Президентът Обама: Най-доброто за САЩ предстои

Пътят беше дълъг, но ние знаем, че най-доброто за САЩ предстои, заяви американският президент Барак Обама пред свои поддръжници в Чикаго след преизбирането му за втори мандат.

Обратно в новината

Коментари - Президентът Обама: Най-доброто за САЩ предстои | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Федералния Резерв дърпа конеца на Осама, директно създаден от еврей "социалисти". Всъщност ислямиста Обама, дето дори не може да си покаже сертификата за раждане, щото не е роден в Америка, дори по конституция няма право да бъде президент, също като нашето противоконституционно ДПС. Това е последния американски президент. Какво я чака Хамериката с тази мафиотска еврейска олигархия, дърпаща конците на исляма по света, изобщо не ми се мисли! И това ми били демократични избори? По-демократично стана дебата по БНТ, даже когато Гоце се изплаши от Волен Сидеров и не дойде изобщо в студиото да уважи поне 7-те милиона зрители...

Познал е! Ще бъде ПОСЛЕДНИЯТ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ! И ще има честа , сам да ритне шалтерът! Не че нас ни чака нещо по-добро де, ама и това ще го преживеем!

Въпросът ти виси със страшна сила...само дето нашите журналя и медии се държат като пансионерки , на които им е дошъл за първи път. Колкото до Обамата, той не изглежда реален човек, а като клонинг... Горките американци!

"Най-доброто за САЩ предстои" - след още 4 години ...

Докъде я докараха хамериканците? Мормон срещу афроамериканец с мюсюлманско име. Спечелилият .... Хюсеин Обама е разчитал на гласовете на африканци, южноамериканци, жените, гейовете ... Къде е здравият и работлив среден американец, представител на т.н. средна класа? Няма го. Изборът е между представител на много богатите и представител на различните. Но не и на представител, който е типичен американец... Накъде ли са се запътили САЩ и кого ли ще повлекат след себе си...? На предизборните дебати се говори много за икономическа и социална пропаст ...

Много ми е интересно каво светло бъдеще ще предстои през Януари когато дългът на САЩ достигне отново тавана. Затъването на Тази страна е неизбежно, да му мислят данъкоплатците които ще трябва да започнат ребота на три места вместо на две както е сега

Едно не успях да схвана. Родният град на Обама - Чикаго на Хаваите ли се намира? :)

Те от ДИР-а са си така. Елементарни грешки допускат.

И, де го СИВ сега??? Май още Аврора ти гърми в главата на тебе...

Адолф, хайде спри с простотииките и се прибирай в къщи...

Кредитния рейтинг на САЩ беше намален за първи път при Обонго. Реално погледнато, тези избори не промениха нищо -- същия президент, същата икономическа и външна политика, мнозинство на демократите в Сената и мнозинство на републиканците в Конгреса. Още 4 годинни на същото дередже и САЩ смело вървят по пътя на Гърция.

Брутен вътрешен продукт на целият свят 60000 милиарда долара САЩ-15500 милиарда долара,абсолютен военен хегемон,генерират всички нови технологии-ами затова им приемат валутата навсякъде.С две думи грамотни здрави и богати най-вероятно могат да се наложат над необразовани слаби и бедни.

Брикета спИчели, американския народ загуби. Половината американци още не знаят това, но скоро ще го разберат. Цената на златото се покачи (всъщност долара се обезцени), а продажбите на оръжие ще се увеличат неимоверно много през следващите няколко месеца. Досега Обонго разправяше, че икономиката се подобрявала, а изведнъж се оказа, че всъщност има депресия. СоциализЪма победи, а Обонго обеща още социализъм през следващия си мандат. Ще му гледаме сеира още 4 години.

Какъв социализъм в Америка те гони пък теб, веееее?!?!? Лелеее, как може да има толкова проЗт народ...

Въобще няма, нали? Как може да има. Ама Сорос бил много доволен, че брикета ще управлява още 4 години.

Според самия Кейнс чийто приложен икономически модел възтанови западна европа след 2 св.война, над 30 процента преразпределение от държавата на БВП вече мирише на социализъм. Потърси информация колко разпределя САЩ и ще разбереш какво е имал пред вид AR-15 под социализъм (Швеция разпределя 64процента от БВП, а средния за западна европа е 50). като се ограмотиш малко можем да ти вземем коментара на сериозно. Ха със здраве!

Сега остава да уточниш на каква база се развиват тези икономики, сиреч кой е двигателят им, какво произвеждат и за кого. Защото Русия изнася петрол, газ и други неща, но това, което внася и произвежда са коли Фолксваген, Хюндай, Рено..., електроника от Самсунг, Хитачи и др. такива, комуникации от Сименс и Сиско и т.н. За Бразилия, Индия и Китай това е в сила още повече. С други думи, икономиките на тези страни са силно обвързани с глобалната икономика и те не могат да се делят от процесите там. Имаше някакви гласове за създаване на алтернативна валута, дори от Путин, има някакви опити за местни такива, но пътят от там до изместването на долара не е лек и безпроблемен и за самите тях:) Затова вече си кротуват и си гледат интереса до следващата криза;)

жалко, че го избраха- може би наистина идва края на света и той е последният американски президент

Скоро Брато, СКОРО! И не само те, вервайте ми!

Прочетох с интерес всички коментари под темата и ми беше приятно да установя, въпреки слугинските маниери на нашите властници, продажните и досадни журналисти и обикновените папаглстващи празноглавци, голямата част от българите запазват трезво мислене. Те виждат в лицето на САЩ безкруполен агресор, потребител и крадец на чужди блага, лицемер с фалшива демокрация, при която простосмъртните "избират"едната от две кукли на конци, подвластни на финасовите и олигархични кръгове. Така че може да сме бедни и колонизирани, но в мнозинството си все още сме запазили здрав разсъдък, а не сме като тъпите американски зомбита.

Аз не прочетох коментарите до тук, но знам: "Най-доброто за САЩ, предстой.". А то е, Пентагонът изтегля всички свои военни части, разположени по земното кълбо и ОКУПИРА Уолстрийт. Причината?! NWO е победил ОКОНЧАТЕЛНО и само Уолстрийт ще е останал "офшорна зона". /На 13 януари 2013 година ФЕД ще празнува 100 годишен юбилей ... или фалит. /

Не знам кое е по добре зомбита или овце , които няма какво да пазят, защото го нямат този разсъдък.Стадо без ориентир и посока , водено от некомпетентен овчар. Де да можеше да ни колонизират ,ама кой ще е този глупак да се бори с простотия , мързел и некомпетентност !

Ако не си разбрал вече сме колониализирани от САЩ. Може би не усещаш защото си свикнал с вазелина?

...простосмъртните "избират"едната от две кукли на конци, подвластни на финасовите и олигархични кръгове!? Избирателната колегия на САЩ се състои от електори, назначени от всеки щат и те избират президента и вицепрезидента. Избирателната колегия е пример за непреки избори , архаична, вродено недемократична и дава на определени колебаещи се щати (т.нар. Swing State) диспропорционално влияние при избирането на президент и вицепрезидент. На практика шепа щати определят кой да е президент на САЩ. Масово се отбелязва, че мнозинството американци открай време изразяват подкрепа за идеята за официална поправка на конституцията, която да позволи преките избори за президент.

jizast

Ти си типичен пример когато папагала вика дръжте папагала. Едни и същи локуми разтягате, един от друг се учите и имитирате. Жалка картинка сте.

де да бяхме колонизирани ... и да намалим гледането на филми, че тия зомбита .... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо като сме толкова умни, живеем в такава мизерия и ни управляват още по- долнопробни марионетки? Умни,красиви, способни, но в тинята!

Два различни свята, САЩ света на президентската надпревара и разцвета на демокрацията, България място на фалшифицираните избори и мракобесието.

"Дали е с правилна или обратна сексуална ориентация" - поне 1 вярно нещо е казал, че има обратна, ненормална сексуална ориентация :-) Да им е честито на американците! Радвам се, че не живея в тази тоталитарна, антидемократична държава!

Явно е , че значението на думите тоталитарна и демократична не са ти ясни. Затова си живей в блатото и си квакай простотийте.

Първо събери малко инфо и тогава давай мнение. Не е зле да гледаш филма на Майкъл Мур "Капитализъм любов моя". И после ако имаш поне 2 гънки в мозъка (за което силно се съмнявам) ще разбереш за какво иде реч.

Виж не мога да говоря за всички дето "плюят" Америка, ама нещата са много свързани. Обикновено там дето се намеси Америка понякога и тревата спира да расте и хората дето се чудят накъде да бягат се увеличават включително и към Америка. Щото да си благополучен за сметка на други нации си е малко гадничко, а те постоянно с това се и занимават с войните си и цялостната си подмолна политика.

Ама защо поне една малка част не забегнат към Русия и Китай ,а.

Ние живеем в най-древната държава, а вие живеете в най-глупавата, като ходите и тъпчите красотата по света.

Ти от най-древно Скопие ли пишеш? :)

Най древният град в Европа е Атина...Пловдив е на 3то място в Европа и 4то В света по древност. Провери го в уикипедиа.

ВЕДНАГА СИ ГО МЕСТЕТЕ В ДРУГИЯ КРАЧОЛ....

На това американците му казват wishful thinking.

Wish it, dream it, do it... В началото винаги са мечтите...

От скромната-ми Позиция на Равноправен Човек от Тази Планета - просто поздравявам Барак ! --------------- И дано филмът '2012' не стане реалност. Никога.

Ще стане. Все някога. Не се притеснявай. Днес, утре, след 100-1000 години.

Честито преизбиране на Барак Обама. Определено по-добрият избор според мен, по-добрият и във външнополитическа гледна точка. Определено САЩ имат нужда от промяна, която по ред причина идва по-бавно, но поне идва, за разлика от ЕС. По отношение на кампанията (това е третата, която следя от близо) развитието което има в нея е огромно, а речите на Обама и на Ромни тази сутрин бяха уникални. Това политическо "шоу" е грандиозно и добре измислено, за съжаление този вид политици у нас липсват.

Честито преизбиране на Барак Обама? "Тия, дето си казват "честита баня" - те ли са ни обявили война?" - Уинстън Чърчил по отношение на България, след като е научил, че е обявила война на Великобритания и САЩ. И допълва: - Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба. За да падне България трябва да падне само София. Тя трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи. Държава на име България не трябва да съществува. на Парижката мирна конференция

Първото нещо което трябва да се промени в България е да се създадът училища по политика като JFK school of politics. Тези училища трябва да произведът ново поколение политици които наистина са професионалисти а не овчари с пари както е примерът в момента в нашият любим и селски парламен!!

Верно е, недодялана е нашата политическа сган. Ама за какво й е друга да става щом и така доста ефективно си крадат, пардон... управляват. Че даже и юпитата, дето уж са се образовали в чужбина, тука незнайно защо същите мурафети извадиха. Много по-важно е да се образоват гражданите - да си знаят и отстояват правата, да си изискват това което държавата е длъжна да им осигури и да се научат да се държат като Нация, а не като стадо. А пък политиците са като кучетата - скачат според тоягата и се учат със страшна скорост като засвистят паветата!!!

Днешните деца са схватливи и бързо ще се ориентират, че е достатъчно да прочетеш само една книга и ще станеш големец. В краен случай, без да се трепеш да учиш павописа, ще учиш студенти (ако не вярваш, питай пешо). Купете си Винету и всичко ще е наред!

Президентът Обама на 7 ноември : Най-доброто за САЩ предстои. Честит 7 ноември предстои Великата Социалистическа Революция! Идеята на Маркс, че социализмът ще победи първо в най-развитите капиталистически страни си е все още актуална. След октомврийския преврат в Русия Ленин творчески доразви, всъщност ревизира учението на Маркс, че социализма ще победи в най-развитите капиталистически държави, с теорията, че ще победи там където има слабо звено.

Пич, иди си при психиатъра и поискай промяна на лечението, че тези медикаменти вече не ти действат/

Някой, ти си мозъчно преждевременно инвалидизиран...Пич или.. ка.

За такава диагноза лечение няма !За жалост много хора в България я имат.

Май си попаднал на тавана на агитационните материали от някоя партийна учебна година от миналия век. Потърси оригиналите и в просъница (защото докато ги четеш ще преспиваш) ще разбереш колко несъстоятелни са днес повечето от тези писаници. Движещата сила на революцията е пролетариата, но днес такова животно няма, така че революцията ще си остане неосъществена. То навремето и в Русия не е имало много пролетариат, та е трябвало войниците да свършат тази работа, но това е друга опера. Социализмът в чистият си вид също е мисия невъзможна по ред обективни причини, така че нека да говорим за социални държави, което е по-реалистично.

Всичко тече, всичко се променя. Но зърно истина има в старите писания и каквато и терминология да ползваш винаги става дума за едно: за едни крайни по обем блага и как те се разпределят. Пък ако щеш социализъм, комунизъм, социален капитализъм да го наричаш все си е това. Защо ли навръх кризата трудовете на Маркс станаха бестселъри???

Един призрак броди в днешната епоха - заразата на простотията, некомпетентността, селското поведение и неграмотността. Може би и ти ще се познаеш в нея, защото тази зараза не подмина много от българите. Да, един от основните проблеми на България е нарастващата тотална неграмотност, простотия и безпросветност. Проблема са българските маси превърнали простотията и неграмотността в най-виша ценност. Бай Ганьо се клонира, а ти си доказателство че наистина простотията и неграмотността в България са придобили унищожителен размер.

Другари, голямата игра тепърва започва. Спомнете си посещението на Нетаняху преди 2-3 месеца и евентуалната договорка. Но по важното за вас е че нефта е на привършване,продоволствието също,водата вече мирише на тази жълтата течност,делфините продължават да измират,Европа на 90 % е пред разпад. А вие като свърши хляба може би ще ядете пасти или ще се отдадете на зрелища. Да аплодираме светлата демокрация другари.

Всички тези приказки са хвърляне на прах в очите и захаросано залъгване на отдавна зомбираните американци. САЩ от 40 години все се освобождават от зависимостта от петрола и все нападат неудобните петролни страни, за да им завладеят ресурсите (Иран да се готвят, че нещо много време им отпуснаха да се съпротивляват). Няма как многомилионната ти кампнаия да е финансирана от мастити корпорации и после да не си послушен спрямо тях, и това важи и двамата кандидати разбира се. Просто дърпащите конците залагат и на двата коня в състезанието, така че който и да спечели финасовата и оръжейната олигархия да продължава да управляват страната.

Всичко това е вярно, но не мога да разбера защо подтиснатите американци не напускат страната си и стават все по-богати. И защо хора от цял свят искат да станат американски граждани - може би и те са зомбирани?!

Защото са глупаци, програмирани да работят, за да кихат данъци на държавата си, която да използва парите за войни.

Свери си часовника. В момента САЩ са най-големият производител на петрол след Саудитска Арабия. С това, както и с преориентацията за намаляване на разходите на петролни продукти, това ще стане факт съвсем скоро...

Може и да е поза в думите на Обама,но нашите политици са скопени от към начина на комуникация с обикновенния човек,липсва искреност,загриженост дори сантименталност,защо не -и тя отваря човешката душа .Жалко ,при нас се играят мачлета понякога ...и това е ,другото е мутренска поза и уличен изказ.

Разбира се, че е поза, все пак на тази длъжност това му е най-вече работата - да мотивира хората и да ги води към светлото бъдеще. Лъжата я има навсякъде където е намесена политиката - реално това е един от основните й инструменти. При тях обаче е по-префинена и играта на ония актьори е по-добра, защото и демокрацията им е по-стара и Холивуда им е по-близо!

Америка показа с избора си , че е велика, има надежда за човечеството. за съжаление европа е 50 години след сащ а България 100 години.

Грешиш в едно: това което е добро за Америка, не винаги е добро за останалия свят

Ти си голям оптимист! Сааааамо 100 години след тях?

Надали нормален човек ще подмине тези думи без ирочнична усмивка. Разбира се, че те са за вътрешна консумация и ние не трябва да бъдем толкова критични. Важно е да кажем само едно, когато си велик , нямаш никаква нужда да го казваш, затова пък когато ти се иска да бъдеш - си го повтаряш много често! На другаря Обама Честито! Беше по-добрия избор!

Поздравления за коментара!!! Много жалки са опитите на тук пишещи коментатори да омаловажат истината. А тя е такава - САЩ е велика държава, всеки се съобразява с нея. И, разни апокалиптични предсказания за нея, изказани от хора, дето не са я и помирисвали, са признак на невъобразимо ограничен интелектуален капацитет!

Честита победа на ОСАМА... опа, ОБАМА.

Уважаема, напълно сте права, но природонаселението е до такава степен облъчено и зомбирано, че не се усеща какво става и не знае в коя реалност се намира.

Честито на Обама - въпреки, че според мен той не се справя добре!! Дойде с големите обещания и накрая почти нищо не промени. Но от Ромни ме побиват тръпки...

САЩ може и да са (били) велика държава, но лошата новина за ам. народ е, че Америка никога не е имала по-смешен президент от този. Страничният наблюдател може само да гадае какво означава целият този цирк и какво вещае той за Америка и света...

Обама смешен??? Щото, нашият е мноооого сериозен...

Представи си го този Обама-та като канцлер на Германия или Първи секретар на ККП и МП на Китай, или на Русия...и може би ще схванеш за какво става дума и как са прекарани американците, без да се усещат (иначе хубав народ).

100 % съгласен с тебе! Те затова все статии за разпадането на EUR - иска им се, ама няма да стане !!! П.С: Имам международен бизнес и контакти с американци - та като се каже американска нация винаги се подсмихвам - такава НЯМА, то от 10 "американци" само 1 говори англиски прилично ..нищо че някой са там от 30 год. това не е нация а някаква сбирщина на 50-80 % от населението. Крепи ги само че печатат хартийки, ама скоро и това ще спре и са до тук ...

не ги взимай ,не ги взимай тези хартийки искай да ти се разплащат само и единствено с рубли и юани стабилни силни и конвертируеми валути

А ти от коя нация, беше? Я ни припомни колко племена е имало на територията на днешна България, колко пришълци и нашественици са минали оттук и колко евреи, арманци, руснаци , гърци, власи и какви ли не още сме приютили. И всичко това в по-малко от 8 милиона. Нацията не е етнически чист модел, а населението на една държава обединено от общите и цели и стремежи. И на мен ми е трудно да се разбирам с банскалии, трънчани, макета, власи и разни мякащи отдалиеко, но си ги приемам за българи, защото живеем в една страна и имаме общи цели и идеали. Като те гледам, ясно ми е какви бизнес-контакти можеш да имаш с американци - сигурно с някои от новите ни български американци. Явно не си и помирисвал истинска американска фирма...

Чух речта на Обама по ТВ. Проосълзих се. А тия, които са изпълнени със злоба и завист, плюят Америка и американците. Но те са велики! Който не е поживял макар и малко там, не знае за какво става дума - хора от друг свят, от друга планета..

Терминът емоция произлиза от латинската дума emoveo, което означава вълнение, потресение. Емоциите се смятат за особена група психични процеси и състояния свързани с инстинктите, потребностите и мотивите на човека. Симптоми на емоционални разстройства се срещат при всички психични и телесни заболявания.Емоционална инконтинентност Представлява невъзможност за овладяване и задържане на чувствата, което се преживява мъчително. Например по незначителен повод пациентът се просълзява или плаче. По същия начин не може да овладее смеха си. Този симптом е характерен за мозъчна атеросклероза и за някои невротични разстройства.

Само не стана ясно този термин "инконтинентност" от кой език си го взел и как точно се изписва (защото бълг. лекарски жаргон действително може да те докара до неконтролируем смях...

Егати и наивността и заблудата, леле мале...

аз само като те прочетох се просълзих. сигурно ще се и насера като чуя и речта на обама

Горката тя.... иди си измий очите , може и нещо друго да забележиш!

Ееее тоя пък...Велики, от друга планета...айде по-леко де

САЩ са самолет, чиито управление не зависи от екипажа му, а от неговите КРЕДИТОРИ !! ВЪПРОСА ЗА БЪДЕЩЕТО НА АМЕРИКА СЕ РЕШАВА ДНЕС И ТО НЕ В АМЕРИКА , А В КИТАЙ КЪДЕТО ККП ИЗБИРА ПЪРВИЯ СИ СЕКРЕТАР НА ПАРТИЯТА !!!!! Защо нещастните ни медии не излъчват информация за това събитие?? ОТ НЕГО ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО НЕ САМО НА ИЗПАДНАЛАТА В ДЕПРЕСИЯ АМЕРИКА , НО И НА ЦЕЛИЯ СВЯТ

Много точен коментар, COPY! Тук идва спонтанно изкушението за аналогия с разказът за учителя, опитващ се да "покаже" Луната на своя ученик и за ученика му, който продължавал да вижда само един пръст, сочещ Луната. И тук загледани в пръста, не видяха Луната.

това е разочарование за десните у нас. Но светът обедня, стана доста еднакъв и очевидно и Америка се е променила. Една приятелка на баща ми от САЩ преди 40 год. беше казала че ако иска да разбере кщакво са негрите в Америка да си представи циганите у нас. Те гласуватт за Обама защото им е изгодно като нашите цигани да не плащат социални и болнични, но да се ползват безплатно от здравната помощ. Освен това съм сигурна, че Обама е обрязан като мюсюлманин, който заради политически съображения е станал евангелист, но както се сещата е избрал църква с ултранатиамерикански пастор. Това за българите може да не е важно, но за американците принадлежността към дадена църква е морална и нравствена гаранция. Америка е създадена от вярващи в Христос хора. Накрая слушах речта му след победата- той ласкаеше американците, но аз съм чела неговата книга и там той показва пренебрежение към класическите американски ценности.

Ти си религиозно зомби а християнството са зле преписани и изкривени шумерски и египетски легенди. църкви мъркви пълни със тъпаци, всъщност сатанизирания ЕА-създателя на човечеството, който единствен от боговете е вдъхнал мъдрост в момента е оплют и извергнат от християнството, а ако не беше той хората щяха да живеят по дърветата с банани и в наши дни ...

Какво общо имат САЩ със спрените реактори и дупедавската политика на мадам Йес, с безпрекословното изпълнение на директивите на ЕС за закриване на различни сектори в селското ни стопанство и т.н. Слез на земята!

България е велика страна, понеже е спечелила абсолютно всичко и е минала от дъното до върха и всякакви междинни положения...вие и една война няма като война даже...

Минала е през дънното и все си седи на дъното мама му стара.... :))))

14-15 век за много кратки срокове падат много супер сили не само европейските, но северно и южноамерикански, всички велики държави отиват на дъното и изгряват други, мисля че 21 век плочата се обръща и е ред на падението на сегашните супер сили и изгряването на старите...Балканите могат да контролират света и да бъдат лидер отново, както е било винаги...

Е с този народ и с ББ начело къде да е?

Честито за победата на ОБАМА

"Една от основните му задачи, посочи президентът, е да освободи САЩ от зависимостта от чужд петрол. " - и как ще стане това? Като нападат независими, суверени държави и крадат техния? Под предлог, че ги освобождават?

със собствено производство и добив, брато, и с нови технологии. Не ги мисли тях, глей си олигарха путин и плащай петорна цена на т.н. братушки. И внуци и правнуци и те ще плащат на четвъртите по добив съветски олигарси.

Най-хубавото предстои не само за сащ но и за целия свят. сащ се разпадат и настъпва световен мир, това предстои, очакваме го с нетърпение.:) Давай Обама , ние сме с теб!

Негри ,негри ,много негри ..велика страна с велики негри !

цигани, цигани, цигани и БГ ганьовци.... велик балкански КОЛОС с мног цигани и ганьовци!!

Че страната им е велика знае целият свят , но че дори в 10 % процента от "великите " им негри няма толкова простотия колкото в 90% от "великият" български народ никой не знае . Господ е ръсил , ръсил та се е забравил. Дерзайте умници ! Страната им е велика ,защото народът им е велик , а не пропит от злоба ,завист и доста фалшив патриотизъм като нашия .

Предизвикай невежия и веднага ще откриеш корените на нацизма.

Човека е доста наясно с реалността. Невежеството е в твоята градина.

Велика в какво?

Като терорист 1 в света!

Не най-великата, а най-измамната!

Манията за величие не води до хубави неща....

Срам за повечето форумници.Шапки долу.Америка показа защо е велика.И двамата лидери бяха на висотата на тяхната нация. А ние със своя велик ББ и неграмотните му клакьори показахме защо сме на последно място в Европа.