БАН се отказа от споразумението за отделяне на НИМХ

Причината са текстове в проектобюджета за догодина и неизпълнени ангажименти на просветното министерство

Обратно в новината

Коментари - БАН се отказа от споразумението за отделяне на НИМХ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Факт е, че режимът беше поел ангажимент да се даде възможност на учените от НИМХ, които желаят това, да останат на работа в системата на БАН. По думите не на друг, а на честния частник, проф. Христо Брънзов, до неотдавна директор на НИМХ, такива учени има. Интересно е, по какви причини, управниците решиха да лишат работещите в НИМХ от право на избор, третирайки ги като "говорещи оръдия на труда"?

Да се информират колко мистерствата в България подържат и плащат на други институти под шапките им - института на Цацаров, който вече няма да е по криминология, а по криминалистика (така реши гения цацата), щото на дебелия акъл и наука не му трябвали....Само дето не е преценил, че без науката/практика с мислене и идеи не можеш да схванеш основното в приложните професии и ще имаш само спецЯлисти, а не специалисти....Също, тия от НИХМ да погледнат колко плаща едно друго министерство на съдебните лекари, работещи към него, въобще дали им е плащало за труда....после да тичат ако още искат от НИХМ към мон

Той пък КИХ като е станал учен и професор, злоупотребявайки със служебно положение, принуждавайки колегите му да го пишат за съавтор на изследванията си, не е закононарушител. Ами не искат хората да работя в такава паразитна структура. Жал ми е за математиците, че оглавяват структура, в която е пълно със закононарушители на високи постове.

На други още по- големи паразити на жълтите павета , там им викат "експерти" , а вие ще сте им обслужващ персонал

Цирк, искат да се оттеглят ама не напълно. Демек, страх ги е да пуснат едната паничка преди да докопат другата, та да не се минат. Типичните търтей.

А защо ни е това НИХМ, ние си знаеме че "ВТЕМЕТО Е НАШЕ"

goose

Някой да е очаквал друго? :)

Целият проблем е, че журналистите пишат за БАН само, когато има някакъв скандал. Специално в случая можете да сте сигурни, че НИМХ не са прави. А и като се замислите да сменяте шеф учен с шеф политик сигурно не е много умно. Утре шеф може да ти стане Болен, защото така се е разбрала коалицията. Ще иска да прогнозираш хубаво време в Русия и лошо на Запад:)

Бан изобщо е една страшно паразитна структура, която трябва да се закрие моментално.

Каза 40-гофишния цинганьорски българин , живеещ в панелката при майка си и биещ жена си която прибрал от Факултето

Казвам го и аз чист българин на 67 години обиколил целия свят и знаеш знаеш 5 езика.

Моля? Даваш дума, обвързваш се като полагаш подписа си под споразумение , което има силата на договор и след няколко месеца, след като е изпълнен и структурата е отделена заявяваш, че се отказваш. Няма отказване, след като е свършил целия процес по отделяне. Насреща си трябва да имат някакъв също толкова обезумял институт , който да не може да им каже:"Късно е Минке, Кольо си отиде мандалото хлопна!" Академиците се държат като моми пред празна чаршия след края на пазара! Що за академици са това?

"Има някакви ТЕКСТОВЕ за имуществото, които са ДОСТА НЕЯСНИ" Какво ли е ясно в Мутроландия?! А какво стана?! Бай Бойко обеща разводът да стане факт... И какво значат някакви си ТЕКСТОВЕ?! Като се сринат регистрите, вървете да гоните Михаля!

Пари БАН-а работа Пари

Не БАН, а САН - Софийска академия на науките. Само две са самостоятелните звена извън София. Принципно, САН е права в случая, но трябва да се направят компромиси. НИМХ трябва на всяка цена да напусне САН преди нейното предстоящо закриване, че тогава ще стане голям калабалък. Реално, освен НИМХ никое друго звено не носи практическа полза за държавата и народа.

В БАН има и много стойностни учени, които обаче или са експлоатирани от нчачалниците си или са унищожавани професионално. Средно положение няма. Този Хаджииванов е един от плевелите, лошото е, че управлението на Ревалски среща много сериозна опозиция от плевелите в БАН НА ВИСОКИТЕ ПОСТОВЕ.

Щеше да мисли повече за интересите на академията в тоя спор, щото там отиват за дипломна работа студентите от много приложни специалности на СУ Кл. Охридски, а и много докторанти...., а не да се кара с академията заради частните интереси на метеоролози начело с един частник за техен директор

се отказа да губи бюджета на НИМХ!!!

Целна е апетитня имот в Младост1 ХМС. Клиника Аджибадем и други.....не са се наяли с човешка тъкан и душа.

Да, и този в Морската градина във Варна!

Феодалните старчета се страхуват за имотите на БАН, които дават под наем... Грозна и жалка картинка!

Като са тръгнали да стават част от МОН да си търсят нови имоти сред имотите на министерството

Нещо като "метЕкзит"

БАН са далече от истината. Искат да прилапат имотите на НИХМ, които си присвоиха преди години.

Крайно време е НИМХ да се маха от тая сбирщина малоумни нефелници, които за последните 30 години изпапкаха НАД ТРИ И ПОЛОВИНА МИЛИАРДА пари на данъкоплатците, БЕЗ ДА СВЪРШАТ НИЩО. До там я докараха, че се фанаха със ширпотреба - сега козметика, а скоро и долни гащи. Тази "структура" КАТЕГОРИЧНО трябва да бъде ЗАКРИТА. Да, ЗАКРИТА, а не - реформирана. След това може да бъде създадена нова, но САМО НА ЧИСТО, защото Авгиевите обори са НИЩО пред тая малоумна сбирщина.

може да чуете научна логика и интелигентно говорене на високо ниво в тая цинганьорщина в която се удави България.....Лекциите в БАН са публични и директори на агенции от министерствата редовно посещават всички лекции, защити на докнторанти и семинари с презентации на резултати с международни сътрудничества, и това е една малка , последна глътка на разум в принизената ни от некомпетентни министри-калинки и калинковци икономика.......Та, лумпено прост, ти не си тоя ще определяш какво е БАН и работата там...

Ами защо само за имоти и пари говорят. ?! За наука нито дума

НИЩОПРАВЕНЕ, при това с претенции!!!!

Мръсен гербер, съсипахте науката! Такива като теб!!!

науката е съсипана в БАН и не от сега - лов на ялови проектчета, командировки в чужбина, клатене на въздуха и тупане в гърдите за позициониралите се и полугладно мижитуркане за останалите