Турски съд пусна и втората българка, но я грозят 5 г. затвор

И втората българка, задържана в Турция заради съмнения за връзки с терористична организация, е била освободена, съобщиха от Външно министерство.

Обратно в новината

Коментари - Турски съд пусна и втората българка, но я грозят 5 г. затвор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки , който оспорва властта на божеството ердогад, е престъпник и трябва да лежи в затвора !!! Загубена работа :(((

То вече тази дума терорист за мен значи, някой който не играе по свирката на големите. Даже Катар изкарахте, че подкрепя терористите след като не подкрепи който трябва. А тази девойка просто е от кюрдски произход, те за турците всички са терористи, нали искат независимост. Ама и медиите са едни, ако беше с турски произход и правила нещо против кюрдите щяха да я пишат като героиня. Който плаща той поръчва музиката нали така беше?

Тази ,бе?!

Хубава!

Турция вече е в диктатура.Ако споделиш лично мнение разшично от това на др.Ердо -те обвиняват в тероризъм. Така беше и при Тошо правешкия цървул. Жалко за турците, но човек не се усеща как сам си слага примката.

И кое й е българското на тази? Да беше дошла на почивка в България, бе жена, къде се буташ при турчолята? Сега седи на топло да ти увре тиквата!

Там бил гроба на дядо й! То като се замислиш колко много гробове има в Източна Тракия /сега в днешна Турция/на прадедите на българите които са се изселили след Преображенското въстание,и след 1913г.ако изобщо нещо е останало от тях,разбира се!

Нямам нищо против Кюрдите, но да не им се дават БГ документи. Исляма е най-големия враг на нас Християните. Колкото повече от тях се заселват в БГ, толкова по-голяма е опасността след 10-20-30 години, да станат етнически и религиозен проблем на нашите деца и внуци.

Бе какъв ислям те гони?Момичето е българка по майчина линия,името е българско и има юридическо образование в Холандия и Англия!Не е някоя заблудена чаршафка,а това че нарекла един президент на мюсюлманска държава както е преценила и не само тя,и то в социална мрежа в чужбина е то голяма работа!Ти къде го видя исляма в тази връзка?

а ти как разбра че името й е българско,бащата с типични турско име и фамилия...

Нищо против кюрдите, но всичко против мюсюлманите, супер си. Да не се дава гражданство на мюсюлмани, а тези които са граждани да бъдат изгонени. Вън от нашата държава където има свобода на религията и такива фанатици не търпим, вън!

За истината вече се лежи в затвора в Турция... Трябва да защитим кюрдката. Дошла е в България да дири свобода и се бори за свободата на своите хора! България е земя на свободните хора! Кюрдите, макар и рязани карабини са индоевропейци и съществено се различават от дивите азиатски племена.

И прабългарите са азиатско племе, ама вие май сте от шотландски произход.

По делата ще ги познаете. Режимът на турският смахна диктатор преди 2-3 седмици арестува и една туркиня - студентка, защото "бдителен" съсед я видял да хвърля в боклука книга на Гюлен. направена бе дори и експертиза с пръстови отпечатъци, за да се докаже нейната "вина". Един добър отговор на ареста на това будно момиче, Мира, е цяла Европа да започне да пуска масово по социалните мрежи съобщения в подкрепа на кюрдската независимост. (Аз, по този критерий, съм "приятел на терористите", отдавна).

Е щом доброволците срещу Ислямска държава в Сирия ,които са жервали живота си са оприличавани на " терористи" от турската държава,стана тя!Затова войната се точи и има толкова бежанци,край нямат и мурафетите край нямат!

Дир-а оправете си защитата на сайта,много сте зле!

Британците какво чакат,така ли ще оставят нещата?да не знаеш защо си в затвор!Британеца бил медик и доброволец срещу ИД и затова арестуван,е" браво"!

Тая кюрдка е българка, щото кюрдите немат държава още. Всяка отрепка може да вземе бг-гражданство за реално жълти стотинки. Много евтино нашите тъпи политици продават бг лични карти на всекаква паплач. И ето резултатът!

Да си българин е гордост, да си клеветник и объркан мозък, като теб е достойно за съжаление!

Е и какво от това?

Клеветиш доброто име на България и българите! В България за клевети съдим клеветниците!

пий си редовно хаповете бе

В случая гражданството й не е подарено, а е по рождение, защото майка й е българка. Трябва да правим като евреите и гърците. За евреите всеки роден от майка еврейка е евреин. За гърците грък е всеки, който има баща или майка, или баба и дядо грък/гъркиня, грък е всеки който е патриаршист, и всеки който носи гръцко име, всеки който по произход е трак, защото според тях траките са били гърци, всеки който има някакъв ромейски /византийски/ произход, грък е например всеки православен арменец и т.н. и т.н.

Българите никога не оставят своите!

мира е жертва на англията! потопете островите! спасете жената!

Ние не знаем защо англичанинът трябва да е виновен!? Бил е доброволец и е помагал!? Момчето може и сигурно е много свястно. И защо да е подвеждало някого изобщо?! Но нашето задължение е само към българката!

Аман от терористи!!! Защо искаш да убиваш хората и да потапяш островите бе малоумник?!

Болинг ме фаринг

Е нали кюрдите в Сирия се борят срещу ИД,или според турските власти,кюрдите в Сирия са терористи,а ИД достопочтени люде! Изобщо не се връзва,това е някаква параноя,която явно няма да свърши,но все пак дано свърши.А гражданката на ЕС трябва да бъде освободена,не може да се прилага юрисдикцията и то силно казано юрисдикция на Турция,защото е нелепо,а те също го знаят!

една трета от състава на ислямска държава и ал кайда са кюрди--

Лъжеш!

Тотални лъжи!Трол!

ТУРЦИЯ РАБОТИ ИЗЦЯЛО ЗА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА. АНГЛИЧАНИНА И ПРИЯТЕЛКАТА МУ БЪЛГАРО-КЮРДКА СА БОРЦИ ПРОТИВ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, А ТУРЦИЯ ГИ ЗАДЪРЖА, КАКВО ЗНАЧИ ТОВА? ТУРЦИЯ Е ГЛАВЕН ПОДДРЪЖНИК НА МЮСЮЛМАНСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ.

бе тия кюрди според тебе, от добрите ли са? щото аз знам например, че точно те най-стръвно са изклали арменицте през 1915. тогава от кои са били? пак ли от добрите?

Ами то се говори, че и повече българи мохамедани (помаци) са изклали българите християни в Батак. Това говори, че исляма е зараза, това прави мю(юлманите убийци и зли същества. Не казвам, че кюрдите са добри, но кюрдите които се бият против ислямска държава и турските убийци на кюрдски деца и жени, смятам, че тия кюрди са от добрите.

Ердоган е тотален диктатор и поддържа идил, а се прави на света вода ненапита! Надяваме се турските военни да му спретнат един пуч скоро!

Тоя Ердоган какво изтрещя бе? Нали американците му организираха фиктивния преврат, какво тормози мирните кюрдски българки от турски произход с ислямска религия? Абе каквито там се считат

Защо не намирам нищо за случая в Английската преса, тея не си оставят уж така хората. Доколкото разбирам англичанина е по-големия им проблем на турчолята, а нито дума тук или поне аз не мога да намеря на първо четене

Българите се тревожим за своите и си ги пазим! Не ме занимавай с чуждите!

...Като тоя човек докотлкото виждам е известен. Има няколко статии за него от преди година, но нищо ново. А до тоя дето много му пука, по-вероятно е англичаните да успеят да притиснат Ердоган отколкото Боко ибрика

Г-н Борисов е уважаван световен политик, под неговото управление България постигна много и върви в правилната посока! А ние българите никога не оставяме своите! Така, че пуснете ни децата да си дойдат по живо по здраво!

"българката" Мира Абдулселамоглу, подобно на "българина" Шукри Асанов или "българина" Мемет Карауглу изобщо не ме интересуват!

Момичето и майка му са българки и интересуват българите и България!

А хората пък не ги интересува твоето жалко мнение. Това са български гражданки, точно както си и ти.

и какви данъци плащат на българската държава кюрдските проститутки?

Новината не е важна поради това че тая имала българско гражданство, защото нито името и е особено българско нито живее в Бг. Проблема пак опира до диктатурата на ерГолям и че за няква снимка във ФБ могат да те съдят по-сериозно отколкото за убийсво примерно.

Ами опира,защото момичето е от държава на ЕС и става въпрос за права на европейски граждани посетили Турция.!Колкото до опрелението за Ердоган,те и централата на ЕС,а и много евро политици имат подобни изказвания и то публични!

Който има български паспорт е български гражданин колкото си и ти и държавата трябва да го защитава по същия начин по който би те защитавала и теб. А теб никой не те кара да се родееш с всеки български гражданин, щом ти е неприятно, но това е съвсем друга тема.

papion

Тия двамата не са наред. Във фейса публикуват какво ли не в подкрепа на кюрдите и отиват на почивка в Турция. Какво са очаквали, да ги приемат с хляб и сол ли? И как така са българи, като са от кюрдски произход и си живеят в Турция. Нещо много лесно се дават паспорти на тоя и оня, а тая на снимката дали знае български поне?

Съвсем нормални млади хора! Всеки има право на свое мнение! Не живеем в мракобесието на ИД и на тъмните векове!

Майката на момичето българка ли е ,защото името Мира е българско?

И майката и момичето са българки.

АФЕРИМ-МАШАЛА- на турското разузнаване Макар и само затова каква информационна система саизградили и как знаят кой и за какво влиза в Турция --На светлинни години пред нас са ТУРЦИТЕ -ние сме смешни с телената ограда Но ханъмата наистина може да ето МИТ -зада хванат рибата -балък ингилизина

Е кво сега, от отчаяние мина на автореклама! Не вървиш! Изложихте се за пореден път! Ако някоя котка е мъркала и яла в кюрдски ресторант и нея ли ще я вкарате в затвора! Ти не се занимавай с българите, ами ходи да си оправяш държавата, че се тресе! Пуснете си го нашите деца да си дойдат, те не са ви проблема!

20 светлинни години го духат ТУРЦИТЕ

тая :)ме боли фара.....кой нормален българин ходи в турция бе?

Много и всякакви българи ходят в Турция! Ти определено не си българин и си тук във форума със задача да вредиш и да пишеш клевети за тези двама млади хора! Момичето е българка! Внимавай, какви ги дрънкаш!

Бах мааамъу, появи се нов вид- кюрдска българка. кво става в тая държава, бе? Турски българки, български туркини, кюрдски българки...луд станах вече!

Турското посолство се увлича и прекалява с писаниците по нашите сайтове!

Турция е "демократична" държава, която "не преследва" хора за техните убеждения. Политиката и е в "съзвучие" с политиката на НАТО. Отивайте на екскурзии и почивки в Турция, може ваканциите ви да продължат в затвора, докато се изясни, че нямате сестра или батко, може да си откарате неясен брой години в окови.

Всичко е някакъв фарс.Момичето не е турска гражданка,а българска държава на ЕС,където свободата на мнение не е ограничена,още повече има кюрдски корени и има право на мнение,защото тези хора са онеправдани в Турция.По начина по който посъпват ,излиза че почти целия свят който е против кюрдската дискриминация ,трябва да бъде арестуван ако каже нещо срещу Ердоган или защити кюрдите.Това е нелепо.каква демокрация ,какви пет лева в Турция!

"...българска държава на ЕС..." Кво да го е. е това!

...,а българска,от държава на ЕС...

Тая не е никава Българка !! Някой Турчин- кюрд е дал ПОДКУП на наши чиновници за да и дадат БЪлгарски документи... Тая е обикновена Арабка- Туркиня Шпионин в БЪлгария... Изобщо да не идва към България !! Такива араби и турци- кюрди и техните Шпиони сме ги убивали в продължение на 1300 години...

Ти пък,има българско гражданство, родена е в БГ и получила тук образование,освен това следва в Лондон!Кюрдите не са араби,нито тя живее в Турция.Тя е чужд гражданин за Турция.Важно е дали в Турция има някаква дейност,а явно няма и затова всички действия срещу нея са излишни!А това че писала нещо във Фейсбук и то от друга държава,където не е забранено,не им разбирам глупостите на турските власти.

Това че някаква маймуна е родила в къщата на лъвове, не я прави лъв. И се очаква да я разкъсат, изядат.

Няма значение произхода, проблемът е друг: Например, аз утре споделя с мой приятел по скайпа например, че Ердоган повече ми прилича на Хитлер, отколкото другите политици, които той оплю. След седмица отивам на почивка в Турция (бил съм там 7-8 пъти, и бях много доволен), и идват и ме арестуват за прихванатото ми мнение в скайп. Това не е ли Оруел 1984? Хубава демокрация, няма що. Да им е честита!!!

Ако си споделяш такива работи по скайпа, внимавай къде ходиш след това на почивка. Че следващия път може да останеш не замо доволен ами и напълно задоволен в задния двор.

То вече, приятел, за да не знаят какви думи споделяш, трябва да се намираш във "Фарадеев кафез".

"В генералното консулство на България в Истанбул, както и в посолството ни в Анкара продължават работа оперативните щабове под ръководството на посланик Надежда Нейнски." ГОРКАТА ОБВИНЯЕМА, ЩОМ Е ОСТАВЕНА НА ГРОЗНОТО НАДЕ ДА Я СПАСЯВА. ОЩЕ ПОМНИМ СЛУЧАЯ С НАШИТЕ МЕДИЦИ И АБСОЛЮТНО НЕАДЕКВАТНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ТАЯ К..ВА.

!

Тоя английски мангал и българката от кюрдски произход какво правят в Турция която я мразят и защо не отидат на по4ивка при кюрдите.

Защото тези хора са нормални, за разлика от теб и не мразят Турция!

От посолството сте се поувлякли и с писаниците и с плюсченцата!

Не ходете Българи в Турция , не сте застраховани от Арест !!!

За фалшиви обвинения задържаха "Свободата на Словото" -Джо Робинсън !