Българин загина, падайки от 600 метра на връх Тенгри

Български гражданин загина на връх Хан Тенгри в планината Тяншан, на границата между Китай, Киргизстан и Казахстан.

Обратно в новината

Коментари - Българин загина, падайки от 600 метра на връх Тенгри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да почива в мир!

Хан Тенгри е свещен връх за българите. Така се е казвал и най-високия връх на Рила, преди турците да го прекръстят на Мусала. Трябва да му върнем отново името.

Лаком гъз глава затрива,

вече затрива цял народ!

Баба ми, лека й пръст, в такива ситуации обичаше да казва: "Що дириш, макя ти там се не е заврела!" Та така и с тоя търсач на силни усещания. Да почива в мир!

Дано е бил щастлив постигайки мечтата си. Всеки има своя ценностна система. За какво си струва да се живее и за какво да умре. Никой няма право да съди никого когато не му пречи. Всеки да гледа в собствената си паница а не да дава акъл и да прави тъпи коментари.

Благодаря за адекватния коментар. Човек наистина може да изгуби надежда, четейки мирогледа на Ганьо.

КОМПЛЕКСАР!

е нали секи има право да си прави каквото си иска, що ме спираш да ви редим?

учихме го по философия!подсъзнателно търсене на смъртта :(

Това много ми прилича на разказа "Бой Ганьо в банята", където той скочил в басейна и се провикнал "булгар, булгар".

Нищо да не правиш пак не е хубаво. Да умреш от обездвижване и зътлъстяване е дори още по-тъпо.

Горкият човек, качил се е там от чист патриотизъм, като се има предвид името на върха. А сега е мъртъв.

Питайте майка му и жена му колко се радват сега покрай него...

Еми мерси за новината, ама това е естествен подбор... Дай да седнем да ревем за някой, дето е решил да доказва нещо, дето одавна е доказано... Ще перифразирам Ботев: Няма власт над оная глава, дето е решила да се раздели с раменете, върху които стои!

Едно време и аз ходех по планини и пещери - колко тъп съм бил - даже се чудех на онези които киснат в кръчмите. Ако ви се гледат планини има ХДТВ - само дето е по-сигурно От бира и шопска салата по здравословен спорт няма !

Забрави и PS4+VIRT и например Resident Evil. Изобщо не ти трябва да ходиш по тези чукари да рискуваш живота си. А физическата форма се поддържа лесно с всекидневни тъпанарки :)

Ама даже не подозираш колко си прав!

Слагам ти +

Това не е гаранция, и че сега си умен!

Гаранции по принцип няма много Човек може само да си увеличи шансовете за оцеляване... Сещам се преди няколко месеца един уж програмист така замръзна в планината ... ама вие се заяждаите няма лошо ...

Малко ни са жертвите от катастрофи по пътищата......!

Мир на праха му. Но... защо бре... Нали го е написал поета - "за него живота, направил бих всичко..." Защо правиш това, което те убива?! И вие, останалите живи, не ми се правете на орли с орлите, като покорите въпросния връх и се върнете живи, тогава ще ви призная, дотогава се занимавайте с по-здравословни неща, че не сме много това българите. Нда, циганин няма да умре на по-високо от 5-600 надморска височина.

да поплачем за останалите живи-умрели които през живота си няма да изкачат един връх:)) поне този е опитал!

Който е роден да се рее по върховете , не може да пълзи . Отишъл си е на сакрално за древна България място . Не случайно ! Лек път към звездите .

Сега каквото и да си говориме, факт е, че такива експедиции в Хималаите са рискаови и реално си рискуваш живота. Опасностите са много, шансът там да ти се случи нещо е много голям. Много се разминават и оцеляват, поле разказват и се пъчат по медиите че покорили еди кой си хилядник, но от време на време някои гризват дръвцето. Кой ходи натам все едно отива в Сирия, може да не се върнеш. Жалко за човека, мислил си е, че е преценил, че си заслужава, амам сега като се погледне, надали...

Човека загинал в Тяншан, ти за Хималаите говориш...

kerelov@poshta.net

Трябва да става ясно от това, което е написал(а), колко е багажът под перуката....

бог Tенгри се отказа и отрече от вас, защото вие го отрекохте! Oтрекохте се от корените си! Oтрекохте се от наи- старата нация на Cвета. Oтрекохте се да сте братя с финландците, с Mаджарите (Yнгарците), отрекохте се от 4увашите, от гагагузите. отрекохте се от степите и конете! Oтрекохте се от род, рода и национална принадлежност! A сега търсите буквално "под вола - теле".... т.е. да сте били роднини с персите, кюрдите или тем подобни "кяфири" ... от Xималаите!?! Bръх тенгри не ви иска, както и бог Tангра. да живеят вовеки веков народите произхождащи от Aлтаиския краи и Aлтаиските планини. Kоренът на Pуснaците е също от там между другото .. но и те го крият и се боят да го кажат на висок глас!?! боят се като дявол от тамян ... но защо? Hикои не казва! Cъщото се отнася и за българите....

Доктрината Йозал я знаеме, така че престнете с глупостите си!

Къде по-смислена смърт от инфаркт на 50 след сланинка и ракийка. Човекът е вървял напред.

Дрън, дрън! До 50 щеше да изкатери още върхове, със или без ракийка и сланинка. Сега може да бъде само мъртъв!

Не, смислено е да пречукаш мангала, който изнасили варненка, да потрошиш тоя, който уби от бой дядо Никола, някой от безкрайно многото престъпници, това е смислено. Да идеш там, дето много лесно се случва това, което се е случило - да се пребиеш, не е чак толкова смислено.

Полегни си, апни си, пини си, ощастливи жената, ама не, че ходи на майна си райна......

и са цел живот умрел...

Яж, пий, сери, живей 100 години, и накрая няма да си спомняш нищо от жалкото си животче, освен последното сране! :)

А умрелите спомнят ли си?

Toва се и очаква, за награда Бог Тенгри ги освобождава от мъките на материалния свят.

Пух да му е снега.

Направо е заминал при бог Тангра. Що дирят на майките си у фурките тия алпинисти на майната си...

не са се сетили да питат теб!

Да, ако се бяха сетили и човекът им беше казал да не ходят, сега нямаше да са при Тангра. Неслучайно има един анекдот за БАИРБУДАЛА. Културата, цивилизацията и просперитета се раждат в равното, а не по чукарите. Да сте чули за успешен модел на развитие в планината? Тези, дето планината ги влече са изостанали еволюционно - тегли си ги към маймунарника и това е.

...а не си седят дома, хванати за фустата на жена си кат' тебе

По-добре да се държа за фуста, отколкото за нечий чеп в палатката по време на недоразумението наречено "експедиция". :) Не е мъжкарско да оставиш децата си сираци. А ако ти "планинецо", мислиш че си по-мъж, ела пред националния стадион към 18:00 на един спаринг, за да премерим сили и да преценим кой е повече мъж!