Коментари - Кабинетът променя закон, за да уреди завзети писти над Банско | Днес.dir.bg

Кабинетът променя закон, за да уреди завзети писти над Банско

Правителството ще предложи законодателна промяна, с която ще регламентира незаконно ползване на близо 65 хектара от природен парк "Пирин" над Банско от фирма "Юлен" АД. Алтернативата е да се прекрати концесията.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът променя закон, за да уреди завзети писти над Банско | Днес.dir.bg

Коментари

Мен за една ограда общината ме побърка от рекет,а на тези цяла писта им подаряват и милиони печалба

Сега очакваме да ревнат отНационална гражданска коалиция Природата за хората и регионите подлогите на Цеко. На 19 април искаха от Мирослав Найденов оставката на зам.министър Костов зарад промените в Закона за горите. цитат:Недопустимо е, един зам.-министърът да защитава единствено личните интереси на малка група еколози, обединени в Коалиция За да остане природа в България, вместо да отстоява държавния интерес и да налага държавната политика за развитие на регионите заяви Филип Цанов, председател на коалиция Природата за хората и регионите и поиска оставката на зам.-министъра Георги Костов. "Срамота!!!

11 години по-късно се установява нарушение. Това звучи много смешно, особено след световното по ски. Лесно се критикува наготово. Защо еколозите не направиха световен екофорум в Банско през всички тези години?

кракът ми няма да стъпи повече там...

Трябва да се действа твърдо спрямо нарушителите на закона от този род.Узаконяването пост фактум на заграбени територии и унищожаването на природата не може да се толерира от държавата като се позовават на някаквии местни интереси.Това узаконяване на практика ще засили още повече ширещото се незаконно строителство и унищожаване на природата.Не може местните да не са знаели ,че се сече много повече от разрешеното ,ако те знаеха че държавата може да блокира заради тези нарушения дори озаконеното нямаше да си затварят очите.Така е -алчноста погубва всички.Рано или късно и в Банско както и на морето прекаленото застрояване и лакомия ще предизвика непоправима екологична катастрофа и ще превърне тези места в призрачни и товаа ще е много скоро.

"Юлен" е част от фирма "Пампорово" АД която е на Цветелина Бориславова. След като Бойко е премиер благодарение на парите Цветелинка и след като тя си назначи протежето Трайчо за министър (вкл. на туризма заради нейните интереси), някой учудва ли се, че ще узаконят грабежа над Банско?

В България има само един престижен курорт и това е Банско. Цял свят го хареса и научи за нас от световото по ски. Сега ние ще го съсипем.

Глупако, знаеш ли колко вековни гори са унищожени заради такива простаци като тебе! Едно дърво расте стотици години и дава кислород, който ще дишат и твоите поколения. Майната им на скиорите, ще карат където може. 100х по-добре да съхраним гората, отколкото да я съсечем заради мухлясалия ви туризъм. И аз съм турист, ама ми стига една маркирана пътека за това. Мръсна сган, то не са атв-та, скиори, офроудъри и прочее...

Да излезе някой от ГЕРБ сега и да обясни, с какво е по-различен този казус от случая Ванко1 , когато пак променяха закони, заради 'човека '

Малко уточнение. Законът не беше променен за да бъде оневинен Ванко 1, а друг трафикант на жени, принуждавал ги да проституират. И това е синът на шефа на Атлантическия клуб. Ванко 1 просто извади голям късмет покрай атлантическото парвеню.

ОК, не е Ванко 1, а Атлантко - трагедията е, че всичко е както винаги е било. Всяка надежда я поГЕРБаха

Животът е пъстър и е абсурдно при нужда да не се дава възможност да се правят промени в концесиите, когато това е в интерес на обществото, аргументира се министърката.

Г-жата нещо почна да заеква когато обясни варианта със свиването на ски зоната, защото знае че не може да се мотивира. Спират се лифтовете, които са незаконни, и хората ще ползват останалите. Не е много сложно госпожа! Има си закони и трябва да се спазват. Не трябва да нагаждаме законите към нарушителите!

ТЕ НЕ СА ЛИ НА ЦВЕТИ ?!?!?!

СРАСТВАНЕТО НА БАНКОВИЯ С ТЪРГОВСКИЯ/ПРОМИШЛЕН НЯМАМЕ/ КАПИТАЛ ПРАВИ ФИНАНСОВА ОЛИГАРХИЯ! ТУК СТАВА ДУМА ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ТАКАВА! КАК ПОЛИТИЦИТЕ ПОМАГАТ НА ФАЛИРАЛИЯ "ЮВЕН" ДА ПРОДАДЕ АКТИВИТЕ СИ НА РУСКИ ВЕЛМОЖИ! А, "ЗЕЛЕНИТЕ'' ДА СИ ИСКАТ КАКВОТО ЩАТ! "КРЕМИКОВЦИ" НА СКРАБ С ЦЕЛ ПОПУЛВАНЕ НА ПОРТФЕЙЛА НА ЕДНА БАНКА....., СОБСТВЕНИК НА СЪОРЪЖЕНИЯТА, ЧРЕЗ ЦИТИРАНАТА ФИРМА! ТОВА Е!

Тези демократично-юридически изказвания... "Не може да се твърди"...... Не е така или просто е забранено да се твърди, защото демократично-съдебната ни система ще осъди всеки, който го твърди??

НДСВ ли? Ти май забрави, че ББ е бил член на полит. кабинет на царя?!

бОКО КУЧКАРЯ АЛО???няма го фюрера,фюрерът го няма! да видим 65 хектара ли си разширил,т.е.ОТКРАДНАЛ..с 6 ли хектара или с 6 см !!! като ги хване за гръцмула-ще съжалят колосално че са се родили,камо ли КРАЛИ и милиончета лапали!! ще му станат на КОНцесионери...ще ги направи за секунда КАТЪРцесионери да мъкнат ,да бачкат у лагера-дето е за такива като тях-хектари да изорат!!хаха..мечти..тука "бизнесмените" и "властниците" са в един отбор,една партизанска чета-само го играят другояче!! Нродът плаща и ще плаща за дяволъка си и спането,и срането,и пърденето и плюскането си безгрижно на БГ каймата по 3 лв. килото,ахаххах!! НЕЩАСТНИЦИ ..НО ЩАСТЛИВИ!!

Сега мръсниците от НДСВ, ДПС и БСП да не мълчат, а да кажат колко пари за партиите и личните си джобове смъкнаха за да разрешат това безобразиене в Пирина!?! Какви наглеци и сега кой е виновен - Бойко Борисов... Колко умно и колко практично - ние си из.... на метеното, пък вие сега пак почиствайте. Разбира се че трябва да го има Банско - 6-тата световна ски алпийска дестинация!!!!!! А останалите български екокретени да го духат таратора... И да кажат кой им плаща еко парите??????

Фирмата "Юлен", из.....ла се на метеното е на Цветелина Бориславова. Така, че ти си прави изводите кой е виновен.

На ББ номерата...

Споко. Далаверата носи печат - "Гарантирано от ГЕРБ".

Мутро-мафиотскят кабинет на ГЕРБ ще променя закон, за да уреди приятелите си - мутри.

Безумията в тази държава нямат край .

2001 г.!!! Станишев излез?! Абе, вие герберите сте много, много нагли!!!

дали Монте Карло не е презастроено? Как ви се струва? link

Я помисли поне малко кои бе на власт 2001год.

Искам и аз незаконно да си заграбя писта на Пирин!

Значи за "приятелите" Цеко Минев, В. Златев и ТИМ може, за останалите- не. Е това е философията на ББ. Популизъм, демагогия, наглост

Като любител на ските ми се вижда тотално безумие да се премахнат пистите, лифтовете и влековете на Банско. Това би означавало стопиране на ски спорта в най-добрия ни курорт и огромни загуби за целия регион не само в Банско, но и Разлог, Сандански, Благоевград и изобщо за цяла България

За да няма загуба нито от страна на природата, нито от страна на жителите на Банско, то виновните да заплатят тези декари на ЧЕТВОРНА цена и средствата да се ползуват пак за природата - до стотинка. Мисля, че по този начин няма да загубят скиорите и ще бъде спираща мярка за АЛЧНОСТТА И НЕУВАЖЕНИЕТО НА ЗАКОНИТЕ И ПРИРОДАТА ПО НАШИТЕ ЗЕМИ.

БРАВО!!!Това е най-правилното решение!

Много точно! За всички хитряги да важи такава мярка, за планината и морето! Но никога няма да стане, защото са от нашите!

Нали това не означава, че законите не трябва да се спазват? Незаконното строителство се събаря, а ски писти има и в други курорти. А за природата кой ще помисли?

Виж морето на какво заприлича от разтегливите ни закони и прилагането им на парче според интереса на този и онзи! Искаш ли така да изглеждат и зимните ни курорти?

Нещо не ми става ясно защо чак сега мин. на околната среда изведнъж откри, че пистите били незаконни? Кво значи незаконни, след като вече са минали всички процедури по одобрение и контрол?

Аман от политици, които услужливо използват фразата "не можем да направим нищо". Отново мутрите искат да секат българските гори и отново псевдополитиците обслужват интересите на мафията. Не вървим на добре, нужна е радикална чистка. Това е безумие - да секат в национален парк Пирин!

Хайде бе ГЕРБ-ери, викайте в един хор това което Бойко ви е научил :"мачкай комуняги"..... Не ви чувам нещо.

На всички да е ясно: чрез Нона говори Бойко

Де го КГБ то за се хвърли на амбразурата и защити Герберойко?Мълчи като пръднал заек в люцерна.

ТОЙ Е В НЕЗНАЙНИЯ ОФИС-ЦЕНТРАЛА НА ГРБ ЗА ИНСТРУКЦИИ КАКВО ДА ПИШЕ ПО ФОРУМИТЕ! ИЛИ МУ НАЛИВАТ "ЛЕЙКАТА" В БАНКЯ!

ААААА....ъъъъъъъъъъъъъ, ааааа....ъъъъъ, ааааааа....ъъъъъъъ, аааааа.....ъъъъъъъъъ. В интерес на българското общество? Една усмивка и ааааа.....ъъъъъъъъ.

"Караджова: "Юлен" нарушава концесията, но нищо не можем да направим" - е как да не може нищо да направите бе?!?! егати правителството. тея заграбени хектари са по същество земя на държавата а правителството е това което стопанисва държавните земи. какво е това правителство дето не може да си опази собствеността? Егати смешката. Промяна на закона в случая означава примиряване със конкретно нарушение на закони договори и т.н. Като се прави някаква сделка се прави договор точно за да се спазва и да може да се търси отговорност за този който не го спазва. В случая има договор който не е спазен. Има закони които се прилагат когато нещо не се спазва. законите се прилагат а не се "напасват".

А И ОТ КМЕТА НА БАНСКО ДА СЕ ДИРИ ОТГОВОРНОСТ, ЧЕ НЕ Е СИГНАЛИЗИРАЛ ЗА ЗАКОНОНАРУШЕНИЯТА, А И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ Е ИЗДАВАЛ И НЕЗАКОННИ ПУП-ОВЕ! САМО ПРИРОДАТА ЩЕ ИМ ГО ВЪРНЕ.....! СПОМНЕТЕ СИ ВОДНИЯ ПОРОЙ ОТ 2010 ГОДИНА!

цеко минев-неубиваемият :))))))

И аз искам 500 декара, които ББ да ми узакони. По възможност да са в топ планински курорт или на черноморието. В нормална държава биха наложили една огромна глоба на крадците. След това с парите щяха да им изкупят съоръженията и ако решат, че не могат да възстановят щетите да дадат нова концесия на някой друг срещу значително по-висока цена. Идеята тук е да не се толерира нарушаването на закона. Узаконят ли кражбата си е наистина корупция на най-високо ниво. Да не говорим за това, че ще направят прецедент. Няма да гласувам за ББ ако това стане. Пък Нончето като лобира за Юлен направо да си ходи.

Искаш, ама не си Цветелина Бориславова все пак.

Проблема всъщност е много по- широк и като апекти и като дълбочина. Да се въведе опция за промяна на концесионните договори означава много повече от конкретния казус в Банско- означава да се съдаде вратичка за подмяна на условията и състезателното начало, при които са спечелени дадени концесии. Означава да обещаваш много инвестиции или високо концесионно възнаграждение, за да спечелиш, а след това да ги предоговориш. Все още нямаме терминали във Варна и Бургас -нищо че трябваше да са готови 2011).И вместо някой в тази държава да пита къде датерминалите по концесията и да търси санкции, бат Бойко с присъщата си показност прокламира, че ще са готови 201з:-). това ако не е пр... вместо да покажеш как си се оцапал, обещаваш светло бъдеще около следващите избори..абе, класика... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Има два начина за реагиране на хората, които са против подобно решение: 1. Да спрат да ходят на Банско - глупаво е да спонсорираш Юлен и в същото време да се възмущаваш от него. 2. Да не гласуват за ГЕРБ на предстоящите избори.

3. да не гласуват и за БСП, ДПС и НДСВ 4. да не гласуват и за СДС. 5. за РЗС просто няма и да ги споменем... ... ???

Ако се промени закона, за да узаконят откраднатите земи ще стане прецедент, който после ще се използва и от други фирми. Утре ще изсечат Витоша с надеждата после това действие да се узакони!!

Много рационална идея - крадеш 647 декара от държавата - променят закони, за да ти ги узаконят. Да попитам 4-та министри - Трайков, Нончето, Плевната и Свиленчо дали може да си взема едни 64,7 декара на морета, пък после те да ми ги узаконят. Така де, няма всички да се бутаме в Банско. На това му се вика пладнешки обир, на на 4-та министри безгранични наглеци.

Имаш ли толкова пари, да им дадеш, КАКТО.....?

Ех че сте, 65 хектара са само 6500кв.м ,хванали сте се за сламката ? Нека лапат ,нека да ни е...т ,пък като дойде техния ред и ние ще ги опънем......

6500 кв.м=6.5 декара,а не 65 хектара.А 6.5 декара са 0.65 хектара.Накратко:1 хектар е 10 декара

Като прочета такива "хубави" новини от родината... и си казвам... добре че не съм там... Страна управлявана от мафиоти, нарко-босове... жалко за малкото свестни хора останали в България...

А санкцията да бъде в размер, който да доведе престъпниците до значителни загуби- например десеткратен размер на направените инвестиции плюс получените приходи/не печалба!/ от дейността за 5г. Иначе хубаво предложение, но тия поразии са направени за да се облагодетелстват определени персони, а не държавата. А от същите особи зависи и какво ще се случи от тук насетне, така че - подобни предложения са глас в пустиня.

Значи има дружества и хора, който са над закона!? Май това не е предвидено в конституцията.

Каде го Плевнелиев-законния и непреклония, към....пенсионерските бараки.

Да живее правовата държава, Бойковистан. Урааааа

След като кака Нона не може да направи нищо-да си ходи,за какъв х_й ни е?

И това са думи на министър: ""Юлен" нарушава концесията, но нищо не можем да направим"?!?! Леле-е-е-е, ама че наглост!!! Как се нарича узаконяването на беззаконието?!? Май според мен ще да е висша форма на корупция!!! Висша, защото това узаконяване го гласят да бъде чрез законодателна промяна!!! Все бяхме виждали корумпирани правителства, ама тия се оляха - да правят закон за да защитат своеволията на престъпник!?!? Да, да, престъпник, защото завземането на терени извън концесията си е чиста проба противозаконно отнемане на чужда собственост - нищо общо с концесионни закони няма а си е най-обикновен грабеж в особено големи размери а "наща" Нонка ща им променя закони за да им узаконява своеволията!!! НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ЗАТВОР - И ЗА ЮЛЕНАДЖИИТЕ И ЗА МИНИСТЪРКАТА - ЯВНО ТЯ Е ТЕХЕН СЛУЖИТЕЛ!!!

Узаконяване на незаконното.Е това вече е " правова" мутренска държава.

Коя държава бе.Нали начело на държавата са мутрите.От една мутра на друга.

Цитат на премиера -"Всичко незаконно ще бъде съборено!". Какви огромни поразии са извършени по нашите курорти? Обезлесени са огромни територии и е продаден дървения материал. Съсипана е природата не само в Банско, но и на много други места. Като ги слушам тия министри башибузуци настъхвам. Всичко е по старо му. Зулумите и комисионните ще продължават. Ако върви така Банско е пред гибел. Народът се изнася към Алпите. Пък и там е по - уредено и евтино. Курортите се нуждаят от допълнително залесяване защото много се оголиха. Който има пари, постига всичко. За някои закони няма. То се иска и акъл. Тия са си трагнали, още малко.

Мале... Какво ми чуха очите?!!! Тия министри не стават и за комсомолски секретари... Защото се разпореждат с чуждо имущество. Не мога да повярвам, че действащ министър разсъждава като мутра... Що за сбъркана държава сме... Какво още има да чуя... Ужас!!!

Коментари - Кабинетът променя закон, за да уреди завзети писти над Банско | Днес.dir.bg

Кабинетът променя закон, за да уреди завзети писти над Банско

Правителството ще предложи законодателна промяна, с която ще регламентира незаконно ползване на близо 65 хектара от природен парк "Пирин" над Банско от фирма "Юлен" АД. Алтернативата е да се прекрати концесията.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът променя закон, за да уреди завзети писти над Банско | Днес.dir.bg

Коментари

Мен за една ограда общината ме побърка от рекет,а на тези цяла писта им подаряват и милиони печалба

Сега очакваме да ревнат отНационална гражданска коалиция Природата за хората и регионите подлогите на Цеко. На 19 април искаха от Мирослав Найденов оставката на зам.министър Костов зарад промените в Закона за горите. цитат:Недопустимо е, един зам.-министърът да защитава единствено личните интереси на малка група еколози, обединени в Коалиция За да остане природа в България, вместо да отстоява държавния интерес и да налага държавната политика за развитие на регионите заяви Филип Цанов, председател на коалиция Природата за хората и регионите и поиска оставката на зам.-министъра Георги Костов. "Срамота!!!

11 години по-късно се установява нарушение. Това звучи много смешно, особено след световното по ски. Лесно се критикува наготово. Защо еколозите не направиха световен екофорум в Банско през всички тези години?

кракът ми няма да стъпи повече там...

Трябва да се действа твърдо спрямо нарушителите на закона от този род.Узаконяването пост фактум на заграбени територии и унищожаването на природата не може да се толерира от държавата като се позовават на някаквии местни интереси.Това узаконяване на практика ще засили още повече ширещото се незаконно строителство и унищожаване на природата.Не може местните да не са знаели ,че се сече много повече от разрешеното ,ако те знаеха че държавата може да блокира заради тези нарушения дори озаконеното нямаше да си затварят очите.Така е -алчноста погубва всички.Рано или късно и в Банско както и на морето прекаленото застрояване и лакомия ще предизвика непоправима екологична катастрофа и ще превърне тези места в призрачни и товаа ще е много скоро.

"Юлен" е част от фирма "Пампорово" АД която е на Цветелина Бориславова. След като Бойко е премиер благодарение на парите Цветелинка и след като тя си назначи протежето Трайчо за министър (вкл. на туризма заради нейните интереси), някой учудва ли се, че ще узаконят грабежа над Банско?

В България има само един престижен курорт и това е Банско. Цял свят го хареса и научи за нас от световото по ски. Сега ние ще го съсипем.

Глупако, знаеш ли колко вековни гори са унищожени заради такива простаци като тебе! Едно дърво расте стотици години и дава кислород, който ще дишат и твоите поколения. Майната им на скиорите, ще карат където може. 100х по-добре да съхраним гората, отколкото да я съсечем заради мухлясалия ви туризъм. И аз съм турист, ама ми стига една маркирана пътека за това. Мръсна сган, то не са атв-та, скиори, офроудъри и прочее...

Да излезе някой от ГЕРБ сега и да обясни, с какво е по-различен този казус от случая Ванко1 , когато пак променяха закони, заради 'човека '

Малко уточнение. Законът не беше променен за да бъде оневинен Ванко 1, а друг трафикант на жени, принуждавал ги да проституират. И това е синът на шефа на Атлантическия клуб. Ванко 1 просто извади голям късмет покрай атлантическото парвеню.

ОК, не е Ванко 1, а Атлантко - трагедията е, че всичко е както винаги е било. Всяка надежда я поГЕРБаха

Животът е пъстър и е абсурдно при нужда да не се дава възможност да се правят промени в концесиите, когато това е в интерес на обществото, аргументира се министърката.

Г-жата нещо почна да заеква когато обясни варианта със свиването на ски зоната, защото знае че не може да се мотивира. Спират се лифтовете, които са незаконни, и хората ще ползват останалите. Не е много сложно госпожа! Има си закони и трябва да се спазват. Не трябва да нагаждаме законите към нарушителите!

ТЕ НЕ СА ЛИ НА ЦВЕТИ ?!?!?!

СРАСТВАНЕТО НА БАНКОВИЯ С ТЪРГОВСКИЯ/ПРОМИШЛЕН НЯМАМЕ/ КАПИТАЛ ПРАВИ ФИНАНСОВА ОЛИГАРХИЯ! ТУК СТАВА ДУМА ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ТАКАВА! КАК ПОЛИТИЦИТЕ ПОМАГАТ НА ФАЛИРАЛИЯ "ЮВЕН" ДА ПРОДАДЕ АКТИВИТЕ СИ НА РУСКИ ВЕЛМОЖИ! А, "ЗЕЛЕНИТЕ'' ДА СИ ИСКАТ КАКВОТО ЩАТ! "КРЕМИКОВЦИ" НА СКРАБ С ЦЕЛ ПОПУЛВАНЕ НА ПОРТФЕЙЛА НА ЕДНА БАНКА....., СОБСТВЕНИК НА СЪОРЪЖЕНИЯТА, ЧРЕЗ ЦИТИРАНАТА ФИРМА! ТОВА Е!

Тези демократично-юридически изказвания... "Не може да се твърди"...... Не е така или просто е забранено да се твърди, защото демократично-съдебната ни система ще осъди всеки, който го твърди??

НДСВ ли? Ти май забрави, че ББ е бил член на полит. кабинет на царя?!

бОКО КУЧКАРЯ АЛО???няма го фюрера,фюрерът го няма! да видим 65 хектара ли си разширил,т.е.ОТКРАДНАЛ..с 6 ли хектара или с 6 см !!! като ги хване за гръцмула-ще съжалят колосално че са се родили,камо ли КРАЛИ и милиончета лапали!! ще му станат на КОНцесионери...ще ги направи за секунда КАТЪРцесионери да мъкнат ,да бачкат у лагера-дето е за такива като тях-хектари да изорат!!хаха..мечти..тука "бизнесмените" и "властниците" са в един отбор,една партизанска чета-само го играят другояче!! Нродът плаща и ще плаща за дяволъка си и спането,и срането,и пърденето и плюскането си безгрижно на БГ каймата по 3 лв. килото,ахаххах!! НЕЩАСТНИЦИ ..НО ЩАСТЛИВИ!!

Сега мръсниците от НДСВ, ДПС и БСП да не мълчат, а да кажат колко пари за партиите и личните си джобове смъкнаха за да разрешат това безобразиене в Пирина!?! Какви наглеци и сега кой е виновен - Бойко Борисов... Колко умно и колко практично - ние си из.... на метеното, пък вие сега пак почиствайте. Разбира се че трябва да го има Банско - 6-тата световна ски алпийска дестинация!!!!!! А останалите български екокретени да го духат таратора... И да кажат кой им плаща еко парите??????

Фирмата "Юлен", из.....ла се на метеното е на Цветелина Бориславова. Така, че ти си прави изводите кой е виновен.

На ББ номерата...

Споко. Далаверата носи печат - "Гарантирано от ГЕРБ".

Мутро-мафиотскят кабинет на ГЕРБ ще променя закон, за да уреди приятелите си - мутри.

Безумията в тази държава нямат край .

2001 г.!!! Станишев излез?! Абе, вие герберите сте много, много нагли!!!

дали Монте Карло не е презастроено? Как ви се струва? link

Я помисли поне малко кои бе на власт 2001год.

Искам и аз незаконно да си заграбя писта на Пирин!

Значи за "приятелите" Цеко Минев, В. Златев и ТИМ може, за останалите- не. Е това е философията на ББ. Популизъм, демагогия, наглост

Като любител на ските ми се вижда тотално безумие да се премахнат пистите, лифтовете и влековете на Банско. Това би означавало стопиране на ски спорта в най-добрия ни курорт и огромни загуби за целия регион не само в Банско, но и Разлог, Сандански, Благоевград и изобщо за цяла България

За да няма загуба нито от страна на природата, нито от страна на жителите на Банско, то виновните да заплатят тези декари на ЧЕТВОРНА цена и средствата да се ползуват пак за природата - до стотинка. Мисля, че по този начин няма да загубят скиорите и ще бъде спираща мярка за АЛЧНОСТТА И НЕУВАЖЕНИЕТО НА ЗАКОНИТЕ И ПРИРОДАТА ПО НАШИТЕ ЗЕМИ.

БРАВО!!!Това е най-правилното решение!

Много точно! За всички хитряги да важи такава мярка, за планината и морето! Но никога няма да стане, защото са от нашите!

Нали това не означава, че законите не трябва да се спазват? Незаконното строителство се събаря, а ски писти има и в други курорти. А за природата кой ще помисли?

Виж морето на какво заприлича от разтегливите ни закони и прилагането им на парче според интереса на този и онзи! Искаш ли така да изглеждат и зимните ни курорти?

Нещо не ми става ясно защо чак сега мин. на околната среда изведнъж откри, че пистите били незаконни? Кво значи незаконни, след като вече са минали всички процедури по одобрение и контрол?

Аман от политици, които услужливо използват фразата "не можем да направим нищо". Отново мутрите искат да секат българските гори и отново псевдополитиците обслужват интересите на мафията. Не вървим на добре, нужна е радикална чистка. Това е безумие - да секат в национален парк Пирин!

Хайде бе ГЕРБ-ери, викайте в един хор това което Бойко ви е научил :"мачкай комуняги"..... Не ви чувам нещо.

На всички да е ясно: чрез Нона говори Бойко

Де го КГБ то за се хвърли на амбразурата и защити Герберойко?Мълчи като пръднал заек в люцерна.

ТОЙ Е В НЕЗНАЙНИЯ ОФИС-ЦЕНТРАЛА НА ГРБ ЗА ИНСТРУКЦИИ КАКВО ДА ПИШЕ ПО ФОРУМИТЕ! ИЛИ МУ НАЛИВАТ "ЛЕЙКАТА" В БАНКЯ!

ААААА....ъъъъъъъъъъъъъ, ааааа....ъъъъъ, ааааааа....ъъъъъъъ, аааааа.....ъъъъъъъъъ. В интерес на българското общество? Една усмивка и ааааа.....ъъъъъъъъ.

"Караджова: "Юлен" нарушава концесията, но нищо не можем да направим" - е как да не може нищо да направите бе?!?! егати правителството. тея заграбени хектари са по същество земя на държавата а правителството е това което стопанисва държавните земи. какво е това правителство дето не може да си опази собствеността? Егати смешката. Промяна на закона в случая означава примиряване със конкретно нарушение на закони договори и т.н. Като се прави някаква сделка се прави договор точно за да се спазва и да може да се търси отговорност за този който не го спазва. В случая има договор който не е спазен. Има закони които се прилагат когато нещо не се спазва. законите се прилагат а не се "напасват".

А И ОТ КМЕТА НА БАНСКО ДА СЕ ДИРИ ОТГОВОРНОСТ, ЧЕ НЕ Е СИГНАЛИЗИРАЛ ЗА ЗАКОНОНАРУШЕНИЯТА, А И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ Е ИЗДАВАЛ И НЕЗАКОННИ ПУП-ОВЕ! САМО ПРИРОДАТА ЩЕ ИМ ГО ВЪРНЕ.....! СПОМНЕТЕ СИ ВОДНИЯ ПОРОЙ ОТ 2010 ГОДИНА!

цеко минев-неубиваемият :))))))

И аз искам 500 декара, които ББ да ми узакони. По възможност да са в топ планински курорт или на черноморието. В нормална държава биха наложили една огромна глоба на крадците. След това с парите щяха да им изкупят съоръженията и ако решат, че не могат да възстановят щетите да дадат нова концесия на някой друг срещу значително по-висока цена. Идеята тук е да не се толерира нарушаването на закона. Узаконят ли кражбата си е наистина корупция на най-високо ниво. Да не говорим за това, че ще направят прецедент. Няма да гласувам за ББ ако това стане. Пък Нончето като лобира за Юлен направо да си ходи.

Искаш, ама не си Цветелина Бориславова все пак.

Проблема всъщност е много по- широк и като апекти и като дълбочина. Да се въведе опция за промяна на концесионните договори означава много повече от конкретния казус в Банско- означава да се съдаде вратичка за подмяна на условията и състезателното начало, при които са спечелени дадени концесии. Означава да обещаваш много инвестиции или високо концесионно възнаграждение, за да спечелиш, а след това да ги предоговориш. Все още нямаме терминали във Варна и Бургас -нищо че трябваше да са готови 2011).И вместо някой в тази държава да пита къде датерминалите по концесията и да търси санкции, бат Бойко с присъщата си показност прокламира, че ще са готови 201з:-). това ако не е пр... вместо да покажеш как си се оцапал, обещаваш светло бъдеще около следващите избори..абе, класика... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Има два начина за реагиране на хората, които са против подобно решение: 1. Да спрат да ходят на Банско - глупаво е да спонсорираш Юлен и в същото време да се възмущаваш от него. 2. Да не гласуват за ГЕРБ на предстоящите избори.

3. да не гласуват и за БСП, ДПС и НДСВ 4. да не гласуват и за СДС. 5. за РЗС просто няма и да ги споменем... ... ???

Ако се промени закона, за да узаконят откраднатите земи ще стане прецедент, който после ще се използва и от други фирми. Утре ще изсечат Витоша с надеждата после това действие да се узакони!!

Много рационална идея - крадеш 647 декара от държавата - променят закони, за да ти ги узаконят. Да попитам 4-та министри - Трайков, Нончето, Плевната и Свиленчо дали може да си взема едни 64,7 декара на морета, пък после те да ми ги узаконят. Така де, няма всички да се бутаме в Банско. На това му се вика пладнешки обир, на на 4-та министри безгранични наглеци.

Имаш ли толкова пари, да им дадеш, КАКТО.....?

Ех че сте, 65 хектара са само 6500кв.м ,хванали сте се за сламката ? Нека лапат ,нека да ни е...т ,пък като дойде техния ред и ние ще ги опънем......

6500 кв.м=6.5 декара,а не 65 хектара.А 6.5 декара са 0.65 хектара.Накратко:1 хектар е 10 декара

Като прочета такива "хубави" новини от родината... и си казвам... добре че не съм там... Страна управлявана от мафиоти, нарко-босове... жалко за малкото свестни хора останали в България...

А санкцията да бъде в размер, който да доведе престъпниците до значителни загуби- например десеткратен размер на направените инвестиции плюс получените приходи/не печалба!/ от дейността за 5г. Иначе хубаво предложение, но тия поразии са направени за да се облагодетелстват определени персони, а не държавата. А от същите особи зависи и какво ще се случи от тук насетне, така че - подобни предложения са глас в пустиня.

Значи има дружества и хора, който са над закона!? Май това не е предвидено в конституцията.

Каде го Плевнелиев-законния и непреклония, към....пенсионерските бараки.

Да живее правовата държава, Бойковистан. Урааааа

След като кака Нона не може да направи нищо-да си ходи,за какъв х_й ни е?

И това са думи на министър: ""Юлен" нарушава концесията, но нищо не можем да направим"?!?! Леле-е-е-е, ама че наглост!!! Как се нарича узаконяването на беззаконието?!? Май според мен ще да е висша форма на корупция!!! Висша, защото това узаконяване го гласят да бъде чрез законодателна промяна!!! Все бяхме виждали корумпирани правителства, ама тия се оляха - да правят закон за да защитат своеволията на престъпник!?!? Да, да, престъпник, защото завземането на терени извън концесията си е чиста проба противозаконно отнемане на чужда собственост - нищо общо с концесионни закони няма а си е най-обикновен грабеж в особено големи размери а "наща" Нонка ща им променя закони за да им узаконява своеволията!!! НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ЗАТВОР - И ЗА ЮЛЕНАДЖИИТЕ И ЗА МИНИСТЪРКАТА - ЯВНО ТЯ Е ТЕХЕН СЛУЖИТЕЛ!!!

Узаконяване на незаконното.Е това вече е " правова" мутренска държава.

Коя държава бе.Нали начело на държавата са мутрите.От една мутра на друга.

Цитат на премиера -"Всичко незаконно ще бъде съборено!". Какви огромни поразии са извършени по нашите курорти? Обезлесени са огромни територии и е продаден дървения материал. Съсипана е природата не само в Банско, но и на много други места. Като ги слушам тия министри башибузуци настъхвам. Всичко е по старо му. Зулумите и комисионните ще продължават. Ако върви така Банско е пред гибел. Народът се изнася към Алпите. Пък и там е по - уредено и евтино. Курортите се нуждаят от допълнително залесяване защото много се оголиха. Който има пари, постига всичко. За някои закони няма. То се иска и акъл. Тия са си трагнали, още малко.

Мале... Какво ми чуха очите?!!! Тия министри не стават и за комсомолски секретари... Защото се разпореждат с чуждо имущество. Не мога да повярвам, че действащ министър разсъждава като мутра... Що за сбъркана държава сме... Какво още има да чуя... Ужас!!!