Българското бяло саламурено сирене получи европейска защита за произход

За да я присъди Европейската комисия изисква всяка част от процеса на производство, преработка и приготвяне да се извършва в конкретния географски регион

Обратно в новината

Коментари - Българското бяло саламурено сирене получи европейска защита за произход | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прехваленото българско саламурено сирене, което се продава във веригите, на етикетите пише официално "сухо вещество - не по-малко от 48%". Питам, що за сухо вещество съдържа това сирене? В малките магазинчета в сиренето "няма" сухо вещество, но едва ли и Господ може да отговори какво има.

Ами че има ли такова сирене ?!

Зад океана аз си купувам българско сирене /овче/ за $18 кутията /980 г/, опаковано и внесено в Калифорния от Krajian / kraimpco.com/. Няма нищо общо с нито едно “българско” сирене което опитах миналото лято в България. Пробвах над 10-15 вида сирене от магазини и мандри! Киселото мляко си го квася сам, а мляко купувам директно от ферма.

По всичко изглежда, че не знаеш какво ядеш.

Всичко ни призна...а "асвабадителката"- всичко гледа да ни открадне и присвои! Бой по москалите със всичка сила!

е класиката "Елена"! Всичко друго е менте! Никой не ми плаща за реклама... лично мнение на потребителл!

Ям сирене директно доставено от мандра в Родопите. 100% натурално и екологично чисто.

ама мляко от къде ?

Мандраджия: Само сиренето за износ е със 100% мляко. За вътрешния пазар е с 5 - 15% мляко, останалото е сухо мляко и химия. 15% мляко слагаме в по скъпите сирена. Големите вериги ни изкупуват сиренето на цена близка до произвоствената и за да си ибзием загубата им доставяме сирена със занижено качество, неузряло, а втвърдено с химикал. Нашите бусове зареждат малките магазини с по добро сирене, защото там ни подбиват с не повече от 15-20%, докато големите вериги ни рекетират на 50-60%.

ПОВОД ДА СЛОЖАТ 4-.5 ЛВ. ОТГОРЕ .ЧЕСТИТА ЗАЩИТА !

БИВШЕТО българско бяло саламурено сирене !!! А това от снимката НЯМА, АМА НЯМА НИЩО ОБЩО С ОНОВА ИСТИНСКОТО СИРЕНЕ !!!

Най обичам бяло сиренце поръсено с червен пипер и олио, много ракия изпива И сланинка шарена Охааа

И а е и хартиени Ф16. А кой ще защити народа от геноцид и заличаване?

Вие русофилите сте лесни, ще ви защити путлер, макар че бомбите не отбират путлеристи от не такива.

ако няма палма , има трансглутаминаза , ако няма нито едно от трите това не е никакво сиренье !

Като си плебей ще ядеш само палма.

"Българско кисело мляко" и "Българско бяло саламурено сирене" приготвени от сухо мляко от усрайна - класика в жанра, при това с еврогейска защита.....

Ета очен инаватиВатнический каментар, тавариш…

В същност, евтинджоса на сухо мляко от усрайна секна поради СВО на Русия. Поради таз' причнина и млечните продукти в Абсурдистан рЕзко поскъпнаха, както и всичко останало, щото се наложи внос на сухо мляко от Нвмция. Но после се заложи на палмово масълце и всичко вече е точно с българското млекце и българското сиренце...

Онова сухо мляко е с малък примес от Чернобил, а пък нашето мляко или с примес на наш уран ( непреработен - както е известно почти цяла България е върху уранови залежи къде повече къде по-малко) или пък с обеднен уран , резултат от 'приятелски усилия' на ОТАН да спаси Сърбия от диктатора Милошевич , който странно защо проникна в България.

…та, драги Ни Списватели на Дир.бг : - Си Признайте че И в това - Вси”наште” “управляващи”/“елит” - ДъСъ Доказани Серсеми ! …и — Си Запишете че “селекцията” на “управляващи”/“елит” - Е Провал ! ….и Се Молете в Края-на-ТозиАвгуст - Небесата да са Милостиви Към Вас .

по-рано можеше да изядеш 1 хляб с 1кг. сирене, ако сега някой го направи - черпя 1 бутилка уиски

Казват - ДиаспоратаНи И-Днес го Прави…да де - из онея “лошите” Държави.

Жалба за младост ?

Важното е нашите родни производители да продължават да ни предлагат на вътрешния пазар сиренце с обилно количество палмово масло

…което Пак Ни адресира що Е из ЗемитеНи ! ….и респ. - Задължителният QuoVadis !

Това са такива глупости, че нямам думи. Само някой много заблуден и неинформиран патриотар, който не си е подавал носа извън пределите на България в съседни балкански страни, може да си въобразява, че сиренето, кашкавалът, киселото мляко, кебапчетата, кюфтетата и др. са със сигурност само български по произход... Както и че единствено тук имало хубави домати и краставици и никъде другаде...

Сложно. …едно че Има Спесифика на Нашето сирене, кис.млек, розовото и ракиите&вината, Колега…. …друго - че Всеки Такъв Сертификат - Е Сериозна Реклама !, респ. Продажби… ….иииии - че Реално - Производството Е Тотален (изберете думата) - Факт ! —— Държавата - това Е Главата на Обществото ! …и Ако смърди на Воня - ….

Домашното сирене на село по хубаво и чисто не съм ял.Не да ми слагат сухо мляко,консерванти

Домашно - каквото и да Е - НЕ мож Бъде С Сертификат, Колега.

Сертификати - Имаме. Добре ! …аааа - Такова Производство ?! …Реална Консумация на ?! …хеле пък Задължителният Глобален Износ ! ——— Държава - НЕ се Гради връз 00/WC ! …нито пък ДъСъ Управлява от СистематичноДоказани махленски шмекери. …Срокът - Е Даден ! …та, Колеги - Краят на Този Август ! ….ииии - Или-Или .

Може и да имаш добри идеи. Но, ако ги изразяваш като 3-годишно олигофренче-аутист, няма как публиката да ги разбере.

Публиката ?! …Ви ?! …ама И Публиката Ви - Пак ли азСиромахът да я Селектирам/Образовам я ?!

Това са най ценните продукти.с тях сме прочути и в Австралия. Проблема е,че няма крави и овце.

Пак ще задам същия въпрос като за киселото мляко. Сещайте се какъв може да бъде.

минала година са произведени 1 800 000 кг. сирене, при 5 400 000 човека = 1кг. на 3 човека за цялата година

Само който ме е опитвал сирене ще върже на това

А ЗАЩО зад океана се продава под името Feta cheese при това от гърците. А името Ракия е резервирано от сърбите. То ние държавата продадохме та вие се косите за едно сирене...

Остава и българските производители да го прочетат и да се научат от какво се прави сирене.

Сега остава да се появи и сиренето.

хи-хи-хи ~~~○~~~ Много Благословено ♥ Винаги съм казвала на моята Богиня, че първият признак на цивилизацията е сиренцето. Може стотици години да дупчиш леда и да произвеждаш матрьошки от дървения, обаче не си ли направиш Сиренце, си оставаш дивак и варварин. Обичате ли Сиренце? Аз - ДА, обаче не-мо-же. https://www.youtube.com/watch?v=vbttZVTSJRU хи-хи-хи ~~~○~~~ Аз, безсмъртна хеката: Нереида нимфа Панопея Сиренцето, от личната свита на Свещена Богиня Рея - Малката Русалка, Изида и Ищар Водач на втори Звезден Флот на Богинята Обявявам 31 юни за Свещен Празник, на всичките 18 452 бойни звездолета вимани под мое командване Обявявам 31 юни и за Свещен Празник, на всичките 17 998 бойни звездолета вимани под командването на безсмъртна хеката, нереида нимфа Амфитрита ~~~○~~~ Любов, Смирение и Благонравие между Хората, а в Небесата- Мир !

Оопс

С девет ледени кристала богиня Бендида от Кендрейсея, Оопс, Мàрица, Артемида на Олимп, на Троя и Диана на Рома Bona Dea, Добрата ♦♦♦♦ ◊ ♦♦♦♦ Чест с Поклон Хеката Панопея БЛАГОСЛОВЕНО https://www.youtube.com/watch?v=elOkNCu9Zbs изпращам ти целувки от моите нимфи, майна : безсмъртна хеката, дриада Дафне Δάφνη V←|→V безсмъртна хеката, нимфа ореада Βριτόμαρτις Бритомартида - Крилатата, Брита - Невидмата, Брита - Целомъдрената, Диктинна и Афея ♦♦♦♦ ◊ ♦♦♦♦ Сещена богиня, тройна хеката Θεά Άρτεμις, олимпийска Артемида Бендида от Кендрейсея, Мàрица, Оопс, Добрата богиня, Венда и Диана ловечката, хеката на Месечината, хеката на животните и магията, Пророчицата заклинателка Първа богина на Тракия и Кендрейсея Първа богина на Македония с Пела, и Мизия с Бдина Първа богина на Одриско с Балкана и Севтопола Света богина на Троята Пазителка на Рогът в Изобилието Силва-дроида на животните, змийците и птиците главна жрица на света Родопа, богосъща Рила, белия Прин и валния Балкан на горски нимфе, сатри и кентавори, и на белите тракийски кони Желадокоса

С вдигнати в небето седем кръста, тройна хеката Juno Sospita Lucina, Regina, olimpus goddess Hera + +++++ + Утвърдено чест с поклон безсмърта нереида Панопея https://www.youtube.com/watch?v=U-xsosv6uM0 * изпращам ви благослова и на Свещена богиня, хеката Атана Полиада, Атна Палада богиня на Победата https://www.youtube.com/watch?v=4Tdvrz9Lbqc + +++++ + Θεά Ήρα Dea Juno Sospita-Lucina Regina, Olimpus goddess Hera, goddess Uni хеката на живота в морето, небето и сушата хеката на Сатурн и Юпитер Представител на Хората Етруска, земен човек

съвсем в реда на нещата е ЕС да даде защита на нещо, което от 20 години никой не е виждал

българското саламурено сиренье - най големия повод за национална гордост след ПИЛОНЯ БУЛГАР БУЛГАР !!!!

Знамето се вее на Роженската поляна и не изглежда зле. Проектът е добре изпълнен без щети за околната среда. Обаче, на няколко места, където е имало шатри и палатки за събора тревата е изгребана заедно с почвата. Най-грозно впечатление правят 3 черни правоъгълника с изгорели дървени въглища, където са правени скари направо на земята. Още мирише на изгоряла лой. Общо взето е почистено, но от пластмасови клечки и лъжички няма спасение. Освен това, щялата поляна е опасана от стари ръждясали стълбове, които не са свързани с ел. мрежа и загрозяват местността. Пилонът със знамето се пада в ниското и се вижда само от пътя за Устово и за малко се мярва през една просека по пътеката Снежанка - Орфееви скали. Може би се вижда от терасата на кулата Снежанка, но не остана време за това. Толкоз от мястото на събитието. BTW, турското овче сирене е с много добър вкус и качество.

Тая комунистическа гнусотия?!?!!? Тия в Брюксел май са слънчасали нещо.... Абе това сирене е най-големият възможен боклук, който някой някога някъде може да яде бе.... Сирене от България.... Няма по-плебейска храна за простолюдието.... Вие ходили ли сте в Дубай да видите на кое се вика истинска храна за богати и истинско гурме?!?!!? Е, там е демокрацията, там е всичко най-луксозно което можете да видите и опитате, ама няма как да ви го обясня защото за вас всичко на запад от Люлин е Америка... Е, много ви здраве и си яжте българските боклучави сирена... Аз си предпочитам дубайското... някак ... по-джоба ми е, нищо лично...

И да не говорим колко въглероден отпечатък има производството му... Бе, вие българите нарочно ли направихте най-вредната кухня в света или комунистите от Русия ви накараха? Ей на тоя въпрос много искам някой да ми каже ама истината каквато, не каквато ви е угодно.... Може ли?

От дубай.и да ти е сладко.

Бялото саламурено сирене трябва да е от непастьоризирано мляко. Само така е полезно! Това е традицията, която обаче, не е удобна на преработвателите.

Само дето в магазините не продават сирене а разни други неща... Вкусът няма нищо общо с вкусът на сиренето от преди 30на години. Дори и някой производител да го прави съвестно и както трябва, търговците опорочават всичко.

Пазара а такъв...не може или неще да плащат по 25 лева на кило за истинско сирене! Какво да предложиш на бедните? Химикали разбира се! Какво друго? Обичате да давате Гърция за пример. Аз живея в Кипър...не точно Гърция, но близко. Най евтината фета на острова е в Лидъл....12 евро килото! На другите места фетата е между 13-17 евро. Да...вкусна и истинска дет се вика. Колко е сиренето в България? Предполагам че е значително по малко от 20 лева на кило. Нали? Са...ще кажеш "Ама заплатите са други". Хмм..зависи. За по голямата част от населението е към 1,500 евро тука. Средната сметка за ток на месец е към 150 евро и повече през лятото когато се живее САМО на климатик. Отделно и други работи. И тука не им стигат парите. Кво си мислиш? После нали имаш ЕС? Знаеш ли каква е "красотата" на ЕС? Че ако аз правя мляко в България и дойдеш при мене ти, българина дето прави сирене и ми каже "Давам ти 1 лев на литър", после дойде гъркът дето и той прави фета и ми каже "Аз щи дам 2 лева на литър", познай от 3 пъти на кого ще продам? Няма никакви допълнителни финансови разходи за това че ще продам на гърка. ЕС е...мита нема!!! После имаш друг интересен фактор с който повечето българи не са запознати...казва се Икономика на Мащаба. Тоест, колкото повече мляко правиш, толкоз по малки разходите на литър мляко (или сирене). Ако имаш малък пазар, като българските производители, няма как да постигнеш добра Икономика на Мащаба. Ако имаш по голям пазар, като немците чрез Лидъл и други вериги които снабдяват 10-ки милиони, или дори Гърция която има повече пазар от България. Не си мислите че производителите в България са с нещо по лоши или алчни от тези в Гърция и в Турция. По алчни от гърците на Балканите няма! В това можеш да си на 100% убеден! Има реални и обективни прични в България нещата да са така и те не са свързани с характера на производителите. Навсякъде по света производителя е един и същ по характер. Имам опит в тази сфера и такъв производител какъвто вие си мислите че съществува по чужбина, НЯМА! От САЩ до Китай всичките са едни и същи! Просто работят с различни дадености. Даденостите в България са скапани защото българина и правителството на България не се е преборило за по добро. Вече 16г се дъвче това с българското сирене в ЕС и едва сега има някакви резултати. Провери в Гугъл за колко време Гърция натисна ЕС да одобри тяхната фета като "една и единствена".

знаеш ли как се прави фета-та ? нищо общо с нашето . под налягане се прави

Аз му говоря за небето, той ми обеснява защо тревета е зелена!

тапанар

Овчето на съединение е 30 лева за кило. И пак не е чисто сирене. Не е проблема в плащането. И да могат да го направят истинско, пак ще сложат боклуци, но цената ще е като за 1во качество. Щото БАХБ си барат дедовия и прибират рушвети.

". . . фалшифициране на продукти на европейския пазар и позволява на производителите да продават продукцията си по-добре". Точно така , купува се от Гърция, препакетира се и се продава като 'гръцко кисело мляко' или 'гръцки йогурт'! В какво точно се изразява европейската защита ?

Няма проблем българско мляко да бъде брандирано като гръцки йогурт. Проблем ще е, ако на гърци йогурт му лепнат етикет Българско кисело мляко. Защитава се името, което само ние си знаем

Гърците трябва да са луди , за да направят това нещо !

Палмова мазнина, сухо мляко и яко консерванти. В хладилника имам домашно селско - жълто и вкусно. На 15 лева килото.

Извинете, а дали в това сирене, което сме запазили в ЕК е по рецепта с 60 процента вода, съдържа палмово масло и сухо мляко. За един приятел питам, че си обменяме рецепти!