17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...и мои приятели работещи над 15г на Златни пясъци,Албена,Кранево и Балчик казват,че нещата не са никак добре без братушките...дано политиците ни се събудят и спрат да слушат някой зад океана или западна Европа какво да им нарежда-те го правят ние да сме слаби,бедни и зависими! Мое лично мнение е също,че руснаците са единствената държава в света,която ни уважава,даже ни обичат.

Турските роби искат рязани турци,араби и негри по морето

Въобще не ми липсват надутите руснаци, които летят с големите си коли в насрещното и показват средни прасти ако не им дадеш път. Диагностицирани алкохолици и социопати.

Абсолютно ! Те се мислят ,че България е тяхна а ние сме падари Ебал съм ги в пияните бладове , да си стоят в Руспия , нали всичко там е най хубаво …

Значи са 1:1 с умраинците… Джипове, ферарита, поршета бмв-тс и т.н. Завладяли са св. Влас и Слънчака

Наистина тази година имаше много румънци, но и руснаци и украинци имаше. Може би по-малко, но на кого му пука. Нашето лай.ном.орие отдавна е отписано.

И с тях и без тях лайната са си същите.

каква мила платена реклама на украинците.... за малко да се просълзя.... айде сега да си кажете колко печелехте от руснаците и ся колко ви капе от украинците? пада ви се кат пуснахте питомното за да гоните дивото

Пълно е със славянски варвари по Черноморието. Защо лъжете?

Здравствуйте, болгары! Живу в России, Казань, мне 42. Почитал ваши комментарии и честно вам скажу - ужаснулся. Половина комментариев откровенно расистские. Мне всегда нравилась Болгария своим гостеприимством, был несколько раз у вас в гостях. Люди были доброжелательными и приветливыми, конечно в ответ никакой нормальный человек на такое отношение не ответит хамством и агрессией. До чего же изменила отношение ко всем русским ваша пропаганда! Очень обидно смотреть, как западный мейнстрим демонизирует всю многонациональную Россию, ведь мы все (татары, башкиры, тувинцы, удмурты, чеченцы и много много других национальностей) для Запада тоже русские. Да, мы все говорим по русски, и в их, и в вашем понимании мы все русские. Но позвольте напомнить, что и половина украинцев тоже говорят только на русском. А значит всё дело в паспорте? Если все те национальности, живущие в России говорят на русском и поэтому считаются русскими, тогда как быть с половиной украинцев, которые тоже говорят на русском?

Защо пишете не руски.никой не е длъжен да ви чете,щом не сте си направили труда да го преведете на БЪЛГАРСКИ. Не сме ви вече крепостни селяни.

дали не сме или май сега повече от всякога

Научи се да говориш на руски, щом искаш да ги обориш. А крепостни никога не сме били. Нито при турците, нито при царя, най-малко пък по време на социализма. Ти можеш да се чувстваш като крепостен, защото си затворник на собствената си англосаксонска русофобска тъмница.

Щом коментирате статията, а предполагам и коментарите, не четох излиянията, явно разбирате отлично български.Защо отговаряте тогава на руски?Не сме длъжни да знаем руски- предишни поколения ги задължаваха-отвратителен език- мазен,лигав. Виж, с радост учим Западни езици,а английският за разлика от руския, ползваме с удоволствие плюс втори Западен език- немски, френски,испански и т.н. Това,че шепа дърти ДС-та ви се прекланят или някакви хотелиери,щото са били на хранилка нищо не значи. Държите се гадно като дойдете тук, и вие и всички останали навлеци. Не сме ви длъжни с нищо.Напротив вие ни дължите.Като начало Златния резерв на Царство България, който сте си присвоили да "пазите" след 1944, и така до ден днешен. Оставете ни на мира и вие, и краварите. Като сте велики сили защо все до нас опирате. Махайте се! Оставете ни дишаме. Най- богатата на природни ресурси държава, най- голямата по площ, а с нисък стандарт на живот населението и чист феодализъм.Айде вас си се оправете и после гледайте нас. Що не ходите в Гърция или Турция?

Най- голямата по площ в Европа исках да кажа

Не знам колко езици знаеш, но да се говори и особено да се пише на чужд език е значително по-трудно от това да се чете и разбира. Зная 5 езика, имам си някакво понятие. И е жалко че няма руски туристи. Даже и при Тошо на морето се срещаха западно германци (врагове тогава) с източно германци. И се възприема добре. Но явно официалния анти руски расизъм, налага от САЩ сега е много по-фанатичен и радикален, па дори и от този, по времето на Хитлер. Виж на Турция не и пука.

Защото руският език е чудесен и мелодичен. Най-красивият град е в Русия. И няма такава дълбочина в литературата както в руската литература! А ти малък, злобен българино си като кон с капаци. Мозъкът ти е промит, не можеш да навържеш събитията и да разбереш какво и защо се случва. И ще си останеш второразреден човек в очите на западноивропейците.

Да ладно, всё правильно, но ответьте мне на один вопрос! Почему Ваш главнокомандующий приказал бомбить русскоязычные города как Киев, Николаев, Харьков, Одесса, Мариуполь и убивать мирных, прежде всего русскоговорящих жителей? Если так Вы защищаете русский мир, тогда не стоит говорить о человечности Вашего правительства, которое вызывает своей политикой ненависть не только со стороны европейцев, но и со стороны россиян.

Ама един руски праскаш, още малко и ти повярвах.

Някакъв проблем да имаш?

Бегай бе, рашистка свиня!

Стой си там в Руспия , не ви щем . Вие не сте славяни и не ни обичате Майка ви пияна русNAZI

Стой си в калната кочина, рашист.

Стой си в калната кочина.

Да пошел тъй нахуй, бядь лихорадная

Пълно е с нагли руснаци и поляци, особено на север.Държат се като колонизатори, а към българските туристи се отнасят като с аборигени и въобще не се съобразяват плюс украинци.Даже в някои от ресторантите, хората се оплакваха, че някои от последните не си и плащали- ми нямам пари в момента,аз съм от Украйна. Но поляцитеееее са отврат- такова бутане и врязване в хората,врещене,просташко поведение. Към нашия хотел имаше и басейн, отворен до 21,00. Всяка вечер в 22,30 там нахлуваха поляци от хотела- няма как да ги сбъркаш - пше-пше, и по 10 съгласни една след друга като кщищов кщещовски, викове, пиянски вакханалии катоот гората хванати.Със сигурност никой от споменатите не се държи така в държавата си. Така че не ги мислете, пълно е с тях, нагли и арогантни.По магистралата и на отиване,и на връщане чуждите номера бяха повч от българските.

Еми такъв е таргетът. Евтин алкохол(фалшив) и мизерия , та и мизерници само идват В Монако не е така, в Марбея също:)

За съжаление целият руски народ е луд с малки изключения. Много малко са разумните и свестни хора. Това е истината, няма какво да ги съжаляваме. Руснаците са напълно фашизирана нация, натъпкана с пропаганда до козирката.

така е

Ако досега украинците нямаха твърдо формирана национална идентичност сега след нападението на Русия вече я имат ясно определена. Русия спомогна Украйна да се затвърди като държава и украинците да имат високо национално самочувствие.

Така е. Ленин създаде Украина, а Путин я усъвършенства.

Докато българина не си избие от главата русофилщината ще живее бедно. Колкото повече русофил толкова повече беден.

Колкото и чудно да ви се струва българина не е живял заедно с руснаци, не ги познава добре, не е комшувал с тях, различен манталитет са. Не знам какви братушки са и в какво, но българина е различен от тях.Турците колкото и да са различни са били близко до нас, комшували сме с тях, познаваме се добре, наложило се е. И сега в Турция ни познават по-добре отколкото в Русия.

Руснаците масово са нагли и нахални, досега каквото съм виждала, самочувствие беэ покритие, а и прости, с малки иэключние теэи от Москва. Те мислят, че са повече от българите, от теб, а ти ги боготвориш. Лъжата эа "славяни" е комунистическа идеология, дали сме им еэика си и толкова, а те дори това не приэнават и каэаха как Кирил и Методий били макдонци. Играят си както искат любимите ви руснаци. Генетични иэследвания докаэаха, че сме раэлични, дори на външен вид не си приличаме. Аман от глупави русофили.

Хем няма никаква идея за общото езиково семейство , хем обяснява ..дали сме били език на руснаците. Не е чувал за общ праезик, не е задължително за невежия да знае, но защо мрази и той не знае. Сигурно мисли клетият, че сме дали език и на останалите славянски народи , с общ праезик ( от индоевропейската езикова група ) . Ами това са : руски, беларуски, украински, словенски, словашки, сръбски, чешки, полски, старобългарски, горнолужишки, долнолужишки . Последните два са в категорията на вече ,,мъртви " езици. На руснаците сме дали наши старобългарски черковни книги, а те са им направили руска редакция - черковнославянски книги . От тези техни книги са песнопенията в църквите ни, защото са ни ги завещали , върнали редактирани, понеже турците са унищожили старите книги в България със старобългарски текстове. А за антропологичните характеристики и прилики няма дори да обяснявам. . Или се имате за по близки с белезите на янките, африканците или с не зная кои. Преди да говори и пише, човек трябва да е чел малко повече и тогава да прави изводи, ако може де !

Ако си се наюучил да четеш-по ДНК сме най-близо до италианците и нямаме нищо общо със славяните.Иначе добре си преписал каквото са ти казали,рушо

Нито съм трошле, нито гладно.,нито съм преписвал, а съм учил и работил с български език . Познавам историческото развитие на езика ни , неговото звучене и писменост през различните му периоди. На това му казват филология. Не само българска, а и славянска. Имах честта да уча при проф. Людовик Селимски, да присъствам на лекции и дискусия в аулата на университети по време на историческото присъствие на големия академик Дмитрий Лихачов, когато изрече , че България е държава на Духа, а българите са най - древната културна нация. Срам ме е от такива,,българи " като пишещия тук , затирили се да дирят корени и ДНК български при италианците. На принципа ,,една жена ми каза". Чел , недочел, и нищо не разбрал ГОРКИЯ !

Индоевропейските корени на езиците нямат нищо общо с измислен от теб славянски "праезик"!

Е супер!

Няма.Силно казано.Банките пълни с руснаци.Днес се разминах с две детски градини от руски деца..Недвижими имоти пращат по шефовете както никога в търсене на квартири.Много семейства са в България с еднопосочен билет. С презумпцията да доведат роднините си в България. Никога не е имало такъв наплив от руски граждани.

Някой се е озакал по въпроси, които не разбира. А сега ..да заповядат Х -американците . Тях ли чакате , сволач долна ! Не искате руснаци - славяни, християни, от едно езиково семейство с нас и навирихте опашки на краварите. Ще ги дочакате през крив макарон. Прогонихте светли хора , а се озъртате за дебели кафяви с бели зъби и обърнати Бърни. Дивашка работа .

Руснаците масово са нагли и нахални, досега каквото съм виждала, самочувствие беэ покритие, а и прости, с малки иэключние твэи от Москва. Те мислят, че са повече от българите от теб, а ти ги боготвориш. Лъжата эа "славяни" е комунистическа идеология, дали сме им еэика си и толкова. Генетични иэследвания докаэаха, че сме раэлични, дори не външен вид не си приличаме. Аман от глупави русофили.

Когато се занимаваш с туризъм, всеки турист е добре дошъл- за твоя личен бизнес та до икономиката на държавата. Така и с руските туристи. Броят им драстично започна да намалява още след Кримската анексия. Но през тези години постепенно се увеличаваше броят на румънските гости , особено по северното Черноморие. И което е много ценно, те посещават курортите ни през всички сезони, когато имат повече празнични , почивни дни. Също като българите в Северна Гърция. Това е факт, който от години не се забелязва и не се отразява от медиите. Но го знае всеки занимаващ се с туризъм. Там, където аз работя сме напълно резервирани от българи, румънци, чехи и малко евреи. Сложно е за хотели с предимно руски собственици или обвързани с руски туроператори.

Някакви повърхностни коментари от тъпа шваба по въпроси, които очевидно не разбира. Т.нар. украинци на 90 процента са рускоезични. Там действително забраниха руския език, по едно време дори българския беше под въпрос, биеха българи и рушаха паметници в Болград хохлите. Така че да не ни учат наследниците на фашагите кой кой е, ние знаем.

SirBob

Добре казано. Фашистите да си траят.

Казват украинците различно неща. Ама вие все знаете повече ипо- добре

Тая снимка май от соца е останала :)

Музика ! …а отн. Що Трябва Да направим с Безбройните “собствености” на Командировани КремълБесове из ЗемитеНи : - Елементарно ! - Отнемане В полза На България !! ….и След което - Съобразно Реално ползване.

Няма начин дървосекач да не се обади на староцигански и да обясни какво да правим.

Не мога да разбера,що за животно е русофила!Никога не е ходил в Ко чи на та,пък я защитава повече от България.

Хапчетата !!! Бързо...

Ура, най сетне нашето черноморие е свободно от руски туристи и най вече туристки, защото рускините са най страшният и подъл враг на евроатлантическите ценности. Сега вече пътят е открит ца туристи от цивилизованият свят с които купонът ще е пълен под цветовете на дъгата.

Щерев педал долен, нормално е да не харесваш Рускини при положение, че мъже ти го слагат в дупето и спиш с два страпона, един отзад и един резерв.

Украинските туристи,са гадните,но руските са поне 100 пъти по гадни.

Украинците са най гадните хора и имат цигански манталитет, нагли и нахални !

Руанаците са по гадни дори от джипситата ! Плюс това са алкохолици и агресори могат да си седят в Русия както и ти ама и те и ти нещете в тая кочина ! Украинките с децата си са добре дошли дано мъжете им избият повече руски орки и теб включително

Типични нашенчета..

дали руснаците са бедни... ама за да ги пуснат в България граничарите ни изискват от тях да докажат че имат по 50 евро на човек за всеки ден който смятат да прекарат у нас, отделно 300 евро ако са дошли с личния си автомобил, плюс един куп застраховки. Така че все идват с някакви пари които могат да изхарчат у нас.

По въпроса за бедността на руските туристи мога да припомня как врещяха в хор българските хотелиери, когато спря руският туризъм заради историята със сваления от турците "Сухой". И как самата Турция щеше да фалира по същия повод, та Ердоганчо спешно го удари на молба и извинения пред Путин.

Е да, ама са противни!!!

Да си ги харчат в Магадан,на плажовете на Баренцово море и Сев.ледивит океан,сред комарите на Сибирските блата и където искат в необятнате родина мать.Ама тия ,,патриоти,, всячески гледат да се измъкнат в посока ,,неприятелска,, Европа.

Какъв им е проблемът на украинците? Нали всички бяха готови да се бият за демокрация, за запдните си приятели, какво се оплакват сега и защо изобщо са избягали от "защитаването на демократичните ценности"? А ако Зельонский е излъгал за това, както той сам каза - украинците да са му потърсили отговорност.

Проблемът на входящия туризъм като цяло, а не само на черноморието е че 95% от туристите са с ниска собавета стойност,тоест правят само гювеч на по прост език. За съжаление еденицисавестатав Бългапия които могат да привлекат с нещо по платежоспособни чужденци. На повечето места качеството на услугата се разминава значително с две думи играеш тото дали така наречения 5 звезден хотел е такъв или само по документи например.

НЕ ни трябват нито РУСКИ нито ГЕРМАНСКИ туристи и едните и другите са БЕДНИ намусени недоволни криви и СТИСНАТИ РУМЪНСКИЯ ТУРИСТ е НАЙ-добрия турист НЕ създава проблеми,НЕ мрънка,НЕ се напива като немска свиня и руски ватник Дава големи бакшиши на персонала и е винаги доволен,ПЛАЩА и си почива ,харчи здраво по магазини Украинците съшо са ДОБРИ туристи имат мнооого пари и карат последни модели СУВове а бените и децата им ХАРЧАТ по МОЛовете като арабски шейхове

В момента в Албена е пълна скръб, няма туристи, занижено качество, високи цени

Печи си дирвика и пий минерална вода...!

Няма туристи, ама друг път. Хотелите са препълнени и спрени от продажба.

не стъпват, че те не пазаруват те крадът , долна сволач , нямо по долно нещо от клиент руснак ,имам и заведение и магазин, това са скакалци!

Имаш, трънки, имаш грантове и джавкаш, за да ти плащат. Като на магистралките.

отвратителна нация от руската! НАИСТИНА ЩЕШЕ ДА Е ПРЕКРАСНО ДА ГИ НЯМА, НО ПРЕЗ ТУРЦИЯ ОТНОВО НИ СЕ НАТРАПИХА !

Ей, някой колега да не ти ,,вдигне мерника,,? ...Дай нишан, смелчако.

А помниш ли англичанина, който в пияно състояние удряше с камък главата на бармана, докато го осакати доживот, троле? Шведа, който зерски ритна камериерката помниш ли го, троле? Германецът, който пиян се беше изпикал насред заведението, него помниш ли го?

100+

То хубаво да ги няма, но пак са си тук!!! Противни са!!!

без руската словоч е топ. Има надежда. Още малко да ги натиснат да се разкарат завинаги от Българското черноморие и ще стане супер!

За съжаление местните се отнасят прекалено добре с тях и като свърши войната пак ще се върнат. Много са нагли!!! И завземат все повече територии!!

Българите нямаме никакво желание да ходим на туризъм,почивка в Русия,както и никой друг чуждоземец.Тия какво се мъкнат.

Кой казва че няма руски туристи ?

некф германец, кой

Deutsche Welle- стои на края на статията, тоест забрави го

Тая година даже и руснаците които имат апартаменти в жилищния комплекс където живея,не дойдоха.А те са поне 10 на семейства.

Радвам се тази година няма руски нахални и нагли туристи,по спокойно е и другите нормални туристи се радват на слънцето,морето и купонясват и без руски туристи!Който иска да си почива във Русия ако му липсват руснаците или да се засели там!

Радостния, а да ти е известно, че едно руско дете харчи в България, колкото една немска туристическа група? Или си уникално тъп или си си набил в гъза, дръжката на американското знаме

Не ми е известно. Щото богати руснаци не идват в България. Така както богати българи не почиват на българското черноморие и не ходят в Русия. То и бедни българи не ходят в Русия.

Плуваш ли в Лайноморието, плуваш ли ?

Баси тъпия набор от букви! Бълвоч.

били на гости, напротив имат намерение да останат тук, никой вече не напуска хотелите, защото не могат повече да се върнат, веднага местата им се заемат от други, които чакат, държавата плаща само нощувките, продукти трябва да си купуват сами и да си чистят, само доброволци им помагат, но те са недоволни и малко по малко се отказват, от държавата са им казали, че за три месеца трябва да си намерят работа и да се издържат сами, а безплатните жилища са за една година, така е по закон.

Без Руски и китайски туристи, навсякъде ще е пълна скръб. Все пак това са най-многобройните и платежоспособни туристи.

руски..... платежоспособни.......спал си на течение.

Я някой да ми посочи поне една нация само с добри и любезни хора!!!! Повечето от плюещите със сигурност ще посочат САЩ!? Да ама те не са нация. Което не значи, че няма добри хора там. Навсякъде е така- има добри и лоши туристи така както има добри и лоши хотелиери. Ако човек поиска ще намери кусур на всеки!!!

В момента съм на Златните и тук е пълно с украинци. И са ужасно нагли. Като руснаците. Абе един дол дренки са.

Няма Руснаци на Българското Черноморие , ще има Глад и Банкроти за Българските Хотилиери ! Руснаците са Платежно способни Туристи и са много щедри ! От къде ги домъкна Кирчо и Кокорчо тези Крадливи , миризливи и пияни Укри ? Връщай ги тези Пияни Укри Кирчо и никога Укри в България ! АМИН !

бе пикльо. Щедър руснак...... я бегай да си пиеш хапчетата.

Урките по черноморието на никой не пречат. Много са се хванали даже на работа. Виж за другото си прав. Липсата на руснаци ще разори българите от бранша. Познавам хотелиери, на малки хотелчета. Полупразни сега. Изобщо, за да олижем задника краварски ще се разорим. И впечатлението е че всъщност се забранява на руснаците да идват за да не кажат случайно как е в Русия.

Бълвочът DW.

Тая манджа до кога ще я претопляте, изобщо не е вярно НИЩО , черноморието е претъпкано въпреки липсата на руснаците и Гърция.

Зле скроена и зле изпълнена пропаганда.

След всяка статия на DW човек остава с противен вкус в устата. Всичко е сглобено от хаотично наредени опорни точки и жалки внушения. Но кърти мивката това със "социалистическия напън" и "кубизма".. Че то цяла Германия изглежда сътворена по този начин....

А промененото име на украта лошо ли е? Какво ли си мисля някоя друга, която наистина се казва така?

Като дойдат студовете руснаците ще си отопляват външните дворове щото газ много, а наш Ганя ще се свива на студеното и ще търси най топлия ъгъл на панелката.

Ще си отопляват външните тоалетни...

Ура

Отърваха се руснаците от нашето лайноморие. Както се казва, колкото повече ла й на, толкова по нашенско и уютно е то.

...авторът Вин Шумахер разказва как през 1969 година "със социалистически напън" са били изградени първите девет големи хотела... Статията е написана с журналистически напън “ала Дойче Зеле”. Защо авторът не ни информира за нещо по близко нему, а именно клатят ли му се краката на “вече не канцлера Шмолци”, вместо да ни занимава с укрите?

Черноморието и тази година е пълно с руснаци, които пътуват до България през Турция.

Не са руснаци, а рускоговорящи украинци.

Руснаците много се постарахме да ги изгоним. По плажовете и навсякъде плъзнаха рускоговорящите украинци.

Бях и на Черноморец и в Албена, направи ми впечатление, че на Черноморец имаше тук таме руснаци, докато в Албена на моменти имах чувството, че съм в Румъния и на моменти, че съм в Украйна. Персонала от Украйна в хотела ( в повечето случаи са жени) понякога са много нагли