Обама се усъмни в прилагането на споразумението от Женева

Американският президент Барак Обама изрази надежда, че Русия ще изпълни споразумението за Украйна, но каза, че опитът от миналото го кара да се съмнява в това.

Обратно в новината

Коментари - Обама се усъмни в прилагането на споразумението от Женева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо г-н Обама не си гледа неговия континент ами иска да цица от целия свят и всички му мълчат като задръстени. Ей Европо що е си смениш името и вместо Европа да се наричаш Робска

Негър терорист.

Такива изявления ме убеждават, че при анализа на политиката на САЩ и неговите сателити трябва да се взема предвид не толкова логиката и целесъобразността на действията, колкото психологията на президента и тези около него. САЩ мразят (непонятно защо) Русия или друга нацелена за момента държава и не се стараят поне да са убедителни. В случая с Украйна - добре, Русия е виновна за всичко каквото става там. Но, господа не чувствате ли, че олеквате много след като шепа радикални националисти ви въртят около пръста си. Не чух нито с една дума да ги обвините в нещо. Да не стане както с Бин Ладен. Нали те същите (бандеровци) избиха няколко хиляди поляци и евреи през Втората световна война (вж Волин)

грешка - няколко десетки хиляди !

мога да ви кажа накратко защо е "понятна" толкова много омраза към русия. това е много просто. години наред "комунизъ'ма" бе громен, като "най-голямото зло" на света, дори със средствата на маккартизъ'ма. от това, да си "комунист" - няма по-голямо престъпление в света на "свободната" и "демократичната" зона на "щастието" на консуматора на мутирали медии и пуканки... и т.нт. а русия, е носещият трегер на "комунизъма". "логиката" им е толкова елементарна, до колкото е и полиран мозъка на електоралната единица. в историята си, русия не е била колониална държава в този си вид, каквато е днес америка на обама.

все пак в Русия в настоящия момент комунизъм няма. Дори оставаме с впечатлението, че самата тя търси сближаване. Вярно Русия взе Крим, но губи цяла Украйна. Плюсът е за САЩ, дори без да е необходимо да подкрепят безпринципно превратаджии. Дори Янукович да бе останал. Защото за Европа сега остава една разбита и вероятно силно обедняла държава. Откровено казано смятах, че САЩ и ЕС (при Янукович) постъпват много хитро като оставят Русия да плаща за една отиваща си вече държава !

Моля се само за едно : да не прелитат СУ-24 над простата глава на маймуната Обама -Мама Негъра и над сената на УСА - смешниците ....... Съгласен съм от хуманни подбуди , да прелетят ТУ-160 и ТУ-22 ...да не ги мъчим много олигофрените ....... СМЕШНИЦИ !!!!! ПСИХОЛОЗИ ....... :)))) ЗАЕБИ !!!!!!!!!!!!

Прост народ-слаба държава...

в споразумението взеха участие уса, фък-ес, русия и представители на нелегитимната украинска, олигархична власт. при това положение и най-големият оптимист не може да вярва на какъвто и да е успех.

Руснаците са най хетеро сексуалните гейове на света.

каро ли си или карисима не знам но си много зле с главата иди на психиатър

С това подробно обяснение схванах тънката ирония в мисълта ти! И разликата ми се изясни. Но все-пак, откъде ще си търсиш парите?

За разлика от теб аз нямам нужда някой да ми плаща за мнението ми. А на въпроса откъде да си търсиш парите е необходимо да си отговориш сам.

не каза, дали някой е канил мръсните руснаци на наша територия след войнатаи защо ни превзеха.

Не. Не са. Дойдоха и си тръгнаха. За 40 години Варшавски договор в България никога не е имало чужди бази и войски.

а СССР покани ли я някой тук след втората световна?

Е то бива тъпак, бива ама тук направо ври! Ако утре съветската армия се домъкне и превземе Варна(старо име Одесос, прилича на Одеса, абе кажи-речи Крим)! Кво прайме тогава, леваци тъпоумни? Пак ли ще викате "Слава на Путин" Щото точно това става сега в Украйна. Тук съм от три седмици и виждам с очите си каква е хавата. Не съм русофоб, но в случая путиновската идиотщина би накарала и най-големите фенове на Русия да се позамислят. С изключение на платените мекерета-драскачи, разбира се. Нещастници-тролчета, с пет лева в джоба, и с акъл за толкова. Щом толкова мразите Америка и Европейският съюз идете да живеете в Русия. Или в Северна Корея. Там няма ЕС, няма САЩ, живота е красив и труда е песен! Ама не ви стиска. И нямате пари да сипете нафта в таралясника и да отидете до село! Типичен КАЛПАВ МАТЕРИАЛ!

Ти си типичен соросоидален идиот.

Vladimir Borisov

Явно държиш листа пред себе си. Пишеш едни и същи тъпотии под няколко различни имена, предимно с цифри. Прозрачен си като кубче топящ се лед в слаба ракия.

Просто чудесно, руснаците са добре дошли да превземат Варна, ще създадат прецедент за по-добър живот на хората там извън ЕС, и най-вече ще вкарат ред и държавност.Не след дълго и други част на България ще пожелят да се присъединят - за това са добре дошли да заповядат.

Vladimir Borisov

Абе пич, ти да не си Др. Вълко Червенков? Щото той май се беше засилил да ни прави незнамси кой номер Съветска република? Чудеса, архивите са живи!

Major Payne

На базата на какво смяташ, че при руснаците ще се живее по-добре?!?!? Те не могат да си осигурят свестен живот ан техните си граждани, ти се надяваш на теб да ти го осигурят?!?!?! Само защото искаш ли?

Ако не убиват хора, кво ти пречи? Сега като са ни колонизирали на 100% си мълчим, защото и тия още не ни стрелят.

карисима, явно те сърби някъде, лошото е че няма кой да те почеше..Най добре с тояжка по главата белким ти доходи мялко акълец, че сега май е празно там

тебе па откаде те изпуснаа бе да ти го намаам. ако имаше съветска армия сега нямаше да си чешаме езиците тука! вземи и почети няколко дена произведения на ВАЗОВ. като начало "Сантиментална разходка по Европа"

Ердоган: Затваряме Босфора за руски кораби! Путин към българите: Искате ли си Цариград?!

Обамката е като Бог. Той решава, разпорежда и толкоз, а Русия да си цапа ръцете. Да, ама Русия е водила много войни и почти всички на своя територия, опарвала се е жестоко. Загубвала е милиони хора в тях. А във вашата "вечна" държава водите войни на не по-малко от 10000км от границите ви. Разликата е голяма и не се правете на умен.

Негърчето да си натиска парцалите в САЩ и там да раздава "демокрация" на коренното население - индианците, които избиха с милиони по най-жесток начин, да не говорим за негрите, за Хирошима и Нагасаки и хилядите други доказателства че са най-долната, агресивна и нехуманна нация в света! Нямат никакво право да се месят в Европа, особено след като те подпалиха мира в Украйна!

от Сащ и ЕС не разбраха ли, че всички заедно не струват колкото Русия! Кой не вярва - ами то се знае, че не вярва този, който лъже. Русия в крайна сметка ще постъпи така, както е правилно за защита на нейните граждани. А останалите и да вярват и да не вярват, не са достигнали силата и духа на руския народ.

този островитянин да си гледа острова от където е произлязъл, а не да се занимава със световна политика, защото е станал за посмешище-много ясно защо е избран на чело на парада, защото е тъп и лесно управляем от американските еврей

Не го обиждай. Африка е африкански континент, а не руски остров, като Хавай.

Обама най-напред да попита неговите 27 моряка ЗАЩО НАПУСКАТ своята армия след като 20 годишен самолет СУ-24 цели 12 пъти емитира НАПАДЕНИЕ над "свръх модерния" им US есминец "Доналд Кук" пригоден за борба с подводни лодки и въздушни нападения и с "НАЙ-МОДЕРНАТА" US противоракетна отбрана ИДЖИС ниско над палубата и КАК им причинил тежък емоционален и психически стрес? Прочетете какво представлява установката за РЕБ "ХИБИНИ" (радиоелектронна борба) и какво е направил НЕВЪОРЪЖЕНИЯ СУ-24!

Бива пропагандни глупости, ама бивол за мезе не бива.

Какво споразумение за черно море бе дебил, къде и кога е сключено , само си измисяш и ръсиш словоблудни полюций !

ЧЕТИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ПЛАТЕНИ ГЛУПОСТИ!

Онова същото споразумение, според което без да се обявява война и без да се счита за обявяване на война, руснаците имат право да потопят всеки американски кораб в Черно море, който е прибивавал тук повече от 14 денонощия.

Какви споразумения, какво хленчи Обама? Всичко прекроено и споразумено след втората световна е забравено. Започна се с Югославия, любимата и най-облагодетелствена нация за САЩ по времето на соца. Варшавският договор се разпусна, НАТО се разширява. От кога се нарушава споразумението за Черно море, да кажат историците. Сега кой представлява Украйна на тази среща в Женева - суверена или бунтовниците превзели насилствено властта. Така че, двойният стандарт вече е практика, от тук нататък няма какво да се сърдим на Путин, все пак е преговарял с нелигитимни представители. Иначе реално решение може да се търси без намесата на САЩ, а от ЕС и Русия с представители на двете воюващи групи от Украйна.

И къде я прочете тая дивотия за саморазпускане на НАТО . вЪРШАВСКИЯ ДИГОВОР СЕ РАЗПАДНА А НЕ СЕ САМОРАЗПУСНА И НИКАКВО СПОРАЗУМЕНИЕ НЕ Е ИМАЛО !

Споразуменията се подписват, но много често не се изпълняват. При саморазпускането на Варшавския договор имаще и споразумение за саморазпускане и на НАТО но то не се изпълни.

Не, не съм Пеевски, не ми достигат около 70 кила. Но пък имам карабина деветка, с оптика...за всеки случай...

Дайте да сложим нещата по местата им и всичко ще си дойде на място! А мястото на маймуните е по дърветата!

Така е марш путлер на дървото !!!

Aти на кой искаш да прилича? На Първанов, на Жан Виденов, на Бай Тошо? Това ли ти е базата за сравнение?

Обама, ще ти отпаднат съмненията, когато има Съединени Европейски Щати. Това го искат и страните, носещи товара на целия ЕС /виж Жозеф Дол/. САЩ хвърлят ГОЛЕМИ усилия това да не се случи. Бъдещето е на ЕС с Русия. Така и така студената война е факт, трябва военен съюз с Русия, а не със САЩ. На янките не им е проблем да си провокират войни при арабите, при европейците, нали не е на тяхна територия. САЩ като най-големият спонсор на НАТО командва положението и европейските чиновници само козируват. Някои от тях започнаха и да се срамуват, когато застават в необходимата поза.Така предполагам, че Европа ще е по-спокойно място, а и целият свят. САЩ след разтурянето на Варшавския договор се разпасаха и с цинизъм щъкат по цял свят. Аз не го наричам студена война, а някакво РАВНОВЕСИЕ, намаляване на хаоса на планетата. Крайно време е да се премахне чл. 1 на световната конституция /каквото каже САЩ, това да се приема като световно право/

Абе ти в кой свят живееш?

big_uncle@dir.bg

Като чета какво пише - живее в нашия свят и в нашето време. Но не мога да кажа същото за тебе...

така е е чадо, американците с арабите през африка и азия та чак в сибир

Президентът Обама ми заприлича поразително на Президента Плевнелиев?!

Макар и да не прилича на поляк Обама мисли, като такъв.

Путин Обама , би ме спасил ако се давя , той е порядъчен и мъжествен човек , а аз първо бих го убил и после обрал !

Нае.ал, каза човека а не обрал... недей да лъжеш

Западняците искат 3 неща. 1. Русия да им изчисти лайната които изсраха в Украйна. 2. Русия да плати за възстановяването на Украйна. 3. Веднъж възстановена, да я предаде в западна орбита... Те това искат... защото такава каквато е сега, Украйна не му требе на никого... Само че много ясно че това нема да стане... и западняците за това реват, щото не щат да си платят каквото там трябва ако искат да шибат Украйна...

САЩ искат Украйна за да си разположат военните бази там насочени срещу Русия ! Европа иска икономически да заграби Украйна и ресурсите и ,а украинците да им са роби като нас .Украинските политици искат да си държат на сигурно -заграбеното в западни банки и да могат свободно да харчат по европейските столици . А всички изброени до тук искат от Русия само едно -да храни Украйна .Както каза Путин...за последните 25 години Русия е субсидирала Украйна със стотици милиарди ! Да не говорим за вложеното по време на СССР .

Една блестяща идея. Една блестяща партия. Един блестящ лидер. Създадена да защити България. Това е всичко за партия Атака. Лонг лайф.

тия хвалебствия спомен от кой конгрес на БКП са

big_uncle@dir.bg

От 99-тия. На който приветствена реч произнесе другарят Б. Борисов.

та от договореностите със Запада и Америка става ясно че Русия е поела задължението да се намеси във вътрешните работи на Украйна и да усмири Източна Украйна.И ако това не се получи чрез влиянието което се предполага че има над нея то не и остава нищо друго освен да прати умиротворителни войски.....сега чак разбирам какво нещо било успешната дипломация

Обама вече се дави, но Путин ще го спаси. Владимир Владимирович е добър човек.

най добре ще е и двамата да потънат.....:)

Путин и Обама да си узаптят мекеретата и Украйна ще кротне, ама за колко дълго не се знае...

ПРОБЛЕМА НЕ Е РУСКИ , АМИ АМЕРИКАНСКИ .... ОБАМА НЕ МОЖЕ ДА УКРОТИ ПЪРЧОВЕТЕ В КИЕВ : И.о. главы МИД Украины: Женевские соглашения не касаются "легального киевского Майдана". СПОРЕД ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР НА УКРАЙНА, ЖЕНЕВСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ НЕ ЗАСЯГАЛИ ЛЕГАЛНИЯ КИЕВСКИ МЕЙДАН :))

А "протестиращите" в Донецк! Тези с автоматите?

big_uncle@dir.bg

А кой започна цялата патаклама, помниш ли...нещо Майдан, или какво беше там?

Ми щото все още не са, като станат толкова - ще коментираме, колко му е, нали нас нищо няма да ни боли?!

Прав е да се съмнява, защото в договорката няма никаква конкретика. Вероятно Кери му е казал, че така и не са се разбрали с Лавров и от кумова срама са скалъпили 2-3 общи фрази. Всеки, който има понятие от управление, може да види липсата на няколко ключови елемента за реализиране на какъвто и да е процес: 1. Липсва конкретна дата, до която разоръжаването и освобождаването на сгради трябва да приключи. 2. Липсва контролна инстанция - кой пред кого се разоръжава и на кого предава оръжието. Кой изготвя списък на окупираните сгради и следи за освобождаването им? Тази инстанция би трябвало да е независима - например контингент на ООН. 3. Липсва описание на действията, които независимата инстанция трябва да предприеме, ако след крайния срок, някой не е сложил оръжие или не е освободил сграда. Този процес би бил в полза на прозападните сили, така че явно Обама се чувства недоволен от резултата на преговорите. Силната ръка се държи от Лавров и вероятно това ще направи американците по-отстъпчиви на следващата среща.

НАШИТЕ БАЩИ В БЕЛИЯ ДОМ ДА ЧЕТАТ ИСТОРИЯТА : НЯМА СЛАВЯНСКИ НАРОД КОЙТО ДА Е ПРЕКЛОНИЛ ГЛАВИЦА ПРЕД ПОРОБИТЕЛЯ , НЕЗАВИСИМО ОТ ИМЕТО МУ И ОТ БЛАГИТЕ МУ ПРИКАЗКИ .... :)))

И кво - да идат "братушките" да ни "освободят" то черно Европейско иго?:)

Това ни дава надежда да се измъкнем най-накрая изпод руския ботуш:)

big_uncle@dir.bg

Руски, глупости. Засега сме под американски, ако не си забелязал. И то не един, а няколко. Ако можем да избираме - бих предпочел руския, че е по-мек и е поне малко нашенски, а американският смърди на негър и е с цинтове...

и какви конкретну мерки искат Обама и Меркел от руснаците: 1. да конфискуват 5-те милиарда долара вложени от американците в превратаджиите в Киев; 2. да се пленят или ... американските наемници от Blackwater частната армия "охранители". Добре, де, вече почнаха да изчезват последните, ама ако идват все нови... то мирът ще се поотложи-Може би затова обамата е скептичен.

Докато Янукович не се върне там- ке се тепат!!? И кат са върне -- па ке се тепат!

Профилът на форумците според мен се дели на 2 категории: - Нашите протестиращи на жълтите павета, /защитаващи и 15годишната Деси/ са същите никове защитаващи "антитерористичните" акции в Украйна. - Никовете, срещу Обама и "жълтите павета", защитават сепаратистите в Украйна. Явно сме народ от раздвоени личности, на които не им изнася да носят отговорност за действията си. Тогава за каква законност и справедливост се напъваме?!

на въпроса ти за законноста отговора е очеваден. и за редовно 'протестиращите' из софия само около 200-300 екземпляра, и за превзелите с въоръжено насилие властта в киев законите няма значение, те не ги уважават и спазват, а грубо нарушават. ако все още има нещо неясно - питай.

Обама бин Ладен е крайно време да спре поддръжката си (финансова и военна) за кървавия терористичен режим в Киев, водещ война срещу народа в източната част на държавата си.

влече те атомната бомба и това е... апропо, какво стана с 27-те героични моряка от американската лодка, която беше поздравена от един руски самолет тези дни?

Pesh0

Ами така е .... етнически партии не трябва да има . Тъпото е че турците в България го осъзнават но БСП и ДПС не .

сее защото знае, че разпоредил в Киев да не спират с глупостите. И както се вижда от другата статия те спазват указанията.

Я...От Серенгети пак се обадиха...

А тея какво да не би да са станали Украински граждани. Интар-тас" Група от 20 сътрудници на американската фирма Greystone Limited, която е специализирана в предоставянето на услуги по провеждане на военни операции, са изчезнали безследно в близост до украинския град Донецк. Дори самият директор на ЦРУ, който по този случай в спешен порядък пристигна в Украйна, не успя да открие следи от изчезналите граждани на САЩ. Киевската хунта се оказа неспособна да му помогне."

Света не вярва на Москва:)

Русия да изпълни договорките е да окупира Украйна. Тогава и барикадите падат и окупациите.

на руснак вяра нямай!!!!!!

голям критерий няма що.. патешка работа.. на ЛИЦЕМЕРИ ДОКАЗАНИ ЛЪЖЦИ не вярваме, а това са сащ и 'западна'ла европа. оправи си критериите.

Ей го Терминал 2 - Всеки дена по 2 полета да любимата ти Москва!

За СССР(Русия) договорите винаги са били парче хартия...

робовладелските доскоро 'щати' и до днес не знаят какво значи 'договор'. но освен хартията, и казаните думи губят значение когато произлизат от тях.

big_uncle@dir.bg

За упражнение на ума и пръстите потърси в нета информация за договорите на американската държава с местното население и колко от тях са били спазени от самите американци. Едва ли ще се изненадаш, когато видиш, че резултатът е кръгла нула. Е, как да вярваш на такава държава?