17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли кои умират първи?... Ами докторите защото са големи "специалисти."..Е как да идеш дасе прегледаш ?

Гарантирано от ГЕРБ!

Затова и имаме най-ниска смъртност от коронавирус, а това за жените е все едно откриват топлата вода, във всяка една държава по света е така, не само в България.

Ние нашите хора отдавна сме ги разкарали с 200 ,300 лева пенсия на месец, при нас няма тези сухи съчки като в Италия и Испания.

Бедност, депресия, болести, алкохол, цигари, лоша храна, замърсен въздух, лошо здравеопазване, ...

Трябваше да се ориентираме към Евразийския Съюз. Там шяхме да сме с най-високата средна продължтелност на живота.

не е като да не си прав :)

До тука ни докараха ш*баните управляващи- най-бедни, най-болни, най-бързо умираме, най-мизерно живеем! Заслужават всичко да им се върне за всичките мръсотии през годините.

тези от комунизма. Точно те. Прав си. От тогава се вдигна с 3 години средната продължителност на живота и продължава да се вдига. Скапани комуняги.

Емигрантите са виновни, щото заеваха родители и хукнаха навън да бършат чужди зад ни ци. Особено са виновни лекарите емигранти, толкова пари има инвестирани в тях от нас, и си дигнаха чукалата без да върнат и един лев.

за това емигрантите са ОСНОВНИЯ спонсор на България и внасят повече валута от всички външни инвеститори. Годишно по 5 млрд. А ти колко си инвестирал в ТЯХ?

Нито един лев от тия пари не отива в бюджета, те постъпват в частни сметки! Нас кво ни грее, че някой плюска от тия пари!

Българстите старци - най-младите старци! Браво на Боку, браво на ГЕРП! Поредното постижение на Партията, с което с право можем да се гордеем!

Браво я! Досега никой не е постигал толкова. Средна очаквана продължителност на живота през годините: 1960 - 69.2 1970 - 71.3 1980 - 71.2 1990 - 71.6 1995 - 71.1 1997 - 70.4 2000 - 71.7 2005 - 72.6 2010 - 73.5 2015 - 74.6 2020 - 74.9

АметАзнавур

ти кажи з а смъртността. първи сте в европа и третият свят.

Можеш да си сложиш за аватар " Боклук" Ще ти отива повече! А услугите ти без ръце ще са най-търсените в ЕС!

Зевзек

Елементарни изводи не можете да си правите. Смърнтостта е висока, защото има много стари хора. И няма как да е иначе със спадаща раждаемост от 1950 г насам. Тъкмо колкото средната продължителност на живота е минала от тогава.

българите работим като волове. Всеки гледа да изгради поне по една къща за всяко от децата си. Накрая ставаме развалини.

Г-н Борисов каза, че нашата здравна система е най добрата! Защо тогава умираме най рано?

прав е

Като гледам данните може да се каже, че ако имахме 83 г продължителност на живота, щеше да управлява Червената партия :)))))

че овдовелите щяха да са много повече от семейните и при сегашните пенсии живота и на тях и на децата им наистина ще е още по-черен.

И какво излезе, мъжете пият много от "лекарството" наречено ракия и пак живеят по-кратко... Е как така?

цел живот все некой им виси над главата, я началник, я жена, я деца и за това работат като луди за нищо пари и заради малкото пари жените им трият сол на главата, късат им нервите, слагат им рога и им пият кръвчицата и за разтуха от всичко им остават само чашката и тютюна!

В днешно време, пази Боже да си бял, здрав, хетеросексуален мъж!

Значи така... Плащаш си осигуровки за пенсия цял живот, а евентуално ако доживееш до пенсия, реално ти остават някакъв минимум от години, в които да си харчиш "огромната" пенсия. Маса пенсионери след 35-40 години работа за държавата получават по 215 лв на месец. Като погледнем хората, кото живеят по на запад, ще установим, че те живеят доста повече от нас, и имат време за спокойно прекарване на старините. Другата несправедливост е по отношение на пенсионирането - мъжете трябва да работят по-дълго от жените, но за сметка на това живеят по-малко. Т.е. излиза, че работят за държавата или някой друг, но не и за собствената си пенсия.

Не се бях замислял, но наистина така излиза - дискриминация на мъжете! А уж всички били равни.

Ха, поне в нещо ние да имаме полза :)

Някои хора малко на изток работят по 4-5 години от гроба си след нивата им пенсионна реформа. Сещаш се.

Това "радвай се" не ме радва особено. Прилича ми на схемата, при която ни спират топлата вода, пък ние се радваме, че не са ни спрели и студената. Ако не гледаме към по-доброто, а се оправдаваме с по-малкото зло, докъде ще я докараме? То се вижда, всъщност...

щото вода можеш да си стоплиш, а без вода... питай Перник. Само че 45 години работиш, и плащаш КОЛКО на месец? А в момента КОЛКО плащаш на месец за ПЕНСИОННА ОСИГУРОВКА? А сега да ти кажа едни цифри - 2,7 млн работещи плащат за 2.1млн пенсионери. Хм... ти колко плащаш от заплатата си? Можеш ли да изхраниш един пенсионер? А колко се ОСИГУРЯВАТ на минимална, а взимат пари под масата? А сега да те питам КОЙ взима 215 на месец? Този който НЕ Е РАБОТИЛ ЕДИН ДЕН през живота си (133 000 пенсионери) или този които е работил 45 години? Аре да не се лъжем като се пробваме да се манипулираме.

35-40 години да си се осигурявал на минимална работна заплата и да си работил на черно, а после да искаш максимална пенсия.

Средна продължителност на живота: България - 74.9 години; Испания - 83.5 години; Италия - 83.4 години. ... Жертвите на коронавируса са в ПРЯКА ЗАВИСИМОСТ от продължителността на живота. Отличничката България има предимство при БОКОВИД-19 заради НАЙ-НИСКАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА.

0

Все пак с ДВЕ ГОДИНИ по-висока, отколкото при Станишев - статистически значима разлика. А с колко повече, отколкото при Виденов не искам и да знам.

Умнице, в световен мащаб се увеличава продължителността на живота.

Не това е въпреки старанието на ГЕБЕРАСТИТЕ

а и кой виновен не с а ли търговците "лекари" на тях дето дебилите им пляскаха по балкони и мазета?

0

Тэпанар, само за 11 години продължителността на животя се е увеличила с 2 години за градовете и 7 месеца за селата. Извади статистика за правителството на Станишевицо и Виденов, после говори.

Умнице, продължителността на живота се увеличава с подобрението на медицината ВЪПРЕКИ правителствата, били сини, червени или кафяви. Погледни РАЖДАЕМОСТТА при ГЕРБ-авите управления! АНТИрекорд след АНТИрекорд. Бейби бум имаше през периода 2003-2009 година.

От "хубавия" живот (постоянната несигурност, лоши условия на труд, мизерно (подигравателно) заплащане, стреса, лошата храна) всичко си оказва пагубно влияние. Какво се чудим.

0

Хубавото е, че само за 11 години продължителността на животя се е увеличила с 2 години за градовете и 7 месеца за селата - това сигурно е заради по-лошия живот, отколкото при комунистите? Сигурно да имаш ток, храна и пенсия нод 8 долара се отразава някак на пенсионерите? Не знам, не съм статистик

Защо ние се пенсионираме две години след французите и др като умираме пи рано.Алчни ,долни крадливи изроди,откаднаха ни сребърният фонт и ние най малки пенсий,най много години работим и първи по смъртност.

Италия и Испания са с най-голяма продължителност на живота и съответно там имаше най-много хора с риск да починат от корона вируса. И точно това се случи. В държави като България, където няма толкова много на брой възрастни хора, и където реална грижа за здравето на хора над 70 г по принцип не се полага, няма и кой толкова да почине от корона вируса. В Испания и Италия 90% от починалите са над пенсионна възраст. Това прави по около 25-28 000 починали пенсионери. Смята се, че средно този вирус е скъсил живота на жертвите с около 11 години. Средната пенсия в тези държави е около 70% от средната заплата. Значи пенсионните каси са спестили по 5-10 милиарда от неплатени пенсии.

Тук има пишещи братя, които поназнайват доста повече от мен от методите на статистиката и колко подвеждащи могат да бъдат числата без анализ на експерта за това какво стои зад тях. Мен са ме учили да питам как се е стигнало до числото, откъде са данните. И още например каква е възрастта по области, по доходи, по образователен ценз, колко е при българите, арменците, турците, братовчедите. От какво умират хората? Подочува се от лекарските среди, че основна причина за ниската продължителност при мъжете са братовчедите и тежката употреба на домашен алкохол с повече от 55 процентни градуса ( в смъртния акт пише, разбира се инфаркт, инсулт, цироза, което не е лъжа, но не показва причината). В селото на тъст ми, ако ракията ти не е над 50 градуса, не те смятат за мъж. Пробвал съм на казана няколко пъти и вервайте ми - на другия ден исках да ми дадат не аспирин, а цианкалий.

0

Много е просто - вади се статистика от смъртните актове и се взима средно аритметично от това на колко умират хората. Какво подвеждащо може да има в математиката? Ама то, вие вярвате, че и 5G предизвика коронатаи убива гълъби , така че няма да споря, да не ме обявиш за Бил Гейтс

Просто казваш. През годините съм разбрал, че прости отговори на сложни въпроси няма. Просто няма. Затова е важно да се знае не само числото, но и всичко зад него. Да, скучно е. Изисква усилия, подготовка, трупани знания и опит. За радост има такива хора. Но пък за съжаление, има и други, за които всичко е просто и предпочитат да бъде просто. Не им се налага да мислят, да се тревожат и да ги е срам. И се възхищават на простите решения. Например как Александър разплел възела на Гордий. Или как един психопат преди време реши в Европа въпроса с циганите, евреите, гейовете, другомислещите и т.н.

след като няма кой да ги ядосва и да им трови живота цял живот?...

0

Спрямо 2009 г. за населението в градовете увеличението е с 1.9 години, а за населението в селата е с 0.6 години. Бойко е виновен, че живеем с по 2 години повече!!!!!! Мафия, мафия!!!!!

бе платен боклук

0

Цифрите не лъжат, бе лельо, това е официална статистика. Поздрави.

Испания да има най-гиляма продъкжителност на живот: 1Храна 2 Здравеопзване 3Високи пенсии 4Слънце 5Спокойствие!!!!!!!

В раССия мъжете живеят 65 години средно! Т.е. 20 години средно по малко от тези във Франция и Испания! Това означава, че ЕС, соРос, илюминатите и рептилийте са виновни! Те изкат да избият вси православни путиноиди!!!!

0

Хахахахах, соросовата конспирация да сме все по-богати и да живеем по-дълго! Мръсни илюминати!

Но иначе изравняваме пенсионната възраст с тази в Европа. Избери си политик, за да се гаври с теб.

Пенсионната възраст се повишава не за да сме в крак с Европа, а защото имаме същия проблем като в Европа - обърната пирамида на възрастта. Който не иска да се повишава пенсионната възраст, да има 3-4 деца, че да станат пъти работещите повече от пенсионерите и да не са им в тежест. Вярно, може да не успее сам да постигне тая цел, но поне ще има кой да се грижи за него (при подходящо възпитание, разбира се) на стари години и няма да чака само на пенсия.

И пенсиите са едни от най-високите, даеба...

Е,не "вервам" да се изравни пенсионната възраст, драги г-н Възмутен. Другите също не спят- осигуряването( каквото и да е то-пенсионно,здравно,гражданска,имоти...) е 1 вид пирамида- 1 от начините е да не се плаща достатъчно. В Новият проект за " Реформа в пенсионната система на Германия" е залегнала възрастта 69,5 години.(сега е 67). ...Когато баща ми почина( лека му пръст-доживя до 85 години) и се прибрах в Германия,шефа ме пита какъв живот е живял. " Ами труден живот",казах му, " работил е в строителството, в мините,но последните му години бяха горе-долу добре. Пенсионира се млад,на 53 години"(Само че това сега няма как да стане)...Шефа ме гледа и мига с очите и изненадан ми казва- " И е получавал пенсия повече от 30 години"?!...Да,казвам...Еее,тук я получаваш 15-16 години след пенсиониране,я не"....Така е братя- всичко е изчислено....1 от теориите е,че затова е и Короната...

СЪЧКИ!!!

Вие гледайте сега колко хора ще се споминат след карантината поради липса на лечение ,химиотерапия и хемодиализа,неназначаване на лечение на сърдечни заболявания ,диабет ,отлагане на операции , липса на профилактики и така нататък...

Всъщност българинът има доста ниска здравна култура и това е най-важната причина да живее най-малко. Нещо повече - животът му е най-некачествен. Повечето хора достигат до пенсионна възраст силно здравно амортизирани - диабет, наднормено тегло, сърдечно-съдови заболявания ... Повечето от тия заболявания не искат кой знае какви пари за да бъдат предотвратени (има и изключения, но говоря за масовия случай). Трябва умерено хранене (не с непременно скъпа храна), физическа активност и не са излишни профилактичните прегледи.

Azzzzzzz

еми.. във времето на демокрацията е така.. ще работите до 70, ако стгинете 70..хах..прост народ..живота му мина, а той седи и блее

То и затова има толкова малко смъртни случаи от корона в България,тъй като вируса удря предимно хората над 80 години ,а нашите измират на 70 и нещо... Не им трябва корона ,боко им стига...

Azzzzzzz

мм да, много правилно казано! ама те пак ще си го изберат, защото народа е прост.. ама много прост....

И децата значт че боко го назначават менторите му и никой не го избира след като едва до 20% стига цялата му групировка по избори с бая наши пари за покупка и с бая рекет...

Ние сме в челната тройка в СВЕТА!! БЛАГОДАРЕНИЕ на "прехода" който все още продължава.

А, не, не има някаква грешка, нагласите са да се живее и управлява до към 100-110 години, какви са тия глупости да ми мрете на 70-73 години, ние ще ви пазим здравето- вие ще мрете. И ПЪРВО НА ПЪРВО ЩЕ РАБОТИТЕ ДО 65-70 ГОДИНИ, ЮРНАЛИ СА ДА МРАТ!

Лоша храна, хронични болести, ниски доходи, работа до 70-год. много населени места без достъп до медицински услуги, корупция навсякъде.

Стрес, Стрес, Стрес, Стрес, Стрес!!! Това е основната причина! В службата шефът ли не ви гълчи и псува, че вършите мако работа, въпреки че се скъсвате да му работите за жълти стотинки? Колегите ли не ви подливат вода? Вкъщи - не се ли карате всеки ден с партньора/децата/родителите си? В повечето случаи за дреболии. В обществото - по улиците и пътищата тарикати ли не се опитват да се правят на безсмъртни? Повечето хора по улиците не ви ли гледат, все едно сте им изнасилили дъщерята? Н е се ли предреждат пред вас на опашка без обяснение? Когато ви обещаят нещо и вие се хванете на въдицата, после не намирате ли поне няколко фрапантни несъответствия между това, което са ви предложили, това, което получавате и цената за него, от трета страна? Всичко това води до ТОТАЛЕН СТРЕС, а той съкращава живота не с години, а с десетилетия!

Направо ''открихте'' америка::)))))))) Това се знае и се вижда толкова отдавна какви първи места е заел боко с ''просперитета'' с който ни засипва така че никой не се учудва на тази ''новина''

Боко,Моко,Корнелия все в _ъз, както се казва. А ти научи малко правопис!

КАК СЕ ЖИВЕЕ С 200 ЛВ ПЕНСИЯ? - КРАТКО И МИЗЕРНО

Най малко живеем , но за сметка на това най късно се пенсионираме.