Коментари - България отбелязва 146 години свобода. Честит празник, българи! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЪЛГАРИ, я кажете на нашия национален празник видяхте ли поне едно българско знаме да се вее в Русия, руско посолство както например в САЩ и Западна Европа ? Нека ме оборят хората които се дупят на Путин?!?!?!

България Украйна са наследници на държави, които са няколко века по-стари от руската.

си свободен, ама не си независим???

на статията сега да докажат твърдението, че "датата 3 март слага началото на Третата българска държава", щото е толкова вярно, че северо-македонците не са българи и вчрно колкото цялата "северомакедонска" история.

тагаренко избега го немаше ни тука, ни там го било страх от летящи яйца

,,146 години свобода,,ха-ха, а 45 годишният комунистически тоталитарен режим и него за свобода ли ни го пробутвате?

Не на третата, а на петата: Волга-България (1); Азов-България (Кубрат; (2);) Дунавска България (Аспарух, (3)); Дунавска България (Симеон Велики (4)); Дунавска България (Стамболов (5).) Честит Празника!

Защо историците продължават да МЪНКАТ пред най - пошлата измама в съвременната ни история? Българария БИЛА СВОБОДНА 146 години!? А от кого обявиха прадедите ни НЕЗАВИСИМОСТ на 22.09.1908г. или преди 126 години! Така е, когато тая история пак е написана от същите, който бяха обявили България за освободена на 09.09.1945г. Нали си спомняте как ликувахме 45 годин за ПОВТОРНОТО ни ОСВОБОЖДЕНИЕ?????

сега активираш хемороидите на русофилистиците и йм причиняваш анални болки?

Докато гледах днес всенародния митинг на Шипка си мислех за Амбасадора, който или е припаднал или се е посрал от злоба, а евроатлантическите ни партньори са се късали по шевовете!!! Днес им се ева макята на евроатлантическите партньори и разбраха, че от нас нито дженъри, нито уруспии могат да направят !!!

"Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен поздрави България за националния празник - Деня на Освобождението - 3 март." Ха ха ха, според пеевските ибрикчии - очевидно Блинкен е путлераст и русороб! Освирканият от народа евроатлантик Желязков - и той!

Да качиш стотина простаци на Шипка с руски знамена и да им диктуваш освиркваниято се оказа доста по-евтино от, да купиш изборите! Затова се наложи да се гласува с хартийки и в тази връзка председателя на НС си го заслужи!!!! Между другото съвсем скоро на тази дата ще се празнува доста по скомно!

по продажните телевизии признаха, че на Шипка са били десетки хиляди. Не са успели да се качат до върха поне още 30 000. Тук не са включени хората от Пампорова, Банско, Кърджали и т.н. Така че ти си болен мозък.

как сте роби.. кажете : Един е путлар акбар и Кадиров е негов пророк и ще имате милост.

Честит празник, Българи! Да живее България! Слава на Русия!

и от мен на всички българи, които не се занимават с политика

Какво робство каква свобода

На 3 март (19 февруари стар стил) 1861 г. император Александър ІІ издава „Манифест за всемилостиво даряване на крепостните с правото да бъдат свободни селски жители и за устройството на техния бит“, както и „Положение на селяните, излизащи от крепостни зависимости“ Де се е чуло и видело роби да ни освобождават... българите не сме били роби като руските крепостни.. имали сме имоти, народност, търгували сме , църкви да построени а в руската кочина има ценоразпис на руските орки..ха.ха.ха Данните за цените на крепостни изнася капитан Иван Иванов Зиновиев, направил подробен списък как се продават душите на крепостните селяни в енория Великая пустиня: „В тази енория живеят крепостните селяни: Леонти Никитин – на 40 години, оценен на 30 рубли; съпругата му Марина Степанова – на 25 години, оценена на 10 рубли; деца: Гориян – на 4 години, оценен на 5 рубли; Василиса – момиче на 9 години, оценено на 3 рубли; Матрона – на една година, оценена на 50 копейки ...."

А щереф е оценен от фондацията на 2 цента на пост!

благодарни сме на загиналите украинци за нашата свобода

трол насран...Като си благодарен,защо не излезеш с украинското знаме да изразиш благодарността си???

македонци не е имало - те са били българи. Украинци също не е имало - те са били руснаци. Както и Финландия, Беларус и част от Румъния са били в границите на Русия.

Ама от посолството разрешиха ли ? Все пак е замесена Русия и Митрофанова ходи да поднася цветя...

Не празнуваме 146 години свобода, а празнуваме само освобождението, защото не сме свободни, а сме поробени и окупирани от САЩ ЕС, Англия и разбира се пак Турция чрез ДПС. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога. Искам да кажа на дирниците и на тези които ми пречат да направя от България нормална държава, а помагат на всякакви продажни мутренски тъпанари за пари, че ще направя всички да сме равни, ама без тези които са пречили. Така ще е честно нали?!

Честит празник, Българи! Нека да е вечна паметта на Руския народ, на руския цар Освободител, на българското опълчение - много смели хора! Без тях, без тяхната саможертва нямаше да ни има днес - щяхме да сме като кюрдския народ в Анадола. Нека се помни вечно подвига на Русия за нашето възкресение след 500 години! Дълбок поклон и вечна слава на руския народ (независимо от какъв етнос са) и на нашите опълченци и всички преди тях борци за независимостта на България!

И днес йощ Балканът, щом буря зафаща, спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек от урва на урва и от век на век! (Иван Вазов)

Честит празник, България! Поклон доземи на РУСКИТЕ БРАТЯ-ОСВОБОДИТЕЛИ!

до земята и благодарности на ТОГАВАШНИТЕ братушки, не на сегашните модел след 1990-та

И нека руските братя, какта са трепали османските изедници, така да изтрепят и укрофашистките свине!

А ти българин ли си? Че не мязаш на такъв

Джендър, пак си прекалил с тревата !?

братя са ти тея бре... българо-хазраско-монголска смес... Княз/Кан Игор Рюрикович от рода Дуло... между българско говедо и хазарска пачвра се получава... руснак...

Джендър, намали наркотиците !?

2024-03-03 09:28:28 Царю Освободителю (нерегистриран) Петко Р. Славейков - 1877 г. ----------- ако беше свободен, нямаше да счита, че е "освободен" ! . това важи и за овцете ...тъпите прости овце !

Искаш да кажеш, че Петко Р. Славейков е глупак ли? Тъпа, неграмогна, укротурска ковра.

побъркан не-българине - блядафил!

2024-03-03 09:14:51 пфф (нерегистриран) И на снимката в далечината се вижда най-отгоре руското знаме и под него българското ------------- че балХария е ....завладяна терпитория ! . не е случайно блядовете, чрез мутрофанова много тачат този ден ! е как да не го тачат - на този ден импреията разширява "заната си на влияние" , чрез поредното "асвабаждение" на народ, . който от тук насетне ще заговори за себе си "в трето лице", поставяки "в първо лице" новите господари! . не случайно мятрофанова вчера беше с черни очила, за да не се виждат ликуващите и победеностно ченгесарски очички, които казваха: "-в ръцете сте ни ! бълХария е под наше управление!" - долу кремълската сглобка на мутрофанова ! гражданска война - народа срещу шумкарснката дс-мафия - окупира от 80 години - парламент, правителство , сос и данс !*

че завладяна, завладяна е, ама от американските рептили.

Петко Р. Славейков - 1877 г. Вярата и надеждата на българина към Русия Посвещава се на руския народ Руский цар е на земята най-велик, над всички пръв, русците са наши братя, наша плът и наша кръв. Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта висота! Руска сила, руска воля, руска кръв и руский пот ще избавят от неволя наший падналий народ. Бог поддържа крепка мишца и ръка спасителна; той е вложил ней в десница сабя отмъстителна. Нам Русия е надежда, руский цар е наший спас — никой друг не ни поглежда, не помисля зарад нас. Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни — интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи. Род и вяра е идея за Русия най-света; нейний подвиг е за нея — благородна й целта. Със Русия днес съгласни да застанем брат до брат и да станем сопричастни в този неин подвиг свят. Долу всички спекуланти, да сломи се техний рог; да смирят ся интриганти, да живее руский бог!

Тука някакви мижитурки реват за някакво злато от 30 и кусури тона дето руснаците прибрали. Това е около 3 млрд долара днес. Ние само за някакви ф-16 и едни страйкъри ги дадохме на господарите от САЩ. За вбъдеще ще има още за тях. Ай сиктир. Не е безплатно да те освобождават.

честито: Петко льо, капитанине, Петко льо, командирине, ( Петко льо, командирине) яла сай Петко остави от това пусто хайдутство. (от това пусто хайдутство) От това пусто хайдутство на майка ти сай додяло. (на майка ти сай додяло) На майка ти сай додяло по деня хляба месение. (по деня хляба месение) У ноща ризи перанье, юнашки глави скриванье. (юнашки глави скриванье) Петко льо, капитанине, Петко льо, командирине, (Петко льо, командирине)

Честит празник българи! Живи здрави и непоколебими да сте. Поздрави от Москва.

Спасибо

Трябва да се познава историята! Благодарности на Руския народ и на Руския цар! За глупаците пишещи глупостите, че руснаците са били едно нищо и нашето опълчение ни е освободило, да прочетат архивните документи! Българското опълчение е изиграло решаваща рола в битките на връх Никола и при Плевен поради натрупаната омраза към турците, на ако зад нас не е стояла руската армия която да затвърди победата, то нашето опълчение е щяло да има същата съдба както по-рано априлското възстание - освобождение за кратко и след това масови убийства на българското население! Така че тази война е спечелена заедно от двете армии и двата народа! Редно е и сега двете знамена да са едно до друго, тогава сме страшна сила с нашето неподчинение на догми и руската сила! А онзи ден кмета на столицата сваля знамената, за да се опита да ни раздели и да ни унищожат поотделно като народи! Замислете се! Честит празник на всички Българи!

Шило

Чисто исторически- омаловажаването на тази дата го правят само комунистите и соросоидите. Не искам да правя някакви асоциации между тях, ама те се налагат сами! Още веднъж- честит празник, българи!

понякога се съгласявам с теб :)

Този който е развел руското знаме си личи колко е българин щом е развел руското знаме над българското. Да не говорим че мястото руското знаме изопщо не е там.

На гей парада ще се вее усраинското, споко :)

Джендър, пак си прекалил с тревата !?

То и аз исках да ни освободят англичаните или французите. Харесвам и двете държави, обаче, не те са дошли тук, Руско-Турска е войната, която ни е донесла освобождението от османската империя. Поклон пред всички загинали българи, руси, и от всички други нации, поклон!

И слава богу, че не са дошли нито французи, нито англичани, защото те не освобождават, те колонизират! Виж историята на Тунис и Алжир - освободили ги от османците и ги направили френски колонии! А руснаците ни правят независима отделна държава, помагат ни да създадем основните държавни институции след 500 години и после от продажните ни политици довличат пияницата Фердинанд от Австрия.

Абсолютно точно !

ха ха ха ! . верно ли бе ?! . "чества" края на едно 500 годишно "физическо присъствие" и началото на продължаващо вече 146 години - "психологическо" робство (буквално), като то скоро ще стане и "физическо" ! . толкова прост народ - няма в човешката история - "да чества" робството си в което сам се държи! . хубавото, че вече болшинството българи отхвърлят това робство, но мафията неще и неще да се откаже от него...щото е заплашена с физическа ликвидация от новите робовладелци, които в замяна на робството и дават фиктивна "избирателна" власт над робите . сводна българия умря 1396 година в царевец ! . амин ! мир на праха и ! . спасявайте се с бягство от тази не-българска територия !

Свиньо усраинска!

Добре, че си отиде комунизма, досега щеше да е забравен! Честит празник!

не вдева че отне вярата на народа в демокрацията и народа инстиктивно я търси на Шипка

И на снимката в далечината се вижда най-отгоре руското знаме и под него българското.... Нямам думи, ето това са предателите на България там! Хващайте ги и директно по затворите или обществено полезен труд до края на присъдата им за да се научат да правят нещата за родината си, ако не искат, депортация в русия.

.

Не видях американски знамена, само руски курви веете руски знамена там Руски курви

излез и развей украинско и американско;)Няма да се случи нищо особено,най-много да ти ги наврат и двете в гъза:)))))))))Даже може и да ти хареса:))))))))))))))

Само пълна промяна на историята на България,образованието и на чипа на тъпия българин,ще избие руската пропаганда от главите им.

Историята не се променя уроде

2 за без паника Тес руски джадии

на връх Свети Никола и съсъедният Орлово гнездо, са решаващите битки при които спасявам руснаците от тотален разгром във войната ИМ... и отделно разбира се да не заабравяме отбраната на Плевен... без нашето участие руслямистите щяха да хапнат яко бахура...

Шило

А къде са били Орловския, Брянския полк? А полка на Радецки?

никой не отрича боевете... но е много долно д се нарича тази руско-османска война осовобдителна СПЕЦИАЛНО за нас... и отделно руснаци е имало изключително малко... повечето генерали от РУСКАТ армия са били родом от Снакт Петербург... несъмнено може би руснаци по самосъзнание, но повечето с пруски и германски прозиход...

Те са носили вода на българските артилеристи от стоманената батарея. Обаче са закъснели.

Не зная за какво говориш.

Прав си, българското опълчение е изиграло решаваща рола в тези битки поради натрупаната омраза към турците, на ако зад нас не е стояла руската армия която да затвърди победата, то нашето опълчение е щяло да има същата съдба както по-рано априлското възстание - освобождение за кратко и след това масови убийства на българското население! Така че тази война е спечелена заедно от двете армии и двата народа! Редно е и сега двете знамена да са едно до друго, тогава сме страшна сила с нашето неподчинение на догми и руската сила! А онзи ден кмета на столицата сваля знамената, за да се опита да ни раздели и да ни унищожат поотделно като народи! Замислете се! Честит празник на всички Българи!

Какви две армии, каква решаваща роля? Истерията се дължи на стихотворението на Вазов. Ние сме толкова жалки, че един малък епизод от отбраната на прохода, а именно три дни от 6 месеца са издигнати в култ, за да може да противопоставим нещо на огромното срамно петно - българския народ се скри страхливо, българските чорбаджии не даваха пари за опълчението и дори знамето му е ушит от руските монахини, а не от българските. И дори и в този малък епизод сме просто един от параметрите на уравнението.

До: "да се посмеем на евроатлантиците" Недей така, ние сме били един параметър от уравнението, но без този параметър, крайният резултат е щял да бъде съвсем различен! Руснаците са щели да загубят тази война както и предишните пъти се е случвало, ако турската войска е преминела през прохода и се е притекла на помощ на плевенския турски гарнизон! Битката на Шипка е стратегическа, от която има много последици! Не бива да се омаловажава българското опълчение, както и не бива да се отрича руската армия!

Аз тази битка съм я изучавал. И тя не е една, те са десетки. И вземи малко да почетеш сериозна литература за визираните от теб епизоди, за да разбереш на какви скалъпени митове стъпваш.

Примитивно, жалко, липса на синапси, инвалид ли си?

Честит празник на Всички българи който не се срамуват да са наследници на гордите опълченци дали живота си за да ни има.Благодаря на българските опълченци и на братята руски освободители.Бог да пази България Бог да пази Русия.

руслямистите и сме ок с поздравлението...

Не е вярно. Мърдат си пръста. Бисмарк удря по масата с юмрук и пре4зрително обявява, че живота на гннусните конекрадци от долен Дунав не струват живота и на един пруски гренадир. Английският флот мощно се изправя в наша защита срещу руските попълзновения в проливите и оказва решителна логистична помощ на френския евроатлатически Сюлейман паша за даможе да корми бременни българки в Стара Загора и да спаси армията на Осман паша. А какво ще кажеш за въстанието на Сенклер, смазано от руските казаци и русороба Петко войвода?

какви са тези носии... и тези знамена на възраждане - очевадно руска партия?

Грешка в статията. Украинско-турската война е правилно.

Покажи ми тази държава 1878 на картата!

Шило

И как се е казвах хекмана, обявил война на Османската империя?

Туй на майтап сега. Ясно е, че благодарение на Русия я има България

Дойдоха ли да раздадат наркотиците от посолството, че изпълзяхте с довотиите си, гниди продажни?

де гиди клетва хайдушка. Знаен е Лазо по света, черен изедник и в кръвта; ей зло на злия въздава юнак, що шета за слава, войводо.

Не е държава от някакви си 100 и косур години . Никой не е дошъл да я освобождава , възползвали се от руско турската война българите поставят началото на въстановяването на загубения сувернитет. Прибавайки постепенно и упорито територии. И можем да твърдим че процеса е приключил със съединението колкото и да не и се искало на русия да се случи. Българскиа ден трябва да се търси векове назад в онази 681 в която хана забива копието и обявява Тук е България

Лошо,много лошо.Родоотстъпник.Соросоиден мошеник!

Какъв незнаен войн бе тъпунгери и проститутки! И гаргите знаят че това са руските войни водени от руския цар! Всеки войник в една редовна армия се води на отчет и има списъци с имената на загиналите войни!

Иво Минджев ще ти донесе от 9 кладенеца вода да ти обясни, че не е така.

КОГА ЕКЗАРХА БЪЛГАРСКИ ОПИСВА КЛАНЕТАТА ПО ВРЕМЕ НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ НА РУСКИЙ ЦАР ..... КОРАВИЯ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ СЕ ПРОСЪЛЗЯВА И ПИШЕ КРАТКО . .... " ДА СЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ"

Днес разбрах, че в училище вече не се учи химна и масово младите не го знаят. Време е за гняв и тояги!!!

Това е начинът да се произвеждат Евроатлантически Зеленчуци на два крака и с човешки имена. ГЕРБ и Сглобката помогнаха много...

Това не са добичета, че да ползвашш тояга. Това са предатели. Време е за калашници и повечко муниции

Аз съм ЗА да се премахне Трети Март от съвременните учебници, конституцията и календара с празнични дни. Нямаме право на тази дата, щом допуснахме проказата на жълтопаветните соросогниди да зачеркне този ден. Нашият официален национален празник трябва да е 18 Февруари, денят на обесването на Левски, и то не като трагична дата, а като символ на триумфа на предателството и предателите. Защото присъдата е подписана от българските чорбаджии, а след това съшите стават и видни политически фигури, наместо да бъдат пребити с камъни и влачени по софийските улици.

не си добре дошъл тук днес...

ПАВЕЛКЕ, леко да не спукаш жлъчката...!! ТИК-ТАК....ТИК-ТАК ПАВЕЛКЕ.......!!! ДА СЕ ГОТВИ ОДЕСА.....

Е, кога България е била по -независима и...с чужди военни бази тука?!@?

Слава на героите , които освободиха България и върнаха отново държавата на българите!

Тъжен ден за КИНЕФИТИ цуфийци, дет саму гуворят на развален български. Срещу кого се бият руснаците?Както в състава на руската армия има българско опълчение, така и в турската има хиляди западноевропейски доброволци и наемници. За тях разказва военнията кореспондент Василий Немирович-Данченко, който в книгата си „Година на война“ описва как в руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците.Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново, всъщност е австриец, като името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Английска флота впоследствие влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица в руски ръце в края на войната. След сключването на Санстефанския мирен договор в Родопите започва мюсюлмански метеж и нови кланета срещу българите, пряко организирани от Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер. Ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? Нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия.