Италия махна напълно ограниченията за българи

Италия отваря напълно трудовия си пазар за българи и румънци от 1 януари 2012 г., съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи.

Обратно в новината

Коментари - Италия махна напълно ограниченията за българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютна формалност! В Италия никога не е имало значение дали си българин, италианец или германец, а какви връзки имаш, кого познаваш.

Аре всичкото циганин там.

Аре,взимай си челядта(ако имаш такава) и ти натам

честито на всички бг в италия . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аиде повече цигани да отидат

всички пишат по нещо тук, но ми се струва че избягват простата истина. светът се промени. хората не искат да работят, само да консумират. по-големите държави са по-силни и си налагат исканията, а такива като бг малки ще бъдат робите които ще работят и в замяна по коричка хляб и то не много често че да не свикват на лукс. тези които са работили в чужбина и са си отваряли очите (и не са забравили кои са и откъде идват) знаят как се третира "втора ръка " човек; лошото е че сега цели държaви третират други по-същiя начин - няма отърване

като се махнем всички, кой ли ще се облажи с тая прекрасна природа и климат, скоро земята ще се пренасели, храната ще стане още по-химическа а и водата, никой няма да мисли за коли и плазми, а за храна и вода

Вече не е толкова "прекрасна", тотално се сече незаконно, откриват се какви ли не мръсни производства като открити рудници, дивеча и рибата се избиват от бракониери.... Бг няма да бъде никога същата....за съжаление

Може и аз да се завтека със старите си кокали .Дори просяк там (особено на север)ще изкарвам повече а ще видя и свят...тук нека циганите колят старците по селата а простаците да се кефят на чалга в градовете.

да бяхте написали че се премахват ограниченията за мажете. жените отдавна работят там, всички знаете какво...:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Младежите,завършили Европейски университети ,владеещи няколко езика и отличаващи се с трудолюбие,професионализъм ще бъдат търсени във всички страни не само в Италия!

Браво, може от САЩ да се преместа в Италия---ама пустия език не го владея, тц тц Сега и български ако проговорят братята италианци :))))

ГОСПОД ДА НИ ПАЗИ ОТ БЪЛГАРСКИ РАБОТОДАТЕЛИ

не забраваите че и италянците са наследници на старите балгари

по голяма глупост не бях чувал

Честито, фамилия Рашкови!

Ronin

Браво,браво,брависимо!Какви цицорести римлянки са на снимката...:)"Гранде сени...ва фан куло...:)Винаги съм харесвал Италия и италианците....:)Те са"братовчедски"народ с нас българите!

Римлянките рядко се разхождат около колизеума с такъв интерес. Това със сигурност е туристка;)

определено чифотските държави продължават забраната.

не,умните държави продължават забраната...

Като гледам тези двете с белите блузки на снимката как са напълнили пазвите, май ще отскоча лятото до Рим на една екскурзийка да се облажа и аз с големи пъпеши. :-) Както каза един под мен: "Да живее Италия!"

не са глупави, земат ни защото сме евтина работна рака; кои италянец ще се хване за 700 евро на месец?

А Германците са глупави и не си отварят пазара. Много му разбира главата на българският селянин.

добрата новина е че ни дават право на работа ......лошата- че в италия има добре платена работа само за компанионки от източна европа ..честито на всички...

bella Italia Който знае езици и е работлив по натура - успява навсякъде да се оправи. Който чака партията да го храни или "държавата да оправи живота" е достоен за съжаление.

ПРЕДИ МЕСЕЦ СЕ ВЪРНАХ ОТ ИТАЛИЯ И МОГА ДА ВИ КАЖА ЧЕ ТАМ СЕ ЖИВЕЕ МНОГО СПОКОЙНО. А И БЪЛГАРИТЕ ТАМ СЕ ДЪРЖАТ КАТО ЕВРОПЕЙЦИ-СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ В СТРАНАТА.ДА ЖИВЕЕ ИТАЛИЯ.

стоите си у бг ,не ви требе да одите на гурбет, та маициси писма да пишеш после колко лошо е тук.

Е няма какво-сега всички които сме учи.и по 5 години за нещо ще се затичаме да обс.ужваме въз,,астните хо,а на Ита.ия

Ама ти да не си изкукала, те ще ти предложат - вече не полу-легално чрез българска фирма посредник, а директно и официално разрешено, едни пикливи 720 евро при безплатна стаичка и някаква кучешка (ама по-лоша от на италианските песове) храна. Та тогава ставай персонал за възрастни и недъгави хора, да те видя. Това си е направо експлоатация в красива евроопаковка, драги сънародници.

Я за същата работа ги взимай в България ... - хаха,НА КУКОВО ЛЯТО,нали ??

Преди 90-та Европа се делеше на Западна и Източна. Сега се дели на Северна и Южна.

Е сега си е*а майката...

Идемеееееееееееееееееееееее

вие отдавна сте тааааааааааааааааам

Все пак е добронамерен жест,нека не го пренебрегваме.Италия е велика държава,всеки неин поданик е наследник на Великата Римска Империя-дай Боже всекиму...!

Освен на римляните всеки италианец е наследник на готи, франки, лангобарди, българи, гърци, араби, нормани и т.н. :)))

След няколко години изобщо ще забравим за този проблем. Нашият е съвсем друг: трябва ад отворим и ние пазарите си за хора от третия свят, след като нашите специалисти отидоха към първия.

Тук няма да дойдат и от Третия свят. Да не са луди след като със заплатата си няма да могат себе си да издържат, камо ли да пращат пари на семействата си.

Ха, че кои щте тръгне да ходи в таз Италия, те са мн по зле от нас, а и елате да видите ние варналий как си живеем, аз съм на заплата от 2500 евро ма щото съм грамотен и не ме мързи хаха!!

Сигурно работиш като мъжка проститутка тогава. Във Варна има много траверси.

Пич, да не са 2500 стотинки...а?

Като си толкова грамотен, защо си написал варналии с й... ?!!??

И аз плащам заплати около 2000 евро, но такива заплати са не достижими за не квалифициран персонал.

В софия ли работиш?

То и аз взимам към 5000 ама на сън...

2000 евро,за каква работа,да не е в областа на ехпорт/импорт индииски коноп ли отглеждате?

Аз пък плащам 600 лева в провинцията, но винаги на време.

КАКВО СПОРЕД ВАС Е "КВАЛИФИЦИРАН КАДЪР" И В КОЯ ОБЛАСТ ТЪРСИТЕ КВАЛИФИЦИРАН ПЕРСОНАЛ ЗА ТАКАВА ЗАПЛАТА?

аз много мерси от такива работодатели като теб.догре це се оттарвах овреме.аз от парвят пат мога да познам -твоите роднини са наи квалифицираните. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

До "работодател": Грамотността част ли е достижимостта на тези заплати, защото "недостижими" и "неквалифициран" се пише слято?!