България е сред основните доставчици на пшеница за Египет през 2023 г.

Северноафриканската страна произвежда над 9 милиона тона годишно, а общо правителството и частният сектор внасят около 11 милиона тона

Обратно в новината

Коментари - България е сред основните доставчици на пшеница за Египет през 2023 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали реват зърнарите, че са на загуба . Никакви субсидии. Трябва да се приравнят както всеки бизнес а не да им дават безвъзмездно пари от нашите данъци

Начи ния ядене Украйна а те ядът България....грозно а?

Чудесно нека има бизнес , алъж , вериж ..А за българският пазар внасяме украинско ли?:)))

значи субсидиите за египет

А ние набиваме избелена фуражна пшеница, напоследък и заразена с какво ли не, от Укайна

Оттук близо 2 млрд лева субсидии за зърнопроизводство отиват на практика за субсидиране цената на египетският хляб. Това защо не го пише в статията. Българският стандарт на живот не е много по-различен от египетския, с тази разлика от около 2 млрд субсидии, които отиват в Египет от нас.

Кире, май си виждал Египет само през туристическия балон, който създават за туристите по курортите. Там си е страшна мизерия, но ... все пак вървят малко по-малко напред. От това да имат ток само по 2 ч. дневно преди Сиси до сега вече що-годе осветени през нощта градове, колкото и да мирашат на конска тор и всякакви други неприятни миризми, нещата вървят малко по малко напред. Може да сме най-бедните в ЕС, но сме далеч по-добре от египтяните засега. Друг е въпроса тоя нашия манталитет, който си култивираме последните десетилетия, дали няма да ни докара до по-лошо и това да сме по-зле от тях след време...

Мдаааа, как се обръща колелото на историята. Византия е допуснала българите да се заселят в територията й, точно защото по онова време е рискувала да загуби житницата си - Египет и това за нея е било много по-важно от тълпа късокраки и дебелогъзи варвари по края на територията й.

Дименция? Источната римска империя губи контрола над балканските си територии защото е заета с персите обсаждащи Константинопол. Египет е отдавна загубен.

Демек, Вие също сте "късокрак и дебелогъз варварин"?

според тази драсканица на някой си плебс, ние даваме пшеница, щото имаме мноооого и ляба е без пари, а внасяме боб, например, щото у нас не вирее ... софийски педераси, вие стве виновни за всички страдания на България! Който не е софияне, а се е натикал там, за да граби и се облажи - да го ебат резаците!

в чин фараон

Субсидираме зърнарите и косвено египтяните. Това свръхпроизводство на пшеница носи полза само на няколко човека, врекащи нонстоп за още субсидии.

на изборите да не забравиш да гласуваш! няма занчение кой ти се предлага, важното е да си пуснеш гласчето, а те после да ти ебат жената и дъщерята! това искаш, нали??

Тия що се множат толкова много, след като ЗНАЯТ, че не им стига житити да се изхранят?! И ДОКОГА ще трябва да бъдат хранени?!

А ние ядем заразена Украинска пшеница!

Арабите папкат сладка пшеница, европейско качество. Ми браво. Слава кокаине.

Ти пък, реекспорт на украинска пшеница правим, така печалбата е по-голяма.

Диверсификация ?! Продължаваме промяната М