Коментари - Министър Добрев: Банско се задушава | dnes.dir.bg
назад

Министър Добрев: Банско се задушава

Курортът Банско се задушава и е достигнал своя максимален капацитет. Трябва да се предприемат необходимите стъпки, за да се развива като световен курорт, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Обратно в новината

Коментари - Министър Добрев: Банско се задушава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези хора нямат ли душа? Нима парите са способни да им унищожат мозъчните гънки? Толкова глупости за 22 години сториха.До кога ще им позволяваме да ни унищожават като народ?

От къде на къде политическото ръководство на един град, а дори и на един Парламент може да си позволи да генерализира, че представлява целия народ и въпросния зелен рекет не е ли част от народа?! И каква е тази страна, в която управляващите наричат опазването на околната среда и природата рекет и организират и протести против него? Пирин не е само на Цецка Цачева, нито дори само на Община Банско, Пирин е на всеки един от нас и затова ние трябва да го пазим и съхраняваме за следващите поколения. Освен това против кое решение протестира Цачева, защото както е разбрала добре всички видове държавни институции се управляват от собствената и политическа сила. И още нещо нека не се опитва да прави елементарни политически акции, защото не съответства на поста, който е заела, защото Народното събрание представлява всички избиратели, а дори и те да са зелен рекет.

Абе, таквоз министърче не сме имали. Колкото са му дебели бърните, толкоз му е тънък мозъкът. По-скоро му отива да рине в обора, колчем да се изхожда по въпросите. Зарад тез пусти мангизи разруши и малкото индустрия, па сега и природата в БГ... Въобще, колкото по-близък им е краят, толкоз по-алчни и по-нагли стават гробарите, пардон будистите.

Ей, кръв ще пропикаят да услужат на Цеко, то не беше мрънкане, не беше чудо! Абе министре ти не разбираш ли, че и да му дадете на Цеко да изрие Пирин, накрая сам ще се съсипе, ама ще си съсипе и банката, пък тя не е малка - заради една лигавищина може такава каскада от тъпотии да стане, че всички да го усетим. Да не говорим, че заради тоя безсмислен експеримент ще си съсипем хубавата планина ...

деер

Ела да видиш елитният Слънчев бряг!!!!! Разраснал се е и е притегателно място на пияндета, прошляци от западна Европа и еврейски скрънзи!Руснаците са най-елитната клиентела.....

В туй Банско големи врътки правят. На кабинкате се трупат хора, щото горните влекове не работят заради силния вятър. Пистите изобщо не ги обработват през дена и народа се трупа в долната част на съоръженията. После викат Плевнята и Боко да се оплакват, че им трябва втори лифт.

САМО БАНСКО ЛИ???? Пампорово, Боровец, Врачанския балкан - те не са ли обекти на туризъм? За Витоша - ще говорим, след като уредите далаверата на ЮЛЕНа в Банско. Дотогава няма какво да се хабим!!! Пък ББ, ЦВЪЦКО И ЦЕЦКА са поставили задачата на първо място!!! А какво стана със залесяването преди рязането на дървета? Или Миро Мършата ще подписва пак със завързани очи!!

Малка лъжкиня е това министърче със съмнителна диплома от американски вуз. 540 са хотелите на Банско, градче с население под 10 000 души. Презастрояването там е повече от плътно. Пожелавам на всички алчни селяндури от това градче, а и изобщо да не се бавят, а да се заселят завинаги в Аид. Колкото по-скоро, толкова по-добре.

Юнакът бързо се научи как се пълни джоб !

Банско умира понеже кмета е от Герб,и гледа само да прибира ,а за турисма не прави нищо!При краваров беше друго!

Предпочитам Австрия бред Банско. И там има опашки на лифтовете, е и? Проблемът на Банско не са опашките или липсата на писти, а несъществуващата инфраструктура, голямото застрояване, мръсотията, гадното обслужване. Е такова чудо в Алпите няма.

Местен съм, от това което коментираме помежду си банскалии, картинката е доста по-различна от това, което се изкарва пред обществото.... Най-лошото е ,че бутат все напред факта, че банскалии искали това-онова , а то въобще не е така... Всичко е плод на една една групичка, които скрили се зад думата "банскалии" прокарват частни интереси на много тесен кръг хора, капиталисти, и въобще не ги е еня за нормалните хорица. Не знам дали ви направи впечатление, но на протестите, които бяха, имаше няколко банскалии и една тумба помакини, които работят за Цеко и му чистят пистите лятото от камъни... както чух са се явили след обаждания "нареждания" от хора на работодателя им. Това мога да ви кажа не е Банско и банскалии.... Действително се обслужват много тесни частни интереси. За капак на всичко ни шибнаха и една синя зона (на 10000 човека град), това да не е Ню Йорк, блокираха напълно града и страшно неудобство за нас, местните. Да не говорим, че не е ясно къде отиват парите от тая синя зона, не може и да не ни убоде очите факта, че шефът на новосъздадената фирма "Паркинги и гаражи" е пишлеме 83 набор, кара последен модел мерцедес S класа, дали нашите пари не отиват за бензин на тая ламя?!?!?!?!?!?!?!??! Абе....., дебела работа....

Забравих да кажа и за достата негативи, които берем... като се затопят пролет снеговете, цяло банско се натръшка от вируси, защото всичките мърсотии изпускат в реката, да не говорим, че и плащаме най-скъпите данъци, защото уж сме категория 1, абе не ми говорете бе, ядем го дебелия а казват банскалии това, банскалии онова....

Адмирациикъм Вас! Знам, че банскалии много добре знаете за какво става въпрос и знаете как да пазите планината! Вдигнете се на протест, за да се види Истината, а не тази, която ни представят - ето банскалии протестират, искайки нови писти и лифтове - платили на 20 човека да стоят на пътя! Вдигайте се, Вие сте най-потърпевши от тия шибани Мутри !!!

Tуризъм не означава само СКИ! Ако някой е ходил в Австрия ще знае на колко метра надморска височина са им пистите - те са над нивото на горския фонд, да не говорим, че сезонът там е почти 6 месеца. Простор между хотелите, красота на архитектура и подредба. Тук просто няма условия за толкова мащабен ски туризъм. Заслужава ли си да се съсипе природата заради 2,5 месеца ски??? Ако онези хора имаха малко акъл, нямаше да им пука единствено за бързото забогатяване, а щяха да помислят как тази уникално красива природа да е атрактивна за туристите в 12 месеца от годината! И всъщност туристите започнаха да избягват Банско заради безумната бетона атмосфера в самия град! Също така вижте празните хотели пльоснати по полетата, ами не им се ходи на такива места на туристите и на мен не ми се ходи! Дори в Сърбия е по-приятно от Банско!

Туристите бягат от Банско защото персонала по съоръженията пуши. Пистите се обработват само нощем. Освен това Боровец и Пампорово са празни.

Напливът от туристи може да бъде разреден като се спонсорират нови писти и съоръжения по други планински местности в БГ. Така ще има поминък и работа в райони с мн висока безработица. Обаче целта явно е приходите от всеки зимен турист в БГ да падат в алчната паст на Юлен и лобиращите за тях продажни политици. Тоя министър видимо нищо не разбира от ефективна икономика, но много добре е запознат с обслужването на монополни интереси.

курорта се задушава, защото тупазите от ъулен не предоставят вузможност на скиорите нормално да си купят карти. на бундериза има едно отворено гише и опашка от 200 човека сутрин в 9:00. пистите са суответно празни *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това се получава, когато връзкарчета без умения правят "бизнес".

Абе я раздуй как намали газта с 20% а сметките се повишиха 100% ти си за вързване бе пъхльо...........................и още как одра ВЕИ сектора с 40% а печалбата на ЧЕЗ е 240% а народа плаща двойна сметка???????????????? по-голам лъжец си от тиквата

Г-н Министре,надали сте пропуснали,да се запознаете със ски туризма в една прекрасна,гранична зона между Италия и Швейцария.Там има много писти,курорти,малки градчета и селца,предлагащи ски,храна,подслон и забавления на всички,според джоба им.НО,най-важното е предварителното планиране.Легловата база дава възможност,всеки дошъл с колата си,да има парко-место.Да се пързаля от сутрин до вечер,стига да иска,без да виси на опашки.Да се нахрани по-бързо или по-бавно,според вкуса си.В родното Банско,което се превърна в един суперскъп,селски курорт,където НИТО ЕДНА ЦЕНА не отговяря поне малко на предлаганото качество,такова планиране няма.Застрои се всичко възможно,даже и върху каменяците.Банскалии,опапаха паричките от продажбите на земя,вживявайки се в ролята на доживотни тузари.Да,ама не.Сега са се прицелили в горите и планината.Начело с гербаджийският си кмет.Кой ли от висшето ръководство на ГЕРБ не отиде там-хоро играха,песни пяха,на "протести"бяха-явно,ще го строите.И ББ е за.Щом Той е "ЗА",ЗНАЧИ Е РЕШЕНО.Останалото е замазване на очите на инаковярващите.Поели сте някакъв атгажимент към някакъв си ваш,"стратегически"инвеститор в района.И нищо няма да ви спре да го изпълните.Останалото е лъжа.

А кой ще им построи малко улици до новоите хотели а ?! Лятото прах и не може да се диша , зимата само с джип и то 4х4 може да се стигне до тях !

продавачът на гащи и анцузи от Димитроврадския битак пак се обади на ръка...

От цялата патаклама ще се нагушат само собствениците на лифтове (Юлен?), а за 8-те хиляди банскалии (то това май идва повече от 100 % от населението) ще остане само купчината тор от туристите и един гол склон, та да ги давят пороите. Аз познавам доста банскалии, които не са на мнението на тези, които комсомолско подредени протестират пред бТВ-то.

Банско се задушава от фирмата монополист Юлен, която убива всякаква конкуренция с помощта както на общината, така също и с чисто криминални методи. Това е истината, настоящия дебат е за отвличане на вниманието, защото собствениците на Юлен "спонсорират" всички правителства през последните 15-20 години - НДСВ, Тройната ламя и ГЕРБ. Единственото странно е, че всички го знаят, но никой не говори публично за това. Това се казва робска психика.

.....ЗА КОЛКО ЛИ?

точно в десятката

Трябва да се довърши идеята:Боровец-тунел под Боровец-път до Банско и още лифтове и писти в Банско .Газификация, забрана да се горят въглища и дърва,за да има въздух за дишане,а тия-еколозите, до крак да се изселят в Странджа! Това са подкупени мекерета от русия, за да се бъркат във всички добри намерения в България.

Да не забравиш и издигане на Пирин до 5 - 6 000 метра

Ами развивай и други курорти,г-н Масон Недоносен! Защо не направите писти в Берковица например. Ти и бандата ти окрадохте всичко от Северна България.

то и моя Раде, когао ми дойде с преспиване, и като прдне два-три пъти, за мотивация, па ме загрли, едва дочеквам до зоре! б.Тодорка.

Браво моето момче. За бакалавър по изкуство се справяш много добре. Давай така и могат да ти изфабрикуват и диплома по икономика.

" Заради липсата на втори лифт в Банско има отлив на туристи и скиорите ходят в Австрия, аргументира премиерът подкрепата си за изграждането на такъв." - Това е така, но не заради липсата на писти, а заради далеч по-ниските цени и по-добро обслужване. А писти, при тази надморска височина (като в Банско) и на южен склон няма никъде другаде.

Това момченце, като е толкова умно и толкова образовано и един не особено интелигентен човек казва, че само на него има доверие дали ще успее да се сети,че може да се стимулира и друг бизнес. Дали момченцето може да разработи темата за производство на българска електроника. През соца дори и такова министерство имаше - на машиностроенето и електрониката. Една такава идея да осъществи и пак ще ги избират а те само след простаците -сервитьори тичат да търсят обирджийски методи и рекетьорски подход. В действителност момченцето нищо не може, дори и да спи в кашони. И никой от тяхната кохорта не може. Иначе да са го направили.Толкова им се услади властта, че на всичко ще са готови. Но им издиша откъм акъл. И затова се специализират в простащината...

Колкото и да не искате това ще стане! Та нали Банско е в България и трябва да има втора кабина,защото не забравяйте че той храни много хора,които ако не се лъжа са българи. Така че можете да си плюете много ....но типично за българина.....когато аз съм зле всички трябва да са зле.....приятни нерви във форума!!!!!!!!

Нервният си ти - изсичането на горите също ще храни много Българи ... но само тях и само докато ги изсекат ! За децата им кще останат труповете на дърветата и спомена за егоистите, които унищожиха природата !Ограничените селски мозъчета не проумяват факта, че гората не е тяхна, че след тях също има поколения, които ще искат да имат зеленина и гори и че природата вече е достатъчно бетонирана, за да се продължава по този начин . Това правителство ще ви свърши работа - те са най-големите лобисти ! Но няма да са вечни ! Затова побързайте, преди да сме ги измели от властта !

Оооо, заблудени, пистите на Банско не хранят много хора, а захранват банковите сметки на мафиозите (с много приятели във властта) от Юлен.

Банскалии смятат, че цялата планина им е лична собственост и човечеството дава мило и драго точно при тях да кара ски и пилее пари... Алооо! Хайде малко по-скромно - планината не е бащината ви нивица и дедовите ви картофи!.. Планината е на България. Преди 20 г. бяхте като Берковица, че и по-зле, сега насита нямате и гушките ви излязоха пеликански. Световен курорт! Дадоха ви едно копче, вие искате балтон да му пришиете.

МАЛКАТА МУТРИЧКА ДЕЛЯНЧО, СИГУРНО И ТОЙ ИМА Я ХОТЕЛ Я АКЦИЯ В БАНСКО, ИЛИ ПОНЕ МУ ОБЕЩАЛИ!

1. В Банско протестират и блокират пътищата служителите на Юлен срещу 20 лева 2. За банскалии келепира беше от продадените ниви. 3. В момента и при два пъти повече туристи и при 5 лифта банскалии няма нищо да усетят - мина времето когато квартирите под наем докарваха по нещо - сега хотелите си стоят празни - някой дори са затворени целогодишно 4. В региона не остана ни едно предприятие и хората нямат работа - тези дето се срещате с тях по механите - не са банскалии. Целия персонал е приходящ.

Прав си.Онзи боклук на снимката,дрънка глупости. Ако цифрата на заетите в туризма е 20-30% (който не е целогодишен ),а във високотехнологични заводи и фабрики е 60% (целогодишно)икономиката и на Банско ще е наред.

Аз се задушавам от министър Добрев. Мога ли да го съдя за неимуществени вреди?

Дали Банско или Несебър, Слънчев бряг,Созопол навсякъде се задушават тъй като са строени по един тертип. От мутростроители в стил мутробарок без места за паркиране , без улици нормални , без инфраструктура и др. Пистите им малко не хотелите са Ви много. Га садехте картофи между камънака не ривахте сега що ривете.

"Министър Добрев: Банско се задушава" Ами тя и България заприлича на Голяма Задушница...

Като се задушава,ами пробийте си едно тунелче да ви духа!

Банско колкото и да се напъва не може да поеме повече фекални води от туристите или рискуват да се да си удавят в чужди л...

Така ставаше преди време в с.Кранево, Варненско, през лятото. Строиха, строиха и после....леле-мале целия център във фекалии!

"Задушава се" ама се и нагушва за 4 месеца да си живее както трябва останалите 8 месеца а останалата част се задушава 12 месеца...

ХАИДЕ НА ХОРОТО

Абе що цялата държава се грижи за бизнеса в Банско,като той е изцяло частен ? Пълно е с места,които също се "задушават",но там нищо.

Правилно го е казал. Не ми е приятно да чакам за бавния, скъп и скапан лифт. Не искам и да си търса по 10 минути паркомясто. Нека първо се направи като хората това, което има, пък след това да мислим за нови неща.

БЕРКОВИЦА Е ПРЕКРАСНО МЯСТО ЗА СКИ СПОРТ!!!! ЕЛАТЕ В ТОЗИ КРАСИВ ГРАД!!!!!

Ще дойдем разбира се. Скоро ще направим една екскурзиика да видим за какво става въпрос. Дано имате готини чалготеки.

ИСКАМЕ БЕРКОВИЦА ДА СТАНЕ ВТОРО БАНСКО !!!!!!!!! ИСКАМЕ ЛИФТ И СЪОРАЖЕНИЯ!!!

И Карлуково.

БЕРКОВИЦА Е ПРЕКРАСНО МЯСТО ЗА СКИ СПОРТ!!!! ЕЛАТЕ В ТОЗИ КРАСИВ ГРАД!!!!!

Трябва да се предприемат необходимите стъпки, за да се развива като световен курорт - т.е. да се разруши презастроеното?

Този пък недорасляк ще развива световен курорт. Ми вземи им направи първо една световна висока планина, после им пусни една световно широка река и тогава лесно ще стане. Ама Бойко е взел едни пари и сега трябва по трима министри да ходите да мажете

БОЙКО,ЦЕКО МИНЕВ ТЕ ПРИТИСНА И СЕГА РЪЧКАШ ЗА БАНСКО !! НЯМА ДА СТАНЕ ! ДА,ОПРЕДЕЛЕНО В АВСТРИЯ ИМА КАЧЕСТВО И НОРМАЛНИ ЦЕНИ,А БАНСКАЛИИ СА СТАНАЛИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО АЛЧНИ И ПРЕДЛАГАТ НИСЪК СТАНДАРТ !

Тези алчните не са от Банско. Един банскалия няма забогатял покрай Банско. Всичко е "външни" хора.

Уф, тия алчни банскалии не вдяват, че отливът на българските любители на зимните спортове ходят да карат в Австрия, не защото курортчето им е препълнено, а защото там картите са мноооого по евтини. Лично на мен в Австрия ми излиза по-евтино барабар с пътя

Красавецо, защо ми открадна визията ;-)

Стига ма, аз го искам тоя мЪж ;-)

Задушават се мутрите в Банско, печалбарите и цялата бакалска пасмина. От алност ще се насерат. Окепазиха Черноморието, изсякоха горите, нацвръкаха кочини в забранените площи в градовете, и пак драпат за още! Болна страна, хунта на власт, диваци пред очите ни, кафяви подстрекатели - това е демокрацията ни днес.