САЩ не са били изненадани от руската операция в Сирия

САЩ са знаели за плановете на Русия да атакува в Сирия в подкрепа на Башар Асад. Заради "руската агресия" сирийската опозиция отказва да се включи в преговори.

Обратно в новината

Коментари - САЩ не са били изненадани от руската операция в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е, сега нещата си доидоха по местата. америка се оттегля от конфликта, оставя русия да го реши, като евентуално ще се намеси на по-късен етап и то дипломатически. така наречената умерена опозиция няма да участвува в никакви преговори, защото няма никакво присъствие в сирия, а само в лондон, париж и истанбул. сега също се разбира и защо ес е възмутено до дъното на душата си, а могерини прави страховити изявления -- от безсилие и яд, че никои няма да се съобразява с тях. остава саудитска арабия и турция да направят позициите си по-рационални и всичко ще приключи до няколко месеца.

По този повод Путин преди няколко дни каза "ние сме готови да си сътрудничим с умерената опозиция против ИД стига да ни кажете къде точно се намира".

Всеки знае,че Русия няма да остави на САЩ,да свалят насилствено,демократично избрано правителство на про руски настроено население!!!Още повече,че Сирия е врата,която задържа радикалният ислям подкрепян от САЩ,да нахлуе в Русия!!!САЩ,ПРЕМИНАХА СЪС СИРИЯ И УКРАЙНА ТЪНКАТА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ!!!ТОВА ДОКАЗВА,ЧЕ ИСКАТ ВОЙНА С РУСИЯ,НО НЯМАТ СМЕЛОСТ И ДОБЛЕСТ ДА СИ Я ВОДЯТ САМИ!!!ЩЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ВКАРАТ ЕС В НЕЯ!!!СХЕМАТА Е ИНДЕНТИЧНА С ВСВ!!!НО НЕ ПРЕДВИЖДАТ,ЧЕ СТАРАТА СХЕМА НЯМА ДА СРАБОТИ В ДНЕШНО ВРЕМЕ!!!ЧОВЕКА Е ЧОВЕК,А НЕ БРОЙЛЕР!!!

Те не са изненадани, САЩ-исаха се и вече никой в региона не ги бръсне за слива!

Монетата се обърна. Преди година не искаха политическо решение защото бяха сигурни, че Асад ще падне. Сега вече търсят. Предоставянето на въоръжение на незаконни военни формирования е спонсориране на тероризъм. Тази война щеше да е свършила преди 3,5год. ако в Сирия не влизаше "свежо" въоръжени. В изминалата година нещата натежаха с предоставянето на терористите на ПТУРС TOW-2, които както и в Украйна оказаха сериозно влияние върху развоя на бойните действия. Асад загуби предимството на бронетехниката си което наложи включването на Русия. Само се чудя Саудитите дали разбират какво ще се случи в Йемен ако там започнат да се доставят ПТУРС Корнет или дори по стари модели. Дали Шиитските племена няма да намерят нещо общо с тези в КСА или със Сунитските племена които вече са традиционно недоволни от управляващите КСА.

Ако УСА нищо не предприемат в Сирия това ще е катастрофално за техния имидж. Но по стар обичай някой друг трябва да вади кестените от огъня. Нищо чудно атентата в Анкара да е тяхна разработка за да влезе Турция с войска в Сирия. Нещо като турски 11/09.

Какво значи умерена опозиция? все едно да кажеш че една жена е умерено (малко) бременна.

Колкото повече говорят американците,толкова повече се оплитат,като патета в калчища. Явно екипа на Обама е съставен от абсолютни дебили които още не са загрели,че "мълчанието е злато". Всяка дума произнесена от някой член на президенската администрация е просто настъпване на поредната мотика.

Явно се учат от наш Плевньо. Той така ги говори...

Да питам, де. Обама също ли не се е изненадал от посрещането и изпращането му при поредната му обиколко из Щатите? "Обама връщай се в Кения" "Ние сме по-добри от теб" Като как ще го коментирате, г-н Обама?

черния пак се изказа неподготвен, то от първата изненада педал не се става ама когато постоянно те изненадват почва да ти харесва и не е вече никаква изненада а приятно очакване нали така Обонотго

тази Русия много изостанала и срината пък ракетите й събраха очите на експертите и ползват изкуствен интелект при това военния им бюджет е десетки пъти по-малък от американския. нещо приказките за варварската Русия с мечките и балалайките направо се разпиля - що соросоид се хранеше и се храни да плюе Русия а тя си знае работата и пак ще спаси света и ще почисти тъпанарите

А междувременно НАТО миролюбиво и политически добронамерено бомбардираха позиции на кюрдите в Сирия. Те така, драги зрители.

американците са едни цинични нагли копелета - какво им пречи Асад? Няма как да е по-кръвожаден и недемократичен от Саудитците и от Саддам докато беше приятел на Америка. Дори и да им пречи - каква им е работата да ходят и да палят където си искат? Как точно Асад заплашва Америка? Нито ядрено оръжие има нито ракети - американците са си егати и тумора на тялото на човечеството - тъпи и алчни!

Ако на сирийците някой им беше казал, че гражданската война за свалянето на Асад ще им струва разрушена страна и 500млн. жертви(досега), дали щяха все пак да решат да го свалят?

Тука се тиражират няколко много големи пропагандни лъжи: 1. САЩ били знаели за руската намеса! Да ама след като Путин го обяви в прав текст в ООН. Преди това се чудеха, какво им е подготвил в речта си в Ню Йорк. 2. Наличие на някаква умерена опозиция в Сирия! Точно толкова, колкото и в Киев! Тренирани военизирани подразделения от отявлени главорези за сваляне на законно избраната но неудобна за САЩ власт, а после ще се намери някой нов Кличко или ББ, който срещу потупване по рамото.и някой долар, ще продаде и майка си. 3. Русия действала незаконно в Сирия! Смях до сълзи! Ако това беше така, отдавна да са оревали орталъка отвъд океана. Това е постоянно повтаряната теза от кукловодите, независимо че точно те са тези, които навсякъде смятат, че винаги те са носители на правото, независимо какво вършат. Но истината е, че единствено Русия е законно в Сирия! Всички останали са там незаконно. Като се добави, че Русия така изненада всички с пускането на крилатите ракети, че американците едва на следващия ден успяха да измъдрят една голяма лъжа за паднали ракети в Иран, че даже човечецът на Белия дом изглеждаше като малко детенце от първи клас, което не си е научило урока, а в добавка се напишкало пред дъската и пред целия клас.

САЩ не са били изненадани от руската операция в Сирия, а са били изненадани от руските свръхзвукови крилати ракети "Калибър" с максимален обхват на полета от повече от 2500 км. САЩ от безсилна злоба дори взривиха руските ракети в Иран. Бойната употреба на най-новите руски крилати ракети с далечно действие с морско базиране Калибър впечатли военните експерти по целия свят. Електронните системи на ракетата са на принципа на "изкуствения интелект".

Американская разведка одна из лучших в мире, давайте не будем бросать в нее камни. Это одна из самых мощных (разведок прим. ВЗГЛЯД), но она не все знает и не должна все знать, заявил Путин в интервью программе Воскресный вечер с Владимиром Соловьевым на телеканале Россия 1.

Както винаги Путин отговаря дипломатично. Американското разузнаване е БИЛО някога най-доброто, сега то е проядено от космическа корупция.

Легендата Ким Филби, който десетилетия служи на Русия, ас на английското разузнаване, шефа на антисъветския отдел на английското разузнаване ли проникна в сърцето на американските специални служби. От 1949 да 1951 г. Ким Филби оглавява мисията за връзки на английското разузнаване във Вашингтон, координира работата на СИС с ФБР и ЦРУ. Благодарение на служебното си положение и личните си връзки Ким Филби прониква в сърцето на американските специални служби. През 1977 г. на събрание на чекистите, посветено на 100-годишнината от рождението на Ф. Е. Дзержински, в своето поздравително слово Ким Филби каза: Ако ми се предостави възможност да определям своето желание, ще кажа, че бих желал да поработя още четиридесет и три години в своя роден колектив, сред своите скъпи колеги и приятели. АГай Бърджис и Донълд Маклийн, Олдрич Еймс и Робърт Хенсън

Путин подсказку Обаме дал, и он с удовольствием ей воспользовался... ну прям как в школе на уроке... Жалко, че при превод много от същността на казаното се губи, затова си позволих без превод да публикувам коментар, който изчерпва всичко и е много показателен. Това между другото е същото, което Путин каза в ООН, но нашите така и не го публикуваха:Так и хочется спросить тех, кто создал такую ситуацию вы хоть понимаете теперь, чего вы натворили?

Путин пита: Разбирате ли какви ги надробихте? Обама отговаря: Надробихме я, но колко много я харесват горещата попара.

Явно само американският президент е знаел, но пък не е казал на никой, щото да не развали изненадата, хахаха.

Аз

"Агресията на Русия е нарушение на международното право и подкопава шансовете за политическо уреждане" Наполовина е права маймуната - няма да има политическо уреждане на наште. Ше се уредят вече, ама на оня свят...

"Агресията на Русия е нарушение на международното право" Е да кажат какво точно е нарушила Русия от международното право. Факти, моля. Русия е там по всички международни правила. А американската коалиция нарушава всички правила международни. С какво право ще летят над чужда територия, че и ще извършват военни операции без разрешението на съответната държава. И не е само това. Турция се опитва чрез този съвет да поеме контрола над Сирия, ако случайно завземе властта.

От това по хумористично изказване отдавна не бях чел! Те знаели, те имали данни, те били анализирали?! От няколко седмици се държат като хора , които не знаят на кой свят се намират! Руснаците със своите удари разбиха на пух и прах мита за "най-великата армия". Те американците и за ракетите "Калибър" , изстреляни от Каспийско море знаят, ама го научиха на следващия ден от руснаците! Що не се размрънкаха преди това- ами щото така и не ги "видяха"!!! Американците винаги всичко знаят- няма начин да не е така?!

Абе знаех ми си ние НЯМА НИКАКВА сирийска умерена опозиция тя е част на ИД подкрепяна от САЩ !!! ААААА бе този филм го гледаме вече бе при УРКИТЕ !!!!! мижи да те лъжем!!!!!

Много весело е да се гледа как американците се гърчат!

Чета и се чудя. Защо сирийската "умерена" опозиция отказва да се бие с ИД, а иракската опозиция в момента воюва на страната на иракското правителство? Значи, или ИД не убива сирийската "умерена" опозиция, или изобщо няма такава "умерена" опозиция, а разклонения на ИД и Ал Кайда.

ОТ ТОВА ПО ТЪПО ИЗКАЗВАНЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ САМО НАШИЯ ПЛЕВНЮ! ЩОМ САЩ КОЯТО ЗАДЕЛЯ ОФИЦИАЛНО ОКОЛО 600 МИЛИАРДА ГОДИШНО ЗА ВОЕННИЯ СИ БЮДЖЕТ,НЕ МОЖЕШЕ ИЛИ НЕ ИСКАШЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ДА РЕШИ КОНФЛИКТА В СИРИЯ ,ЗНАЧИ НЯМА МЯСТО НА СВЕТОВНАТА СЦЕНА И Е САМО ЕДИН НАДУТ БАЛОН,КОЙТО СКОРО ЩЕ СЕ СПУКА! ОБАМЧО НЕ МОЖЕ ДА ПРЕЖИВЕЕ,ЧЕ РУСИЯ Е ИГРАЛА, ИГРАЕ И ЩЕ ИГРАЕ КЛЮЧОВА РОЛЯ В СИРИЯ!!! ИМПЕРИЯ ИЛИ НЕ, РУСИЯ Т.Е.ПУТИН ПОКАЗА ,ЧЕ НЯМА ЛАБАВО И ПРОБЛЕМА ТРЯБВА ДА СЕ РЕШИ ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ!!!ЗА ТРИ СЕДМИЦИ РУСНАЦИТЕ ПОСТИГНАХА ТОВА ,КОЕТО САЩ И КОАЛИЦИЯ НЕ НАПРАВИХА ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ!!!ФАКТ!!ЧРЕЗ ТАКА НАРЕЧЕНАТА "УМЕРЕНА ОПОЗИЦИЯ", КОЯТО СИ Е ИСТИНСКА ТЕРОРИСТИЧНА ГРОПИРОВКА,ОБАМЧО ИСКА ДА ЛИКВИДИРА ВЛИЯНИЕТО НА РУСИЯ В СИРИЯ!ДА АМА НЕ!ЯДЕЦ!!!

Джим Кери нещо го отнема напоследък, да нема запек?

Не бе има разстройство и го е шубе да излезе от тоалетната защото ще се осере.

Развесели ме този Обама. Страшни смешки. Знаели те, на баба ми цървулите, знаят повече. Де я тая мистична сирииска опозиция, бре? Виртуална е може би. Да не е някакъв блогер, м?

опозиция е самата Турция! Цялата подкрепа, всички оръжия и подготвителни лагери, петрола, антиките и пр., който краде и продава ИД всичко минава през Турция и като капак бомбардираха кюрдите, които единствени се борят с ИД. "Коалицията е взела решението за бойкота след неколкодневни консултации в Турция, където е централата й"

Много съм любопитен да я видш що за стока е тази "умерена опозиция".Имат ли си лидери?Имат ли си гожорители?Ясер Арафат едно време беше опозиция цял свят го знаеше....Та в този ред на мисли...запознайте ни с лидерите на тази "умерена опозиция", запознайте ни с лидерите на "кюрдите"...Да ги видим ,да преценим.....Ако изобщо има такова нещо като "умерена опозиция"....Колко са те всъщност? - 20 човека? 2 милиона?

А вашата намеса в целия арабски свят нормална ли е бе комплаксар тъп, имаш ли на идея колко човешки живота сте убъркали, Ирак Либия Сирия и т.н. Хамериканска демокрация, нема такова животно. Най-хубавото обаче е че ще ви се върне и то тъпкано рано или късно

Великото ЦРУ се изложиха като кифладжии, били знаели.

АФП Рами Абдел Рахман каза ли как се развива атаката на ИДИЛ към АЛЕПо от онзи ден? Дали вече са го превзели?

Аз само разбрах, че са успели да прекъснат тока, но по натам чакам и аз инфо.

"Според Обама проблемът в Сирия не може да се реши с военни средства, а само по политически път с участието на всички ключови играчи." Гадовете постепенно си исздават долния политически замисъл. Нима имат намерение да преговарят с главорезите, та последните да се съгласят да се включат в легалния политически живот и да правят "демокрация" по американски образец? Абе гнусна работа!

Американския вариант на "Гроздето е кисело"

Обама отхвърли и предложенията САЩ да изпратят в Сирия военни сили, изтъквайки, че това само ще доведе до гибелта на още американски войници и до изразходването на още един трилион долара. Съвкупният дълг на САЩ е 1 квадрилион долара! САЩ е изправена пред недостиг на един трилион долара, за да плаща пенсии. Всеки американец в момента дължи по една торба жълтици, съседите ни са чак 27-ми сред световните длъжници. На второ място е Великобритания, а на трето е Франция. Малко по-надолу е Германия. Сега всеки американец дължи 150 000 долара. Дълговете на корпорациите са още по-големи, на държавата най-големи. Присъдата вече е приведена в изпълнение. Дългът им е неизплатим, той е колосален, космически. Т.е. един билион (или трилион по американската система) е 1, 000, 000, 000, 000 или 1 000 000 000 000. За числата, които са по-големи от един билион, трябва да преброите колко тройки нули имате. Би било още по-лесно, ако когато назоваваме големи числа бихме могли направо да кажем, колко нули има след единицата. Времето, необходимо да се изброи до даденото число, като се започне от нула (денонощно, едно число на секунда) Билион / Трилион 1 000 000 000 000 000 - 32 000 години (по-дълго от съществуването на цивилизацията на Земята), Трилион / Квадрилион 1 000 000 000 000 000 000 - 32 милиона години (по-дълго от съществуването на хора на Земята), Квадрилион / Квинтилион 1 000 000 000 000 000 000 - 32 билиона години (повече от възрастта на Вселената). от Карл Сейгън - Милиарди и милиарди

Земята е много малка сцена на обширната космическа арена. Помислете за реките от кръв, разпръснати от всички онези генерали и императори, за да могат в слава и триумф да се превърнат във временни владетели на част от една точица. Помислете за безкрайните жестокости, извършвани от жители на едно кътче от тази точица над едва различимите обитатели на някое друго нейно кътче. Колко чести са техните неразбирателства, колко надъхани са те да се убиват един друг, колко пламенна е омразата им. Нашите пози, нашите измислени важности, илюзията, че имаме някаква привилегирована позиция във Вселената, са предизвикани от тази точка на бледа светлина. Нашата планета е самотно петънце във великия всеобгръщащ космически мрак. В нашата неизвестност в цялата тази необятност няма и намек, че помощта ще дойде от другаде, за да ни спаси от самите нас. От нас зависи. - Карл Сейгън "Фактите няма да престанат да съществуват, даже и когато ги игнорираш".

В седем часът сутринта коментарите вече имат по над 40 плюса. Някой още ли се съмнява, че тоя сайт не е под атаката на организирана платена руска група?

Често се случва русофобски коментари да събират и по 50-60 плюса в тъмните часове. Това означава ли, че тогава сайта е под организирана американска атака ?

sawo

Естествено, че означава. Нормални потребители в коментарите почти не останаха.

Като няма да изпращате хора на гибел, защо бомбардирате противниците на ИД?

кой бомбардира противниците на ИДИЛ - американците или руснаците, тъп ли си или да?

Американците ЕСТЕСТВЕНО. Направи си равносметка за ТЪПНЯТА.

"Коалицията на сирийската опозиция в изгнание заяви вчера......" Това нещо какво е? Някакви комити които се събират по кафенетата на стария и новия континенти и заговорничат против власта на бившата им родина. Такива комитети ги е имало, има ги и ще ги има докато свят светува. Има ли власт, винаги ще имат такива които ще искат да я вземат, за да ползват те облагите й. В случая както обикновено, са анонимни, фантомни лица даващи лигитимност на сили защитаващи тяхната "борба" за кокала.

Значи според Обонго - руската "агресия" сега била виновна, че "опозицията" отказвала преговори. Ма то щото иначе били съгласни на преговори? Тия тотално се омешаха. И Обонго не бил изненадан от руската "Агресия". Била "очаквана". Затова ли оня ден СНН съобщи, че Конгреса е почнал разследване да се установи как разузнаването е проспало руската подготовка за "агресия"?

Знаел???!!! Дръжки. Нищо не е знаел. Поне не всичко. Знаел че в Сирия има 8 руски самолета. Изведнъж там се оказват с 50повече, Как и кога са пристигнали не знае ни ЦРУ ни Пентагон ни каквото и да е разузнаване. Конгреса на САЩ в момента набива обръчите на ЦРУ, а те се оправдават че нямали човек в близкото обкръжение на Путин, а и не можели да четат мисли. Егати разузнаването, егати оправданията. Обаче могат да чета е-мейли и телефонни подслушвания, нали, на обикновенни граждани, като канцлерката и на Оланд. А на Путин, ядец. И за "Калибрите" знаехте, ама след като се появиха клипчета в мрежата. Много интересна информация за двигателите на крилатите ракети, "Калибър". Двигателят е малко по дълъг от прахосмукачка. Тежо около 80кг. Консумира само 48л керосин на 100км. Тяга около 500 кг. Придава скорост на крилатата ракета 800 900 км/ч. Скоро няма да бъде надминат от друг. Крилатката събира 560 л керосин. Керосинът е авиационен, каквато и да марка. Сметнете сами колко км ще измине при пълен резервоар със скорост 800 км/ч. Още малко инфо за колегите от ЦРУ. Авиационният вариант изминава 4000км. За сметка на мощният твърдогоривен стартов двигател. Обаче след това маревият керосинов двигател я ускорява до 3000 км/ч. За да е неуязвима...

Колко ти плащат за рекламата пачавро?

Голяма смешка, няма що. И защо трябва да се плаща за нещо, за което има предостатъчно информация. Изпускаш си нервите нещо. Потят ти се дланите. Имаш световъртеж. Як шубелия си, това е ясно.

Ха-ха-ха, вбесих трол!!! Тоест тролнах го. Хо-хо-хо!!! Реклама няма 3.14-ко заспала. Просто малко инфо за колгите от ...

Става доста интересно,като се добавят данните за това,с каква точност ракетата поразява целта,на каква височина лети/от 20 до 1000 м/,как следва профила на терена,как си променя траекторията,за да стане неуязвима за засичане!Напр.тези които са изстреляни срещу обекти на ИДИЛ в Сирия са си променили траекторията до 147 пъти/официална информация/!!

Кога ще откриете втори фронт, няма ли най-после? Рузвелт: Той отхвърли и предложенията САЩ да изпратят военни сили, изтъквайки, че това само ще доведе до гибелта на още американски войници и до изразходването на още един трилион долара.

A ти знаеш ли, че тогава САЩ всяка година са снабдявали СССР с камиони, дрехи, храна и други стоки за военни цели на стойст превишаща БВП на СССР по онова време? Дали войната не е и пари? Дали ако не бяха помогнали на СССР по този начин, а с тези пари бяха открили втори фронт, войната на територията на СССР нямаше да продължи още поне 10г.? Дали, дали, как мислиш?

Знам и друго! Две трети от ленд лийза ги получава Англия, обаче четири години си стой на Острова, без да мръдне. Ако беше толкова съществено това оборудване, защо Англия се скатаваше? После, когато най-после отвориха Втори фронт, армиите победителки: Англия, Франция и САЩ , въоръжени, пременени, бяха насметени от Германската армия при ардените, че се наложило Чърчил да Звъни на Сталин за подкрепа. Разбра ли сега за помоща?

Ще помага, разбира се! Къде ще ходят! Ти наясно ли си, че на страната на нацистите в тази война са се сражавали армии от Румъния, Италия, Унгария, Финландия и привърженици на есесовците от Украйна и Прибалтика? Една от версиите за смъртта на Борис е, че не е изпратил български войници на източния фронт! Едно е да даваш храна, провизии и камиони, а съвсем друго помощ в жива сила и техника, ама няма кой да чете история!

Само не ме разплаквай - тези помощи бяха скъпо и прескъпо платени. Плащали с валута, злато , а и с куртурни ценности. "Кехлибарената стая" - само един пример на такова разплащане.

САЩ не са помагали, всичката "помощ" е била срещу чисто руско злато. Американците всичко са привили срещу пари, те меджу другото не отричат този факт!!!

Въоръжените в Сирия са умерена опозиция. Демек умерено убиват - по 10-20 на 24 часа. В Украйна борещите се за свобода от фашистите са сепаратисти. Дори дяволът не чете така Библията както Банана тълкува хората.

Ама дургарю, какви сепаратисти, нали украинците ни са баш братушки? Защо бягат от на-близките си? Я виж как ние в България умираме за нашите братушки.

А вашата опозиция в Америка какво я правите бе маймун. Сноудън защу не се прибира в дома, защото ще ми с мас като на Винету ли?

точно същите думи казаха руснаците преди време!

"Знаехме, че Русия се готви да окаже военна помощ на Сирия, тъй като се боеше, че режимът на Асад ще рухне", каза Обама. Той определи като неправилна руската стратегия. Той определил! Целия свят определи че вашата намеса в живота на всички държава е пагубно за човечеството. Мизерници империалисти...

rs - руска стерва правосъдие раздава.

По добре да са руснаци отколкото американци, които ни имат само за чистачи на тоалетни.

От козел - ум прелива, та знае ли се.

След като омесили тутманиците за днес и докато се пекат трима чалмари в затворили дукяна и направили общо събрание на сирийската опозиция и не можали да решат нищо, щото тутманиците щели да изгорат.

Тия американски империалисти и колонизатори са кадърни само да извършват незаконни преврати,да палят локални конфликти и граждански войни,както направиха във всички арабски страни от Близкия изток,давайки милярди долари за тия мисии с цел-военни бази и петрол,но ги е страх да влязат в огъня,защото са страхливи,смотани и некадърни ,за успешни военни операции ,а ще чакат друг да вади горещите картофи,за да може после пък да го критикуват...Това представляват великите вождове на най-"демократичната"държава...!?

много си неграмотно сидерастче!

Най-хубавото нещо в цялата работа е, че България не участва във войната. Ако не сте разбрали това си е световна война, маскирана като локален конфликт. Коалиция водена от САЩ срещу коалиция водена от Русия, ИД е маскировката. Руски и американски войници участват ама неофициално, така като загине някой от едните, убит от другите се води като битов скандал по време на отпуска. И хобавото е, че няма да е нужно да си разменят ядрени удари по Москва и Вашингтон, та човечеството ще оцелее. Най-интересното е, че общо взето от всички участници в тази война руснаците и американците са най-близо един до друг. Не Обама и Путин , а обществата имам предвид. Американец много по-лесно ще се приспособи към руското общество, отколкото към някое арабско, както и руснак в американското отколкото в персийското. Изобщо накрая нищо няма да излезе от тая работа - нито иранците ще приемат братушките като приятели, нито иракчани и сирийци американците. Приятен ден на болните мозъци и троловете - продължавайте да участвате с постове в третата световна война, като подкрепяте безсмислени каузи.

братушки - вярваш ли си?

За съжаление и ъбгария ,като член на НАТО е с двата крака вътре.

НАТО не участва във войната.

А русия с колко крака е вътре (не)уважаема? И наясно ли си, че много малък процент сирийци ви обичаха а след агресията на Путлер в Сирия ще станат още по-малко.

Почти съм съгласен с изказаните тези, но с някой добавки. Руснаци "масово" мигрират в САЩ-до степен да си имат самостоятелни квартали, а в обратната посока са единица-сещам се само за оня компютърния Сноудън май. Америка се изживява, като факел на демокрацията и я налага с разни средства, често спорни или осъдителни, но все пак в името на един идеал, който няма алтернатива. Русия на Путин си е надъхана диктатура от фашизоиден тип и единственото което го интересува е да си начеше собствената "краста" (разбирай его)

Потокът последните години се обърна, повярвай!

Т.нар. опозиция да вземе да се покаже, да се види има ли и един реален водач в нея и каква точно им е идеята за Сирия. Защото от приказките на САЩ и на Саудитска Арабия до тук става ясно само едно - опозицията се казва "Армия на завоеванието" - и се състои от някакви "добри" ислямисти.

Бръм-барите в главата ти червени ли са или просто сидерастки?

Соросчета, само терористи ли ще праща О-банана в Сирия?!

ами гадните китайци вече са изхвърлили и SWIFT, от разплащанията си! Онзи ден пък за пръв път в историята, сделките юани са изместили долара чак на четвърто място в Азия. Гадняри!

Тази опозиция никой не я е виждал и чувал. Нямат политически лидери. Не са се явявали на избори. Не случайно Лавров питал Обама: - Абе ква е тая опозиция? Дайте някакъв контакт с тях. ;)

Колко ти плащат от Кремъл за вярната служба?

Колко искаш?

Тази статия е като сладка пита мед за пощурелите питиноиди. :-). Обама говори смирено за преговори, за мир, а не за война. Какво лаете срещу него? Америка е могъща и е знаела със сигурност за плановете на Путин. Можела е да ги осуети, ако е искала. Обама е най-умереният президент на САЩ, далновиден, добър човек. Дано Путин да не прекали и да разсърди Америка. Че тогава ще трябва да се крие в сибирската тайга.

Неутрални са швейцарците а ти си просто един бледен соросоид.

Неутрален - повече няма какво да се каже! ;)

Браво, много си "умен"!!!

Приказките на Обама за мир и за преговори са отвратително лицемерие. Години наред САЩ подкраждаше кървави конфликти в близкия изток с оправданието, че промотират демокрация. Резултатите от това са видими на власт в мюсюлманските държави дойдоха религиозни фанатици, Европа и залята от имигранти ... и сега Обама се сетил да говори за мир, след глупостите, които натвори външната политика на САЩ. Не знам защо се мислят, че имигрантската вълна заляла Европа няма да стигне до Америка.