Турция дължи пари на 800 000 българи за тракийски имоти

До края на 2011 г. трябва да бъдат събрани документите, които удостоверяват право на собственост върху земите на българските бежанци от Одринска Тракия и Мала Азия.

Обратно в новината

Коментари - Турция дължи пари на 800 000 българи за тракийски имоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе какви пари какви 5 лева коъ ще ви ги даде ,не сте добре гановци.то на готово няма никде не ви ли е ясно.говорите за блгарските бежанци ами за турските кво ще кажете .от 150 год насам все е имало изселничество коъ по желание коъ насилственно ами те ако си пазят документите то блгарите ще трябва да продадете самата блгария .коъ казва ше турсите 500 год са смучели блгарите ,та вие смотаните сте живяли мого по добре по османско ,500 год ако бяхте под руско то сега нямаше да има бг ,така че вземете да четете и от други източници за блгарската изтория а не само от гановските учебници .

Cмешни сте... имате документи ???Aми къде е дqдо ми и баба ми като са бягали та да ги питам -къде ни бяха земите ???

Имам документи за собственост останали от пра-пра-дядо ми.Автентични.Преди години баща ми/вече покойник/изпрати копия до където трябва и отговор няма.Няма и да има докатодържавата не се намеси адекватно.Търската страна се прави на разсеяна,а нашите се държат като,че са васална територия а не суверенна държава.По времето на Демирел Тато беше постигнал някакъв напредък и имаше създадена комисия която да провери архивите.Комисията заседава няколко години и свърши доста работа,но тогава държавата поиска да прибере парите и да да де трохи на бежанците и техните наследници.Турция се оттегли от комисията понеже искаше да обезщети директно засегнатите.Това беше някога сега и това няма и няма да го има защото на никой в тази крадлива държава не му пука щом няма да има далавера.Помнете ми думата-ако се стигне до плащане на обезщетения корупцията ще е такава,че това дето сега наричаме корупция ще е като детско стихче.

мисля че това беше поредната зарибявка преди изборите от 2009 моите предци също са дошли от лозенградско и там са били много заможни хора.когато започна тази кампания казах на родителите си че тук има нещо гнило и да не се надяват на никакви компенсации въпреки всичко те се разровиха намериха документи изпратиха ги до централния архив и след месец получиха отговор че такива хора според данните от там не съшествуват вие си правете изводите

Ей,читак, направи си 2 теста! Първия-за интелигентност/да видиш с очите си, че си кръгла нула/ и втория-за произход/ да се убедиш, че баба ти гъркиня е опрашена от кюрд/.И не се мяркай по европейски форуми, щото ша та напляскам!

каква ти е цената?

В какво се стои глупостта на политиката на това настояще правителство и на българите към Турция. Арменците провеждат по правилна политика от България. Министър Портфейл трябваше да изгради следната политика към Турция. (2) Чрез нашите евродепутати от трибуната на Европарламента поискване от българската правителство признание от Турция за извършения геноцид над избито 200-300 000 българската население в Беломорска Тракия в периода 1912-1915 година, както арменците направиха, имаме достатъчно исторически архиви и можем да го докажеш нагледно с факти, както Армения направи ( 2), искане за обезщетение за това (3) ликвидиране на партия ДПС работеща за Турция в най високите етажи на властта и обвинение за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА. Такава трябва да бъда политиката на българското правителство. Но тя е национално отговорна политика и се извършва от националноотговорни правителства. До сега не е имало цели 20 години едно такова в България, а българската евродепутати са ТЪРТЕИ ХРАТУТЕННИ на държавна ясла, отишли там само за 7 000 евро депутатска заплата, плащана от българската вноска в ЕС и клатещи си кратката без да правят нищо за народа си който ги е избрал там! Д-р Георги Чакъров, Идея за България- алтернатива на статуквото

Той предвижда 400 хиляди турци да напуснат България и сИ отидат в Турция. Поради толерантността на българите обаче, това не се случило, та сега ни се качват на главите!ТРЯБВАЛО Е ДА ГИ ИЗКОЛИМ ДО КРАК, ТА СЕГА ДА СИ ЖИВЕЕМ СПОКОЙНО!

Прочетете Любомир Милетич и неговата книга "Разорението на тракийските българи през 1913година" Много рабити ще ви се прояснят.

Защо Божидар Димитров не каже. какво дължи България по претенции на турски граждани за отнети имоти останали в пределите на Българската държава след нейното образуване. Божидар Димитров не знае ли или се прави, че не знае за този факт. Има ли представа въобще някой колко дружества имат тракийските турци и какви са техните претенции към България. Защо никой в България не споменава за наличието на такъв интересен момент. Крие се информация и се представят нещата в Невярна светлина. Гони се единствено евтин политически популизъм по най-елементарен начин, което говори за политическа дебилщина, липса на професионализъм и наличието на невероятно политическо късогледство.След като притежаваме архивите на османската империя на Божо Димитров/горкия/ трябва да му е ясон за какво става въпрос и че ако наши граждани имат някакив претенции към Турция то турските граждани по понятни причини ще имат тройно повече.Ако 800 хил.българи ще търсят обезщетение,то броят на засегнатите търски граждани най-вероятно ще е 8 милиона. За Божо Димитров най-великото нещо на света е да бъде Добрият вестител. След Мощите на Св.Йоан очаквайте и други чудеса от Горкия. Най-добре да му направим Паметник да видим дали ще успее да се спре или ще се вдъхнови още толкова.

с тази разлика че тях никои не ги е канил на първо място да идват в българия а са се самонастанили, така че пацко преплакни си дупето

Пацинко, миличък, за какви "претенции на граждани" говориш, когато се е водила освободителна война от една пословично жестока империя? Това са завоеватели и поробители на цели народи и са унищожили култури и развитие на толкова много хора, пък ти им говориш за правата. Доста са ги превишили мен ако питаш. И дай някакво определение на този твой бисер "тракийски турчин", че тук една камара народ ахнахме от изненада.

Към Дос и към Дедо Поп - хайде да оставим малко емоциите кой пръв е дошъл на балканите и да гледаме нещата по същество. Въпросът е кой какви документи има и кой на кого дължи пари. Точно затова говоря, че никой не разглежда въпроса професионално, а се пускат смешни изречения от които ми е ясно как Божко ви е промил мозъците. Турски граждани си пазят документи за собственост/на техни прадеди/, която в момента е в България. След като ние искаме обезщетение значи , че ще трябва и ние да обезщетим турската страна.Имате ли представа с колко милиарда трябва да олекне България. Ето това е проблема, че има и такава страна на медала за която никой не говори. Божо обяснява как яйцето има само белтък и вие казвате - да вярно е. Браво! Народа български си заслужава избраниците по чийто акъл се води и на когото вика Браво! И сега виждате ли - наш Божо напъва да върне 20 милиарда в България обаче не му дават да се развихри на човека - смях в залата. По отношение на турските поробители мога да кажа, че не можем да турим под един знаменател всички турци. Има такива които са клали.Има такива дето не са клали. И ще отбележа , че и ние сме клали. Кой колко е клал не е въпрос на дикусияга - въпроса е кой какви документи притежава и кой на кого дължи обезщетение. А по отношение на това кой ще получи действително пари - искам да видя ако трябва Божо да ги раздава на хората, кой от Вас драги ми патриоти ще успеете да си ги получите.

имало ли е балгари в Мала Азия?

Арменските земи се простират чак до Анкара, това са 12-те обезлюдени области с изклани над 2 милиона арменци. Затова днес над р. Хрездан има обелиск, напомнящ турските жестокости през 1915 г.Искаме си земите!Рано или късно ще си ги върнем!

Ти пък от къде скоchи, я се скрий...

Искам си всичките земи - от Константинопол до Кападокия, иначе директно съдя Турция в Страсбург!А, ша ви знам в чалмите! Ама виновен е Балдуин, че тръгна към Търново, а не към Мека и Медина!

Турция в последно време провежда политика да не допусне да се повтори и нашуми в света въпросът с арменските геноцид, за да не излязат на бял свят въпросите с извършените по същото време 1912-1915 година български и гръцки геноцид от Турция . Тази политика Турция провежда с цели специално подготвени военизирани платени еничарски отряди у нас и в Европа. Пресен пример е фундаменталното изследване Баташката клане на еничарката Марина Балева- мюсюлманка със сменено име, в която тя се стреми да го отрече, за да нямаме утре претенции обезщетения от Турция. В този форум се виждат еничарите на Турция и те са от троянския кон на Турция -ДПС. Питам г-н Портфейл, не вижда ли това положение ами си плещи за да прави политика? Каква държавна политика има по бежанския въпрос и извършения геноцид в Одринска Тракия? Имаме избити над 200 000 българи и още над 1 милион прогонени от земите им в Одринска Тракия през периода 1912 -1915 г., имаме Андорски договор който е сключен с Турция, който Турция е признала и който е в сила до сега и трябва да се приложи в действие спрямо тракийските бежанци. Къде е политиката на министър Портфейл? Д-р Георги Чакъров, Идея за България- алтернатива на статуквото

вие чакаъте наготово.турция ше ви даде повече стягаътесе бачкаъте никои няма да дава пари боклуци *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е типично за това правителство нищонеправането. По-голямта част от бежанците всъщност притежават документи за ползватели на тези земи , а не за собственост. Не случайно Ердоган ехидно се подсмихана и каза, ако имате право ви плащаме, знаеки че нямаме право. Земите са вакъфски, а селяните са били ползватели, това е истината

Божидар Димитров,Господине каква нация сте вие, престанете вее с такиви приказки. Не ви ли срам??? Доста много са ви дали Турците до сега, живяхте достатъно по техния гръб. Време е и вие да поработите малко, а не да търсите наини за лесни пари...

Що не си ходите по Договора оттатък Одринско ?

Гостите от анадола са добре дошли ако си харчат парите да разгледат красотите на България. А такива помияри като теб,дошли с претенции да си ходят в анадола.

Приятел, ако не бях те хранил досега shтеshе да умре от глад...

Господине бихте ли ни осведомили какво точно са ни дали турците.По възможност избройте поне 5 неща.Второ-на чий гръб са живяли българите-бихте ли привели факти.В групата на българите живеещи на чужд гръб, влизат ли българските граждани с мюсулманска религия и неустановен диалект на езика говорещ се отвъд източната граница на Родината ни?Лицето Ахмед Демир Доган и групата заможни граждани около него на кого правиха консултации,и на чий гръб живяха и живеят и до сега?И още редица въпроси имам,но Вие дайте отгвор поне на тези.

Да ви кажа, първо от 1925 г. до 1989 г. 790 717 дуshи са ви дали земите си, домовете си, пърите си и всикото което си имат. Второ, те са ви хранили като работели по полето, в земеделието, по мините, по най тежките работи, и сега благодарение на тях се облиchате и храните...и т.н .и най туй отгоре обезshтетение брех брех брех...

500 години смукахте от нас, завзехте ни и територията, а сега се жалвате. Връщайте се в Азия.

500 г. да беshе под робството на други сега нямаshе да си Българин. Ти трябра да си благодарен на Османската Империя... Пoмисли и проshети малко не само от ваshите книги.

Колко ти плаща турция духчо да дращиш такива глупости по български форуми?

Г-н Министър без портфейл, а защо тези думи не сложихте в устава на патрона си да ги изрече, при посещението на Ердоган в България? С право народът приема вашето министерстване за популистко и... Идея за България, алтернатива на статуквото

Това е лъжа!Аз съм наследник на бежанец от Одринска Тракия и понеже не разполагам с документи посетих Държавен Архив.Там се пазят единствено някои декларации от самите бежанци,които са декларирали какви имоти са изоставили в Турция.Много от имената са едни и същи т.е. съвпадат и не можеш да разбереш дали е името на твоя дядо или на друг човек,заради липса на ЕГН.Там ми казаха,4е истинските архиви са в Турция и да си наема адвокат ,защото тези в София са непълни и нямат стойност.

Турция е длъжна да заплати на 800-те хиляди бежанци от източна Траккия и от финансова гледна точка за нея не е никакъв проблем да ги изплати още днес. Трябва да се има предвид че Ангорският договор е двустранен и бежанците-турци от България са 2 пъти повече през този период което значително ще затрудни изпълнението и от българска страна.

"Бежанци-турци" ! Няма такова нещо ! Това са окупатори и техни потомци напускащи България, така че никакви обезщетения !

"Бежанците-турци" никой не ги е гонил от къщите им да ги коли и избива. Много от хората нямат документи, защото са били по нивите си, когато турците са нахлули в селата им с идеята да ги избиват и да заграбят имотите им.

Ка - значи като се е образувала Българската държава викаш никой не е гонил и клал турците - а. ЕЕЕ верно е, че някои неща не ги пише в учебниците и някои неща Божо не ги разказва по телевизията ма я се замисли малко каков е станало в действителност.

..изселените имат 800 000 наследници!

Дайте доказателства, че съда не прознава приказки и разкази. ДОКУМЕНТАЦИЯТА ТРЯБВА ДА Е ПЪЛНА И АКО ТРЯБВА ДО ХАГА ДА СЕ СТИГА. НО ТРЯБВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ТОВА ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯСНО

И как да имат документи хората, след като едва са си спасили живота, бягайки от турците, които са нахлули по селата и са ги колили и избивали. Вие за документи ли ще мислите, ако някой Ви гони да Ви убива?!