Епидемията от Ебола излиза от контрол, обяви Обама

Епидемията от ебола в Западна Африка излиза от контрол, това е суровата истина, заяви Барак Обама.

Обратно в новината

Коментари - Епидемията от Ебола излиза от контрол, обяви Обама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тва е най-хуманния начин за момента да се попречисти света, ако изтребе тая еболка 90% от африка и азия и примерно едни 50% от останалия свят ще бъде чудесно. Само си викам дано :D

Започна последния план на САЩ да си разчистват територии от излишното население, което им пречи. Засега в Африка. Скоро и в други места, където има нефт, злато, уран и други стратегически суровини. И пращат армията да "строи" болници. Много умно! Мислех, че е военните главно разрушават с бомби, ракети и снаряди, а по те оказа че са строители и съзидатели. Видяхме какво стана в Ирак и Афганистан. Процъфтяват от американското строителство. Либия също.

Може би е началото на края? Или ... Полудели са тия американски, еврейски и други дяволови слуги, полудели са. Лакоми за всичко на Земята. Ама впрягат и хора да им слугуват. А те, забравили Бога, се отдават на черните си господари ...

А... па тебе не те очаквах точно с тази конспирационна теория. Още вчера се посмях за твое име че ще го натутрузите заедно с Детройта. Ако не се намесят - лоши, ако се намесят - пак лоши. ех че сте ми смешни двамката.

Паисий

те не се намесват, те го предизвикват за да се намесят. Правиш ли разлика между двете???! пускаш някъде терористи и после се намесваш да ги елиминираш. Аз не се меся никъде, защото никъде не пускам терористи, вируси или нещо друго лошо. така че и да се месят и да не се месят - все е лошо, защото това е техен план. не е конспирация, защото ЕБОЛА е вирус от военните лаборатории. Затова и американците имат ваксина!

Има и филм за този сценарий. ЗАРАЗА с Дъстин Хофман.

Странно... що гледаш ти тези прокажени американски филми бе. От там ли ти идват идеите? Фактите ги изкарваш от стари филми.... дето си ги гледал не догледал. Да... има такъв филм. Да... става дума за ебола. НЕ... не става дума за това което се опитваш да докажеш относно янките. Добре владееш начина да тровиш хората. Не поднасяш ОТРОВАТА вшише с надпис ОТРОВА, слагаш по няколко капки колкото да ти повярват че е добро питие....

недей! Филма не е 3D, кой ще ти го гледа!

А русия се скатава та скатава като пребито псе след като излъга целия свят че имали ваксина. В крайна сметка кой ли е този който първи има ваксина... не е ли този който знае най-много за вируса? А замисли ли се защо имат ваксина докато целия свят няма.... много умни, много пари влагат в наука и 300 евро заплата на учените??? вЕрваш ли си?

Паисий

не съм чул официално изявление на руски учен, политик или военен, че имат ваксина. Дай линк. .. ама не от неизвестен източник.

Паисий

щото целият свят видя как Колин Пауъйл показа в ООН епруветка с биологическото оръжия на Саддам, а после не намериха нищо в Ирак. Това се казва ЛЪЖА! Документирана.

Като попрочетох коментарите се чувствам унижен ,толкова сме гадни и безчувсвени. Пак тези които помагат са виновни защото са американци.Тъпо племе заслужаваме си мизерията чалгата и простотията.

както си така унижен, защо не си зададеш въпроса, защо УСА изпраща военни да строят клиники!? Няма ли други начини? Я да дадат 500 мил. долара, да видиш колко строители на клиники ще се появят! А такава помощ...

А защо Русия стои в ъгъла като пребит помият и не гъгква? Нали имали ваксина уж... нещо не им се чува гласа повече след тази лъжа.

Luna0102

Щом не го казва другарят Путлер, а Обонго, значи не може да е вярно, даже е 100 % лъжа. Соросоида нарочно праща армия там, за да им открадне парцалите.

Като достигне в Мали и Нигерия заразата ще дойде и при нас. Нелегалните имигранти си минават най-спокойно границите и идват в Овча Купел за да си търсят превоз за Западна Европа.

Г-н Обама казва, че епиемията излизала от контрол. Излиза, че досега са си я контролирали и насочвали накъдето и както трябва, но нещо се е объркало...

Ти преди 20г изкара ли 5_ти клас. Щото логиката ти е на петокласник. Излиза от контрол на местните бастуни и Обонго им праща военни лекари и разни да ги пазят. Сега разбрали или чакаш да ти спуснат опорните точки и за кой да гласуваш господин/госпожо 15/15?

ти в кой клас разбра какво е "ирония"? Или още не си стигнал до него?

Всичките военни на САЩ са я строители, я доктори, я учени, търсещи залежи на петрол, диаманти, злато, специалисти по кибер сигурността и т.н., изобщо като цяло добре образовани момчета, за всичко стават и... да стрелят могат по между другото. Най-важното... ама мижи да те лажем

Щом е така трябва да затворим границите си за емигранти от Азия и Африка.

ОБАМА БЕН... ВИЕ ЩЕ "ОТКРИЕТЕ" СКОРО ВАКСИНАТА! САМО ДА ПОУМРАТ ОЩЕ АФРИКАНЦИ, ДА СЕ РАЗДУХА ОТ СНН МАНИЯТА - И ЩЕ ПОЧНАТ ПРАВИТЕЛСТВАТА ДА НАЛИВАТ МИЛИАРДИ ЗА НЕЯ. ЕТО БРИТАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДАДЕ ПРЕДИ ГОДИНИ 5МЛДР. ЗА ВАКСИНА ЗА ПТИЧИЯ ГРИП. ТАКА СИ ИМ СТОИ НЕИЗОПЛЗВАНА! ИНАЧЕ ТЕ АНГЛИЧАНИТЕ СА МНОГО ПО-УМНИ И ВЕЛИКИ ОТ НАС!

Все още в Африка умират повече хора от катастрофи,огнестрелно оръжие или мизерия отколкото от ебола.Не ми се вярва вирусът да е някаква изкуствена разработка.Прекалено бавно се разпространява.Военните биха го направили разпространяващ се със насекоми или животни както и мутиращ.А това си стои непроменено от половин век.Просто сега мрът повече щото негърчетата почнаха да могат да минават големи разстояния за малко време почти без пари.Преди е било лесно-зарази се селото всички умират и болеста затихва.А сега - зарази се селото и утре всички са по самолетите с дестинация целият свят.

Пратете ни нас българите и ще ги "оправим"брикетите за 0 време!Първо -домова книга и паспорт на всеки!Второ -ОФ организация по кварталите!Трето-нещатни сътрудници-доносници които да слухтят и да донасят!За награда червена карта и вносни стоки за жената!Четвърто-лагери за "лечение" с еднопосочен билет и цигани "администратори"!Пето-задължителна манифестация всеки петък на живите за да изразят благодарноста си на управата!Шесто-работа на норма и опашки по магазините!Седмо- никой да не напуска родното си място и да няма право на собственост!Награда за тези които предадат най-много болни от ебола!!!Еболата няма да издържи 4 месеца!

нищо сложно, но тъпо! Ако дори една малка част от това, което си го изброил, го имаше сега у нас, нямаше да има: - нерегистрирани адресно престъпници; - квартални "организации" на наркодилъри; - "лагерите за лечение" щяха да са пълни с малолетни престъпници-гаменчета: - и т.н. Иначе схващам иронията ти, но е неадекватна на действителностите!

Доста съм озадачен от факта,че строителите в САЩ са дефицит и затова изпращат военни да строят.

Може "Ебола" да е бил военен експеримент и това сега да е "резултатът", но изпуснат от контрол. Може този проект да е бил финансиран и подготвен точно от държавите, първи откликващи сега толкова "загрижено" (примерно заради гузна съвест и страх от последиците). Но това са само хипотези - може и да са грешни...

Елементарно, Уотсън ! На строителите не можеш да заповядаш да отидат в някаква кочина и да строят болници, а на военните МОЖЕШ.

елементарно е за елементарния!По-умния схваща за какво става дума!

Luna0102

Човека сигурно е строител и с готовност би отишъл да строи даже без защитно облекло. Защото строителите ебола не ги лови, поне българските и той с готовност ще отиде там.

Край нас засякохме три "МУТАФИЦИРАЩИ "същества които бяха обсебили собственици на ресторант след няколко дни засякохме други три в автомобил пристигащ от Плевен.засега проучванията са че все още трябва нови джиесем уплътнители вече внедрени в нападнати страни за да се направи порази у хората тука..иначе опити с подобна мутафицираща пораза дали добри резултати при "БОйко Борисовите "пожари преди години/след принудително увреждане на околната среда с включени фарове вкл с режещи скенери през знойното слънчево лято...облъчват обемно гниещи дънери и после ги подпалват с пробиви през пространството

Туй, ако не е опит за майтап, работата е доста сериозна.

Подкрепям колегата! Нацията с най-много психически отклонения на глава от населението сме. С най-голяма степен на депресивност и с най-много самоубийства!

humfry

"Вирусът Ебола. По оценки на ООН за справяне с епидемията са необходими поне 1 млрд. долара" Ами ООН е бедна организация, в която членуват бедни страни. Друго си е да харчиш милиарди за армия, военни конфликти, въоръжаване, вместо за наука и здравеопазване. Човечеството винаги е било такова, такова и ще си остане занапред.

За Майдана имаше някакви си 5 милиарда долара, но за ЕБОЛАТА се стискат. Това означава, че процесът започнал в България с редукцията на населението ще се разпространи под различни имена и в останалите страни. Заразата "Регион Тракия", налази за утрешен референдум Шотландия. Тексас и той също иска да се цепи от СЪЮЗА... Проблемите пък на Обама ще ги видим след 2 седмици, когато започва новата 2015 финансова година на САЩ.

Потърсете в гоогл Концентрационните лагери на САЩ, ФЕМА. Има реални снимки на складирани стотици хиляди пластмасови ковчези. За чий к...р са им?

А как се гние в пластмасов ковчег?!

на кой му пука?

АМИ, НАЛИ ТОЧНО ТОВА, БЕ ЦЕЛТА НА ОБОНГО.ХВЪРЛЯШ НЯКОЛКОСТОТИН МИЛИОНА ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРОИЗВОДСТВО НА СМЪРТОНОСНИ ВИРУСИ,МРАТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ,ЗАПОЧВАШ ШИРОКОМАЩАБНА АНТИВИРУСНА КАМПАНИЯ С АНГАЖИРАНОСТ И НА ДРУГИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДЪРЖАВИ И СИ ВРЪЩАШ ИНВЕСТИЦИЯТА МНОГОКРАТНО!100% ЕФЕКТИВНОСТ.......ФАКТ!

Факт само в главите на тъпите русофили който и ябалка да падне от дървото ще обвинят запада. Факт е нещо доказано което всеки може да оровери а не бращолевения на пенясало псе.

МИЛИ МИ МУНЧО,ОПИТАХ СЕ ДА СХВАНА РУСОФИЛСТВОТО В КОМЕНТАРА МИ , НО ЯВНО ТВОЯ МИЛОСТ РАЗПОЛАГА С МЕДИУМНИ КАЧЕСТВА , ДОСТОЙНИ ЗА ЕФИРА ТV ПЛАНЕТА! ЗА НЕПРОСВЕТЕНОСТА ТИ ПРОЩАВАМ! "МАЙКАТА ЗЕМЯ ЗАЩИТАВА СЕБЕ СИ С ПРИРОДНИ КАТАКЛИЗМИ, ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БЕДИ СМЕ ВИНОВНИ И ОТГОВОРНИ САМО НИЕ ЧОВЕЦИТЕ" ПЕТЪР ДЪНОВ--АКО ТИ ГОВОРИ НЕЩО!!!

ЗА русофилистичната сган да поясня. Ваксината не лекува, а предпазва, макар и не винаги. Ако някой е разработил изкуствено вируса на Ебола, то той има и ваксина. Засега единствените които се похвалиха с ваксина са --- руснаците. Лечението вече е нещо съвсем друго и там единственото лекарство е американско. Та руснаците могат само да унищожават, но не ид а помагат и спасяват.... Е помагат като става въпрос за изтребление.

Дотук ясно. Ама, как мислиш ти като сведущ. Кой има интерес да заразява с Ебола в Африка, покрай петролните полета?

Логиката ти е желязна. Но, доколкото си спомням, има не един и два АМЕРИКАНСКИ филми с този сюжет. Как ли са се сетили за твоята и на руснаците гениална идея? Напр. Том Круз изпълнява "мисия невъзможна" и спасява света от смъртоносен вирус, пуснат от лошите, като открадва и ваксината им. Нямам спомен за съветски и руски филми с подобен сюжет. Те пък все ни разказват как воюват и загиват в отечествени войни срещу нападнали тях и света хитлеристи. "Кой какво си знае, това си бае" - е казал мъдрият ни народ.

Гергине! Веселинчоо! Направи си труда да прочетеш колко българи са избягали преди правителството на Борисов!Еболата, с която ви е заразил Станишев наистина е неизлечима, и все някой ден ще ви ЗАТРИЕ!!

Мятата се две термоядрени бомби и край на епидемията така или иначе тези хора ще умрът.

Ама ако може американците да ги метнат. Нали? Да не ги мятат руснаците. Те добрички. Те си се скатават.

Проста и действена система - заразяваш с Ебола, където ти трябва и "лекуваш" с термоядрени бомби. "Решително", по американски.

Смисъла на внушението, е че военните решават проблеми дори извън тяхната сфера, за разлика от неефективната международна общност. В смисъл така и така сме най-инциативни, я вземете ни дайте цялата власт да оправим света.

Ще ни предложиш твоето джипи или да си ходим при нашите :)

Катя

Мога да ви препоръчам много добър психиатър.

Cтoлюбoвъ

Препоръчайте ми вече, че станахте много докторите, които поставят диагнози от разстояние. Благодаря ви за загрижеността!

Доктор Борисив, мед.систра Цачева и санитаря Цветко ще вземат властта и еболата ще побегне от тук, както хилядите българи, кой как може, защото тук не се живее вече ! Гергин Веселинов

Долни руснаци ей - праят се на утрепани, а измислили ваксина и сега объркват цялата операция.

Не васкина, а самия вирус са отгледали преди да го пуснат в Африка руснаците. а ваксината я няма.

Как да няма бе. Итер-тасс тръбеше като откачен че имали ваксина... ама сега нещо дадоха заден и не им се чува гласа.

Значи лъжат, като заявиха, че имат изпитана ваксина! Абе, долна работа ей!

и всички беди по целия свят сте виновни вие американците проклетници

ех на брикета началниците от групата биделберг така са му наредИли да говори .

Просто няма начин да не потекат сълзите от подобна новина сутринта. Имаме опасна епидемия, срещу която Обама изпраща ... военни! И тая Ебола да не вземе отведнъж да мине от Западна Африка към Северна, да ги понастряска тия дето се бутат за Южен поток с посторените за борба с еболата военни бази и разположени сухопътни войски....

нека по бързо се разпространи заразата много палач станахме на земята и комунисти путлеристи се навъждат доста напоследък нека оредеят малко редиците

А! Ей това е истински "демоНОкрат"! Не като Обамата, да го усуква, да се прикрива...

За твое съжаление болестта не подбира и ще има най-много жертви в най-големите градове, а не както ти се иска в Сибир :)

Ясно. 3000 военни са изпратили, а след въздушните удари върху страните които не са контролирали еболата, всичко ще се реши по американски

Щатите си търсят поводи за военно "присъствие" по света. Ако не намират си създават такива поводи. Ако трябва с вируси, ако трябва в "защита" на демокрацията, ако трябва в "защита" на американските граждани... Бе "умеят" му много да си намират, създават и измислят поводи.

Още преди две седмици руснаците обявиха, че имат действащо лекарство, но никой не ги отрази. Между другото ако се наложи карта на разпространението на болестта и нефтените залежи в Африка се вижда подозрително съвпадение ;)

ми то руснаците по принцип никой не ги отразява :))) най-вече лъжите им :))) освен безмозъчните русофили :)))

Най-лесно е да се изпробва лекарството, после да се реши работи или не. Май е по-важно да го разработи западна фирма и да текат парички. А за лъжите дори хората на Запад вече не вярват на правителствата си и това се вижда от спада на рейтингите на държавните им глави.

Естествено, че руснаците имат лекарство, на ли те разработиха Еболата още през 70-те! Няма по-велики от руските бактериолози!

Дали пък руснаците са го разработили, а?

"Налице серум срещу Ебола. Всички права на лекарството принадлежат на правителството на Съединените щати..." "Руските лекари пристигнаха в Гвинея да се бори с вируса Ебола."

лоши са лоши са хамериканците айде лягайте си спокойни

Ще пробвам малко с черен хумор: Американците и във филмите, и в реалността, винаги побеждават злото с бомби. Така и така са почнали с джихадистите, защо не бомбандират и лошата ебола, която е излязла от границите на ума на американския президент?

То хумор, хумор, ама толкова са ни заголени задниците, че чак да ти се дореве. Същия този Обама се взе за Господ на Земята- ще почне ли войната с Русия, и ние ще светим в тъмното покрай оръжията, където ще използва. Пак и от другата страна се задейства- Еболата е добър метод за намаляването на популацията на човечеството.

Браво, Обамама ти! Само така! Само това е начина да се направи и световна война и световна епидемия! Действувай! Колективна сигурност! А къде е НАТО?

Вие продължавайте да заливате България с бежанците, а като се опъваме, ни се карайте, а от тук те ще плъзват по Европа- със СПИН, ебола и извратената си представа за това, кое е правилно и кое грешно. Продължавайте, господин Обама, да сеете мир по света, като раздухвате войните, а после европейците ще гледат видеата с рязането на гърлата и това ще става толкова често, все едно да чуеш добро утро. Ах, как приказките на Обама имат точно обратното значение на действията му, но затова пак е удобно, печелившо, заумно- политическо!

Обонго го е страх за брачедите си

Братовчедите му, по майчина линия, са на сигурно място в САЩ и Израел.

А защо вместо военни не изпратиха лекарството, което откриха . Вярно, че още не е тествано докрай, но се доказа, че лекува . Освен това, ако алтернативата ти е да умреш, ще предпочетеш до участваш в тестването му . А и африканските държави официално помолиха за това . Май на някого не е изгодно да продава това лекарство . Парите сигурно не са достатъчни .

Не са приключили експериментите явно. Превърнаха региона в опитен полигон.

Бъркаш се, колега. Американците изпратиха ZMapp, но лекарството е с колеблив успех. Така или иначе през август са свършили направените количества. В крайна сметка това не е аспирин и явно се прави трудно и скъпо. Аз обаче не чух за лекарство от Русия или каквато и да е помощ о т тях.

Четеш избирателно, затова. Руснаците откриха лекарство, действащо, но не е минало докрай всички изпитания. Но видимо ще е по-успешно от американското.

Kакво лекарство от русия? Там само бомби изнасят, а и кавото изкопаят от майката природа. Полза за науката - 0.

Няма страшно...Американците са гении при действия в такива стряскащи ситуации... Гледали сме го по много филми на Холивуд...

Вие е създадохте както и спина мръсни американци. Където се намесите само смърт и разруха се появяват !

Руснаците са създали Ебола.

Естествено че ще излезе. Ако имаха желание да я овладеят щяха да са забравили за проблема.

Няколко книги за края на света, започват по същия начин.

От новината стана ясно, че мръсните Американци начело с Обонго са пратили пари и военни в Африка. А къде е другарят Путин в цялата схема. Предполагам ще засили организацията ДРИСК като добави и Африка и ще стане ДРИСКА.

Преди, около месец Русия, официално обясни, че разполага с тествана, ваксина, но отговор не последва, тъй че, смятам е ясно, каква е възможната процедура за използуването и.

Къв отговор бе кретен? Пращат лекаривъв Африка и почват да ваксинират. От къде знаят че е "успешна" май доста дълго са се занимавали с Еболата за да стигнат до "ваксина". Само че ваксината не лекува, а точно се прави за предпазване от заболяване. Ако някой е разработил изкуствено Еболата, то той е разработил и ваксината.