Банковите карти стават и „умен“ превозен документ, пътуваме за 4 лева цял ден

Услугата е един от най-изгодните начини за пътуване с обществения транспорт в столицата, отбелязват от ЦГМ

Обратно в новината

Коментари - Банковите карти стават и „умен“ превозен документ, пътуваме за 4 лева цял ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скрита реклама на недомислието ЦГМ. Нищо не таксувам в градския транспорт - пътувам гратис, нито стотинка не давам за гушките на герболята, да го лапате

Това е хубаво. Браво!

Аз пък си карам дизела и ми излиза 2-3 пъти по-евтино вкючително с гражданската отговорност на колата, прегледа и данък мпс. За екологията не ми дреме ако ще и 10 ст. да направят билета. Даже мисля още една кола да си взема за резерва.

Великото рестартиране. Това е инициатива на Световния икономически форум (СИФ) и лично на Клаус Шваб, стартирана през май 2020 г. Английският принц Чарлз се нарича съавтор на плана. Някои наблюдатели смятат, че така наречената пандемия е изкуствена, предназначена да провокира Великото рестартиране. Всъщност не става дума за преход към „отговорен капитализъм“ (по думите на Шваб), а за принципно нов социален модел, който много условно може да се нарече „посткапитализъм“. „И така, присъдата е поставена:„ Много хора питат кога най-накрая ще можем да се върнем към нормалния живот. Накратко - никога! Животът никога няма да се върне към усещането за нормалност от преди кризата. Светът, какъвто го познавахме през първите месеци на 2020 г., вече го няма - той се разпадна на фона на пандемията“. От друга страна, чисто технологичните решения за сдържане на следващи бъдещи пандемии като цифров мониторинг, събиране на биометрични данни, алгоритми оценяващи здравето на гражданите предвещават нещо като техно-тоталитарен надзор. Цифровата трансформация на обществото ще се задълбочи силно в посока на здравето, тъй като здравето е векторът, през който може да се стигне до всеки индивид, независимо от всякакви други различия – интереси, доход, възраст, местоположение. Ще се засилят например тенденциите към портативна диагностика в домашни условия, като пак стигаме до алгоритми, теле-общуване, наблюдение на отделната личност от гледна точка на общата сигурност, и механизми, софтуер, продукти свързани с глобалните мрежи. Възниква нов свят, контурите на който само можем да си представим. Новият модел на здравни грижи ще предвижда редовно тестване, задължителна ваксинация, издаване на санитарен паспорт и установяване на ограничения и наказания за лица, които избягват правилата на медицинската дисциплина. "До 75% от ресторантите могат да фалират поради блокирането и последващи мерки социално дистанциране." „Нито една индустрия, нито едно предприятие няма да останат незасегнати.“ Предлага се да се въведе безусловен базов доход за хората, но само ако лицето потвърди, че е ваксинирано. Пари няма да има, навсякъде ще бъдат въведени цифрови валути. "За да се сложи край на пандемията, трябва да се създаде световна мрежа за цифрово наблюдение."

:))) Ся остава да кажете, че транзакциите с карата по 1.60 лв не се таксуват от банките ... Щото иначе става дявол на магаре.

Пич, потърси и изказването на Ж.Атали от 19 юл т.г. Скриха го почти незабавно от Ютюб, но все още може да се намери тук - там. Този съветник на всички френски президенти от Митеран насам и приятел на Макрон (направи много за избирането му през 2017 г.), предлага още по-радикални неща - човекът се превръща в артефакт, но правилен, ваксинирането е необходима и става основен инструмент за създаване на правилния генетичен код на човека при създаването на т.нар. "позитивно общество", сливане на човека с компютъра (до 100%), промяна на генетичнния код на човека, забрани, ограничения в ползването и т.н. Потърси с Гугъл JACQUES ATTALI Changing the Code и ще го намериш преведедено на английски плюс самото видео (оригиналът - на френски).

И сега билетът за цял ден за всички линии на градския транспорт е 4 лв. Но който се вози само с кола няма как да знае!

Ще платя 4 лева, за да кисна на разпадналата се спирка 20 мин на дъжд, пек и виелица да дойде автобуса. След това ще сменя още 2 линии и ще повторя упражнението с кисненето. Накрая ще пристигна до дестинацията си след повече от час и половина. В едната посока. И ще имам привилегията да се радвам на домашните ни орки, които се возят безплатно и ще се чувствам горд, че чрез тези заплатени 4 лева реално плащам и техните билети. Карате ме да се чувствам специален и благороден, благодаря ви СО!

веднага съм се засилил да си размахвам кредитната карта из градския транспорт, еле пък и да ми я сканират проверяващите!!!

ахаха

Биг Брадърът в акция.

Това е за София а за другите градове още ли ще плащаме на частните превозвачи.