България е на първо място в ЕС по дял на жени в ИТ сектора

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви, че България е на първо място в Европейския съюз по дял на жени в ИТ сектора.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истински реализиралите се жени са майките, пък ако ще и нито една програма да не са разработили в живота си.

аман от калинки

Още един платен от народа гюндюлюк на всестранната специалистка Захариева - този път разходката й е само до Канада, за да покаже сега знания си за цифровите техноологии. Парцалките по нея са все така шарени, пак маха широоко с ръце, за да пъди нисколетящите гарги, но не се вижда къде е оставила любимата си пазарска чанта, с която посреща официални гости и посещава казионните лапачки. Иначе безспорна е заслугата и на госпожата, и на патрона й да сме все на челните места по света и най-вече - по заплащане...

всички тези приказки за жените са само една боза. Що касае политиката, издигат се само проверени жени, които са също толкова вредни, да не кажа и повече, като мъжете политици. Само Меркел да вземем за пример. Да не отварям дума за Килърито. В България пък няма никаква възможност да се издигнеш само с лични качества, без прословутите връзки. И това важи както за жените, така и за мъжете. Нима най-доброто сред българските мъже е ББ.

Всички общини са пълни с ИТ неграмотни жени на хранилка. Това не е сектор. Това е СЕКТА от калинки.

Захариева съвсем е изперкала горката.

а кога жените ще изпреварят мъжете в професии като хамалки, мазачки, миньорки и подобни ?

Просто такъв ни е ИТ-сектора. Едно време ставаха инженерки и по цял ден шиеха гоблени и се ш....а по заводите, сега ИТ-то е модерната хранилка.

Ако IT сектора е правене на ел таблици и разпечатване на документи - да калинка е права.

Много прост народ бе ей, да знаете, че сте бедни с причина и никой не ви е виновен.

Защото знаят коя професия е доходна, защо задаваш малоумни въпроси??

И кой ще им ги направи и отгледа тези деца?? Щото мъжете днес и задника не могат сами да си обършат!

"бедния" народ има собствено изплатено жилище, някои от "бедните" и по повече, а "богатите" западняци цял живот блъскат да си изплатят жилището, което е на банката докато не се изплати.

И ти да си наведен/а в позиция партер пред вожда винету и герП 2-3 години и ти ще изперкаш.

Прав си много, но и в БГ банките овладяват имуществото с бързи темпове :)

Стига с тия наталистки глупости.

ИТ специялисти наместо чистачки.

в България на кол центровете им казват IT сектор

циганките са най-успели. Има логика..

професия всички знаем коя е, щото е и най-старата...

Трябват програмисти.

Те са толкова майки, колкото и овцата, която ражда (по желание на стопанина) и после отива да си пасе, а друг се грижи за агнето.

Програмисти трябват!

Еми, те ИТ мъжете са по света. Жените попълват дупки всякакви, у нас.

Търговския, НАП, НОИ...

В България отдавна няма програмисти, в аутсорс фирмите работят т.нар. кодери, с много ниско ниво на знание.

it калинки, демек.

И всичко това се дължи на факта, че говорим за call центрове, които се водят IT фирми :) Жените просто НЕ ИСКАТ да се занимават с програмиране, да не говорим за хардуер. Дори да имат заложби, не го правят.

Отдавна ги излапаха в Западна Европа. Кой ще ти остави умните хора? Да не са луди? Западняците са като прахосмукачки. "Демократизират" ли една държава, първо и изсмукват младите и умни хора, после ресурсите и накрая и бият шута.

И с въгледобив, и рудодобив не щат. Искат "квоти" за шефове.

жените са HR-ки, секретарки, QA-ки и в най-добрия случай телефонистки в кол центрове . В който и офис на ИТ фирма да влезеш жените програмистки са не повече от 1/10.

Вероятно сме на първо място и на жени в администрацията и правителството. Нали ББ си ги избира да слушат и да изпълняват. Естествения хъс на жените към изява ги кара да бъдат особено настървени за постове и кариера. Може би затова сме на първо място по стандарт на живота ? ( Впрочем в хитлеристките концлагери жените надзирателки са били по-фанатизирани и жестоки от мъжете.)

Е, и !?????????????

Най-простата идея за голямо разделение в обществото е да настроиш мъжете срещу жените - половината човечество срещу другата половина. Днес, в условията на агресия от страна на многополовите или безполовите, би трябвало да сме по-обединени от всякога, защото става дума за оцеляването ни. Ние сме едно по Божия замисъл и най-пагубната идея е да се разделим. Няма никакво значение дали политиците ни ще бъдат мъже или жени. Единственото, което има значение, е да са най-добрите, най-способните и най-големите родолюбци сред нас. И да се обичаме!

"Българският вицепремиер посочи още, че в дипломацията често жените са по-добри преговарящи..." Каката себе си ли визира?! И подписването на ИК БЕЗ САНКЦИЯТА на парламента резултат от дипломатичните й преговори ли е?!

Герберите са добри разказвачи на приказки!

Забрави и секретарската професия level1 бизнес анализатор. Съвсем прав си

Гас пикаят малките ви комунистически сърчица!

Госпожо патко па завършете нещо по ИТ и после пишете простотии в нета! Работа от цял свят, заплати без лимит! Стига с това дебилство!

КАЗВА, ЧЕ МЪЖЕТЕ СА В МУТРЕНСКИЯ СЕКТОР ИЛИ ДРЕБНИ ДАЛАВЕРАДЖИИ, И ЕТО ГИ БГ ЖЕНИТЕ - НАЙ-МНОГОБРОЙНИ В ИТ СЕКТОРА ! МНОГО НАГЛА И ТЪПА !!!!