САЩ изтеглят 33 000 войници от Афганистан

Президентът на САЩ Барак Обама обяви, че ще изтегли 10 000 войници от Афганистан до края на тази година и още 23 000 до лятото на 2012 г., предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - САЩ изтеглят 33 000 войници от Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чичо Сам демократизира талибаните и си отива ли? Ееееее браво браво чичо Сам аиде отивай сега и Иран да демократизиаш че после ще мислим каде да те пращаме .

До пет десет години цял Афганистан ще е онтово талибански.

дори и безбански да е след 10 години, ако продължава да отглежда мак - хамерикосите и техните господари ще са спокойни.

Не е толкова трудно да минеш за миротворец след като предшествениците ти са ти оставили толкова каши.Афганистан си остава костеливия орех счупил зъбите на не една лакома световна сила.Интересното е дали не става въпрос за прегрупиране на армията и подготовка за нова още по-голяма акция ,отдавнаа чертана и обмисляна от стратезите на Пентагона и оръжейния комплекс

Изтеглят войскарта защото отдавана там набутаха да контролират частни армии. Много по-изгодно им излиза.

Изтеглят от Афганистан и Ирак, вече е време някои хора да се усетят.........Да се готви ИРАН !!!!!! Такъв ще е следващият ход.

И аз много искам да ударят Иран,Северна Корея,или Сирия...ако може и трите едновременно даже!Де този късмет...е тогава ще гледате такъв американо-западняшки резил,че знае ли се!...Тогава ще е наистина"началото на края"за"великите"Западни демокрации!...Но за мое съжаление самите американци и западняци много добре си знаят че са"гола вода"и не смеят да рискуват...големи са шубелии!...Той, този циганор Кадафи и бедуинчетата-камилари толкова здраво им се опънаха...та Иран,или Северна Корея.

Шматките се прибират!Видяха,че са безсилни да направят каквото и да било и си свиха знамената!

Не, просто са си набелязали друга държава, защото в Америка няма какво да ги правят толкова хора безработни..."Тотото" ще покаже кой е "късметлията"...

Ей,червен сопол,я си прибери учебника по научен комунизъм и не пръскай простотии!

...ще те погребем с почести и покрит с американското знаме!!!

Във Виетнам американците са убивали на всеки един военен виетнамец - по трима цивилни. Във Виетрак и във Виетганистан, американците утрепват на всеки един военен - по четирима цивилни. В Югославия при бомбардировките, на всеки един убит военен се падат по пет цивилни. В Пакистан, при бомбардиране с безпилотни самолети, квотата е вече един убит военен към десет убити цивилни. Сигурно така ще бъде и в Либия. Ако застреляш човек в САЩ, ще те осъдят на смърт. А ако застреляш цивилни граждани, не американци, извън САЩ, ще те наградят с орден.

В повече от половината щати смъртното наказание е забранено, какви ги плещиш? За другите глупости бих ти предложил да провериш съотношението на загиналите военни/цивилни през ПСВ и ВСВ. Между другото, при съветската окупация на Афганистан това съотношение е някъде между 1/20 до 1/65. Голямо като всичко руско, нали;)

Даваш ли си сметка че при двете световни войни съотношението на загинали цивилни и войници е под 1 към 3 през ПСВ дори е 1 към 1. А днес разполагаме с толкова техника и изчислителни машини и все пак бомби падат по сватби и погребения.

Американците оценяват стойността/живота/смъртта на един техен войник на около 1 200 000 долара, немците на 1 200 000 евро. Докато компенсацията, която (немците) плащат за убит цивилен в Афганистан е 4 000 евро. Между другото вече се предлагат по 30 000 евро на талибан, който реши да премине на другата, нашата, страна на фронта.

...за да ги пратят в Либия и Сирия...

Задачата им е изпълнена. Производството на наркотик - възстановено още преди 9 години. Не се очаква смяна на правителството, което отново да прикани към унищожаване на маковите полета, Една трета част от американския контингент може да се върне (къде ли ще ги препратят - дано да не е близо до нас).

И нашите да се изтеглят оттам

И нашите ще се изтеглят от там, но дано да не е на третинки Днеска от тоя третинката дето останала по-цяла утре същото със другия и т.н. Нека правителството да поизчака. Все пак погребенията ще ги плаща народа, а не управляващите

Атентатите от 11 септември 2011, а? Журналистите сигурно са част от терористична мрежа и чрез тези на вид невинни новини предават информация за готвени атентати :)))