Кадафи все още има време да избегне военната атака

Президентът на САЩ Барак Обама предупреди тази вечер либийския лидер Муамар Кадафи да спази искането на ООН за спиране на огъня, защото в противен случай ще трябва да понесе последиците, включително военна операция. Още няколко държави се присъединиха към ултиматума му.

Обратно в новината

Коментари - Кадафи все още има време да избегне военната атака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали апокалипсиса в Япония е дело на майката природа? Не бъди съвсем сигурен. Прочети за проекта HAARP и се замисли къде станаха последните такива катаклизми (земетресения, пожари, суши). Природата нещо много избирателно гледа напоследък и то одозрително в нечий интерес.

Кардан е друго, Хан Кардам е

Извънредно лицемерно изказване. Кадафи е техен човек, подарил е 49% от либийския нефт на САЩ. Сега ще го свалят с приказки ,без участие в бойни действия ,други ще го правят това. Показва е едно- САЩ е в дълбока криза и признава изпадането си от първото мамо на военен хегемон в света. СВЕТЪТ Е СВОБОДЕН ОТ САЩ!

Нефт не се подарява приятелю. Купува се! Типове като Кадфито са способни да избият стотици хиляди от собствения си народ! Цивилизованите страни са длъжни да се намесят. Естествено има и икономически интереси! Но това не е решаващо. Поне от морална гледна точка. Вие май забравихте, че Либия ни дължи пари и че постъпи нечестно с нашите сестри там. Изгавриха се с нас, защото сме по-слаба държава. С поляците и другите чужденци не посмяха. Замислете се.

Приятелю, в твоите разсъждения не виждам нито едно вярно изречение, да не кажа дума. Нефт се подарява, приятелю, но изглежда си твърде млад и не знаеш. Ако Кадафито е способен да избие стотици хиляди /хипотетично/, то цивилизованите страни са избили милиони /на практика/. Търсиш морална гледна точка там, където я няма, а има само интереси. Либия вярно се изгаври с нас, но кажи ми приятелю, кой не се е гаврил с нас? Не искам да изреждам, защото може да пропусна някой и да се обиди. Който не е искал, той не се е гаврил. Така е с всички страни с колониални и продажни управления, а за съжаление всичките ни правителства до сега се оказаха такива.

Прозира лицемерието на САЩ. От една страна те вече са слаби да участват във военни действия, от друга страна те не искат да падне Кадафи, защото е твърде съмнително този, който замести Кадафи чрез свободни избори( както иска Европа), да се запази старото положение с нефта в полза на САЩ. ЗНАК Е, ЧЕ СВЕТЪТ СЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ ОПЕКАТА НА САЩ!

бубарак на мама каза даите петрола или пускаме бомбитееее *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Барак да го духа, мног импотентни тия американци дигат го само като се бият

Ех, този нефт...

Слушах речта на Обама. Звучи доста твърд в позицията си. Наистина ако Кадафи не спре огъня изглежда САЩ ще праща самолети. Но ми стана интересно, че Обама каза "Няма да пращаме армии на място!" т.е. ще има само въздушна подкрепа. Явно армии ще има от Великобритания и Франция,а САЩ само ще подкрепя чрез самолетни боеприпаси. Сега да видим колко бази имат в Европа(освен официалните).

За да не избие Кадафи 5-10 хиляди, НАТО и САЩ може да избият 50-100 хиляди. В Ирак нещо такова стана даже бройката май е доста по-голяма. Важното, че сега са "свободни" - как и от какво са свободни не е ясно. Май са свободни за приватизация и ограбване - преди беше 'заето".

Обама ще опази невините хора в Либия

Само нашия велик вожд Боко Токвето не подкрепи опозицията в Либия и каза,че ще си поиска външния дълг от Кадафито!.Велик вожд и политик!Да живее!БСП са виновни!

"Ако Кадафи не бъде спрян, може да извърши жестокости и да избие хиляди либийци", каза президентът. Американското правителство взриви и погреба живи над 3000 американци в кулите-близнаци през 2001г, а сега се е "загрижил" за съдбата на либийските граждани. Като им замирише на нефт и пари, загубват всичко човешко (не че го имат, но...). Хайде кажете кой е лакеят, който сте планирали да поставите на мястото на Кадафито. Текат им вече лигите на новите (стари) колонизатори и започват да се навъртат около грниците на плячката (Либия).

Неграмотник,вземи почети ,ако можеш!Я опитай да видим знаеш ли азбуката!

Интересно, че уж нямаше да има сухопътна операция, а ще пращат универсални десантни кораби - ей така за всеки случай...

е поне 20 пъти повече от нищожното количество на Кадаифа!Вие неграмотници едва сега ще научите от мене нещо,което никога не сте знаели:САЩ ежедневно потребява 19.5 млн.барела петрол ,от който само 30% е вносен,а 13 млн.е собствено производство!Преобладава вносът от Канада от останалите 6,5 млн.барела!либия произвежда едва 1.7 млн.барела изнасян предимно в Италия!При евентуален отказ на Италия либииците умират от глад!Такаче,научете нещо около въпроса по който коментирате и стига сте дрънкали глупости!

Природните богатства са национална собствено. Те не са собственост на тираните и техните дупелизци като тебе, именяко!

В полунощ да почват най накрая и да му издухат най накрая скапаната физиономия. Утре дано да има добри новини....

ще направи Кадафи, когато пламнат бреговете на френската Ривиера...тогава френските граждани ще излязат на улицата, за да потърсят сметка на Саркози...Краят Евросъюза се вижда!

до износа; плачеш за катеринките

Ма той Обема много се загрижил за либийския народ, нещо. Тръгнал да го защитава от него самия. Този филм го гледахме в Косово, където албански сезонни работници, забравили да си отидат, си присвоиха сръбско Косово с мъдрата подкрепа на САЩ. С такава политика американците нямат бъдеще и се вижда как изпадат в изолация при гласуване на резолюцията в Съвета за сигурност. А уж ерата на дебилния Буш отмина. Накрая ще остане само един - наш Карданчо.

Страните, които се дистанцират от ултиматума са Германия, Малта, Португалия, България и Румъния.

Ами да си пращат самолетите над Либия, той Кадафи ще им се израдва.

Ей,да знаеш,че сме наясно,че петролът си е на Кадафито,а не твой.

Няма да е дълго на Кадаифа, копоите се сбраха и точат зъби

Петрола е на Либия !!! Това, че Кадафито го е обсебил не означава, че е негов.

САЩ внасят съвсем минимално количество петрол от Либия ( под 5%) , а Либия държи само 2 % от петролните запаси в света . Така , че стига с тия петролни легенди. Ако му искаха единствено петрола отдавна Кадафи да е обесен...