Разгорещени спорове ”за” и против” българите в Германия

Очаква се германското правителство да утвърди днес специална комисия, която ще проучи има ли проблем с имигрантите от България и Румъния.

Обратно в новината

Коментари - Разгорещени спорове ”за” и против” българите в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По този въпрос.... 1)Алеманецът`дето е тук Посланик,упорито мълчи като пън...дори няма доблестта да ни каже дали изявлението на Министъра е официално становище на Правителството там,или Министърът е неадекватен!Голям пич тоя алеманец в България!Много му е кофти за демокрацията тук,ама за неговите мълчи като китаец незнаещ чужди езици..... 2)България наистина остава назад с развитието!Видиш ли не купува на екс 300 броики германски танкове по 12 милиона евра парчето като фалиралата Гърция.Нито пък 6 подводници по 500 милиона евра едната.Да не говорим затова че България няма СИМЕНС да открадне от чужда хазна 20-25 милиарда евра!А пък не е взела почти фалирали банки в Чужбина и тамошната държава да ги субсидира с 50-60 милиарда от пари взети назаем,и за които България да се явява гарант и да прибира 6%лихва!!!И от горе на всичко да се прави-България-че помага,и хората да мислят че тия заеми-от МВФ и частни банки-са подарък от нейната хазна към закъсалите... Много е назад България,много.......

В Германия ще си променят законодателството с цел да не се допускат злоупотреби със социална помощ от страна на българи и румънци, което всъщност е и работата за която данъкоплатците плащат на немското правителство. Не виждам защо в този форум има българи, които се възмущават от това, че германското правителство си е на мястотот и си върши работата...

Германците взеха да надигат глава.Досега не можеше да ги чуеш по ред актуални въпроси.Какво нахалство да нападаш един цял народ и за какво? За въображаем техен страх.Кой ще им припомни двете световни войни, и най-вече втората.Те ли са за приказка?След като унищожиха почти цяла Европа и на тях принадлежи кошмарния ужас на последствията от техните действия.Да се смирят и да не ни обиждат повече, защото са българи и тези които са емигрирали, но и всички ние които сме тук.Нямам никакво намерение да ходя там.Инженер съм.Работила съм за няколко чужди фирма, но обичам страната си, близките си, природата, народа ни и никъде няма да ходя.Тези правила в ЕС, те са си ги измислили и подписали. Много сме объркани сега наистина, но това не дава право на никой да ни хули и обижда.Чакам извинение!!!

Продължавай да чакаш, а също така и се научи да се клонираш, защото ще ти се наложи, когато България обезлюдее и застарее, та чак презрее.

дъвкали тези войни, нали им бяхме и съюзници! Е и какво сега, да започнат сега младите хора които не са били тогава още родени, да плащат на тези които са толкова млади че от войната нямат и понятие. Еее все има умни уж СЪДИИ и осъждат и протестеират!!!Търсете други аргументи!

Има бая да почакаш, а също така и да се информираш, за да не говориш глупости. Срам си за професията ни!

Някакви пакистански мургавелковци им наплодиха половината жени, те се оплашили, че ще ходят няколко безработни българи на им мият чиниите...

Българите сме древни арийци. И за разлика от сегашните им ръководители, Хитлер е знаел това. Не случайно не ни е третирал като тор. Но какво да се прави, и техните сегашни управници са като нашите...също недоучени.

ЛЕВЪТ НЕ Е БИЛ КОНВЕРТИРУЕМА ВАЛУТА СЛЕД 1930Г. ДЯДО МИ Е БИЛ ЦАРСКИ ОФИЦЕР.ПЛАЩАЛИ СА МУ В ЗЛАТО.СЛЕД ВОЙНИТЕ НА КОБУРГИТЕ, БАНКАТА МУ ВРЪЩА СПЕСТЯВАНИЯТА В ХАРТИЕНИ БАНКНОТИ , А НЕ В ЗЛАТО.

"Чрез социалните, регионалните и структурните си фондове ЕС помага на тези държави да осигурят на собствената си територия перспективи и нови работни места, така че да не се стига до вътрешна миграция в социалната система КАКЪВ ЦИНИЗЪМ! НАЛИ ВИЕ УНИЩОЖИХТЕ ВЪВ ВАШ ИНТЕРЕС НАШАТА ИКОНОМИКА! НЕ ИСКАТЕ НАШИТЕ БЕДНЯЦИ И ЦИГАНИ, НО ПРИЕМАТЕ С РАЗТВОРЕНИ ОБЯТИЯ НАШИТЕ ЛЕКАРИ, ИНЖНЕРИ , ИТ-СПЕЦИАЛИСТИ... ЗАРАДИ ВАС БОЛШИНСТВОТО ОТ НАШИТЕ ЦИГАНИ СТИГНАХА ДО НИВО ОСКОТЯВАНЕ. ВСЪЩНОСТ, КОГАТО ЧУЕТЕ ЦИГАНИН, ВИЕ СЕ СЕЩАТЕ ЗА ГАЗ-КАМЕРИ...

Българската икономика си я унищожиха българите с кражбите.

но под диктовката на тях

Ще обясни ли някой, защо ни броят заедно с румънците? Та колко сме в Германия?

Просто погледни данните за двете опашкарски държави, виж минимални заплати в ЕС, виж средните, а пък сме и съседи. Всъщност Румъния е малко по-добре от нас и те би следвало да се ядосват, а не ние. Ама за немците голяма разлика няма - разликата в стандарта на живот е колосална. Освен това ограниченията падат едновременно.

Докато им акомунизъм, бедността е гарантирана. Преди да има комунизъм в България, левът е бил световно конвертируема валута, икономмиката ни е напредвала съвсем задоволително, хората са забогатявали. След това - знаем. Фиаско в опит да се покаже надмощие на лимпенскяи строй, закономерния провал и днес доограбването на народа от тарикатите, които е пръкнал под формата на лидери на лумпените.

към септември (първите дни) сме били толкова мощни, с такава икономика, че...... Ако не беше СССР вероломно да ни нападне, САЩ да сме си ги оставили зад гърба нали?

абе хора не ви искат в вест европа-като нациясте мирзеливи и крадете.европе и араби.негри.индия,пакистан живели заедно от 100-200 год назад,... вас не ви искат разберете това ,аз сим помак живея от з8 год. германя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като живееш 38 год. в Германия, какво к...ра му дириш в Дир-а?

само кажи къде точно са живеели заедно, добре? нещо ми идват на ум колонии... Или ти живееш на някаква друга Земя, например в паралелна вселена?

ох, сорри, не беше към теб, съжалявам)) но мисля, че мехмед все пак ще бъде добър и ще обясни

Първом да им пратим малко от ромите да ги интегрират и след това като видим резултата, ако е положителен и ние българите ще им се треснем

Икономиката на България е провалена и това е факт. Затова онези на запад се страхуват, че милиони ще хукнат към тях, за да се спасяват от мизерията. Не трябва да се гледа само едностранчиво на нещата. По - добре да се замислите кой и защо управлява и сега тази България, за която говорят всички управляващи, че е нещо различно от предишната. Да, има малка разлика от преди и това е бедността и мизерията , която тези управляващи създадоха изкуствено като обраха всичко възможно. Дали ще им бъде простено , това не е ясно, но те сгромолясаха цялата държава и я поставиха на колене като васал на другите - икономически. Лесно може да разберем тяхната психология, тъй като винаги са поставяли България като васал на други държави.

Положението ни е такова , защото икономическият елит ни е съставен от хора, които едва могат да четат. Както и политическият. Не се замисляй чак за план - ще те заболи главата. Идиоти ръководят държавата и идиотски действат. Не ги надценявай чак с планове за съсипване - то си е просто следствие. А освен това са и душевноболни от стреса, че са поставени на неправилното място в йерархията, затова и стрелят ако им застанеш на пътя.

За германците българите ще си останат винаги комунисти.

ми кажеш Мекрел откъде е и на коя партия е била член....

Първо: Да спрат да ни слагат в един кюп и броят с румънците/ нищо против комшиите/! Второ: Да си гледат другите етноси, които са по 3-4 милиона, и които наистина им цоцат системата! Трето: Тревожна е тенденцията на вътрешноевропейски расизъм! В смисъл, че за Нас, европейците не може, а за другата паплач от цял свят може! Ай сиктир!

Расизмът е "славяно-европейски", нали помните, че сме били "тор за германската нива"...

ДА ИМ СЕ 'ИЗТОРЯ' НА НИВИТЕ

Не винете другите държави за икономиката на страната. Крадците нарочно наричаха тези 24 години преход, за да може да ограбят страната до голо. Колко много средства се дадоха за икономика, земеделие и други на България от ЕС и попитайте всички тези от Парламента и управляващите до сега къде са парите. След това погледнете милионите им,палатите им и начина им на живот и всеки глупак ще види как са го обрали.

Драги, става дума за определяне на етноса, не за да вземеш на циганина гражданството на България, а за да сложиш знак внимание пред очите на немския, или който и да е друг на запад, граничен полицай - нека той да прецени дали да го пусне в държавата си. Другото - Германия има ТУ, при това не един, може би знаеш, че Берлинският ТУ е един от най-престижните в света. Но, драги, Германия няма достатъчно специалисти, вече бяха изброени някои от категориите висшисти, които им липсват. И това отваря вратите на този пазар за нашите умове, а не за циганите и за социалните помощи.

И какво е ТУ?

ТУ = Технически университет. По-долу писах за това, но някакъв явно не беше разбрал, та отговорих, но отговорът отиде на друго място.

Ами че то циганарии по Германия колкото искаш. Има няколко лъскави големи града, и то даже само някои квартали, другото са арабско-негърско-циганско и пр. гета. Нищо ново за Германия или която и да е друга от бившите развити държави. Бивши, защото и те са вече на умиране. Идеята на ЕС е да може да се оправят някои висши чиновници, за останалите мизерни помощи докато може. На социални помощи и 400 евро заплата живеят около 1/3 от германците. Това са почти цяла източна, северна, югозападна Германия, бившата РУР и някои други планински области. Докато ние не можехме да пътуваме по ЕВропа при социализма си построихме хубави и големи масивни къщи. Тук набързо са застроили старите паянтови къщя от преди войната, а те си ходеха през това време на почивки в Испания и България и пр. Е сега са готови вече и те да рухнат.

И да се върне социализма! В сънищата ти.

Провалили сме се икономически, защо ли, трябва ли да сме пазар за немски и какви ли не хипермаркети за хранителни стоки и какво ли още не на минимум двойни цени? Сигурен начин за изсмукване на пари! Наште държавници ли са виновни само или са им помогнали? Що не си произвеждаме и търгуваме сами на вътрешните и външните пазари? Доколкото (много добре) познавам немските политики спрямо чужденците, че и спрямо техните си, шансовете за социални помощи за пришълци ше са малко под нулата с помощта на подходящи управленски инструменти.

НА ЗАПАДНИТЕ СТОКИ -ВИСОКО КАЧЕСТВО,ПО-НИСКИ КОНКУРЕТНИ ЦЕНИ Е СЕГА ,ОТ ДОСТА ВРЕМЕ

индустриална храна, китайски стоки под западни марка и цените са високи, щото доходите са нищожни като производството и възпроизводството и не се поръчват количества за милиони потребители

ЕС не е една държава, а е икономически и политически съюз на множество държави.

"Чрез социалните, регионалните и структурните си фондове ЕС помага на тези държави да осигурят на собствената си територия перспективи и нови работни места, така че да не се стига до вътрешна миграция в социалната система. Доколкото разбирам, правителствата на България и Румъния явно са се провалили в това" - Фондовете на Европа служат в България за обогатяване на чиновници и за разрастване на корупцията. Нито стотинка за България!

Ами прав е г-н Мюлер, поне в последното си изречение.

има трето условие ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ШЕНГЕН -справяне с КОРУПЦИЯТА /ПРЕСТЪПНОСТТА/

всяко нещо си има ГРАНИЦИ,ИЗВЪН КОЕТО Е НЕВЪЗМОЖЕН ЖИВОТ ! ПО ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ,освен че има човешки зедължения в обществото,като всеки индивид трябва да изпълнява човешките си задължения в обществото ,за да ползва правата ,ИМА ПРЕДВИДЕН И РЕД ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ И ОТНЕМАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА,ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ ЖИВОТА И ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ИНДИВИДИТЕ И ОБЩЕСТВОТО . НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ,по този ред им се ограничават или отнемат свободите и правата с оглед да не вършат престъпления и да възстановят щетите ,които са нанесли на жертвите . ОГРАНИЧАВАНЕТО НА СВОБОДАТА НА ДВИЖЕНИЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИ ВКЛ ЗАТВОР,ВЪТРЕШНО РАЗСЕЛВАНЕ И ВЪНШНО ИЗСЕЛВАНЕ ,иначе се получава затвор за невинните съвестни жертви или гроб /смърт ,или нео-робство ,перверзия на правосъдието -т.е. "права "за престъпниците ,които отнемат правата на невинните съвестни жертви на техните измами,обири,просия,нео-експлоатация и т.н. Човешките права са за съвестните,които изпълняват човешките си задължения за образование,труд,данъци,мир и равенство първо по задължения за изравняване по права....ЗНАЕТЕ ТОВА,НАЛИ!?

Чета тука колко са загрижени хората за Германия за ЕС и прочие, как немците пропадали и прочие простотии!!! А бе пичове вместо да пишете глупости по добре помислете как да си промените тези заплати от по 500 евро към по-добро. Ако трябва терминала и към Германия,Англия и т.н... не ги мислете Германците загубиха две световни войни, а сега са една от първите икономически сили в света... по-добре мислете за мизерията в България и как да се променят нещата ???

Кой взима 500 евро в България? Какви са тия манипулации. В България МРЗ е 170 евро, а средната е 250 евро. 500 евро взимат 1% и то само в големите градове.

Не искам да спорим за заплата - ако ти си прав това още повече доказва колко съм прав и аз нали така??? Не усещаш ли колко унизително ЗВУЧИ 170 евро заплата? УНИЗИТЕЛНО!!!!!!!!!!!!!!

Ясно е как

500 евро! Къде, как, за колко месеца? Дай адреса бе, пич!

Докато имаше социалистически блок, капитализма на Запада процъфтяваше. От както от 25 години вече няма соц. блок, Запада почна да запада и неговата "горда средна класа" тръгна с бързи крачки към беднотията. Така че, богатите държави бързо да търсят голям район в света, където да намерят балами който да им построят там "реален социализъм" и да направят отново "блоково противопоставяне". Така и те ще дръпнат отново напред!

Ами всъщност проблема идва от мотивацията и конкуренцията. При липса на мотивация и конкуренция, при наличие на монопол, тогава няма развитие, има само упадък.

Ще ти се.

Те да се съберат и обсъдят, дали има ислямизация в Германия, защото като бях във Франкфурт, Мюнхен и Кьолн имах чувството, че не се разхождам по улчиците на някой арабски пазар! Има цели квартали, в които полиция не стъпва!

Времето ви минава в безполезно писане на глупости. EC няма да го има след 10 години...

Да ,ама тогава в ЕС ще остане България ... и може-би Румъния ,защото няма да можем да изпълним условията за ИЗЛИЗАНЕ от ЕС ...

Страшното положение нае България - символ на мизерия, некадърност, циницъм, расизъм и фашизъм - явно задоволява вътрешната дясна реакция. За нея Европа, светът, капитала са нещо абстрактно и неразбираемо. На думи са за пазарната икономика, а на дело я провалят 25 години. При това демонсттрират омраза към всички и всеки, койито се осмеляват да не се възторгват от ловката демагогия на десницата, от двуличието, от простащината й. Тази десница отврати дори една Германия.

дясно-центристката партия на А.Меркел ОТНОВО СПЕЧЕЛИ изборите в Германия,докато техния коалиционен партньор -АНАЛОГ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ претърпя НАЙ-НЕЖКОТО ИЗБОРНО ПОРАЖЕНИЕ ОТ 40 Г НАСАМ

Десница в България и в Германия са различни идеологии, ако позволите да вметна :)))

1.Kaто толкова ги е страх от сорта манго, да бяха поръчали един възродителен процес номер 2 2. Идеята за налагане на минимален дохгод от 400 до 1000 евро в ЕС е добра, защо не я приемете а не работят за некви трохи хората в България... 3. От европейските програми не се създават много раб. места - голяма част отиде за магистрали и то поне двойно по-скъпи от реалната им цена / половината пари са откраднати/ ...

Пак двоен стандарт. Те на Гърция дадоха СТОТИЦИ милиарди и гърците не си развиха икономиката от преди създаването на ЕС, на България я има я няма 5 милиарда са дали със зор за 8 години, ама били сме се провалили.

Германия все по-зле и по-зле става, българските цигани са нагледен пример какво ще се случи в скоро време с нейните граждани. В скоро време печатницата за пари ще банкрутира и техните граждани, които почти всички живеят на кредит, ще плъзнат като циганите из тяханата страна.

Е добре де. Ако за момент речем, че Германия става все "по-зле", то какво се случва с икономическия колос България? Вероятно ще ги задминем немците, както задминахме и американците, нали.

Ама и минуси слагате. Мале, мале, вие сте неспасяемо зле, щом смятате че една от първите 3 икономики в света загива и е по-зле от България. И все пак всички разумни хора напускат икономическия колос България и не смятат да се връщат никога повече.

да си видял някои богат да иска бедните да станат богати като него!!!много сте промити с тези европеиски митове за демокрация и равенство!!!като ги слушам ми напомнят старите комунистичеаки времена!!!имаме си и комисари!!!чакаме само партииният лидер!!!

Ама тотално никой от вас не си е направил труда да види какви права има от 01.01.2014г. Най-просто казано ако се преместиш да живееш в Германия имаш абсолютно същите права и достъп до социалната им система , държавна администрация като немците. Това означава примерно, че ако замине едно българко семейство децата им биват веднага записани в училище. Има огромна разлика в това да заминава само единия родител и в това да замине цялото семейство. Да не говорим , че и бабите може да вземе за да гледат децата, а на бабите ще се полага социална помощ щото пенсията им е под социалния минимум. Е затова става въпрос. И вероятно стотици хиляди българи ще мигрират. най-малкото за да дадат по-добър старт в живота на децата си. Само не ми обяснявайте, че българинът не се възползва то всичко, което му се полага безплатно. ЧЕ даже и ще излъже за да го получи ако не му се полага.

Наясно е бай Ганьо. Не ги слушай Отдавна е проучил келепира

Щом има закони и правила в ЕС, то те трябва да важат за всички. Ако разни държавни се опитват да прилагат двойни стандарти и да въртят и сучат както им е изгодно и удобно на тях, то тогава целия ЕС се обезмисля. Иначе написаното от вас е така, но почти никой българин не е запознат. Българите масово не познават законите в България и не си знаят елементарните права, пък какво остава да знаят за правата си в ЕС.

Обаче никой не се замисля какво ще се случи когато все повече българи разберат за какво става въпрос. Единственото нещо, което може да попречи е ЕС да не излезе от рецесия. Ама ЕС излиза. Другият вариант е във сферата на фантастиката - да се увеличат доходите в България до около 40% от немските още тази година. Трети няма - следва масова миграция, фалити на фирми поради липса на работна ръка и невъзможност да се компенсира от други места заради мизерното заплащане. И никоя политическа сила в момента няма програма, която да спре това. НИКОЯ.

ДА ДЕ, ТОЧНО ПРЕЗ ТЕЗИ 20 ГОДИНИ КОМУНИСТИТЕ СТАНАХА ХАМЕЛИОНИ. КОМУНИСТИТЕ НИКОГА НЕ СА БИЛИ ИЗВЪН ВЛАСТТА

И си направиха 100 партии, за които баламурниците да гласуват и да се карат на масата с ракията.

КОМУНИСТИТЕ СЕ ПОГРИЖИХА ДА НЕ СТАНЕМ ЮЖНА КОРЕЯ-ТАКА ЧЕ ГЕРМАНЦИТЕ СА СИ СПОКОЙНИ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ. А ПЪК И НЕ СМЕ ЧАК ТОЛКОВА РАБОТНИ И ИЗПЪЛНИТЕЛНИ КАКТО СЕ НОСЯТ МИТОВЕТЕ

Погрижиха се всички подлоги и продажници, а те нямат цвят и мирис, така че е изключително наивно да се обвиняват само комунисти, ако въобще ги разглеждаме като такива, защото това са по-скоро хамелеони.

все комунистите му виновни. Влязла червена жаба изяла му на синия хляба.

европеиският мит за демокрация се изпари с падането на желязната завеса!!!германия и подобните и искат само пазари!!!колонии в нов стил!!!представете си за момент че булгария става южна корея!!!ние ли ще продаваме на германците или те на нас???

"представете си за момент че булгария става южна корея!!!ние ли ще продаваме на германците или те на нас" Много на високо равнище го подкара ти. Пробвай да ги питаш за ракия и салата, те от друго не разбират.

Ква Ю. Корея, бате. Ти здраво си се филмирал. Наясно ли си кво е положението в България? Там е като в държава от 3-тия свят. Дотам ни докараха феодалите от "бившата" държава сигурност. Ю. Корея е капиталистическа държава, а ние сме комунистическа

А ти наясно ли си колко не можеш да четеш? Човека е казал за момент да си представиш, ако България се беше развила като Южна Корея, дали щеше да продава на Германия или Германия щеше да продава на България. Не е много сложно, пробвай да го прочетеш няколко пъти докато го схванеш.

то ние не сме за пред света. Избори идват европейски. Така ще е. Образци дето си хвърлят фасовете и хартията от закуска по улицата не са за никъде. Да не говорим за чашките от кафе дето хвърчат от колите. Това е достатъчно за да разпознаеш боклука. То от боклук нямат нужда никъде.

Бай Ганьо е мързел. Вика, че искал да излиза от ЕС, ама бай му тодар го няма вече да се целува със савецкия диктатор и да ги хрантути

Всичкото циган ще се върне в Бг сега :-)

Виновни ли са българите, че са най-бедната страна в ЕС ? Преди 20 год. ние бяхме видимо по-добре от Гърция, но там ЕС наля безвъзмездно милиарди без да създаде икономика, а само им подари високи пенсии и социални придобивки. Ние не искаме дарения, но искаме равнопоставеност в ЕС - без квоти за производство и износ на грозде, вино, тютюн, стомана, изкуствени торове, електричество и т.н. Някой в ЕС задава ли си въпроса, че отваряйке пазара само за медперсонал и висококвалифицирани с-сти, те оставят българия без лекари, без младежи, БЕЗ БЪДЕЩЕ ?!? Грижи полагат за бездомни кучета, весели кокошки, криви краставици и няколко мечки, а за това, че милиони хора гаснат живи без лекарска помощ, без достъпни лекарства, ток, храни - за това кой се е замислил ?

Едно основно нещо не разбирате. Истината е, че на световния ред и икономика в момента не им трябват повече от 1 милиард население на планетата. А с напредването на технологиите тази цифра все повече ще намалява. Е, логично идва и въпроса какво ще се случи с останалите? Ами ще бъдат обречени на глад, болести, войни, медицински експерименти, робство, и така докато се затрият и не останат само богоизбраните.

Идеята им е добра. Прекалено е малка Земята за толкова измет по нея

Диктаторите, с които изобилства ХХ век, са се виждали в ролята на творци на "новия човек" и затова без задръжки са ликвидирали т.н. "ненужни хора" - чрез непосилен труд, войни или направо в лагери на смъртта. Могат да се посочат всички диктатори без изключение: в СССР, Китай, Германия, Турция, СФРЮ ... За отбелязване е, че те не са си правили илюзии относно качествата на тези "нови хора". Хитлер е споделял: сънувах свръхчовека - студен, жесток, безпощаден, брутален, безмилостен ... Аз се уплаших от него ! Дали новото време не роди именно такива "нови герои" ???

А защо никой не пита къде са техните деца, които стават лекари? Нямат, професията вече е непрестижна, но поради по-високия стандарт и здравна осигуровка, нашите ги лапат като топъл хляб, за по-високо заплащане от нашето. Само че пропускате сравнението на лекарската заплата със средната заплата в съответната европейска членка. Смешно ниска е!

Те по скоро да се опасяват от ислямизацията на Европа...,то не че циганите не са проблем..

Ами в Германия е пълно с турци изповядващи исляма. Те са добре дошли, а ние сме им проблема. По скоро нападките се срещу християните-българи...

Това е ЕС. В знак на солидарност да ни унищожат.Лайте се по форумите колкото искате. ДЕМОКРАЦИЯ! Ейвала шопе.Те османлиите ги пазиха векове но европейците ще ги заличат .......

Да излиза. Вратите към Анадола и Сибир са отворени за всички недоволни.

Бохчата и на запад!

Предлагам ви след като прочетете тази новина да прочетете и новината , че 360лв. става минималната заплата на държавен чиновник. Накрая се отбелязва, че против минимална заплата от 340лв. за всички останали били работодателите щото щели да закрият работни места с това увеличение. Вижте в търсачките за работа за какви пари на месец се търсят неквалифицирани хора за Европа. Сравнете трите новини. Кажете кой от всички - немците, българските работници, българската държавата, българските работодатели ви се струва , че живее в свят, който е най-далеч от действителния.

340 е МРЗ за тези, които плащат 360 МРЗ на онези, които пък са освободени от осигуровки и данъци - държавните служители. Чистачка в Испания взима над 1000 евро. С тези пари може да си плаща наема и сметките, както и да се храни, облича и да посреща празници. Минималната в Испания е 750 евро. Пробвайте сега с 500 лева в България да се справите с горепосочените разходи. И не забравяйте, че чистачките в България взимат по-малко от 500 лева.

А в Китай, Индия, Камбоджа и др. за същата работа взема 30 евро на месец и успява да си плати наема, храната, училището за децата, почивката на море :-), GSM, кабелния интернет и TV, колата и т.н. Как успяват да преживеят тези хора ? Ами виж колко струва при тях храната, наема и др. разходи и тогава сравнявай ! Напр. билети за транспорт, застраховки, наеми и т.н.

През 2006 година товарач на куфари на летище в Швеция взимаше 2400 евро. Колко взима същата професия в България според вас през 2014-та?

Ама ти недей така - той шведският товарач работи по 160-200 часа на ден. В България са ниски заплатите, защото сме мързеливи, не знаеш ли?

ДА СЕ ИЗЧИСЛЯВА СТОЙНОСТТА НА ПРИСВОЕНАТА ОТ НЯКОИ КРИМИНАЛНИ ТОВАРАЧИ ,Е ТРУДНО ДА СЕ ИЗЧИСЛИ ПРЕДВИД ТОВА,ЧЕ ПОКАЗВАХА КАК ОТ СКЛАДОВЕ ИЗЧЕЗВАЛА СТОКА -ЗЛАТО И ПОДОБНИ ЗА МИЛИОНИ

Нека уточня, че става дума за български цигани, а не за българи, които действително са от 100% полза за Германската икономика и не само за Германия, а въобще. Известно е, че доста сектори от икономиката в държави от ЕС са празни откъм специалисти: например, тези страни имат остра нужда от инженери, компютърни специалисти, лекари, мед.сестри, обслужващ персонал в хотели, фирми и т.н. И вместо това, непрекъснато ни се изтъква, че българите "изяждали" социалните им фондове, просели по улиците, самонастанявали се в изоставени сгради и не се интегрирали. Хора, тук става дума за цигани, а не за българи от споменатите по-горе категории. Защото умният германец знае, че като му липсва лекар, ще си го набави от нашия БЛС, ако му липсва инженер, ще си го получи от ТУ, ако му липсва компютърен специалист, ще си го вземе наготово от всяка фирма у нас. Не искам да стигам до дискриминация, но май е редно вече в паспортите да се пише и етническата принадлежност. Защото когато съм в чужбина, лично на мен ми е обидно да ми сочат просяци-цигани по улиците и да ми казват, "виж си сънародниците".

И етност да пише, все ще са ти сънародници, понеже ще сте граждани на една и съща родина. Иначе и немците си имат ТУ, както и други вузове.

"Трудът ще ви направи свободни", е те германците знаят какво означава това, а за тези които не знаят,...е ще поживеем и ще видим!

Истината е че на ЕвроГейовете до такава степен са промити мозъците че не разбират от къде идва заплахата за тях.

И германците го удариха на комисии.Това си е елегантен начин да дадат заден ход за глупостите които се изприказваха преди нова година а и до днес.Ако не ни тикат и с румънците нещата скоро ще си дойдат на мястото.Няма начин да ни унизяват заради влашките цигани не че нашите миришат по -приятно но поне не са с такава численост .

Една от основинте свободи, които не подлежат на осбъждане, е свободаната на словото! Зиг!

да, най-вече `свободаната `.... то, затова падна и Берлин, не руснаците, а хапчетата ти съсипаха райха

аве ...то циганите са виновни ..така да знаете.... щото сте накадрна наця....няма вече кои да ви оправя.....сами неможете..не го казвам аз..така говри исторята... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.