САЩ отказаха военен съюз с Украйна

САЩ ще продължат да мобилизират международната общност за дипломатическо решение на украинската криза, но няма да дадат на Украйна специален военен статут.

Обратно в новината

Коментари - САЩ отказаха военен съюз с Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

къде сте рубладжии военни и полицаи и охранители хванахте ли се за пистолета и калашниците дето са ви награди мръсни комунисти крадливи заради вас бг не върви напред

Добре, че нямаме армия, че президента ни идиот се беше засили да воюва.

имаме армия която трябва да се съкрати наполовина че много крадат и с г... си

Прасето и...Котлето!

американските мекерета у нас се усрааа, като ония кравари на корабчето доналд дък

Троловете помръкнаха...

"Народът на Съединените щати подкрепя народа на Украйна"!? Аре стига бе...бас слагам, че поне две трети от американците даже не могат да намерят Украйна на картата...ама я "подкрепят"! Обонго нещо ги връзва със зелени кочани...

Къде е сега пъстрата да ми обясни с какви правни аргументи Обонго се е мотивирал???

С Нобеловата си награда за мир-''за изключителните му усилия за укрепване на международната дипломация и сътрудничеството между народите".А днес вече това звучи комично.

Много като нея вече плакаха..., малко го поизмених като за случая :)

Вижте му само гадната комунистическа мутра на този Посеренко! Уял се и накрал се, само като му прочетете биографията на железен комунист от високите етажи на Съветската власт! Путин би трябвало да се погрижи за този предател!

не даи боже и при нас някои ,,сладкар ,, да се занимава с политика!!! след като с хидроинженери и пожарникари сме на този хал, ако ,,доиде,, ,,сладкар,, ще ,,обявим,, воина и на китаи даже и на марс в името на ,,шоколадокрацията,,!!! този трябва да му е повишена ,,кръвната захар,, и е изтрещял но смеят ли ,,американците,, да му спрът ,,демократичният,, порив!!!от ,,лудият,, и пияният ,,бяга,,!!! даи боже ,,човекът,, да се ,,излекува,, да не се налага други да го ,,излекуват,,!!!

Русия забрани ГМО храните. САЩ били недоволни.

Абе Порошенко - на Запад са капиталисти от сой. Никой току така не "дава". Даже и в името на "демокрацията". Щото демокрацията си е демокрация, но сиренето е с пари! А ако имаш десетки милиарди за скъпо американско въоръжение - тогава може - отваряй джоба и плащай като поп!

САЩ отказват военна помощ . А България изпрати армията си в Украйна след посещението на Плевнелиев и Местан при Ердоган . Егати и Държавата имаме .

Е време плювко да направи воененсъюз с украйна. Да покажем колко сме съпричастни с фашизма както е било и преди.

Според самия Путин "245 украински предприятия работят само за руската военна машина". Как би се съгласил САЩ да приеме Украйна по "съкратената процедура" във военен съюз?

шЪ рупат шоколад и шЪ скачат по Мегданя да сЪ згреят.....

Всяка американска провокация трябва да има предел. Съюз с фашистите от Киев означава световна война. Десните ги бива само за провокации, след което бягат, ако могат, и водят след себе си цялата Руска армия. А с нея шега не бива. Колко тъп трябва да е човек, за да не разбере, че нормалните хора строят, множат се, радват се на живота, творят, а не правят золуми като тези в дясна Украйна. Но десните, да ме прощават, са видимо ненормални. Затова 25 години сме на бунището на Европа. Нали те са водещата сила в тази "демокрация"?

Фашистите са в Кремъл.

" но няма да дадат на Украйна специален военен статут. " Ха ха ха, хо хо хо :)))

Ха такааааа. И ква стана тя. Обама-та нещо дава на заден. У наше село тъй му викат- почва да мисли като опре шило у гъзило.

Един, модела на Западните демокрации е един-изсмукване богатството на едни, в полза на избраните.И така, докато има откъде да се смуче.Въпроса е след това какво ще се случи?

не падат по-долу.

Една свързана новина. Немският Бундестаг, в отговор на питане на левицата, публикува доклад, според който данните на немското разузнаване сочат, че МН17 не е бил свален от С-300 (БУК), а от С-125 (Печора). С-125 отдавна не са на въоръжение в руската армия, докато все още се използват от украинската. Заключението е направено на база данни от ДВАТА разузнавателни самолета AWACS, които са патрулирали в района в момента на катастрофата. Интересно какво става с доказателствата на Порошенко и Псаки.

Продължава да ме изумява неграмотността на пишещите по темата. С-300 Антей и Бук са съвсем различни ракетни комплекси. С-125 Печора е свален от въоръжение и в Украйна. Първо идиотската теория за Су 25 действащ като прехващач, след това прелитането на Су 24 в стил студена война, което представиха едва ли не като успешна атака, въпреки че срещу есминец клас Арли Бърк със система Иджис няма шансове.

да го ,,пробват,, есминецът??? ами ако не е вярно???

къде са сега уаканите укри.защо не продължaват да драскат тъпотии.

НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ ТАЗИ ДЕБЕЛА ПИЯВИЦА Е НАПРАВИЛА 1.5 МИЛЯРДА ДОЛАРА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОВА ЧЕ ,ПО ВРЕМЕТО НА ГОРБАЧОВ Е БИЛА ПО ВЪРХОВЕТЕ НА ПАРТИЙНАТА ГВАРДИЯ.КАТО У НАС,СЕГА НАЙ ВЪРЛИТЕ НАТОВЦИ СА БИВШИ КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ.

Заглавието показва, че Украйна остава без партньори. До скоро украинците разчитаха на военната помощ на Запада. Вече е ясно, че Западът държи на Русия повече , отколкото на Украйна, защото в нейно лице вижда единствено конкурент за власт и стоки. Западът направо ще предаде Украйна на Кремъл.

Колкото и да си говорят антипутинистите, фактите са следните-от страна с икономика, значително по-слаба от Италия през 200 г.,Руската федерация за последните 15 години влезе в първата десетка на развитите икономически страни света, а жизнения стандарт е достигнал нивото на Западна Германия от 1989 г.Посоката, а и темповете са добри, а това явно не се харесва на определени задокеански среди.Защото в един момент ще се окажат срещу мощен не само военно,икономически, но и като жизнен стандарт страна,явяваща се контрапункт на американския тип демокрация.А ако си представим, а съм убеден, че това ще се случи едно интегрирано икономическо пространство от Атлантика до Тихия океан, то това обяснява истерията, в която изпадат определени задокеански геостратези.

Стандартът на живот е висок само в Москва и Санкт Петербург, т.е. градовете за показ. Мръдни на 100-ина километра в страни и ще видиш коренна разлика. А на 300 км. си е направо мизерия. Все още сума хора живеят в къщички от траверси. Да не говоря и за прословутия им алкохолизъм...

Всъщност мърдал съм и на около 4000 км от Москва, в Томск! Преди една година, там всеки втори имаше чисто нова кола и на трапезата на хората имаше повече храна отколкото на ол инклузив в пет звезден хотел! Интересно е, че всичко беше местно производство! До там, ГМО боклуци почти не достигат! В болниците са с дигитални рентгени и снимката е при доктора, преди да си се облякъл! Факт е, че има села които са на 500 км. от най-близкият голям град, но и там не можеш да кажеш, че живеят мизерно! Алкохолизма вече е по-скоро мит! Навсякъде има алкохолици, дори в Обединеното кралство са повече на глава от населението, отколкото в Русия!

така е, до сега все нагоре вървяха икономически, а отскоро дори показаха че могат без да им пука да превземат съседна даржава че и чак да го оправдаят това, точно по същия начин по които са нападнали полша през 1939 уж по сащия повод, разбира се без да обявяват воина.

Така е, абсолютно вярно е това и мога само да допълня че Русия създава прецедент в това отношение - че някой може да се развива по-добре, без да е част от запада и неговия модел - и това е най-притиснителното за кукловодите на Запада (онези с масурите зад ушите, банките и многото пари). И за това битката ще е жестока, на живот и смърт.Зашото това директно излага техния модел и план на опасност.А техния модел е прост но работи безотказно от векове, чрез изкуственно създаваната цикличност в икономиката (за това им трябва да е силно пазарна, а не като руската). Чрез контролираното от тях парично предлагане следват период на силно парично предалагане, инфлация(зариват те с оферти за кредити и ги раздават като бонбони) и набълбукване на хора и фирми с кредити(в следтвие на бума, има повече работа>>кредити..), последвано от период на свиване на паричното предалагне(пак от тях), дефлация, ръст на безработицата, пребиране на собственоста на задлъжнелите-на това му викат икономически цикъл на запад и това е движещата сила на това общество, нещото което кара хората да бачкат като луди, без видима принуда.Голямата изгода е ясно кои я имат, и именно на тези хора им необходимо налагане на този модел в цял свят.

Канада, един от най-острите критици на Русия заради намесата и в Украйна, тихомълком е премахнала тази седмица от санкционния си списък две малки руски банки Експобанк и Росенергобанк, предаде Ройтерс. Хахаха коалицията почна да се разпада нещо...

Така е , никой не обича предателите и подлогите , дори и САЩ Те са като парцала - след употреба се изхвърлят на боклука

Първо Лустрация, после помощта, тъй рече г-н Обама, Щатите не желаят да въоръжават азиат-чизмарската агентура, да се лустрират първо.

хахахахахахахахахаха

Напъна се планината и роди ... мишка.

Абе не знам,как стоят нещата с лустрацията,ама съм наясно,как седят с шубето,след,ката едно руско самолетче си направи тренажьор от едно свръх модерно американско военно корабче нейде в черното мори близо до руските териториални води.Пък и за някакви междуконтинентални ракетки имаше някакви учения,ей така да се покажат картите,да се не правят глупости.Което си е по-добре от тона да се употребяват по предназначение.

Писанията по руските медии за това как руската електроника е "най-голямата в света" ги знаем. Аз пък си мисля, че самолета не са го свалили, щото това означава започването на истинска война, а не само помпане на мускули.

Не това означава, не само война, това означаеа и че не са идиот и убийци който свалят пътнически самолети!!

в тази статия протестърите оставиха само келявия бегеец да се сражава...

американските мекерета по цял свят получиха звучен шамар,а мислещите хора за пореден път видяха какво представляват американците.

Абе вие двамата сте осъдени от венецианският трибунал за военни престъпления,смешно да говорите за мир.

ВОЙНИТЕ В ИРАК И АФГАНИСТАН НИ СТРУВАХА 6000 МИЛИАРДА ДОЛАРА (6 ТРИЛИОНА ДОЛАРА) .... ... ТАКА ЧЕ АКО ДАДЕМ 50 МИЛИАРДА ДОЛАРА НА ПОРОСЬОНКО ДА СИ КУПИ ОРЪЖИЕ , ЩЕ НИ СТРУВА 120 ПЪТИ ПО-ЕВТИНО :))

САЩ показаха, че са по-разумни и далновидни от Русия и не желаят да въвличат света в нова световна война. Който не го разбира това, си е за негова сметка.

Тов е ирония, надявам се?

Major Payne

Не, драги, не е ирония. В случая САЩ показаха, че не желаят ескалация на конфликта, не желаят директна военна конфронтация с Русия, както беше в Корея и Виетнам. Това е проява на здрав разум и далновидност, а опорните точки и клишетата, че САЩ търсят война с Русия винаги и във всичко, за глупости за недорасляци.

Е за моя смеска си е,но не го разбирам това и не го проумявам,как се прави нещо дето не го желаеш.

САЩ го каза. Не го е показала, а още по-малко е доказала с делата си. Дори напротив, с делата си САЩ доказва точно противното. "Не ме гледай какви ги върша, а ме чуй какви ти ги пея - казал дядо поп".

Major Payne

Много интересно с кои дела САЩ показват, че искат война с Русия?!!? А бе, само клиширани писачи ли има в този форум?

САЩ не че не им се иска, а не смеят, щото както те могат да въоръжат анти-руския режим, така и Русия може да въоръжи многото групировки избиващи американци по света, както и да даде атомно оръжие на доста анти-американски държави. Така че американците ще си показват злобата от далече, но също и ще си налягат парцалите.

девиз на министерството на ,,истината,, в книгата 1984 на д.оруел:: ,,воината е мир,, ,,свободата е робство,, ,,невезието/глупоста е сила,, ..... виздаме го в украина виздаме го в булгаря и по света.

Уникално! Само 1984 е написано без правопесна грешка!

Ти прочете ли го ? А разбра ли го ? ... Иначе,да .Беше написано на латиница ,и през транслитератора на дир.бг .Затова .

ако продължава да се натиска към Нато струва ми се Путин ще я лапне набързо, за да изпревари влизането й в Нато

Ми той квото му трябваше, си го взе. Ония другите да ходят да се греят на площадчето....

Проблема е да не се разполагат американски ядрени ракети на украинска територия... Също така и дане се направи американския ракетен щит в Украйна.

ГОЛЕМИТЕ БАЩИ ПОТУПАХА ПО РАМОТО ПОРОСЬОНКО И МУ КАЗАХА: "ПИЧ НИЕ ЩЕ СЕ БИЕМ РАМО ДО РАМО С ТЕБ СРЕЩУ РУСИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАЙНСКИ ВОЙНИК ":)))) ... НОВАТА НИ ДОКТРИНА В АМЕРИКА Е ДА ПЛАЩАМЕ НА ЕВТИНИ МЕСТНИ ВОЙСКИ ДА СЕ БИЯТ СРЕЩУ ВРАГОВЕТЕ НИ , ЗАЩОТО 1 ВОЙНИК ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ ИЗЛИЗА 10 ПЪТИ ПО-СКЪПО НА ДЕН ОТ ЕДИН УКРАИНЕЦ ИЛИ ДЖИХАДИСТ:))) НА ЧАС НАШИТЕ ВОЙНИЦИ ИМ ПЛАЩАТ ПО 30-40 ДОЛАРА + БЕЗПЛАТНА МЕДИЦИНСКА ДО ЖИВОТ И Т.Н. .... МАКСИМУМ , АКО ДЪРЖАВАТА КОЯТО НАПАДАМЕ НЯМА ПВО , МОЖЕМ ДА НАНЕСЕМ ВЪЗДУШНИ УДАРИ :))

е браво :)))

Браво ! Ти направо ги закова. Няма какво да чета надолу ! Ибречек/Бегеец загубиха дар слово след този коментар. А шиптърката от шарения свят сигурно е на психуатър. За всички, които имат съмнения и са раколебани в "демокрацията" чете препрочитайте и мислете !

Братята Украинци не знам те ли вземат пример от братята македонци или братята македонци се учат от братята украинци ама и едните и другите стане ли дума за парици си гълтат гордостта. Така,че за братята украинци едва ли бих се бръкнал за помощ. Виж сестрите украинки си заслужават работливи и скромни

същото е и в българия.

Срах лозе пази, така де в Украина няма петрол кат в Ирак и риска не си струва. Една икономическа окупация като в България от Европа и Сащ така ще ги отрезви украинците че само ще си мечтаят за гуя на Путин

Имат много шистов газ.

И там сигурно си имат мислещи хора и не им се мре от бавно действащи отрови при добива на шистов газ!

Хаирлия да е ! А догодина и Потрошенко да стане носител на Нобелова награда за мир-и той като приятелчето си Обонго изби маса народ!

Украйна -фалирала! Няма гривни! Иска заем !Не и дават! Иска американски танкове! Пак не и дават. Рекет мамата си джейс! Ес трябва да даде кинти за тръбъта!

Тръгват кат` аслани, идват си посран-и.

По заповед на шефа на света, Обама, и Порошенко се обяви за мир в Източна Украйна.

Напълно разбирам Обамата. Дори му съчувствам. Когато срещу теб е малоумника Садам и камиларите с калашниците е едно, а когато противник е Путин и най-могъщата военна машина на планетата... съвсем друго. Щатите са силни срещу Виетнам, Ирак, Либия... Гвинея-Бисау, Бурунди и т.н. Срещу Русия... не ги търсете.

Една ядрена глава на ракета "Булава" = 4 Хирошими. Х 10 глави на ракета =40. Х 10 ракети на подводница =400. Х 10 подводници = 4000 ХИРОШИМИ. И туй само на подводниците... Еми, МИРЪТ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО БЛАГО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО

И в това време санкциите на ЕС и САЩ и Канада вършат своето полезно действие върху болният пациент Русия. ЕП заговори за нови санкции. А дано.

а ма на дали

т.е. все повече безработни в Русия и ЕС, вкл. България, за да угодим на САЩ, които сами срещу Русия нямат шанс

Мъ ноу миролюбиви тез Порошенко и Обонго, бей. Дан би да е щот Порошенко видя дебелия опълченски... край. А, пък на Обонго му държи влага май, още откакто се беше засилил да напада Сирия. ама ко стана там - нещо ракетите паднаха в морето.

Защо за мир бе, с война не става ли?

Върви ти да се биеш с Русия като си толкова силен вилен. Пък ний сега ще гледаме да скараме Китай и Русия.

и обама и путин са решили тая украина да я ликвидират... честно би било да го кажат ясно, та да не се лее повече кръв. но докато путин е доста директен, за обама играта е по-сложна -- иска това да стане така, че ес и русия да затънат в безкраини проблеми, хуманитарни и икономически и така да се елиминира заплахата и от двете. засега това работи перфектно благодарение на така наречените европеиски "лидери" и изящно манипулираното медиино пространство. щетите и последиците ще са колосални, ето това е хибридна воина, а не това в което обвиняват русия.

CBuHEnAC

Най накрая едно достойно обобщение на ситуацията. Адмирации!!