Обама защити ТТИП: Свободната търговия ни носи само полза

Президентът на САЩ Барак Обама похвали германския канцлер Ангела Меркел като доверен партньор и приятел, на чиято преценка се доверява.

Обратно в новината

Коментари - Обама защити ТТИП: Свободната търговия ни носи само полза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на това споразумение -TTIP-е, че то Е БЕЗСРОЧНО!!!!! Поколения наред ще бъдат обвързани с него.... Все ми се струва, че нашите евродепутати НЕ са НАЯСНО с клаузите на този договор /дори с тези, които не са засекретени/. Все едно-ИНФОРМАЦИЯ тук по медиите НЯМА!

Изгодата е само и единствено за САЩ.

благодарности за Меркел, след това "потупване по рамото" за добре свършената работа?!

след НАТО и ЕС, сега и там ли ще ни намъкнат без да ни питат? и за какво са проливали кръвта си героите на България?? за да станем роби на някакви си глобални отрепки и крадци-милитаристи ако Ботев и Левски бяха живи щяха вече да воюват срещу новите колонизатори

че кой спори че ТТИП е добро за Америка? проблема е че каквото е добро за Америка е лошо за света

Хазарските мърши ще вклинят и тази люспа от плана за глобализация като част от програмата за нов световен ред и тотален геноцид. Грозна гледка.

ако на някой все още не му беше ясно на чии конци висят марионетките от ЕС, то сега вече не останаха съмнения! Единственото спасение от този кошмар е разпад на ЕС!

През юни ще стане ясно накъде ще бъде Великобритания, след референдума за ЕС. Ако тогава ЕС не започне да се разпада, януари 2017 година "TTIP" ще го стори ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, както и безвизовият режим за турските граждани. Що са дни за напред, що чудеса ще видим по белия свят ... дано не им се Позволи, да го превърнат в ядрено пепелище.

Онзи ден пътувам с колата. Наложи се да се отбия зад едно храстче за минутка. Беше влажно. Приключих и ще отивам към колата. Не мога да си отлепя краката от земята. С доста усилия се справих и какво да ви кажа - пуснал съм 15 сантиметра корени. Ами така е, като ни тъпчат с ГМО!

Просто казано България и малки държави като нея ще си изпатят най-много. Американците ще си дойдат с лицензите и ще направят традиционното ни производство на кочина. И сега има държави като Полша и Холандия които си позволяват волности да внасят трансгенна соя за да хранят прасета. После това месо къде ще плъзне-тука при неразбралия бг.потребител.Колеги ! винаги плюите с/у споразумението дано повече хора разберат.

това е последната възможност за САЩ но трябва споразумението да се реализира в пълен обем иначе до 5-10 години реалната кономиката на САЩ ще е с размерите на бананова република колкото /Еквадор/.Това е на база разиграни математически модели на американски икономисти./нобелови лауреати/ .Другото спасение вероятно е само пълномащабна война.

такива ползи ще имаме от споразумението че свят ще ни се завие :) а баба Шмиргел когато и да я закопаят се ще е късно....

Вие питате: Какво е ЕС? Ние отговаряме: Инструмент на американските концерни да налагат волята си на европейците.

Свободната търговия носи ползи най-вече на тези, които са готови за нея. Когато имате една развита и една развиваща се страна, то е очевидно за кого ползите са по-големи.

къде е отраснал?Тя била отраснала зад стена, а той под баобаб като че ли....!Когато едни политици започнат преживе да се "поставят" и "вадят" от историята, значи напълно са загубили връзка с действителността!

че ВИ носи полза, Обамчо!Ние това го знаем! Виж, ако беше казал, че носи ВЗАИМНА полза, можеше и да се заслушаме в брътвежите ти!

Хаиде молим ви се да си задържите тая ''полза'' дето всички знаем че подлогите еврогейски дебили гледат вашата и собствената си полза бая години в ущърб на европейците,,

Американците са толкова убедени във взаимния интерес от споразумението, че: 1. Ще държат текстовете му в тайна от общественото мнение до последно 2.Лично президентът на САЩ ходи на крака да настоява за приемането му 3.За неподписалите ще има санкции, на които няма да могат да устоят. Митът за независимата и демократична Европа се спомина веднага след мита за немския прагматизъм . Ние очаквахме,че сме се облегнали на желязното рамо на фрау Меркел, а то се оказа стабилно като желе.

"Обама защити ТТИП: Свободната търговия ни носи само полза", но премълча за кого - за американските крупни олигополи, платили и довели го на власт!

Шило

Вярно е. Тайни нямат. Ако Меркел пропусне нещо, то една камара агенции го чуват и уведомяват там, където трябва.

Така е. Главният въпрос е зад местоимението "ни" в думите на Обама, кои се крият.

КАФЕТО ЗА ОБАМА СЛАДКО , ЗА МЕРКЕЛ И ЕС ГОРЧИВО !!!

Обама за ТТИП: Свободната търговия ни носи само полза. A на нас?

Прав е Обама. За САЩ споразумението носи преди всичко ползи. Ние, европейците, ще трябва да осъзнаем, че за нас то носи преди всичко вреди.

Същността на предлаганото споразумение от американците на Европа още не е достигнало до редовия европеец и затова протестите са вяли. Но когато той осъзнае, че става дума за даване на власт на големите корпорации над властта на собствените им държави и за свободно производство и консумация на ГМО продукти, тогава протестите ще станат по-силни, но ще бъде късно, защото споразумението ще е факт.

Dimi

Не случайно текста на споразумението се държи в тайна...

меркел я ,,хвалят,, , наш ,,боко,, го ,,галят,, ...все за ,,добро,,...??? абе къде е ,,канадеца,,??? и там имали ,,мигранти,, но били ,,местните,, хора!!! скоро и при ,,нас,,!!! ,,..Тези трагедии са част от тежкото ежедневие на повечето коренни жители, които живеят в Северно Онтарио. През 2011 г. големият недостиг на жилища принуди много семейства да заживеят в палатки и каравани без отопление, повечето от които нямат течаща вода и електричество. Става дума за регион, където зимните температури падат до минус 40 градуса. Две години по-късно се стига до наводнения в региона заради лошата местна инфраструктура. Сегашната криза извади на бял свят често игнорираното състояние на местните жители в Канада. В държавата живеят 1.4 милиона индианци, които са около 4% от цялото население. При тях нивото на бедност е по-високо, а продължителността на живота е по-ниска от средните нива за страната. Според официални данни смъртността сред младите индианци е много по-висока, отколкото в другите части на страната, като много от тях не навършват и 44 години. Нивото на самоубийствата сред младите мъже е 10 пъти по-висока в сравнение с другите етнически групи. При младите индианки тази цифра вече стига стряскащите 21 пъти. Според вожда Шишеш в атавапискат това се дължи не само на проблема с недостига на жилища, но също така на отчаянието, злоупотребата с наркотици и липсата на центрове, които да предложат на младите да се занимават с нещо..,,???

берлин ис вашигтон'с вассал интил 2099! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Напишете в Гугъл или в коя да е интернет търсачка - Канцлер акт, и ще видите резултатите, четете, четете.Четете и ще разберете защо Меркел се държи така, или онака против всяка логика.Ще разберете какъв документ са подписали съюзниците / без Русия / с победена Германия до 2099 год !!! И всички канцлери до сега, всички го подписнат преди да започнат дейността си, и преценете, те на къс повод ли са или не ???!!!

Да. Вече си го казаха и в прав текст, за да разберат и неграмотните. Меркел е домашното кученце на Обама. Русофобите могат да помълчат.

русофилски боклузи идете при путин не работете на тези тапи западняци ,а тарсете рубли ,може цели чували да напалните ,тапаци русофилски

пак си имал кошмари .

Гледам ,че американското ГМО вече е увредило ти мозъка. Да се надявам ,че то увреди и твои детородни функции, за да не пръкнат още идиоти като тебе

ааа, май затова още няма атентати в германия ...

МЕРКЕЛ СЕ ОКАЗВА СЛУГА НА МНОГО ГОСПОДАРИ !

"Доверен партньор и приятел"- това си е чиста доза дефиниция към домашно животинче, като куче например...!

СЛЕД ВЕЛИКИТЕ ПОБЕДИ НА МАВЪРА И АЛЦХАЙМЕРКАТА , .... ПО СИЕНЕН Е ТАБУ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА СИРИЯ, ИРАК И АФГАНИСТАН .... ХАЛИФАТА , .. АРЕСТИТЕ НА АНТИ-ИСЛЯМИСТИ В ГЕРМАНИЯ ... .... НИ ДУМА НИ ВОПЪЛ НИ СТОН - ...... ВИЖ , ДНЕСКА ПАК ПЛАШЕХА СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ :)))

Те са слуги на лъжата. Ненавиждат истината с цялото си животинско безумие. Ролята им е да пораждат ненавист. Съдбата им е да бъдат унищожавани от собствената им омраза. Историята помни много похвали за тях. Неотдавна Хитлер точно така хвалеше Мусолини ...преди да увисне на въжето. Съдбата Не е случайност!

Никой не се съмнява в това! За съжаление.

Обама подслушваше Меркел и така знае че е доверен партньор :). Ко беше казал чичко Сталин...Проверката е висша форма на доверие :))

Обама за Меркел: Доверен партньор и приятел, на който редовно му подслушвам телефона!

Толкова доверена, че я подслушваха! Меркел зпросто е един пудел на Обама! И не е важно той какво мисли, а немците!

Забравяш опорните ни точки : Каквото и да мисли, Фюрерът винаги го прави за доброто на народа!

и двамата са пудели на ционистите!

От BG.... защо,"другари" модератори от "дир"-а триете коментари , в които не са използвани нецензурни думи ?! В Турция ли се намираме ?! Затова сме на 80 - то място в света по свобода на печата и журналистиката ! Оправете си "мерника"...мижитурки... !

"..не ставаше за нищо. Тя хал хабер си нямаше от политика. Наред с това не можеше да си служи с нож и вилица. На официални вечери се луташе и безобразничеше...." Хелмут Кол - учител на меркел

прилича някак си на баснята за краваря и кравата от "21"век .

що я подслушвахте, бре, Обамчо, щом е доверена приятелка? Или тя след това стана такава, след подслушването, де?

Меркел е една комсомолка свикнала да рапортува на някого!

someone

германците са велика нация със самочувствие, не мисля, че ще рапортуват на някои. отделно не знам някои хора какво имат против обама - очевидно начетен човек с богата обща култура, миролюбив, сравнено с него буш излъчваше по-ниска интелигентност и агресия.

Буш излъчваше по-ниска интелигентност и по-ниска агресия....Правилно си забелязал!

показателно е било самочувствието на германците на 09.май1945 год., когато са си трупали знамената на купчини пред Кремъл!

Миролюбив е нали защото е с произход от Кения. Там разменната единица е царевицата и чувал с папая струва 1 $

Са кукла на конци. Но при втория нещата минаха в сферата на водевила. Учудващото е, че не го усещате/проумявате. Не се сещаме за по-смешна фигура начело на държава ( в случая на най-силната!) за последните няколко века. Колко сляп трябва да бъде човек?!

Доверен партньор и приятел. Нещо да му е отказала ? ДА Я НАРЕЧЕ ЧОВЕК ПРЕДАТЕЛ Е МАЛКО !

С такива приятели врагове не ни трябват.

Разбира се, че е доверен партньор... нали е американска подлога.

Патката и американска, и немска - все си е патка.