Международни експерти ще планират новия лифт в Банско

Ръководството на дружеството-концесионер на ски зоната с център Банско ще наеме проектантски екип от водещи международни специалисти за проект за втори лифт.

Обратно в новината

Коментари - Международни експерти ще планират новия лифт в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбира се че международни експерти / за някакъв си лифт!/-не български. Още един глас към "лош материал", "дебили, "диваци". Всеки от нас гледа околните и им крещи в лицето тези думи!

защо се налива само в банско?

Обикновените хора се притесняват, че ще бетонират и планината също като по морето.

Сигурно и банкера Цецо Василев си е правил грандиозни планове за бъдещето докато не решиха до го жертват!!! Интересно как други банкери си вярват толкова много, че ще променят държавата според прищевките си , при това за "маловажна прищявка"?!Така или иначе ще има развръзка скоро...

Що сте сигурни,че ще има втори лифт точно в Банско!!! Живота е преходен, всичко се променя...

d4

ааааааааа.. дойдохме си на думата. "увеличаване капацитета" на настоящия. ми що не го увеличихте до сега?? ами се тътри на бавна скорост и половината кабинки стоят в "гаража"... Цеко, да ти ма!

Идеята е добра. Новият лифт ще върви успоредно на стария до Чалин валог и после се отклонява и излиза на Шилигарника. С него ще се качват добрите скиори. Калпавите ще се качват със стария до Бъндарица и ще си се пързалят надолу по пътя.

в България лоши скиори няма, даже и тези дето карат от вчера слагат Томба в малкия си джоб.

А референдум нещо? Или сържавата е на Боко - богът слънце и на Вальо - голямата уста?!

Браво.Дано по скоро да стане.

Какъв е размерът на комионната е въпросът?

По принцип който доставя лифта той прави и проекта. Така нареченият инженеринг. Предполагам, че проектирането ще го възложат на българи като подизпълнители. Едва ли някой ще плаща заплати по 20 000 евра месечно на чужденци като българите ще го направят срещу 2000евра/месечно.

Прочутата схема от ерата на СДС- взимаме заем, но сме задължени тяхна фирма да вземе парите, но го прави наш подизпълнител за мизерни пари.

България не произвежда лифтове и фирмата която ще достави и монтира лифта ще е чужда.

Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!! Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!

Прекрасно звучи. Дано правнуците успеят. На нас кой ще ни разреши да строим ЖП линии - то един лифт не ни разрешават, та ЖП линия ... И чия собственост да е, държавна ?

Идейните проекти може и да са добри, но природата се задъхва от стоежи- вие това виждате ли го? Нямя и не може да има оптимален вариант - това е илюзия в кухите глави на всички които са за още стройтелство на сгради и лифтове. Спрете и забравете , за да не ви спре българският народ.

Стига ревахте, Банско е най-добрият ни ски курорт, а се чака с часове да се качиш в планината.

А какво мисли по въпроса кипърсият безработен собственик на юлиен?!Мафиотски отрепки,олово да ви достигне!

Хаха, какво значение има дали са български и международни експерти, след като знаем, че "което не се купува с пари, се купува с много пари"? Или международните експерти не обичат големите жилища, бързите коли и хубавите жени?

ПИБ е раздала милиони в кредити за презастрояването на Банско. Абсолютно безумно свръхзастрояване без никакво пазарно изследване на нуждите. Като им стоят хотелите празни вече години, сега искат да съсипят природата каквото е останало от нея и да накарат държавата да плати за инфраструктурите, общински средства за пътища и други. И това за да може ПИВ да си получи възвращаемост на лошите инвестиции. НАГЛО! НАГЛО! НАГЛО!

Българина обича да е беден,но да спи върху злато.Спирайте всичко ГЛУПАЦИ

Дебилите да мълчат!

Българина обича да е беден,но да спи върху злато.Спирайте всичко ГЛУПАЦИ

МОК награди наскоро Цеко Минев за "заслуги" и социална дейност. "Приобщавал" децата в риск към карането на ски. Сега ясно ли ви е, кой стои зад мафията БГ? Световната такава.

Ела те на Протест за да не се срамувате от децата си !

Всички протестиращи "еколози" да си носят партийните книжки! Партийното поръчение е лично от другарката Нинова.

Това ли измисли че протеста е червен , корупцията няма цвят !

Собствениците на ПИБ са от комунистическата държавна сигурност. Оправи си фактите.

Ей какво бъдещо сигурно време! Тези, дето са взели комисионната ли ви казаха?

Ама как продължават да говорят САМО за лифта, а не, че всъщност се разрши да се строи на ОГРОМНА част от забраненото досега. Лифта не е никакъв проблем и почти нищо като изсечени дървета и застрояване. Проблем са бъдещите огромни бетонни джунгли, които получават разрешение за строеж в близкото бъдеще.

и кой я забрани тази забранена част?

Нали трябва да се"усвоят" едни пари и да потънат в някои джобове....

Да не им мине котка път , с решение от ЕК в Брюксел ! Защото решението на правителството е не законно !

.... е!

между колко народа са експерти М неграмотници селски? или може би ще поканят специалисти от чужбина или например австрийски или италиански специалисти? МНОГО ПРОСТОТИЯ МНООО НЕГРАМОТНОСТ!!!

или се прави лифт или отиваме в румъния.там е и по-евтино и по-широко.не може да се тъпчим у банско като селяни

Естествено отново ще поканят Стенмарк и Жирардели и ще им платят тлъст хонорар от ски федерацията да кажат колко е необходим този лифт. А тя ски федерацията хич не е бедна, когато и потрябва бърка в съндъчето и вади, дори и снежинка да падне, веднага се внасят машини за сняг от Австрия. То кюпчето дето бъркат за малко да фалира, ама му наляха милиард заем от бюджета.

Kalin

От коя офшорна зона ще са тия специалисти?Кипър?

Нямаме ли български експерти, макар и на възраст. Някои от тях са използвани и от чужбина.

От къде знае Ръководството на дружеството-концесионер на ски зоната с център Банско че концесията за новата ски зона ще дадена на него ? Те са пророци !?

..дали не ги е навело на тази мисъл факта, че те искат втори лифт в собствената си концесия и че няма как да дадеш концесия в концесията?

Бе не знам ма съм чувал от самия Цеко, че то пирин планина била му завещана от дядо му! И сега той искал да си я реституира! Та затва може би!