Пуснаха задържаните във Франция наши гастарбайтери

Съдът в източния френски град Брест е разпоредил в петък да бъдат освободени от ареста шестимата български зидари, извършващи преустройство в сграда в град Скаер.

Обратно в новината

Коментари - Пуснаха задържаните във Франция наши гастарбайтери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Vyv pochti vsichki dyrzhavi chlenki na ES, vkl. Dania and Belgia, ima ogranicheniya za bulgari i rumynci....samo nie ostanahme...i tova ako ne e diskrimincaiya Pyk posle se chudem shto ima takiva gavri...no po princip ..stroitelite sa mafia, taka che rabotodatelya ne e chitav...obache v nikakyv sluchay frenskata policiya nyama pravo da arestuva grazhdani na ES kato nelegalni emigranti zashtoto vseki grazhdanin na ES ima pravo na svoboden prestoj...mozhe obache da gi globyat nay mnogo, taka che tova e chisto narushenie na pravata...Istinata e che vse oshte sme 2ra klasa grazhdani na ES, tretirat ni kato takiva no i nie se dyrzhim kato takiva!

Това е така,защото всеки работодател е длъжен да се съобразява с международната харта по човешките права,където е записано,че всяка държава осигурява сигурност и риализация на гражданите си,и при нужда с международно съдействие според наличните ресурси...РАБОТОДАТЕ Е БИЛ ДЛЪЖЕН ДА ОБЯВИ РАБОТНИТЕ МЕСТА В МЕСТНОТО БЮРО ПО ТРУДА И КЪДЕТО ОЩЕ СЕ ИЗИСКВА,И САМО АКО НЯМА МЕСТНИ БЕЗРАБОТНИ ТЪРСЕЩИ ТАКАВА РАБОТА, МОЖЕ АРГУМЕНТИРАНО ДА НАЗНАЧАВА ГРАЖДАНИ НА СТРАНИ ОТ ЕС, И АКО НЯМА И ТАКИВА КАНДИДАТИ -МОЖЕ ДА ТЪРСИ И ИЗВЪН ЕС -ТОВА Е ТАКА,ЗА ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЕ КРИЗАТА С БЕЗЛАБОТИЦАТА И ДА НЕ СЕ БЛОШАВА СОЦИАЛНАТА КРИЗА В СЪОТВЕТНАТА СТРАНА -ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ СТРАНИ...

Аз пък не мога да разбера, защо българите като са толкова умни, красиви, образовани и работливи не могат от едно парче земя да направят място за живеене? И са хукнали като луди по чуждите страни, та даже имат и претенции, плюят другите народи колко били глупави и мързеливи! Абе Ганьовци, вижте първо собствената си кочина пък после плюйте другите! Нито по история, наука, изкуство, култура, архитектура можем да се мерим с французите!

Tochno taka-da si go kajem-zapadnoevropei sa rasisti i nazionalisti-samo ne moga da razbera zashto hora koito gi murzi da si smeniat charshafite pone 1 put sedmichno se misliat za neshto poveche ot nas, bulgarite?

До: смях (17.05.2009 г. 13:04ч.) Нямаш представа колко си прав брат! Аз съм съгласен с теб, ама доста лумпени няма да ти повярват. Или ще повярват ама ще го отричат до смърт!

Ето ,че вица за заека дето бягал, щото кастрирали камилите изглежда е верен.Първо кастрират, пък после проверяват дали си камила

Nezavisimo kade rabotqt balgarite v EU i po tochno v stroitelstvoto,te sa edni ot nai dobrite stroiteli za razlika ot zapadnoevropeicite.P e obache sa tiq bulgari koito rabotqt na 4erno,ne si plashtat danacite i ne sa regestrirani nikade[zaradi tqh si patqt normalnite hora koito imat redovni dokumenti]...v UK e palno s balgari koito rabotqt za po 20-30 pauna na den,jiveqt po 10 v edna kashta i sa palni mizernici zaradi koito stradat drugite balgari.Te nqmat nikakva registraciq,ne plashtat nikakvi danaci i taksi,gledat da izkarat 1000 paunda i obratno v BG,kadeto se pravqt na barovci i gazari.Dokato ima takiva tarikatcheta vinagi ste ni ebavat nas bulgarite,zastoto si mislim 4e sme nai golemite i velikite,no mai izliza 4e sme nai precakanite.Ako nqkoi si plashta vsi4ki danaci i taksi,ako e s izrqdni dokumenti i pravo na rabota, nikoi ne moje da se ebava s nego,naprotiv toi moje da osadi opredelenata darjava ot EU za potapkvane na negovite prava kato EU grajdanin..

Аз от написаното нищо не разбирам. Имали са договор, а разрешение за работа имали ли са? Ако са имали този арест си е направо гавра. Равенство в ЕС, ама не баш.

това ,че българите трябва да излезнат да поработят и да учат в чужбина не е лоша идея, но нека предварително да се поинтересуват за основните закони в тези страни, в които отиват. Договори сключени между работодател и работник не важат ако няма разрешение на тамошните труд и работна ръка, разрешение за престой на полиция за чужденци и регистрация при финансиите за плащане на данък печалба. Всеки работещ чужденец в дадена страна трябва да е регистриран! В три дневен срок - иначе глобата е до 2000 евро.Това го прави лично той, изключение - само ако живее в хотел, или е в болница. Дори и да е работил без разрешение за работа, трябва да си плати данък печалба на парите,които е получил - до 24 часа! Глобата за нелегална работа е минимална в сравнение на тази за окриване на печалба. Ако открият в някой повече от 100 евро печалба,може да го осъдят до 1000 евро - за укриване. Имало е случай хора,които не получават разрешение за работа, но си плащат здравна осигуровка сами и данък печалба, да работят няколко години - след това плащат някаква минимална глоба, но им се разрешава работа - първо защото са европейци и второ защото нямат данъчни проблеми - всичко си е платено. Тарикати,които си мислят,че нищо няма да платят и ще си заминат с пълна кошничка плащат допълнително. Достатъчно е само едно анонимно обаждане, точни данни на нарушителя и още веднъж да го спипат някъде в тази страна - води се вече като двойно хващан. Глоба 15000 евро.Това в момента се разширява за цяла Европа. Ще дойде и в България - там също има черни овци- не знаещи ,че са длъжни да си платят данък печалбата и строят къщи и палати ,но пък са безработни горките.

защото дългите години комунизъм ни откъснаха от света и озлобиха хората един към друг. По-тъпо изказване не бях чел. Не комунизма, а алчнотията за пари след това озлоби хората! Ама промитите мозъци, а не мислещите са на почит.

Не, това си е чиста гавра с хората! Просто безобразието мина всякакви граници!

Ами нека и в България да се въведат същите разрешителни за работа и престой, също така и постоянен контрол, глоби и арестуване за нарушителите, както правят това все още французите и германците. Нали като вече сме в Европа уж нямаше да има вече такива мизерии, а то какво - те пак си продължават, но под друга, малко по-омекотена форма. Всички ограничения и специални разрешения за работа на теритирията на Европейската общост трябва да отпаднат час по-скоро за всички членове на EU, така както вече направиха Дания и Белгия - за работа, за престой и т.н. Българите имат огромна нужда да учат езици и да пътуват, да работят и да опознават света, защото дългите години комунизъм ни откъснаха от света и озлобиха хората един към друг. Освен това хората от EU също трябва да открият за себе си непознатата за тях страна - България, с нейната невероятна пророда и култура.

Брест е доста западен град,а не източен!!!

Не трябва да се изпада в параноя за дискриминация,тъя като изрично е записано в под-догонорите при присъединяването на РБ към ЕС, че 12 от държавите запазват ограничителния режим за работа за българи и румънци до 2012 година,когато вече ще има не-дискриминитаторно третиране -изрично е записано в такъв текст и в интернет справките,и това е продиктувано от факта,че това са държавите към които имо много-милионен мигрантски поток и те няма как да създадат толкова работни места,без да се изместят гражзоните на съответната страна, а по човешките права всяка държава е длъжна да осигури сигурност и работа на своите граждани първо,и след това при невъзможност -с международно съдействие според ресурсите за това в момента..Правото за свободно движение в ЕС на граждани от страни от ЕС е за 3 месеца само,сред което трябва да работят по определенията за работа или да докажат законни средства за издръжка, с право на временно или потоянно пребиваване,като след 5 години кандидатстват за граждантсво на държавата,където работят и стават граждани и на другата държава -пише го това в интернет-не е секретно въобще

Интересно е да се отбележи, че служителите от българското посолство във Франция се чувстват сякаш са изпратени в перманентна отпуска в чужбина. При опит за каквато и да било връзка с тях за съдействие по случая се отговаря, че не им влизало в задълженията да се намесват във вътрешните работи на Франция и че всеки българин, си носи индивидуална отговорност.