България е на трето място по най-дълъг отпуск по майчинство с пълно заплащане

Швеция, Норвегия, Исландия, Естония и Португалия предлагат най-добрите политики в подкрепа на семействата сред 31 богати страни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв е този доклад? В Чехия е от 2 до 3г. Това го решава майката, не познавам майка, която да се е върнала по-рано от третата година! Този доклад не е валиден!

Aмче, мина ли гей парада ? Как съм го изпусна ... язък.

Ето докъде ни докара еврогейщината, да ни сравняват с гестаповски държави като Норвегия и бежански сборища като Швеция! Недопустимо е да имаме закони като техните, това майчинство трябва да се промени! Знаем как си отглеждат децата в Норвегия!

Хайде да си присадиш една матка господин педер и да почнеш да раждаш, пък тогаз ще даваш акъли от другата страна на барикадата, а?

Госпожице, пази си джендърските фантазии за следващия гей парад.

Значи трябва още законодателни усилия, за да изпреварим лидерите в тази безспорно положителна класация. Няма нищо по-смислено от това да се осигурят нормални условия и подкрепа за майките в страна като нашата, която преживява демографска катастрофа.

Най-добри условия в три бивши социалистически държави. И нито една от демокрациите, с които се равняваме, еле па САЩ. А за Швейцария на балканите даже и не ми се мисли. Но в България подобни статистики рядко се публикуват, поради страх от "фалшиви" новини. С тези добри условия у нас се облагодетелстват предимно циганите. Ако на българите им е скъпо да имат деца, на циганите им е евтино да ги "отглеждат". Затова според статистиката след 50г. българите ще са малцинство на тази територия, след цигани и турци.

Майките получават за тези 65 седмици пълно платено майчинство това, което са си платили преди това чрез социалните си осигуровки. А парите от 1 до 2 години на детето, както и другиите плащания от държавата са символични. Нищо не се прави за насърчаване на т.нар. "отговорно родителство". Държавата прие идеята, че от наличните млади хора не може да очаква повече деца, каквито и насърчителни мерки да предприеме. И затова не прави нищо. В София е трудно да запишеш бебето си в близката общинска ясла /градина/ и детска кухня. Трудно е да намериш наблизо педиатър за GP и затова го записваш при общо GP, което работи и с възрастни и с деца /поне направления дават като за световно, нали целта е източване на здравната каса/. И недай си боже да има детето здравословни проблеми - опираш да лекари извън здравната каса. И след година-две започва плащане за всичко - за спорт, за език, за творческо обучение, за зелено училище, за градски транспорт, за частни уроци - няма нищо безплатно. Скъпо е да имаш дете и да покриваш елементарните му нужди.

Ма направете го по-малко .... тъкмо млатенетл в яслата ще ги кали от най-ранна детска възраст!!!

Да го отменят! Омръзна ми да плащам за децата на циганките и на ония, които ги е ударил биологичният часовник!

легионер-менте, стига си цапал форума с изпражнения господин педераст.

Единственото изпражнение тук сте ти и останалите джендърчета, които теглите към джендърски държави като Норвегия и Швеция.

В Израел майчинството е 3 месеца!! Да, само 3 месеца !!

Ама колко парие не пишете 340 лв дет сам на ден им дават чесее родило

Няма детски градини ли? Идете във всеки град, извън София, и детски градини колкото пожелаеш. В Швейцария, например, 90% от майките изобщо не могат да се върнат на работа след майчинство, защото детската градина струва около 100 франка на ден. Моя приятелка, от европейска държава, след майчинството в Швейцария я изгониха от работа, тъй като "не се съсредоточавала достанъчно в работния процес поради мисли за детето". Та толкова за Европа

А ти ли ще ми плащаш заплатата, като "отида във всеки град, извън София"?

Ако си роден тук - имаш пълното право да се възползваш от абсолютно всички удобства на столицата

Интересна логика! А ако не бях роден тук, имам пълното право да си умра от глад в провинцията, така ли?

Паткооо. Гергана. Имам право да живея, където пожелая и да се ползвам от всякакви услуги и блага, ясно ли ти е, мършо такава. Сърбай си помията и не се занимавай с другите, не можеш да стъпиш и на малкия им пръст тролче миризливо.

Това е от малкото останали добри неща от БСП преди да дойдат Герб и да унищожат всичко.

отнемете и това. Имаше един идиот, който настояваше другарките да бременеели само по 6 месеца и да се връщали зад тъкачния стан. Едва го разубедиха, че било природно невъзможно, иначе сега какво ли щеше да бъде.

Ето идеологията на т. нар. евролиберализъм. Не я и крият даже вече. Евролиберал (нерегистриран) "Поредният остатък от черния, мрачен комунизъм. Разбира се, че децата трябва да получават квалифицирана грижа от компетентен персонал или да бъдат давани за осиновяване. Майчината грижа за детето е пълна отживелица - днес има обучени кадри, които са в състояние да дадат компетентна грижа за децата. Даже връщането на децата на родителите им не е задължително условие - по принцип може тази грижа да се полага денонощно. А майката, колкото да я позакърпят лекарите, следва да се върне веднага на работа и да продължи да дава своя принос където е най-полезна за обществото. Така децата ще получат правилното за съвремието възпитание и възможностите да бъдат обучавани в мухлясалия консерватизъм ще бъдат силно редуцирани, понякога и отнемани и давани на хора, които наистина ще се грижат за тях. Семейството в тази част е отживелица, не е нещо без което вече не може." Педерите и педофилите яко са наточили зъби за чужди деца. Майки, не блейте по моловете, ами гледайте след платеното майчинство да не се лишите и от рожбите си. Изродите си развяват намеренията открито.

А на кое място сме по липса на места по детските градини? И по палене на свещи с надежда да ти приемат детето?

И това ли трябва да затрием ?!?! Защо ? Защото имаме голям демографски прираст или защото заплатите са много големи ? Или защото т. нар. бизнесмени не им се плаща за майчинство!

Не плащат бизнесмените, а държавата. Дано не им хрумне да намалят майчинството.

Отворете която и да е 3-годишна средносрочна бюджетна прогноза през последното 10-илетие и ще видите само замразени помощи за отглеждане на деца: замразени плащания свързани с бременността, раждането, отпуската по майчинство и месечните обезщетения за отглеждане на дете! ... Раждаемостта чупи антирекорд след антирекорд; Смъртността чупи рекорд след рекорд; Пенсионерите всяка година намаляват; Емиграцията се увеличава... Резултат - България е страната с НАЙ-БЪРЗО намаляващо и застаряващо население в света. България изчезва без война...

Ама не казват ,че в Норвегия майките взимат на месец колкото нашите за цялото майчинство...

В Англия също, затова там се говори за професия "самотна майка", освен издръжката на децата майките получават общинско жилище, а за повече от три деца собствено жилище с нотариален акт, безвъзмездно.

Ама не казваш, че в Норвегия цените са значително по-високи от тук! Тъп Ганю!

Но не пишат детските добавки колко са големи.В Канада моята приятелка живяха 1 година четиричленно семейство само от детските на двете деца.Като започнаха работа не можеха да вземат толкова много пари....

Явно раждаемостта не е свързана с авантата от държавата. В щатите майчинските са 1 месец пък имат повече раждаемост от при нас.

Нивата на раждаемост в България са на средно европейско ниво. Нямаме проблем с ниска раждаемост както се спекулира навсякъде. Вижте какъв е коефициента на раждаемост в Бъглария спрямо другите страни в Европа и сами ще се убедите. Проблема е не в малккото бебета а в голямата емиграция и хора, които трайно или временно сменят местожителството си с друга държава.

Но и цифрите не са добри, защото раждат етническите българи.

Това показва, че каквото и да направи държавата, деца се раждат само ако родителите искат да имат деца. Нито в Естония, нито в Унгария, нито в България се раждат повече от две деца, а едно се смята за достатъчно. И от бебешка възраст се кроят планове какво да учи и в коя страна да го изпратят.

Няма ли сега пак да се притеснявате да не станем като еврогеЮвете, бе? Нали в Норвегия държавата им краде децата, пък в Швеция властва ислямът? Протести няма ли да има за "ценностите", или като му отърва на Ганю, тогава изведнъж няма проблем да провеждаме същата политика като "гейропата"?

Това ли измисли сега бе, педераст мръсен? Да пишеш с моя ник.

Я се разкарай бе, келеме. Само като ми видите подписа, всичките хлебарки изпълзявате да претендирате, че бил "ваш".

Поредният остатък от черния, мрачен комунизъм. Разбира се, че децата трябва да получават квалифицирана грижа от компетентен персонал или да бъдат давани за осиновяване. Майчината грижа за детето е пълна отживелица - днес има обучени кадри, които са в състояние да дадат компетентна грижа за децата. Даже връщането на децата на родителите им не е задължително условие - по принцип може тази грижа да се полага денонощно. А майката, колкото да я позакърпят лекарите, следва да се върне веднага на работа и да продължи да дава своя принос където е най-полезна за обществото. Така децата ще получат правилното за съвремието възпитание и възможностите да бъдат обучавани в мухлясалия консерватизъм ще бъдат силно редуцирани, понякога и отнемани и давани на хора, които наистина ще се грижат за тях. Семейството в тази част е отживелица, не е нещо без което вече не може

Дано е сарказъм...

Що да е сарказъм? Тука всеки кретен си мисли, че може да отгледа дете, а даже кола не могат да карат. То и за карането на кола даже се иска курс и документ, а за такова нещо като отглеждане на децата сульо и пульо си направили едно и айде вече си мислят, че са компетентни за родители.

Търси проблемът в нивото на образованието, там е ключът. Пътят води до разрушени ценности, а липсата на ценности - до простота на духа. Да даваш болкоуспокоителни на симптома не е катъо да лекуваш заболяването. Същото е и с цитираният от Вас проблем.

Образованието няма нищо общо с моралните ценности, глупако. Още един малоумник, дето си мисли, че дипломата те прави добър човек, аман! Черепа например е математик, и то очевидно добър!

Абсурдно е Норвегия да е за пример относно отглеждането на деца. Тамошното гестапо барнервен, или както там му е името, е огромен проблем за всеки, който има деца. В смисъл, че лесно се стига до държавно отвличане и после следите на децата се губят. Политиките на юнеско са също доста съмнителни. Размерът на платеното майчинство/бащинство е последната им грижа, истинския интерес е да се набутат децата от колкото се може по-рано в институции за промиване на мозъка. Най-доброто, което могат да направят международните институции по въпроса е да се разкарат от личните отношения на хората.

Ти колко време си живял(а) в Норвегия, че така ги наеш нещата? Защото ако не пишеш от личен опит, или не представиш доказателства (ама не от разни руски трол сайтове), значи си обикновен демагог и лъжец.

Би Би Си има поредица от статии и документални филми точно по тази тема.

Значи е време тук да бъде отменено това дълго платено майчинство, което е като в гестаповската Норвегия! Не ни трябват норвежките "огромни проблеми!" Съгласен съм с теб! Браво!

То в България статистически няма раждаемост на българи Раждат се размножават се целенасочено само цигани поощрявани с соцялни помощи

Въртят сучат майките да отиват да работят, а децата да ги отглежда всеки друг, но не и те. А самотните майки ако знаят какво им се готви от педерските елити, ще се хванат за главата. Дечицата им ще бъдат на прицел щом нямат бащи и ще бъдат в списъка за осиновяване от "родител 1" и "родител 2". Схемите са перфектно и лукаво изпипани.

Опитаха вече да въведат задължителните детски градини на 6-месечни деца, но при нас не стигат сградите,

Я сега една бърза сметка за цялата сума през периода на " платеното майчинство" по света и у нас!

това е организирано така ,че ползата е основно за мангалезе... БГ, понеже е констуирана като кочина, всяко нещо което на друго място работи в БГ работи на обратно. например, правото на бащата да гледа детето и да ползва бащински в БГ е обвързано с това на майката. ако майката няма това право (например работи извън БГ), бащата не може да го приеме от нея след 6-ти месец, макар че си е платил всеки месец отчисления от заплатата за да има това право.

т.е. свинарското БГ законодателство, обвързва правото на един с правото на друг, макар че всички внасят лични вноски за да иамт това право.

Дира, не ми трийте репликата към този платения боклук "олеле". Стига сте крепили форумните педерасти.

Ьууу, какво разглезване само! Ще си стоят тия майки в къщи и ще си гледат децата. Ама къде дават така бе? Три месеца майчинство най-много и един зад врата и бегом на работа. Ами така ами, и това им е много. А за децата - ясли, градини, училища и прочее институции с джендърски програми. Какво е това? Майки ще си отглеждат децата. Това още чучо Енгелс го прозря колко е вредно.

Не е лесно да си прост!

Taka e, но тоя тъпан отлично се справя.

Изтриха ме, но ще ти го напиша пак. Не е лесно да си трол миризлив. Вонята ти те преследва навсякъде.