Български роми се оказаха в центъра на предизборна кампания във Франция

Кандидатът на крайната десница Ромен Лопес води кампания срещу "нецивилизованите и нощната врява"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1000 циганина си е голям шум

Хайде сега французите да ги интегрират, нали все ни обвиняват, че не можем да ги интегрираме! Да им намерят работа и т.н.Сега имат възможност.

Отдавна не се бяха оказвали. Откакто за Гергьовден един индианец закла насред улицата в гр. Оксер една овца за курбан на живо... Населението още е в потрес.

Я да остайте хората намира! Дошли да ви вършат черната работа за минимална заплата, нецивилизовани били. Квито такива, това е положението. Пращайте цивилизовани французи-професори да ви копат нивите. Харни са си повечето от наште цигани, повечето от тях работят и то не най-приятна работа. Колкото могат, толко се цивилизоват. Явно повече не могат, хаха. Кво да ги правиш, знаем си ги, живеем с тях... То пък в тва име чара :D

"ЦИГАНИН" СТАНА ОБИДНА? ОТ КОГА В БЪЛГАРИЯ И ДУМАТА "НЕГЪР" СЪЩО СТАНА ОБИДНА? АМАН ОТ СБЪРКАНЯЦИ!

Тези французи не забелязват африканците от колониите си, обаче индийските-азиатските "индианци" ги дразнят с етническите си особености. До сега само един западняк успя да се справи с циганския въпрос, но за решаване на еврейския въпрос ... не му стигна времето. Затова чрез договорът "Kanzlerakte", Германия е окупирана вече 80 години и до 21 май 2099 година й остават само 70 години още окупация.

Много държа да се очучат журналисти и всякакви да слагат думите "български" и цганин в едно изречение. Цганите са цгани, едни и същи навсякъде и дали са бг, гръцки, унгарсаки няма значение- оркоподбните са една порода.

За какви бутилки ром става въпрос, че не разбрах? Ром - такава човешка раса не съществува.

Като плащат прилично и ромите дето всички плюем,че са мързеливи работят здраво.Ама нашите тарикати работодатели като започнат някакъв бизнес искат за месец да станат милионери.Преди малко четох голяма строителна фирма търси нощни пазачи по 15 часа смени-заплата 500лв./250Е/.Иначе продават квадратен метър по БДС/на замазка/ ЗА 800-1000Е.

това май не са роми каквито са носителките на титлата мис България от доста години са само ромки,преди това само 1999 иначе си бяха българки,и изобщо не става дума в случая за роми като служтиелтие в магазините,агенциите,кината,оперните певици и където се досетиш у нас,ами са си цигани като манталитет от катуните.

Цитат: "Нищо не сме искали! Ние сме честни хора. Вършим работа, каквато никой французин не ще и да пипне. По цял ден работим на полето в дъжд, студ или адска жега" Абе стига сте писали глупости за циганите ! Може би ако заместим думата "работа" с "крадене" ще се получи логически по-правилно изречение.

Ти вярваш ли, че 15 годишен циганин е в състояние да свърже три изречения смислово, а да не говорим с цитирания словоред.Остава да кажат, че интервюто е било на френски...

Българските роми са професионални избиратели. Дали не можем да изнасяме избиратели, срещу валута за хазната? За който плати най-много.

Те си имат мароканци и алжирци достъчно

Е поне нашите цигани не са диви,немити като щатските негри,индийците и не са агресвини като тях и като персийското племе например. Вярно руските,испанските и др. роми са много по цивилизовани от нашите,ама това е защото нашия целия народ е див. но иначе да не забравяме как нашите цигани свирят класическа музика на цигулка,пиано и какво ли още не. Как по българските тв канали говорителите са почти само роми,в университетите у нас е пълно с роми,така че са си като нас,не са каквито ги представят.

Хахахахахахаха къде били само цигани в университетите ли ? Говорители, къде в Рома ТВ ? За свирене - свирят , но предимно цигании . Руските били цивилизовани хахахахахах П.С. В Испания не могат да "блеснат" заради мароканците

е нищо друго освен цигански кенеф. Седнал на клекалото е мижитурката с псевдоним президент.

Няма лошо - АСИМИЛИРАЙТЕ си ги , но после ще е веселбата , защото НЯМА да мoжете ги изгони от кафето на " Сен Пиер " , а гроздето пак франсетата ще си го берат !!!

Когато бяха цигани, работеха, ходеха на училище, почти не крадяха и не проституираха. Сега, като станаха роми, почти не работят, почти не ходят на училище и криминалната хроника се занимава почти само с роми.

Ъ ъ ъ кога е било това , при Хан Крум ?

tonk11

Ами да ги изгонят бе. Ама не им изнася. Поредния пе...ал който си прави реклама.

Ако тази статия е вярна, то това са долни инсинуации. Роми не съществуват, по нито едно от земните кълбета. Това са чиста проба ЦИГАНИ. А циганинът си е ЦИГАНИН по всички земни кълбета. Вземете си ги интегрирайте госпожи и господа френски европейци. Ние отдавна не можем да ги интегрираме, тъй като си имаме БХК. А имаше едни времена, по време на "гадният" социализъм, когато ЦИГАНИТЕ бяха добре интегрирани....

Журналист: За какво гласуваме днес? Циганин: Да не бутат къщата

Ми... ше си ги държите. И ние не сме ги канили тъдява, ама... на... И ще ги... мбухахаха... интегрирате. Като испанците и мароканците. Виж ми окото...

По- добре ром във Франция, отколкото циганин в България.

Само Саркози да го няма

"петдесетинагодишен български ром с загоряло лице"... Хахаха, че то си е такова по рождение :)

Нещо му бяга логиката на мароканския асимилиран политик. Иска да асимилира ромите за да станат политици като него ли? Кой ще работи евтино тогава на местните чорбаджии?

Изсмукана от пръсти статийка. Некъде по Европата циганите не се представят за цигани, а казват, че са българи. Те оставят впечатление, че българите са тъмни, мръсни, крадливи и шумни. Казвайте нещата с истинските им имена. И не обиждайте циганите като им казвате роми!

Е във Фрнация специално ги разкриха циганите преди време .. даже ги върнаха :)

Европейците знаят отлично кой какъв е. Когато се правят, че не знаят, просто лицемерничат!

Интегрират ли ги във Франция?

Българи са. Не се делят хората ,тези са роми тези не са. Българи са.

+1

Доообреее , ще им кажа хахахах

Като започнат да си плащат сметките и данъците, да пращат децата си на училище, да работят - тогава ще има казваме българи.

Ей, много тъп народ са тва франсетата! Да се асимилира начи сичкото ром, като мароканците през 70 - те! Мароканците са се асимилирали и вече не работят работата дето не я щат франсетата, нали така! За тва са дошли наще. Като се асимилират и те ще требва пак да внасяте пресни неасимилирани от другаде за да ви работят без пари. Ама нали тъпунгела с нещо требва да бъде избран от по- тъпата фукара.

Много ме изкефи предложението на франсето циганите да се асимилират като баба му и дядо му. На този кмет не му работи главата в синхрон с действителността.

Не разбирам как българските ромляни се скъсват от работа в селското стопанство във Франция, а в България не са толкова работливи, нещо повече, не може да ги накараш да вършат тежка физическа работа, а само търсят далаверата и социала. Значи има нещо сбъркано и то е на наша територия..

Ако плащаш същите пари, които взимат във Франция и доценти ще берат домати тук ...

Ъхъ, предполагам, че си наясно, че стандартът на живот във Франция е друг. Цените на труда, на услугите, на наемите ..(.айде на основните хранителни продукти може да е близък до нашия, но всичко останало е., доста по-скъпо. Така, че не печелят кой знае колко много, тоест стандартът им на живот е същия , какъвто е бил и в България, с изключение , че там се скъсват от работа на полето, а тука не.:)) Това имах предвид. И защо давам френски заплати при параметрите на Българската икономика, пък и на всичкото отгоре, поради нулевия КПТ на ромите да хабя висококвалифициран човешки ресурс за нискоквалифициран труд?

Те не си харчат заплатите във Фрнация , бачкат няколко месеца там и се връшат тук със тях .За Фрнация парите са нищожни , за България обаче не са . Това са сезоонни разботници , а не имигранти

Ето, говорим за едно и също нещо и стигаме до един и същи извод, Ъхъ, но с различни доводи, а именно - има нещо сбъркано и то е на наша територия. :)

Ами не , не е нашата териотиря ...защото положението циганията на циагните не характерна само у нас . Ти визираш сезонни работници , а не имигранти ... тия вторите веднаг научиха къде е на хляба мекото - социалките и разни тарикатлъци , за това и в Германия пак идват сезонни работници от тук въпореки, че половината родни цигани се изнесоха там .

Ъхъ, разбирам гледната ти точка, и все пак мисля, че говорим за едно и също. А именно - как така Франция успява да ги накара да работят тежък непривлекателен сезонен труд, тези същите роми, които както казваш, имат еднакъв манталитет, независимо къде се намират, а България не може да ги впрегне като сезонни работници по същия начин..Винаги ще има роми , които при адекватен стимул са готови да работят и такива, които ще висят на социал, независимо дали са в България, Германия или Франция при дадени равни условия.

Пак не ме разбираш явно , работят временно - в това е разковеничето , 3-4 месеца бачкане и останалото време кючеци , но не можеш да ги накараш постоянно да го правят. В момета в който , могат да легнат на социланата система на Франция мислиш ли , че ще продължат да превиват гръб ? Разбира се , че има и читави между тях .. но са пренебрежително малко

Ъхъ, напълно те разбирам и си прав/а, така е. Моята гледна точка е , че явно може да се измисли механизъм, да се накарат да работят сезонно 3-4 месеца в България и после нека пак си друсат кючеци и да легнат на социала, ако отговарят на критериите за социал. Но в момента е по -удачно да се усвояват еврофондове за интеграция

Циганина и в България и в Франция си е циганин ,той е така свикнал да си покаже циганията.

Абе те нашите цигани са ясни , ама се чудя защо младите безработни французи с алжирски произход не се хвнат на тая работа :)))

да говорим реално и точно, а не нашите мисирки да налагат някакво измислено от тях название на циганите, наричайки ги роми. Роми няма никъде по света. Има цигани, циганьи, цигойнер, сиган, джипси. Дори във Франция, за където тази статия съобщава, че има напрежение с нашите мургавелковци, думата на френски за циганин е сиган. Защо, по дяволите, нашата журналя променя хилядолетното название циганин на ром??? Та самите цигани не знаят каква е тази нова дума, и никой от тях не я употребява... Има ли кой да ни обясни с думи прости за какво иде реч с това нелепо подменяне на названието циганин с някакво непонятно ром???

Какво са ви направили хората. Работят и се веселят! Така са те. Трябва да ги приемете с недостатъците им. Има хора, които вършат лоши неща, а тези хорица работят и се веселят :):):) Единственото, което може да се направи за тях е да се образоват повече.

Ако не работят всички пищят, че не работят. Ако работят на всички им пречи нещо друго. Но интересно че на французите и останалите западняци не им пречат новите им граждани когато продават наркотици. Да оставят тези западняци да им изгние всичко по полетата та да се молят някой да дойде и цял ден изгърбен да им събира лайняната реколта.

Когато всеслебата е равна на кочина и среднощен шум , не е веселба

Циганите са европейско наследство и не са България, а на цяла Европа. У нас има цигани по простата причина, че на Балканите е имало толерантност, каквато не е имало на запад и местните феодали преди няколкостотин години са ходели на лов за цигани, все едно са животни, и са ги поробвали, а при Хитлер направо ги избиха. И сега щото у нас имало и това е проблем... Вижда се кой има проблем с расизма щото ние и да не ги обичаме съжителстваме и без европейско двуличие се опитваме нещо да подобрим.

Всички цигани. Крайно време е да ви дойде акъла. Макар и да работиш на полето в чужбина ще изкараш много повече от помощите в България . Техните социални помощи са много повече от българските. В някой случай може и пенсия да се вземе. Така че чужбина ви зове

Дори седемгодишният ми син, който расте в чужбина и посещава "Българско неделно училище" вече знае, че не се пише така "...ром с загоряло лице." Нивото ви е потрес - няма ли редактори?

Нито 7 годишния ти син, нито ти все още сте научили български правопис!

Да, понякога допускам грешки, но не работя като писател, автор на статии или редактор. Посочената от мен грешка е сериозна и показва липсата на елементарни познания.

Имаме още. Само да поискат :)

Преди от България изтичаше мозък а сега и Ром !?

.... то поне РОМ да беше, ама то ЦИГАНИН!

Какъв мозък е изтичал от България бе господин Фройд? Ела го виж изтеклия мозък в Америка как ще гласува за орангутана - негодник.

То това показва , че имат мозък ... с изключения на теб и другият либераст Мишо Шамара хахахах

Аз нали бях Мишо Шамара нещо се обърка . Ела да пробаш и сертифицираш шамарите.

Където стъпят индобългарите трева не никне! За сега явно са малко и поработват, но като станат повече французите ще разберат кон боб яде ли! Манго не обича да работи и това е ясно като 2 и 2. Дано не го разберат по трудния начин!

Дано спечели крайно-левият кандидат и да приберат много, ама много "коняци" и да отиграят на тях своята интегрираща програма.Както подчерта Макрон , те са специалисти по интеграцията.Браво ,стискаме им палци.Ние средно 800 години не можахме да ги интегрираме,та дано те успеят

Тези франсетата колко са задръстени! 1000 индианеца ако им уредиш да гласуват могат срещу само 30 евро да обърнат всеки вот!

Само да не се връщат в България , А имаме и още !

Тук да се връщат само за изборите, че да помагат! На всички партии.

а какво стана с "ПРАВАТА НА ЧОВЕКА" тия не ни ли говореха за инегриране на РОМЛЯНИТЕ - ето сега им се отдава възможност да ни покажат как става

съчуствам на нормалните хора там, на които са им се натресли тези индийци, с български паспорти. всички ги знаем що за стока са и как никой никъде не може да ги понася, освен в тъпите филми, в които ги представят за уж приятни хора. а те са точно обратното! съжалявам, но повече съчуствам на нас тука, дето са ни са натресли преди доста време, не са се цивилизовали нито грам и няма да се цивилизоват никога и никъде, но не ги щем обратно!

Дано да не спечели Лопес !

и после да си имаш внуче от нея а ,мамата ви дееба циганска

само сапун става,нищо друго

". По цял ден работим на полето в дъжд, студ или адска жега", ядосва се Георги*, петдесетинагодишен български ром с загоряло лице."Все пак темата е посветена на Франция и смятам за коректно да не е "ром", а "коняк",някак е по-фаранкофонско и съвсем в унисон с неолиберализма

Какви са тези "български цигани"?!?!! Това, че тези цигани имат български паспорти, не ги прави български цигани!!! Циганина си е циганин независимо с какъв паспорт!

Навремето /преди 50 и повече години/ български цигани казваха на циганите, които имаха за роден език български. Съответно турски цигани бяха циганите, които говореха на турски, а румънски или влашки цигани бяха циганите които говореха на влашки.

Няма такова нещо, циганите си говорят на цигански, където и да са ...

"Това племе само Хитлер може да интегрира"- Никола Саркози

н се занимавал с интеграция,а със производство на сапун в промишлени количества от евреи и цигани,и само затова е бил прав

Браво, прекрасна новина да научим как нашите роми процъфтяват във Франция. Сега и помаците да вземат и шапка на тояга!