България отбелязва 115 години независимост

22 септември е от датите, на които без проливане на кръв извоюваме нещо важно и значимо за бъдещото развитие на страната

Обратно в новината

Коментари - България отбелязва 115 години независимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Независимост само и единствено от Османската империя.

Ленин обявява че новият съветски съюз няма нищо общо с руската империя и като нова държава те не с приемник на руската империя съответно няма да плащат нейните дългове . И доколкото нашите задължения са към вече не съществуващата руска империя, то ние нямаме и какво да плащаме. Още повече че ние сме задължени за така нареченото освобождение към руския цар а не към болшевиките.

Ако българската история се изучаваше в училище, както трябва, без клишета и политически изцепки, а като истина и поука, която да служи като опора за бъдещето .... цялата врява по-долу нямаше да е в този вид.

На кого да благодарим за освобождението на България???? На царска Русия и царските офицери свършили тази работа. Или на техните убийци в лицето на днешна Русия?

Бих ти препоръчал другарю лъжец да се поровиш малко и да прочетеш за превземането на остров Корфу от обединените руско-турски войници. Командир на руския флот извършил бомбардировката и превозил руските и турските войници се нарича адмирал Ушаков. Продажниците като тебе дето водят пропаганда само с лъжи дори нямате понятия от историята. След това прочети и одринския договор където твоята Русия изрично настоява България да бъде част от турската империя.

Празник? Ще я видим тази работа? Не е решено кога точно ще поръчаме националния празник на Бг , а и , след като не е модерно да се чете - народ , без памет се води най - лесно ... за носа ( като изгубен дементен старец в собствената си градина, който отива да спи) И без история се живее - може и да се пренапише. В кравария се драска всяка година история - и всичко е идеално. Просперитет, в пържено - вкусно , а не се знае какво се яде. Мисленето и четенето не е на мода. Галя. с ;)

Ние се погрижихме да българите да не си знаят собствената история. И знаехме такива като тебе да пишат по цял ден лъжи по форумите. Да не те изпитвам по история руско тролче, че не знаеш нито българската нито собствената си руска история.

Така е Найо Зайо - имаме си Сглобка, пишем си Новата по - модерна история Галка ;)

Няма такова нещо- сега ни опровергават лъжите с исторически документи и факти. Пък едно време беше лесно- каквото каже партията това е истината. И всеки несъгласен отиваше в затвора. И доколкото информацията зависише само от нас, никой не можеше да извади исторически документ и да ни опровергае лъжите. Одрински мирен договор- Русия изрично настоява България да е в пределите на турската империя. Българо-руски договор след освобождението- България се задължава да плати репарациите на Русия вместо Турция. Съветската армия окупира България 45-та година и също граби наред пописано подробно в архивите на БКП. И също така царя и неговото семейство нареди ли така нареченото освобождение на България са убити от твоите комунисти.

Галя ще те прати ... да си прочетеш историята. А и като не ни харесва - delete. Може и знамето да променим. Има и по - цветнички. Всичко подлежи на ротацийка

Вие няма как да пратите когото да било да променя историята защото ние вече я променихме. Ама гадните българи взеха че почнаха да научават истинската си история и това започна много да ни пречи. Сега сме наели няколко български продажника и предателя да водят пропаганда в наша полза, ама кой знае защо българите не им се връзват и непрекъснато ни опровергават пропагандата. Пък и нещо напоследък парите не стигат и можем да наемаме само най-тъпите същества да ни водят пропагандата.

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: ------> https://marketl.ink/biocom

Руската империя поема плащането на исканите от Високата порта 125 милиона златни франка (около 2,4 млрд. съвременни лева) като приспада тази сума от османския дълг, останал от Освободителната война (1877-1878 г.). А България се задължава да плати 82 милиона златни франка на Русия за срок от 75 години. Реално България плаща само малка част от тази сума – близо 14 млн. златни франка. През 1914 г. започва Първата световна война, в която Русия и България са противници. После, през 1917 г. избухва Руската революция. А водените от Владимир Ленин болшевики обявяват мир без репарации и контрибуции.

Пишеш непрекъснато една и съща лъжа но не можеш да предоставиш никакъв исторически източник за лъжата си.

С тези днешни зависимости, да честваш денят на независимостта, е някак нелепо.

Да имаме хубава история като държава,само че одавна я няма бг а има кочина с рая благодарение на боклушките ни политици.АКО НЯКОИ МИСЛИ ЧЕ ИМАМЕ НЕЗАВИСИМОСТ ТО Е ПРОС ЧОВЕК ИЗВЪН РЕАЛНОСТА.

Блаженни са вярващите,защото на всички им трябват.

Плантацията БГще е независима само тогава когато изгоним плантаторите в тяхната си кочина. И сами да решаваме кое и как. Махайте го тоя уж празник.

Честит празник! В момента сме зависими от САЩ, затова ни трябва нов 22 септември, нов Александър Малинов и нов Андрей Ляпчев!

Не България, а ПосолствоТО!!!!! Корпорация "България" няма да я има до 10 години. Този "празник" също.

Политическата форма на съществуване на ЕС се определя от по- голямата част от политолозите, като конфедерация. А всяка съществувала някога конфедерация се е разпаднала след кратък период на съществуване. С едно единствено изключение , което потвърждава правилото: Швейцария, която от конфедерация е станала федерация. Всеки днешен бг-политик, който казва , че ЕС ще съществува дълго и няма идея какво да се прави след неизбежния разпад на ЕС е или лъжец или дебил.

Подобни приказки разправяте вече почти 100 години. За сметка на това пък се разпадна Съветския съюз А сега и руската федерация върви към разпад.

И не само ,за последните 100 години три пъти разпадащият се запад им спасява насраните гъзове да не изпукат от глад ,скоро ще има четвърти дори...

10 години са нищо време във времевата скала на историята.

ЕС от 100 години ли съществува, бе дебил.

Непрекъснато говорихте Как ей сега още утре ще се разпадне гадния капитализъм и навсякъде ще се възцери светлия комунизъм начело с великия съветски съюз. Къде е Съветския съюз другарю?

Чичко Ленин се отказва от правоприемството на Саветска Русия от Руската империя за да се се откачи от огромните и дългове. И с това губи и правото на нейните вземания. Така че айде по-кротко с пропагандата колко били добрички с нас болшевиките.

Къде е тая независимост да я видя... че лижем подметките на американците а правителството е анти българско..

Тука некъв помияр се опитва от 9 кладенеца вода да носи, да изкара не сме имали дълг към Русия. Има документ в който ясно и точно пише каква сума трябва да платим на Турция и други документи в които точно и ясно пише колко сме върнали на Русия, преди да ни бъде опростен.

Цитирана ти е датата на договора и сумата която трябва да платим на Русия. Кой знае защо ти господин помияр не можеш да цитираш сумата която според тебе Русия е платила на Турция.

Чети по нагоре, нагъл чакал. Като не можеш сам да си намериш информацията, някой ти я е написал. Третополовите много обичате да казвате на бялото - черно.

Не сте посочили нито историческия документ от който черпите информация нито сте посочили неговата дата нито сте посочили сумата от която според вас Русия се е отказала. Докато аз съм ви посочил датата да подписване договора който е подписан и сумата която сме платили на вашата Русия.

Аз съм роден в Народна Република България и се гордея с това! Беше силна държава, с икономика и силна армия! Нарисуваният Американски долар беше 90 стотинки. Кока Кола беше 20 стотинки и се произвеждаше в Търговище. Пътувахме без визи навсякъде, цял свят ни уважаваше! А това което е България сега- жалка третостепенна колония,без капка независимост. Територия управлявана от Американското посолство с измиращо население. Жалка картина! И каква независимост се празнува? Пфу!

Управляващите народна република в България в собствените си архиви собственоръчно опровергават твоите фантазии.

Я кажи жалък лъжецо къде по-точно си пътувал без виза след като дори за да излезеш от България и трябваше изходна виза и чак след това виза за съответната държава.

Ами колата се правеше не в Търговище а в Пловдив. Всичко друго ти е от тоя род.

Абе то "Кока кола " се "правеше" и във Враца , а може би и на 20-30 други места ,където е имало поточни линии за наливани на бутилки . Не знам от къде се караше концентрат . Тук се добавяше захарен сироп и газировка и... готово ! Само дето Врачанските линии блокираха заради разреждането с много водичка ...

Заглавието е един много смешен и кратък виц.

Левски е съден по турските закони/европейските- Робство В дневника му разходите са записани в турски лири - Робство Сега сме в ЕС - Робство

Като известно руско тролче педерастче в дир.ру спечели току-що 20 копейками...

Онази Русия която ни освободи няма нищо общо с тази на маломерният плашипутарник. Децата на цар Освободител бяха разстреляни като кучета от дедите на дъртите кгб педерасти, които сега управляват говняшка. Пфу ,то да е Гуй да ви го набие човек ,ама то акъл !

Кравар

Ти все за пишки мислиш. И то, за по-големи. Сигурно си орално-анален

Джон Иънг от Аполо, беше помолен да си сложи ръката на Библията и се да се закълне, че е бил на луната. Избяга. Искаше да бие репортера

И каква връзка има това ?

Издигнали сме паметник на цар Освободител в центъра на София. Пито платено. И тъй като сме благодарни на цар Освободител не искаме да имаме нищо общо със сегашна Русия, съставена от убийците на царя Освободител.

Я като парите дето ги плащаме на Русия за така нареченото освобождение са били малко- дай да прочета в кой исторически документ пише за многото пари дето е платила Русия на Турция? Дай да видим според твоята информация каква е сумата дето Русия опрощава на Турция, в замяна на твърдата сума пари получена от България????? Та не можах да разбера ти сега историческите документи и подписани договори отричаш или как??? Наистина не мога да разбера лъжците като тебе- и ти и аз и всички останали гледаме написаното в Интернет и много лесно можем да проверим твоите лъжи в интернет. Там е и информацията относно одринския договор. Там е и информацията за руско-българския договор според който ние си плащаме за освобождението. Там е и информацията за множеството войни в периода водени между Русия и Турция. Наистина не разбирам като си слагаш плюсчета на лъжите Какво по-точно смяташ че постигаш?

Пише точно колко струва Независимостта ни на Турция и точно колко сме върнали на Русия.

Ама нищо не можеш нали предателю?

Хермафродитът мутрафонски е натирил Всичката руска тролска педерастка гмеж на амбразурата във фабриката за руски тролчета педерастчета!!!

Някаква жена, на лош български, обяснява по национална медия, колко сме независими и колко лоша била Русия, че ни освободила.

Не обяснява на чист български как задължително трябва да бъдем руски слуги во веки веков.

Български родоотстъпник си

Аз не твърдя че трябва да сме задължително услуги на когото и да било. За разлика от тебе предателя който смята че задължително трябва да сме руски слуги.

Русия е дала свобода и независимост на българите ! Затова разни помаци, турци и наследници на продажни, мазни селяндури, които Ботев и Левски са презирали повече от самите турци, плюят и мразят толкова Русия

Каква е тая свобода дето искаш освобождение да ти е подчинен до края на света?

500 години върти алъш вериш с нашите поробители докато ние сме под Турско Робство

англосаксонските инцести са участвали пряко във руско-турската освободителна война от страната на турците с оръжие и военни.

Пари и лекарство се дават навреме! Русия ни дава пари точно когато трябва! Русия, а не Европа, блудницата Вавилонска.

Поредният празник който е въведен от комунистите и който трябва да бъде забранен веднага.

Да забраним Сободата 3 Март и Независимостта 22 Септимври и да върнем Турското Робство. Нали краварско мекеренци платено ?

https://youtu.be/uqAM3Y-tEC8?si=OyHqHsxNOix69pW7 Това са ни донесли нашите Асвабадители...

На 6 април 1909 г. е подписан и Руско-български протокол, според който Русия опрощава на Османската империя военните ѝ задължения, останали от Руско-турската освободителна война (1877-1878). Османската империя се отказва от всякакви финансови претенции към България, а България се задължава да изплати на Русия в срок от 75 години на 82 млн. франка. Същия ден в Цариград е подписан Българо-турски протокол Всеки път когато напишеш лъжата че Русия е платила за освобождението на България аз ще ти го пускам.

И чичко Ленин ни опрощава дълга!

И какво точно си написал и показал ве цървул неблагодарен. Освен че изплащаме една много малка част от този дълг, изплащаме една трета от дължимото за престоя на руската войска в България непосредствено след Освобождението !

Поне на днескашния ден руските тролчета педерастчета трябва да се скрият като пребити руски тролчета педерастчета!!!

Оди да копАш картофити

Историята трябва да се помни! Когато сме с Русия, има възход, когато сме със Запада, губим население и територии! Най черната дата в новата история е 16 Юни, 1913 година. Без да изчака арбитража на руския цар, чужденецът Фердинанд, дава заповед за атака

Обичаме ви братушки. Нашите освободители от Турско Робство

ЩО ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СИ ПОДЧИНЕН ...НА "ОСВОБОДИТЕЛЯ" ?? М ??? ЗАЩО ? НАЛИ СИ УЖ "СВОБОДЕН" ?

На кой съм подчинен бе кравар платен

Хайде сега иди врътни един дудук на братушките Мюмюн и кадир от Чечня и ще те призная!!!

Би ли казал коя е тая Европа дето е настоявала Русия да върне българските земи на Турция? Защото по онова време такова понятие като Европа не съществува. Имаш империи. Германската империя, австро-унгарската, френската държава, английската империя, сръбската империя и така нататък. И тези държави непрекъснато се карат и воюват помежду си. Но пък ще се радвам да ми предоставиш исторически източник потвърждаващ лъжата ти че някой е принудил Русия да подпише одринския мирен договор.

2023-09-22 09:32:08 Госあ (нерегистриран) Освен че ни освобождава, Русия плаща и за нашата независимост ! Пари, които изобщо не връщаме. От този дълг са върнати по малко от една четвърт. И изобщо не знам, защо тази виенска лисица довлечена от страхливата е бездарна мишка стамболов е на снимката. ----------- АМИ ХУБАВО ... ИМАЛА ПАРИ БОЛ, ДАЛА ! . АЙДЕ СЕГА ДА БЪДЕ ТАКА ДОБРА, ДА СЕ МАХА ОТ ТУК ..ЧУПКА ...НАЛИ СМЕ ОСВОБОДЕНИ И НЕЗАВИСИМИ ...АМИ КВО ИСКА ТОГАВА ПОВЕЧЕ ОТ НАС И НЕ СЕ МАХА ОТ ТУК!!

Махай се ти бе кравар. Марш в Кравария

НЕ СЪМ "КРАВАР" ...ДАЖЕ И "ОВЧАР" НЕ СЪМ ТИ КАЗВАМ, ДА СЕ РАЗКАРАШ ОТ БЪЛГАРИЯ , ШИБАН МОСКАЛ ! . ТИ НЕ СИ ОТ ТУК ! ТИ СИ ЧУЖД ПО ТЕЗИ ЗЕМИ НА БАЛКАНИТЕ !

На днешния празничен ден не трябва да се забравя, че Русия плати дълговете на България към Турция и подкрепи Независимостта. Фердинанд лично отиде в Петербург, за да благодари на руския император.

Ех как искам на такива нагли руски лъжци да ви съберат на стадиона и по руски и ирански обичаи да ви шибат с пръчки на голо …

Знаете ли с колко армия участва Сърбия за освобождението на България? С 50 хиляди! Знаете ли с колко участват българите? 7 хиляди и то събрани доброволци от руска територия

Плебса да мълчи. Низшата прослойка поне за това може да си затвори долната, миризлива, продажна уста.

????

В рода ми няма нито един човек с партийна книжка. Ясно ?

Освен че ни освобождава, Русия плаща и за нашата независимост ! Пари, които изобщо не връщаме. От този дълг са върнати по малко от една четвърт. И изобщо не знам, защо тази виенска лисица довлечена от страхливата е бездарна мишка стамболов е на снимката.

Тя прочети по-долу човекът ти го е дал с дати и с подписани договори. И с цифри.

Кой е този “човек” и какво е дал и от къде го е дал ? Има договори и документи. Върнали сме, на баба ти цървулите си върнал.

Ти пък как разбра, че не сме плащали ма ,тонове злато си е присвоила твоята кочина!

Нищо не плащаме! Ленин ги опрощава

Антим първи пише писмо до руския цар с молба да освободи България Царят се просълзява и парафира: Да се освободи България! Точка по въпроса

Точно така

Отново. На Русия да сме благодарни .. значи нямо по нагли същества от руските петоколонници няма . Първо те отричат основното право на всеки човек и народ и нация да се развива спрямо интереса си. За тях е нормално заради едно събитие в руската и българската история където интересите са съвпаднали и сме имали късмет Русия да не ни е съсед защото просто щеше да ни анексира цял живот и то не цял живот а живота на поколения да им слугуваме и да се навеждаме . Това е все едно ако един човек ви е освободил от затвора после да му дадете първо половината си имоти като благодарност , после децата ви да му работят без пари и техните деца също водени и да нямат право без неговата разрешение да правят нищо ,да са демек негови роби Това е логиката на рускодебилите

Русия ни освобождава още 1826г. Но Европа настоява България да се върне на Турция. Нашите европейски "приятели".

Би ли ми дал историческия източник от който черпиш информация за струпването на турска армия? Искаш ли да ти кажа един много смешен факт? Когато при Съединението на България Сърбия ни напада- султанът подскача от радост. Обаче великият везир му напомня че тъй като Съединението не е признато все още от великите сили- всъщност Сърбия е нападнала турска територия и той трябва да реагира:))))) И за разлика от Русия, която при новината за съединението изпада в бясна ярост и изтегля офицери руски подлоги от българската армия- Турция всъщност праща цяла дивизия на помощ срещу сърбите. Вярно, заради бързия разгром на сръбската армия тая дивизия така и не влиза в бой.

Значи Турция ни е освободила от турско робство ? Така ли да разбирам шизофрениците от Козяк ?

На 6 април 1909 г. е подписан и Руско-български протокол, според който Русия опрощава на Османската империя военните ѝ задължения, останали от Руско-турската освободителна война (1877-1878). Османската империя се отказва от всякакви финансови претенции към България, а България се задължава да изплати на Русия в срок от 75 години на 82 млн. франка. Същия ден в Цариград е подписан Българо-турски протокол

трябваше да пуснем турците през Шипка... и да не се заяждаме в Плевен... руснаците са благодарни... като храни куче да те лае... и тия наглеци ИСКАТ ние д аим благодарим... понеже на бойното поле стават точно за НИЩО....

Бегай в Туркие

Много смешно!Къде е независимостта??

Никаква независимост не трябва да се празнува, защото и да сме я имали, я проиграхме. По-зависими от сега не помня да сме били някога.

Пък аз помня народна Република България.