няма да се излива - под това мото се застрои цялото крайбрежие. Гадост и грозотия! Като прибавим цените за шезлонг,чадър, кърпа дори, като прибавим супер лошото обслужване и липсата на квалифицирани кадри, като прибавим фекалиите във водата и ентеро вирусите бабар с антракс ще им кажа на златотърсачите искащи за един сезон да направят пачки: НЕ МЕРСИ, СВЕТА Е ГОЛЯМ И ПОЧИВКА ДЕБНЕ ОТ ВСЯКЪДЕ. А вие си стойте на бетона халал да вие!

добре че не е само Черно Море и столиците не са само София

....През 1988-ма ,година преди "демократичните" промени ,4-5 месеца преди да стана татко на 31,със съпругата ми ,с наета от СБА каравана....теглена от легендарния със своятя здравина и надежност "Москвич" 2140 обиколихме за месец цялото Черноморие,спахме дори на този "шофьорски" плаж,както и по регламентирани къмпиги....Беше фраш от туристи тогава....Спирали сме дори на нерагламентирани места и сме нощували ...сами...съвсем...сами на гола поляна....нямаше проблеми....Бяхме българи ,в България ...когато ТЯ бе ....ДЪРЖАВА ...все още....Днес маймуните дето скачаха като изоглавени преди 26 години по площадите и ревяха ..."Времето е наше" ...пак реват....че разбраха ,че нищо не е тяхно ....дори плажовете!Ревете ,ревете ....скапаняци долни ....както казваха в казармата ...."С реване и искаме захар ....чаят не става по-сладък"...Който е служил през 70-те го знае тоя лаф!

Алооо, 21-ви век сме, махни капаците и спри да живееш в панелната комунистическа идилия от соц БГ !!! Процесите са необратими, за добро или за лошо, това е, или го приеми, или върви при Ким Чен Ур !

Гот ли ти е как преебахме и теб, а!

Защо всички кметове имат имения за милиони и са милионери ?Кмет-милионер,кмет-милионер?Вчера пък дъщерята на някакъв кмет спечелила от тотото 7 милиона?Абе що само за кметовете такива заплатки?

Разследвайте имотите на Рейзи ,и най-голямата глупост беше този идиотски стадион ,който построи - на Буджака няма пътища,няма инфраструктура,той вместо да оправи това,за да могат туристите вечер да се прибират спокойно,а не по някакви чукари да се катерят в тъмнина,направи тоя идиотски стадион,който си стои празен......голямо пране на пари и крадене ,големи далавери

Надеждата че ГЕРБ ще променят нещо рухна.

да бе ,ама в Гърция е скъпо ,и там бедни туристи не искат гърците,вече са пропищели от българите ,които има засипват плажовете с боклуци и не харчат никакви пари по заведенията ,защото пълнят багажника с продукти и даже бензин не наливат в Гърция,никой не иска прошляци

После как да се върна на Българското черноморие като знам че ме очакват такива изненади?!

Вземете се в ръце свалете кмета на изборите. Ако не помогне кирките стоят много добре на скъпи коли.

Ела да се кандидатираш ти,че да гласуваме за тебе.Този така се е окопал и толкова пари е натрупал,че няма мърдане.Унищожава всеки, който дори си помисли да се кандидатира за мястото му.Рейзака ще е доживотен кмет/ в буквалния смисъл / освен ако някой по-силен не реши нещо друго.Но засега е удобен на "батката" /разбирай ББ/ и.....това е положението .... Минке!

МУТРИСТАНСКИ ТРАШ РОК :)))

Този път по времето на комунизма е бил построен върху самите дюни. Представете си що за малоумно решение е било това. Сега ако построят път през малко оставащите дюни ще се сметне за върха на наглостта. Този път трябва да се разкара от там и да се възстановят дюните, най-много една дървена пътечка да се направи и хората да могат да се насладят на дивата природа там. Там е обаче работата, че кметчето на Созопол е решил да подпомага съсипването на тази природа, защото поредния "инвеститор" ще насипе най-вероятно блатото и ще строи директно в него и затова сега спират достъпа до тази местност. Ясен ми е кмета още като видях преди години каква виличка си е спретнал в Буджака, да го питаш с как се прави виличка с една заплата...

Каква свобода настъпи при тая демокрация....

всяка община има право по закон да вземе подобно решение, но: това е очарованивто на тези няколко километра от пътя, че можеш да спреш и да влезеш в морето. това е място символ на свободата това е обикновен път в края на краищата,който е няколко километра и не позволява застрояване освен с леки постройки като сергии. морето е с големи камъни и остри миди и не става за спокойно къпане. има дупки и течение това не е най- доброто място , за да затвориш един живописен път НЕ УКРИВАЙТЕ НАМЕРЕНИЯТА НА ДЮНИ АД ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ОТ СВЕТА! Всичко това е по поръчка на Дюни АД, които са затворили още един път за Созопол. Пак там, но от края на Созопол баровците са си спретнале богато комплексче и не искат да им минават коли наоколо. Това е само част от истината и безобразията в тази държавица на този смотан просташки народ. Все някога ще дойдат хора и ще изгонят псевдо тузарите, но до тогава ще е така. Едно е ясно няма винаги да е все така!

И все пак този турчин няма право да загражда пътя до плажа. И какви причини е изтъкнал - лицемерие!

Потрес! Какъв феодал е този Рейзи - как може да превърне прегради път! Такова безочие пред очите на всички - държавата трябва да вземе мерки!

Пич така са преградили пътя до недостроената резиденция на Аркутино, какво се учудваш? Баровците заграждат цели отсечки, защото не могат да имат собствени плажове на които да не ги гледат хората. а този сдухан народ черпи с живот и власт наследниците на Тодор Живков и продължава да се самоубива..

А държавата това не сме ли всички ние ???? Да ние сме ама нали сме умрели от страх - затова ги има и тези феодали !!! И така ще е докато затрият всичко !!!

Отвратителни дерибеи ,полицията брани мафията ,и и служи вярно...

Тя рекламата за хапчета против разтройство не случайно е заснета на черноморието бе хора !

"Няма да се разрешава обаче поставянето на палатки, тъй като това означава, че хората ще нощуват в тях. Случи ли се това, те започват да готвят, да замърсяват района с хранителни отпадъци, да задоволяват естествените си нужди и т.н." Нима Созопол и другите населени места по Черноморието не замърсяват самото море и районите със своите отпадъци от всякакво естество?

ПОМИСЛЕТЕ ДОБРЕ ТОЯ КМЕТ НА КОГО СЛУЖИ.СПОРЕД МЕН НЕ В ИНТЕРЕС НА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ.ЧОВЕЧЕЦА Е ПОЛУЧИЛ ЕДНИ ПАРИ ДА ПРЕЧИ НА ХОРАТА СВОБОДНО ДА ПЛАЖУВАТ НА ТОВА МЯСТО БЕЗ ДА ГИ МАРОДЕРСТВАТ ЕДНИ МОМЧЕТА.

И как твърдят, че нямало достатъчно полицаи, за да се ограничат кражбите в селата и нападенията на старци, а за перверзното удоволствие на кмет се намират полицаи, които да пазят бариера издигната в нищото на републикански път. И ако е толкова загрижен за състоянието на пътя, то защо не спре трафика по всички разбити пътища в община Созопол, а и цялата държава. Безумно е всичко, което става в разкъсана от вилнеещи самозабравили се и безнаказвани престъпници с власт. Ако така продължава един ден и автономност ще поискат дерибеите по Черноморието. Отмяна на всички заменки, багери и конфискация на имоти - драстични мерки са наложителни, за да озапти мафията.

Доколкото видях по новините (с картите), колчетата са по средата на пътя, насред нищото. Що пътя не е затворен от самото си начало ? Щото логиката на кмета нещо издиша.

Да, да, "за благото на ПРИРОДАТА" го правел. Кой знае какви планове за строежи се изготвят.

Решението е едно: Никога повече почивка по мръсното и скъпо (без покритие) българското черноморие, пълно със селяни, чалгаджии и простаци. Нека селендурите-мафиоти си останат сами с простите руски туристи. Всички в Гърция. По-евтино е, а качеството на обслужването е на светлинни години пред българското

"този терен в момента е собственост на "Аркутино" ЕАД, което се представлява от Мустафа Гези Кериба. Дружеството е собственост на компанията "Инджаз Ийстърн Еуропеан Пропърти Дивелопмънт Къмпани", регистрирана на Каймановите острови, сочи справка в Търговския регистър". ДО КОГА държавата ще продава Българска земя и предприятия на фирми, които нямат адрес, телефон, е-меил, персонал, лице, а произхода на средствата е съмнитлен? ЗАЩО се крият фирмите зад фиктивни адреси на майната си, след като са чисти? КОГА най-после ще се промени Българското законодателство, така че да се забрани продажбата на Българска земя и предприятия на анонимни фирми, собственици на анонимен Сулю Пулев, който може да се окаже милиционер-наркотрафикант от ДС или БКП, укриващ се от Българското законодателство КАК ТАКА държавата сключва договори с анонимни фирми, които нямат лице?

Така ще вече ! Гласувайте за ГЕРБ!

Стига вече с тези глупости червени, зелени пембени! Няма БСП, СДС и т.н. всички са мазни и продажни политици

сега за да е охраняем плажа ще го дадат на концесия-ще се киха за паркинг ,за чадър с шезлонг и ще убеждават народа колко са добри и мислят за благото на народа

бОли ме ланеца! там не ходя на море...

абе кой още ходи при тези сребролюбци на черноморието?? мазохисти ли сте???

всичко трябва да е платено........голяма лакомия в това бг............не се наядоха

Бариерите са поставени отново и до тях има полицаи, които следят ПРЕМИНАВАНЕТО през тях? Значи все пак някои по-равни от равните ще преминават? Тъй де! Иначе просто можеха да поставят бетонирани колове на пътя! Или да изкопаят ров! Или да натрупат една могила пясък! Нещо друго е замислил Рейзито, но ще се чуе по-нататък!Те "Алепу" се канеха да застрояват, но нещо се размириса, сега пак замислят нещо...Щом поставиха бариери, редно беше преди това да направят паркинги пред тях!А то няма такова нещо!

Боклуци!

Да се задавят с парите си всички алчни бизнесмени

Трябва и за Рейзи и неговите имоти да направят едно предаване разследване по БТВ,много крадат тия кметове ,ей,много алчни са всичките

Аргументите на кмета на Созопол Панайот Рейзи са следните: отсечката е в лошо състояние и се нуждае от ремонт; хората се настанявали на самите дюни; плажната ивица била неохраняема и имало риск някой да се удави. Следователно: ако се изминат "20-30-50м" за хората няма риск от удавяне и няма шанс да се настанят в/у дюните! Пък и по тази логика, доста пътища в община Созопол трябва да се затворят! Причината, разбира се, е съвсем друга - ЗАСТРОЯВАНЕ! Преди време в блатото пуснаха щуки, за да "умъртвят" живота в него и след това да го обявят за незащитена зона и......................... Да пукнете дано, всички мръсници, които се гаврите с природата и с избора на човек да иска да е на спокойствие!

Това е началото на края.Отдавна се говори, че и на това от последните диви кътчета по южното черноморие ще му дойде реда да бъде прилапано от ненаситните и алчни български "бизнесмени".Винаги се започва по една и съща схема- първо се ограничава достъпа на коли, а после и целия достъп.От дете ходя на този плаж , защото е усамотен и там се чувстваш на спокойствие.Е, дойде му реда и на "шофьорския плаж.Загрижили се за спокойствието и "безопасността" на гражданите.Айде бе!Изведнъж това лято стана много опасно.А що се отнася до няколкото самонастанили се каравани, проблема може да бъде решен за минути от полицията-ако иска.Но целта е друга-да се заграби и последното оцеляло кътче от нещастната българска природа.

и какво ще се строи там?

Не знам, но на първо време може да се започне със събиране на такса за достъпа до плажа,по подобие на Иракли.Ако номерът мине и никой не протестира ефективно, на по-късен етап може да се мисли и за строителство.Няма да се учудя ако нашия местен дерибей-тюмбел да е изготвил и строителните разрешителни.

Това тъпо черноморие стана полигон на мутри и селяндури. Радвам се, че наливам пари в гръцкия, турски и хърватски морски туризъм и получавам качество, а не потни дебелаци с чантички, искащи пари дори защото им дишаш. Измекярско море за измекярски туристи, обслужвано от измекяри.

на баба ти фурката ... Тъпо щото разрешаваме тъпанари да ни управляват. Специално ремзито от карй време е "с таз, която е на власт". Защо ли е непоклатим, а? Щото отново в НС се чудят как да засучат законите, така че все същите да си останат непоклатими.

Хотелите по черноморието ни не се правят, за да се експлоатират след това.

Всяка година ходя на това место и ето, че и него го превзема турската мафия. Около 2000 г запалиха гората над Златна рибка и завладяха горичката. Сега единстванния чист и безпатен плаж е превзет от турците.Наистина преди дни там се бяха настанили десетина незаконни каравани. Да ги разкарат и да се позволи отново на хората да посещават това най- чисто райско кътче.Повече от ясно е че Рейзи играе с мофиотите заграбили първата линя и апетитните места, но зщо са толкова алчни? Защо е отдал и тротоарите на алчните кафеджии в Созопол? Братя обединявайте се и не позволявайте на тези да ни отнемат правата. На кого служи полицията? Защо не разследват всички които заграбиха имотите на първа линя и спряха достъпа до плажовете в Созопол?

скоро и от Гърция ще започнат да ви гонят-В края на юли миналата година и през целия август на плажовете в района на Фанари се появи една категория туристи от Кърджалийско и други региони в Южна България, които, меко казано, нанесе щети на бизнеса. Уви, тази година подраниха и положението става нетърпимо. Искат да ползват чадъри и шезлонги, а дори едно кафе не си поръчват. Носят хладилни чанти, торби с храна и питиета. Оставят мръсотия след себе си", разказва преди дни собственик на бийч бар край Фанари. Идващите от България туристи не харчели на плажа, превземали обществени зелени площи, оставяли тонове боклуци след себе си оплаквали се на собствениците на бийч баровете във Фанари дошлите на плаж жители на Комотини. Политиците ни да се замислят за въвеждане на винетна такса за идващите в Гърция туристи в размер на 5 евро, гласи едно от предложенията на комшиите.

Където се намърда на власт боклук - веднага прави сметище с бариери! :) Ама като такива ги избират тези...

Че кой още има нерви да ходи по "нашето" море?! Там вече е само за мазохисти.

Този който иска да види как се прави без намеса на държавата, да отиде на арапя. Мястото прилича на циканско гето с някоя друга хубава постройка и много бараки, каравани, навеси с подръчни средства. На всичкото отгоре щъкащите почернели деца, по бански между бараките, са едно към едно на визия с тези от Факултето. Почти всички постройки са за събаряне, защото няма как да се даде строително разрешение за такова нещо. Преди два дена минах от там и си тръгнах след 10 мин. Няма по отвратително място на Черноморието на което съм бил. Дори румънското Вама Веке е изглежда една идея по-добре. Така че относно палатки им каравани на плажа са си прави от общината.

Има, има... не едно и две. Нещата отиват към пълен кенеф.