Коментари - България е на второ място в ЕС по броя на разследванията за измами с евросредства | Днес.dir.bg

България е на второ място в ЕС по броя на разследванията за измами с евросредства

Само Италия изпреварва страната ни по този показател, се посочва в годишния доклад на Европрокуратурата

Обратно в новината

Коментари - България е на второ място в ЕС по броя на разследванията за измами с евросредства | Днес.dir.bg

Коментари

Почти сме на първо място , по кражба . Все в нещо трябваше да сме първи.

( плясък със съответен ритъм). Ей, народе, докъде я докара?! Между другото, искам да видя майките, майките раждащи такива престъпници.

Бащата фактор ли ее във възпитанието!?

Предвид че имаме около 6.5 мил. население, сме абсолютни и недостижими шампиони по измами и грабежи на глава от населението в Европа, а може би и в света.

Спрямо големината ни като страна сме си направо за първо, но при такава малка икономика и население, толкова можахме.

Борисов вместо да разказва вицове за другите да се скрие от срам

Тези изпитват други чувства. Например страх.

Ами Тецовете на Ковачки от 2917 са грабени европейски пари за да тровят народа Къде беше Герб

едно място: Мордор.

Да им покажем, че можем да сме и на първо място!

Защо Борисов не се снима на магистралите с ограбения асфалт неговата гордост Поредния грабеж Никога във властта Герб

По всички други спортове сме на последно масто Само по кражбата на челни позиции

Гарантирано от ГЕРБ, БСП, ДПС и Радев. Гласувайте пак за тях!

Te ПП не крадяха нали хахаха

"Нееее, ПП и ЛГДБ само са слушали за това как се краде, но те самите една стотинка не са пипнали. Истински герои!" - из записките на един гладкомозъчен умнокрасив IT-вист жълтопаверник.

към "медалите" за първото място. Откраднати пари за спасяването на бездомните кучета. Кметствата на ГЕРБ, ДПС и ИТН по България масово избиват кучетата преди избори. Златен медал по кучемъчения и кучеубийства: най-гнусните престъпление в човешката цивилизация като цяло. Както-така.

Нали не сме забравили още гръмките обвинения на Гешев какви гореми престъпници (и терористи) били “Нексо”. Няколко години по-рано обаче като шеф на Специализираната прокуратура Гешев е попитан за ПРЕСТЪПНИЧКАТА Руга Игнатова и измамната й пирамида “One coin”! И Гешев отговаря - цитирам - че “това, която прави Ружа Игнатова е МНОГО ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНО и ТО НЕ Е КРИМИНАЛИЗИПАНО В … България”?!?!? Коментарът е излишен!

на госпожата, много и е високо технологично нещото. Проблемът е кой може да е толкова ниско, че да види в една кака "тука има- тука нема" високи технологии.

Че сме втори , но ние не се даваме лесно и ще се борим докрай за ПЪРВОТО МЯСТО !!!

Тепърва ще се разбира и ролята на български управници, политици, магистрати (прокуратурата), лица от най-високите държави на бъргарската полиция и служби - тоест мафията и в една от най-голямите измами с криптовалута в света - “One coin” и Ружа Игнатова. Ако вземем предвид и само кражбата от КТБ на 5 мириарда, другите милиарди от пътища, саниране, енергетика, наркотици, контрабанда, данъчни измами … очевидно, че първото ни място ще е неоспорвано!

Олимпийци! Ако имаше корупционна олимпиада боку щеше да е шампион в поне 10 дисциплини Как избрахме тоя идиот да ни управлява 12 години мамо…… а след него зеления чорап. А сега някакви хора гласуват за оня сертифициран идиот копейката…….

Грешиш за копейкин - той е голям тарикат като всички роми - има отличен доход, живее си живота без да се труди - забогатя, а можеше да е директор на провинциален музей със 700 лв заплата и да живее в панелка.

кръв. Но това не е беда. Бедата е престъпен ген.

Абсурд! Разследванията едва сега започват. А, има за разследване колкото за три Италии и повече дори!

срам. Позор. Специалисти са по бройкане, а не по качество и същност. Резултатът от това БРЙКАНЕ е нулев.

А по брой присъди? Резултатът е важен!

Крадът и с гъза си от Българска Държавна Мафия , в Италия има осъдени крупни мафиоти ,но в БГ не !!!!! А Евро Съюза е кочина която храни цели партийни Мафии !!!!!!!!!!!

Сега като ни на бутат ЕВРОТО ЩЕ СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО !! ЩО ДОЛАПИ ШКАФ СА ПЪЛНИ И СПЕСТОВНИ КАСИЧКИ ДРЪНЧАТ ПО СВЕТА А ТИ БЕДНИ МИ БЪЛГАРИН ГЛЕДАЙ ТЪПО И ХОДИ ГЛАСУВАЙ ЗА ТАРИКАТИТЕ ЧЕ ВЕЧЕ ОСТАНАХА МНОГО

ЕПА НЯМА ДА СЕ ИЗЛАГАМЕ Я !! ПРОСТ КИРЕ И КОКОРЧО СА НАВАКСАЛИ НАБЪРЗО ВЪВ КЛАСИРАНЕТО !! МУНЧО ДОБРЕ НИ ГИ ДОМЪКНА ОТ ПРОВАНСА !!! ДО 6 МЕСЕЦА СМЕ ПЪРВЕНЦИ !! БАЙ ЧАЛГА ЩОМ СЕ ВКЛЮЧИ ВЪВ ИГРАТА ПРЕВЗЕМАМЕ ВЪРХЪТ !!А НАЛИ И КОСМАТОТО ЛЕНЧЕ ЩЯЛО ДА Я БЪДЕ !!! КИРЕТО ЩЕ СЕ ПОУСПОКОИ !! ЧАКАМЕ СПИЦОВ САМО ЗА КОКОРЧОВОТО ДУШЕВНО РАВНОВЕСИЕ !!

А трябва да е на първо място !

Ха ха ха. Боко тиквоча едва втори. За нищо не става тоя кaпyт.

ГЕРБ БОРИСОВ БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ ЗА БЪЛГАРИЯ

ГЕРБ = БЪЛГАРИЯ НА ДЪНОТО НА КЕНЕФА !

Престъпничка.

с предизборната пропаганда, защото и в Чехия, и в Нидерландия, и в Германия, а и в другите страни, като се четат тамошните медии, то корупцията и кражбите не са по-малко, въпросът е колко медиино се експонира.

Глупости Работя в Германия и с германци Те имат непоносимост към кражбата В Холандия и Чехия вероятно е същото Само в България ако един политик не краде значи е глупав и никой няма да гласува за него

Така е и на запад се краде, но хванат ли те - гориш! А тук просто ще те преместят на друга хранилка, защото тези които могат да лапат, като правило имат железен гръб. В БГ кражбата не е престъпление, а привилегия за избрани.

Депутатите ми приличат на цигани които започват работа в завод но не за заплата а да огледат от вътре какво може да се открадне Имал съм такъв случа Почнаха работа ходят оглеждат а след седмица - бац трансформатора го няма И тях ги няма разбира се Целия завод не работеше 10 дена докато докарат друг

За Стоян стокера

Само второ място, щото ни управляваха само от ГЕРБ. Ако след изборите се формира някаква коалицийка, от поне три партии, измежду ГЕРБ, ПП, БСП и ДПС, ще вземем първото място! Не че нещо, ама всеки участник ще бърза да кешира дадения му ресор, щото ден година храни ....

Българските партии крадат та се пукат и по - скоро парйните членове. Всички заедно и по единично, който не краде бива тихичко отлюспен. Те това е татковината.

По принцип вече няма партий а политически проекти и това са търговски дружества с предмет на дейност - крадене от държавата

ТОВА ЯСНО ПОКАЗВА, КОЛКО КОРУМПИРАНО БЕШЕ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ТИКВАТА.

И не само Аз не вярвам че от целия парламент 260 човека има и поне един който да е там за нещо друго освен далаверата

спокойно дайте ни шанс да поведем на челно място

Никъде не сме на първо място !

Най бедни сме. Там сме на първо

Анти-Герберските отрепки квичат на умряло

Гербавите калинки вият на умряло.Помним министър Танева от ГЕРБ:"Мълчете си за далаверите,за да не ни спрат Еврофондовете" Има ли някои да е изненадан,че в земеделието са най-много измами?

"Кълнем се, много още можем да крадем.Само ни дайте власт и ще сме първи."

Една работа като хората не могат да свършат нашите. И по измамите сме на второ място. А имахме всички дадености да сме победители.

Ние сме, но не ни го признават. Засега… Дори и италианците (карабинери и магистрати от “Антимафия” още на времето заявиха, че “кокаиновият крал” Брендо е по-високо в йерархията и от мафията (им)”! И се оказаха прави - българската прокуратура го изкара от италиански затвор уж че ще го съдят в България и Брендо се укри! Сред като откровено заплаши чрез медиите, че ако не го “оправят” ще ги издаде! И тогава спретнаха не кой да е, а Флоров, шеф на ЦСБОП да се изтъпани пред медиите да обяснява как Брендо си бил обикновен едър бизнесмен, който “отдавна не се занимавал с тези работи” (край на цитата), че дори нямал бизнес в България, а бил само едър инвеститор?!? От това по-ясно публично послание до Брендо да си държи устата затворена и че ТЕ ке го оправят - ЗДРАВЕ! Само кръгъл идиот не го разбра! А после за по-сигурно пратиха и барети да отвлекат дъщеричката му - уж за подкуп… (А Флоров бе “стар семеен приятел” на Цветанов, с 6-те апартамента тъщини, който пък це дясната пъка на Борисов и министър на МВР, който назначи Флоров за шеф на “брбата с организираната престъпност”, въпреки че същият Флоров е взимал подкупи за да изнася информация за издирвани автомобили от бъзът й данни на Интерпол и МВР…, по 10,000 марки от ОПГ-та… И беше точно в “Наркотиците”, за да не знае кой е Брендо! Да не припомням как увиха майката та увития Дишлиев, “работил” с Брендо и запрашван от него, че ще го убие, и то точно вечерта преди да иде са разкаже всичко за Брендо (и убития си син..,)

Кога ще ги стигнем италианците...

Да благодарим на банканскята тиква

Ще гласувам за ГЕРБ, за да унищожим мафията ПъПъджии и ДеБаджии

Поредното признание и медал за греб. Тулупа и атанасова и компания няма ли да кажат нещо.или са се снишили докато мине бурята

Ей, балканска работа - даже първи не сме! :-).

Не сме първи само защото Италия има около 10 пъти повече хора. На глава от населението сме първи.

Евро Атлантически ценности, герп, морал, честност, преданост на Америка...

Аз съм европеец, ти евроазиатска маймуна.

Европрокуратурата води 143 разследвания с щети за 492 млн. евро в България 01.03.2023 Европрокуратурата води 143 разследвания с щети за 492 млн. евро в България Лаура Кьовеши 143 разследвания с щети за 492 милиона евро води Европейската прокуратура в България. Това става ясно от годишния доклад за 2022 г. на институцията, ръководена от Лаура Кьовеши. 3 от производствата са за измами с ДДС на стойност 2,6 милиона евро. Само през 2022 година са започнати 101 разследвания за България с предполагаеми щети за бюджета на ЕС от 176 милиона евро. В понеделник Европейската прокуратура в България започна операция за измами с парникови квоти, свързани с 9 топлофикационни дружества, свързани с бизнесмена Христо Ковачки, както и с верифициращите фирми, които проверяват емисиите и ги подават към Изпълнителната агенция за околна среда, припомня "24 часа". Годишният доклад за дейността на Европейската прокуратура през 2022 е с акцент върху измамите в ЕС, които засягат публичните приходи, и по-специално трансграничните измами с ДДС. До края на 2022 г. Европейската прокуратура е водила 1117 разследвания с общи изчислени щети от 14 милиарда евро, почти половината, от които 47% са резултат от измами с ДДС. През 2022 г. Европейската прокуратура е получила и обработила 3318 сигнала за престъпления и са започнати 865 разследвания. Съдилищата в държавите от ЕС са запорирали активи за 359,1 милиона евро по досъдебните производства. През 2021 г. тази цифра беше 147,3 милиона евро, което е 7 пъти повече.

Обзалагам се ,че болшинството от българите се надяват най сетне да има възмездие и да има осъдени за всички тия кражби. Казвам болшинството независимо споровете по други теми.

Толкова сме прости, че даже на първо място не успяхме да се класираме!

Това се дължи на назначените от Борисов и Пеевски с Доган Цацаров и Гешев! Те направиха каквото могат по въпроса - нито един от голените разбойници и крадци да не е в затвора! Нито един! И да управляват…

Може да сме се изложили малко и да сме изпуснали първото място, но спрямо броя на населението гордо може да се похвалиме, че никой не е пред нас по кражби и далавери.

Доган и Ковачки с мащабни проекти по Плана за възстановяване от Калина Ангелова | EURACTIV BULGARIA 11.11.2021 г. ТЕЦ "Марица изток 2" Снимка: Живко Иванов, БНР В новата версия на българския План за възстановяване и устойчивост продължава да има проблемни мерки, които възпрепятстват необходимата трансформация към енергийна система без въглерод. Това е оценката на неправителствената организация „Банкуоч“ (CEE Bankwatch Network). За EURACTIV България нейният автор Тодор Тодоров каза, че в новата версия на проекта българските власти планират да финансират скъпоструващото изграждане на инфраструктура за пренос на водород и пилотен проект за зелено производство на водород в полза на двете от най-големите български енергийни компании, свързани с Христо Ковачки и Ахмед Доган. Всичко обаче е в ръцете на Европейската комисия, която трябва да направи оценка на проектите по Плана. Планът за възстановяване не преследва общата идея за преминаване към нисковъглеродна икономика, а по-скоро изглежда като селекция от отделни проекти без връзка между тях, се казва в позицията на организацията. „Банкуотч“ следи за социалните и екологични въздействия на публичните инвестиции в ЕС. Това включва анализиране на Плановете за възстановяване в няколко държави от Източна Европа, като проверява дали те са в съответствие с Европейския зелен пакт. След шестмесечно забавяне и три ревизии българският План за възстановяване и устойчивост на стойност 6,6 милиарда евро беше изпратен на Европейската комисия на 15 октомври. В плана се определят реформите и проектите за публични инвестиции, които България планира да осъществи с подкрепата на Механизма за възстановяване и устойчивост. Механизмът ще играе решаваща роля за подпомагане усилията на Европа да излезе по-силна от кризата и за обезпечаване на екологичния и цифровия преход. „Някои елементи от плана не отговарят на философията на енергийния, както и справедливия преход. Това се вижда в предложението за замяна на един гигават въглища с газ – скъпа и временна мярка, която няма да има устойчив ефект“, пише „Банкуотч“. Организацията посочва, че в плана липсват проекти, които да децентрализират производството на енергия, като в същото време подкрепят отделните домакинства да произвеждат електроенергия от възобновяеми източници. „Банкуотч“ препоръчва на Европейската комисия да отхвърли мерките и реформите, които се противопоставят на пътя към благоприятно за климата бъдеще. „Парите за възстановяване трябва да се използват за мерки, насочени към бъдещето, а не към обичайните и неустойчиви проекти. Все пак българският план за възстановяване показва, че чрез отваряне на процеса за обществени консултации могат да бъдат премахнати вредните мерки и да се включат нови, подкрепящи природата“. Подобрения в плана – биоразнообразие и енергетика „Банкуоч“ отчита, че въпреки забавянето на плана, след диалог между екологичните групи и властите новата версия от октомври е значително подобрена, особено по отношение на опазването на биологичното разнообразие. В новата версия на плана за възстановяване, стълб „Зелена България“ бюджетът, отделен за мерки, свързани с биоразнообразието е увеличен от 16 милиона на почти 46 милиона евро. Въпреки че е стъпка в правилната посока, мерките за биологично разнообразние все още представляват по-малко от 1% от общия бюджет. Реформите и инвестициите, свързани с биоразнообразието в плана са: – Изграждане на структура за управление на Националната екологична мрежа; – Интегриране на екосистемния подход и прилагане на решения, базирани на природата в опазването на защитените зони от мрежата „Натура 2000“; – Възстановяване на ключови за климата екосистеми в изпълнение на Стратегията на биологично разнообразие на ЕС и целите на Европейския зелен пакт. Индикативните разчети за разходите възлизат на общо 104.9 милиона лева, от които 93.4 милиона лева за сметка на Механизма за възстановяване и устойчивост и 11.6 милиона лева – национално съфинансиране. „Дейностите ще включват картиране на недържавни стари гори, преобразуване на борови насаждения в широколистни гори, възстановяване на влажни зони и други проекти. Предвид богатото биоразнообразие на България, около една трета от страната е включена в мрежата Натура 2000. И все пак надзорът върху обектите от Натура 2000 изостава далеч от другите страни и трябва да се направи много за прилагане на директивите на ЕС за опазване на природата“, пише „Банкуоч“. Други подобрения в плана с фокус върху околната среда, са свързани с възможност за финансиране на съоръжения за пречистване на отпадъчните води, включително системи за пречистване и рециклиране; автоматизация на отделни етапи от производствените процеси (включително напояване); и измервателни уреди за хидромелиорационни съоръжения. „Банкуоч“ подчертава, че министърът на околната среда и водите е отхвърлил решението на своя предшественик да не подлага плана на стратегическа екологична оценка. “Оценката в момента е в ход и се надяваме, че може да подобри качеството на реализираните проекти”. Други подобрения в плана във връзка с биоразнообразието са, че мерките за възобновяема енергия трябва да избягват мигриращите пътища на птиците или ценни пасища, за да не нанасят значителна вреда. Относно енергийния преход, след срещи с представители на гражданското общество правителството прие предложението за създаване на Комисия за енергиен преход за изработването на Пътна карта към климатична неутралност. Доклад от май Това бе една от основните критики, които „Банкуоч“ отправи в доклада си от 21 май тази година, оценявайки предишната версия на Плана за възстановяване и устойчивост на България. “Българският План за възстановяване и устойчивост предлага някои обнадеждаващи мерки в ползва на околната среда, но използването на изкопаемите горива остава твърде силно застъпено”. Според доклада от май, инвестициите в изкопаеми горива нямат бъдеще и няма как да бъдат част от дългосрочната политика на страната. България трябва да дава приоритет на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), а подкрепата за природния газ, въглищата и петрола трябва да бъде преустановена. Организацията тогава посочи, че по време на разработването на националния план e липсвала прозрачност при вземането на решения, както и обратна връзка към експертите, които са представили предложения за подобряване на мерките в плана.

С най-мащабните проекти е Прокопиев. Почти 2млрд за негови "проекти". Това, което си цитирал е заблуждаваща информация, да не кажа фейк нюз

Като и Прокопиев е срал и е разбойник, защо не е и той в затвора? Защо нито Цацаров, нито Гешев не му повдигнаха годни обвинения, да да бъде осъден, бе тъпак!

Тъпак, срещу Прокопиев има обвинения. Има и запор на 200млн.... Затова и държавата се клати вече 2 години, тъпак... Как е? Разбра ли къде се намират Арлингтон и Остин?

Тецовете на Доган и Ковачки отново получават пари от държавата за резерв ©Георги Кожухаров Татяна Димитрова 16 / 02 / 2021 Ахмед Доган и Христо Ковачки отново са сред получаващите пари от държавата за осигуряването на енергийни мощности. Това е факт от началото на месеца и е чрез притежаваната от почетния председател на ДПС ТЕЦ "Варна" и свързаната с бизнесмена Ковачки ТЕЦ "Бобов дол". Общо за февруари тези тецове както и държавните ТЕЦ "Марица-изток 2" и НЕК са взели общо 2 млн. лв., като не е известно за коя централа каква е сумата, съобщава "Капитал". Изданието припомня, че в разгара на антиправителствените протестите през лятото премиерът разпореди да се отменят плащанията за т.нар. студен резерв, чрез които тецовете на Доган и Ковачки получаваха милиони, за да стоят в готовност. ТЕЦ "Варна" и ТЕЦ "Бобов дол" са се регистрирали за участие в търговете в един и същ ден, а държавните - едва през следващия месец. В допълнение конкретните текстове в Закона за енергетиката, които регламентират тези процедури, са обнародвани чак на 2 февруари. Наскоро се разбра, че чешката прокуратура е започнала разследване на обстоятелствата, при които държавната CEZ е продала на Доган ТЕЦ "Варна". А и досега не е известно дали тецът е в състояние да функционира.

ЕС и САЩ трябва да помогнат да се възстановят колкото се може повече от откраднатите стотици милиарди на България, защото те са жизнено важни за страната и народа ни! А е важно и да ЕС, и за Щатите, и да репутацията им, и да справедливостта и прокламираните от тях защитавани ценности!

последен напън! още едно остана до първо място!

Русия отива при корабчето Мацква на дъното!

Коментари - България е на второ място в ЕС по броя на разследванията за измами с евросредства | Днес.dir.bg

България е на второ място в ЕС по броя на разследванията за измами с евросредства

Само Италия изпреварва страната ни по този показател, се посочва в годишния доклад на Европрокуратурата

Обратно в новината

Коментари - България е на второ място в ЕС по броя на разследванията за измами с евросредства | Днес.dir.bg

Коментари

Почти сме на първо място , по кражба . Все в нещо трябваше да сме първи.

( плясък със съответен ритъм). Ей, народе, докъде я докара?! Между другото, искам да видя майките, майките раждащи такива престъпници.

Бащата фактор ли ее във възпитанието!?

Предвид че имаме около 6.5 мил. население, сме абсолютни и недостижими шампиони по измами и грабежи на глава от населението в Европа, а може би и в света.

Спрямо големината ни като страна сме си направо за първо, но при такава малка икономика и население, толкова можахме.

Борисов вместо да разказва вицове за другите да се скрие от срам

Тези изпитват други чувства. Например страх.

Ами Тецовете на Ковачки от 2917 са грабени европейски пари за да тровят народа Къде беше Герб

едно място: Мордор.

Да им покажем, че можем да сме и на първо място!

Защо Борисов не се снима на магистралите с ограбения асфалт неговата гордост Поредния грабеж Никога във властта Герб

По всички други спортове сме на последно масто Само по кражбата на челни позиции

Гарантирано от ГЕРБ, БСП, ДПС и Радев. Гласувайте пак за тях!

Te ПП не крадяха нали хахаха

"Нееее, ПП и ЛГДБ само са слушали за това как се краде, но те самите една стотинка не са пипнали. Истински герои!" - из записките на един гладкомозъчен умнокрасив IT-вист жълтопаверник.

към "медалите" за първото място. Откраднати пари за спасяването на бездомните кучета. Кметствата на ГЕРБ, ДПС и ИТН по България масово избиват кучетата преди избори. Златен медал по кучемъчения и кучеубийства: най-гнусните престъпление в човешката цивилизация като цяло. Както-така.

Нали не сме забравили още гръмките обвинения на Гешев какви гореми престъпници (и терористи) били “Нексо”. Няколко години по-рано обаче като шеф на Специализираната прокуратура Гешев е попитан за ПРЕСТЪПНИЧКАТА Руга Игнатова и измамната й пирамида “One coin”! И Гешев отговаря - цитирам - че “това, която прави Ружа Игнатова е МНОГО ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНО и ТО НЕ Е КРИМИНАЛИЗИПАНО В … България”?!?!? Коментарът е излишен!

на госпожата, много и е високо технологично нещото. Проблемът е кой може да е толкова ниско, че да види в една кака "тука има- тука нема" високи технологии.

Че сме втори , но ние не се даваме лесно и ще се борим докрай за ПЪРВОТО МЯСТО !!!

Тепърва ще се разбира и ролята на български управници, политици, магистрати (прокуратурата), лица от най-високите държави на бъргарската полиция и служби - тоест мафията и в една от най-голямите измами с криптовалута в света - “One coin” и Ружа Игнатова. Ако вземем предвид и само кражбата от КТБ на 5 мириарда, другите милиарди от пътища, саниране, енергетика, наркотици, контрабанда, данъчни измами … очевидно, че първото ни място ще е неоспорвано!

Олимпийци! Ако имаше корупционна олимпиада боку щеше да е шампион в поне 10 дисциплини Как избрахме тоя идиот да ни управлява 12 години мамо…… а след него зеления чорап. А сега някакви хора гласуват за оня сертифициран идиот копейката…….

Грешиш за копейкин - той е голям тарикат като всички роми - има отличен доход, живее си живота без да се труди - забогатя, а можеше да е директор на провинциален музей със 700 лв заплата и да живее в панелка.

кръв. Но това не е беда. Бедата е престъпен ген.

Абсурд! Разследванията едва сега започват. А, има за разследване колкото за три Италии и повече дори!

срам. Позор. Специалисти са по бройкане, а не по качество и същност. Резултатът от това БРЙКАНЕ е нулев.

А по брой присъди? Резултатът е важен!

Крадът и с гъза си от Българска Държавна Мафия , в Италия има осъдени крупни мафиоти ,но в БГ не !!!!! А Евро Съюза е кочина която храни цели партийни Мафии !!!!!!!!!!!

Сега като ни на бутат ЕВРОТО ЩЕ СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО !! ЩО ДОЛАПИ ШКАФ СА ПЪЛНИ И СПЕСТОВНИ КАСИЧКИ ДРЪНЧАТ ПО СВЕТА А ТИ БЕДНИ МИ БЪЛГАРИН ГЛЕДАЙ ТЪПО И ХОДИ ГЛАСУВАЙ ЗА ТАРИКАТИТЕ ЧЕ ВЕЧЕ ОСТАНАХА МНОГО

ЕПА НЯМА ДА СЕ ИЗЛАГАМЕ Я !! ПРОСТ КИРЕ И КОКОРЧО СА НАВАКСАЛИ НАБЪРЗО ВЪВ КЛАСИРАНЕТО !! МУНЧО ДОБРЕ НИ ГИ ДОМЪКНА ОТ ПРОВАНСА !!! ДО 6 МЕСЕЦА СМЕ ПЪРВЕНЦИ !! БАЙ ЧАЛГА ЩОМ СЕ ВКЛЮЧИ ВЪВ ИГРАТА ПРЕВЗЕМАМЕ ВЪРХЪТ !!А НАЛИ И КОСМАТОТО ЛЕНЧЕ ЩЯЛО ДА Я БЪДЕ !!! КИРЕТО ЩЕ СЕ ПОУСПОКОИ !! ЧАКАМЕ СПИЦОВ САМО ЗА КОКОРЧОВОТО ДУШЕВНО РАВНОВЕСИЕ !!

А трябва да е на първо място !

Ха ха ха. Боко тиквоча едва втори. За нищо не става тоя кaпyт.

ГЕРБ БОРИСОВ БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ ЗА БЪЛГАРИЯ

ГЕРБ = БЪЛГАРИЯ НА ДЪНОТО НА КЕНЕФА !

Престъпничка.

с предизборната пропаганда, защото и в Чехия, и в Нидерландия, и в Германия, а и в другите страни, като се четат тамошните медии, то корупцията и кражбите не са по-малко, въпросът е колко медиино се експонира.

Глупости Работя в Германия и с германци Те имат непоносимост към кражбата В Холандия и Чехия вероятно е същото Само в България ако един политик не краде значи е глупав и никой няма да гласува за него

Така е и на запад се краде, но хванат ли те - гориш! А тук просто ще те преместят на друга хранилка, защото тези които могат да лапат, като правило имат железен гръб. В БГ кражбата не е престъпление, а привилегия за избрани.

Депутатите ми приличат на цигани които започват работа в завод но не за заплата а да огледат от вътре какво може да се открадне Имал съм такъв случа Почнаха работа ходят оглеждат а след седмица - бац трансформатора го няма И тях ги няма разбира се Целия завод не работеше 10 дена докато докарат друг

За Стоян стокера

Само второ място, щото ни управляваха само от ГЕРБ. Ако след изборите се формира някаква коалицийка, от поне три партии, измежду ГЕРБ, ПП, БСП и ДПС, ще вземем първото място! Не че нещо, ама всеки участник ще бърза да кешира дадения му ресор, щото ден година храни ....

Българските партии крадат та се пукат и по - скоро парйните членове. Всички заедно и по единично, който не краде бива тихичко отлюспен. Те това е татковината.

По принцип вече няма партий а политически проекти и това са търговски дружества с предмет на дейност - крадене от държавата

ТОВА ЯСНО ПОКАЗВА, КОЛКО КОРУМПИРАНО БЕШЕ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ТИКВАТА.

И не само Аз не вярвам че от целия парламент 260 човека има и поне един който да е там за нещо друго освен далаверата

спокойно дайте ни шанс да поведем на челно място

Никъде не сме на първо място !

Най бедни сме. Там сме на първо

Анти-Герберските отрепки квичат на умряло

Гербавите калинки вият на умряло.Помним министър Танева от ГЕРБ:"Мълчете си за далаверите,за да не ни спрат Еврофондовете" Има ли някои да е изненадан,че в земеделието са най-много измами?

"Кълнем се, много още можем да крадем.Само ни дайте власт и ще сме първи."

Една работа като хората не могат да свършат нашите. И по измамите сме на второ място. А имахме всички дадености да сме победители.

Ние сме, но не ни го признават. Засега… Дори и италианците (карабинери и магистрати от “Антимафия” още на времето заявиха, че “кокаиновият крал” Брендо е по-високо в йерархията и от мафията (им)”! И се оказаха прави - българската прокуратура го изкара от италиански затвор уж че ще го съдят в България и Брендо се укри! Сред като откровено заплаши чрез медиите, че ако не го “оправят” ще ги издаде! И тогава спретнаха не кой да е, а Флоров, шеф на ЦСБОП да се изтъпани пред медиите да обяснява как Брендо си бил обикновен едър бизнесмен, който “отдавна не се занимавал с тези работи” (край на цитата), че дори нямал бизнес в България, а бил само едър инвеститор?!? От това по-ясно публично послание до Брендо да си държи устата затворена и че ТЕ ке го оправят - ЗДРАВЕ! Само кръгъл идиот не го разбра! А после за по-сигурно пратиха и барети да отвлекат дъщеричката му - уж за подкуп… (А Флоров бе “стар семеен приятел” на Цветанов, с 6-те апартамента тъщини, който пък це дясната пъка на Борисов и министър на МВР, който назначи Флоров за шеф на “брбата с организираната престъпност”, въпреки че същият Флоров е взимал подкупи за да изнася информация за издирвани автомобили от бъзът й данни на Интерпол и МВР…, по 10,000 марки от ОПГ-та… И беше точно в “Наркотиците”, за да не знае кой е Брендо! Да не припомням как увиха майката та увития Дишлиев, “работил” с Брендо и запрашван от него, че ще го убие, и то точно вечерта преди да иде са разкаже всичко за Брендо (и убития си син..,)

Кога ще ги стигнем италианците...

Да благодарим на банканскята тиква

Ще гласувам за ГЕРБ, за да унищожим мафията ПъПъджии и ДеБаджии

Поредното признание и медал за греб. Тулупа и атанасова и компания няма ли да кажат нещо.или са се снишили докато мине бурята

Ей, балканска работа - даже първи не сме! :-).

Не сме първи само защото Италия има около 10 пъти повече хора. На глава от населението сме първи.

Евро Атлантически ценности, герп, морал, честност, преданост на Америка...

Аз съм европеец, ти евроазиатска маймуна.

Европрокуратурата води 143 разследвания с щети за 492 млн. евро в България 01.03.2023 Европрокуратурата води 143 разследвания с щети за 492 млн. евро в България Лаура Кьовеши 143 разследвания с щети за 492 милиона евро води Европейската прокуратура в България. Това става ясно от годишния доклад за 2022 г. на институцията, ръководена от Лаура Кьовеши. 3 от производствата са за измами с ДДС на стойност 2,6 милиона евро. Само през 2022 година са започнати 101 разследвания за България с предполагаеми щети за бюджета на ЕС от 176 милиона евро. В понеделник Европейската прокуратура в България започна операция за измами с парникови квоти, свързани с 9 топлофикационни дружества, свързани с бизнесмена Христо Ковачки, както и с верифициращите фирми, които проверяват емисиите и ги подават към Изпълнителната агенция за околна среда, припомня "24 часа". Годишният доклад за дейността на Европейската прокуратура през 2022 е с акцент върху измамите в ЕС, които засягат публичните приходи, и по-специално трансграничните измами с ДДС. До края на 2022 г. Европейската прокуратура е водила 1117 разследвания с общи изчислени щети от 14 милиарда евро, почти половината, от които 47% са резултат от измами с ДДС. През 2022 г. Европейската прокуратура е получила и обработила 3318 сигнала за престъпления и са започнати 865 разследвания. Съдилищата в държавите от ЕС са запорирали активи за 359,1 милиона евро по досъдебните производства. През 2021 г. тази цифра беше 147,3 милиона евро, което е 7 пъти повече.

Обзалагам се ,че болшинството от българите се надяват най сетне да има възмездие и да има осъдени за всички тия кражби. Казвам болшинството независимо споровете по други теми.

Толкова сме прости, че даже на първо място не успяхме да се класираме!

Това се дължи на назначените от Борисов и Пеевски с Доган Цацаров и Гешев! Те направиха каквото могат по въпроса - нито един от голените разбойници и крадци да не е в затвора! Нито един! И да управляват…

Може да сме се изложили малко и да сме изпуснали първото място, но спрямо броя на населението гордо може да се похвалиме, че никой не е пред нас по кражби и далавери.

Доган и Ковачки с мащабни проекти по Плана за възстановяване от Калина Ангелова | EURACTIV BULGARIA 11.11.2021 г. ТЕЦ "Марица изток 2" Снимка: Живко Иванов, БНР В новата версия на българския План за възстановяване и устойчивост продължава да има проблемни мерки, които възпрепятстват необходимата трансформация към енергийна система без въглерод. Това е оценката на неправителствената организация „Банкуоч“ (CEE Bankwatch Network). За EURACTIV България нейният автор Тодор Тодоров каза, че в новата версия на проекта българските власти планират да финансират скъпоструващото изграждане на инфраструктура за пренос на водород и пилотен проект за зелено производство на водород в полза на двете от най-големите български енергийни компании, свързани с Христо Ковачки и Ахмед Доган. Всичко обаче е в ръцете на Европейската комисия, която трябва да направи оценка на проектите по Плана. Планът за възстановяване не преследва общата идея за преминаване към нисковъглеродна икономика, а по-скоро изглежда като селекция от отделни проекти без връзка между тях, се казва в позицията на организацията. „Банкуотч“ следи за социалните и екологични въздействия на публичните инвестиции в ЕС. Това включва анализиране на Плановете за възстановяване в няколко държави от Източна Европа, като проверява дали те са в съответствие с Европейския зелен пакт. След шестмесечно забавяне и три ревизии българският План за възстановяване и устойчивост на стойност 6,6 милиарда евро беше изпратен на Европейската комисия на 15 октомври. В плана се определят реформите и проектите за публични инвестиции, които България планира да осъществи с подкрепата на Механизма за възстановяване и устойчивост. Механизмът ще играе решаваща роля за подпомагане усилията на Европа да излезе по-силна от кризата и за обезпечаване на екологичния и цифровия преход. „Някои елементи от плана не отговарят на философията на енергийния, както и справедливия преход. Това се вижда в предложението за замяна на един гигават въглища с газ – скъпа и временна мярка, която няма да има устойчив ефект“, пише „Банкуотч“. Организацията посочва, че в плана липсват проекти, които да децентрализират производството на енергия, като в същото време подкрепят отделните домакинства да произвеждат електроенергия от възобновяеми източници. „Банкуотч“ препоръчва на Европейската комисия да отхвърли мерките и реформите, които се противопоставят на пътя към благоприятно за климата бъдеще. „Парите за възстановяване трябва да се използват за мерки, насочени към бъдещето, а не към обичайните и неустойчиви проекти. Все пак българският план за възстановяване показва, че чрез отваряне на процеса за обществени консултации могат да бъдат премахнати вредните мерки и да се включат нови, подкрепящи природата“. Подобрения в плана – биоразнообразие и енергетика „Банкуоч“ отчита, че въпреки забавянето на плана, след диалог между екологичните групи и властите новата версия от октомври е значително подобрена, особено по отношение на опазването на биологичното разнообразие. В новата версия на плана за възстановяване, стълб „Зелена България“ бюджетът, отделен за мерки, свързани с биоразнообразието е увеличен от 16 милиона на почти 46 милиона евро. Въпреки че е стъпка в правилната посока, мерките за биологично разнообразние все още представляват по-малко от 1% от общия бюджет. Реформите и инвестициите, свързани с биоразнообразието в плана са: – Изграждане на структура за управление на Националната екологична мрежа; – Интегриране на екосистемния подход и прилагане на решения, базирани на природата в опазването на защитените зони от мрежата „Натура 2000“; – Възстановяване на ключови за климата екосистеми в изпълнение на Стратегията на биологично разнообразие на ЕС и целите на Европейския зелен пакт. Индикативните разчети за разходите възлизат на общо 104.9 милиона лева, от които 93.4 милиона лева за сметка на Механизма за възстановяване и устойчивост и 11.6 милиона лева – национално съфинансиране. „Дейностите ще включват картиране на недържавни стари гори, преобразуване на борови насаждения в широколистни гори, възстановяване на влажни зони и други проекти. Предвид богатото биоразнообразие на България, около една трета от страната е включена в мрежата Натура 2000. И все пак надзорът върху обектите от Натура 2000 изостава далеч от другите страни и трябва да се направи много за прилагане на директивите на ЕС за опазване на природата“, пише „Банкуоч“. Други подобрения в плана с фокус върху околната среда, са свързани с възможност за финансиране на съоръжения за пречистване на отпадъчните води, включително системи за пречистване и рециклиране; автоматизация на отделни етапи от производствените процеси (включително напояване); и измервателни уреди за хидромелиорационни съоръжения. „Банкуоч“ подчертава, че министърът на околната среда и водите е отхвърлил решението на своя предшественик да не подлага плана на стратегическа екологична оценка. “Оценката в момента е в ход и се надяваме, че може да подобри качеството на реализираните проекти”. Други подобрения в плана във връзка с биоразнообразието са, че мерките за възобновяема енергия трябва да избягват мигриращите пътища на птиците или ценни пасища, за да не нанасят значителна вреда. Относно енергийния преход, след срещи с представители на гражданското общество правителството прие предложението за създаване на Комисия за енергиен преход за изработването на Пътна карта към климатична неутралност. Доклад от май Това бе една от основните критики, които „Банкуоч“ отправи в доклада си от 21 май тази година, оценявайки предишната версия на Плана за възстановяване и устойчивост на България. “Българският План за възстановяване и устойчивост предлага някои обнадеждаващи мерки в ползва на околната среда, но използването на изкопаемите горива остава твърде силно застъпено”. Според доклада от май, инвестициите в изкопаеми горива нямат бъдеще и няма как да бъдат част от дългосрочната политика на страната. България трябва да дава приоритет на възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), а подкрепата за природния газ, въглищата и петрола трябва да бъде преустановена. Организацията тогава посочи, че по време на разработването на националния план e липсвала прозрачност при вземането на решения, както и обратна връзка към експертите, които са представили предложения за подобряване на мерките в плана.

С най-мащабните проекти е Прокопиев. Почти 2млрд за негови "проекти". Това, което си цитирал е заблуждаваща информация, да не кажа фейк нюз

Като и Прокопиев е срал и е разбойник, защо не е и той в затвора? Защо нито Цацаров, нито Гешев не му повдигнаха годни обвинения, да да бъде осъден, бе тъпак!

Тъпак, срещу Прокопиев има обвинения. Има и запор на 200млн.... Затова и държавата се клати вече 2 години, тъпак... Как е? Разбра ли къде се намират Арлингтон и Остин?

Тецовете на Доган и Ковачки отново получават пари от държавата за резерв ©Георги Кожухаров Татяна Димитрова 16 / 02 / 2021 Ахмед Доган и Христо Ковачки отново са сред получаващите пари от държавата за осигуряването на енергийни мощности. Това е факт от началото на месеца и е чрез притежаваната от почетния председател на ДПС ТЕЦ "Варна" и свързаната с бизнесмена Ковачки ТЕЦ "Бобов дол". Общо за февруари тези тецове както и държавните ТЕЦ "Марица-изток 2" и НЕК са взели общо 2 млн. лв., като не е известно за коя централа каква е сумата, съобщава "Капитал". Изданието припомня, че в разгара на антиправителствените протестите през лятото премиерът разпореди да се отменят плащанията за т.нар. студен резерв, чрез които тецовете на Доган и Ковачки получаваха милиони, за да стоят в готовност. ТЕЦ "Варна" и ТЕЦ "Бобов дол" са се регистрирали за участие в търговете в един и същ ден, а държавните - едва през следващия месец. В допълнение конкретните текстове в Закона за енергетиката, които регламентират тези процедури, са обнародвани чак на 2 февруари. Наскоро се разбра, че чешката прокуратура е започнала разследване на обстоятелствата, при които държавната CEZ е продала на Доган ТЕЦ "Варна". А и досега не е известно дали тецът е в състояние да функционира.

ЕС и САЩ трябва да помогнат да се възстановят колкото се може повече от откраднатите стотици милиарди на България, защото те са жизнено важни за страната и народа ни! А е важно и да ЕС, и за Щатите, и да репутацията им, и да справедливостта и прокламираните от тях защитавани ценности!

последен напън! още едно остана до първо място!

Русия отива при корабчето Мацква на дъното!