Българските служби иззеха документи от Русе за камиона, взривил се на Кримския мост

Товарът е пътувал от Украйна през Румъния за Бургас, по документи в контейнера е имало строително фолио, заяви един от управителите на "Тива Ком" Валентин Илиев

Обратно в новината

Коментари - Българските служби иззеха документи от Русе за камиона, взривил се на Кримския мост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако трябва да разследват нещо българските служби то е защо не е разрушен целия мост!

По интересно е защо се е използвало пристанище Бургас когато в Румъния има също пристанища и достъп до черно море.Ей тук никой не се запитва и не връщат камиона обратно в Румъния на самата граница.

Поредната илюстрация за ефективността на рашънските служби! За няма и 40 часа установиха и факти част от които са били на наша територия. Фолио молио, ама ние не знаехме, ама няма такова нещо.....Сега нашите служби иззели документи и записи да гледат..... какво да гледат?Според мен във връзка с тежката обстановка - война по пътищата и много жертви ,както и корумпираноста на Пътна полиция, трябва незабавно онези от спец. служби да се сложат по улиците и пътищата за да не даваме скъпи жертви и да ловят айдуците мръсниц.и келеши, досегашните катаджии да не се правят на митничари, а веднага да бъдат преназначени за нормални полицаи и изпратени по села и махали да пазят родителите ни и всичко ще бъде тип топ. Няма излишни преразходи, м-ра ще се похвали с реформа, и т.н. Какво мислите по въпроса? Имам още предложения и мога да ги предложа безплатно.

Вие само се замислете....възможно ли е след като нямаме държава ( в истинския смисъл на думата ) да имаме разузнавателни ,тайни служби ( в истинския смисъл на думата ) ?!??!

Не знам в българските служби само дебили ли работят или се правят на такива! Какви документи на камион, взривил се на Кримския мост изземват тия нещастници? Да си отпушат ушите и си пият Гинко Билобата! И обикновените граждани разбраха, че става въпрос за камион, натоварен в България със строителни материали и претоварен на друг камион, пообиколил някоя и друга държава, който именно се е взривил на моста. Никой не е обвинил България като държава, че е изпратила взрива!

"Все организаторы и исполнители терактов должны быть найдены. Кто окажет сопротивление — уничтожены". Кяамиона вече е бил с експлозиви в България. Та ако някой от корчовците или подобни са замесени, па даже и по служба, ще е цел на руското правосъдие.

Напълно подкрепям коментара ви колега,но нали знаете какво представляват медиите в България ?!! Информацията бива изопачавана така,че да звучи "сензационно" ,никога не се използват точни и проверени факти,всичко е един крив цирк !!!

без България не се случва нищо по света ние сме велики

след Македония сме... :) Ония са дали Адам и Ева, че и змията, за нея по съм склонен да вярвам.

поредно доказателство че нашите служби за нищо не стават и са просто едни политически бухалки които обявяват някой за враг, разсипват му бизнеса, пък после човек да си доказва че е невинен. от всички велики арести на Гешев и Бойко няма нито един осъден руски шпионин в България. Съд, полиция и прокуратура бяха в ръцете на Бойко. не може да обвиняваме никой, след като всички кадри са назначени от Бойко. къде са присъдите. къде са?. Гешев излизаше и говореше как имал стотици доказателства, как ДАНС с месеци следели този и онзи. ами къде са ви присъдите бе.....другари. къде са. или се оказа че реално доказателства няма, а всичко е било за да се харесаме на големия брат. Кирчо и Кокорчо продължиха делото на Бойко да ни скарат на всяка цена с Русия и да се мазнят на САЩ. първо беше че няма такова нещо, сега иззели документите на нещо което не е имало. изобщо. а през цялото време от Русия не е имало обвинение че ние сме взривили моста. казаха че камиона/товара е минал през различни страни, но и през България. нашите почнаха да се оправдават. гузен негонен бяга. сега се почна ама то имало такъв товар, ама ние него проверяваме. ами не о проверявате. то е ясно. лошото е че не само този товар не проверявате. вие нищо не проверявате. от скандалите с корупция по митниците не последва нищо. всички арестувани митничари са върнати на работа, а някой от тх даже осъдиха държавата. това са доказателствата събрани от Цацаров и Гешев. ако обвинението е написано калпаво, целенасочено, е нормално делото бъде изгубено. залавят някой с рушвет. после почва едно сложно написано обвинение за сложни схеми и организирани групи, а самия рушвет остава накрая. после почва едно и се установява че всъщност няма организирана група, а всеки сам си взима рушветите и делото се губи защото не се доказва организираната група. а дело за рушвета няма. в някой страни, като САЩ например, за едно престъпление може да получиш различни присъди. там ако влезеш с взлом и нараниш някой те съдят за 2 неща - влизане с взлом (кражба) и телесно нараняване. тук те съдят за най голямото престъпление и ако се докаже че нямаш кой знае какво нараняване и делото отива в канала. 5 години съдене и накрая ами той само 2 шамара ти е ударил и е откраднал само един лаптоп и телевизор за 500 лв което малко и държавата няма време да се занимава и съди. така че това е поредното доказателство че в службите няма качествени хора или ако има те са на ниски нива. на високите нива са разни чукачки с данни на плеймейтки.

И е правилно наказанието за най-голямото престъпление да поглъща по-малките. Иначе става комедия с примес на садизъм. Американците са смешни с техните стотин годишни присъди. Между другото, не си прав, че се съди само за най-тежкото провинение. Прокуратурата внася и тук обвинение за едното, във връзка с второто, във връзка с третото. (Тия "вр."-та в обвинителния акт). След като всичко е доказано, човекът получава присъда само за най-тежкото, за което е виновен. То не отменя другите. Също както в Америка, само че там присъдите се натрупват, а тук- не. Всичко друго е корупция или немарливост, която и в Америка ще доведе до липса на присъда.

е то това е важното - натрупването. тук идва някой 1. разбива ти колата - ключалка или стъкло - от няколко стотин до няколко хиляди щети 2. прави опит да открадне колата или краде навигация - щета от няколко стотин лева до хиляди 3. ти съвсем случайно го чуваш и тръгва към колата. почвате да се борите, биете, ама той е по силен от теб и хладнокръвен защото на него това му е работата а на теб ти се случва за първи път. 4. в боя ти избива един зъб и ти чупи носа - 200-300 лв на зъболекар 5. успява да избяга с навигация за 80 лв. 6. залавят и го и започва делото пишат едно обвинение и той си изважда медицинско че има високо кръвно и съдията го пуска за домашно лечение. почва едно влачене на делото заради служебни ангажименти на адвоката, за лечение на подсъдимия....накрая съда го осъжда на 1 година условно с 3 години изпитателен срок защото си е признал че направил опит да открадне, но не те е наранил нарочно, няма умисъл, а всичко е станало в боричкането не по негова вина. накрая основното обвинение остава кражба на навигация за 80 лв. даже може и условна да няма, защото е с чисто минало или пък е на 22 години и тепърва ще гледа семейство..... накрая за теб е боя, гаврата на крадеца, гаврата на съда. за полиция и прокуратура това е успех. заловен и осъден крадец. ЕВАЛА. излиза че е по изгодно просто да го оставиш да вземе каквото му трябва. по добре да оставиш колата отключена заедно с бележка за да може да вземе само навигацията. иначе ти чупи стъкло, зъб, бой......а така само една навигация. ти ще си купиш друга. важно е момчето на 22 да не се натоварва психически.

В поне 90 процента от коментарите в соц мрежите се доказва че взривът е станал на две места и камионът няма нищо общо а записът е монтиран,дори и с това че на снимките е вечер а в момента на взрива е ден. Камиони от този вид не пътуват в ЕС.Но нашите полезни идиоти се опират.

Ристооооооо .................................... айде помисли пак. според теб и 90% от форумите, както и 100% от СНН и Дойче Веле...руснаците са си взривили моста, руснаците са си взривили тръбите за газта.....за да може да обвинят Украйна. значи Русия е готова да изгуби милиарди, за да може да обвини Украйна......ти сериозно ли го твърдиш. Русия няма нужда да взривява тръбите за газ. достатъчно е да спре газта. за какво и е на Русия да взривява мост за който в момента няма пари да възстановява. но няма значение де. рано или късно Европа ще изгуби евтините си ресурси от Русия и ще трябва да купува скъпи от САЩ или малко по евтини руски ресурси, но през Турция например. накрая Украйна ще изгуби стратегическото си място като транзит на руски газ и съответно и САЩ ще изгубят интерес към тях. в Европа се наблюдава трайна умора от Украйна. на Европа и писна да плаща цената на американските войни. ето в Италия смениха властта. във Франция нещата са на косъм за Макрон. в България, не че сме много важи з света, също на хората им писна. това че Бойко говори от името на всичко е смешно при условия е малка част са гласували за него. Плевнелиев и Соломон паси които са редовни участници в семинари на Отворено Общество, това ли е представителната извадка на България. имало 200 човека дето веели знамената на България и Украйна и ние говорим че България е зад Украйна. не ставай смешен.

Съвсем сериозно го твърдя, че Русия или по-точно каПутин е готов освен пари да загуби каквото и да е само и само света да се съобразява с него и психичните му отклонения. Така че да, съвсем сериозно твърдя, че това си е руска работа и само русороби и целувачи на путински задник вярват в обратното

Е, щом коментарите в социалните мрежи го казват, значи е така! Като видя някой да се позовава на фейкбук и туитър като на последна инстанция, разбирам дали си струва да споря. Един умнокрасив напоследък, поради липса на други аргументи, се опита да ме закопае с "Като не обичаш Америка, що не си спреш фейсбука, а?", без да си дава сметка, че някои хора никога не сме ползвали и няма да ползваме brainwashing инструментчето на луничавия мосададжия. Та и ти така.

Нали ''нямаше'' такъв камион както твърдяха???? Истината винаги излиза на яве рано или късно, но щетите от прикриването и бая дълги години се носят.

Сега последно руснаците имат ли формален повод, за да ни нападнат или нямат?

никой не дава 5 пари за България. ние си мислим че сме важни, но никой не се интересува от нас. никой няма да те напада. а и да ни нападнат е все тая. ние нямаме оръжие с което да се защитаваме. нито танкове, нито самолети, нито модерни оръжия. нищо. и армия нямаме. не се безпокой. ние ще се предадем сами, освен ако американците не кажат че ще се бият до последния българин.

А като сме толкова маловажни, тогава защо всички се занимават с нас? Защо ни въвличат във всички възможни войни? Защо просто не ни оставят на мира да си живеем така, както сме избрали?

Ти вярно ли си толкова тъп или ти плащат да се правиш на такъв

пак о..хме пейзажа. няма простотия в този свят, без наше участие, макар и косвено. чакам провал на ЕС просто, защото ние сме членка.

Ха ха, значи руснаците не лъжат, че е минал през България този камион с взрива...

иззеха документите и повече никой няма да ги види... утре ше викат къф камеон бе, нема такова нещо

ФСБ съобщи за задържането на петима граждани на Русия, трима граждани на Украйна и Армения като част от разследването на терористичната атака на Кримския мост. За организатор на това престъпление е посочено украинското военно разузнаване. ФСБ заяви, че "организатор на терористичната атака на Кримския мост е Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна, неговият ръководител Кирил Буданов, служители и агенти". Също в сряда беше съобщено, че в района на Брянск е бил задържан украински агент, който е щял да взриви взривно устройство на един от логистичните терминали. Още един диверсант е задържан в Московска област с два преносими зенитни комплекса "Игла". И двамата влязоха на територията на Русия през Естония и изкопаха оръжия и експлозиви в тайници в граничните райони. Както установи разследването, взривното устройство, избухнало в камион на Кримския мост, е било замаскирано на рула със строително полиетиленово фолио върху 22 палета с общо тегло 22 770 кг и в началото на август „изпратено от пристанището на Одеса в България град Русе по договор № 02 / 08/2022 г. между Translogistic UA LLC (гр. Киев) и Baltex Capital SA Българският град Русе не се намира на Черно море, а на българския бряг на река Дунав във вътрешността на страната. Вследствие на това корабът, който тръгва от Одеса в Русе, се движи по крайбрежен курс по морския бряг, след което навлиза в Дунава. Така то не подлежи на проверка от турски наблюдатели в рамките на "зърнената сделка". Но тогава товарът е доставен от България до Грузия по море като транзитен товар за Армения. Тоест бил е запечатан и не е бил обект на българска или грузинска митническа проверка. Това е "сива" схема, по която обикновено се изпраща контрабанда. „Граждани на Украйна Михаил Владимирович Цюркало, роден 1975 г.; б., граждани на Грузия Иносаридзе Сандро, брокер на име Леван и гражданин на Армения Терчанян Артур, роден 1985 г. От 29 септември до 3 октомври 2022 г. в град Ереван, в терминала Transalliance, товарът беше оформен по правилата на ЕврАзЕС и документите бяха подменени, след което негов изпращач вече беше GU AR GROUP LLC (Република Армения, гр. Алаверди) и получател Лидер ООО (гр. Москва)“, съобщава ФСБ. Товарът обаче не е стигнал до Москва. На 4 октомври с регистриран в Грузия камион DAF товарът преминава руско-грузинската граница на ГКПП Горен Ларс и на 6 октомври е разтоварен в склада на едро в Армавир в Краснодарския край. Тук също трябва да се отбележи, че товарът вече е бил оформен в съответствие с правилата на ЕврАзЕС в Ереван и следователно не е бил обект на допълнителни митнически проверки на руската граница. Грузинската страна, между другото, вече успя да се отрече от случващото се, заявявайки, че "никакъв товар с експлозиви не е преминал грузинската митническа граница". Формално това е така, тъй като товарът вече е бил оформен в Ереван по правилата на ЕврАзЕС и няма нищо общо с грузинската митническа граница. За разбиране: митническата граница е различна от физическата. Транзитните товари, преминаващи от една страна от ЕврАзЕС в друга през територията на страна, която не е член на този съюз, така да се каже, не пресичат митническата зона на тази транзитна юрисдикция. По тази тема Сенатор Климов: Организаторът на терористичната атака на Кримския мост, началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Буданов, трябва да бъде ликвидиран „За хората е по-лесно. Как стачките в Украйна влияят на шофьорите на Кримския мост Защо Москва и Минск създадоха военна групировка в Беларус В Армавир товарът е получен от местната компания "Агро Сервиз", която отглежда соя. Това е семеен бизнес, който повече от 20 години е собственост на семейство Азатян - главата на семейство Самвел и неговите деца: по-големият Георги и по-младият Артем. Всички те са родом от град Макеевка, ДНР, които отдавна са се преместили в Краснодарския край. Бащата Самвел и най-големият син Георги се занимават основно с бизнеса си със соя. По-малкият, Артьом, учи за юрист, но не намери място за себе си в Армавир и преди време отиде да живее в Крим. До Симферопол по работа. Артем Азатян беше този, който в навечерието на терористичната атака се обади на баща си от Крим и го помоли да помогне на някои от приятелите му. Един приятел поиска буквално един ден да държи товар в склада си, за който след това щеше да дойде друг камион от Краснодар. По-големият брат Георги изобщо не беше нито на сън, нито на дух и беше много изненадан, когато до склада му пристигна камион с чужди (грузински) номера. „Шофьорът ми даде купчина фактури за подпис, но аз му ги върнах. Защо трябва да чета и подписвам документи на други хора? Баща ми и брат ми се съгласиха, аз помогнах”, обясни той. Нормална история за Северен Кавказ. Георги Азатян и работник на компанията, тракторист Юрий Постников организираха разтоварването на палети от грузински камион с помощта на мотокар. По време на разследването от Постников са иззети работни ръкавици, в които той е работил по време на разтоварване / товарене. Очевидно следствието се надява да открие следи от експлозиви по тях. Но това е малко вероятно. Вечерта на същия ден Интер от Краснодар влезе в склада, върху който бяха натоварени палетите. Откъде дойде камионът Интер, който в крайна сметка се взриви на Кримския мост? В Русия има електронна борса за товари ATI.SU, създадена от една IT компания. Централният офис на борсата се намира в Санкт Петербург. Работи повече от 20 години, това е уважавана структура, която се използва в 60 страни. Работи така. Трябва да транспортирате товари от точка А до точка Б. Нямате собствени камиони или други средства за доставка. След това поставяте рекламна оферта на тази борса, като посочвате маршрута и желаните дати за товарене / разтоварване. С вас се свързват независими превозвачи, които са стотинка в страната: хората купуват камион (често изгодно) или някакво друго товарно превозно средство и правят пари от него. Избирате превозвача, който харесвате и подписвате електронен договор с него. Има система за обратна връзка и отзиви за клиенти и превозвачи. Много често тази борса се използва и от големи регионални транспортни агрегатори, които получават определена поръчка в регион, където в момента нямат собствени свободни автомобили. Удобно нещо. Тази система е подобна на това, което се нарича беърбоут чартър във флота. Това е, когато клиентът наема само кораб без екипаж за превоз на товари. След това се наема капитанът, а той наема екипажа. В същото време се знае само, че е необходимо да се транспортира товарът от точка А до точка Б и какъв вид товар е - дори капитанът не е задължително да знае това. И често не искат да знаят. При електронната транспортна борса водачът също не знае какво носи. Това е, на теория, трябва да знаете. Защото той има пътни листи и всички други документи, но в действителност шофьорът вижда само чанти или кашони. Спедиторите обикновено не разглеждат товара. Друга особеност на такава система е, че често превозвачите не се занимават с истински производител на товари, а с посредници или „леви“ складари. В нашия случай Самвел и Георги Азатян неволно се оказаха такива посредници, които бяха „братски“ помолени да задържат нечий друг товар в техния склад на едро за един ден. В разгара на бомбардировките на самолети от различни палестински групировки през 70-те и 80-те години на миналия век летищата изрично обявиха: не вземайте вещи или колети на други хора на борда. В края на 80-те и 90-те години такива меморандуми вече бяха разпространени в СССР, а след това и в Русия. Но как да кажете „не“ на любимия човек? И в навечерието на терористичната атака на тази електронна борса за товари се появи предложение от определена транспортна компания от Уляновск "TEK-34" за превоз на товари от Армавир до Симферопол. Като получател на товара в Крим е посочена несъществуваща фирма. Фактът, че не съществува, се оказа много по-късно. Компанията ТЕК-34 е регистрирана във Волгоградска област от руския гражданин Алексей Орлов, но за последно е давала признаци на живот през 2018 г. След това беше изкупен през 2020 г. от Олег Антипов, жител на Уляновск, от чието име беше пуснато съобщението на електронната борса. Антипов не е задържан и съдейства активно на разследването. Твърди, че е устроен и „съвестта му е чиста“. И беше така. „На 7 октомври тази година със съдействието на Роман Соломко, гражданин на Украйна Злоб Владимир Василиевич, роден през 1987 г., и още петима установени граждани на Русия, документите за товара отново бяха променени, като подателят беше посочен LLC TEK -34 (Уляновск), а получателят е несъществуваща компания в Република Крим“, съобщава ФСБ. Тоест установените хакери проникнаха в уебсайта на компанията TEK-34 и пуснаха реклама на електронната транспортна борса от името на Олег Антипов. На обявата се отзова частният превозвач Махир Юсубов, роден 1971 г., жител на град Краснодар. Автомобилът, същият Интер, наскоро беше пререгистриран на собствения му племенник, 25-годишния Самир Юсубов, който в момента е в чужбина. Факт е, че шофьорът на камион Махир Юсубов преди време катастрофира някъде близо до Казан и дължеше пари на някого. И от беда пререгистрира камиона-хрантутник на племенника си, да не ги отнесат. Ще дойдат кредитори – а той няма нищо. Ето защо първоначално младият Самир Юсубов стана първият заподозрян, въпреки че шофьорът на камиона, 51-годишният Махир, който се вижда ясно на видеозаписа на КПП-то край Кримския мост, дори не приличаше на младия и атлетичен Самир по отношение на телосложението. Няколко дни по-късно Юсубов Самир Сеймур оглу официално заяви, че няма нищо общо със случилото се. Собствениците на склада в Армавир, семейство Азатян и шофьорът на камиона Махир Юсубов, не са имали никакъв контакт помежду си. Азатяните знаели само номера на колата, която ще дойде да вземе товара. Извън схемата е и грузински шофьор на камион, който е доставил товара до Армавир през руската граница. Арменски производители на соя, беден азербайджански шофьор на камион и грузински шофьор са цял кавказки интернационал, който беше дистанционно манипулиран от украинското военно разузнаване. През всичките тези осем часа, в които Махир Юсубов караше камион от Армавир към Крим, с него постоянно се свързваше офицер от украинското разузнаване, който се наричаше Иван Иванович. За комуникация е използван анонимен електронен номер, закупен в интернет, както и реален телефонен номер, регистриран на гражданин на Украйна, жител на град Кременчуг Андрейченко Сергей Владимирович, роден през 1988 г. Повечето хора, замесени в схемата, са били използвани от украинското разузнаване на тъмно. Въпреки това разследването подчертава, че разследването на нападението продължава и всички негови организатори и съучастници, "включително чужди граждани, ще бъдат подведени под отговорност в съответствие с руското законодателство". Има основания да се смята, че сега най-голям интерес за разследването представлява самото „познанство“ на Артем Азатян, който „братски поиска“ да държи товара в склада на семейството му в Армавир. Защо това им трябваше на украинците е разбираемо. Камион с грузински номера на ГКПП-то при Кримския мост не само щеше да бъде проверен, но и да бъде разглобен за винтове. Дори рано сутринта в събота. И ето местен шофьор на камион, негов, от Краснодар. Със сигурност нещастният Махир Юсубов многократно е пътувал през моста до Крим преди това. „Познанството“ на Азатян-младши може да се формира на базата на общ произход (припомнете си, че семейство Азатян идва от Донецка Макеевка) или познати от детството или юношеството. Този метод се използва от украинското разузнаване в продължение на много години. Към човек се обръщат неговите приятели от детството, съученици. Дори съвсем здрави хора са подкопани от такава носталгия. Украинската схема използва множество дупки не само в организационната система на транспорта, но и в законодателството и дори в международните споразумения. Товарът е изпратен за България по река Дунав, а не през морето. Грузия е рай за контрабандистите, в който от години работят всякакви брокери с проходи и изходи около пристанищата на Поти и Батуми. Руските митничари и граничари не могат да контролират как се освобождават стоките и товарите в Ереван. След арменското митническо освобождаване стоките стават свободни за движение в пространството на ЕврАзЕС. Да, такива операции са скъпи, тъй като товарът плава и се вози в продължение на месец. Те са рискови, защото всичко може да се счупи всеки момент. Колкото повече хора участват в схемата, особено на тъмно, толкова по-голям е шансът за провал. Трактористът Постников би направил грешка, докато работи на товарач в склад, ако изпусне самия палет, където беше предпазителят, и половината Армавир щеше да полети във въздуха. Друго нещо е, че е извършена предварителна разузнавателна работа. Някой трябваше да разбере, че Артем Азатян има баща и по-голям брат и имат склад в Армавир. Останалото не е толкова трудно, въпреки че изисква гениално планиране. Ако приемем, че камионът от Ереван до Кримския мост е бил управляван дистанционно от един служител на украинските специални служби (прословутия „Иван Иванович“), тогава всичко е съвсем просто. Тази простотия ме плаши. И двамата други украински терористи, задържани в сряда, са пресекли руската граница от Естония. Още повече, че този с ПЗРК ги носи в колата. Естонската граница поражда въпроси. Струва си да припомним, че гражданинът на Украйна Вовк, който е заподозрян в убийството на Дария Дугина, също избяга от Руската федерация в Естония. Друга история е задържането на украински терорист със зенитни ракети в района на Москва. Искаше да събори нещо или някого. Ако говорим за пътнически самолети, то това очевидно е подготовка на международен терористичен акт. Предвид множеството тревожни сигнали може да се предположи, че може да има повече подобни групи или самотни терористи. Те се контролират от един център (ГУР на Украйна) и са опасни поради измръзването си. Основният метод за справяне с тях е разузнаването под прикритие, както и размотаването на комуникационните вериги. А затварянето на естонската граница или нормализирането на митническите отношения са повече политически, отколкото контраразузнавателни действия.

Че ще използват Румъния и нас, най безхаберните и корумпирани митници в европа. Не се чудете защо не ни взимат в шенген още, толкова години след "изпълнението" на критериите.

Ами то по документи ние само ремонтираме военната техника и оръжията на укропалячовците-терористи, а в действителност под този параван изнасяме тежко въорежение и оръжие за укропалячовците-терористи. Пуснахме тук укропалячовската мафия да си прави далаверите, а сега ще се правим на невинни така ли?

Мобилизация: облавы на москвичей. Мужчин отлавливают на улицах, в метро, офисах и хостелах https://www.youtube.com/watch?v=elA4FqwnGqU

Рашаните са варяги убийци.Те от това живеят.Дай на Путнер водка и крава за разплод и виж сеирите-клане денем и нощ.

Ако сте в Колумбия и познати ви дадат малък пакет да отнесете на роднини в България, ще го направите ли без да проверите съдържанието и с риск да прекарате остатъка от живота си в нечий чужд затвор? Тук не е по-различно, само дето товарът идва от Украйна, която в момента е във война и името й се свързва основно с бомби, мини, оръжия... Е, дрога също, но тя е за ръководния състав на държавата... Може да не сме виновни, но заради недоглеждане и небрежност ни превръщат в мулета. Наша отговорност е да се предпазваме, иначе си носим последиците. Докарахме я до тук, да влезем в списъка и на терористичните държави. Шофьорът на камиона най-вероятно изобщо не е знаел, какво кара и е станал курбан за процъфтяващото лицемерие на евроатлантиците. Надявам се, поне да е поука за колегите му и да внимават, какво карат, ако и да е за много добро заплащане. Не зная, как Русия ще отговори на това, но със сигурност мерките, които ще вземат ще удари и без друго парализираната ни икономика, а с това и всеки отделен българин по джоба... Ракети към България надали ще летят, но отделни взривове и фойерверки не са изключени. И пак ще бъдем изненадани, защото нашите специални служби няма да вземат никакви мерки. Това, дето си го правиш сам, никой друг не може да ти го направи... Благодарете на ГЕРБ, ПП, ДБ, БСП и друга подобна измет.

Nia, поздраления!Кефиш!

Пак ни забъркаха Путнеровците.Те ако не лъжат и не убиват не могат да живеят.Русия е пълноводна река от невинна човешка кръв,която проклина палачите.

Ей ДИР защо публикувате руските лъжи? На рентгеновата снимка се вижда камион с влекач с две оси(1+1) , а самия камион за който се говори е с три(1+2) оси на влекача. Тия от ФСБ за идиоти ли ни мислят?? Явно е че сами са си взривили моста и сега обвиняват Украйна. И предлагат такива фалшивки. https://www.youtube.com/watch?v=uokjW2VJOvU

However, as other experts point out, the original FSB press release does not claim that the photos show the same truck. In fact, the statement clarifies that two vehicles were used in the supposed "sabotage" operation. The first was a DAF truck, which transported the load from Georgia or Armenia to Armavir in Southern Russia. That is the truck that had undergone the x-ray inspection at the border, according to the FSB. The load was then allegedly placed on a second truck, an International ProStar (which also had a red cabin, adding to the confusion), which was not scanned, although it was searched by the security guards when coming onto the bridge. So while the two images have been used in juxtaposition to suggest that the Russian authorities had "messed up," the claim is misleading. All of the above comes with a significant caveat that, as no independent investigators have been allowed to take part, there is no way to verify the FSB's claims that either of the trucks did actually carry any explosives, or otherwise were linked to the explosion. And even if they were, it is not clear who was behind it, or how the truck loaded with explosives would have gotten past the security in what Russia claims to be one of the most strongly protected structures in the country. https://www.newsweek.com/fact-check-did-russias-fsb-share-fake-x-ray-crimea-bridge-blast-truck-1751118 Били са два камиона. Товарът е прехвърлен в последствие на камиона, който не е сканиран.

КАТЕГОРИЧНО: РЕНГЕНОВАТА СНИМКА НА ТОВАРА И СНИМКАТА НА “ТИР-ът” НЕ СЪВПАДАТ Путин сам разруши Кримският мост и Русия, а ФСБ/КГБ/НКВД му помага. С това случаят е приключен. Путин ще бъде убит презследващите дни, а войната се очаква да завърши преди Коледа с капитулация за Русия.

Каквито и да са фактите всеки ще си ги нагласи. Руснаците могат да кажат че сме ние а може да кажат че не сме ние. Отивай да се оправдаваш когато ти кажат че имаш сестра а ти нямаш...

Всеки друг, но не и руснаците би си нагласил фактите, защото на руснаците им трябва да накажат замесените, а не кой да е, за да не се повтори подобно нещо. Всички други могат да си нагласяват фактите, защото не ги засяга кой е реалният изпълнител, важното е да се изкарат чисти и невинни.. Схващаш ли разликата?!

Сега да чакаме ли руските ракети? Израждане и Курвелия ще ги посрещнат с хлеб и сол.

Ние сме мърши, за пари сме готови на всичко, нищо чудно да сме виновни, въпреки, че руснаците са лъжци

Тоя дето се е взривил е със сигурност някой български християнин. Само те правят такива глупости.

Абе нашите политяги нали се кълняха че не е влизал в България.... След малко да не излезе че и бомбата сме сложили ния?

Вероятно господарите от Козяк бързат да прикрият следите от насирането , както на самите краваре-господаре,така и на българските им слуги.

Предполага се че детонатора(дистанционен)е произведен в завод Дунарит в Русе на 5 километра от свободната зона Русе където е престоял товара около месец . Тоест изчаквал е да монтират детонатора ,предполагам поръчката(планиране,производство,монтаж) отнема време .

Явно Путин ни има за слабото звено на НАТО и се опитва да дискредитира алианса , чрез нас ! Това си е обидно ! Но по-добре да не ни подценява , като изключим платените му и заблудени РУСОРОБИ в държавата ни , останалите не сме си завряли главата в задника!

Какви документи бре? Дайте утре темата за съчинение на 4 клас и прегледайте работите им. Същия резултат - съчинение по картинка. Това да документите в България.

Няма друга такава държава,с най продажното и глупаво циганско племе от България.Сигурен съм ,че имаме участие с този камьон,за което трябва да си платим жестоко!

Рашистите сте малоумни майцепродавци, които за любимата си Русия нямате нищо против кадировците да ви избият майките и децата. Плазмодиите имат повече стойност от вас.

Такива са защото копират вас американофилите....

Няма Взривен Камион. Какви са тези фалшиви новини? Да, полиестирола се е изпарил от ударения отдолу мост. Определено не камиона го е взривил, а взривът е унищожил камиона.

българската следа е само една цигара Арда без с филтър намерена в устата на овъглен руснак..ха.ха абе много пушат и курить тези руснаци..ха.ха ха ха

Министерството каза Камиона не е минавал през България не ни намесвайте и сега полека лека, транзити, фолио и започват оправданията.

И бре, Урко, и руснаците го казаха, въобще не е бил в България

Камион не е минавал. Само контейнер. И не той е взривил моста.

Че камиона не е минавал и презГрузия - явно е хвърчал тоз камион.Бе въобще не е имало такъв камион и взрив не е имало те си измислят руснаците!

Шефе, по документи пише че требе ми дадеш 5 хил. лв кеш пара. ОК, Борко, ходи с тоя документ у бай Петко и ми речи Бат Петко, шефа каза, че ти ще ми дадеш тез 5 хилки. След седмица две, бат Борко идва след болничен, претърпял сакатлък докато слизал по стълбите в близост до работното си място се спънал на развръзана връзка на джапанките и те така два пъти по стълбите. А че там е трудно да се намери стълбище с повече от две стъпала е друг въпрос. Успех с документацията.

Да не се окаже.че експлозивите са заредени в Арсенал

Или в Дунарит, че е по близо

Контейнерът е минал транзитно през България и през още няколко страни. Отправната точка не е България, а Одеса, Украйна. Айде сега, дребен Путьо, извини се на българите бе!

Само дето в България е стоял само 26 дена в Свободна Митническа зона Русе.А какво му е правено там, не е трудно да се досети човек

Завод Дунарит е на 5 километра от свободна зона Русе . Пълно с украински тирове ,километрични опашки към Дунав Мост .

Откъде тази информация

"Българските служби" - това е повече от достатъчно - най-голмият бич на нашето общество са тези стотици хиляди нищо правещи чиновници, които са като тумори по целия оглозган до дъно български скелет.

Какви документи, нали Кирчо твърдеше, че камиона няма общо с България

в документите пише , че е фолио

Най накрая да не се окаже тайна операция на службите .

ФСБ////

Кирчо, баба ти не те ли е учила да си мълчиш когато си лаик? Сега какви л.айна ще дъвчеш? Всяка една твоя дума е лъжа и издънка. Но това е великия Харвард. Там отиват обикновено тия дето не могат да се класират на трето класиране в български ВУЗ. Само с инструкции не става, трябва и акъл....

Ма нали не бил идвал такъв камион, бе олигофрени. Бас държа, че Херо и Москаленко са знаели за него.

Не е идвал, става дума за контейнер

Въртят сучат но Бог прощава някои не.

Ако от Русия ти кажат Добро утро!, първо погледни къде е слънцето.....

Ако от Русия ти кажат "Добро утро" значи България е вече олупирана, и слънцето е в задника ти.

Въпроси: 1) Този случай означава ли, че нашите гранични контролни органи редовно проспиват и други "специални" товари - взривни вещества, наркотици, оръжие, нелегални мигранти,..., записани под неспециални имена в превозните документи? 2) Ако е така, как българските политици имат нахалството да настояват пред Европейския съюз да ни приеме в Шенген? Не е чудно, че България е била избрана за част от сложната траектория на придвижването на този смъртоносен товар - вече си потвърди съвсем официална публичната тайна, че българската територия е разграден двор без надлежно охранявана граница.

Принципно си прав, но според мен експлозива и устройството за задействане са вкарани в контейнера в България.А контейнерът е пратен чист от Украйна. И е направено умишлено явно, така че ФСБ да го разбере, за да могат наглосаксите да постигнат поне две цели с един удар-атака на моста, а в дълъг план разваляне на отношенията между България и Русия

Баз баями ти взрив ,няколко тона,преминават през границите на България и никой не ги усетил.За разстрел заслужавате,нищо друго.

И руснаците сами са си виновни донякъде. Преди моста имат пункт за проверка, но не видели нищо съмнително за по- сериозна проверка. Интересно какво щеше да се случи, ако бяха погледнали както трябва товара!

Вие ли не знаете,курви долни. И вас ще ви застигне превидението.

И камион имало.... и товар имало... Айде пак влязохме в черния списък на терористите... И то за какво? Заради едни жалки дрогирани укрофашисти, които убиват етнически българи и ги палят живи в Одеса!?