България е в Топ 10 по консумация на алкохол сред страните в Европа

Първа сред тях е Чехия, следвана от Латвия и Молдова, докато страната ни този път не е сред първенците

Обратно в новината

Коментари - България е в Топ 10 по консумация на алкохол сред страните в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо пропускат литовците, сравнено с тях ние сме аматьори

А домашното производство отчита ли се?

Не е проблем, че българинът много пие. Проблем е обаче, че не може да носи на пиене.

Македония пиели малко защото са с мюсулмански населени!!?? Аз мислих че там живеят македонци християни? Чак сега разбирам защо те казват че не са българи!!!

Какво.5 литра. Че то аз на месец пия повече. Значи съм рекордьор.

Не .Германците бият рекорда на всички .

Руснаците ги Няма бре ,..?

Още през мин. година българинът пиеше ПОВЕЧЕ от руснаците.

Те не са в Европа. Скоро няма да ги има и на световната карта.

5 литра ЧИСТ АЛКОХОЛ и 1/2 ПРОЧЕТЕНА КНИГА на година на човек. ТРАГЕДИЯ!

Аз например напоследък не пия повече от бира на седмица ,защото има други развлечения Като бях студент пиех по бутилка ракия на ден ,но тогава нямаше компютри ,интернет,смартфони и 4К oled телевизори

Съдейки по себе си и по познатите/средата си, сигурно не сме и в Топ 100 даже, ма щом некой грантаджия казва - ОК! :)

Падаме във всички класации, включително и в тази... И не си мислете, че това е нещо положително за здравето - всъщност е точно обратното - народа от немотия няма пари за скъпия алкохол по лагазините и е минал на контрабанда, разпространявани нелегално фалшификати и домашни питиета...

Това е поредната стъкмистика. Както отбеляза друг, не са отчетени алкохолните туристи и бирата е приравнен с водката , ракията и уискито. Едно е всеки жител да пие по една-две .. бири всеки ден като в Чехия. Друго е 1/5 от населението да пие по над половин литър ракия всеки ден като в България. Според мен статистиката трябва да,се подобри и да се прави отделно за бира, вино и концентрат/ракия, водка, уиски, мастика .../. Не е алкохолизъм да изпиеш една-две бири, особено лятото.

А смятайте ако статистиката беше реална!

На първо място Чехия, Литва, Молдова, Скандинавието, където алкохолът се държи зад решетки и се охранява с камери по някаква причина, после, после са англичаните и ирландците и после ние с останалите славяни, като поляци и руснаци

вижте колко от изборените страни са европеиски "Топ 10 на страните, които консумират най-малко алкохол в европейския регион на СЗО, са Таджикистан (0,9 литра), Азербайджан (1,0), Турция (1,8), Узбекистан (2,6), Туркменистан (3,1), Израел (4,4), Армения (4,7) , Казахстан (5,0), Албания (6,8) и Северна Македония (6,4). "

Макетата ич не си поплюват!!!

Тая стъкмистика, отчита ли, че България е сред малкото страни, където е легално домашното производство на алкохолни напитки, включително и високоградусни (напр.70° Троянски първак)?

Изпусна ли словесно душицата? Пил си ти 70° троянски първак на кукуво лято. Дори поляците и украинците разреждат спирта като го пият.

Те драскачите в дир-а се подкарват от сабалян

Аха ,а поляците,шведите, финландците хич не пият водка с кофите !

В Европа има 30 държави. В топ 10 означава че сме в горната 1/3. Чудо голЕмо. Като станем и по математика в горната 1/3, тогава ще живеем като в Словакия или Португалия.А до тогава, като в Молдова и Киргизстан!

бяхме 2 ри в света по математика, но това не ни подобри положението, в топ класациите бяха само азиатски страни и чехия и България, другите всички бяха азиатци, сингапурците бяха нимер едно ние номер 2.... това не помага

_stankow

>>>мюсюлманско мнозинство от населението, за което консумацията на алкохол е забранена законово В нито една еворпейска страна няма законова забрана за консумация на алкохол. Нито на мюсюлманите, нито на другите граждани. Друг е въпросът, че мюсюлманската религия категорично не одобрява консумацията на алкохол. Но нейните канони имат морален, а не законов характер.

По добре алкохол отколкото баклава с шербет

Въобще не е вярно! Номер 1 сме. Никой не отчита нелегалното производство на вино и ракия! А при нас то е минимум 50 % !

Трябва дя се наливаме.още!

Ей хора, стегнете се! Аз полагам колосални усилия да сме поне първи в нещо, но вие ми се лигавите с по малка ракия! Първата ми водчица бе в 7:30. До довечера литъра ще го пресуша. После бяло винце към литър. Ама как сам да се изправям пред цели държави?!

За Северна Македония не сте прави, иненно това е доказателство, че мюсюлманите там вече са мнозинство

Който не е бил в Норвегия нищо не знае за пиенето на алкохол и пияндета. Там са световни рекордьори от всякаква възраст.

Близките числа на консумация, говорят, че къркат еднакви хора. Това са европейските пиянде туристи, които ни наводняват, заради евтиния(все още за тях), алкохол и евтини заведения. Това не е характеристика на нацията. Ние не сме пиеща нация, поне не и в смисъла на много пиеща.

Имаме си го , НАШ си е - Консумираме си го - Май Ви е ЯД , че не сте като нас , защото в " цивилизованите демоНИкрации " бият за всичко през пръстите ?! Сега едно малко , но МНОГО СЕРИОАЗНО пояснение за всички ЗАБЛУДЕНИ "демократчета" : Проблема не е в алкохола , а това е последователна политика и много добре ЗАМИСЛЕН ПЛАН на Вашите " демократични " ГОСПОДАРИ - Първо бяха цигарите , сега идва ред на алкохола , после ще е какво иколко да ядете и накрая ще Ви обяснят с ЛИЦЕМЕРНА УСМИВЧИЦА , че средната възраст се е покачила и ще трябва да работите до 75г. възраст , който я дочака - Ако дотогава Не ви хвърлят в огъня на войната разбира се !! НЕ им трябвате да сте "РАВНИ в клуба на богатите " , а им трябвате за ПОСЛУШНИ РОБИ - Набийте си го в тъпите дигитални глави най-после !!!!!

75 за мъже? Това си е като 5тица от тотото

И какво излезе, наричаме руснаците алкохолици, а всъщност алкохолиците сме ние и проблемът е, че повечето алкохол се консумира от малолетни и млади хора.

Евалата, грижат се да има пари държавата, като мрът рано рано битовите алкохолици