Коментари - България e след Македония и Боливия по свобода на печата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе точно вие ли ще ми говорите за свобода на словото, след като си скъсвате дирниците да цензурирате и криете коментари на граждани! Лицемери!!!!!!!!!!

Гарантирано от герб - корупция, диктатура и липса на свобода не само на словото, но и свобода да живееш нормално и достойно, освен ако не си от тях ! Мутри, измамници и послушни калинки - тези просперират в България със мълчаливото, но активно одобрение на управляващата групировка ! Медиите удобно мълчат за гинка, кражбите по общините, провалите във всяка сфера и за огромният външен дълг, който ще плащат и внуците на децата ни, мълчат за милиционерското беззаконие, което мачка нормалните хора, но толерира мутрите ... Докога ? Пет века ли ?

Stan Stan

Къде пък видяха "заплахите и атаките срещу журналистите се засилиха през последните месеци". Да, никаква свобода нямат нашите "журналисти". Всички медии са под контрола на западния капитал, каквото им наредят, това пишат. България какво общо има с това ?! Да се оправят сами !

Това е за печата бре, а кой днес чете хартиени вестници?

познавам много, но и много се страхуваха и си траяха или говореха под юргана. Познавах един прекрасен човек САШО-СЛАДУРА цигулар, завършил консерваторията - свиреше в ресторанта на хотел Бългжария. Шегобиец - прибраха го в Беляне само заради вицове против властта. Убили го с лопати, като първо му смазали ръцете. А беше здрав, млад човек.

Лъжете, меко казано!

Ако трябва някак по-точно да се дефинира политическата с-ма в България то това е "Диктатура на партокрацията". Само че никога няма да чуете това от партиен член особенно от управленската върхушка! Съответно логично е за 1-а диктатура задължително да подчини и направи зависими медиите! Демокрацията в България в най-добрия случай просто е блъф!

Свобода на медиите няма, но има свобода на кенефната форумна пропаганда. Нали така, Дир? Чао, Дир.

не разбрах за каква липса на свобода пишат - медиите на Пеевски - ами не ги купувайте. Аз нищо не купувам - хвърлени на вятъра пари. Задоволявам се с разбич„ните телевизии - всички реват срещу ГЕРБ - . А по нова, когато ката сутрин публикуват карикатури от ... забравих му името - само и единствено срещу Борисов - милионер става. А изданието "Прас-прес" или нещо подобно. Какво значи нямат свобида. Всеки пише по интернет каквото му хрумне. Аз помня при Тошо - за една дума на криво не само попадаш в лагер, а и изчезваш завинаги.

А като помните при Тошо, познавате ли някого, който за една дума на криво да е попаднал в лагер и да е изчезнал завинаги, или само така ви казват?!

Така беше.

Дет нищо не помниш, ами и глупости пишеш!

Абе не е съвсем вярно, защото като сравнявам със западните официози е почти все тая, дори понякога нашите се изпускат да публикуват и по някоя истина, т.е. цензурата ни е по-слаба! Разбира се имам предвид само медийните официози, защото по алтернативни медии сме наистина по-назад, но в нашия това е обяснимо за бедна България, тъй като те не се субсидират.

Ами то, няма нужда "от вън" да ни го казват. Ние си го знаем, но послушно си траем! Цялата държава е окупирана , и се ръководи от мутрите.Всички медии са зависими от едни или други кръгове и тиражират (само) угодни на тях новини.И този новинарски сайт, ДИР, потвърждава думите ми.Трие се наред всичко, що не е угодно (или се критикува) на "някои персонажи". А пък, за корупцията да не говорим - станала е нещо като нормално ежедневие! Мутрите до там докараха нещата, че ако човек иска да му свърши нещо - бързо и качествено, трябва да им плати. От най-ниското ниво (20 лв на чиновник да ти обърне внимание) до най-високото. Последните арести на кметицата, на полицаите, на служители от ДАИ, са доказателство за това.И това е капка в море.

България е най зле във всичко - свобода на печата,бедност и мизерия,престъпност,корупция,катастрофи,смъртност,демографска катастрофа,здравеопазване... Кочина от всякъде,но всички знаем,какво е кочина и какво живее в кочината! Явно сме такива,щом никой не прави нищо за да се оправи таз кочина... Всички чакат на някой от вън или може би от космоса да ни оправи,всички обвиняват ЕС,САЩ,Русия и кого ли не,за това,че сме зле,все някой друг ни е виновен,а когато някъде някой е зле,започваме да го сочим и да му се смеем въпреки,че от нас по зле няма!

Така се получава когато КОМУНИСТ, стане капиталист, собственик на медия!Неговото мнение, става ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за всички под него! ДЕМОКРАЦИЯ по комуно-капиталистически.

Паталогичната форма на демокрация която се прилага в България /интерпретации на демокрацията дал Бог!/ е задължително свързана със зависими медии. Дори може да се каже използването на думата "Демокрация" в България си е чиста гавра с нея! Както се казва, все 1 "Дявола как чете Евангелието!"

Нормално да пада! Като пишеш неудобни коментари и Дир.бг или ти ги скриват или ти ги трият! Като напишеш нещо срещу Пеевски и веднага коментарът е изстрит в буквалния смисъл! Това го няма никъде по света,докато тук и особено в този сайт яко се пробират мнения и няма никаква свобода на писане!!!!

Не дай боже пък да напишеш нещо срещу Борисов (Тиквата).

срещу комунизЪма

цензурата тук също допринася...

а това, че в медиите новините се изопачават и дори се пишат измислици и откровени лъжи, кой го контролира?

Да ,но сме първи по бедност и смъртност и по стопяване на населението.Приза е за нас, това не е Държава вече.

Това което човек САМ си направи цяло село не може да му направи:((((и се отнася с пълна сила за нашите ''журналисти'' забравяйки че хората има от къде да научат реалните новини и анализи..Да престанат да се оплакват когато им казват истината в очите ама както се вижда и тук са си изплакали мъката цитирайки изказвания от отделни страни че едва ли не са ''жертва'' на някой си ..Или както властващите ни показват ежедневно ''друг е виновен'' за техните гешефтарски работи и подложените им ''журналисти'' действат по същия начин..

Кога някоя Бг-медия ЩЕ ПУБЛИКУВА ,......'' УНИЩОЖИТЕЛНИЯТ ДОКЛАД НА САЩ , ЗА КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ''?

Че ''БЪЛГАРИЯ СТАВА ВСЕ ПО-БЕДНА И ОЩЕ ПО-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА''.. НА КОЙ ЛИ МУ ПУКА , ДАЛИ НА УПРАВЛЯВАЩИ ,ИЛИ НА ПОЛИТИЦИ, НАЛИ РАБОТЯТ ЗА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ , И САМО ТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ,....''ОЧЕНЬ ХОРОШО ".

От 103-то , на 111 място ... Правете си изводи , защо триете ИСТИНИТЕ КОИТО ПИШЕМ !

Защото си независим и не влизаш в ''опорните точки''. В тази тема вече изобщо изчезна мнението ми по този въпрос, може би и това ще изтрият. Ако пишеш ругатни и цинизми, ще те оставят, стига да са в ''правилната'' посока.

Ясно е, че средствата за информация принадлежат на определени хора и никога няма да бъдат абсолютно независими. Въпросът е доколко самите журналисти, работещи в тези медии, са независими, честни и достойни, готови да отстояват позиции и каузи в полза на обществото. Да превъзмогнат изкушенията и да се посветят на високоотговорната професия Журналист. Без тях медиите биха били едно нищо.

прати сега всички главни редактори да им четата уводните статии. Щот у нас сичко е под прожектора да.

Luna0102

Модераторе, да не ти плащат на изтрит коментар?

От 37 място през 2008 г. , до 111 място през 2018 г. Изводите си ги правете сами.

И да ми слагате минуси , такива са фактите. А когато фактите говорят и боговете мълчат.

ДИР за тази класация?

Що бе? При Цецка Ризова, каквои монолози се изливат. Е, само на хора от определена партия де

"Разпределянето от правителството на европейски средства за определени медии се провежда с пълна липса на прозрачност, което ефективно ги подкупва да бъдат "по-меки" в отразяването си и изцяло да се въздържат от засягане на някои теми, посочва още доклада." Това е причината от "четвърта власт" да се сринеш до присъдружна на останалите три!;) Но пък това 111-то място, ако си поиграеш с числата, би могло да се изобрази и така: 1(11) - и поне по време на ЕвропреЦедателството Му да се покиприм на 1-во!;)

Ако още си поиграеш с числата---111 в двоична система е 7!:))))) Изпреварихме ги американците!:)))))

Никакво 7-о място! Само 1-то е достойно за нас! Затова: 1(1)(1) - както и да го погледнеш, все до 1-то стигаш!;))

Цитат: "Как се чувствате, след като детето умря в ръцете ви?" "Мъчно ли ви е, че загубихте крака си?" "Как живеете с диагноза рак и знаете, че ви остават 2 месеца живот?"

CNN свободна медия ли е? Вярваме ли й за оръжията на Ирак, за химическите оръжия на Сирия? За тезата, че най-прави на света са Великобритания и САЩ и могат да правят каквото си искат? Кое не ни е свободно на медиите - нали са собственост на наши депутати - хора, за които доброволно гласуваме?

Коректно поднесохте информацията и не спестихте от доклада.

Luna0102

А в дира свободата на печата е след Северна Корея.