Стотици хора излязоха на протест срещу наложеното вето на Закона за горите

Протестиращи срещу наложеното вето на Закона за горите затвориха главен път Е-79 в района на Симитли при отбивката за Банско за 15 минути.

Обратно в новината

Коментари - Стотици хора излязоха на протест срещу наложеното вето на Закона за горите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Витоша има нужда от промяна! Трябва да има устойчиво развитие, за да се радваме на този дар, който е на 20 мин от София. Аз не мога да разбера защо така наречените "зелени" така скачат когато всъщност Витоша ски се опитва да помогне. Една голяма слабост на Витоша е че няма обособени зони за деца и начинаещи. Не случайно има толкова много инциденти. А и някой може ли да покаже нещо стабилно в момента на Витоша. Аз не смея детето си да пусна на лифтовете...как да се доверя на тези машини? Искаме промяна!!!

Моля, някой от администраторите да обясни какво точно не им е наред на постовете ни, че ги триете?

Аз продадох колата, щото ми е предимно разход и по-малко полза, но това по никакъв начин не ми пречи събота да съм на Витоша. Както и на хиляди, хиляди други. Единствената пречка да не отида зимата беше наглия рекет на Цеко Минев и послушанието на портньорите му от ГРОБ.

Що за глопости говориш?! Ако имаш проблеми с килограмите трябва да спортуваш. Ако са ти генетичен проблем и само със спорт не можеш да се справиш има стотици места в България, до които имаш лесен достъп с кола и после 1 часови пътеки за разходка. Това са местата с вече изградени пътища до тях и организирани за селски туризъм. Също има и диетолози и лекари. Заради това, че ти е трудно да се раздвижиш трябва ли да се унищожава природата?!

не задаваи тъпи въпроси- кои как и защо и кога ще спазва законите- я се застреляи...- или не знаеш , че законите се правят за да се заобикалят... тъпанар задръстен от някое ловечко село.... ходи си паси овците -щото като задаваш толкова тъпи и подвеждащи вупроси- вземи и ги задаи ги на идола ти- тиквата- тои пише законите под диктовката на оня тъп - доганя - и само те двамата знаят кои какво ще натрупа като милиони...- и не им дреме нито за народа ,,... нито за туризма .. иди питаи тях- като си толкова интелигентени любопитен ...

Ето го поредното безумие на българина.. Какво всъщност иска той?- мисля, че сам не знае.. :) Това е типичен ярък пример на манипулация на простите хора..

Тези пpавят .и си сметка,че като изсекат гоpите нито сняг ще има лвода също и туpисти==

+1. напълно подкрепям!

"А и кой би тръгнал да влага пари в лифт след като знае, че досегашния НАПЪЛНО ПОКРИВА сегашните ски писти" Този, който ще вземе комисионната от производителите на съоръженията. На него му е все тая, дали лифтът ще е на печалба и на загуба. Важното е да спечели фирмата производител, а комисионерът има за цел да продаде съоръженията. Не е в подкрепа на никакъв туристически бизнес този закон, както Цеко и сие се опитват да манипулират.

Обществено мнение-Твърдо Против Подаряването на България на мутрите=ГЕРБ ! На другият бряг-Организиран от ГЕРБ и мутроОлигарсите им кметове,Цв.Бориславова,Цеко Минев "Протест" срещу Протеста на така наречените Природата за хората и регионите" !!! Олигарсите, начело с жената на Б.Борисов-Цветелина Бориславова, Създадоха ГЕРБ,овладяха Всички власти в България, и сега създават "неправителствени организации,като Природата за хората и регионите", за да овладеят почти цялата Икономическата+финансова власт!! Ще Спим ли Пак,или ще им потърсим Сметката на МутроГЕРБ !?

Давали ли са 50лв за участие в протест срещу наложеното вето на Закона за горите?

Давали са! На 60 човека дадоха, на още 50 само обещаха, че ще дадат.

Уважаеми Дир.бг, колеги/жки и читател(к)и, в резултат на напоследък започналите главоломни удари (опити за кражба лични данни) от Трети/Външни за Дир.бг злонамереници/чки -- позволих си с каквото мога да потърся помощ от новосформирана Глобална Структура за Прозрачност. Та Имаме си нов Партньор! ... А за тези, дето се пробваха да се плобвът -- не знам дали отиване и на Луната би им помогнало да се измъкнат.... *

Не са стотици хора, а 50 човека! Законът "Цеко Минев" е поредния лобиски закон, с който една група ще съсипва природата, за да може лекетата да покарат малко ски с парите,които не са платили на работниците си! Лицемери долни- туризмът е безотчетен бизнес, в който хазарта,проституцията и наркотиците вилнеят на воля! Накрая на всеки сезон все остават работници,които също не са си взели заплатите. Това е съпорт на мафията, нищо друго!

Природозащитниците не протестират срещу построените вече лифтове, а срещу бетонирането на Витоша. Срещу новото строителство, което няма да се ограничи до 1-2 писти. Те ще повлекат цяла лавина след себе си. Който се съмнява в това, значи е надянал не чифт, а няколко чифта розови очила.

Ако позволите: 1.В Разлог безработицата е около 80 (осемдесет) процента, дори при `нормален` за последно време сезон; а)изчезнали са традиционни поминъци 2.Въздух/почва/флора/фауна (на база наскоро направени неутрални замервания) -Витоша е ужас (И то при практически нулев сезон! ); -Банско (долу в града) е ужас;-Банско (горе) е изненадващо добре, но-оооо ... това със свлачищата и лавините изисква допълнителен анализ; -Пампорово е мамсиджейс навсякъде; -Боровец тоже (Чак до Маркуджиците, че и оттатък.); ....за по морето, Русе, Силистра, Видин, Пловдив, София (и други) -- хич не звучи добре.

Без да са дали и стотинка за закупуване на новите горски терени, само инвестиция в новите строежи, и след това всички приходи в джоба. По тази същата логика аз дали мога да поискам държавата да ми подари за 30 години 500 кв.м. между два блока? Да направя един асфалтов път, да вдигна по средата една ограда и будка за бутилирана чешмяна вода, и всеки който иска да премине от единия блок до другия да е длъжен да си купи от моята вода и да ми плати такса каквато аз реша, че минава по "моя" път, терена на който ми е подарен от държавата в лицето на пожарната и милиционера. Мислиш ли, че това е справедлив, прозрачен и честен процес?

дам- мисля , че справедливо- но само ако си член или сиптатизант на герб-и ако изливаш парички в партиината касичка ... иначе -си просто - един от виждащите и разбиращите - какво преставлява герб-а всъщност... наи-наглите и алчни и безкрупулни политици които е имало в българия...

Само не можах да схвана идеята ти - какво пречи старите амортизирани 30-годишни лифтове да бъдат ремонтирани, или дори заменени с нови, и при сегашното положение на закона БЕЗ поправките. Никой няма да им пречи и сега ако пожелаят да ремонтират. Само че сега ще ти кажа къде е разковничето - собствениците на старите лифтове "извиват ръце" като заявяват, че НЯМА да реновират старите лифтове, ако държавата не ги спонсорира с БЕЗВЪЗМЕЗДНО отстъпване на горски терени за още повече строежи и по-големи печалби.

И какво става? "Гладни сме, ще изсечем горите". Егати логиката на милиционери! За пари и лапане са готови да направят от България пустиня. В която ще има само гербери- същите, които протестират под водачеството на депутати от ГЕРБ. Клакьори, платени викачи и псувачи, дебели и ояли се, накрали се и готови пак да крадат от народа си - това ли е протест на гражданите?! До един активисти на партията на бабаитите и мутрите, до един кметове, избрани с фалшифицирани бюлетини, до един наклякали до казана и наврели муцуни в меда - плюскат ли плюскат, до посиране... Егати демокрацията, егати властта, егати РПУ-то!

"Стотици" (всъщност не повече от 150-160 човека заедно с подкрепящите ги и пазещи 7-8 полицаи), срещу хилядите на Орлов (всъщност 6800 БЕЗ многобройната жандармерия и редови ченгели, които бяха още горе-долу толкова). Който е ходил на узичлище поне до 4-ти клас лесно ще направи простата аритметика. Кофтито за първите обаче е, че като свършат парите на спонсора, ще се приберат, докато вторите дори и с риск от арести и физически сблъсък с милиционерите на Цвъ, ще са на улуцата докато поправките в закона не бъдат напълно спрени и премахнати.

И аз бях на Орлов мост за да видя всичките така наречени "еколози"-наистина имаше около стотина нормални хора които се държаха като еколози и с нищо не нарушаваха реда но останалите......се бяха събрали(по скоро организирали) едни мутри и хулигани,повечето пияни или дрогирани(видя се по БТВ какви бяха) та хората си шушукаха,че това било мероприятие на младежкото БСП и най-вече на големия кукувец Курумбашев

Ние също бяхме там и знаем каква е истината. А ти, копеленце, даже и да си бил там, си от наглите провокаторчета, които също като Боко Тиквата мислят хората за овце. Няма да ти се уреди въпроса обаче. Номерата ви бяха дотук. Другия път като си на Орлов мост обади се, да ти се порадваме.

Много ми харесва пиеската - така драматургия досега не е имало. Депутатите на Герб опъват ластика, Президентът - добър, ББ - арбитър. Пък к`вото стане - може и да стане, а?!

На Орлов мост - тежко екипирани полицаи, конна полиция, изнасят, извлчват, арестуват "престъпниците", които блокират движението. На блокирания межународен път да виждате такова полицейско присъствие?

все едно, че гледам репортаж от бай Тошово време

Сдружение Природата за хората и регионите е организация на строителните предприемачи. Няколко приватизатора на бивши държавни активи. Кога, от кого и как е създадено? Името на "сдружението" е много показателно - "Природата за хората". Остава да се посочат хората - самите приватизатори. Хем откровено, хем може да заблуди. Дали жената на единия от въпросните приватизатори го е измислила, с този богат ПР-опит.

Горките роби. Изкарани са да протестират в защита на експлоататорите си.

Колко арестувани имаше на "протеста" на Е79?

Тия банскалийски и разложки цървули смятат че планината им е бащиния и могат да се разпореждат с нея както си искат. Изсекаха повече от колкото е нужно. Всяка нощ в гористата част на Пирин "пеят" моторни резачки. Няма държава, няма закон. Далавери. Има участъци, които трябва да се залесяват. Като ученици на средношколски бригади залесихме Пампорово. Сега е бетонен град собственост на Цв. Бориславова. Милиционерът KGB е в стихията си.

Цеко с неговите пари, послушни политици и купени журналисти само толкова ли може? да изкара 500 прости и тъпи селяни на протест? Очаквах повече...

Вече няма мутрета , а социални инженери като бащицата Тиквоний, лесничеи като Царчето, хидроинженери като Доган и Николай Вълканов и червени мухоморки като Серигей анд компания :)

Дали пък тези "природозащитници" от Орлов мост бяха водени от майката природа та изпотъпкаха всичко наоколо.Борци за природни красоти ама друг път.

Кое е изпотъпкано? Почти всеки ден се разхождам в района и не съм забелязал подобно нещо. Така че айде без лъжи. ;)))) Между другото, в ГЕРБ добре ли ви плащат?

А на теб сигурно добре ти плащат за такава дезинформация.И трябва наистина да си сляп за да не видиш това което стотици софиянци са видяли.И защо като не е изпотъпкано се появиха 20 човека да прерасаждат цветя.Май си на една туба бензин от София.

Изпотъпкани са цветята и градинките но ти си софиянец колкото и гея ви станишев-селяни докарани от партията ви на времето да налагате комунистическата си диктатура...или не беше така памперс смотан?

окж мшслшти, че мутраците ще ви дават мангизи, "може, ама друг път". Егати подкупните ганьовци. Грабенето ще е до време и кръгчето в което се въртим е едно. Робите са си роби.

Какво се наблюдава? Някакви лобисти, нарекли себе си "природозащитници", вероятно организирани от БСП и компания, протестират в София, на жълтите павета, за запазване на горите. Които, в това време са изсичани от цигани и бракониери и унищожавани от пожари. И, естествено, тия "природозащитници" ги няма ни8какви там при горите да ги пазят. Хората от планинските региони искат развитие - по примера на Австрия, Швейцария и Германия. Те също искат да има гори и си обичат гората - доказали са го многократно когато гасят пожарите и си пазят горите от цигани и бракониери. Така демонстрациите на някакви елементи в София, детоосновно бият журналисти и се наричат "природозащитници" е пълона демагогия - това, дето са унищожили катом цветя и трева около Орлов мост само показва че хич не ги интересуват нито природата, нито гората. Те усвояват някакви пари и изпълняват някакви политически поръчки, подобно на антиглобалистите с туристически уклон. И ако искат да докажат че не е така - да ходят да пазят горите от бракониери. И при пожар - да гасят, а не да с езанимават с глупости.

Бесней бесней дребно зло човече. Твоя герб е пътник каквото и да плещиш тука

То е видно кой бесней,само кхмерите доносници които си седят в хралупите и цапат терена,че така се прави политика от червените кратуни,те никога нищо позитивно не са казали и това им е философията а пък тиЕДРО ЧОВЕЧЕ,защо не изпълзиш от дупката си да те видим КОЙ СИ?

Точно мислех да постна "съвет" към протестиращите до отидат на почивка в Слънчев бряг и да надникнат в бъдещето, а ти си ме изпреварил... . Строителството по морето беше пране на пари и както е нормално, първите спечелиха. Вторите (и всички следващи) вече лапат мухи... . За съжаление, за обикновенните хора (и за мен:( остана само избора м/у Гърция и Турция... .

А Витоша може да поеме толкова, колкото може да поеме. И сто писти да направят, пътят е един. Задръстен. Та като стане ски-курорт, познайте какво следва. С какво ще се извозват скиорите, като няма градски транспорт, а лифтът струва мама и тате? Някой ще ревне, че трябват пътища и пак ще се почне...

Вече няма мутри а социални инженери като Бащицата Тиквоний, лесничеи като Царчето, хидроинженери като Доган и Николай Вълканов и обикновенни червенушки мухоморки като Серегей и компания :)

Това наистина е да режеш клона, на който седиш. Сега ще настроим бункерите, пък после ще му мислим. Като на морето. И после ще се чудим дали да ги бутаме, или да ги правим на кампуси. Да, ама студенти скоро няма да има в България... Тия, дето още не са свалили опинците, искат хотелиери да стават, и те да ходят да почиват на Бора-Бора с парите на пияните немски пубери и шведските баби. А какво ще остане след тях - не е важно. След мен и потоп!

Murry@

Защо при протестиращите нямаше "Засилено полицейско присъствие" както беше в София?

Kalin

Вместо да искат нови писти нови влекове да оправят старите и да ги модернизират.А и още нещо да направят цените нормални а не на принципа ден година храни!!!Защото богати туристи а зимните спортове са за хора с пари за съжаление не ходят в бетонни джунгли а търсят природа красота спокойствие а не пълчища и презастроени селца превърнати в........

Смех, господа, бутафорен протест предвождан от кметове и депутати, в стил деветосептемврийска манифестация. Поне да бехте направили един кордон, па да пуснете в сводката 15-тина задържани.

защо- задържани... нали ги извозваха с полицеиски камионетки дотам и обратно... сега и да ги арестуват ли- за това , че са ги накарали да правят насила демонстрации.. или срещу заплащане...- тия от герб напълно ми паднаха в очите- да дават народни пари- за да събират демонстранти в своя подкрепа... малиии- няма ли някои някога да им потърси сметка- за тоя които обещае ама се закълне пред бога - , че ще ги обеси-или вкара доживот в затвора- бих гласивал сто пъти,,,... ако ще да ме растрелят после ,....

Rosemary

Във Финландия селяните луди пари печелят от фото-туризъм, ходи народа да им снима мечките. А нашите селяни зорлем искат да обеднеят и да си дадат и малкото спестявания на олигарсите строители на съоръжения.

Ебаси скучната страна,отиваш и снимаш мечки ахахахахаха ти направо изби рибата!

Да, сигурно ти за пръв път чуваш, но това е бизес за милиарди, който изисква минимални вложения в добра логистика и толкоз. Другото условие е да пазиш природата такава, каквато е. Обществата на любителите на птици имат няколко стотин хиляди членове само във Великобритания. Да не говорим за онези, чието хоби е снимането на животни в дивата природа - готови са да отидат на другия край на света за едната снимка. Само че те не търсят бутафория, а естествена и запазена природа. За Финландия съм чувал невероятни неща. Ето ти и по евтин вариант - Плитвичките езера в Хърватска. Един час там и ще разбереш, за какво говоря.

Интересно по колко ли са им платили на тия протестиращи?Сигурно няма да е много тъй като парите са стигнали само за около 300 души.А защо полицията не е разбила блокадата на пътя и не е арестувала никого,или както е писал някой по надолу протестиращите са били карани на протеста с полицейски автобуси?

абе на банско ако искат и летище да направят. не искам витоша да е банско.

тап народ манипулиран от тапи, алчни и крадливи червени "бизнесмени", наследници на комунистическите обирджии на мандри и главорезите от белене, скравена, ловеч,...бадете проклети.

Rosemary

Аз съм българка и моят народ не е тъп. А главорезите от лагерите, щом не ги е осъдил човешки съд, Бог ще ги съди. Както впрочем и всеки според делата му.

"...манипулиран от тапи, алчни и крадливи..." Г-н emigrant, дразните с вашите писания! "Тапите" не могат да правят дуго, освен да запушват бутилки! Ако сте си забравил езика, или се срамувате от народа си, по-добре не пишете тук!

Ти си "тапа"! Стой си в бутилката по.добре... .

Браво,подкрепям протеста!Туризмът е единственото нещо,което можем да продаваме на запада,а гората е прекалено голяма за да окажат няколко писти въздействие върху околната среда,а и не по-маловавно ще има инвестиции и нови работни места!Бойко,не се подавай на комунистически платените "еколози"!

Paзyмъ

Невежи, алчни селяндури.

rosen

с тия протести вървим на добре. като гърците ,всеки ден излизаме на улицата и ще се оправим

Ал

Тези превърнаха "бизнес" и "инвестиции" в мръсни думи. А сега са заламтели да доотрежат клона на който седят. Глупци! Едно обаче трябва да е пределно ясно: ПЛАНИНАТА Е НА ВСИЧКИ, не са само на няколко човека. Закона трябва да се направи така, че да защитава правата на мнозинството, на всички нас, а не само на избрани "инвеститори".

rosen

планината е за животни =господине

Rosemary

Ами именно, за животни - като се опаше с писти и АТВ-етата бръмчат, живо врабче няма да има наоколо, камо ли диви животни.

интересно- имало ли е и там такова засилено полицеиско присъствие , и какво е било поведението на полицията там ...- със всичките му демонстрации- което показва полицията в столицата... или тия са извозвани с полицеиски автобуси дотам и обратно...

Тези селяни скапаха собственната си природа, а сега искат да посегнат на Витоша... Запомнете едно Витоша винаги е била и е ПРИРОДЕН ПАРК и СОФИЯНЦИ не искат там да има кибапчииници, хотели, сергии, чалготеки и т.н гнусотии... Спомнете си хората от Несебър, как бяха готови на всичко за да запазят циганията в която превърнаха собственият си град... Искаме Витоша да си остане ЗЕЛЕН ПРИРОДЕН ПАРК, а не уродлив бетоннен курорт...

коку

Абе айде да живея в подножието на Витоша и да имам възможността да наблюдавам как кебапчиите всяка събота и неделя сутрин се качват, вечер слизат от Витоша. Почти никой не идва с автобусите, всички се изсипват с коли и е един безконечен керван почти целодневно. И сигурно точно тези сега ми говорят за екология и опазване на планината...

Какви автобуси бе Пич - аз както и още стотици хора се качвам пеша... оставам си колата в Княжево и от там 9-10 км нагоре преходче ... какви автобуси какви 5 лв. Никакво строителство в ПРИРОДЕН ПАРК! Никаква аванта на алчните селяни - бил ли си скоро в Созопол или Несебър да видиш на какъв битак са го обърнали??? - това ли искаш да се случи на Витоша???

Kalin

Теб май не ти пука за България и затова търсиш под вола теле!!БСП до небето ще скача от радост ако има такава младежка подкрепа като тия хора на Орлов мост.Просто това са млади хора видяли по света как се прави и искат и у нас да има ред и закон а не див капитализъм.Да се мисли не само за днес но и затова което ще е след днешния ден!!!

Не, той търси под ГЕРБа, БКП. Как мислиш, дали ще намери нещо???

Kalin

Банско Разлог бяха красиви планински градчета.С тая алчност станаха ГРАДОВЕ.Няма нищо общо с планина и красота тая бетонна джунгла тхам а цените не искам въобще да ги коментирам.като се сравняваме толкова с Австрия ами да се научим от тях че така не се прави и че това вреди на бизнеса.Скоро никой вече няма да иска да ходи на зимни спортове в такива пренаселени места и даже бе зпари да го канят там.А това че са платили на някви заблудени да застават но ония път тяхна си работа.Закона в тоя му вид няма да мине!!!

балгаря не е слугински придатак на европа. протестиращите са сас слугинско самосазнание. не писти, лифтове, рестаранти и хотели са нужни на балгаря, а индустря. протестиращите са слуги на тапите мутрокомунистически "бизнесмени", които нямат акал да развиват индустря с откраднатите от народа пари.