Спасяват две италиански банки със €17 млрд.

Италианското правителство прие указ за спасяване на две банки, застрашени от фалит. ЕК разреши отпускането на държавната помощ.

Обратно в новината

Коментари - Спасяват две италиански банки със €17 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пеедерастчетата от псевдобанката Про Кредит са вдигнали двойно такса обслужване от 2017

Бийте ѝ шута.

И тук можеше. Щеше да струва 5 милиарда. Сега ни струва пак толкова, само че с фалирала банка и забогатял прасчо и свинкя.

нагло нарушение на законите на ес одобрено от самия ес, нали нямаше да се дават пари на данакоплаци за фалирали банки. да ама не, мафията на банкерите краде безмилостно, после обикновенните хора плащат.

Както нищо не се случи и през 2008 г. в Щатите! Защото световните финанси са просто една виртуална с/ма, в която всичко може да се случи по волята на кукловодите, и в същото време по същата воля нещаат да придобият точно обратният ефект. Задълженията са фиктивни, както и вземанията. Всичко е въпрос на гледна точка и перспектива, но не и реалност.

Фалирала държава... никой не издава касова бележка, всички крадат.. съдебна система- не мерси, хаос отвсякъде... Трябва да се види тази държавица за да се разбере, че не сме толкова зле, зле сме ама нейсе...

Прави се така: -ти пълниш моята банка с твоите спестявания. - аз ти ги взимам и си начислявам и комисион за услугата - държавата попълва липсата в моята банка с парите от твоите данъци и пак...и пак...

Това не е добра новина.Щом банките имат нужда от спасяване.Финансовата система е глобална и един трус на едно място може да предизвика домино ефект.От много години централните банки се опитват да стимулират икономиката с лудо печатане на пари и така икономиките на ЕС САЩ и Япония се превръщат в наркомани, които след всяка доза, се нуждаят от все по-големи дози нови милиарди от централните банки.Не се знае кога това ще изгърми и дали 2008-а не беше просто един симптом, а не в действителност голямата криза.Не трябва да се подценяват тези сигнали, защото и в САЩ 2008-а всичко започна така с новини за единични фалити.

Мъжки, това е пирамида, кражба, измама, покровителствена и със съдействието на еврочиновниците. Тия 17 млрд ако са изсипани в реална икономика и инвестиции /а не заеми ала ктб/,какъв мислиш щеше да е ефекта и за кого?

Тези загубени италианци се лутат и чудят, и не знаят какво да правят с двете си закъсали банки, защото си нямат един като Хидромелиоратор- милионер в зелено от депутатски заплати и политика - Доган, който да прати Катарзиса си да нареди на Цацаров да им спретне една хубава и добре организирана атака с всички възможни средства и ресурси на държавата - маскирани полицаи, пишман следователи като Петъо Еврото, служби като ДАНС и разбира се шпицкомандата на Цацата, "КОЙТО БОЙКО СИ ИЗБРА ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР", ПОСРЕД БЯЛ ДЕН, В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА - ЦЕНТРАЛНИТЕ ИМ ОФИСИ, С ТЕЛЕВИЗИЯ, ОРКЕСТЪР И МУЗИКА, КАКТО СИ МУ Е РЕДЪТ, та да помни мало и голямо КАК СЕ ПРОЦЕДИРА ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ!

Заглавието би трябвало да бъде: Банкерската мафия в Италия ограби италианските данъкоплатци с още 17 млрд евро!

Комунисти, комсомолци, пионееери...

Да няма загубени в превода!!! - ликвидация според ЕС е банката да стане държавна ако е неплатеспособна, а като гледам само се наливат пари от НАРОДА в Банката / и това било добре? - да ама само за тези които са крали /?

Е, да в "бяла" държава това е възможно и хората не губят спестяванията си. Само в мутренско подобие на държава може да се случи такова ограбване като умишления фалит на КТБ с активното участие на всички "държавни" институции, в т.ч. и на настоящите управници. И никой ни лук ял ни лук мирисал!

Никога в историята на ЕС не е имало случай, при фалит на банка, хората да загубят парите си в депозити. НИКОГА !!! ( въпреки правилото за гарантирани 100000 Е ). Единствено България и Кипър ( това бяха руски капитали основно ) И тук масово, останалото население, искаше КТБ да фалира за да се гледа кръв. Сега всички тук пикаят кръв, с 0 % лихви и такси до небето.

Вие да сте чули някога ЦК на ЕК да е отказала помощ и то на банка , а ще чуете ли ? Ако е за икономиката е "държавна намеси " и отказва ако е за подпомагане и то на малкия и среден бизнес пак и "държавна помощ" но щом е за банка !!!! Ми да фалира банката какво ще стане ще спре света ли как други фирми фалират щом не са добре ма май ги е страх да не ги гонят с тоягите вложителите там ги стяга чепика !?