Коментари - Българи след потопа в Гърция: Не можем да си тръгнем! | Днес.dir.bg

Българи след потопа в Гърция: Не можем да си тръгнем!

Десетки българи бедстват в гръцки къмпинги и туристически селища в районите на Халкидики, след като районът беше залят от невиждан потоп.

Обратно в новината

Коментари - Българи след потопа в Гърция: Не можем да си тръгнем! | Днес.dir.bg

Коментари

Напред народе към туристическия рай на българите! Не ги слушайте медиите, това са долни инсинуации! При нас всичко е наред, това което гледате е кв. Аспарухово, от преди 4-5 години. В Гърция такива наводнения не стават, при нас собствениците на хотели и заведения на ръце носят българските гости и са готови да предложат и най изисканите услуги на зажаднелите за внимание БГ туристи. Айде, че местата по островите свършиха!

мутрите с хотелите по гръцко веднага пуснаха статия , която казва как е пълно със зарази по Българското черноморие. На продажните политци собственоста и хотелите са по Гърция, трябва да има хляб за хотелчетата

Не ми е жал, за столичаните в повече, по гръцките къмпинги. Този потоп в Гърция взе да става традиционен, началника си знае работата.

а във Варна кърлежи, чревни и кожни болести.... верно началника си знае работата...

Гърчолята, стягайте се и оправяйте мизерията от пороя че септември идвам за втори път тая година... ципуро + отоподи на плажа = ммммм..

Не одобрявам снобите които тичат при всяка почивка непрекъснато до Гърция. За да кажат после че и те видиш ли са почивали на Халкидики и другите там... Защона тачим нашето, българското , а си даваме парите навън. Народе??? Помисли какво правиш!

Съжалявам ,но ходя там ,където мога да си платя и МИ Е ХУБАВО! Почивката там ми излиза почти на същата цена ,но МИ Е ХУБАВО. На нашето море ще отида веднага щом усетя ,че ще МИ Е ПО-ХУБАВО! :-))) Но си мисля ,че едва ли ще е скоро! :-(((

аз ходя в Гърция защото ми е по евтино.... що за снобария е това??? по скоро е сиромашия в случая....

Доно няма пострадали. Аз ще изляза малко от темата: Ходила съм 2 пъти в Гърция. Като имайте предвид живяла съм в страни с много висок стандарт, екзотични плажове и т.н Ами не разбирам това прекланяне пред Гърция. Първо, скъпо е, какво ми говорите, какви пакети намирате, с тия пакети само в хотела ли стоите? Ами нали трябва да се разходиш, да седнеш в таверна, да си отпуснеш душата? Всичко е в евро, и аз не съм от бедните, а ми се видя скъпо. И храната им не може да се сравни с нашата. Помня техният прочут гирус ли е какво е, го метнах в кофата, то само сланина. Една морска кухня имат и това е. И извинете, ама най- което ме удивява, е как не харесвате нашата България. Та тя е като дар от Бога. Идете в Созопол, идете в Приморско. На квартирка, ако неискате в мутренските хотели. Има хора дават под наем апартаметнчета, студиа, вилички. Ами скоро ходих, хареса ми, чистичко е, плаж, а до теб планина, евтина и вкусна храна, големи главни улици, да се разхождаш и пазаруваш наволя. И да малко обсужването куца, ама за тия цени се преглъща, не сме принцеси. Защо изливате милиони в гръцката икономика? Не всичко по нашето море е на мутри. И как да няма зеленина, като планината е до теб? Че аз съм обикаляла доста, и държави като България се броят на пръсти. Навсичко отгоре, гърците ни презират, ами имала съм колеги гърци, като чуят че си от България, все едно си втора категория хора. Почивайте навън разбира се, но не пренебрегвайте родината. Те се нуждае от нас, недейте да я намразвате заради шепа хора. Хубав ден.

Стрино, дето си живяла "по екзотични места и страни с висок стандарт", Гърция има 2500километра плажове и ЗАКОН за опазването им. Крайбрежието им не е засрано каро нашето, защото опазването му е НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА на тази страна, спазвана от всяко правителство до сега. Храната им е превъзходна, хората - МИЛИ И ДОБРИ, а природата им е уникална. По плажовете им НЯМА чалготеки, които да стържат ден и нощ. За чистотата и хигиената просто няма да говоря. Ентеровирусите за ЗНАЧИТЕЛНО по-малко. Всичко това е причина, от 2000та година това да мине предпочитана дестинация за лятна почивка. НЕ МИ ЛИПСВА ИЗОБЩО нашето мутренско море, с лайната в него, пияните руснаци и англичани, завистливите и некадърни селяни-сервитьори, гадната храна, претъпканите плажове, високи цени, презастроените селца и платените чадъри . Мерси съм от Черно море.

В Гърция ми е хубаво, приятно, леко и спокойно на душата, всичко е правено с мисъл и за удобство на хората. Да, по-скъпо ми е от в Бг.,но всеки цент си заслужава. А и не забравяйте, все пак там е люлката на цивилизацията, има толкова много история, уникални места, които трябваа се посетят.. Гърция не е само плажове и узо.

Мнението ти за Гърция не звучи обективно. И защо си опитала гирос? Постоянно има прясна храна - плодове, зеленчуци, риба, октоподи и да, в поне 80% от случаите е по-вкусна, дори обикновена салата да е. Плодовете също имат по-добър вкус. Дори да не отидеш в голям хотел на нашето черноморие, усещането пак е съвсем различно от това да си в селце с ниско застрояване и по-голямо отстояние моежду сградите. Коя от страните с висок стандарт и екзотични плажове, в които си живяла е по-скъпа от Гърция - Италия, Франция, Португалия (изключвам по-рискови екзотични държави)...нищо подобно. И частта с презирането е глупост - ходил съм в Тасос, Корфу, Закинтос, 2 пъти Халкидики - и дума да не става за презрение. Да, родината се нуждае от нас, но освен това се нуждае и от конкуренция за подобряване на условията - не само цени и храна...моето разбиране за курорт не е куп хотели и разни квартирки наоколо. При нас трябва да търсиш курортни местенца..по-малко комерсиални, а в Гърция почти всички са такива.

Да пеят "Оставаме" :)

Кога ли Ганьо ще се култивира... Случват се бедствия, има си застраховки за целта, ама видиш ли било им скъпо... Тръгнали на почивка със скъсаните гащи, не за друго а защото разбрали че имало Гърция през далечната 2014...преди това си печаха селските мутри по черноморските села... Какво повече може да се каже по въпроса...?

Там където човечеството бърка,започват потопите,земетресенията,бедствията и нещастията или с една дума предупрежденията свише.Къде е вината на гърците? Живяха си по-живо по-здраво със заеми,които не връщат и сега им се опростяват а така не може.Трябва едно да стене ясно на всички,за добри дела има божествена закрила и поощрение,за лоши дела има възмездие и наказание и те никога не закъсняват.Има още да им патят главите.

Изветряла история човече...

Разбира се.Ако продължава да бърка човешката ръка,още неща ще гледаме.Но дано пострадат тези,които не са човеци!Природата връща,хора!

Пари за каравани имат, а 300 евро за да ги издърпат нямат!

амфибия - досега да сте обратно на село. Затова догодина - на връх планината с овцете, да не ви стигне цунамито. Чий го крепите там? Стойте си тогава и не циврете.

И какво да направим сега?

Пак стана - кой ми с в гащите. Сега в мобиле.бг ще излязат изгодни оферти на изсушени коли.

на всички пострадали , пожелавам да се справя по бързо с възникналите проблеми и да се приберат безпроблемно в България, живи и здрави!Природата е силна и по някога напомня , колко зависими сме от нея!Живи и здрави да са всички .

На себе си! Петър Дънов е казал какво предстои...

И коя българска кола си купи? Телевизор, телефон?

Положението изобщо не е толкова трагично. В момента пиша от къща-хотел малко преди Нео Мармарис, най-голямото градче на Ситония. Наистина валя доста, само че за нас това беше просто един дъждовен ден, който използвахме да се наспим. На къмпингите межд и да е било страшно, ама това е риска, като избираш такъв вид почивка. Този дъжд беше в прогнозите 2-3 дни преди да се се извали. Всеки къмпингуващ е можел да се само евакуира предварително, а не да чака водата да го залее , та да тръгне да търси пътна помощ.

Нашето море е хубаво до 15 юли и след 20 август. Тогава няма много хора и можеш да си почиваш спокойно. Почивката в Гърция има и предимства и недостатъци. Имат закони и плажовете не са застроени. Имат хиляди километри плажове, и всеки може да намери плаж по своя вкус. Средната цена на почивка е като в БГ, но в евро, т.е. по две. Морето е доста солено, има морски таралежи и пясъка не е хубав. Но е хубаво да се пътува и да се откриват нови места за почивка. Съчуствам на пострадалите там наши сънародници и им пожелавам скоро да се приберат у дома

Нашето море е хубаво през цялото лято, но зависи къде решиш да почиваш! Голяма глупост е да казваш, че до 15 юли и след 20 август. Все още имаме страхотни и девствени места за почивка, ама няма да ви ги кажа, че още утре ще се наводни там с народ. Просто търсете бе хора, качвате се на колата, караваната зад вас и намирате невероятни красоти! И НАЙ ВАЖНОТО, ПАЗЕТЕ ГИ ТЕЗИ КРАСОТИ, НЕ СИ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ БОКЛУЦИТЕ, А СЕ ГРИЖЕТЕ ЗА ПРИРОДАТА! Тя ще ви се отплати!

след 6 септември е хубаво нашето море - чалгарите са се изнесли

там удъ нашту родно черноморие цигания при амуджите тирористи ..най -добре у кръчмето

Ама кадя сте тръгнали кът нямате сухо у гръчко бре шопски гащници и балумби? Ей ама и между софиянците имало серсеми.

По добре у Гърция във водата...отколкото тук в лайната.....долни отрепки...никога повече няма да стъпим в помийната яма....

Кажи да знаем, де! Един хотел не е цяла България!

Сърбай лайната на Турция, Гърция, Сирия, Италия, Египет, Либия, Тунис, Алжир, Мароко, Франция, Испания, Португалия.... И ела кажи убави ли са арабските ла-на, събрани в едно море!

Я да ти е минавало през ум, че тук си си бил на точното място.

Явно ти пикаеш тук по нашето черноморие и затова знаеш къде са лайната! Аман от такива като теб, бегай у гръцко и се не връщай!

Освен сандали за влизане в морето за защита от морски таралежи и камъняци, вече си взимайте и плавници в случай на наводнение! И пари за автовози или теглене на колите ви! Ха , честито! Никога не мога да заменя гальовния пясък, широките плажове, ивицата за къпане на нормална дълбочина, спасителските грижи на българското черноморие с гръцкото солено каменисто море с тесни каменисти плажове, пълни с клечки и боклуци. Който иска - намира. Има прекрасни хотели и плажове на ниво, със спокойствие, тишина и красота. Бях преди две седмици за първи път в "ОАЗИС" но Лозенец. ПРЕКРАСНО, ЧИСТА ВОДА, СУПЕР ШИРОК ПЛАЖ, ЗЕЛЕНИНА,АРХИТЕКТУРА, КРАСОТА! Е, да ресторантите бяха скъпи, но пък има кухненски бокс, а и в селището и наблизо има и други ресторанти. Преди две години бях в Двореца на Елените - прекрасно, елитно! Улучих два дни лоша храна, но после беше добре.

Хехе, не можели да си тръгнат.....хехехех. Ако това се беше случило в България, всички като по команда щяхте да запеете, че тъпите мутри сс бетонирали черноморието и са прецакали природата. Като резултата са тези наводнения. Но тъй като това се случва в гърция, е просто каприз на времето, просто повечко дъжд е повалял. Виждате ли какви сте утрепки , чуждопоклонници такива. Аристиди вина няма нали, вината е само на българите, всички останали са перфектни. Аман от национални предатели!

Много си прав.

малииий, к ва злоба малииий.....на българска злоба ми намирисва.....

Кви 1000 лв ве - нал за километри говорим ? Кат имате пари да си ги арчите у Гръцко, седете си сега там у гьола

кое ни е различно?навремето чужднеците пребивавали по нашите земи ни описват , като най лесни за асимилирани, и първи се асимилират българите видели пари те първи хукват по чуждото, ако са германци си пазаруват от германски магазини, ако германците имаха такива курорти като нашите нямаше да стъпят ни в Гърция , ни в Турция. това ни е различното от запада.

нито един от тези нестасници които плуят бг курортите никога не са били там нито пък са били в гърция по простата причина че нямат финансовата възможност и за това злобеят нитоо морето в гърция е по чисто от насето хотелите и инфраструктурата им е стара а цените по високи от насите просто софиянци които ходят там го правят по инерция гърция им звучи по престижно

В Гърция мога да си намеря винаги плаж, където теб те няма. Това е основното предимство.

нещо против костюмираните селски гадове в София - ще ти изтрият поста. Но когато злобееш и се "храниш" от нещастието на другите - мнението ти е допустимо! Използваш герой на Алеко, а авторът е "провинциалист" от Свищов.. и без да е софиянец, те е предвидил!

какво нещастие бе човек българи построиха гърция с пари не спечелени а от заеми, всичко това на което се кефиш е българско , имаше 100-тици хиляди българи асимилирани в лагери , в момента показват тракиски злата, като гръцко културно наследство , бяха първи които лобираха да ни се дадат по малко средства от ЕС, когато има гръцки комисар в ЕС винаги ни прецаква, на местните които са си българи не име позволено да казват ,че са българи, взеха заеми и изкупиха всико със заеми , ние им го съградихме, а вие сега продължавате тенденцията изинасяте държавата.

навремето чужднеците пребивавали по нашите земи ни описват , като най лесни за асимилирани, и първи се асимилират българите видели пари те първи хукват по чуждото, ако са германци си пазаруват от германски магазини, ако германците имаха такива курорти като нашите нямаше да стъпят ни в Гърция , ни в Турция. това ни е различното от запада.

Ганьо Сомов е от Стара Загора

Всичките грабили България си купиха и къщи и хотели по Гърция, естествено е че ще внушават на по тъпите от нас ,че в Гърция е по добре да с епочива, все пак хотелите им са по гръцко, Всеки продажен политик е на почивка в Гръцко

Софииския селянин винаги е в търсене на бащиното село, и 1000 километра ще пропътува за да е в своиствена атмосфера . Софииски Селяни заедно на село, това е почивка в Гърция.

Много си комплексиран от тия софиянци бе. Човек да не смее да каже,че живее в София толкова сте зле някои.

софия обра цялата държава и а сега си харчат парите по гръцко , кажи ми кой е с коплексите тези даващи си парите по гърци или ...?щото оснвоно софиянци са със средствата не заради качества, а заради локация

Нa тъпия селянин все софиянците са му в главата

Станала една буря в Гърция и тука нашенските хотелиерчета празнуват от кеф, толкова са изпаднали милите ;)))

Кадя сте тръгнали кът нямате евро у гръчко бре шопски гащници?

Ами не си тръгвайте!

Хич изобщо не си тръгвайте.стойте си там глупави тъпаци. Изменници на Родината.

Дюшеш ми дойде това наводнение.Сега обявявам "бедствено положение" и хич няма да бързам да се връщам.Всичко си имам...узо,сувлаки,бифтеки....чао,за сега.

ми ти и в столипиново щеше да ги имаш, що чак до гърция ?

Не ми харесва в столипиново,щото е пълно с тъпи парчета като теб.

Пътна помощ от Халкидики до София 450 км, това са пари за една седмица на морето. Като си направи сметката човек, до Бургас са 400 до Варна 480, какво правят тия там?

на мен Гърците винаги са ме дразнили винаги са ми се стрували малко селски парчета, очевдино на всиките слеяндури Гърция им допада, село София се юрнало към безплатните шезлонги!!!!

ама и на училище "на теб са дразнили малко", а? Малограмотен си, необразован, вероятно и мнизерник...никакъв смисъл няма да ходиш в Гърция..стой си в Бг-то:)

човек пиша от таблет, :)))ама си бърз със заключенията:) гърция е за тъпанари , ей такива бързо загряващи, ходете там , даваите парите от софииските длаваери на турци на гърци. Софииски селяндури с пари

не му се връзвай на човечето дребно провинциално ,че и неграмотно, то човечето провинциално вероятно има къщичка мизерна за гости или е концесионер на лайняна черноморска плажна ивица набоцканa чадър до чадър, празно е, явно парички не падат и от злоба пяна от устата му е протекла.Нa тъпия селянин все софиянците са му в главата

Естествено, че епо-хубаво! И то милиони пъти по-хубаво. А се жалват, че не могат да се приберат разни кретени като теб. Само дето сте с обратен знак...:) Изкарвал си парите в Българиа и ги харчел само в България! МИ супер, да ти кажа...такива екземпляри като теб е най-добре да си седят в България и да си харчат парите там:))) Те пък и едни пари..а?:)

продажник си ти! И отцепредател!

Иди в гората.Набери си и се наяж с отровни гъбки.Като се прибереш,забъркай си една кана сода каустик и я изпий за да ти се слегне храната.После си пусни касета с чалга и си полегни за да усвоиш пълноценно,в нирвана погълнатото.

Ганьо си обича Гърция, ние сме втори по брой посещения в Турция, все пак Ганьо като поработи в София почва да прави пари, но си остава Ганьо!!!!

Ако ще да стане най скъпата дестинация,пак ще предпочета Гърция пред България!!!! В Гърция има обслужване,чистота,природа и страхотно море,докато в България морето е мръсно,всеки път 3 дни от почивката ти минават в тоалетната,застрояването е поголовно,сграда до сграда,мутри,коли обслужването под всякаква критика,природа изобщо липсва!!!! Няма как да се сравнява нашето Черноморие с гръцките курорти! Хиляди километри плажна ивица,може на палатка да отседнеш навсякъде и не ти правят проблеми,хиляди острови има,всичко има за едно добро изкарване на отпуската,а не да отидеш в България на море и да се ядосваш с уроди!!!

Да ти кажа от как тръгнаха потоците към Гърция в България морето е едно от най прекрасните места, няма тълпи от сноби те са в турция или в Гърция, нормално е и е прия, все по гърция ходете

А вие все в България си стойте:) Че тук почнаха да стават в повече...и веднага осират пейзажа.

Ами ходи там де. Родоотстъпник нещастен

Най-голям урод си ти

Тиквунчо,аз не съм толкова учен,като тебе,ами защо не вземеш да ми направиш една българска свирка,пък аз ще ти платя с български левчета,дето ги магеря в България

Прав си,но нашето Черноморие е много осрано. А няма защо да плачат нашенците. Колкото ще им вземат нашите , толкова и гърците.

Който осра нашето Черноморие сега ходи да сере Ситония

по добре колата да плува във вода, от колкото аз в лйна по родното лйноморие и следващата година ще съм там

стига сте ги хвалили тези гръки къмпинги и курорти!елате на китен или ахтопол е сто пъти по добре от тези малаки!ама ганчо си е ганчо и тои в европата на море!после реват като вдовица за к.. че не могат да се върнат!

Китен??? Ахтопол???:)))))))))))))) По-добре от Гърция? 100 пъти???:)))) Съдрах се от смях, пич! Разби ме с тоя уникален виц! Евала!

Само спомени ли разказваш?

В Китен е турбоселания, както и съседните нему ММЦ /навремето беше велико, сега е кръгла 0. Обслужване в БГ - под нулата, но като бълагринът е беден и мазохист иска да бъда надхитряван на морето от себеподобни, мачкан от мутри, за да си изкара "добре", "страхотно"!

Прави ли ви впечатление факта, че 80% от заявките са за София. Значи софиянци,които са елита и паралиите в държавата, масово са се ориентирали на юг.

Асистанс към каско за чужбина е към 15 лв. За 15 дена. Ама се плаща пледварително!

Интересна работа,защо е това бучене и всяване на паника!Това наводнение се случва локално,на няколко километра в южната част,при това само на полуостров Ситония и вече се говори за бедствено наводнение в Гърция!За сведение на незнаещите,информацията идва от,т.е. става въпрос за едно село Калмици,което се намира почти на носът на п-в Ситония!Това е едно малко селце с няколко къщи,две кръчми и два магазина за всичко!Преди двадесетина дни,мене ме хвана един много жесток щорм в тази част на Ситония,който накъса платната на яхтата ми,като вестник и аз едвам успях с двигател да се добера до заливчето на това селце Калмици и да се спася от тежкия щорм!Не зная,защо е това бучене,защото селцето се намира в подножието на един баир!Всеки разумен човек,който следи времето би могъл навреме да се изнесе от долината на селото и да остави колата си на високото!Е ако си пиеш питието и се надяваш,че няма да имаш проблеми,а то ти удави колата,не е нужно сега да рИвеш из медиите и да отваряш устите на нашите български измислени хотелиери и даващи квартири,които стоят празни,без почиващи!Такова време може да те хване и на българското Черноморие,но тогава няма да рИвеш!

Абсолютно вярно! Още повече, забележете заглавието на търсещите винаги някаква трагедия и апокалипсис журналисти - Десетки българи....десетки....и колко е това "десетки", бе умници? 20-30-90...И колко да е като са наводнени 2 къмпинга в Ситония?:) Аз съм в района около Кавала..валя 2 дни, напои ми градината и толкоз... Сензация няма...има 2 къмпинга в подножието на планина, които са наводнени..чудо голямо:)

Не бе капут. На българското черноморие може да те хване свлачище причинено от мутренското застрояване. По-добре да е на Каламици. След една седмица там всичко ще е отминало докато свлачищата в България са вечни.

Ми стойте си там. Барем включете се като доброволци

там не е като в ,,бисер,, да доиде ,,вождът,, яхнал ,,кугара,,...!!! бедни гърци...!!!

Коментари - Българи след потопа в Гърция: Не можем да си тръгнем! | Днес.dir.bg

Българи след потопа в Гърция: Не можем да си тръгнем!

Десетки българи бедстват в гръцки къмпинги и туристически селища в районите на Халкидики, след като районът беше залят от невиждан потоп.

Обратно в новината

Коментари - Българи след потопа в Гърция: Не можем да си тръгнем! | Днес.dir.bg

Коментари

Напред народе към туристическия рай на българите! Не ги слушайте медиите, това са долни инсинуации! При нас всичко е наред, това което гледате е кв. Аспарухово, от преди 4-5 години. В Гърция такива наводнения не стават, при нас собствениците на хотели и заведения на ръце носят българските гости и са готови да предложат и най изисканите услуги на зажаднелите за внимание БГ туристи. Айде, че местата по островите свършиха!

мутрите с хотелите по гръцко веднага пуснаха статия , която казва как е пълно със зарази по Българското черноморие. На продажните политци собственоста и хотелите са по Гърция, трябва да има хляб за хотелчетата

Не ми е жал, за столичаните в повече, по гръцките къмпинги. Този потоп в Гърция взе да става традиционен, началника си знае работата.

а във Варна кърлежи, чревни и кожни болести.... верно началника си знае работата...

Гърчолята, стягайте се и оправяйте мизерията от пороя че септември идвам за втори път тая година... ципуро + отоподи на плажа = ммммм..

Не одобрявам снобите които тичат при всяка почивка непрекъснато до Гърция. За да кажат после че и те видиш ли са почивали на Халкидики и другите там... Защона тачим нашето, българското , а си даваме парите навън. Народе??? Помисли какво правиш!

Съжалявам ,но ходя там ,където мога да си платя и МИ Е ХУБАВО! Почивката там ми излиза почти на същата цена ,но МИ Е ХУБАВО. На нашето море ще отида веднага щом усетя ,че ще МИ Е ПО-ХУБАВО! :-))) Но си мисля ,че едва ли ще е скоро! :-(((

аз ходя в Гърция защото ми е по евтино.... що за снобария е това??? по скоро е сиромашия в случая....

Доно няма пострадали. Аз ще изляза малко от темата: Ходила съм 2 пъти в Гърция. Като имайте предвид живяла съм в страни с много висок стандарт, екзотични плажове и т.н Ами не разбирам това прекланяне пред Гърция. Първо, скъпо е, какво ми говорите, какви пакети намирате, с тия пакети само в хотела ли стоите? Ами нали трябва да се разходиш, да седнеш в таверна, да си отпуснеш душата? Всичко е в евро, и аз не съм от бедните, а ми се видя скъпо. И храната им не може да се сравни с нашата. Помня техният прочут гирус ли е какво е, го метнах в кофата, то само сланина. Една морска кухня имат и това е. И извинете, ама най- което ме удивява, е как не харесвате нашата България. Та тя е като дар от Бога. Идете в Созопол, идете в Приморско. На квартирка, ако неискате в мутренските хотели. Има хора дават под наем апартаметнчета, студиа, вилички. Ами скоро ходих, хареса ми, чистичко е, плаж, а до теб планина, евтина и вкусна храна, големи главни улици, да се разхождаш и пазаруваш наволя. И да малко обсужването куца, ама за тия цени се преглъща, не сме принцеси. Защо изливате милиони в гръцката икономика? Не всичко по нашето море е на мутри. И как да няма зеленина, като планината е до теб? Че аз съм обикаляла доста, и държави като България се броят на пръсти. Навсичко отгоре, гърците ни презират, ами имала съм колеги гърци, като чуят че си от България, все едно си втора категория хора. Почивайте навън разбира се, но не пренебрегвайте родината. Те се нуждае от нас, недейте да я намразвате заради шепа хора. Хубав ден.

Стрино, дето си живяла "по екзотични места и страни с висок стандарт", Гърция има 2500километра плажове и ЗАКОН за опазването им. Крайбрежието им не е засрано каро нашето, защото опазването му е НАЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА на тази страна, спазвана от всяко правителство до сега. Храната им е превъзходна, хората - МИЛИ И ДОБРИ, а природата им е уникална. По плажовете им НЯМА чалготеки, които да стържат ден и нощ. За чистотата и хигиената просто няма да говоря. Ентеровирусите за ЗНАЧИТЕЛНО по-малко. Всичко това е причина, от 2000та година това да мине предпочитана дестинация за лятна почивка. НЕ МИ ЛИПСВА ИЗОБЩО нашето мутренско море, с лайната в него, пияните руснаци и англичани, завистливите и некадърни селяни-сервитьори, гадната храна, претъпканите плажове, високи цени, презастроените селца и платените чадъри . Мерси съм от Черно море.

В Гърция ми е хубаво, приятно, леко и спокойно на душата, всичко е правено с мисъл и за удобство на хората. Да, по-скъпо ми е от в Бг.,но всеки цент си заслужава. А и не забравяйте, все пак там е люлката на цивилизацията, има толкова много история, уникални места, които трябваа се посетят.. Гърция не е само плажове и узо.

Мнението ти за Гърция не звучи обективно. И защо си опитала гирос? Постоянно има прясна храна - плодове, зеленчуци, риба, октоподи и да, в поне 80% от случаите е по-вкусна, дори обикновена салата да е. Плодовете също имат по-добър вкус. Дори да не отидеш в голям хотел на нашето черноморие, усещането пак е съвсем различно от това да си в селце с ниско застрояване и по-голямо отстояние моежду сградите. Коя от страните с висок стандарт и екзотични плажове, в които си живяла е по-скъпа от Гърция - Италия, Франция, Португалия (изключвам по-рискови екзотични държави)...нищо подобно. И частта с презирането е глупост - ходил съм в Тасос, Корфу, Закинтос, 2 пъти Халкидики - и дума да не става за презрение. Да, родината се нуждае от нас, но освен това се нуждае и от конкуренция за подобряване на условията - не само цени и храна...моето разбиране за курорт не е куп хотели и разни квартирки наоколо. При нас трябва да търсиш курортни местенца..по-малко комерсиални, а в Гърция почти всички са такива.

Да пеят "Оставаме" :)

Кога ли Ганьо ще се култивира... Случват се бедствия, има си застраховки за целта, ама видиш ли било им скъпо... Тръгнали на почивка със скъсаните гащи, не за друго а защото разбрали че имало Гърция през далечната 2014...преди това си печаха селските мутри по черноморските села... Какво повече може да се каже по въпроса...?

Там където човечеството бърка,започват потопите,земетресенията,бедствията и нещастията или с една дума предупрежденията свише.Къде е вината на гърците? Живяха си по-живо по-здраво със заеми,които не връщат и сега им се опростяват а така не може.Трябва едно да стене ясно на всички,за добри дела има божествена закрила и поощрение,за лоши дела има възмездие и наказание и те никога не закъсняват.Има още да им патят главите.

Изветряла история човече...

Разбира се.Ако продължава да бърка човешката ръка,още неща ще гледаме.Но дано пострадат тези,които не са човеци!Природата връща,хора!

Пари за каравани имат, а 300 евро за да ги издърпат нямат!

амфибия - досега да сте обратно на село. Затова догодина - на връх планината с овцете, да не ви стигне цунамито. Чий го крепите там? Стойте си тогава и не циврете.

И какво да направим сега?

Пак стана - кой ми с в гащите. Сега в мобиле.бг ще излязат изгодни оферти на изсушени коли.

на всички пострадали , пожелавам да се справя по бързо с възникналите проблеми и да се приберат безпроблемно в България, живи и здрави!Природата е силна и по някога напомня , колко зависими сме от нея!Живи и здрави да са всички .

На себе си! Петър Дънов е казал какво предстои...

И коя българска кола си купи? Телевизор, телефон?

Положението изобщо не е толкова трагично. В момента пиша от къща-хотел малко преди Нео Мармарис, най-голямото градче на Ситония. Наистина валя доста, само че за нас това беше просто един дъждовен ден, който използвахме да се наспим. На къмпингите межд и да е било страшно, ама това е риска, като избираш такъв вид почивка. Този дъжд беше в прогнозите 2-3 дни преди да се се извали. Всеки къмпингуващ е можел да се само евакуира предварително, а не да чака водата да го залее , та да тръгне да търси пътна помощ.

Нашето море е хубаво до 15 юли и след 20 август. Тогава няма много хора и можеш да си почиваш спокойно. Почивката в Гърция има и предимства и недостатъци. Имат закони и плажовете не са застроени. Имат хиляди километри плажове, и всеки може да намери плаж по своя вкус. Средната цена на почивка е като в БГ, но в евро, т.е. по две. Морето е доста солено, има морски таралежи и пясъка не е хубав. Но е хубаво да се пътува и да се откриват нови места за почивка. Съчуствам на пострадалите там наши сънародници и им пожелавам скоро да се приберат у дома

Нашето море е хубаво през цялото лято, но зависи къде решиш да почиваш! Голяма глупост е да казваш, че до 15 юли и след 20 август. Все още имаме страхотни и девствени места за почивка, ама няма да ви ги кажа, че още утре ще се наводни там с народ. Просто търсете бе хора, качвате се на колата, караваната зад вас и намирате невероятни красоти! И НАЙ ВАЖНОТО, ПАЗЕТЕ ГИ ТЕЗИ КРАСОТИ, НЕ СИ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ БОКЛУЦИТЕ, А СЕ ГРИЖЕТЕ ЗА ПРИРОДАТА! Тя ще ви се отплати!

след 6 септември е хубаво нашето море - чалгарите са се изнесли

там удъ нашту родно черноморие цигания при амуджите тирористи ..най -добре у кръчмето

Ама кадя сте тръгнали кът нямате сухо у гръчко бре шопски гащници и балумби? Ей ама и между софиянците имало серсеми.

По добре у Гърция във водата...отколкото тук в лайната.....долни отрепки...никога повече няма да стъпим в помийната яма....

Кажи да знаем, де! Един хотел не е цяла България!

Сърбай лайната на Турция, Гърция, Сирия, Италия, Египет, Либия, Тунис, Алжир, Мароко, Франция, Испания, Португалия.... И ела кажи убави ли са арабските ла-на, събрани в едно море!

Я да ти е минавало през ум, че тук си си бил на точното място.

Явно ти пикаеш тук по нашето черноморие и затова знаеш къде са лайната! Аман от такива като теб, бегай у гръцко и се не връщай!

Освен сандали за влизане в морето за защита от морски таралежи и камъняци, вече си взимайте и плавници в случай на наводнение! И пари за автовози или теглене на колите ви! Ха , честито! Никога не мога да заменя гальовния пясък, широките плажове, ивицата за къпане на нормална дълбочина, спасителските грижи на българското черноморие с гръцкото солено каменисто море с тесни каменисти плажове, пълни с клечки и боклуци. Който иска - намира. Има прекрасни хотели и плажове на ниво, със спокойствие, тишина и красота. Бях преди две седмици за първи път в "ОАЗИС" но Лозенец. ПРЕКРАСНО, ЧИСТА ВОДА, СУПЕР ШИРОК ПЛАЖ, ЗЕЛЕНИНА,АРХИТЕКТУРА, КРАСОТА! Е, да ресторантите бяха скъпи, но пък има кухненски бокс, а и в селището и наблизо има и други ресторанти. Преди две години бях в Двореца на Елените - прекрасно, елитно! Улучих два дни лоша храна, но после беше добре.

Хехе, не можели да си тръгнат.....хехехех. Ако това се беше случило в България, всички като по команда щяхте да запеете, че тъпите мутри сс бетонирали черноморието и са прецакали природата. Като резултата са тези наводнения. Но тъй като това се случва в гърция, е просто каприз на времето, просто повечко дъжд е повалял. Виждате ли какви сте утрепки , чуждопоклонници такива. Аристиди вина няма нали, вината е само на българите, всички останали са перфектни. Аман от национални предатели!

Много си прав.

малииий, к ва злоба малииий.....на българска злоба ми намирисва.....

Кви 1000 лв ве - нал за километри говорим ? Кат имате пари да си ги арчите у Гръцко, седете си сега там у гьола

кое ни е различно?навремето чужднеците пребивавали по нашите земи ни описват , като най лесни за асимилирани, и първи се асимилират българите видели пари те първи хукват по чуждото, ако са германци си пазаруват от германски магазини, ако германците имаха такива курорти като нашите нямаше да стъпят ни в Гърция , ни в Турция. това ни е различното от запада.

нито един от тези нестасници които плуят бг курортите никога не са били там нито пък са били в гърция по простата причина че нямат финансовата възможност и за това злобеят нитоо морето в гърция е по чисто от насето хотелите и инфраструктурата им е стара а цените по високи от насите просто софиянци които ходят там го правят по инерция гърция им звучи по престижно

В Гърция мога да си намеря винаги плаж, където теб те няма. Това е основното предимство.

нещо против костюмираните селски гадове в София - ще ти изтрият поста. Но когато злобееш и се "храниш" от нещастието на другите - мнението ти е допустимо! Използваш герой на Алеко, а авторът е "провинциалист" от Свищов.. и без да е софиянец, те е предвидил!

какво нещастие бе човек българи построиха гърция с пари не спечелени а от заеми, всичко това на което се кефиш е българско , имаше 100-тици хиляди българи асимилирани в лагери , в момента показват тракиски злата, като гръцко културно наследство , бяха първи които лобираха да ни се дадат по малко средства от ЕС, когато има гръцки комисар в ЕС винаги ни прецаква, на местните които са си българи не име позволено да казват ,че са българи, взеха заеми и изкупиха всико със заеми , ние им го съградихме, а вие сега продължавате тенденцията изинасяте държавата.

навремето чужднеците пребивавали по нашите земи ни описват , като най лесни за асимилирани, и първи се асимилират българите видели пари те първи хукват по чуждото, ако са германци си пазаруват от германски магазини, ако германците имаха такива курорти като нашите нямаше да стъпят ни в Гърция , ни в Турция. това ни е различното от запада.

Ганьо Сомов е от Стара Загора

Всичките грабили България си купиха и къщи и хотели по Гърция, естествено е че ще внушават на по тъпите от нас ,че в Гърция е по добре да с епочива, все пак хотелите им са по гръцко, Всеки продажен политик е на почивка в Гръцко

Софииския селянин винаги е в търсене на бащиното село, и 1000 километра ще пропътува за да е в своиствена атмосфера . Софииски Селяни заедно на село, това е почивка в Гърция.

Много си комплексиран от тия софиянци бе. Човек да не смее да каже,че живее в София толкова сте зле някои.

софия обра цялата държава и а сега си харчат парите по гръцко , кажи ми кой е с коплексите тези даващи си парите по гърци или ...?щото оснвоно софиянци са със средствата не заради качества, а заради локация

Нa тъпия селянин все софиянците са му в главата

Станала една буря в Гърция и тука нашенските хотелиерчета празнуват от кеф, толкова са изпаднали милите ;)))

Кадя сте тръгнали кът нямате евро у гръчко бре шопски гащници?

Ами не си тръгвайте!

Хич изобщо не си тръгвайте.стойте си там глупави тъпаци. Изменници на Родината.

Дюшеш ми дойде това наводнение.Сега обявявам "бедствено положение" и хич няма да бързам да се връщам.Всичко си имам...узо,сувлаки,бифтеки....чао,за сега.

ми ти и в столипиново щеше да ги имаш, що чак до гърция ?

Не ми харесва в столипиново,щото е пълно с тъпи парчета като теб.

Пътна помощ от Халкидики до София 450 км, това са пари за една седмица на морето. Като си направи сметката човек, до Бургас са 400 до Варна 480, какво правят тия там?

на мен Гърците винаги са ме дразнили винаги са ми се стрували малко селски парчета, очевдино на всиките слеяндури Гърция им допада, село София се юрнало към безплатните шезлонги!!!!

ама и на училище "на теб са дразнили малко", а? Малограмотен си, необразован, вероятно и мнизерник...никакъв смисъл няма да ходиш в Гърция..стой си в Бг-то:)

човек пиша от таблет, :)))ама си бърз със заключенията:) гърция е за тъпанари , ей такива бързо загряващи, ходете там , даваите парите от софииските длаваери на турци на гърци. Софииски селяндури с пари

не му се връзвай на човечето дребно провинциално ,че и неграмотно, то човечето провинциално вероятно има къщичка мизерна за гости или е концесионер на лайняна черноморска плажна ивица набоцканa чадър до чадър, празно е, явно парички не падат и от злоба пяна от устата му е протекла.Нa тъпия селянин все софиянците са му в главата

Естествено, че епо-хубаво! И то милиони пъти по-хубаво. А се жалват, че не могат да се приберат разни кретени като теб. Само дето сте с обратен знак...:) Изкарвал си парите в Българиа и ги харчел само в България! МИ супер, да ти кажа...такива екземпляри като теб е най-добре да си седят в България и да си харчат парите там:))) Те пък и едни пари..а?:)

продажник си ти! И отцепредател!

Иди в гората.Набери си и се наяж с отровни гъбки.Като се прибереш,забъркай си една кана сода каустик и я изпий за да ти се слегне храната.После си пусни касета с чалга и си полегни за да усвоиш пълноценно,в нирвана погълнатото.

Ганьо си обича Гърция, ние сме втори по брой посещения в Турция, все пак Ганьо като поработи в София почва да прави пари, но си остава Ганьо!!!!

Ако ще да стане най скъпата дестинация,пак ще предпочета Гърция пред България!!!! В Гърция има обслужване,чистота,природа и страхотно море,докато в България морето е мръсно,всеки път 3 дни от почивката ти минават в тоалетната,застрояването е поголовно,сграда до сграда,мутри,коли обслужването под всякаква критика,природа изобщо липсва!!!! Няма как да се сравнява нашето Черноморие с гръцките курорти! Хиляди километри плажна ивица,може на палатка да отседнеш навсякъде и не ти правят проблеми,хиляди острови има,всичко има за едно добро изкарване на отпуската,а не да отидеш в България на море и да се ядосваш с уроди!!!

Да ти кажа от как тръгнаха потоците към Гърция в България морето е едно от най прекрасните места, няма тълпи от сноби те са в турция или в Гърция, нормално е и е прия, все по гърция ходете

А вие все в България си стойте:) Че тук почнаха да стават в повече...и веднага осират пейзажа.

Ами ходи там де. Родоотстъпник нещастен

Най-голям урод си ти

Тиквунчо,аз не съм толкова учен,като тебе,ами защо не вземеш да ми направиш една българска свирка,пък аз ще ти платя с български левчета,дето ги магеря в България

Прав си,но нашето Черноморие е много осрано. А няма защо да плачат нашенците. Колкото ще им вземат нашите , толкова и гърците.

Който осра нашето Черноморие сега ходи да сере Ситония

по добре колата да плува във вода, от колкото аз в лйна по родното лйноморие и следващата година ще съм там

стига сте ги хвалили тези гръки къмпинги и курорти!елате на китен или ахтопол е сто пъти по добре от тези малаки!ама ганчо си е ганчо и тои в европата на море!после реват като вдовица за к.. че не могат да се върнат!

Китен??? Ахтопол???:)))))))))))))) По-добре от Гърция? 100 пъти???:)))) Съдрах се от смях, пич! Разби ме с тоя уникален виц! Евала!

Само спомени ли разказваш?

В Китен е турбоселания, както и съседните нему ММЦ /навремето беше велико, сега е кръгла 0. Обслужване в БГ - под нулата, но като бълагринът е беден и мазохист иска да бъда надхитряван на морето от себеподобни, мачкан от мутри, за да си изкара "добре", "страхотно"!

Прави ли ви впечатление факта, че 80% от заявките са за София. Значи софиянци,които са елита и паралиите в държавата, масово са се ориентирали на юг.

Асистанс към каско за чужбина е към 15 лв. За 15 дена. Ама се плаща пледварително!

Интересна работа,защо е това бучене и всяване на паника!Това наводнение се случва локално,на няколко километра в южната част,при това само на полуостров Ситония и вече се говори за бедствено наводнение в Гърция!За сведение на незнаещите,информацията идва от,т.е. става въпрос за едно село Калмици,което се намира почти на носът на п-в Ситония!Това е едно малко селце с няколко къщи,две кръчми и два магазина за всичко!Преди двадесетина дни,мене ме хвана един много жесток щорм в тази част на Ситония,който накъса платната на яхтата ми,като вестник и аз едвам успях с двигател да се добера до заливчето на това селце Калмици и да се спася от тежкия щорм!Не зная,защо е това бучене,защото селцето се намира в подножието на един баир!Всеки разумен човек,който следи времето би могъл навреме да се изнесе от долината на селото и да остави колата си на високото!Е ако си пиеш питието и се надяваш,че няма да имаш проблеми,а то ти удави колата,не е нужно сега да рИвеш из медиите и да отваряш устите на нашите български измислени хотелиери и даващи квартири,които стоят празни,без почиващи!Такова време може да те хване и на българското Черноморие,но тогава няма да рИвеш!

Абсолютно вярно! Още повече, забележете заглавието на търсещите винаги някаква трагедия и апокалипсис журналисти - Десетки българи....десетки....и колко е това "десетки", бе умници? 20-30-90...И колко да е като са наводнени 2 къмпинга в Ситония?:) Аз съм в района около Кавала..валя 2 дни, напои ми градината и толкоз... Сензация няма...има 2 къмпинга в подножието на планина, които са наводнени..чудо голямо:)

Не бе капут. На българското черноморие може да те хване свлачище причинено от мутренското застрояване. По-добре да е на Каламици. След една седмица там всичко ще е отминало докато свлачищата в България са вечни.

Ми стойте си там. Барем включете се като доброволци

там не е като в ,,бисер,, да доиде ,,вождът,, яхнал ,,кугара,,...!!! бедни гърци...!!!