Рекорден брой българи и румънци във Великобритания

Броят на румънците и българите, които пристигат във Великобритания, за да работят, достигна нов рекорд - 189 000 души.

Обратно в новината

Коментари - Рекорден брой българи и румънци във Великобритания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бягащите от бойковото правителство ще се увеличават тепърва.

Така трябва.Най-долната англо-сакска държава клала и крала 1 000 години от целия свят.Но колониите си отмъщават.Раждат по 10 деца и сега Лондон е като Пакистан и Индия. Не достигаха нашите цигани и измекяри. Край на мръсотията!!

а ти си над пакистанец и индиец по какав показател? те са в англя от много време, ти от 5 минути.

Що е то голямо и черно и яде банани? - Половин Лондон

Изобщо не става дума за британското образование, социална система и здравеопазване. Може би от известно време са малко по-добре по тези показатели, но не кой знае колко сравнено с икономиките ни. Истината е, че им беше доста удобно да привличат готова работна ръка, без да имат разходи докато човека стане готов за работна ръка, но вече си имат достатъчно за нормалното развитие на икономиката им. Управляващите им, от време оно са били спазващи интересите, за сметка на принципите. Няма да се учудя, ако и голяма част от "простолюдието" вече мисли по същия начин. Както и при нас - кажи ми кой те управлява, за да ти кажа проблемите. Джафкаме се за същите неща както нашите "хубавци" (коя партия ще изведе България - ще бъде избран някой, който първо му бъде позволено да се кандидатира)

Може да сме им чужди и да реват срещу нас българите, но сме европейци и не минаваме през центъра на Лондон, Бирмингам, Лийдс, Гласгоу, Шефийлд, Ливърпул, Манчестър и много други по-големи градове, в национални носии. Тази умишлена пропаганда срещу България ми идва в повече. Във Великобритания има над 5 милиона полски емигранти, срещу тях - никой не вие, над 3 милиона пакистанци и още 5 милиона индийци, арабите са към 2 милиона... А, нас пак ни сочат с пръст. Арабите като се понесат с ''белите нощници'' и карираните шалове, а индийките с тези сарита, които често не прибират вътре в колите си и се веят отвън, оплескани с кал. Има цели квартали, където английска реч не се чува... В центровете на по-големите градове е като на марокански бит пазар. Стар-Трек - без междузвездните и междугалактическите станции : ) Аз, не мога да разбера, как така отричат нас европейците и се хвърлят да защитатват само мангали от Азия и Африка. А, индийците като се преместват към Великобритания, повличат цялата фамилия, 15 деца, жена, тъща, свекърва и братовчедите до 9-то коляно...

Защо емигрират? Ами защото в България няма работа! А ако случайно има, то тя е за смешни пари с огромни изисквания. Друга причина е, че в България всичко е страшно скъпо! Още една причина е, че в България няма перспектива, няма живот, има само преживяване. Причините са много и най-разнообразни.

аз пак познавам хора с добар живот в булгаря. изтеглиха кредити, отвориха малак бизнес, нацелиха нишата, сега като се замогнаха и втори малак бизнес отвориха. децата в американскя университет. и пари имат, и добро семеиство имат.

Не знам, от кое племе си, какво и кой познаваш, но се научи да пишеш на български!

Веселина елате при мен - аз работя на север - в Алберта - Канада - тук услоията и заплащането са такива че завинаги ще забравите Европа

"като се обърнах (преди да вляза да гласувам)зад мене видях същата опашка". По изборите на това му се вика "въртележка".

Защо на снимката има строителни работници, българите работят основно като "берачи". Берачи на "социални" основно.

На гости са при родата от Пакистан и Индия.

Да се радват още малко на младите и евтини раотници от Източна Европа, които плащат високи данъци и не ползват никакви социални преференции, защото с този демографски срив и висока миграция в нашия регион, тая няма още дълго да я бъде. Откъде свежа кръв след 5-10 години?

ВСИЧКИ ИСКАТ АНГЛИЯ ДА СЕ РАЗКАРА ОТ ЕС. ВЕЧЕ ОМРЪЗНАХА НА ВСИЧКИ С ТЕХНИТЕ ГЛУПОСТИ. САМО ПРОБЛЕМИ СЪЗДАВАТ И САМО МРЪНКАТ ЛИ МРЪНКАТ. ЕМИ КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА - ГИТ ГЕЛ

Ами те тъкмо от кретени като теб се оплакват. Необразовани, нискоинтелигентни, нагли тарикати, които отиват единствено да крадът, проситуират, безчинстват и какво ли не още. Е та прави са хората, те си имат достатъчно собствен боклук, та си внасят и отвън

И англичаните сами се досещат, че уввеличението се дължи на 'излизането на открито' на множество българи и румънци, които от години работят в ЮК но без регистарция... Просто тези сега се регистрират защото досега са работили на черно, а от тази година отпадна нуждата от разрешително за работа.

По-голяма глупост досега не бях чел по въпраса. В Лндон съм от 2000 година и минах през всичкия ад на документите, но никога не съм рботил на черно. Сега няма толкова работа, но никога не е било по-лесно от 2007 насам да се регистрираш да работиш. Бъркате работа на черно с кандидатстване за всички видове социални помощи - след 2013 отпаднаха официалните забрани да се кандидатсва за социални помощи и сега българите наистина са новите цигани на евро съюза - изумен съм до какви 'врътки' прибягват да си попълнят бюджета с пари наготово - в изобретателността си да лъжат за помощи слагат българските роми в малкото си джобче.

Браво, че не работите на черно, аз също не бих, но я попитайте някое момиче което чисти по къщите напр. как работи? А такива българки има много в западна Европа....

... e било винаги официалното разрешително за работа в ЮК - ограничения или не. Така беше преди 2007, до 2012 и след 2013 - дава ти право да работиш и да си получаваш парите от платените данъци обратно в зависимост от направените разходи през финансовата година - казва се Tax Return / данъчна възвращаемост/.

Аз също не съм съгласна, че някой от нас, хората в западна Европа с български произход ще се 'върне' когато се пенсионира. Причини: с увеличаването на възрастта за пенсия, ние ще трябва да работим до +/-70, а на тази възраст трудно се предприема местене. Освен това децата ни са родени и установени тук, за какво бихме идвали в България, когато вече родителите ни няма да са там? И последно - за какво бихме били полезни на България тогава, когато само от все повече грижи ще имаме нужда?

Значи близо 200 000 българи и румънци получават заплати и плащат данъци (нелегалните работници не влизат в статистиката, но и не ползват социалната система) А тия данъци отиват за здравеопазване, образование, ред и т.н., включително и за заплатите на всички тия англииски политици дето грачат на умряло срещу имигрантите!

защо ни слагат заедно с румънците - ние сме по-малко от 7 милиона в бг, а румънците са около 20 милиона - естествено е, че изселените сега румънци във великобритания ще са много повече от българите - освен братята роми, на които само помощи им се въртят в главите, малко българи се изселват на острова по доста причини, като цяло българите се изселиха отдавна в щатите, канада, австралия и чак тогава в западна европа, имам предвид скандинавието, германия, франция, италия, испания и може би на последно място е великата британия - "рекордите им са смешни", откъдето и да ги погледнеш

Еее...какъв мотив да имам за да ходя при тези лицемерни смръдливци...От всички дето сме правили бизнес и Еуропата са най мазни мошейници!!!Преди да имам личен контакт за по дълго време ги имах за пичове... А за времето да не ви казвам...дъждове и ветрилници...Обаче англичанките избиват рибата...бледи дебели с непокрито самочувствие -мечтата на некрофилът!NO THANKS!!!

КОМШИИТЕ ОТ КАНАДА РАЗПРАВЯТ , ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗАТА ЯКО СЕ ЗАСИЛИЛА ИМИГАРЦИЯТ ОТ ВЕЛИИКОБРИТАНИЯ И СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ В ПОСОКА КАНАДА - В АЛБЪРТА ИМ ДАВАЛИ НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПО 40-50 ДОЛАРА НА ЧАС ... ЩО ЛИ БЯГАТ БРИТАНЦИТЕ ОТ МАЙКА БРИТАНИЯ :))???

Още не са разбрали за ставката 4лв/час в България

За твое сведение всички честни икономисти са на мнение, че не може 20 години БВП да расте, но заплатите да са същите. Явно разликата отива в нечии джобове!

Пишете рекорда в "Гинес" и задръжте рекордьорите при вас.

Заради тази нагла антибългарска кампания на всяко предложение в от английска HR фирма им обяснявам защо не искам дори да говорим по въпроса за работа при тях. От къде на къде от една страна ще им трябват специалисти, ще ни правят предложения, а после най-нагло ще ни оплюват масово по медиите и ще настройват всички срещу българите. Ако някои прави зулуми не са българите а циганите с бг паспорти. След като се правят на луди и не искат да видят истината в очите ЕС не са само Великобритания!

иска ти се да е така но не е... пълно е с българки които проституират и крадат по нощните клубове,пълно е и с продаващи нелегални цигари и наркотици,отделно една дозина с македонци и албанци с български паспорти... и не се превземаи колко било трудно да си намериш работа.мен защо никои не ме е питал какъв ми е паспорта?един единствен път се спомена,че съм българка-това беше когато юрналисти чакаха на летището.

проститутки, сводници, нелегални търговци на цигари и всякаква друга измет има по цял свят - не са само на острова и не са само ""българи" с български паспорти

....си много прав/а (извинявай за 'ти'), но към списъка можем да прибавим и българките 'самотни майки', на които това им е препитанието - да раждат деца и да се издържат от това. Колко българки имат по 3-4 деца в БГ. В Лондон това е много обичайна практика. И едно нарочно уточнение - говоря за българки, не за малцинства.

"the winner takes it all"... Явно, така е. Победителят взема ресурси - човешки и природни, в зависимост от необходимостите си и осъществява управление над победения. Демократичните приказки са за приспиване и хубави сънища. :)

Проруските комунисти (привърженици на Атака, БСП, ББЦ, ПФ и прочие) си спомнят с умиление за комунизЪма и колко хубаво и евтино и прекрасно е било тогава. Те наричат Европа "еврогейове", американците - "кравари" и смятат Русия за велика и единствена, а западния свят за отрепки, боклуци и причинители на всичко лошо по света. Проамериканските комунисти (привърженици на ГЕРБ, ДПС, РБ) говорят обратното - Русия е страната на москвичите, руснаците са "мурзилки", а Америка (не толкова Европа, но Америката) е велика, прекрасна, гениална, свободна и т.н. Първите смятат, че България е зле, защото гадните американци са съсипали с агента си предателя Горбачов иначе в цветущото състояние СССР. Те не искат да ходят на запад, защото там ще слугуват на еврогейовете да им мият чиниите. Вторите смятат, че ГЕРБ и премиерът-слънце Борисов ще направи България една прекрасна страна, чудна, работеща, и само лошите комунисти (с които той няма нищо общо) му пречат. Те не биха искали да ходят на запад, защото тук, тук е бъдещето. Ще има чуден бизнес и високи заплати за всички можещи не-мурзилки. Та се чудя, понеже това са единствените две категории в ДИР-а, аджеба откъде според тях се взимат тези хора, които искат и отиват да работят на запад?

Не съм от изброените партии, нито пък съм харесвал Русия. Дори руски език не знам, характерно за всички нови демократи. Ама бивши комсомолски секретари да ми се пишат демократи, да ми живеят и преди и сега добре, на нашият гръб, и да се опитват да ми обяснят колко по-добре било сега, за щото така им наредили господарите, ми се струва адски нагло. Аз съм видял сега какво е и тогава. И за мен като цяло тогава имаше средна класа, която живееше по-добре. Сега има само крадене и измами от все по-обедняващите честни хора!

Великобритания вън от Европейския съюз!

1. Познавам един млад българин, биохимик, роден е в София. Сега завежда биохимична лаборатория в Англия. Значи може нали. 2. В Русия искат се 160 нови специалности за нов космодрум. Списъкът на специалностите могат да се намерят по интернет. В момента Русия е на второ място след щатите по приток на емигрантите.

Да, в русия напускат малко по-малко от тези, които прииждат в САЩ.

ОО да бе. На всеки му е кеф да отиде в САЩ в поредният град с негри или с банди, където ядат на пода, под прозорците, защото отвън се стрелят. Айде не ми говори кое как било!

Армения, Украйна, Молдова, Китай - тия броиш ли ги за държави? Доста техни хора емигрират за да работят в Русия. Или са ти под нивото и ги броиш за боклуци - който не избяга в САЩ не става. Добре е да схванеш, че между 1 и 100 има още 98 положения. Нещата не са черни и бели.

А дай моля още инфо за космодрума бъдещий, интересно е !

В Русия имат нужда от още 35 хиляди специалисти за Украйна.

БългАриец

+++

Великобритания не е в Европа, по скоро да стават 51 щат на уса - за пакета,бангладеш,индийци и караибски мулати не мърморят,нали са им били роби и колонии, изсмукаха най-умните млади българи в разни тъпи колежчета сега бълг.цигани и работливи българи им пречат, румънците са поне 80% от цитираните, а и циганите им са 3 пъти повече от нашите.

рекорден може да са ако броят и помаците от село гьоце диелчево за българи.

на тебе пък помаците ти пречат...смешник! какво им е на хората,с какво са по различни от тебе? работят,гледат си децата...

уваяваи, хората, които работят и си гледат семеиствата, драги "софиенецо", независимо дали са от гоце делчев или от овча купел, примерно

а няколко века бяха успели да се отърват от циганите ... много неприятно е в Лондон - пълно е с тъмносини патладжани ... става кочина ...

Хората масово бягат от България заради ниските си доходи! Ниското заплащане на труда! Българите бягат от българските робовладелци! Масово България се напуска и от хора специалисти,които предпочитат да отидат да берат ягоди в Англия за над 1000 паунда,от колкото да седят тук и да упражняват професията си срещу 500 лв!!! Смазващо ниски доходи,заплати,като в Заир,цени ,като в Англия!!! До,като не се оправят доходите в България,никой няма да се върне!!!Както е тръгнало тук съвсем скоро дори циганите ще избягат и ще останат една шепа олигарси да се чудят,къде да си харчат парите....

Като ти плащат малко робовладелците си направи фирма и си плащай много. Ако не друго, то поне ще станеш икономически грамотен и ще разбереш колко струва работното ти място още преди да седнеш на него.

Ти верно си бот, по-скоро корпоративен дрон. България е всичко друго но не и с работеща пазарна икономика, големите фирми са на хората с партийните куфарчета, а малките са на ръба на оцеляването. И всъщност какво точно казваш? Нали в Англия пак са частници? Защо могат да плащат повече и да живееш достойно със заплатата си, а тук не? Защо тук работните места струват малко? А меринджейте тук не ми ги хвали...

Що не си публикуваш данъчната декларация?

"дори циганите ще избягат" Не-е, уважаеми, и други така смятахме, но съгрешихме. Всяка жаба си знае гьола. Сега прииждат африканци, а по Черноморието руснаци. Последното навярно ще зарадва мнозина от останалите тук.

Споко, само африканци - сега си по-спокоен. То нали руснаци в България сживеят на помощи, раждат по 10 деца, ползват безплатни общежития? Днеска ти е деня да пишеш глупотевини

Мангалите здраво нападат Обединеното Кралство.

Както това е вярно, така е вярно и, че е пълно с кадърни и работливи българи, внасящи огромни данъци. Според последни проучвания нетният плюс на хазната от имигрантите от Източна Европа е над 5млрд паунда (съпоставено данъци спрямо социални ползи). За сметка на това обаче минуса от останалите имигранти (старият ЕС и извън ЕС) е шокиращ - говорим за десетки милиарди. Това идва да покаже как ингилизите отново лицемерстват, вместо открито да посочат от къде идва "лошата" имиграция.

идва от ,,лошият,, им бивш ,,колониален,, матриал!!! каквито ,,колониалистите,, такъв и ,,матриалът,,!!! затова се мъчат да ни приравнят с тях!!!

Ами че това си е пропаганда и психологически номера. Я помисли какво би станало ако нещата бяха представени вярно - т.е. - както ти ги пишеш вместо така преднамерено изопачени, както са в медиите им? Министерството на информацията в действие.

Що не пише колко пари им плащат.със сигурност не е 350лв

За спамене по форумите, не дават много. Интересно ми е защо не си се пробвал там, никой не те спира.

189000 хора, които работят и си плащат данъци - това ли им е проблема?

Bingo! Изглежда на ингилизите им е по-хубаво да плащат социални на всякакви азиатски и африкански индивиди, отколкото да има бели хора, които (според тях!) им взимат работата.

189000 англичани остават без работа. Мислиш ли, че не е проблем?

ако бяха кадърни мършите,нямаше да има свободни места и да чакат нас ....

Кви са тея "Гардиън". Дреме ми за мнението им. Да си преброят пияниците у нас и тогава да се обаждат. Новодошлите наши хора там са в пъти по-умни и красиви от тях. Вместо да се радват, че ще ги облагородим с качества, те тръгнали да се дразнят. Ингилизка им работа...

К'во чакаш с твоя уникален интелект, тичай да ги облагородяваш тъпите ингилизи?

Ейй, страшно нещо са Булгараните ? Ама има ли индийци, пакистанци, нигерийци, танзанийци и т.н. ами та си от Британската общност бе хора. Индия и пакистан са азиятските кралства на Англия. Не става само да експлоатираш колониите и да гепиш меда, трябва да вземаш и жилото. Ние Българите наистина сме им чужди !!!!

А защо не кажат и колко много българи с висше образование са при тях на много добри работни места? Това не е ли кражба на мозъци от бедната България, която ги е образовала, направила ги е успешни физици и не само такива от нашите училища и те са ги получили на готово! Не дължи ли пари Англия и всички високо развити държави на България за тези наши деца,които освен това и раждат там своите деца и обогатяват техния генофонд!А България в същото време знаем с какво застаряващо население остава! Докога само ние ще сме потърпевши!Нали сме членове на Европейския съюз и трябва да имаме и ние самочувствие като такива! Даваме им децата си, колко повече от това може да не даде?

Каква кражба бе те англичаните не ги искат, даже се готват да излезат от ЕС за да спрат имигрантите

Да де, но са пълни с индийци и пакинстанци. Тях явно ги искат - изобщо няма протести срещу подобни. Може би имат гузна съвест от колониално време?

...а по-добре ли е да останат в Бг. Да ги експлоатират комунистите с месечна заплата,колкото седмична на мияч на чинии в UK?И никой не ги иска насила,даже се чудят как да ги ограничат.А образованието те са си го платили и имат правото да изберат къде да живеят.А твоето е егоизъмът да останат в бг при теб и да се грижат безпари и да си затрият живота.

Това е демокрацията, свобода на личността и правата на гражданите. Нали това проповядват по-целия свят, докато гепят ресурсите на народите?

Пропагандата ти не минава! 3-тата точка - пенсията - тя не се плаща от бг фондове!

Напразно някои се опитват да противопоставят запада на изтока. В световен мащаб, различните държави по скоро взаимно се допълват, отколкото противопоставят. И хич точно на мен да не ми обясняват вредата от емигрантите. До като един човек стане работоспособен, колко ли много струва това на английската държава? А сега, България изучила човек и на другият ден той работи за благото на Англия. Плаща данъци, квартира. купува от магазините и още колко други неща. И все на полза. И най-важното-не режем глави, като правят някои поданици на английската корона. Ай сиктир,де!

Пак се изложи, що ни си гледаш селскостопанската продукция, а България никого не мож "изучи", щот образованието й е далеч от средносветовните стандарти, единствено математици от СУ и учители по физкултура от ВИФ са реално конвертируеми.

вярно е, че нашето образование дръпна много назад, но кажи ми защо нашите деца успешно се реализират в англия - говоря за младите хора с висше образование - лекари. инженери - не става въпрос за етносът, които само по паспорт е българин - недеи да хвалиш англииската образователна система, защото даже и грамотните англичани ще ти се изсмеят

Иречек, селям алейкум! Като като гледам разликата в рейтингите на коментарите ни, би трябвало отдавна да се откажеш да участваш във форумите. Аз съм националист, защото обикаляйки по света, се убедих в следното. Ние българите сме способни хора, но проявяваме качествата си само ако попадне в подходяща среда. Такава среда в България няма. Познавам много хора с български корени в Америка. И почти всички са достигнали нивото си на компетентност. В това число и моето семейство, разбира се. А ти си един нещастен плювач, който неуспешно се прави не страдалец-ерудит.

Добре го описа- интелектуален елит с/у помощи, на далавера са великите британци. При това много емигранти се връщат като остареят при роднини в БГ и облегчават английската социална система допълнително. А нашите помощи, банки и т.н. все някой ни ги краде и ние все не щем го посочи кой е, не че от 70 год. не знаем . .

Що бЕгате, бре ? Тук е тъй убаво, сите бекапейски структури са си непокътнати от уж-прехода насам, само си стойте тук и блаженствайте. А като достроиме феодализма, може и пак с комунизма да почнем, че капитализма се не можем го докара ;-)

Точка 3 е грешна, аз мисля да се прибера с немската пенсия, та да ме пребият мангалите на третия месец!

Броят на българи и румънци е умопомрачителните 189 000, а на индийци и пакистанци сигурно вече над 18 900 000, но с тях явно нямат проблем поданиците на кралицата....

На майка им свирката на англичаните ... пълни са с индийци, пакистанци и джихадисти , но българите и румънците им пречат !

В Англия е най-добре, но и там скоро ще секне. Защо ли имали негри и дръпнати ? Те са им от колониите на великата империя и са си тяхни.

Румънци и българи 189 000 и от тях колко са българите,че не разбрах от тази британска извадка.Да се радват че им работим за без пари,надали друг би им се навил да им върши работата.

Нали някои тука се оплакват че нямало референдум за влизане в ЕС, ето ви го референдума, 30 000 гласа - за, само в последните три месеца, 2 милиона - за, в последните десет години

Ооооо, ако зачаткат тука бомби и до 5 000 000 гласа може да се стигне!

Гнусен Педал. Хората бягат от отчаяние, къв референдум те гони.

Бягаме от такива като тебе. Петоколнник.

Въпроса е накъде бягат и защо натам а не някъде другаде?

някои ни лъшел,че на запад било хубаво и ние наивнизи вярваме. ама що не вярваме за наизток

Броят на имигрантите от държави извън ЕС, работещи във Великобритания, също е регистрирал ръст с над 130 000 души до 2,9 милиона, като африканците имат заслуга за голяма част от увеличението. То Великобритания се е превърнала в сборище от близо 3 милиона потенциални талибани и джихадисти. Тези, ако извършат колективен самоубийствен акт, Обединеното кралство ще потъне в Атлантика в прекия смисъл на думата.

Така е, градове като Лестър са се превърнали в истински Исламик Стейт, прдеполагам, че той не е единственият.

Имаме още много мангали за емигриране. Да помогнем на българските цигани да емигрират по-бързо в Англия

Аз не бързам. Ще почакам още малко да се съберат повечко. Ще почакам, докато цар Киро го направят крал на Англия и тогава ще дойда и аз :-)

Защо постоянно слагат България и Румъния под общ знаменател, двете държави не са съпоставими по население.

Крайно десните и крайно левите не се нуждаят от истината, а от нещо, което звучи страшно. Без значение къде точно живеят. Като правиш плашило го правиш страшно, а не правдиво. Все едно да почнеш да връзваш кусури на пропагандата на АТАКА ;)

Защото имаме нещо общо, циганьори!!

Лондон се е напълнил с мякаща и псуваща пасмина.

Явно е така. Сигурно възпитаните лондончани вече като се срещнат на улицата се поздравяват със "Сокерес бе, сър!" или "Найс то сий ю, джавале!"

Мога да го потвърдя, пътувам постоянно до Англия по работа, пълно е с вресливи и нелицеприятни субекти с тежък диалект, преди седмица наколко от тях се караха и псуваха за някакви телефони пред Юстън, хората ги заобикаляха като чумави..