Коментари - Падна парапет на балкон - млад мъж загина, 2 жени са ранени | dnes.dir.bg
назад

Падна парапет на балкон - млад мъж загина, 2 жени са ранени

Метален парапет на балкон на жилищна кооперация се откърти в идеалния център на София, в резултат на което след падане загива един мъж, а две жени са тежко ранени.

Обратно в новината

Коментари - Падна парапет на балкон - млад мъж загина, 2 жени са ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А знаете ли в какво положение беше сградата , която ни реституираха една РАЗВАЛИНА. 45 години не само ,че нищо не бе направено , ами на всичко отгоре и цяла "плоча" и носеща стена бяха махнати.А и общината за да вкара повече хора-наематели , премахнала и баните!!!! Обезщетение - никакво не сме получили , а за 45г. Общината е прибирала наеми!!! Както и да е - сега сградата е измазана /два пъти - първата падна/ , нов покрив и нова канализация , нови носещи стени и плоча , нова дограма ....... Всичко това за наша сметка!!! Наеми апартамент/ тристаен 68кв/м - 375лева , наем магазин - 475лв. Нищо от тези ремонти не е приспаднато като разход - само Данъци!!! Това е положението. А загубеното време не го смятам!!!

Трябваше под балкона да е Станишев, Бат' Бойко или някой друг "умник", за да пострада той и да разбере какво му е на народа...

расте, но не старее!!!

Хора, няма значение какви са сградите! Всички сгради, които не се поддържат дълги години се разрушават и амортизират, та дори и да се поддържат. Ама най-фаталното от цялата работа е, че тези, дето ни прибират данъците и трябва да се грижат за тези неща нехаят, тях просто не ги *бе, те нямат тези проблеми! Ако някой ден проумеете тази проста истина и да спрете да вярвате на популистки глупости, а само на резултати, тогава може и да се оправим.

Вземи първо завърши първи клас и научи колко е 2+2. Искаш общината със 100-те лева данък да ти измаже къщата за 5000. лв ли? А и като бонус да ти санира и балкона?

Коце, Коце, зле си Коце, но ще те сполети и теб някой балкон. И данъците са доста над 100 лв., Коце, нещо сериозно си се объркал, Коцка. А ти какво искаш да прави общината с тези данъци, да си бърка в носа ли или да ги краде?

"Собственикът Единствено наемателите бяха боядисали парапета, никой не е правил ремонт, нашите починаха, аз не съм живял тука много отдавна, просто почистихме апартамента и решихме да го дадем под наем..." Всичко наемодатели само искат да лапат и данъци да не плащат, ремонтите са им непознати. Това ако беше в нормална държава, мале, мале... Това е един от проблемите. Когато стане трагедия и някой трябва да понесе отговорност, всички се оправдават и си прехвърлят едни на други топката! В това сме най-добрите. Същата е работата и с превозните средства отдавани под наем, да не ви се налага да карате такова. Разходете се по центъра и се огледайте, доста от сградите там са по над и около 100 години. Такива сгради нито саниране, нито заздравяване на връзките ги оправя... А иначе продават квадратите като златни - хахаха!

при това положение при което са сградите в бг, ще почне да падат не балконите, а самите сгради. по цял свят се правят така наречените "текущи ремонти" сградите ако не се подарят започват да се рушат! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нужен е бил ремонт на балкона. Обаче! 1. Къде са ни парите от данък сгради? Защо местната община не е отпуснала пари за външен ремонт? Не ме интересува социализъм или капитализъм е. Плащаме данък сгради - той е, за да може общината да изпрати работници за външен ремонт на сградите и да им плати. 2. Не разбирам защо гражданите се навират точно под терасите и си намират работа там. Човек не може да си полее цветята и да си измие терасата от натрапници долу. Че и колите си паркират! На тротоара! То да не е стъргало и паркинг! Ей ви парковете. Там си разговаряйте по цял ден.

Питай вожда! Отговарям ти вместо вожда - БСП за виновни - хахаха! Не е смешно, но това е реалната ирония, в която се намираме.

Никой не е длъжен да ти ремонтира парапета , нито да ти пуска водата в кенефа:))) От това мислене , че някой ни е длъжен е на това дередже държавата! Хич не ми пука за Бойко , нито за смешниците около него , още по-малко за БСП , или СДС. няма партия , която да дойде и да ти измие прозорците - това си е твое задължение.В нормалния свят,обаче , държавата те ЗАДЪЛЖАВА да си поддържаш имот , иначе - продаваш и отиваш там за където ти стига джоба.Простичко е .Стига сте се плюнчили:)))

Дари

С висше образование и няколко езика, а все още се надяваш, че ББ е "честен" и "мъж"... Мнооооого си наивна:(

само като дойдат местните избория фандъкова да не каже че знае как се управлява столична община - да поемат отговорността за атентата - лично и партийно - от герб!

Стига де,само за пари мислите.Ако се беше случило на ваш близък или роднина?Все гледате да плюете.

и доката алчни паразити,продават и рентират копторите си по Центеро,и други глупаци им ги плащат ,селата и малките градове упостяха .Някакси между другото върви,че едни хора,ще купуват на едро български територии-защо ли?Защото сите българи са столичани и от шопето по-тъпо няма.Е те така.

За алчните паразити сигурно си прав, но пооправи малко правописа! Пише се "ОпУстяха, а не "упостяха". Е, освен ако не е някоя нова дума, за която още не съм чул.

опитах се да пиша на шопски.

Наистина си простичък ....

това е комплимент ,от исам дасъм в трамвая пак ще се бутам,от искъро по-дълбоко нема и те така

какво правят на терасата в 4 ч. сутринта две жени с мъж сфитнес???

Каквото искат - това си правят! Нямат право в 4ч. да излизат на терасата ли? Конституцията ли го забранява или религията? Ако ти беше под терасата, редно ли е да питаме - ти какво правеше там? А Ако беше 4ч. следобяд? Тия работи не се програмират по часовник!

Имотите падат цените никога!

все пак...не панелките,а старите сгради са опасни;)) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Минах оттам да видя кое-как-звучи ... Е, не се получи ... с тоз моя `изчанчения` български ... нали ?! ;-) /// И така -- за какво става дума, Дир.бг и съкоментатор(к)и ? ... Сградите в цитирания район са полу-обитавани (от несъвсем цветущи-финансово хора в златна възраст ) ?! Или странни субекти ( не знам как-точно да свържа `Степан` и `чешки гражданин` ... освен по единствения-възможен начин ! ) странно пребивават там, странно странувайки странности със странни лица ?! ( Дано момичетата се оправят ! Кураж на близките-им ! ) ... Или -- че Данчето подготвя нови`теслички` за финансовото здраве на собствениците там ?! ... Или -- че след `феноменалния` проект за Женския пазар ( Как кой проект ?! -- ей оня-де, дето `някои` изтапаниха че ще правят софийската Виена там ... пък и добри пари изпапаха за едното му гъгнене ... не че нещо изобщо стана, или ще ), сега идва ред на нящо по-те-такоа ... гигантическое, мега-мулти-проектическое ?!

незнам още колко трагични инцидента трябва да станат докато разберете че тези саборетини дет се вика на мегдана на вашето село и пет пари не струват...еи сега хубуууууу се похвалихме пред европата.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Той предполага, че е имало спречкване"... Моля?! Вземането на компетентно мнение от някой старец от блока се смята за журналистика?

Абе какво му пука на Борисов дори всички да измрат. Важното е да говори глупости и да си вее физиономията по телевизията. Аз и непознат номер да ми се обади и да не съм го чул звъня, защото може да е нещо важно, той дори видял кой му се обажда и си е почесвал панталоните. А този балкон както гледам от снимката е бил захванат само за стената, но не и за плочата. Ама така става докато в тази държава най-важното нещо за политиците е как да останат на власт и да крадат. Защо депутатите нямат мандати? Защо гледаме мутри от 20 години в парламента? До кога с едни и същи похвати ще ни работят? Гледам как само е слагат глоби за да наказват, ама какво са направили те за да помогнат, после да наказват?

сега ако наистина има власти в тая държава трябва да тръгне една масова проверка в т.нар. идеален център и всичко които не плащат данък върху наемите да бъдат ошушкани и задължени да направят основни ремонти на имотчетата си!не е допустимо в една уж европейска държава хора да умират поради алчност!!!

а ти кат крадеш нафта от служебния бус и ревеш че "преди беше супер, вече нема далавера"....а за такива кат тебе кви мерки са нужни?:D:D:D

офф,писна ми да ти отговарям,пък още повече и безплатно.ела в кабинета ми на 4км. и ще си поговорим.споко,не си много тежък случай,само се успокой....

"Той е видял, че дежурният в МВР го е търсил, но е нямал телефон, предаде БГНЕС." Само това някой да ми го преведе, моля. Някой има нужда от телефон ли?

Не. Този някой има нужда да си ходи на село и да си гледа прасетата. Егаси. Да ти се обади дежурен от МВР и ти да не си размърдаш месата да видиш дали не е важно. По същата логика може да има атентат и тоя ще се бара ама няма да види за какво става дума.

представям си картинката-собственичката е мумия на 70-80 години,която се изживява като велика софийска аристократка понеже ходи едни път седмично в народния театър,взема поне 500-600 евро наем за един коптор,за да може там каквото има-син,дъщеря,няма значение да лентяйстват,понеже и без това за нищо не стават и те така....и заради тази деградирала,безхаберна сган са пострадали толкова сериозно 2-ма човека,а един даже е умрял.плюс пълната абдикация на държават във абсолютно всичко,резултатът се нарича българия!!!

Пф.....липсата на законова рамка за поддържане на сградите играе поредна лоша шега, а за да си отдадеш апартамента в център би следвало да инвестираш като цяло доста кинти......аман от хейъри смотаняци, които мразят всичко и всички, защото най-вече на първо място ненавиждат себе си!!! ;-)

ха-ха,обади се синчето на мумията....айде не на мене тия псевдоинтелектуални локумчета,че ви знам и кътните зъби.90%от квартирите в този район са такива коптори с такива безумни наеми,че само не проумявам,как може да има толкова нагли хора,че пък и с такива претенции...ама все пак говорим за българи от друга страна,така че....

Виновен е който яде баницата или който я дава? Защото трябва да си пълен идиот да наемеш коптора за 500-600 евро, нали? И понеже си писател, писател...да те питам и това: Къде е СО във всичко това?

софия е една кочина, гнусна, порутена,мръсна, пълна с нечистоплътни/морално/ хора,пари да ми дават в софия не стъпвам не да живея, ами и за кратко посещение.отврат е.

parvaty

Браво, че отиде в ЮЕсЕй да плюеш България! Има една хубава поговорка за хора като тебе "Пази Боже сляпо да прогледа!". Ай, сполай ти и не се връщай, че бездруго тук е пълно с боклуци! Един повече не ни трябва!!!

как може да се дават обидни квалификации и улични махленски наръки на анонимен непознат човек в нета всеки път шом се даде едно обективно и критично мнение ,за мен си остава една от загадките на родната чувствителна българска душевност и дълбокосмислено доказателство за неината духовна извисеност.

да беше само софия ехе....цялата държава е тотална помия!

аиде по-спокоино с обидите за софя ... сигурно зивееш в уппер еаст сиде в мнх... ? преди да обиздате некав град идете и се запознаите с него... нема смисал да обеснявам на некви провансалци за това какво е ценно в един град - вие очевадно се кефите на дарвени кащи сас градини и отаделеченост от 50 км от живота.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стига с вашите глупости .От една обикновена човешка трагедия ,генерални изводи за столицата за държавата и какво ли не. Софиянец съм, но от доста години не живея в София.Познавам София от преди половин век и виждам ,че става все по хубава и по хубава . Когато отивам в София с изненада виждам, все по нови и красиви сгради ,улици, зеленина. Да ,централна, стара София ,много изостава от останалата част на града.Но всичко с времето си.

каде е тази зеленина? вероятно при природата на черноморието. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

айде леко с обидите за София...ти сигурно живееш в upper east side, mht... не мога дя обесня на хора, какви са приемуществата на даден град, когато те не са готови да жертват градинките си със зарзават за да получат малко култура от квартала или дори квартална култура... никой не твърди, че София е Париж, но да си имаме уважението...

теди за един от предишните постове не се съгласих с теб, но за този сам абсолютно съгласен. единственот място, на което софия започва да прилича в момента е "кочина", по органзация и уреденост ми наподовява на бомбаи, а по характер на хората, които живеят там на странен микс между село и гето.

Ми, бясна съм Бойко! Знам, че ти четат форумите и БРАВО! Така, че ще ме чуеш, глас народен! Тъжно и ужасно, хора да загиват по такъв нелеп начин. За да не се случва ще ти кажа и за маршрутките в София. Ужас, Бойко, страхувам се, че и синът ми ги ползва. 90% карат като луди!!! Съжалявам, ако съм груба, не искам да обиждам никого, но повечето от шофъорите са дошли явно от някъде, няма лошо да търсят работа, ама са заплаха за живота ни. Карат като луди, в тунела на Люлин вдигат 100 км и се изпреварват с други маршрутки. Говорят по мобилния през цялото време, за да се състезават за клиенти. Билети дават не повече от 10%. Културни и нормално каращи са също не повече от 10%. Пушат, тръгват преди да си се качил или слязал, ма какъв е тоя ужас, кой ги контролира? Кой се грижи за живота ни, ми по-добре да ги няма! Втори въпрос - гласувах за кметицата на Люлин от Герб и КВО? От три години, заради катастрофа няма спирка на магазин "Витоша" в ЛЮлин по посока центъра. За три години не се сложи навес. Обаче се крадат загражденията и сега всяка сутрин, деца пресичат опасно, за да отидат на училище!Онзи ден видях детенце от ромски произход на спирката, клатеше поредната ограда. И кво става с тия изупвателни пунктове. Ма, направо съм отчаяна, Бойко, хайде, ТИ СИ НА ХОД!Бог да е с теб и с нас!

"..детенце от ромски произход на спирката, клатеше поредната ограда" И теб да почне да клати Бойко ли ще ти помогне. Като видиш, шофьора на маршрутката върши нарушения, защо си траеш, а не вдигаш телефона и не звъниш в КАТ или фирмата. Колко писма си написала за Спирката на кметицата и ако тя не се трогне търсиш медиите- Господари на ефира само това чакат. А ако чакаш Боко да те оправи- господ да те пази.

Бог да прости момчето и дано момичетата се възстановят бързо! А на онези, които пишат, че младежите са "напънали" въпросното съоръжение (парапет, балкон и т.н.) - сградите са предназначени за хора основно, а хората понякога правят партита и излизат на балконите, които също са предназначени не само за буркани и простори, но и за хора! Улиците под балконите също са предназначени не само за бездомни кучета, но и за хора! Изводът е, че балконите трябва да бъдат издръжливи на "напъни" от страна на хората и всичко останало са глупости на търкала!

Е, защо си толкова злобен, gost? Не си трая, "вервай" ми! И защо "Господари на ефира" ще оправят невършенето на кметицата, за какво я избрахме? За деня на Люлин имаше поне 5 концерта на различни сцени в квартала, а за 4 години, една спирка не направи, да не говорим за спортни площадки и градинки. Зад блока ни има недостроен подземен гараж от 15 години. Що кметове се извървяха, никой нищо не направи. Писала съм гражданино gost, снимки съм пращала, НИЩО!!! Така че, без злоба, поне знам, че на Бойко му пука за мнението на народа и чете форумите. За разлика от пуяците, "управлявали" досега, така че, не си избивай комплексите върху една непозната, беззащитна жена, че е срамно и грозно!

Наистина ГОРКАТА ТЕРАСА. Цели 70 години е устояла на хорския натиск! Терасата незабавно да се награди с орден Стара планина!!! Каква трагикомична жалка картинка сме в тази държава. Опазил ни Господ от природни катаклизми като земетресения!!!

"Съжалявам много за тази тераса. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод инцидента от тази сутрин.." Потресен съм .. и тоя чакаме да ни оправи.. Язък , че майка му е била учителка, ама явно Боко само е ял филии с мас и ритАл топка.Разбирам какво е искал да каже: Съжалявам за случилото се на терасата( може би), но е казал друго нещо. Ако го изберем за президент може и във война да ни вкара с неговия изказ.

Ми то само Господ ни пази, приятелю, прав си!

Явно за "коментиращите" най-важното в новината е разследването къде точно е балконът, а не това, че е паднал балкон (или, добре, парапетът му) и над 50% от балконите на старите сгради са пред падане върху главите на "коментаторите"...

Не Ви ли е срам да говорите така? Има загинал човек, а двете момичета са в болница. Как си позволявате да си давате тъпанарското мнение какво са били правили на балкона. Може Вие да сте си изразявали простотията по начина, който описвате, но те не са. Става въпрос за млади хора, които са били на терасата само за да подишат въздух. Засрамете се от себе си. Ако това бяхте Вие или вашите близки, или приятели? Щяхте ли да сте на същото мнение и да си позволявате да говорите така? Имайте поне доблестта да замълчите и да не пишете подобни коментари.

А сега Бойко е виновен. Аман от малоумници.

Ами, абсолютно си права! Хайде, да не търпим повече, Джоана, срамно е мълчанието е на тоя народ!

Ми, Добри, прав си! И все пак се надявам, че Бойко е честен МЪЖ, за разлика от простаците алчни, които ни управляваха досега. Де да знам, ама ако и той ме разочарова, май ще си замина и аз от тая нещастна държава. С висше образование, английски и руски, дано ме наемат да мия чинии, поне да издържам сина ми. Да завърши и живее там, където се спазват законите. Ми, писна ми, Добри от простата чалгаджийница и вече май няма надежда!

Ми Бойко, избрахме те, защото вярвахме, че ще въведеш ред и повсеместни проверки, как се спазват законите във всяка една област на обществения живот! Вземи се в ръце и стани БЕЗКОМПРОМИСЕН! Ние, които ти вярваме, знаем, че наследството е повече от ТЕЖКО! Батакът в цялата държва е ужасен! Но, ТИ СИ НА ХОД! Вярваме ти, действай, че хората вече не вярват в правосъдие. И като стана дума, Бойко, Седянков ти изяде половината рейтинг с цигарите. То е контрабанда, по пазарите е чудо. Не си мисли, че е малък проблем, народът какво си казва сега, е една цигарка да не може да запали човек, какво ни остана? За цените, какво да говорим? Анулирай или искай преразглеждане на сделките с Ток, Вода, БТК, парно. Още ти вярваме, чакаме ПРАВОСЪДИЕ!!!

Ленче, Бойко това трябваше да го направи веднага след идването си власт. Сега вече е много късно. Аз си признавам - най-голямата глупост в живото ми е, че е гласувах за Бойко. На следващите избори ще гласувам с краката си - през терминал 2 на летището.

То Бойко каквото и да каже, като няма кой да го изпълни, каква файда? Той нарежда, кмета нарежда, тези под него лентяйстват или крадат от материалите за ремонтите. е как няма да има смъртни случаи по балкони, по шосета, магистрали и къде ли не. Да издадат една заповед-закон в центъра по балконите да се излиза само с предпазни въжета и каски на главата, както и минаващите под тях, като не могат друго и все нямат пари!

Жестоки глоби за реститутите, които само прибират наеми, а не си поддържат имотите. И ДОД за тия да се вдигне до 50-60 % от наема. Тия по цял ден нищо не правят, само обикалят форумите и губят времето на хората. Бълхи.

Ми, Добри, прав си! И все пак се надявам, че Бойко е честен МЪЖ, за разлика от простаците алчни, които ни управляваха досега. Де да знам, ама ако и той ме разочарова, май ще си замина и аз от тая нещастна държава. С висше образование, английски и руски, дано ме наемат да мия чинии, поне да издържам сина ми. Да завърши и живее там, където се спазват законите. Ми, писна ми, Добри от простата чалгаджийница и вече май няма надежда!

Дари

С висше образование и няколко езика, а все още се надяваш, че ББ е "честен" и "мъж"... Мнооооого си наивна:(

Г-жа Фандъкова, Колко от новопостроените след 2006 година жилищни кооперации притежават изискващия се по Закона за енергийната ефективност паспорт?? Закона за енергийна ефективност, който е влезнал в сила през 2006 година не поражда обратно действие за построените до тази дата сгради, но за всички построени след нея жилищни кооперации той е задължителен !!! Как става така, че разни строителни предприемачи "продават" построените от тях жилища без да притежават изискващия се ПАСПОРТ??? АМИ БЕЗ ТОЗИ ПАСПОРТ СГРАДИТЕ ИМ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ КАТО ЮРИДИЧЕСКИ СУБЕКТИ И МОГАТ ДА БЪДАТ ОБРЕМЕНЕНИ С ВЗЕМАНИЯ КОИТО СТРОИТЕЛНИЯ ПРЕДПРИЕМАЧ ДЪЛЖИ БИЛО ТО НА БАНКА ИЛИ НА ДЪРЖАВА ??? При липсата на паспорт всички тези "продажби" се явяват нищожни сделки тъй като обекта на договарянето не съществува като правов субект !!! ГОРКИТЕ ХОРИЦА "ЗАКУПИЛИ" ПОДОБНИ ИМОТИ БЕЗ ИЗДАДЕН ПАСПОРТ НА СГРАДАТА, КОЙТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ УПОМЕНАТ В СДЕЛКАТА. Те продължават да са зависими от финансовото състояние на строителната фирма!!!

това не е от новите сгради а от старите мухлясали сгради в центъра на София с малките дървени прозорчета и растителност по покрива, невероятно 'ценни' и струващи по 2311 евро на квадрат. Обикновено в такива апартаменти живеят по 3 поколения 'истински' софиянци ...

А ти с "родата" от Цуцурлево къде си се заврял да живееш? Най-вероятно за 11 евро на квадрат.

Аман от комплексирани провинциалисти.

да беше влезал един път в тея сгради да разгледаш, после да коментираш глупаво.... сградите на тази улица са от от 30-те и 40те години, всички стени са дебели и не пропускат шум, не гипсокартонови, освен това таваните са високи 3,5 м а не 2,02 както в новите кибиритени кутийки... и тва са само малкото мизерни факти... не виждам също защо треа да обиждаш хората - те сами решават колко поколения искат да живеят там ...

Всеки, който мине през центъра на София след по-силен дъжд или вятър, може да види последствията - паднали по тротоарите парчета мазилка, корнизи на прозорци, керемиди... Истината е, че в сградите живеят по няколко човека собственици - повечето стари хора, които нямат желание да санират сградите и те се рушат. Това обаче не пречи да се дават под наем за бесни цени апартаменти, офиси и магазини... Положението става още по-плачевно поради масовото разбиване на носещи стени и дори колони за превръщането на апартаменти в магазини. Като цяло, центърът е занемарен, сградите са несигурни и рушащи се. Ако стане малко по-силно земетресение, центърът на София направо ще бъде сринат. Това е то.

Ръцете ми треперят и не зная къде се намирам!! Аз БЯХ на този балкон по-рано снощи!

Да те намер,я да почерпиш тогаз.

Кофти случка, пич! Дано момичетата се оправят по-бързо, супер нелепо.....! :/

леле, даже не мога да си представя как ли се чувстваш в момента, съзнавайки колко близо си бил......много съжалявам за приятелите ти. а ти се успокой и горе главата :-) някъде четох, че трябва всеки ден да се сремим да го живеем, все едно че е последен :-) в смисъл - с мъдрост и с добри дела :-)

Бойко е виновен, и оня с апартаментите.

Тази статия е пример , как се манипулират хората. Прочетах заглавият на няколко електронни медии и на всичките бе мега преувеличено. От паднал балкон , до срутени сгради .... А истината е че , се е отскубнал само парапета и то защото 3-ма души явна са го напънали по погрешка в 4 часа посред нощ. Мъж чужденец и две момичета ,какво ли са правили по това време на балкончето - явно са търсили екстремни преживявания и са ги открили. И все пак Лека им пръст на хората , много нелепа смърт.

Вие нямате ли си друга работа освен да пишете жалки коментари, показващи колко малки душици сте? Трябва да Ви е срам, че си позволявате да говорите така за тези млади хора. Нито ги познавате, нито имате някакво право да говорите така. Така че, бъдете така добри, и си запазете просташките коментари за себе си.

дааа, вечерен час и никакво вземане-даване с чужденци, че.....гледате какво става. пък и какви са сега тези две жени с едно момче, какво ли са правели....даааа, нещо гнило има тукаааааа...............а, че са си го търсели - ама, то е повече от ясно.....ура, справедливостта възтържествува!

Ами някои пушат на балконите, защото не искат да задимяват вътре, какво толкова, че излезнали на балкона 3-ма и едновременно, най-вероятно са се облегнали на парапета и той се е откъртил. Светла му памет на момчето и бързо оздравяване на момичетата!

Жалко за момчето.А тези кретени дето пишат само за панелките в колко окаяно състояние били, да се поогледат,че в центъра е бъкано с рушащи се сградио.

тези сгради в крайна сметка са грижа на собствениците. Намеси ли се общината идват само препоръки и наказания.

Топ център топ цени за порутени сгради.Фадрома трябва за целия център барабар с панелките . Новото си е ново макар и Младост да речем.Жална им майка на софиянци

Този, който е прибирал наема без да даде лев да си оправи коптора сега да го съдят да плаща, да му вземат великата собственост.

Станишев е виновен!

Цигарите са виновни. След бурен секс да запалиш цигара.Ужас!

ПОВЕЧЕТО ХОРА слагат знак за равенство между "саниране" и топлоизолация. Думата саниране е с латински корен "sanita" т.е. оздравяване, здраве. Казано с други думи "санирането" е процес, който включва оздравяване, заздравяване, укрепване, ремонтиране, обновявоне и топлоизолиране на обекта /в случая -сградата/.

Аз от цялата работа разбрах че изключва топлоизолациятата , а такива като тебе зорна я вкарват в смисъла, а дори зачеркват основното и значение и наблягат само на топлоизолирането.

И КЪДЕ В ЦЯЛАТА ТАЗИ СХЕМА Е ДЪРЖАВАТА ?? КОЙ ЩЕ "САНИРА" ДОВЕДЕНИТЕ ДО ОПАСНОСТ ЗА ОБИТАВАНЕ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ СГРАДИ - БОЛНИЦИ И УЧИЛИЩА ?? ДЪРЖАВАТА НЯМАЛА ПАРИ. АМИ НАЛИ ИМАТ СПЕЦИАЛИСТИ , КОИТО ДА ПОЛУЧАТ ТЕЗИ СРЕДСТВА КАНДИДАТСТВАЙКИ ПО НЯКАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТИ , ЗА КОИТО НАПОИТЕЛНО НИ ОБЯСНЯВАТ КАК ОТ ТАМ ЩЕЛИ ДА ПОТЕКАТ ЕДНИ ПАРИ ЗА САНИРАНЕ НА ЧАСТНИТЕ БЛОКОВЕ. ОТ ЕВРОПА ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИ, КОГАТО ПРИКЛЮЧИ КРИЗАТА В ГЪРЦИЯ И ПОРТУГАЛИЯ И КОГАТО СПРЕМ ДА ИМ ПРИВЕЖДАМЕ МИЛИАРДИ ЕВРО В НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ ОТ ТЯХ "СПАСИТЕЛНИ" ФОНДОВЕ. ИНАЧЕ В ТАКА НАРЕЧЕНАТА ДЪРЖАВА ВСИЧКО ВЪРВИ КЪМ ПЪЛНА РАЗРУХА.

Дари

А средствата от "данък сгради" за какво се използват???

Цялата ни държава е на този хал! Всичко е оставено на самотек и нищо не се поддържа-транспорт, сгради, пътища, храна, данъци...МИЗЕРИЯ!

Не минавайте през ъгъла на Пиротска и Мария Луиза (Макдоналдс). Точно на ъгъла на същата сграда, всеки момент ще падне един наклонен балкон, който не е обезопасен по никакъв начин. Има някаква ламарина, която уж "пази" и ще падне заедно с балкона !!!1

Не само балкон, а цели сгради в центъра на София могат да се срутят. Много от тях са със забележителна архитектура, но в момента изглеждат ужасно, олющени и неподдържани, въпреки че се ползват за офиси и за живеене, което пък се разбира от окачените грозно по външните стени климатици.

Чел ли си изобщо закона? Въпросния закон урежда взаимоотношенията м/у живущите в една сграда и общите части на същата, а не частната собственост, която според конституцията е неприкосновенна. Балконите на сградите са собственост на притежателя на апартамента и от тях нямат идеални части останалите живущи. И ако беше толкова хубав и добър за народа закон, нямаше да го променят толкова пъти. Закона е създаден с цел облаги на определен кръг хора. Пишеш май колкото да си начешаш пръстите.