Български студенти се оказаха в огнения ад в Хавай, служител на МВнР отказал помощ

Бащата на един от младежите потърсил съдействие в Ситуационния център на външното ведомство, но служителят го посъветвал да се обади в полицията във Варна

Обратно в новината

Коментари - Български студенти се оказаха в огнения ад в Хавай, служител на МВнР отказал помощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе да горат боли ме уя за тия

И с какво може да се помогне на хиляди километри.Някой се сетил, че е българин, кога му допря чепа до задника.

Щом въобще им е дигнал телефона ..... Преди 8-9 години в една поредица от почивни дни никой не ми дигаше два дена поредни на дежурния телефон там (имаше арестуван кораб с български моряци до брега на Сингапур оставени без храна и пари) . Накрая се изнервих и отидох на място в министерството. От портала говорих с някакъв мъж , който може би да беше единствения човек там, и след малко дойде да ме вземе от портала. Беше по анцуг .... добре поне, че с обувки, защото можеше и по джапанки да дойде. Отнесе се с "разбиране" към случая и ... не направи нищо. Помогнаха българи от Сингапур, защото България няма нищо там, посолство или консулство, а посолството в Малайзия отговаря и за Сингапур, на книга разбира се ама може и да получават допълнително върху заплатата.

Пичагата от Мвнр сигурно е с връзки там вие сега наказания ще му измисляте, я го оставете да се развива момчето, да гради кариерА. Никой в тая държава още не е разбрал че тея всички институции са създадени за обслужване на лични интереси и облаги а не в полза на обществото. За късопаметните да напомня да е жива и здрава г-жа Саркози че прибра мед сестрите от Либия, че ако чакахме от Мвнр нещо, още щяха да са си там!

Да бъде незабавно уволнен този антислужител!

Стига бе, държавен служител да не прави нищо. То не е ли това принципът - да се попипват и да искат по-високи заплати.

Баш ме брига за нашите "студенти" в Хаваи!

Каза служителят от МВнР...

То тебе и без това ракията ще те е утрепала до няколко години боклук

Този служител в МВНР е от несменените кадри на ГЕРБ, Когато ПродължавамеИзмяната-ДайБългария го сменят, ще стане по-лошо...Ще ги препраща към извънземните...

Един YMHoKpacивНищонеправещжълтопаветник цъкна минус

Едно време при бай Тошо, никога не ставаха големи пожари в Хавай.

Ние тук не може да разчитаме на тях, те навън се надяват...

Ако бяха отишлЕ на бригада в Сибир или Чукотка, нямаше да се окажат в огнен ад. За 6 месеца щяха да спечелят около $650 общо, но в рубли а не гадни долари. Хак да им е, задето ходят да работят на лошите капиталисти а не при гостоприемните руснаци.

си насран мин. председател и подопечените му КУРВИ да се ОПРАВЯТ не занимавайте обикновените хора с техните проблеми да си взимат решенията и без това взимат заплати като за пет нормални работника на най-ниската заплата!

ако ти си представител на обикновените хора - жална ни майка....

Интересно. Полицията във Варна какво са го посъветвали. Някаква Надежда. За допълнителна информация.

Копелета са политиците следвани от техните държанки и нямам какво повече да добавя!

Да си платят спасителната операция с доларите, които са изкарали.

Прост си Венци , ама много . Коя спасителна операция , България ли я провежда ?! Спасители ако има са американци и на всеки може да му се случи да изпадне в ситуация , у дома или в чужда държава . Но в твоите очи са доларите , които студентите ще изкарат от бригадата . Бедна душица си и жалка !

Всички КАПУТИ, слагащи минуси са потомствени пиявици! Кой учи на запад бе, дебили? Синчета от голямото добрютро!

Ей тъпакис, тея са бригадирчета, учат в БГ, не в чужбина. Отишли са да робуват, да изкарат кинти за нов айфон или нещо от сорта. Ако не си чувал какво е бригада влез прочети! Ама така става като гледаш само АлфаТВ и четеш постове на Костя Копейкин. Ама не бой се, по-тъп нема да станеш!

Предвид че политиката е най-голямата КУРВА на света ... и повече съм без коментар ...

Не се измерва със знанията по политика!!!

Ти долу поде мен НЕ СТРУВАШ! Отново вкарваш политиката, която никога няма да ти помогне да станеш умен!

Ами чети какво пишат твоите приятелчета-копейкофилчета и после ми говори кой вкарва политика в темата!!! А колко струвам аз си знам и не трябва да се доказвам на пишльовци като теб!

приятели тук объркал си се

Ами тогава прочети какво пишат твоите НЕприятелчета-копейкофилчета и после пак кажи кой вкарва политика в темата!!! То преди да се пише трябва да се чете! И най-важното да се осмисли, което се надявам да направиш, нали не се занимаваш с политика и си "УМЕН"!

Дори едно природно бедствие на другия край на света пак даде повод на путинофилите да си изпразнят дебелите черва във форума и да наплюят Родината си! А един цървул по-долу, който сигурно е стигал най-далече до съседния град, тръгнал да плюе по нашите служби зад граница и да ни праща в руското, белоруското, сръбското и прочее посолства... Гнусни безродници-копейкофили!!!

Това са децата на големците - карат си почивка за сметка на данъкоплатците

Тъпчо, само ти ли не разбра, че са там на бригада? Ама от проста селска пръчка какво да се очаква!?

Куха лейка си Кокооооо, пусни си Алфа, оплачи се на Костя, купи си икона на Путин!

И как очакват някой от външно министерство да се свържат с хората, при условие че целия град е нямал комуникации и ток. Какво очакват да се случи тези роднини, че искали да знаят дали са добре децата им. Как да се свърже някой с тях след като те самите не могат да се свържат с тях и тече евакуация по това време.

Станчо брат, при ситуация като тази, се създават кризисни центрове които подават важна информация за случващото се. (Чрез специална мрежа със сателитна комуникация да речем). В случая единствените хора които биха получили достъп до тази информация са официални лица от Мвнр…това са част от функциите му в една нормална държава. Когато си гражданин на Биджи обаче, се оправяш сам.

с кой се занимаваш ...

разводнявай темата бе платен трол, какво учат там тия "студенти" ? Ще те спукам лешпер!

със шутове и шамари изхвърлете Боко-Радевите калинки от МВнР!

срещу Бокича, щото сме си партньорчета и вече не "изчегъртваме". Ще делим баницата по братски /по равно няма да може/. Кой е по-големия брат ще мислим после.

Какво учат тия студенти там прост въпрос за ниско интелигентни хора ?

Туризъм и хотелиерство сигурно, що за тъп въпрос?? У нас могат да научат само как да излъжат гостите и да вземат някой лев помощи за това от държавата.

Учи хотелиерство пак тъп въпрос за ниско интелигетни ? Що циганчето от махалата или черния от гетото на Лос анджелис не учат хотелиерство ?

А не учат, виж там, че половината са такива.. Да не мислиш, че баш богаташчетата ще слугуват по хотелите..

Кой да посрещнат след това тези бъдещи "Хотелиери" ?

Тия са на бригада бе. За няколко месеца бачкат по хотели и барове и после обратно. Не е казано, че следват на Хаваите.

Те не учат, а са отишли на бригада за летните месеци да спечелят някой долар и да си помогнат. Нали Хавай се води щат на САЩ?

Не учат, на бригада са. Праиш ли разлика?

Тествайте безполезните лапачи за алкохол и наркотици. При положителен резултат им вземете службичките.

или ще бачкат ?

на хаваите "учат" кво ?

учат тия студенти как да се печем на плажа ли ?

"Студенти" в Хавай "дооообре" баси студентите ...

Завидяха калинките мамини у нас :) нека завиждат мързеливите некадърници..

В държавната администрация е пълно с мързеливци, които си седят на топло в меките кресла и взимат от нашите пари за това. По никакъв начин не защитават интересите и сигурността на българските граждани по света. Не трябва да има търпимост към към такива хора.

Те юесейците не знаеха кво става в Лахайна, та докато мигнат изгоря целия остров. А оттук да издирваш някви сульовци, забрави. Трябвало е да им запише имената и да ги съобщи на който и да е за да си върже гащите, а оттам е ясно че отиват директно в коша. Някои са безследно изчезнали в океана, други са овъглени без документи. Как си го представяте това ? Но да трябвало е да се направят на загрижени и да ви хвърлят прах в очите, вместо откровено да ви отсвирят.

Абе идиот като си папка ЗАПЛАТА е добре нали той не може да си представи просто няма въображение . Веднъж телефонът звъннал откакто е на работа ама кво ся да си пия кафето РАХАТ

А е много подбрано точно около Лахайна. Лахайна беше архитектурен резерват и не можеше да се строи току така, но големите "инвеститори" от години се опитваха да променят закони, не стана. Сега по метода ма мафията изгориха всичко и ще почнат да строят големи хотели и прескъпи апартаменти, а местните които живееха там (над 98% кореняци хавайци) ще бъдат изхвърлени

Че тоя от МВнР е батман или супермен.

Вашият служител е незаинтересован, некомпетентен и навярно и мързелив. Иначе няма да стане държавен чиновник. По-лошото е, че Вие го наказвате на хартия. В частна фирма ще го глобят или уволнят

Всички гербаджииски мисирки трябва да бъдат изгонени, като кучета от постовете, но нека да не обиждаме животинките!

Ти в кой век живееш, кви гербаджии, още малко и комунисти ще ти се привиждат. Всичко е на ПП персонал.

Между другото имаме ли министър на външните работи?

Предатели, мухи, кумари, да не се връщат, да си останат там дано. Значи тук по морето няма персонал и нашите работодатели се чудят откъде да намерят, те ми ходят да слугуват на американските иззедници, ти пари му даваш тук, то не иска и бяга в САЩ. Сега да горят там. Предатели.

Бреййй, че злоба по тия хора. Кво сега няма персонал по заведенията да ви сервира ли? Няма кой да ви налее една ракия? Тоз що отишъл там, оня що отишъл... Бай Тошо най-добрия, че стреляше по границата и имаше достатъчно сервитьори.

Значи тези предатели отишли на почивка на Хаваите и сега бедните българи да им плащат масрафа. Ама когато се изсмяхте от бизнес класата на самолета спомняте ли си? Много е лесно така да си програмист и да почиваш на Хаваите докато бедният и изтерзан български народ се чуди как да свърже двата края докато вие пиете коктейли на морето. А това, че шофьорът прибрал се след 18 Чакова смяна няма пари един хляб да купи за децата си и се чуди как ще ги прати на училище тази година? За това помислихте ли?

Значи си тъп путьо.

"... шофьорът прибрал се след 18 Чакова смяна няма пари един хляб... " Само не така. И заплатите ви знаем, и за укритите данъци и осигуровки знаем. За неспазването на законодателството също. За безумното каране - също. Та не на тая тема. Ядат добре децата ви. въпроса е, че бащите им са необразовани простаци и те ще станат такива.

Стани и ти програмист, бе Чукча, като е толкова лесно! А тези са на бригада, не се споменава за програмисти. Някои неща са само в твоята глава.

Бай Иване успокой се ща получиш аневризъм и ракията ще иде зян неизпита. Ся да ти обясня. Тези там не са на почивка а са бедни душици като теб, бригадирчета, отишли да изкарат някой долар после да има за курвенца и плява...

съм бил в Лахайна, беше страхотно градче, Рай на земята! Сега е постапокалиптична картинка. Ами какво да се прави, shit happens...

Ако беше в България някой щеше да е виновен, но там виновни няма, просто се случват нещата.

А най-важното е,младежите живи и здрави да се приберат. МнВР работи "чудесно",както и МВР,МЗ и са не ги идреждам докрай всички останали тунеядни калинки.Спам и срам.

От Българските служби и администрация нищо добро не очаквайте

И какво точно очаквахте в този случай, че ми е интересно или ей така да плюем, че ни е рядка оградата?

Както е написно и в статията - служители на МВнР е трябвало да съберат информация за намираите се българия на острова и да уведомят кризисния щаб. Просто и елементарно, но те и това не са свършили!

И какво точно искате от Външно министерство? Да хвръкне до Хаваите или да се скара на американския посланик? Или да организира търсене там, където и американците не могат да си спасят своите хора. Или да ви купи билети от центъра на пожара. Голяма мода да се хленчи и да се вайкаме от нашите служби. Естествено като има изчезнал човек ще се обадите в районното по местоживеене. Аман от хленчещи инфантили. Сътрешните блокове са пълни с малоумници. Разбирам тревогата на родителите, но като ви кажат, че пожар на Хаваите не е като пожар в Драгалевци, трябва малко да се замислите.

поне да са адекватни! Май си имаме и външен министър, няма да е лошо да каже нещичко, а не да се крие и изчаква звездния си час!

Хе-хе и какво да каже - има пожар.

Ами предполага се, че във външното ни министерство знаят този онзи телефон и могат да питат. Ако не знаят - имат пряка линия с консулствата и може тях да попитат, а те да поразпитат разни служби в САЩ. Там като цяло отговарят на всеки един човек, който е научил телефона им, сигурно бих аотговорили и на някой от наше консулство. Ако не друго могат да предостяват някой друг телефон на родителите. Да кажат "ние не знаем, но ето на този телефон е информационния център по случая в САЩ и позвънете там. Имате ли нужда от помощ за езика?" Повярвайте ми, там се правят информационни центрове по всякакви бедствия и що-годе работят. Щото понякога информация просто няма. Така да се каже пве пак е "Ситуационен център" - трябва да може да отработва ситуации.

Глупости говориш пич. Вдига ти тъпа автоматична система която 90% няма да има опцията която ти трябва, и като най-после стигнеш до уж човек се включва гласова поща да оставиш данните си и за какво се обаждаш и ебентуално ако знаели нещо по въпроса да ти се обадят

Полицията във Варна ще издири студентите на Хавай… "Аз се провесвам над една тераса и ми споделят мобилни данни, защото единственият начин да хванем интернет беше през една тераса провесени", разказва Христо Кънчев. Умно, умно не бих се сетил.

Някои надолу реват, че видите ли, това била натовска и европейска България. Ми не, не е. И до сега администрацията и държавните служби са заети от разни комундели и роднините им. В НАТО и Европа такива номера не минават. Когато тук се проведе лустрация и се разкарат всички бивши комундели и роднините им, едва тогава може да се говори за натовска и европейска България. А сега, всички оплаквания ги отправяйте към гроба на бай Тошо. Тия дето сега управляват са все негови кадри и роднините им.

ТеШки екскременти върху гроба на най-милото на този бездушен чиновник.

Ние бяхме голяма компания и си се прибрахме, понеже не разчитаме само на български паспорти, а на Галя от посолството която ни организира на бързо обратен полет до Бостън.

Скъпи сънародници, Ако сте в чужбина и случайно изпаднете в някаква беда или имате някакви проблеми, забравете на 1000% за всички български посолства, консулства и всякакви български дипломатически представителства в чужбина. Всичките служители на МВнР като започнеш от чистачките та до най-големите клечки по върховете са 1000% връзкари. Служителите в българските посолства в чужбина са там само и единствено, за да си получават големите заплати във валута(платени от вашите данъци), да си връткат далаверките и да чакат време да дойде пенсия, ама солидна пенсия, не 300-400лв, както за 99% от българските роби-пенсионери. Не че и тези, които не са пенсионери и те не са роби. Ако изпаднете в беда в чужбина, по-добре идете за помощ в руското, беларуското, сръбското или даже в турското посолство - просто им обяснете, че сте роби и нямате държава, и съответно няма кой да ви помогне и защити. Ще ви помогнат. От българските посолства и консулства НЕ чакайте абсолютно никаква помощ, защита и никакво съдействие - проверено не на 100%, а на 1000%!

Пацо Терасата у Валенсия. Бъчварова у Израел. Нейнски у Турция а Гешев го тъкмяха и него. Ще ги потърсите и те ще ви помогнат. Вярвате ли си???

На моят паспорт пише, че ако няма посолство на Канада в района който се намирам да се обърна към такова на Англия, Австралия или Нова Зеландия. Тествал съм английското свършиха ми работа за минути.

Всички тея къде си ги изброил са роби на кралицата, пардон, краля...

Такава си е натофска България

Чиновниците в Бг са доказано най-безполезния отпадък който може да съществува в държавата. Този дето е отказал помощ е потвърждение в пълна сила. Много скоро всички трябва да бъдат уволнени и заменени със софтуер. Нека заедно да изхвърлим боклука.

Стига сте коментирали за студентските бригади ,има ги от преди 30 г ,само се изискваше да говориш езика на съответната страна. И да работеше се яко.

Всичко което е извън страната им се струва луксозно и недостижимо че го причисляват като "корупция" и "ваканция"