Премиерът обяви старта на строежа на Циклотронния център

Премиерът Бойко Борисов обяви началото на строителството на Циклотронен център към Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН в София.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът обяви старта на строежа на Циклотронния център | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя пак счупи глупомера, не знам кой по ред му е. Чух го да казва, че докато дойдат изотопите от Чехия и Унгария същите се разпадали. Е нема такъв премиер, нашият е 0 (кръгла).

Премиерът в случая може и да е прав - изотопите за медицински цели се СЪЗДАВАТ, защо ги няма в Природата. Няма ги в Природата, защото не са стабилни. Не са стабилни, защото са с кратък период на полу-разпад. Краткият период на полу-разпад означава, че за кратко време половината от материала се превръща във вещество с по нисък номер в Менделеевата таблица. Т.е. докато дайдат до тук - изотопите вече частично не са това, което сме купили. Нещо ви стана навик да се шегувате с Премиера, но за пореден път се оказа, че човекът не е неинформиран, а просто аудиторията му не може да схване какво й се говори. Какво се очаква? Премиерът да започне да издава бебешки звуци пред камерата, само за да може Интернет-троловете да се чувстват заприказвани? Хайде пробвайте повече да четете, отколкото да пишете и ще установите с почуда, как вместо да сте заобиколение от "кръгли нули", "тикви", "трошачи на тъпомери", всъщност сте се движили сред компетентни професионалисти, които са предпочитали кротко да си вършат работата, пред това да ви навират в лицето факта, че сте малоумен задник, който се изказва за всичко като последна инстанция.

Като циклотрона е за медицински цели, защо се дава на БАН, т.е. на МОН, а не е към здравното министерство? Това просто е спасителен пояс за недоразумението БАН, която отдавна трябваше да е закрита, а парите за БАН да се дават на университетите...

Дава се на БАН, защото може да се използва и за други цели (например изследователски) и защото за да може Здравното министерство да го задвижи, ще му трябват няколко десетилетия за създаване на специалисти и бюджет по-голям от този на БАН - за обучаването им, профилирането им, специализациите им и вървящите им успоредно с това заплати. А в БАН има готови кадри или поне кадри, които могат да стартират проекта след минимален период от обучение.

Единия ден открива нещо, на другия търси кой му е виновен. Може да е приятно, но така не става.

Бойко, не ни трябва център със циклотрон а един щалаг лагер на копринка със циклон б за паразитите от бспутака-каскетите на момата и фесовете на сачмата!

Чаках и дочаках поредния бисер от адаша. Та ББ --- КЪДЕ казваш, че ще стой новата сграда на Циклотронен център? Ако е до централата на герб добре, но ако не, тогава къде - кажи? Виждам напредваме с Пропагандния списък и вече ми е на езика утрешното ЩЕ!

Тоя след като подписа да ни тровят допълнително се ''загрижил'' и за лечението ни след това...Авантата бокова е бая голяма а и предизборните му обещания са също като нея

Бочко ще ни построи едно малко Беленско АЕЦ-че , както разбирам от изказването му , било като малка атомна централка ,а? Ама не съвсем и точно.Простоватий работи.

Айде тая година полупроводници , а догодина цели проводници.

Едни работят, други лаят! После точно лаещите ще искат високи пенсии т.н. ..

Не ме вълнува какво е обявил, какви ленти е рязал Мутрафона комуняжки, долу ГЕРБ, престъпника Борисов и шайката му-в затвора, дебелият Цацаров-също!!!

Там ще си оправя тиквата Тиквуня.

Боку дали знае кво точно е отклил. Щото ако си мисли че със слабичък ускорител се правят Нобелови лауреати - е, объркалсе е! Пак!

че тове е малкия брат на Големия електронен колайдер, знаете ли колко още ще ни весели, като разбере, че си имаме колайдърче у нас, малко, ама наше!

ОСТАВКА, ТЪПА МУТРО!

Ама ББ го откри още миналата година, когато здравния министър му каза че е готово ...

Тиквотронът е уникално българско изобретение, съчетава простотия, наглост, корупция и лъжи!!!!

Да се смееш ли , да плачеш ли ?! Човека прочел една книга в живота си открива център за ядрени изследвания !

Шефа му без да е прочел нито една книга откри завод за полупроводници и издаде тридесет тома .Този има напредък.

Нека Боко и изцъкления да кажат -колко онкоболни има излекувани примерно за година от нашите доктори, и колко има лекувани, но отишли в по доброто място ???!!! Като процент много ще е инересно, и в България увеличават ли се онкоболните или намаляват ?

Пиле шарено.

Нали ББ беше казал на студентите да стават овчари? Ние помним, нищо че той има къса памет...

Боце все се занимава с неща, които не разбира ...

Българин - нобелист и негър - скиор?! да бе да ...

Хората вече не те харесват, много нисък рейтинг!

Първо ще ни разболяват с ГМО храните,които ще ни продават и след това ще ни лекуват,като пак ще ни взимат пари,демек всичко е в името на печалбите и парите!!!!!

Борисов: Може наши студенти да станат нобелисти - кои, онези отглеждащи картофи и овце ли?

но да са онези платените. казваха им ,,ранобудните студенти,,

Три милиона лева за строежа.С тези пари може да се довърши и обзаведе сграда с площ 3000 квадратни метра.Да видим каква барака ще построят и колко пари ще откраднат.

Данчето откога даде ниво за разходите по строителство - дестска градина за 40 деца - не по-малко от 2 милиона лева - ама с оборудването - 1 млн. за сградата и за останалото по 2-3 печки, 2-3 телевизора, 2-3 легла на дете ... Така де и "добре познатите" фирми трябва да живеят ...

Думите отлитат, направеното остава. Ако всички досега действаха на този принцип, щяхме да сме достойна страна. Защото да събереш на едно място всички обещания не се равняват дори на едно копче от пулта на този уред. Който мисли, че това е пропаганда за Борисов, има проблем с мозъка.

за добруването на народа. Дори бай Тошо мислеше по-малко за него...

Ако само още две правителства "НАПРАВЯТ" толкова много външен дълг, колкото Борисов - КРАЙ, никога няма да бъде изплатен!!! Ако само още две правителства направят толкова много за "ЕМИГРАЦИЯТА" на българите - и КРАЙ, тази страни никога няма да се възстанови, или поне не с българско население. При тези две положения ББ може да си чука всички магистрали и циклотрони в главата, полза няма да има. И сега обратно в реалността, това което се случи в България през последните 7-8 години: емиграция, престъпност, задлъжняване, бедност, корупция, ниска раждаемост, висока смъртност, висока заболеваемост ..... липса на учители, опростачване, липса на медицински персонал, това реално означава че България е бутната в пропастта и едва ли ще има шанс да излезе. Не ГЕРБ, БСП или ДПС, ами и МАРСИАНЦИТЕ да докарат - все тая. Парите за пенсии няма да стигат с все повече, за заплати на армия, полиция и учители също, нови заеми постоянно ще се теглят и банкрутът ни е в кърпа вързан.

Нещо сте закъснели с това изказване. Къде бяхте през Виденовата зима? Там щеше да е уместно. Сега всичко е точно наопаки на написаното от вас: хората се връщат обратно в България, престъпността е озаптяна (не е изкоренена, но поне мутрите не си правят вече каквото поискат, сякаш комунистите са на власт), задлъжняване има, но и винаги е имало, бедност също, корупцията е в пъти по-ниска, раждаемостта е в пъти по-висока при когото трябва и в пъти по-ниска - пак при когото трябва, смъртността не се е променила, що за глупост (?!), заболеваемостта не може да се вдигне за 7-8 години, това е процес в резултат от десетилетия липса на здравна просвета, профилактика, занемаряване на здравеопазването и вдебиляването на населението, липсата на учители, на медицински персонал и т.н. отново са резултат на десетилетия неглижиране на съответните сектори - т.е. на провала на комунистическите правителства. Сега нещата вървят нагоре и то осезаемо. Ако не го виждате, а само банкрути и пропасти са ви пред очите - явно не гледате внимателно или не схващате върху какво попада погледа ви.

Тиква и ядрени изследвания...

То може и България да се оправи, ама ще е в някоя паралелна вселена ... аман от лозунги и заявления.

Комунистите винаги ще лаят, те друго никога и не са могли да правят. Оставяме ги сега поне да слагат минусчета, това само тази радост им остана.

Дайте на мангалите не по 30, а по 300 евро и само глейте к`во ще стане! Няма да има област, в която да не вземем де що награда има.

Първо задайте си въпроса, защо затвориха ядрения реактор на БАН по време на демокрацията. По искане на народна република Америка!!! И второ никакви дарения не дават ак същите. Връщат ни пари за отработеното ядрено гориво! Аман от лъжи и манипулации! Сега БАН щял да прави изследвания, трай коньо до зелена трева! Докато го построят доката присвоят средства..... През това време децата ни ще учат в чежбина, ще разработват проекти пак там и може и да станат нобелисти, но не в тая лъжлива държава! Макар че много си я обичам но ми писна от манипулации! И да за ваше сведение, кадърен ядрен физик завършил в САЩ иска да работи във Варна в ускорителя, дават му заплата 700 лв. Нобелисти .....

Танечка, кукунделке мила, ей ти малко информация, за да не се излагаш по форумите: "Последният пуск на реактора ... е бил на 18 юли 1989 г. По предписание на тогавашния Комитет за използване на атомната енергия за мирни цели (КИАМЦ) изследователският реактор е спрян за привеждането му към съвременните норми и изисквания за ядрена безопасност. По това време вече е имало проект за реконструкция на реактора." Нали се сещаш, че юли е доста преди ноември и че по това време "народна република Америка" не е имала думата в България - ръководена от правешкия селянин и танцуваща по свирката на Москва? Ей, хора... форумите са пълни с паразити, които злословят срещу личности, правителства, партии и цели държави, само защото им се плаща. Това, което ги прави силни, сте вие, които не си правите труда да извършите елементарини проверки. Не давайте сила на комунистите - бъдете критични и информирани и ще видите колко смешни и жалки са всъщност те и платените им мекерета.

Може, може, ама това няма да са тия неграмотници, дето Кунева им дава стипендия за успех 3,50, и то написан по милост.

И както ги обича тия учени...

Бе ти наред ли си? Радваш се на всички глупости на Тато Тиква. Учените си правят изследванията, а ТОЙ се предлага за doctor honoris causa! Имаше един гениален хидроинженер, остава да се пръкне още един гениален ядрен физик.

Няма значение дали трябва или не, важното е да се строи, да се пълнят гушите на строителните фирми и да се трупат комисионни ...... на гол тумбак - каре магистрали! а за малко и чифте атомни централи!!!

Какво намеква Бойко, че има студенти които доброволно членуват в ГЕРБ ли? Аман от измишльотини. :)

Ако не бяхте толкоз тъпи политиците, досега щяхме да имаме! А и за в бъдеще е напълно възможно, в предвид децата български! А ти с "Оцеола" и "Винету" ни докара до тук...

Малееей, аз съм дал за пример две книги... Тоз, не беше ли прочел една?!

Не я е прочел и цялата.

Мутрите и бай Ганьовците не обичат умните. Не виждам как ще стане

изборите, че се наслушахме на обещания, мизерни дарения от по 1-2 милиона лева, а милиардите си вървят в правилните джобове.

Човека може да е прочел само една книга, но си е записвал прилежно сичко от бай Тошо.

Ха, ами той може ли да пише???

Да,има много умни и талантливи българи,но правителствата ни поставят в у условия на живот ,от които умните и талантливи хора бягат за да могат да се реализират и да ги оценят по добаващо...Колко българи работят в НАСА или в други световни организации...това показва,че има хора,няма условия.

осигурявам безплатни кебапчета и кюфтета с топли питки и по един килограм луканка на ден.

Тикво, нали им казваше да стават овчари и да се сеят картофи?! Или много удобно забравяш какви простотии си казал?!

Ккаво ни грее това,досаднико?!

Докато не си се дадат кебапчета и луканки на готово не ви грее. Това е ясно :(

Нищо ново - Борисов открива поредното ново направено в страната. Нека плюенето по Боко започне сега. Старт!

Ще се появи я някой нобелист,я някой цял проводник...

А току виж и космонавти се появят, Тиквата не си знае силата.

За съжаление, и моята първа реакция беше за полупроводниците.

"Премиерът Бойко Борисов обяви началото на строителството на Циклотронен център към Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН в София." Инвестиция, която ще донесе възвращаемост!

раздава нашия преди изборите тук милионче там два там три .Да има нали е ларж.Че след изборите не му е сигурна кражбата ааа управлението.

Бай Х.й прави избори.