БАН уволни информатика Радослав Марков след оправдаващ насилието над жени коментар

Преди седмица "Мини Марица Изток" също уволниха свой служител за скандален пост в социалните мрежи по случая "Дебора"

Обратно в новината

Коментари - БАН уволни информатика Радослав Марков след оправдаващ насилието над жени коментар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да уволниш някого за коментар... Спомням си за едни времена, когато беше опасно да разказваш вицове...

Тези от БАН са приятели на Денков, заради това е така. Знаем, че Денков нищо не вдява от работата, която изпълнява, но иначе самочувствието му е огромно.

Това са политически уволнения!

Годината да не е 1933 Германия, 1918 или 1930 СССР, 1947 България ? То и аз за това си мълча, де... Иначе съд за БАН до дупка, докато не докажат защо изказалият личното си мнение им уронва престижа и с какво по-точно, кое е невярно и как точно уронва какво ти да е там? Същото важи и за момъка от мини Марица-Изток май беше. Нека новите комунисти да докажат, че малката обществена стъргалка ене е това, което ...

Има европейски норми. На когото не му харесват да ходи в Африка. Или в Русия. Или при някои други мангасари. А тук в ЕС е така. Като искаш да минаваш свободно през терминалите по летищата с надпис ЕС ще спазваш правилата в ЕС. И апе заминаваш при Путьо и путьовците около него.

Питам се дали някой ще има кураж сега да се опъне на НПО-тата , когато напънат да приемем Истанбулската конвенция , без забележки.Щото те това целят , покрай насилието над жени , да си прокарат останалия боклук. Вече всеки ще си трае , че уволнението не спи.А момата да беше прекарвала повече време в библиотека , хем щеше да научи нещо , хем нямаше да налети на татуирания садист .

Нека да разделим нещата. Насилието си е насилие, независимо срещу кого е. Една жена може да е последната и бай долна курва, но каже ли НЕ, значи НЕ и толкова. И всеки, който си въобразява друго е насилник. Ако това нещо се беше случило в САЩ, на този дришльо не му мърдаха поне 25 години във федерален затвор. Плюс глоби до дупка. Щеше да плаща милиони. Да, и там стават такива работи. Но заразлика от нас, там съдебната система си върши работата и вкарва насилниците впандиза. Веднага. Каква пробация, какво пет лева. Вкарват говори ония черните манафи, пък там да се прави на мъж. Ще го шибат та ще хвърчат пуканки.

м дааа скоро Белен пак ще работи за несъгласие с правата европейска вяра,

Ами заминавай в Русия. При Путьо и путьовците около него. Или във Венецуела при д-р. Мадуро и другите мадурковци. Или някъде в Африка. Като мразиш ЕС никой насила няма да те държи в ЕС.

искам да питам: КАК пост в нета от един човек "уронва престижа и доброто име на ИМИ-БАН" ??? Това частно мнение и не е публикувано с решение на БАН и от негово име? Например аз се сещам за съвсем друг случай - доста по-фрапиращ: На изборите през 2001 г. в нощта на изборите проф. Георги Фотев (ДИРЕКТОР на Институт по социология на БАН!!!!) говореше как СДС на Костов печелят изборите и че екзитпола не е верен. Няколко часа по-късно се оказа, че НДСВ получава 42,74%, а СДС на Костов - само 18,18%. Такъв гаф на професора-директор просто е умонепостижим!!!! Това дали уронва престижа на БАН? Дали Фотев го уволниха после? НЕ.

Колко хубаво е, че значими наши институции се явяват ревностни защитници на евроатлантическите ценности.

А цганите какво? Няма да имат право да работят ли?

И мислете му. Никой да не е казал нещо против джендърите, Окрайна, ФАЩ и др. подобни.

За путкин и. Едеруската педерйция може

Социален експеримент? Имам спомен как говореше на студентките на "ма" този експериментатор.

Е та тия от БАН къде преподават за да имат студентКИ?

Сега ще осъди БАН, ще му платят, вкл. и за публично нанесени морални щети, и всичко ще е точно.

А кой ще уволни от БАН стотици дърти ченгелари от ДС? Всеизвестна истина е,че в БАН половината от академиците и член-кореспонденти са гнусни лайняни доносници!!Прав е Симеон Дянков като ги нарече " ФЕОДАЛНИ СТАРЧЕТА"::)) По цял ден пърдят в топли и уютни кресла и трупат яки заплати...Ето го един от тях- академичето Мрънколай Денков...

Фашизмът набира сила под прикритието "забрана на реч на омразата"

БАН! Проекти, които не дават никакви резултати, но пък са дългогодишни за да се усвояват средства от данъкоплатците. Малки заплати - много свободно време! При всички тези добри условия, този "анал-лизатор" е решил да ПОЛИТИЗИРА една от многото гаври над жени маскирано, като изразяване на лично мнение. БАН на свой ред освобождава и се разграничава от вижданията на своя служител потъпквайки правата му. Всички са умници, нали са БАН! ПС. Вдигнете цената на "космическата храна" за Байконур и всичко ще се оправи :)

Според мен скоро ги чака съдебно решение за незаконно уволнение със съответното обезщетение! Всеки има право на мнение, дори и то да не е в унисон с генералната линия на партията/посолството!

Кенсъл културата е за дебили. Но за съжаление дебилите преобладават. Даже си имахме премиер дебил.

Сегашния "академик" ли имаш предвид?

на БАНчовци!

Нещастни сороски джендър подлоги! Превърнахте фейсбук в институция! Надупени англосаксонски курви и педали, стадо малоумни овце.

Имате право на своето мнение. Но нямате право на собствени факти. /в статията става въпрос за мненията по повод войната в Украйна/ Мисля, че цитатът е приложим и в нашия случай....просто трябва да се замислим...

Много правилно-този мухъл вън !

И сега на негово място кака с джуки и цици, за която единственият смисъл от научната работа е да си вдигне цената сред таргетгрупата и - бизнесмени, пилоти, банкери, топ чиновници и прочее. Ако я питаш за метод на дихотомията ще ти налепи шамарите и ще вдигне скандал до небесата, че я занимаваш с простотии. А истината е, че за нея свирките са ежедневие, просто там не е за теб, а освен това от алгоритми разбира колкото кокошка

Ами крайно време е на всички новоназначени да им се вземат данни за профилите в социалните мрежи и човешките ресурси да имат грижата какъв го чепи в социалките бачкьора. Ретарди без профил не ни трябват, социопати също, хора, които не се вписват в общоприетите изисквания на обществото също и така нататък

Това е лов на вещици. Нали при демокрацията има свобода на словото и всеки може да изказва и показва своята гледна точка? С какво се различава това уволнение от подобни действия при социализЪма и комунизЪма? Може би единствено с това, че тогава освен, че те уволняваха за изказване, различно от линията на партията, можеха да те изпратят и в лагер. Е не е късно, и това ще стане, както е тръгнало.

Свобода на словото не означава свобода от последствията. Означава единствено свобода от съдебно преследване, стига да не нарушаваш закона. Така, както ти имаш право да говориш, така друг има право да не му хареса. И като работодател има пълното право да те уволни, понеже уронваш престижа.

Правата на работодателя са разписани в Кодекса на труда. А работодателят е имал право, или не, ще отсъди съдът.

Вече май започва лов на вещици

IT, AI, good bye.

от БАН като е искал да си прави проучване да си беше събрал доброволци за това проучване. Ние не сме му всички лабораторни мишки някакви. Но надали е правел проучване. Добре си е получил наказание. Сега да ходи да лежи на друга държавна работа, ако го вземат.

Информатиците в БАН просто ползват помещенията къто безплатен офис, а и осигуровки им се плащат. Не го жали. По-добре ще е всякак извън БАН.

Да те уволнят заради фейсбук. Прилича на все е едно да те уволнят задето си се изказал против партията.

Напротив, Ганьо. Историята показва, че на човеконенавистната пропаганда трябва да се реагира. Има граници, които не трябва да се проявяват. Цитирам Конституцията, обърни внимание на Чл. 39 алинея 2, която копейките много удобно пропускат и погазват: Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

Коя човеконенависна??? А иначе, може и да си прав.

Не си раэбрал, като имаш претенции да си учен от БАН, трябва по-високо ниво, не коментар на нивото на садиста " жените са шафрании" , мъжете като садиста-бияч дето иэневеряват с пуберки какви са?

А, ето един човел ти е отговорил цитирайки эакона и ти обяснява эащо

Перефразирано мнението на информатика е,че ако жената изневерява,трябва да се пребива,коли и прочие насилие.Не да се разделиш с нея и по някакъв начин да го преживееш,а да я пребиеш,колиш и тя хоп ще ти върви по свирката.Е,не!Случая с Георги, не е ясно какви са им причините,но нормален човек не би посегнал по този начин ,още повече женен с дете,а тя свободна.

И много образованите са примати.Жената " шаврантия",а мъжете с любовници - баровци и мачовци.Насилие има,и от мъже и от жени,хора различни,начина на мислене- също..Не е масово ,но вижте какво се случва и докъде изпаднахме.Възпитанието куца,съдиите некадърни ,упражнява се натиск върху жертви,върху свидетели,върху съд,прокуратура ,вкл и политически,обществото го позволи е ето-саморазправа,кланета има и съдии помагачи като Гьонова.Затова обществото сега трябва да направи всичко възможно да настоява за промени,не за ИК,а за процеси ,закони ,за здраво общество и тази отврат с убийства на невинни хора на лична основа,това е падение,трябва да спре.Много сме зле.

По-правилен е изразът "след коментар, оправдаващ насилието срещу жени".

Пишещият е с основен опит по английски език. Там глаголът се слада максимално възможно най-напред в изречението. А на БГ трябва да е така: БАН уволниха, P....M..., техен служител информатик, след негов коментар оправдаващ насилието над жени.

Ебати лова на вещици.тая 18 годишната с изпъчените цици знае че е женен с дете но стои и зака,но айде стига че да не ме уволните и мин.

Той като е женен с дете, що не си стои на задника, т.е. да избягва заигравки с други жени, особено насилие над тях .

Е на 18 г. е,тийн стига с тези цици.Това е младо момиче,ученичка,а охранителя- женен батка ,я подлъгал ,то не е сложно.

Отново дойде времето да нямате право на собствено мнение. Искам да питам дъртите седерази дето едно време рипаха по площадите - Радвате ли се сега лицемери?

Махалото от едната крайност отива в другата. В определени етнически групи да понатупваш благоверната е една отколешна традиция и сме мълчали, което не е правилно. Но да си загубиш работата за свободно изразено мнение в една, уж, свободна държава ми се струва, някак си, прекалено - следващата стъпка каква е? Да горим книги и да слагаме лента на насилниците? И после в Белене?

А другия, който се изказа заедно с него, съдия Васил Петров от софийски градски съд, кога?????? Или той е с повече протекции! Все пак математикът от БАН не решава човешките съдби в съда! Жертва съм на домашно насилие, имах дело при Васил Петров, познайте какво беше решението му! Няма основание за незабавна защита, или иначе казано реши, че може на още бой да издържа!

Всичко се връща, момиче! Всичко се връща - намери начин и се раздели с комплексираното човече, което те тормози. По-добре сама, отколкото в ада! За всичко си има начин. За съжаление, българските съдилища, а и западните като цяло са доста тегави по въпроса!

Ма бий и ти? Ако нямаш физически данни това не е извинение. Преди години моя позната дето е 40 килограма с мокри дрехи и 1.50 висока преби мъж над 100 килограма и добре че дойде полицията та я успокоиха че човека щеше да даде фира. Човека яде боя не подаде жалба защото си го пбеше заслужил а и не знам как щеше да обяснява на съдията че това деребото изчадие го е свалили на земята и го е ритала в главата.

Подайте сигнал до Инспектората на ВСС срещу съдията за публикуването му мнение във Фейсбук. Той нарушава Етичния кодекс на съдиите. Раздухайте случая. Не го оставяйте така! На всичко отгоре сте лично засегната от неговото решение!

Този е най-обикновен трол от средно противните. Даже не знам дали го мисли това или са му платили. Явно този път се е поовлякъл.

Категорично съм против насилието не само над жени, но и на всяко по-слабо същество. Ама тая пресолена манджа почва да прилича на БЛМ. От една в друга крайност.

най-обикновен трол

Ако не са си изпипали нещата (което е доста вероятно), ще бъде възстановен с компенсация за пропуснатите заплати. Уволненията не се случват толкова лесно.

Човек , при това инфарматик, трябва да е мазохист, че да иска да се възстанови в БАН. Иначе сте напълно прав.

Тук грешиш. Пенсията на академик е 4700 лева или 2500 евро месечно. Това е 10 пъти повече от средната пенсия за БГ и 2 пъти повече от пенсията на профеор в Германия. Тук професорите (в Гер) взимат 1500 евро месечно пенсия. А какво работят в БАН? Там като бях в БГ и си носих прокт към 17h или преди 10h охраната ми вика: Остави го тук, че няма никой. Лежачка.

Ghost, имаш право - така е тук. Но на този са му вдигнали мерника предварително. Щото там някои информатици, вместо да "лежат" си работят нещо частно, и ядасват останалите. Поне мои колеги, останали в БАН само заради осигуровките и безплатния офис, работят частно.

Сега Гошко Марков ще откачи съвсем, скоро ще го чуем в криминалните новини, че е извършил нещо. Ловът на вещици започна и тепърва ще става страшно!

Спомнете си българския сериал "Денят на бащата". Който не го е гледал да го гледа! Само мъжете ли са зверове?

Ооооо... ти имаш различно мнение?! Сега ще видиш.

Направили са добро на информатика, че те БАН-аджийските заплати са под всякаква черта и атмосферата е като в "л-нана бара" - недай си боже да си решил да изплуваш. Къде ни е "свободата на словото" ? Или против ИК и НПО никой няма право да говори. Защото цялата истерия е за това как да прилапат пари от бюджета.

Трима човека познавах от БАН преди години. Останах с впечатлението, че са там, защото ги мързи да работят.

Не му е много добро написаното, заради което са го уволнили, но от друга страна, започнат ли по този начин да уволняват не се знае до къде ще се стигне. Ще настъпи пълен произвол. Съдиите причисляват зверското нарязване на момичето за лека телесна, за която наказанията са смешни, а този човек за лично мнение го уволняват. Всъщност по кой член от КТ? Та ще се повторя - това уволнение е много хлъзгава плоскост.

Добро са му направили. БАН-атмосферата е да плачеш и да бягаш. Информатик, ако е добър, винаги ще си намери по-платена работа.

Денков е ясен. Академик как се става, докато се разхождаш в коридорите на политиката?

Помните ли имаше едно момиче Мария, което беше убило един старец при самоотбрана в дома му. Как сега няма някоя съпротивала се и да има поне следи от борба при мъжете?

От една крайност на друга.Оставете хората да говорят ,да са искрени,а не веднага осъждани ,защото очевадно имаме дълбок проблем който е останал скрит. Видяхме докъде се стигна,до клане на момиче.И не е само тя,имаше и убийства на млади жени,като Евгения нарязана в куфар,преди нея други.Това жестоки неща ,нека мъжете обяснят поведението си,защо някои посягат толкова брутално на жени,на бивши жени,приятелки,съпруги,изнасилвания на възрастни,ограбване.Тази психопатия трябва да има обяснение ,съответно какви мерки да се вземат,без да се уронва човешкото достойнство и на двете страни.Бруталноста не е от вчера ,от десетилетия като продукт от мутренските времена,чалги,опростачване и не само.Но трябва да се говори ,да говорят психолози за да се стигне до решение.И да няма съдии като Гьонова ,които да не виждат очевидното,която на практика потули случая.

Дебора и Георги са били над законите. И никой не знае, какво са работили. Сега се променят закони заради тях. Законите щели да ги оправят, ама ги нямало.

Техния не беше точно заради законите,а заради ограниченото мислене на съдебния състав вкл Гьонова която формализира престъплението до физическите наранявания,без оглед че не са един ,а 21 порезни рани Не поиска и психиатрична експертиза на извършителя ,на жертвата,е това ли е вътрешното й убеждение,я моля.Некъдърни и вероятно зависими.

Дебора е на 18, учила и е щяла да има бал, не е същото като Гьорги -на 26 разведен с дете - питай го него от къде има пари. Като охрана надали е печелил много.в СЗ.

От една крайност на друга.Оставете хората да говорят ,да са искрени,а не веднага осъждани ,защото очевадно имаме дълбок проблем който е останал скрит. Видяхме докъде се стигна,до клане на момиче.И не е само тя,имаше и убийства на млади жени,като Евгения нарязана в куфар,преди нея други.Това жестоки неща ,нека мъжете обяснят поведението си,защо някои посягат толкова брутално на жени,на бивши жени,приятелки,съпруги,изнасилвания на възрастни,ограбване.Тази психопатия трябва да има обяснение ,съответно какви мерки да се вземат,без да се уронва човешкото достойнство и на двете страни.Бруталноста не е от вчера ,от десетилетия като продукт от мутренските времена,чалги,опростачване и не само.Но трябва да се говори ,да говорят психолози за да се стигне до решение.И да няма съдии като Гьонова ,които да не виждат очевидното,която на практика потули случая.

Защото мъжете сте комплексари драги и сексисти. От опит ти говоря. Аз съм жена с кариера, която една пъти по-голяма от почти 100 % академици. Един там в буквален текст ми каза. ''...перфектна работа, но има един проблем....(исках голям проект за много пари.) Питам: Е, кой? Отговор: Еми жена си! Те на мъже ги дават! (край на цитата.) (Опит БГ ) На запад е същото . Големите проекти се държат почти 100% от мъже. Моzе 2 публикации да има, но е мъж. Там, пак поредния конфликт за пари по проекти и питам. Заshtо на него след като аз имам 10 пъти по-голям актив. Отговор: Има дете, баща е! А аз вuзражявяам: Всички имаме деца! Да имаш дете не е основание за проектно финансиране. Дори това чух. (Опит Запад.)

Но да не се лъжем, че тази медийна истерия и разравяне на бунището ще помогне да се еманципира женския труд. Тук става дума за интереси на НПО, за ИК, за правата на ЛГТБ+, за правата на кифлите, за правата на мигрантите, за правата на неграмотните малцинства - това е голата истина.

Това за комплексираноста важи неависимо от пола. И отделно си има някои чисто мъжки дейности дето не стават за жени. Значи има и жени които могат да работят чисто мъжки работи. Но са 1 на 100 000, ако не и на милион. Така че жената наистина трябва да е специалист и да успее да се докаже в съответния занаят. Защото колкото и да говорим за равнопоставеност на половете, те се различават и психологически и физиологически и при някои дейности тези различия са от значение. Примерно аз се сещам за много малко жени композитори. Изпълнители да, но композитори малко. И се сещам за само една жена оръжеен конструктор. Също така има дейности дето не стават за мъже.

След като през войните са измрели милиони мъже, все пак заслужават някакви привилегии. Научи се сама да си сменяш спуканата гума на колата, пък тогава пискай, колко си онеправдана. Не искате равни права - имате ги, искате власт. Но трансджендърите щи ви поставят на място.

Насилието трябва да се наказва за всички и жени и за мъже.

Трябва да уволните и един от член кореспондентите ви - за агресия. Навремето като исках да правя проект със Запада ми каза от позицията на Декан на Факултет, че цитирам ''те командвали там''. Сега е член кореспондент при вас. Напълно неоснователно не ми разписва разрешение, защото не го включих. Пак е сексизъм.

БАН е мафия!

който оправда в коментар във фейсбук насилието над жени. Това съобщиха от института в официалната си страница. "Шафрантията може да си ходи, където иска, може да се оплющи с целия град, а аз само да кимам недоволно отстрани? Като изчезнат шафрантиите, ще изчезнат и насилниците", гласеше коментарът на учения, който предизвика лавина от възмущение в социалната мрежа. Математикът каза по-късно пред Нова телевизия, че казаното е просто социален експеримент, който имал за цел да провокира. "В отговор на изострения обществен интерес по повод изказвания на г-н Радослав Марков в социалните мрежи, Институтът по математика и информатика при Българската академия на науките (ИМИ–БАН) припомня, че още на 31.07.2023 г. категорично се разграничи от поведението на гореспоменатия, което уронва престижа и доброто име на ИМИ–БАН. Считано от 04.08.2023 г., г-н Марков не е служител на ИМИ–БАН", се отбелязва в съобщението. Веднага, след като новината за малтретираната Дебора заля социалните мрежи, няколко коментара предизвикаха сериозен отзвук и реакция от работодателите на мъжете, подкрепящи задържания Георги Георгиев. Първо от „Мини Марица-изток” уволниха служителя си Виктор Костов, а вторият, срещу когото започна процедура по уволнение, беше Радослав Марков. Прочети още на Столица.bg: https://stolica.bg/oshte/ban-uvolni-uchen-napisal-skandalen-komentar-za-nasilieto-nad-zheni

Политкоректно поведение на администрацията, дето най-вече си клати краката ш „жплат в социалните мрежи. Какво друго да правят през тия 2-3 часа докато са на "работа"?. И тези протести, начело с лезбийки и кифли, защо се афишират толкова яко?

При комунизма - разказваш политически виц и те уволняват от работа. При демокрацията - изказваш различно мнение и те уволняват от работа. Промяна? Каква промяна?!

Тъжно е че си прав.

В момента, Курвите имат повече права от нормалния гражданин!

Ако се е представил като човека от БАН е повече от нормално.

То и на запад е така. Правя проект - моj е научната част. Казах, че не искам присъствие на един немец, защото е националист и не ни допуска до апаратура, а и не ни пуска анализи. Отговориха ми, че моята част била науката, и да не се мешам в административна дейност. Еми, съдя ги. Проектът е мой; аз плащам; и аз решавам кой е персоналът; да, ама в демократична Германия - не съвсем! Който те кажат.

раэбирам ти болкара, пич, ама е иэвън темата. Успех, дано се пребориш!