България в онези преломни дни: Димитър Луджев си спомня

"Да, ние сме демокрация, но уродлива демокрация. Уродлива пазарна икономика, уродлива правова държава", смята бившият вицепремиер и министър на отбраната

Обратно в новината

Коментари - България в онези преломни дни: Димитър Луджев си спомня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този Луджев не беше ли комсомолски секретар в БАН (И-т по история)? Беше го докарал до ст.н.с II ст, доста преди 10 ноември (т.е. минал е през кадровите комисии на БКП, без да има проблеми). Но все пак званията и степените му са от ВАК, което е положително в известна степен.

Празни приказки. Луджев и такива като него, набедили се за демократи, никога не са си представяли, че социализмът ще се срине по такъв начин. Те никога не са имали ясна представа за това, как трябва да се развива държавата след подобна вероломна промяна, очертала се по-късно като псевдодемокрация. В главите на „първите демократи“ по онова време беше пълен хаос. Лозунгът им беше „45 години стигат“, но от какво точно не бяха доволни в дотогавашния си живот и какво по-добро ще направят, нямаха и грам представа. Просто „яхнаха вълната“. Да не говорим, че бяха почти напълно некадърни да направят каквото и да било, но се изживяваха като много хитри. Резултатите са на лице, дори 30 години след онази глупава авантюра и не се знае кога ще се освободим от „плодовете на прехода“. Луджев се мъчи да прави някакви недопустими сравнения с периода след 9.09.44г. и сегашното състояние. Не държи обаче сметка (или така му изнася), че се касае за доста различни исторически условия и време. Затова подобни сравнения могат да имат единствено манипулативен характер, целящ да прикрие огромното недоразумение наречено „демокрация“ и по такъв начин да оневини морално първоначалните виновници за всичко което тази „демокрация“ стовари на плещите на обикновените български граждани.

напълно Ви подкрепям - това бяха хората, които се опряха единствено и само на негативизма, отричането и разрушението - та до сега. Те са тези, които дадоха грешния ход - съсипване без идея за градеж. И продължават да си вярват, като се връщат с по 80 години назад и обвиняват кого ????? Може би Чърчил, Сталин и Рузвелт. Не ги разбирам.

И той е един от тия, дето продадоха синята идея!

когато водата в един водоем се разбълника заради хвърлен камък отгоре излиза мръсната пяна. аналогично - свестните хора от СДС останаха на дъното, мръснята пяна изплува. и омаза пейзажа.

Пословичният празнодумец Митко Луджев, и той "написал" книга... За прехода. Пък и станал "професор"... Боже опаси таз българска "наука"! Ле ле ле!!!

Е, да! Така се раздават днес научните звания и титли.

Две от причините да сме на това дередже: такива като този твориха демокрацията в България; същите най-спокойно се спомнят каква са я надробили на свобода.

Точно пък тоя ли намерихте да коментира онези дни? Той и още един куп индивиди са за затвора бе, ама като няма истинско отговорно правителство, което да се заеме и тая задача така ще е. Луджев и подобни немо ще се пишат голямата работа от онова време!

Създадоха едно уродливо политическо общество ,което пък доведе до днещната демобилизирана България! Шайка некадърници ,без знаение на политическа принадлежност и пристрастия разглоби и демонизира общественият строй тогава ,по най-некадърен уи вреден за България начин!Извършиха незапомнено престъпление стигнал до геноцид срещу българщината във днешно време!

Не бяха върнати заграбените и изнесени пари от задграничните дружества.Създадоха шайка псевдо-капиталисти и феодали ,на които работниците трябваше да работят за ниски заплати.Допуснаха да се кормпира и да остане неработеща Съдебната система!.Допуснаха появата на организираната престъпност със съдействието на бившите служби от Държавна сигурност! Фалираха държавата няколко пъти и обезсърчиха обществените съпротивителни сили на българина!

Прови ми впечатление,че за м-ри на отбраната / вероятно по искане на нато/ се назначават изключително вампирясали твари- кандидат фуражки.Само,като се сетя как Ал.Сталийски нахакан до козирката се клатушкаше пред строя и ми се дига самочувствието на въздържателен демократ!

Седесарите са обикновенни крадци !

какъв си ти бе...болен ли си, инвалид ли си, кретен ли си, идиот ли си....или обикновен миризлив селендур от т.нар. "работническо - селска" паплач, дето потопи България в мизерия и посредственост

докато беше на власт не мислеше така, защото вие СДС бяхте хората, ако може да се наречете такива, потъпкахте вярата на хората в демокрацията, като я изродихте. За това днес повечето хора които участваха в митингите по онова време днес не вярват в псевдодемокрацията.

Балканите са инкубатор на уродливоста ! Смърт за балканите и слава за Русия !

С една дума: комунизъм. И преди и сега. С разликата.че границите са отворени.

Този амбициозен неудачник не успя да се прикачи към "политическия елит" и е нормално за него цялата обществена действителност да е изкривена. Ако изслушате и Лупи, и той ще коментира по същия начин. Просто тези двамата преиграха с амбициите си поради реална липса на лични качества. Е, те самите не биха го казали...

Това същият Димитър Луджев ли е,който беше и министър на отбраната?Същият той ли е дето казваше ,че неговото правителство извършва РИФОРМА в България?Сега ми стана ясно защо България е на това дередже с уродлива демокрация и уродлива пазарна икономика.Просто навремето едни умни и наивни момчета кат като него ,са повярвали на едни хищни и нагли като РАН и СОРОС,а сега езика не му се обръща да се извини.А не беше ли той с Асен Мичковски,дето разказаха играта на най високотехнологично производство в България????Завода в Стара Загора-ДЗУ

Стига ни занимавайте с тия плужеци.

А кои уроди създадоха всички тези уродливи неща?

Чудя се за каква демокрация говори? ВЪТРЕШНО ПАРТИЕН ПРЕВРАТ!!!! Луканов го каза най-точно: Запазване на влиянието в Съдебната система и МВР,разпад на армията и създаване на икономически лостове.

Димитър Луджев който на времето предаде списък с българските разузнавачи в Турция на турските власти говори за уродливата демокрация която беше създадена по време на неговото управление.

Ало, чорапогащник, "оня списък" го предаде на турците Ахмед Доган! И лично недоразумението Жельо Желев разпореди да не се започва следствие! Зная това, защото бях "топче от супата"... И не "допълвай" друг път по грешни спомени...

Не го ли предаде Стоян Ганев?

и аз да му тегля една

Заради такива уроди, които изградиха тази уродлива демокрация, започнахме да страдаме по миналото...

за тяая персона имам ярък спомен като министър се беше напуцкал до несвяст във владая и го изнесоха като чувал...и то си му беше навик де...толкоз за него

Пияндурник!!!

преди 30 години подарихте България на Баневци ,Герговци ,Гад Зевци ,Кобурготовци и още стотици знайни и незнайни ПЕЛИКАНИ ...проклети да сте.....

А твоят принос да не е уродлива? Продадохте ни кокалите с мавърския ти васал - крадци.

това лице още ли е на свобода? В едно наистина е прав - съдебната система, демокрацията, икономиката и пр. в България наистина са уродливи, защото ако прокуратура и съдебна власт си бяха на местото, това лице отдавна трябваше да е в ЦСЗ.

За съжаление на този охранен седесар има още много хора които помнят зулумите на платената от САЩ и контролирана от Държавна сигурност опозиция. Той е един от виновните за пропилените мечти и вярата на хората в демокрацията. Да се скрие от където е изпълзял и да не се представя като герой

1000000000000000000000000000++++++7

Много спомени са се запазили в алкохолизирания мозък на г-на...или е преминал успешно лечение сред анонимни алкохолици....

ГОСПОДИНА ТРЯБВАШЕ ДА СЛОЖИ 1 ТОЧКА, НАРОДЕН СЪД ЗА КОМУНИСТИТЕ. А НЕ СЕГА БОКЛУЦИ КАТО ТЕБ, СИНОВЕ И ВНУЦИ НА ДРУГИ БОКЛУЦИ ДА СА СРЕД НАС.

Само да напомня че този урод откри поделенията в Самоков и Телиш за помиярското НАТО и СС23 Заминаха за скрап и фесовете се изкефиха!! Луджев Ганев Костов лостофффф са най големият боклук които поведе. Бг в дъното!!!

А АЗ ДА ТИ НАПОМНЯ, ЧЕ КАТО ИМАХМЕ РАКЕТИТЕ ИМАШЕ РЕЖИМ НА ТОКА, В МАГАЗИНА САЛАМ КУЧЕШКА РАДОСТ, А ЗПАЛАТАТА БЕШЕ 60$. ПОМИАРА СИ ТИ.

Nikolai Vasilev

Боже колко сте тъпи другаде!!!! Шпек салам имаше и с найййййй малките махали и риба и всичко!!!!! Сралсъм на твоята демокрация огулация!!!!!

Кучешка радост, ама салам! А сега гнило месо, консерванти, червена боя и жили!

След Детройта ти си най-неприятното комунистическо леке във форумите

Не ми се иска да коментирам оценките на Луджев, за оня период. Той определя всичко като "уродливо", "изкуствено", говори за "мизерия", все неща, които са на светлинни години от истината. Защото точно тази "уродлива" индустриализация и тази "уродлива" икономика създадоха съвременна България. А виж другото е 100% вярно: Димитър Луджев е един от разрушителите на съвременна България. Хора, които не знаеха какво трябва да се прави! Това бяха неподготвени хора, които само изпълняваха заповеди от вън. Що се отнася до мизерията и лошият живот тогава; това е поредната опашата лъжа. Все още са живи хората, които изградиха тази България. Изграденото е толкова много, че и след 30 години разрушение, пак има. Тук седесарската злоба не се брои. Тя няма нищо общо с действителността!

Той говори за уродливостта на ''прехода'' ама ние си го знаем, Не сте го разбрали защото едва ли някой е очаквал този и такива като него да кажат това що хората си говорят за днешното време което наистина е уродливо ама то е такова благодарение на такива като този и сие...

Спомня си ама това което му е удобно и не смее да каже че такива като него поставиха основата на уродливата демокрация, на уродливата пазарна икономика, на уродливата правова държава на уродливия живот на българите...

Не го знам тоя, ама е прав.

дамаджаната му викакме тогава, запознахте ли се ???

От къде изровихте този политически труп? Това бившо комсомолско секретарче което се търкаляше пияно като прасе по пода на ловната вила над Стрелча/Барикадите/! Направиха го военен министър и ТОЙ създаде структорите за които сега обвинява, направи го с БЕЗДЕЙСТВИЕТО си!!!!

Матр’яла е калпав, сега сме уродлива държава, преди беше едно недоносче. С такъв матр’ял толкова.

на въпрос защо като сдс беше на власт не премахнахте всички комунисти от ръководни длъжности луджев отговаря брутално...а водещия стои и мълчи...отговори така......ако ги бяхме разкрили и махнали европейския съюз ни каза че им нарушаваме правата като ги уволним.....този с този отговор се изплю върху хората...и става ясно че сдс е била фалшива партия на бкп..бсп за да си мислят хората че вече не крадат и управлават комунистите...няма нищо..тоя така или иначе ще умли и ще разбере какво ще му се случи заради бруталните му лъжи

Само като видях Дойче веле и спрях да чета пропагандните хуромески!

А защо това лице нищо не споменава за своето минало, ама истинското , а не измисленото, напудреното и ако може до 9то коляно! Има още живи, които много нещица знаят около тази особа!

Така е

Призовавам всички българи - не крадете, социализма свърши

Деветосептемврийският преврат е насилствено завземане на централната и местната власт в България, организирано от опозиционната политическа коалиция Отечествен фронт и извършено през нощта на 8 срещу 9 септември 1944 година. Превратът е осъществен при положение на частична окупация на територията на страната от Червената армия. И така до 10.10.1989г. когато комунягите намериха начин да откраднат всичко. Но бог вижда и скоро ще има нова конституция в България и българите ще са свбодни от комунистическото робство

Вервай !

Луджев ми е съученик от Механотехникума в Бургас. Беше комсомолски секретар на целия техникум .Каква опозиция е бил на комунистите,не знам ! Лъжа и измама !

А татко му?

този дето се именува "истината".

паки, научи ли нещоново, освен цнзура?? хахахахаааа...

..ха..ха.. този, Боко Ноев, Шкембе вайводата..-мааани, маани!

паки, научи ли нещоново, освен цнзура?? хахахахаааа...

да ви се надсмивам, никоя платенна протеза , като,недоебанита путки от сем мое да задоволи....

зад БЗНС стоят около един милион земеделци, а зад кръга „Звено“ – половин-милионна армия. Според различни източници, броят на членовете на БКП не надхвърля 7 хиляди човека. Въпреки това, тази партия изиграва своите карти най-правилно и постепенно започва да завзема ключови позиции в държавата.

Ураа, другари!

окей пакито на лондон Н$ е циганин, а само удължение на ръката на бхк!! рубин, направете гей-прайд! дори китайските производители на памперси нема как да скрият жертвите ви скрити по мазетета на икея! :-====))

Тези комсомолчета-опозиционерчета останаха ошашавени от свалянето на Бай Тошо и с години провлякоха Прехода - не знаеха какво да правят , ..а и вече нямаше инструкции отт Москва!.

Луджи се прави на ненапита вода, сякаш само е наблюдавал соц. помията отстрани и само от време на време е плюл, сигурно скришом-за по-безопасно, в мъсотията. А сега като някой шаман раздава оценки : другите -насрани, само той девствено чист, непокътнат-в снежно- бяла ливрея. При това - с лепната професорска титла от Игнатовски тип, и в центъра на медийното внимание. Също като дефилираща по подиум сияйна манекенка ! Най-вероятно, както бошинството напиращи демократи от неговата черга и по негов тертип, той е бил един от цялата нереализирала се частично или напълно по времето на социализма прослойка/пасмина от комунистическите среди на ниско ниво или тяхните ординарци, роднини и т.н. Сигурно е прав в доста неща, но това само времето (след време) ще покаже. ЗА сега е повече от ясно , че няма и не може да има строй/система, , която да удоволетвори всички човешки амбиции, страсти, копнежи, мечти или виртуални идиотщини.

но въпреки турската цензура на педерастите, порноразпространители на ебане на деца от гугъл капча да кажем, че обединението на педерастите е непоклатимио, като мъдете на коча... :-)))

виновните свини може само да сведът глава пред геноцида. не да разправят приказки, кат тоз, луджевия.